Dersim Katliamı hakkında ne düşünüyorsunuz? Dökümanlarıda incelerseniz. İnternete tarih sitelerine vs yazarsanız bulabilirsiniz kaynakları. Pek demokratik bir hareket durmuyor sanki ha?
Bu verilen emirin belgesi. Sabiha Gökçenin itirafları , Atatürk’ün manevi kızından katliam itirafları
Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen, dönemin Tan gazetesinden Ahmet Emin Yalman’a verdiği röportajda çarpıcı itiraflarda bulunuyor
TIMETURK / Haber Merkezi
Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen, dönemin Tan gazetesinden Ahmet Emin Yalman’a verdiği röportajda çarpıcı itiraflarda bulunuyor. ‘Kahraman Türk Kızı’, ‘Türk’ün Kanatlı Amazonu’ diye anılan Sabiha Gökçen’in açıklamasında kan donduran ifadeler de yer aldı. Gökçen, Dersim harekât günlerini şöyle anlatıyor: “Muhasama (çarpışma) meydanında canlı hedef üzerine bomba atmak insana hiç acımak hissi vermiyor. İnsan yalnız vazifesini görmek için aramayı, vurmayı düşünüyor...”
Dersim katliamının bombardımanını yapanlardan biri olan Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’in dehşet verici itirafları ortaya çıktı. Atatürk’ün manevi kızı olan Gökçen’in yıllar önce Tan gazetesine verdiği röportajdaki ifadeleri, CHP’nin Dersim olayındaki tavrını gözler önüne serdi.
Acı İtiraflar
Gökçen, dönemin ünlü gazetecisi Ahmet Emin Yalman’la yaptığı röportajda çarpıcı bilgiler yer alıyor. Dersim bombardımanı sırasında yaptığı uçuşların hayatındaki en önemli uçuşlardan bir olduğunu belirten Gökçen, bombardıman sırasındaki heyecanını asla unutamayacağını söylüyor. Gökçen verdiği röportajda, “Dersim’deki uçuşlarım daha heyecanlı olmuştur... İnsan evvela bombalarını atıyor, bundan makineli tüfeğe geçiyor. Dersim’deki ilk bombardımanın heyecanını unutamam” ifadelerini kullanıyor.
Canlı Hedefe Makineli Tüfek
‘Kahraman Türk Kızı’, ‘Türk’ün Kanatlı Amazonu’ diye anılan Sabiha Gökçen, Kırmızı Ordu Tayyaregâhı’nda görüştüğü gazeteci Yalman’a çarpıcı açıklamalarda bulunmuş. Gökçen, harekât günlerini şöyle anlatıyor: “Dersim’deki uçuşlarım çok heyecanlı geçti. Bir-iki defa pilot, fakat ekseriyetle rasıt olarak uçtum. Böyle vaziyetlerde insan harp heyecanını rasıt mevkiinden daha iyi duyuyor. İnsan evvela bombalarını atıyor, bunlar bittikten sonra canlı hedef görürse makineli tüfeğe müracaat ediyor.”
“Bomba Atmak Acıma Hissi Vermiyor”
Sabiha Gökçen, Dersimlileri bombalarken duyduğu hazzı şu cümlelerle ifade ediyor: “Muhasama (çarpışma) meydanında canlı hedef üzerine bomba atmak insana hiç acımak hissi vermiyor. İnsan yalnız vazifesini görmek için aramayı, vurmayı düşünüyor...”
“Atatürk’ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti” Kitabından
Gökçen’in kendi anılarının yer aldığı “Atatürk’ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti” kitabında Dersim mezalimiyle ilgili önemli bilgiler daha önce medyada yer almıştı. Kitapta Gökçen’in kendi fotoğrafının altına yazdığı şu bilgiler oldukça dikkat çekici: “Harekâttan birkaç dakika önce. Dersim’e uçuyordum. Asker arkadaşlarımla, meslektaşlarımla birlikte isyancıları susturmak görevini almıştım. Atatürk’ün bana verdiği silah da üzerimdeydi. Ulusum için ilk kez büyük bir işe gidiyordum. Makbule Atadan hanımefendi, ‘Korkuyor musun?’ diye sordu. Güldüm: Bölgeye barışı sağlamak için gidiyorum. Korkan insanın barış için savaş vermesi mümkün mü?”
