merhaba, sorum gayet net avrupa'da ve bazi turkler ermeni soykirimi yapilmis diyorlar siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? ve en onemlisi biz soykirim yapmadik diyenler kaniti var diyorlar, gercekten var mi? yalan mi?
Tesekkurler
Tesekkurler
Ermenistan’ın ilk başbakanı Ovanes Kaçaznuni:
"1914 sonbaharında, Türkiye henüz savaşan taraflardan birine katılmadığı dönemde, Güney Kafkasya’da büyük gürültü içinde ve enerjik biçimde Ermeni gönüllü birlikleri oluşturulmaya başlandı.
Türklere karşı ayaklandık. Barışı sabote etmek için savaştık. Artık hepimiz Türklerin düşmanı olan İtilaf devletlerinin kampındaydık. Türkiye’den denizden denize Ermenistan talep etmekteydik. İtilaf devletlerinin ordularını Türkiye’ye göndermeleri ve hâkimiyetimizi temin etmeleri için Avrupa ve Amerika’ya resmi çağrılar yaptık. Nihayet şu da var ki, var olduğumuz sürece aralıksız olarak Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük. Artık, Türklere ne gibi bir güven telkin edebiliriz ki?
Askeri operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin milli mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. Sevr Antlaşması gözümüzü kör etmişti. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği büyük Ermenistan hayali vardı. Ama biz hiçbir zaman devlet olamadık. Türkiye Ermenistan’ı diye bir devletin hayalden öte olmadığı gerçeğini göremedik.
Aklımız dumanlanmıştı. Biz kendi isteklerimizi başkalarına mal ederek, sorumsuz kişilerin sözlerine büyük önem vererek, kendimize yaptığımız hipnozun etkisiyle, gerçekleri anlayamadık ve hayallere kapıldık.
1915 yaz ve sonbahar döneminde Türkiye Ermenileri zorunlu bir tehcire tâbi tutuldu. Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır. Siyasal açıdan olgunlaşmamış ve dengesiz insanlara özgü bir şaşkınlık içinde, bir uçtan diğerine savrulmaktaydık. Rus hükümetine karşı dünkü inancımız ne denli körü körüne ve temelsizse, bugünkü suçlamalarımız da o denli körü körüne ve temelsizdi. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği Ermenistan hayali vardı, gerçeği göremedik."
1905.az/.../
www.milliyet.com.tr/.../default.htm
Ayrıca bu adamın kitaplarının dünyada toplatıldığı da bilinen bir gerçek yayılmaması adına.
Açıkcası D&R gibi yerlerde bakmadım var mı diye ama internette varsa muhtemelen oralarda da bulunuyordur. İnternetten almak isterseniz diye bir link vereyim:
www.kitapyurdu.com/.../75844.html
Şurada daha ucuzmuş :)
www.idefix.com/.../tanim.asp
Öyle diyenler ermeni diasporasına hizmet edenlerden duyduklarını dinlemeden, araştırmadan kabul edenler. Birinci dünya savaşında ülke işgal altındaydı anadolunun heryerine farklı ülkeler saldırıyordu. Doğudaki illerimizde askerlik yapabilen erkekler hep batı cephesine savaşa gitmişlerdi. Köylerde yaşlılar, kadınlar ve çocuklar kalmışdı. Amacı açık denizlere açılmak olan Rusya yüzyıllardır bizimle birlikte yaşayan ermenilere kendilerine yardım ederlerse onlar için ermenistan adını verecekleri özel bir devlet kurma sözü verdi. Bunu duyan ermeni çeteleri doğuda askerimiz olmamasını da fırsat bilerek şehirlerde köylerde ne kadar insanımız varsa acımasızca, hatta canice öldürdüler. Canice diyorum çünkü insanları öldürmeden önce yaptıkları işkenceleri başka hiçbir kelime açıklamaz. İşte tam bu sırada Atatürk bu olayları öğrenir ve Kazım Karabekir Paşayı bu olayı durdurması için orduyla birlikte doğuya yollar. Kazım Karabekir anılarında burada yapılanlar şeytanın bile aklına gelmezdi der hatta. Tamamen katledilmiş köylerden geçer ve ermeni çetelerine ulaşır. Çetelerle savaşır ve onları yener. Tabii içerden olan bu ihanetin sonucu olarak diğer ermenilere de artık sizinle yaşayamayız bu toprakları terk edin denilir. Bu şekilde göç başlar. Ermenilere göç edecekleri yerler de söylenmiştir. Ama bir kısmı daha uzaklara gitmek ister. İşte bu uzaklara gitmek isteyenlerin bazıları sonu olmayan bir yola girdikleri için yollarda ölürler. Ermenilere karşı yapılmış planlı bir katliam yoktur yani. Dünyada farklı ülkelere fransa hatta amerikaya göç eden ermeniler sürekli Türkiye aleyhinde propaganda yapmışlardır. Ama onların desteklediği çetelerin bizim masum halkımıza yaptığı gerçek bir katliamdı.
