Bir tanesi şehit düştüğü gün evine gidecekti. Allah rahmet eylesin
Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaş çıkar mı tekrar?(şu an ateşkes)?
Bir tanesi şehit düştüğü gün evine gidecekti. Allah rahmet eylesin
ulan adamları katlettiğiniz yetmiyor gidip sığındıkları ufacık toprakta da rahat bırakmıyorsunuz barbar yaratıklar ermeni halkının yanındayım
Kimin yanında olursan ol. Soru kimi destekliyorsunuz? şeklinde değil
zaten savaş var orda ateş kesin olduğuna inanıyormusun haberlere bak hergün orda bir asker falan ölüyor :(
zaten ermenistan zerbaycanın 4 1 ini işgaldedir karabağda ermenistan işgalinde
Sanmıyorum, öyle bir şey olsa da Türkiye hep yanımızda olur.
Nasıl yanımızda? Benim akrabalarım üzerleirne mermi yağdığı için şehre geldiler bir çok köyümüzde boşaltılmış. Önemli noktalarımızda artık işgal edilmiş. Ben direk irtibatdayım orayla. Bumu yanımızda olmak? Ben türkiyeyi göremiyorum? 12 şehitimiz var 1 tane çocukta yaralanmış. Bunlar ancak klavye arkasında konuşurlar. Haberleri bile yok savaş çıktığından.
@Azerbaycankızı sakin olur musun biraz, Türkiye de çok zor zamanlar geçiriyor her taraftan sıkıştırıyorlar bizi bunu anlamak zor mu? Emin ol Türk'ün Türkten başka dostu yok
Ne sakin olucam ya babam şehit kardeşim yıllar önce şehit oldu. Şimdi de 12 şehitimiz var o anneler türkiyenin durumunumu beklicek. Bırak ya bunlar sözde yapıyor her şeyi baksana haberleri bile yok çünkü ilgilenmiyorlar işlerine gelmiyor onlara biz değil kendi toprakları lazım. Öyle dostlarsa gelip kendileri ölsün.
@Azerbaycankızı saçmalama.
O burda bize dost diyenler var ya gelsin o yaralanan 9 yaşındakı ana kuzusunun yerine savaşsın. Gelemezler çünkü klavye vahşileri hepsi mermi patlasa altına kaçırır. Hepsi kurban olsun benim şehitlerime soysuzlar
Evet sen ve senin gibiler yerini sıcak tutsun. Bizde burda korku içinde yaşayalım. Anneler evlatları için endişelensin. Soysuz ermeniler ve türkler hepsi altdan altdan iş çeviriyorlar
@Azerbaycankızı sen Türk değil misin?
Hayır ben azerbaycanlıyım. Esas olan şerefliyim onlar gibi şeref yoksunu değilim. Hadi gelsin savaşsınlar gelsinler bakalım gelicekler mi? Burda askerlerimiz şehit olsan sende bu sitede ona buna sen türk değilmisin sor. Al bak şu an haberlerde izliyorum sende aç izle ve gör!.
Saçma sapan şeyler sorma. Benim babam bu şeref yoksunları doğal servetlerimizden yararlansın diye şehit olmadı. Kendimiz kan kusuyoruz bunların haberi yok.
@Azerbaycankızı sevgili kardeşim ben de savaşta (1988-1994) çok yakınımı kaybettim. Askerliğimi sınırda yaptım. Ateşkes olmasına rağmen ermenilerin açtığı ateş sonucunda şehit düşen arkadaşlarım var benim. Hepsi 18-19 yaşlarındaydı. Siperlerde geçen 9 ay bounca bir kere olsun bile ilk bizim ateş ettiğimiz ne gördüm ne de duydum. Klavye arkasında olan şovalyelerden bizde de var. Görmüşsündür. Ayrıca belirtmek istediğim bir husus var burada. Sivil birinin bizi askeri yönde desteklemesi pratik açıdan doğru değil. Acını anlıyorum yakınlarını savaşta kaybetmiş biri olarak. Bazen seninleyiz Azerbaycan demeleri bile yetiyor. Birinci Karabağ savaşında Türkiye devlet olarak yardım etmedi belki resmi olarak ama Yusuf Ziya Arpacık (Rüzgar bölüğü komutanı) yarım etti. Politik engeller var o yüzden kimse desteğini açık şekilde ifade edemiyor
@Azerbaycankızı ne 12 sehidi, kendinizi yalan haberlerle kandirmayi birakin, yuzden fazla azerbaycanli oldu.