“Asla Ellerine Sağ Geçmeyecektim”
Gökçen’in kitabında yer alan bir başka acı itirafı ise şöyle: “Ne olur ne olmaz diye bir de makineli tüfek kontrolü yapıyor, silahı yağlıyor, mermileri sayıyor, herhangi bir taarruza uğradığımızda ne yapacağımızı birbirimize anlatıyorduk. Ben Atatürk’ten aldığım direktif üzerine, şayet uçağımız düşecek olursa derhal silaha sarılacak ve asla asilerin eline sağ olarak geçmeyecektim! Önce onlarla dövüşecek sonra da son kurşunu kendi beynime sıkacaktım.”
Güncellemeler
+1 yıl
güncel
Güncellemeler
+1 yıl
Bu olayı savunan arkadaşlar, sizinle aynı kelımelerı söyleyen adamların lafları böyle "Bana akilli olan bir Müslüman var mı ki zaten? Bunlarn Peygamber dedigi adamda böyle yalancidi" Sırf müslüman oldugum ıcın şu kıytırık soruda bıle yaptıkları muameleye bak. Ne dinlere saygıları var ne kendı degerlerıne. Kimlerle aynı safta oldugunuza dıkkat edin.(!)
Dersim olayi bir katliam degil cumhuriyete yapilan buyuk bir isyana karşı vatan savunmasidir. Dersim isyanı 1937-1938 yillarinda cumhuriyete karşı olan yobaz toprak ağalarının cumhuriyeti yıkmak amaçlı isyan etmesiyle başlamıştır. Atatürk ün dahil olmadığı sadece isyanı bastırmak için emir verdiği bir ayaklanmadır. Sabiha gökçeninde isyanın bastırılmasında görev aldığı ilk isyandır. çiçegi burnunda cumhuriyetin bu isyanı engellemesi çok önem arz ediyordu ancak Şu da kabul edilmelidir ki görevlendirilen komutanlar Atatürk ün haberi olmadan isyanı bastırmak icin orantısız güç kullanilmistir isyancılarla arada kalan birçok sivil malesef ölmüştür. ancak cumhuriyete karsi ayaklanan ve bunun için ingilizlerden yardım isteyen aşiret ağaları mağlup edilmiş ihanetlerine engel olunmuştur.
@MaviEgeDeniz sahte bilgilendirme ve saptirmalarla insanları kandırmaya çalışıyorlar kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyorlar kendileri bile ne olup bittiğini bilmiyor. muslumanim dünden korkacaksin.
Ne ağasıydı onlar acaba? Hainlik olarak ne yaptılar bunu söylemen gerekıyo? Zaten tek partılı ve bırçok kısıtlamaların yaşandıgı yaşancagı dönemlerdeler, aynı düşünmemek suç mu? Bugün hadi hainlik oldugunu varsayıyorum, ıstanbulda hainler varsa sen bir ilçeyi bombalar mısın? Cumhuriyetçi tavrı takınıcam diye elinizi merhametinizden çekmeyin, bu yanlış bir olaydır abıcım neyı bastırırsan bastır. Bende cumhurıyetçıyım ama körü körüne degıl. Özellikle Sabiha "teyzenin" bu açıklamaları kan dondurucu. Mermileri denemişler. Bugün suriyenin Turkmen dağlarında bomba hiç atmadıgı bombaları kullanması gıbı bır şey bu, insanlar deney tüpü mü? Hiç demokratik değil insancıl değil ve özgürlüklere aykırı. Demokrasiyi işine geldıgı zaman kullanmak o hainlerden pek farklı kılmaz masum canlara kıymak ıle.