Bu bilgilerin çoğunu yıllar içinde okuduğum kitaplardan ve izlediğim tv programlarından karışık edindim. Hele Erzurumlu bir Dedenin trt ye tüm köyünün katlinden nasıl kurtulduğunu anlatması ve ağlaması hala aklımda. Babası ona oğlum beni gördüler karşıki tepedeki mağaraya kaç demiş ve o mağarada adam 3 gün saklanmış çocukken. Köye döndüğünde ise gördüğü tüm tanıdığı büyüklerinin ve kendi ailesinin ölü bedenleri. Yalnız o dönemin savaş yılları olduğunu da kimse unutmasın. Yani o zamanlar için ölüm bir sürpriz değildi. Her taraftan kişiler öldü.
youtube de o kadar çok var ki ararsan baya bulursun. Ama anlatılanlar seni etkileyebilir o yüzden böyle şeylere hassassan izlemeni tavsiye etmem.
Sarı Gelin belgeseli vardı orada tüm ermeni sorununu anlattığını sanıyorum. röportaj için ise benim izlediğim kısmı bulamadım ama başka bölüm var. youtube ye "Ermenilerin Adana Erzincan Kahramanmaraş'da Yaptıkları Türk Katliamı" yaz çıkar.
o zaman izleme bence. Yaptıkları şeyleri normal insanlar yapmaz. Kanlarında canilik var resmen.
Rica :) Ayrıca bu olayların çoğu Rusyada Bolşevik isyanı çıktıktan sonra Ruslar doğu anadoluyu terkedince başlar. O dönemin ermeni komutanı dahi sonradan Ruslar bizi amaçları için kullandı bu şekilde bağımsızlığımızı vereceklerini söyleyerek bizi kandırdılar demiştir.
Rusların amacı eskiden beri açık denizlere açılmaktır. Şimdi mesela boğazlardan geçen gemileri bize vergi ödüyo. Ama başka bir yerden Akdenize açılmaya yol bulurlarsa artık bizim boğazları kullanmalarına da gerek kalmayacak. İranla dostluklarının Suriyenin işlerine karışmalarının kökeninde de hep bu eski amaçları var. Ama Amerikada herzaman bunu bildiği için tetikte bekliyo ve bu bölgeyi onlara bırakmak istemiyo. Çünkü burada tek bir süper güç kalırsa daha da güçleneceğini iyi biliyolar.
Arşivlerde yapılmadığının kanıtları var. Bu yüzden her ermeni soykırımı var denildiğinde biz arşivlere bakalım istiyorsanız diyoruz fakat hemen yan basıyorlar.
Esas ermeniler bize soykırım yaptı.
Evlerinde erkek olmayan kadın çocuk ve yaşlıları camilere toplayıp yakmalarını mı dersin? Hamile kadınların karınlarını deşmelerini mi dersin?
Rica ederim.
Teşekkürler
Bu kitaplarda da "sözde ermeni soykırımı" diye geçer.
Dünya devletlerinden pek çok devletin kabul ettiği bir düşüncedir.
Lakin yanliştir.
Tarih kanıtlamaz boyle birşeyi.
Dünyada birçok devletin bunu kabul etmesinin tek amacı Türk Devletinin geçmişini karalamak için yapılmaktadır.