@federalism zaten biliyorum çok şehtimiz var ama medya söylemiyor halka açıklamıyor bunlarda boş boş konuşuyor.
@Azerbaycankızı bu savas hem azerbaycani hem ermenistani zayiflatir, cunku savas bir yikimdir. onun icin bos milliyetcilik yapip, karabagi geri alacagiz bilmem Erivana (Yerevan) kadar yuruyecez gibi bos bos konusmayin, herkes otursun oturdugu yerde.
Cevap
11Cevap
Karabağ bizim azerbaycanla tek bağlantı noktamızdır. Ermeniler orayı işgal ettiler orda çok katliamlar oldu ermenilerle zaten savaşıyorlar. Bizlede dolaylı savaşıyorlar. pkk ya destek veriyorlar. Bu bölgede büyük bir savaş çıkacak zaten.
Havada savaş kokusu var
Bu soruyu sanal savaşasınız diye sormadım
@Furies Allah Mübariz İbrahimova rahmet eylesin
@Furies insanlık ve edep masum insanlara silah sıkan ve bebekleri bile öldürenlere lazım. Karabağda hamile kadınların karınlarını yarıp çıkan çocukların erkek mi kız mı olacağına bahse girenler çocukların canlı canlı derilerini yüzdüğünü anlatanlar. Tepkimi vermeyeyim mi şimdi. Ama benim tepkimde Türk vatandaşı ermenilere değil işgalde katliamda ve pkknın arkasında olan Türk düşmanı Ermenilere.
@Furies Askerdeyken bizim bölük 3 şehit verdi. 1 de sivil öldü. Masum evet
Nere baksak kanıt dolu. En büyük kanıt abdullah öcalan yani artin agopyan. Yakalanan teröristlerden çıkan Ermeni kimlikleri mevcut. ermeni savunma bakanı pkklı cenaze evine gitti. asala da ermenilerce kurulan ve ülkemizde önemli görevleri olan bir çok kişiyi şehit etti. Hala daha ne kanıtı soruyorsun. ermenistan hiç bir zaman kardeşimiz dostumu olmayacak. Ve asla masum değildir.
@Furies bu ülkede yaşıyorsan bu bu ülkenin düşmanını sevmeyeceksin. Seveceksen gidip orda yaşayacaksın. Burda rahat yaşayıpta bu ülkeye düşmanlık edenleri sevemezsin. Ayrıca bu ülke bölünürse senin o ermeni kardeşin olanlar sanıyor musun seni rahat yaşatır. Kendi ülkesine ihanet eden bizede ihanet eder deyip ilk sizin kafanıza sıkarlar.
Faşistleri hiç sevmem.(ne de olsa bir katliam) dediğin şey ne yazık ki insanlık dışı bir olaydı. Birinci dünya savaşında naziler bile böyle bir katliam yapmadı. Sen hiç soykırım kurbanı gördün mü ki hayatında? Onları savunmanı takdir ederdim eğer haklı bir şeyden yana savunsaydın. Burda ermeniler sizin genetik düşmanınızdır diye eğitim verilmiyor. Ben de onların arasında sıradan insanlar olduğunu biliyorum. Ama bir devlet olarak teröristtir o kesin.
@Furies Tamam. Dilerim savaş çıkarsa en sevdiklerini kaybetmek zorunda kalmazsın
farkettiysen türkiye üst üste askeri alanda yeni teknolojiler ve milli bütçenin 3 de 2 sini askeri alana ayıracağını duyurdu geçen haftalarda. bunlar bir savaşın ayak sesleri tık tık tık tık..
Sürekli savaş uçaklarıyla yapılan eğitimler de onun habercisi
çıkarsa türkmen dağında olduğu gibi vatandaşlar gönüllü olarak azerbeycana savaşmaya gidebilir ben maraştayım tanıdıklar var bu bölgeden çok var türkmen dağına giden 50 yaşındaki esnaf bile gidiyor azerileri yalnız bırakmayız
şu an çıkmaz. en azından rusya suriye ile ilgileniyorken çıkmaz bana göre
Allah korusun kardeşlerimizi kötu tohumlarıda kahreylesın sanmıyorum çıkıcagını
Çıkmaz çıkarsa müdahil oluruz büyük ihtimalle
eyvallah kardeş
Eyvallahına eyvallah gülüm :):):
Çikar, Turkiyede ermenistani iisgale baslar
çıksada çağırsalar gitsek.
Çıksında s*kelim ermenileri
Kazimali turkler Ermenistani..
çıkmaz inşallah..
allah korusun
Çıkar.