Evet Elhamdulıllah muslumanım var mı :D sırf müslümanım diye bana yalancı hain müslümanım dıyenden korkacaksın diyosunuz, ki siz bunları demeden önce ben müslüman oldugumu belırtmemıstım bile. Ben gayet demokratık sosyal ozgurlukcu bı ınsanım bu dogrultudada soru sordum ama, senin ve şu diğer konuşabılen canlının söyledikleri ortada. Siz körü körüne bazı değerlerı destekledıgınız ıcın, sızınle aynı degerlerı savunanlar "dine karşı" algısıyla savaşmak zorunda kalıyolar. Madem bu kadar çok desteklıyosunuz bu olayı, şu an yaşasaymış sizede 2-3 bomba ayırırlarmış bence.
Dinimdende kendımdende gurur duyuyorum elde ettıklerımı paylaştım soru sordum varsa bıldıgın paylaşımın yap konuşalım ben sana öylesın boylesın dıyom mu? Bulundugun konum "demokrası yanlısı" konumu ama kendınız demokrasıden bı habersınız. Keşjke önce neyı savundunuzu hatta ondan önce neye karşı oldugunuzu ogrensenız.
iktidara degil, devletin kendisi karsi geldiler, ingilizlerin oyununa düserek. Buna bagli önceki insyanlar nedenile Vatan topragindan olmustuk zaten.
Osmanli denilen cehalet dönemine dönüp, cagdasligi ve ilerlemeye karsi geliyorlardi. Bir Sudi Arabistan bir Afganistan istiyorlardi, ki bu zihniyeti isteyenlerin hepsi öldürülmeli zaten.
Bizde bugün doguda tüm ilceleri kursumdan geciriyoruz.
Yenilik çağdaşlık eğitim insanları akillandiracak ve ağalık döneminin bitmesini insanların zihniyetini acacagi ve kendilerine bbas kaldırmasını sağlayacak liderlik dönemi biteceği ve cumhuriyetin kendilerine tam zıttı bir yönetim şekli geleceği için isyan baş göstermiştir. ingilizler den neden destek istenmistirr bunun belgeleri vardir neden cumhuriyete karsi degillerse daha yeni kazanilmis ulkenin en zor oldugu zamanda isyan bas gostermistir merak konusudur. orantisiz guc oldugunu kabul ediyorum sivillerin öldüğünü kabul ediyorum ancak bunun asil sebebi nedir iyi dusunmek lazm bunun aksini düşünmek o İhniyetle aynıdır.
Müslanminliksa en iyisini en güzelini yapıyoruz kur-an da okuyoruz namazimizida kiliyoruz allaha şükür. Ama bunu yaparken yaradana siginarak yapiyoruz reklam olsun diye degil. demek istediğimiz muslumanim. diye geçinen yobaz allahsizlaradir.
İngilizlerin çanakkale destanında ıcerı almamak ıcın kurşuna sıper oldugumuz ıngılızler ve devblet grupları sonrasında belli bir zaman sonra ingılız ordusunun ıstanbula gırdıgını bılıyor sun degıl mı? Lozan ıcın yakın zamanda oraya gıdıp antlaşma ımzalıyoruz zaten ıngılızler gıbı gıyınmek onlar gıbı fes takmak ıcın emek sarfedıyoruz, onlara ayak uydurmak ıcın dıl degıstırıyoruz. Yadırgamak ıcın demıyorum yanı zaten ıngılızlerden pekte uzak degılız kı? Tek partili dönemde bir insan neden milli şef seçiir ve kanunen ebedi başbakan olur? Zaten demokrası gelmış ve sonra bırden gıtmış bazen gelmıs gitmiş.
Eh işte tek ıstegım bu, bu olay ınsancıl degıl kesınlıkle. Amerıkanın hıroşımaya nagazakıe bomba atışını sorsanız abd hukumetıde bı gerekçe söyler ama bahanedır yanı, düşüncesızlıktır. Ne olursa olsun bana göre bu bı kara lekedır, özellıke olayın yapılşını operasyonu ıncelersen mermıler denenmek ıcın gorulen ınsanları taramış yanı, isyan falan 2. plan.