Başka sebebi de yoktur.
tesekkurler, evet en komik olayda lisede (yurtdisinda!!!) tarih dersinde butun ogretmenler soykirim yapildi diyorlardi, aslinda hiç birsey bilmiyorlardi sadece papagan gibi onlara ne anlatmislarsa tekrarliyorlar, cahiller!!! zaten avrupada tarih kitaplari onlarin islerine gore yazilmistir!!!
Cevap
46Cevap
türkiye ermeni soykırımı yapmadı. nedenmi çünkü soykırımla itham edilen türkiye cumhuriyeti değil osmanlı imparatorluğudur. ve soykırım gerçekte ermenilerin dünyada sesini duyurabilmek için ucuz bir senaryolarıdır. asıl ermeniler kürt, zaza, ve türk soykırımı yapmıştır. ve osmanlıda önlem olarak ayaklanma ve soykırım yapan ermenileri tecrit etmiştir. netice olarak intikal esnasında kötü hava şartları ve intikam almak amaçlı bölge halkının saldırılarıyla belli miktar geberenler olmuştur. kısaca osmanlı soykırım yapsaydı emin ol ermeni ırkı şu an anılıyor olmazdı yeryüzünde.
Yapmadık fakat elimiz kolumuz bağlı da oturmadık. İç savaş çıkmıştı. Ve onlar kadar bizde öldürüyorduk. Kimse öldürmedik demesin. (İyiki de öldürmüşüz.) tehcir olayına gelince tehcir Zaman'ında ölenler zaten %70 hastalıktan öldüler. Diğerleri de gittikleri yerlerde Türk köylerine saldırdıkları için öldürüldüler. Lanet olası Ermeniler. Ama şuna emin olabilirsin, onların yaptığı kahbelikleri biz asla yapmadık çünkü biz, Türk idik...
hem evet hem hayır. Evet şöyle; bir çok çocuk kadın yaşlı öldürdüler. Doğu da bir çok köy yaktılar. Bende doğulu olduğum için biliyorum. Şöyle hayır; soykırım yapacak güçleri yoktu zaten. Ruslar yardım ediyordu genelde. bir ara onlarda çökünce, mal gibi kaldılar zaten. Sonra Azerbaycan la meselelere odaklandılar filan
Evet yaptı. Alman emperyalizmi yeşil ışık yaktı, İttihat Terakki'nin Troykası (üçlüsü: Cemal, Talat, Enver Paşalar) 1,5 milyon Ermeni'nin tehcit ve katliamla bu topraklar4daki varlığı ortadan kaldırıldı.
Dönemin Avusturya-Macaristan ve Alman konsolosluk raporlarında (ki bunlar o dönemde Osmanlı müttefiki) vardır. Kudüs Ermeni kilisesi arşivlerinde de doludur belge. Hatta 1980 darbesiyle tarih bilmeyen iki subayca yeniden düzenlenen ve çok sınırlı erişim imkânı olan Erkan-ı Harb arşivlerinde de belgeler olduğu söylenir. Söylenir diyorum çünkü bağımsız bir araştırmaya açıktır.
Hani deniyor ya arşivlerimiz açık" diye. Yalandır. Sadece seçmece Başbabakanlık arşivleri açıktır.
bir kere o tehcit değil tehcir
Soylarını yok etmek adına bir girişim yapılmadı ancak zorlu göç yaptırılmadı evet bir cok kayıp verildi hükümet üzerine düşeni yapmadı belki de ama bu bir soykırım değil
@Söğütdalındakimanda klavye hatası. Tehcir evet.
Ermeni sorunundan "kurtulmak" için planlılı programlı eylemler dizisi yapıldı. Henüz tehcir kararı çıkmadan önce Balkanlardan gelen müslümanlara yerleştirlecek bölgeler olarak Ermenilerin yoğun yaşadığı yerler gösterilmişti.
Ermenilerin kıymetli eşyalarının alınmasına izin verilmedi, böylelikle de malları, arazileri vs de gasp edildi.
