İslam dünyasının lideri şuanda Türkiye olarak gözüküyor siz katılıyor musunuz?
A) Katılıyorum
B) Katılmıyorum
C) Hiçbir fikrim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer aslına bakarsan diğer müslüman ülkeler öyle görüyorlar. bu gurur verici olduğu kadar biraz ürkütücü de. çünkü onların bu güvenini boşa çıkarmaktan ben şahsen bir türk olarak korkuyorum. Rabbim bizi imtihan etmez inşallah
Haklisin
eyvallah
Aslında bizi Türkiye olarak değil Osmanlı olarak gördükleri için bu şekilde bizi lider olarak görüyorlar. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakıpta adamlar bizi neden lider olarak görsünler ki. İslam'ın silinmesine çalışılmış bir ülke olmaktan öteye gidemedi yıllarca ta ki Erdoğan gibi zeki adamlar iktidar olupta gerekeni yapana kadar. Son zamanlarda özümüze geri dönmeyi çalışıyoruz bu sayede bu geri dönüş tüm İslam ülkelerine sirayet etti ve neticesini de aldık Elhamdulillah. Cenab-ı Allah devamını getirmeyi nasip etsin.
#Vesselam
Her zaman böyleydi. Türkler müslüaman olduğundan beri. Yanlış hatırlamıyorsam bir ayet veya hadiste de Allah'ın askerleri olarak geçen bir milletiz.
Evet haklisin var öyle bir şey
Atsaniza o hadis veya ayeti
@Galatasaraylo Bu: Allah'ın Doğuda bir ordusu vardır. Onun adını TÜRK koymuştır kendisine baş kaldıranı işte onlar vasıtasıyla intikam alır.(Hadisi nakleden Kazvini el-Kaşgarlı, Mahmud, Divanü'liLügat et-Türk İstanbuli1333, S:292)
Hadis-i Şerif
Aynı şekilde Maide 54'ü de Türk milletine yorumlarlar büyük alimler: Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, bilsin ki Allah yakında öyle bir toplum getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler; müminlere karşı yumuşak, kâfirlere karşı da onurlu ve şiddetlidirler; Allah yolunda mücahede eder, hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. Bu, Allah'ın bir lütfudur, onu dilediğine verir. Allah, geniş ihsan sahibidir, her şeyi çok iyi bilendir.
Katılmamamın sebebi dindar gözüken dinden uzak yöneticiler. Madem dindarsın tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına sessiz kalma!!
Haklisin
Cevap
7Cevap
Hem düşmanlarımızın hemde islam aleminin bizi hala Osmanlı olarak görmesinden ve en önemlisi Cumhur Başkanımızın bir çok ülkenin dile getiremediği "one minute" ile başlayan çıkışlarından dolayı Türkiyeyi kurtarıcı olarak görüyorlar
Türkiye iktidarının yarattığı ve tüm ortadoğuya yaydığı İslam'a uzaktan yakından benzemeyen absürt inanıştan bahsediyorsan, katılıyorum.
Her Müslüman ülke kendisini söyler fakat bunu nasıl anlamalıyız işte asıl soru bu.
Ne lideri ya kafayı mı yediniz? İki gün sonra sorun çıkar yıkılır. Bu yüzden arap birliği değil Türk Birliği.
Aman ne buyuk lideriz. Liderlik yaptiklarimiz bir ise yarasa bari
gelişmiş bir ve düyada az da olsa sözü geçen tek biz varız da ondan
En güzel ülke Türkiyemm <3
İmanla paranın kimde olduğunu Allah bilir 😎
Ne alaka
Araştır kardeşim
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?