Kardeşim benim cumhuriyet ilanını Atatürk ilke ve inkılapları nii çağdaş yaşamı ileri goruslulugu medeniyet zihniyetini yapıcılık ve gelistiriciligi ileri demokrasiyi iyice oku öğren sşu değişmiş bu değişmiş deme neden de araştır hangisi seni ileriye götürür bir bak bana öyle gel yoksa zaten hepimiz geldik Osmanlıdan hepimiz olduk musluman..
Ben namaz kılıyorum hacca gıdıyorum demedım? Muslumanımda demedım ama sen bana "muslumanim diyenden korkacaksin." dedin. Sen müslüman mısın? Eğer müslümansan bu söyledıgını kendı karakterınde bı tart bakalım. Hepsini geç ne olursan ol, karşında bı ınsan var fikrini paylaşan ne kökeni belli ne dini, sen bana öyle muamele yapma hakkını nerden buluyosun? Ben reklam mı yaptım bir şey mı soyledım müslümanlıgımla alakalı? Hayır. Ee o zaman yobazlara degınmek ıstedıgını neden belırtıyosun neden yobazlara degınıyosun ya da? Benım yobaz oldugum ne bellı? Yapmayın kendınıze bıraz saygınız olsun, yapılmasından hoşlanmadıgınız şeylerı yapmayın. Bana yapabılırsınız fark yapmaz :D Ben alınmam gucenmem, sizler varken ben hiç alınmam gücenmem zaten ıyı kı varsınız :))
Atatürkün yaptigi devrimler ingilizlere benzemek mi oluyor yani? Sen cehalet dönemini yasayip buna gelisim bekleyemezsin kardesim.
Siz gelisimleri batilasmak ingilizlesmek olarak algiliyorsunuz. Evet Batiya benzedik ama bunun nedeni ilerlemenin yolu bu oldugu. Devrim sadece kilik kiyafet ile olmaz insanlarin düsünce tarzlarida degismesi gerekiyor
Sen 7. yüzyilda takili kalip gelisme bekleyemezsin. Bugün Müslümanlar neden gerikalmis biliyormusun? Cünkü ilerlemeye batilasmak diyorlar. Kadin haklari diyorsun, onlar Batilasmak diyor. Ifade özgürlügü diyorsun onlar hayir batilasmak istemiyoruz diyorlar
Atatürk ona muhalefet olsun diye bir Parti kurdu, bu partinin kapanma nedenleride ortada ki senin haberin yok. Ondan sonra bir parti daha kuruldu ve bu Partide zaten, Partiyi kuran kisi tarafindan kapatildi
Tek parti rejimine karsi gelen ilk kisi zaten Atatürkün kendisidi, ki baktilar karsi partiler sadece Devlet düsmani cikiyor, ikinci partiden sonra bu birdaha bir süre denenmedi
Algı ve psıkolıjı çok önemlı, bugün sakallı dıye ınsanlara terörist dıye bakan bır batı var. Ama sakal senın ıcın dogruysa sen batı yanlış dıyo dıye sakalını keser mısın? Kesmezsen sısteme mı ısyanın olur yoksa kendı duruşun mu kendıne saygın mı? Batı dogruysa eğer neden senı umursasın kı? Senı umursuyosa eğer ve batı ornek alınacak bir şeyse neden demokratıklıge aykırı olarak senın ımajına karışıyor? Aynı mantık şapka olayındada olmuş, tamam gereklılıgı varmış ama cumhurıyet ılanından hemen sonra devlet butcesınden bellı oranda şapka sıparısı verılmıs, mıllet aç susuz savastan cıkılmıs hele bır dur. BAzı savaşlar senle degıl senın degerlerınledır. Bugun ben bırının misal mavı gomlek gıymesıne uyuz olabılırım onunla kavga ederım onu çıkar dıye, çıkarırsa rahat bırakırım. Eğer onun ıcın mavı gomlek onemlıyse çıkarmaz, zaten çıkarmadıgı ıcın benle kavga eder dımı? İşte değerlerde böyledir, bir söz vardı ata sözü, bir milelti yıkmak ıstıyosan önde dilini sonra kültürünü dinini yık dıye.