Herhangi bir iskân politikası söz konusu olmamıştır. Uzun kuyruklar altında yayan, yiyecek giyecek olamdan, her türlü saldırıya açık hâlde sürüldüler. Çoğu ya yolda öldü ya da çeteler tarafından tecavüze uğradılar, katledildiler. Çetelerin çoğu da yeni salınan mahkumlardı.
Bunu iskân fiili zanneden valiler, bu hususta yazdıkalrı hiç bir mektubuna cevap alamadılar. Çünkü iskân değil, yok etmekti amaç.
Soykırım (jenosit) emperyalizmin dilidir, ben de hiç sıcak bakmadım. Ama Ermenilere yönelik bir yok etme politikası söz konusuydu. 1,5 milyon Ermeni evlerinden, yurtlarından sürüldü.
İnsan Hakları ve Ermeni Sorunu - Taner AKÇAM
Türk Kaynaklarında Ermeni Soykırımı - Vakhan N. Dadrian.
Bu kitaplar dışındaki bilgi ve veriler İngilizce ve Türkçe yayınlanmış internet üzerinde bir çok yazı/makaleden.
Mevzu epey karı8şık. Ermeni Diasporasının "Batıcı" ve Türk düşmanı akılla yaptığı çarpıtmaları süzgeçten geçirmek gerekir. Resmi Türk tarihinin kaynakları ise çarpıtmanın ötesinde bilimdışı ve yalan dolu.
Doğru belgelerle katliam emirleri halen arşivlerde var Ermeniler önce güneye sonra farklı yerlere sürdürüldü. Tarihi okusan bile anlarsın evini yuvasını bırakmak istemeyenler öldürüldü. Tehcir kanunu çıkarıldı zorla evlerinden çıkarılıp başka yerlere göç ettirme ama bunu istemeyen Ermeniler katledildi. Halen canlı tanıklar var mesala babamın nenesi 110 yaşında halen yaşıyor tarihi gördü yani kanıtlar insanlar halen var devlet kabul etmez çünkü toprak para özür nice durumlar bedel karşılığı verecektir insanlık suçu işlenildi ama soykırım inkar edilemez bir gerçekliktir.
o kanun durup dururken cıkmadı.. ermeni itlerinin yaptıklarına ragmen yine de bir nazi olmadıgımz için cıktı..
Tehcir Kanunu olarak bilinen; fakat geçici kanun mahiyetinde olan ve asıl adı "Savaş zamanında hükümet uygulamalarına karşı gelenler için asker tarafından uygulanacak önlemler hakkında geçici kanun" Rumî takvime göre 14 Mayıs Miladi takvime göre 27 Mayıs 1915 tarihinde kabul edilmiştir.
@gemini88 he devlet çok melekti kimseye birşey yapmadı malk mülklerine el koymadı o kadar resim var ki anlatamam yetmedi yıl olmuş 2016 Türkiye gitmiş adamların oturduğu yere de saldırmak için yer arıyor azerilere silah vs gönderip özer olan bölge konumunda ki topraği almak için can atıyor devlet ne yapsın daha adamlara tehcir kanunu çıkardı önce güneye Suriyeye yolladı yetmedi çoğunu orada toplu katliam yaptı yetmedi halen vurmak için yer arıyor
@şiwano Doğrudur, yalandır, kişiler okuduklarına veya duyduklarına göre yorum yapıyorlar. Ama şu olaya bitiyorum, buradaki dedeler böyle böyle diyor. Ben ne dedeler gördüm Kurtuluş Savaşını İngilizler destekledi falan diyen. Her konuşana inansaydık Kadir Mısıroğlu denen fesli soytarı Cumhurbaşkanıydı şu an.
Örnek ve yazılar alıntıdır, ben bu adamın söylediklerine cevap vermekten usandım direk copy paste yapıyorum. Sığmadığı içinde burayı biraz kirletcem. Onun bizzat dediklerini "..." şeklinde yazıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=NUttrz3f0Lk
"sozde kahraman ismet inonu aslen ermenidir ve kos adasini yunana vermistir"
>> milliyetci ermenilerin hic sevmedigi inonu'nun ermeniligine kanit, yine kendi sallamasi olan "son sozleri ermeni alfabesiydi" iddiasi. oyle bir illet ermenilik; yani kurtulus savasini da yonetsen, t. c. meclisini de kursan, anan baban kurt ve turk de olsa, bir yerlerden bu ermenilik virusunu kapmissan gun gelir ortaya cikar.
karlofcayla toprak veren 2. mustafa da ermeniydi. gercek turk anlasmada toprak falan vermez, gider elalemin topragini alir, sonra onlara hirsiz der. senin neren ilkeli?
"turkey ingilizcede hindi demek, cunku bizim kabaran ruhumuzdan etkilenmisler"
>> isin asli ticaret yollariyla alakali tabii (amerikadan gelen hindi, bizim uzerimizden ithal edilen bir baska kusa benzedigi icin ingilterede ismi oyle kalmis; biz de amerikadan gelen bu hayvana hindistandan geldigini sandigimiz icin hindi diyoruz, portekizcede de peru deniliyor, herkes ucmus gitmis). ama adamdaki deluzyon bambaska. kabaranmis. iyi ki yaprak manasina gelmiyoruz ingilizcede. senin hangi lafin palavra degil?
"abd tr'ye 150 milyon dolar yardim veriyor. oysa 2.5 milyonluk israile 12 milyar dolar yardim yapiyor her sene. amerikalilarin sadece bayragi var, para gucu yahudiler de. ama turk milleti buna son verecek"
>> ... meanwhile, in the real world:
-abd 8 milyonluk israile, yilda 3 milyar dolar yardim yapiyor. (tarihci disiplini + internet caginda bilgiye ulasim = hata payi arti-eksi %400)
Son olarak da okumak istersen:
odatv.com/n.php
@Deirym iyi demissin dostum.. ben de bunu demeye calıstım.. anlatmaya calıstım.. şiwano sana gelince.. devlet ne yapmalı o zaman sen bunu soyle savas zamanında kalleslik yapanlara koy basanlara ? dedigim gibi adam gibi duranlara efendi olanlara kimse birsey yapmaz... onca milletten sayılı birkac kendini bilmez serefsiz cıkıp lak lak ediyorsa vardır bir nedeni.. Bu sizin yüzyıllardır turk milletini yok etme hayaliniz ama ise yaramıcak kusura bakma..
Ermenilerin kahpelikleri bitmiyor hala. Biz TÜRKLER soykirim yapmadik vatanimizi koruduk savunduk yasliya coluga cocuga kadina kursun sikmadik. Ama ermeniler hocalida AZERI TÜRK'LERINI coluk cocuk yasli genc kadin erkek tanimadan kundaktaki bebegi bile katlettiler bunun bir dunya belgesi var ama avrupa bunu kabul etmiyor ermeni soykiriminin yapildigina dair tek bir belge bile yokken soykirim kabul ediyor. ! ermeni soykiriminin oldugunu kabul eden TURK varsa o TURK filan degildir çakaldir kani bozuktur !
Merhaba sudenaz. Oncelikle soykirim diye birsey olmadi. Osmanliya trenle yardim gonderen almanyanin tren yolunu ermeni asireti kesiyor. Ve sarikamisa yardim gidemiyor. Ondan sonra ermeniler sürülüyor aslinda idam edilmeleri gerekirken. Yolda guvenlil icin osmamli askerleride eslik ediyor. Ama yoldaki esjiya eşkıya saldirilari sonucu bu olay yaşanıyor. Olayin asli budur. Ilber ortayli okuyabilirsin.
Soykırım yaptılar diyorlar toplu mezarlar var diyorlar o mezarların hepsinden türk ölüleri çıkıyor nedense. Asıl soykırımı onlar yaptılar köy köy işgal edip o kadar türkü öldürdüler. Şimdi de bir fırsatını bulsalar yine aynısını yaparlar. Ayrıca geçen yıl doğu perinçek aihm'de ermeni soykırımı olmadığını tüm dünyaya kabul ettirmişti.
Tarih ogretmenimin anlattigina gore kanitlarimiz var. Asil ermeniler soykirim yaptilar azerbeycana katliam yaptilar.