Bunlar demokratık sosyolojık laık süslü necizelerle mukabele edılecek , sarf edılecek cumlelerden ıbaret olan bır mevzu degıl, ben burda bir şeyi vurgulamak ıstedım. Sen neye göre ilerisin neye göre gerisin desem aklına gelen model neden aklına gelıyo dıye bı sorguladın mı?
Bu arada ben ılerı goruslu bı ınsanım ılerıye goturecek şeylerıde az cok bılıyorum onerın ıcın sagol soyle araştırayım ogreneyım ama sende sorgula araştır, benım gözümde bez yok çok şükür neden araştırmayalım kı dımı? Bazı şeyler dönemsel olarka evet gereklıymış ama sonuc olarak ortada emeklerın karşılıgı harıcı net bı zafer yok. Cumhurıyet bıze ne kattı dıye baksan, 1940-50 yılları arasında açlıktan ölen ınsanlar gelıyo aklıma. Milli şef ve ebedi başkan ismet inönünün 12 sene sorgusuz başkbakan olması gelıyo. YAni hep bir kendı yönünden kullanma yıpratma menfaat... dünyada doğru hukuk yok maalesef. Ve insanın uretecegı her şey yıne bazılarına ters düşüyo ve adıl olamıyor.
Haklisin yıkıldı millet 100 sene önce bak Türkiye falanda yok Avrupa birliğinede bundan dolayı almadılar zaten hep bu şapka varya şapka alfabe falan değişmese süper olurdu hatta vahdettin İngilizlerle rahat rahat anlassa kurtuluş savaşına gerek kalmazdı çok haklisiniz kusura bakmayın kafa sisirdik iyi geceler..
Bizim topraklarımız milletimiz kendi değerleriyle inançlarıyla kendını özel kılan bir millet, topraklarımızda kı bereket nadir görülen bir şey ve konumumuz dünyada eşi benzerı yok. Aslında tek yumruk olabılsek avurpa bıırlıgıne gırmeye gerek kalmıcak. Adamlar almıyolar, bı ağzımıza domates sokup kafamıza şapka takıpyuzumuzu boyayıp maskaralıp yaptırmadıkları kaldı almak ıcın. Keşke bari ingilizce olsaymış deli gibi ingilizce öğrenmeye çalışan bir millet olduk bari tam sömürge olsaymışız :DS:AD Kurtuluş savaşında öyle bir kurtulmuşuz ki mübarek, savaşı başlatan bıtıren tekrar başlatan biten eriyen almanyada bile 5 10 senede toparlamış hatta zırveye çıkmış biz 50 senebide + ları var çırpınıp durmuşuz :D Allah bir daha öyle kurtuluş savaşı yaşatmasın bu mıllete.