Eger Turk ler soykirim yapsaydi bir tane bile ermeni kalmazdi.
TÜRK ler basladigi isi yarim birakmaz☺
Soykirimi ermenilernyapmistir acik belli. Avrupanin oyunu bunlar. Ermeniler halime kadinin bebegini karmindan diri diri aldilar erkeklerin uvuzlarini kestiler kizlara tecavuz ettiler. Hepsinin sopunu tum turkler becersin. Aşağılık ırk
Adalet partisi bu yargıyı mahkeme kararı ile kaldırrtı diye biliyorum gerçektende öyle bir şey olmadı yanlış bilgi vermek istemem ama biz sadece 1. dünya savaşında rusların izlediği bir polita sayesinde ermeniler iç karışıklara neden oldular bizde onları zorunlu bir şekilde göçe zorladık olanlar orda olmuş soykırım falan yapmadık
15 Ekim 2015 tarihinde Avrupa insan hakları mahkemesinde yıllardır emperyalistler tarafından yürütülen ermeni soykırımı yalanı Doğu Perinçek tarafından kazanılmış olup Türkiye Cumhuriyeti burada kanunen haklı bulunmuştur. Kimse gevezelik yapmasın kuru kuruya.
O zaman ihraç edildiler. Yani zorunlu evlerinden goc etmrk zorunda kaldilar. Goc sirasinda tabii ki eskiyalar gelip insanlari oldurduler ve paralarini aldilar Orada bir katliam oldugu dogrudur ama kim yapti bende bilmiyorum
Ermeniler bizi birinci dünya savaşında arkadan vurunca devlet onları Suriye'ye zorunlu göç yaptırdı. Onlarda bu yolculuk sırasında birçok kayıp verdi. Özellikle soylarını yok etmek adına bir girişimde bulunulmadı.
Rica ederim 😊
Hayır yapmadık! Keşke yapsaydık da bir tane bile ermeni yaşamasaydı şuan!!! Hainlikten başka bir işe yaramazlar onlar ! sevmiyorum ermenileri.
osmanlı bir cok cephede savasırken bu serefsizler soysuzlar ayaklandı koylere saldırdı... biz yine insanca davranmısız ... uslu durana kimse dokunmaz..
Avrupa'nım özlem ülkeyi dağıtıp istila etmek ermen-ilerin yaptıklarını hala yaşayan insanlara gelin sorun sivillere yaptıkları zulüm akıl almaz işgal etmişler toprakları yıllaca ve Türk hamile kadınların karındaki çocuğun cinsiyeti üzerine iddiaya girip süngü ile çıkardıklarına şahit olanlar var hala
Soykırım yapmış olsaydık. Şu an dünya üzerinde 1 tane ermeni kalmazdı.
Ermeniler doğuda çok vatandaşı öldürdü. Kadınların ırzına geçti. Savaş sırasında ruslar la işbirliği yaptı. Biz de kendimizi korumak zorundaydik. Bu soykırım değil. Nefsi mudafadir.
kendin araştırsan ya. burdaki cevaplardan ne öğrenebilirsinki
türkler pek çok ermeniyi sürmüş ve öldürmüştür ancak bence soykırım değildir. savaş ortamında ruslar ile bir olup ihanet edenlere karşı tedbir uygulanmıştır. ayrıca ermenilere soykırım yapıldıysa balkanlardaki türklere alası yapılmıştır balkan savaşlarında. biraz okumanı öneririm.
baya seyler ogrendim !!! onerin için tesekkur ederim okumak için iyi bir yazar bulamiyordum ( bu konu hakkinda) çunku bazi turkler bile ermeni soykirimi destekliyorlar haa birde sen bile fazla emin degilsin bu konu hakkinda bak sana soyle diyosun "bence soykırım değildir", "ayrıca ermenilere soykırım yapıldıysa"………. yorumun için tesekkur ederim :)
öyle dememin sebebi soykırım tanımının tartışmalı olmasından ötürü.
tarihi kazananlar yazar bu yüzden ermeni soykırımı ortaya çıktı. osmanlı savaşı kazansaydı ingiliz soykırımlarından bahsediyor olurduk. bilmem anlatabildim mi? neyin soykırım olup olmadıgına karar verenler savaşın galipleri. bu doğru birşey mi?
bende bu yuzden sormustum sorumu, "tanitimi tartismali" oldugu için siz turkiye'de yasadiginiz için bende daha çok sey biliyosunuzdur o yuzdende sordum , " kendin arastirsan yaa" cumlesini begenmedim onceki yorumumda bu cumule hakkinda tepki gostermistim… sanki sey gibi geldi bu cumule bana git, arastir zamanima kaybetme, isim gucum var falan filan…. o zaman cevap vermeseydiniz bana !!!
kötü amaçla söylememiştim. kendin araştırsan daha iyi olur demek istedim. cümlemin devamında bunu anlayabilirdin. yurtdışında yaşıyorsan türkçeye yeterince hakim değilsin demek ki bu yüzden hoş görüyorum :)
offff tamam ya amma uzattın
bu nasıl? :)
komisyon kurulsun tarih belgelerle açıklansın. bir iki cümleyle beynini doldurdular milletin neyse gerçekler çıksın neyden kaçılıyor.
yav öyle birşey olmadığı için komisyon kurmaya ermeniler yanaşmıyor. amerika zaten bu komisyonu 1940 latda kurmuş ve 5 yıllık türkiye topraklarında ve osmanlı arşivlerindeki incelemelerinin sonunda soykırımı yapanların ermeniler olduğunu raporlamış. çünkü birtane ermeni toplu mezarı yok. ama 10 larca müslüman toplu mezarı var.
@bahtlı_bedevi peki o zaman neden kimse bu rapor hakkinda konusmuyo? avrupada ve birçok ulkede mesela hiç kimse bu amerikalilar tarafindan yapilan raporu bilmiyo bende dahil aslinda, nerden duydun bunu?
goggle a yaz çıkar zaten. ya sen 700 yıla yakın avrupayı her an işkal edilip osmanlıya dahil oluruz korkusuyla yaşa. tonlarca altın harcayıp osmanlıyı yok etmek için uğraş. tam yokolmuşken atatürk çıkıp planlarını altüst etsin. sonrada türkiyeyi ve türkleri kendi başlarına rahat bırak. mümkünmü sence bu? adamlar yalanı doğru gibi gösterecekki her yerden saldırıp bizi hep güçsüz bırakabilsinler. bir fırsatınıda bulurlarsa yok edebilsinler. olay tamamen duygusal. amerika parlemantosu soykırım yasalarını çok güçlü ermeni lobilerine rağmen neden kabul etmiyor sanıyorsun yıllardır. ellerindeki rapora rağmen kabul ederlerse kendi ana yasalarıyla ters düşer ve geçerliliği olmaz.
ha birde şu var. osmanlı ermenilerin tamamını sürgün etmemiştir. sadece isyan çıkarıp bölge halkını katledenleri ve onlara yardım yataklık yapanları ve ailelerini sürgün etmiştir. edebiyle oturan ermeniler hala türkiyede sessiz sedasız yaşamlarına devam etmektedir.
@bahtlı_bedevi tesekkur ederim :))) baya seyler ogrendim bugun
@SudeN_A_Z rica ederim. 😊
Yapmadı bir ermeni kızı olarak annesi ermenistanlı birisi olarak söylüyorum yapmadı ermeni çeteleri türk beldelerinde katliamlar yaptı
Ermeniler uslu durmadı türkiyede onları göç ettirdi, göç ederken bunlar öldü türkiye soykırım yaptı die çıktılar, hakbuki ermeni çeteler türklere saldırıp soykırım yapmaya çalışıyodu.