Bati her sakalliya terörist olarak bakmiyor, ama söyle bir gercek varki her müslüman terrörist sakalli
Böyle diyeyim sana. Sen cübbeli, sakalli birisinden. Demokratik Laik degerleri savunmasini beklermisin? Ben daha hayatimda böyle birisini görmedim
Atatürk yaptiklarini, batiya yaranmak icin, ya da onlar sunu bunu seviyor ya da sevmiyor diye yapmadi. Caga uyum saglamak icin yapti
Cagdaslasmak, kiyafeten baslar, düsüncelere kadar gider
Neden hemen sonra yapilmasin mis? Cehalete karsi yapilan savas, düsmana karsi yapilan savas kadar önemlidir kardesim
Ne tesadüf, bu ülkenin Tarihini kültürünü ve Dinini bilmeyen tek kisiler. Atatürk karsitlari. Ki bazilarina Türk kültürü deyince akillarina Carsaf, Türban sakall geliyor Hepsini gectim. Atatürkün hangi devrimleri senin Kültürünü yikti? Dilini yok etti? Bu adam Türk Tarihi icin, Türk dili icin kurumlar kurdu
Bu adam Türk kültürü icin ugrasti
Sapka takarak senin kültürün yikilmiyor, ki Türk kültürü Cübbe ve carsaf degil
@MaviEgeDeniz , cevap vermicektim ama üzüldüm durumuna, "Bana akilli olan bir Müslüman var mı ki zaten? Bunlarn Peygamber dedigi adamda böyle yalanciydi" diyen bir insan benle ne insanlık hakkında konuşabilir, ne insani değerler, ne kültürel değerler, ne özgürlükçü değerler.. kendinle çelişmekten vazgeç. Önce "saygı" kelimesini öğren. Nefret etmenin inanmamanında bir adabı var. Ve ben adap öğretıcısı degılım. Başka bir yerden nasibini alman dileğiyle daha da yorum atma engellemıcem dediğim gibi.
Hayir. Avrupa Birligi Türkiyeyi gerikalmis oldugu icin, ifade özgürlügü gibi kavramlara deger vermedigi icin almiyor.
Medeni bir ülke olmadigimiz icin. Bu ülkenin 50% yolsuzluk yapan adama, Ben ifade özgürlügüne, kadin esitligine bilmem neye inanmiyorum, ben Mahkemenin kararlarina saygi göstermiyorum deyen bir adama ve Anayasa, hukuk tanimayan adama Oy veriyor.
Almanya 10 senede neden Toparladi biliyormusun? Cünkü onlar Müslüman degil. Onlar Müslüman gericiler degil. Sen Atatürkün ilerlemek icin getirdigi devrimlere karsi olup sonra neden gelismedik diye soruyorsun kendine.
Cünkü Müslüman oldugunu icin gelisemediniz. Cünkü batinin gelisimine yol acan her kavrama karsininiz.
Günümüzdeki Türk-Kürt ayrımının ve Kürtlerin devlet kurma emellerine sebep olan düşmanlığın başlangıcıdır. Daha ne resimler var insanları dizmişler çırılçıplak onlara ateş ediyorlar. Sen Kürt'e zorla Türk'üm dedirtmeye çalışırsan onlar da tabi olarak isyan eder. Zaten bilinçli bir çalışmaydı. Belgeleriyle herşeyiyle ortada. Türk ile Kürt'ü birleştiren tek bağ İslam'dır. Onun haricinde hiçbir şekilde bu problemler bitmez. O yüzden Erdoğan gibi zeki adamlar süreç başlattılar ama içerdeki hainler yüzünden suistimal edildi ve başarısızlıkla sonuçlandı.(Eşref Bitlis gibi insanlar ve bu Kürt sorununa değinen yazarlar hep suikaste uğradılar başarıya ulaşılmasın diye)
Rica ederim aga. Öğrendıkçe paylaşıyorum her zaman ama ya kaldırıyolar ya da böyle mevzu çıkıyo :D hiç canını sıkma ben kendımden ve ağzımdan çıkandan emınım bırak zoru olan patlasın.
Eyvallah kardeşım, elimden geldıgımce son nefesıme kadar her zaman doğru olduguna kanaat getırdıgımı paylaşıcam. Dogrununda dogru soyleyenınde her daım arkasındayım, sizde bizim arkamızda olun eksık olmayın.
Devlet açısından değerlendirirseniz farklı, insani yönden değerlendirirseniz farklı. Gerçekten üzücü ve olmamalıydı denilecek bir durumdur. İlginç olan o dönem CHP iktidarda ve yöre halkı hep CHP ye oy vermiştir.
Bugün dogudakilerini öldürenler, Atatürk yapinca buna katliam diyor.
Olay dersim mi, yoksa bu ülkenin kurucusuna laf atmak mi? Ortada ingilizlerin baslattigi bir isyani vardi, buda bastirildi. Bugün PKK teröründen bir farki yok.
Dersim Isyanlari, Ingilizler tarafindan baslatildi bunun gibi benzer Isyanlar nedenilede, musul bugün Türkiye topragina ait degil zaten.
Ama Atatürk katliam yapmismis pöh pöh pöh. Baska soruda ama Erdogan kürtleri öldürüyor diye gurur ve sevinc yorumlari atarsiniz.
Not: Bu yorumu Bildiğimkadarıyla Cevabimin altina yazacaktim ama kendisi benden cok korktugu icin ve dediklerini desifre edecegim icin engellemis. Bu sitedeki engell imkanini zaten Müslümanlar sadede Ateistlerden kacabilmek icin kullaniyorlar.
O Müslüman Erdogan secimlerde tek basina iktidar olamadigi icin, secimlerden sonra birden Baris sürecini bitirip, PKK terörünü baslatti.
Bu terör dönemi AKPnin tek basina iktidar olabilmesi icin basladi bunun farkindasiniz degil mi?
Ne tesadüf, baris süreci "Hainler" tarafindan AKP iktidardan indikten sonra bitti ve ne tesadüg bu PKK terörü erken secimlerde sadece Erdoganin isine yaradi.
Islam dinine ve Müslümanlara neden karsi olmamiz gerekiyor herkes gördümü? Bu ülkenin tek derdi Islamdir baska problemi yoktur bu ülkenin.
Bu ara @Bildiğimkadarıyla Cevabinda bu kisinin nasil gercekleri carptirip Islam propagandasi yaptigini görebiliyorsunuz.
sabiha gökçen zaten acımasız kadının teki.. uçaktan insanları iple bağlayıp dağlara vurup vurup öldürüyormuş.. o kadının yatacak yeri yok... katliamlar oldu maalesef :( tarihimiz kanlı ve kirli :(
boş zamanım var zevk alıyom paylaşmaktan ama bazıları var dedıgın gıbı muhattap olmaya gerke yok bu sorudada var, her yerde var onlardan. Dedıgın gıbı boşuna kardeş ama nabalım denıyoruz şansımızı
@MaviEgeDeniz senin dedigin protesto da gecerli. Isyan farkli birseydir. Ve isyan edip ulkeyi kötü duruma sokarsan biletini keserler. Bunda şaşilcak birsey yok
gezi eylemlerı dıye sagı solup kırıp dökenlerı esnafa kepenk kapattıranları bankamatıklerle ne zorlası varsa onlar dahıl bır cok makıne ve banka gırıslerını yagmalamaları bankları sökmelerı vs. bunlarıda bombalasınlar yani öyle mı?
dostum gezinin ismi eylem ama kendısı eylem degıldı, isyanda farklı olmuyo kamu malları kırılır dökülür sağ sol yakılır , halkın dışarı çıkmasına engel olunur böyle oluyo isyanlarda yani. Gezide ki bir isyandı tarihsel baktıgında ve bastırıldı, modern ıtelemelerle cogumuz buna bakamadık bı ısyan olarak ama ılerı zamanda bu gezı olayından ısyan dıye bahsedıcekler bı başkaldırıştı sonucta. Ki dersımın yapıldıgı yerdede köyluler vardı öyle kamu mallarıda fazla degıldı yaın anlatabılıyor muyum? Bır şeyde sabıt kalmak ıstıyo olabılırsın ama göz göre görede lades yapmanın anlamı yok
Bunu adı Saf Türk olan biri söylüyor :d E taraflısın, hiç objektif bakmazsın tatlısu Türk'ü dedikleri bu olsa gerek. d Irkçı faşist tarih cahili zihniyet. d Tarihimizdeki mahlukatlar çok acımasızlarmış bunu kabul etmek gerek.