Tek ermenilerin kendisi kaldı bu soykirim iddialarıni yalanlamayan
Eğer soykirim varsa ermeniler için de TÜRKLER İCİN yapılmış soykirim, hainlik var
Soy kirim felan yok ermenilerin bavimsiz devlet kurmak ve bizden toprak koparmak icin yaptiklari oyunlar var
ermenilerin yaptığı soykırımları araştır ermeni çetelerinin doğu anadoluda insanları diri diri yaktığı gerçekleri var kurtulanlar anlatıyor etkiye karşı tepki meselesi şayet soykırımsa yapanların ellerine sağlık
Hayır yapmadı. Bunun kanıtları da var. Araştırırsan öğrenebeilirsin
Kabitlamak Sucu ortaya atana aittirm bugune kadar toplu 1 tane Ermeni mezarligi bulunamadi. Aksi bulundu ama. Kaldi ki soykirim kelimesi dunya litaraturune 19545lerde girdi. Yabancilarin Gecmise donuk haksiz yargilama yaomalari adil degil.
Hayır yapmadı. Tarih hocam söylemişti. Kendisi boş birisi değil.
Bunu kabul eden ermenilerde var ermeniler yaptı o soykırımı belgeleri var zaten o yüzden pek fazla sesleri cıkmıyor eskisi gibi hamile kadınların karnını yararak bebeklerini öldürcek kadar pis insanlar kendimizi korumaanın adı soykırımsa soylarını kırayim onlarin o zaman ben
Soykırım yapmadık canım, aksine biz onların iyiliğini düşündüğümüz için uğraştık ama ama onlar bunun farkına varamadı.
Bildigim kadariyla tr onlari sinirdan geri cevirmis. Onlarda donarak olmusler
Türkiye kendini savundu. Bizi arkamızdan vuran onlar. Soy kırım yapıldıysa bize yapıldı.
Soykırım niyetimiz olsa bir tanesi şu an yaşamazdı.
asıl onlar bize soykırım yaptı ama hekettikleri kesin ama biz yapmamışız yani iftira
Yaptıysa eğer becerememiş.
Yapmadıysa eğer keşke yapsaymış.
keşke yapsaydık şerefsiz hain o. çocuklarına.
biz nerde ermeni görsek bir güzel dövüyoruz sizde öyle yapın.
o şerefsiz hainler insan bile değiller bizim gözümüzde
yav sen ne olarak görüyosan gör.
biz insan olarak bile görmüyoruz bu kadar NET !
Ne soykırımı biz turkler asla yapmayız açalım arşivleri tarihçiler değerlendirsinama Ermenistan buna yaramıyor sende çıkmış utanmadan soruyorsun
yorumunuz için tesekkur ederim acikcasi hiç utanmiyorum eger utanilacak bir durum varsa oda kendi tarihini arastirmayin, sadece kulaktan dolma seylere inanan, insanlardir yurtdisinda yasadigim için elimden sadece bu geliyo, iki farkli dunya arasinda yasamak zordur neysee, ve bu arada ben utanmazsam acaba bu soruma "EVET YAPTILAR" diyenler nedir ?
Asla öyle bir şey olmadı sen kulaktan duyma şeylere inanma biraz araştırmacı ol o zaman göreceksin kuzum
birincisi ben size inaniyorum demedim zaten çok baska yerden anliyosunuz cumleleri, ben zaten kulaktan seylerede inanmam hiç merak etmeyim sukurler olsun ki bir beynim var ikinciside bu samimiyet nerden hayirdir kuzum falan, aslinda UTANMAZ kelimesini tam bu tur durumlar için kulanilir iste, cuk oturdu sizce?
Cuk diye içine alırsın ben değil sen aldin
Evet özelliklede kürtlere yaptırıldı ermenı soykırımı.
Hocalı katliamı der susarım!
#ÜlkücüMilitan
soykırım yapmadık ve asla bu yalanı kabul etmicez.
yapmadık ama keşke zamanında bazı ırkları soykırım yapsaydık şu an uğraşıyor olmazdık ah keşke
Türkiye soykırım yapmadı. Ama onlar bize yaptı.
Yazmaya usendim Şu an
bilnem o dönemde yalamıyordum ben :)
bilmiyorum her şey olabilir
Evet
Onların kökeni de Ermeni o yüzden
Tehcirde ölümler oldu. Gerisi, traş.
Yapmadı.
yapmadı.
Yapmadı
Yapmadik
Yapmadı
yapmak lazimmis ama
keske yapaydı
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar