sizi dışlamak haddimize değil... kardeşim siz de en yakınlarınızı bilinçlendirin kızgınlıkla söyleyen oluyor cevremde de kürtleri topyekün yok edeceksin diye. bunun sebebi de su : bazı bölgelerde asırı terör olayı var ve komple yok edelim düşüncesi mevcut. kimseyi komple yok etmek mumkun değil mümkün olsa da insan öldürmekle düzen değişmez , savaşlar oldu bitti nefreti kaldı düzen değişti mi , hayır. bak kardeşim dediklerine katılıyorum ama kürt kökenli olmayan türk kardeşlerimiz de hepiniz aynısınız demiyor. artık bilinçlendiler, ha klavye delikanlıları hala var ama napalım idare edeceğiz onlara da fırsat vermeyeceğiz. sizin bizden hiç bir farkınız yok ben de gürcü asıllı bir türküm ama ayrımcılık gibi şeyleri desteklemiyorum. Benim için çiçek böcek bile değerli kaldı ki insan. ve cevreme de bu bilinci aşılayan üniv mezunu bir bireyim. kalemi defteri boşa tüketmeyelim ve artık çevremizi bilinçlendirelim. olayı partiye vb yerlere indirgemek yanlış vatan söz konusu burada. biz birbirimizi yersek eğer bu ülke ülke içinde iki taraftan birine de kalmaz tek karlı cıkan yabancı güçler olur. sizi seviyor aziz Türk milletimizi ve onun içinde bu vatanı seven herkesi selamlıyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKusura bakma da taa PKK'nın oluşumunu araştırman, bunu burda böyle büyük harflerle anlatman vs bir nevi senin de onlara destek verdiğini gösteriyor. Daha net konuşmak gerekirse, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir söz vardır ve kötü kürt sayısı iyi kürt sayısından çok çok fazla. Ve atalarımız "Türk'ün TÜRK'TEN başka dostu yoktur" diye de boşuna dememişler. Ben geçmişte ayrım yapmayan biri olsam da "ben iyi bir kürdüm" diyenlere pek inanasım gelmiyor açıkçası. Sizin üstünüzden siyaset yapılıyor vs anladık ama iyi kürt kötü kürtten çok çok az maalesef. Bu nedenle sizlere genel olarak bakış açım kötü. Yaşananlar neticesinde böyle düşünmek zorundayım. Üzgünüm
26 Yorumla- +1 yıl
Ben iyi kürt kötü kürt ayrimi yapmadim iyi kurdum demedim böyle bir ayrim yoktur iyi insan kötü insan vardr bunu bil... ikincisi kurtlerde kürdün kurtten başka dostu yok türkler elerindr olsa bize bomba atacakları diyor pkk destek verenler bu yüzden bu kadar çok... BENIM FIKRIM ISE IYI INSANIN IYI INSANDAN BAŞKA DOSTU YOKTUR...
Cevap sahibi+1 yılhıhı evet canım çok iyi insanlar olduğunuz için mi burada böyle kendini ezik gibi gösterip yapılan saldırıları haklı göstermeye çalışıyorsun? masal okuma Allah aşkına bana, senin de ne mal olduğun belli.
- +1 yıl
Himmm ezik gibi gostersem farkli şeyler yazardim emlati kur derdim yazmadim... nasil bakmak istersen öyle görürsün. .. herkes düşüncesi ile ne mal olduğunu gösteriyor katiliyorum sana...
Cevap sahibi+1 yılEmpati insan olana yapılır, vatan hainlerine değil.
- +1 yıl
Bizans ve avrupa türklere barbar diyor sende kürtlere vatan haini bunlar hep ayni zihniyet işte mesele hangi irktan olduğun degil hangi beyinle baktığındr olaya...
Cevap sahibi+1 yılhe he.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle Türk' ün T sini büyük yaz.
Varan 1-) Tarih bilgini kimden öğrendiysen tam bir cahil.
Varan 2-) Türkler Orta Asya' da daha önceden bulunuyordu. Büyük 4 kavimden birisi Türklerdir.
Varan 3-) Kürtler Batı Türkeli ve Orta Türkeli' ne İran, Ermenistan, Suriye' den göçmüştür.
Varan 4-) Osmanlı Devleti, Türk Tarihi' nde ırkçı devletlerin başını çekerdi.(Araştırırsan öğrenirsin, savaş askerlerinin Türk ırkından olmayışı, ve evlenmelerinin yasak olması gibi)
Varan 5-) Osmanlı Devleti' nde kürtler eziklik ve sefalet içinde yaşamıştırlar.
Varan 6-) Kürt tarihi diye bir tarih olmayıp, Türk' ün ayağına ip bağı olmuşturlar. Hatta Yavuz Sultan Selim' in bedduası da gayet ilişkilidir bununla.
Varan 7-) Tigirkut Atatürk, komplo ve suikaste kurban gitmeseydi, kürtlerin nüfusunu Türkiye topraklarında bitirmişti.
Varan 8-) Kürtler her daim çıkar gözetmiştir, hangi kürt arkadaşım olduysa eninde sonunda o paçavralara bayrağım demiştir.
Varan 9-) Türk devletlerine bakarsan nasıl ırkçı nasıl barbar olduğumuzu görürsün.
Irkçılık büyük bir mertebedir, herkes ulaşamaz.20 Yorumla
1. Ülkem Amerikadada var böyle bir durum. Bizdeki ırkçılarda siyahileri dışlıyor , siyahilerde beyazları.
Ancak akıllı insanlar ırk olarak bakmaz, insan olarak bakarlar.
Aptal insanlarsa kendilerinin en ufak başarısı olmamasına rağmen kendi ırktakileriyle övünürler.
Ben yarı türküm, yarı amerikalı. Babam türk annem kanadalı.
Babamda annemde bana şunu diyorlardı.
Amerikaya gittiğin zaman siyahi diye,
Türkiyeye gittiğin zaman kürt diye,
asla ayrım yapma.
İnsana insan diye bak.
Ayrım yapanlarla uğraşma,
Onlar ırkçılıktan dolayı işlenen bir çok terör eylemin dolaylı olarak asıl sorumlularıdır20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu bize degil şu Türkleri alacaksın bir çukura doldurup yakacaksın diyen akrabalarına anlat. Cayır cayır bombalar patlıyor ki yıllardır olan şey... Dua edin ki Bir Allaha inancımı var, dua edin ki bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş olur ayetini taşıyan kitaba inaniyoruz, dua edin ki , biz de sizin gibi duygu sömürüsü ve yalanlarla bir milleti yıpratıp haince planlar peşinden koşmuyoruz, eğer bunlar olmasaydı esas ezilmeyi esas dayatmayı esas katledilmeyi o zaman görürdünüz , 65 milyonluk ölümden korkmayan bir Türk ulusu sizi gerçekten ezmek istese bir gecede tarihe karışırdınız. Tüm kardeşlik masallarını kendi soydaşlarına anlat. Ayrıca Türkçeye yasak emrini verenlerin dış mihraklara çalıştığını biz biliyoruz da siz mi bilmiyorsunuz?
51 Yorumla- +1 yıl
Nasil bakarsan öyle görürsün... ahirette ikimizde ecelimizle oldugumuzde Allah gerçeği biliyor o gösterir bize hesap gunu duygu sömürüsü yapiyor muyum yoksa insanlara birseyyer mi anlatmaya calisiyorum
bak sana olayı anlatayım Kürt dostum
vaktinde önce Saddamın zülmünden daha sonra körfez savaşından ötürü
onbinlerce Kürt Türkiye ye sığındı
bugün o Kürtler saçma sapan bir şekilde biz 5000-10 000 yıldır burdayız diye bir tarih uydurdu daha sonra 1000 yılı aşkın süredir Türk toprağı olan ve öncesinde Ermeni ve Rum toprağı olan bölgeleri Kürt illeri ilan ettiler
daha sonrada o bölgelerde Ülke kurmaya çalışıyor bu vahşiler
sende iyi bilirsin ki Türkler Anadoluya girerken Kürt diye bir şey yoktu
hani buradaki şartları beğenmeyen varsa baba topraklarında irana ve ırağa geri dönse daha güzel olur bence333 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık dostum. Bir de yıllardır aklım hafsalam almaz ki bunların sürekli dilinde bir ''Biz eziliyürüz, bizi ezüyürler, süze tanınan hoklar büze tanınmadıkça silahlı mücadeleyi bırakmayacayiz'' lafları var. Yıllardır sorarım o bize tanınıpta bunlara tanınmayan ne hakkıymış diye daha bir cümle net bir cevap alamadım.
- +1 yıl
ARASTIR uydurma kaynaklardan degil iran arap türk tarihini anlatan kaynaklarda anadolu selçuklu artuklu dönemine bak yavuz sultan selim dönemini oku... tarihi kimse değiştiremez sadece saklar çünkü tarihte tek bir ülkede belge uoktur her ulkede vardr... iyi arastir senin bahsettin 20 yy benim bahsettigim 12-16 yy arasi
- +1 yıl
@hayatadayir 1980 yili için bana sorsan anlatirdim sana ne hakki ama şimdi için birşey diymem çünkü haklar verildi arkadaşım tabi bu benim düşüncem son 10 yildir verildi.. suanki mesele haklardan ziyade devlet kurmak istiyorlar ama ben karşıyım... tarih kismi gerçek ARASTIR türk kaynaklarindan
- +1 yıl
uydurma kaynaklara ülkede bir yobaz kesim baş vurur birde vahşi kesim
açıkcası Türklerin uydurma kaynağa ihtiyacı yoktur çünkü tarihleri boyunca şerefle yaşamıştır
Yavuz Sultan Selim Arapların ve Farsların üzerine gidiyor istediğin kaynağa bak bütün orta doğuda tek bir Kürt ten bile bahsedilmiyor - +1 yıl
Ben okudum bahsediyor git o zaman tarih dr yapmış birine sor var olan birşeye yok diyemezsin ki ırkçı olmayan bir tarihciye sor iran kaynaklarinda osmanliya bağlı kürt beyliginin safevi savaşında yardimi var herseyi gectim yavuzun misir seferinde okuduğu Heştbehişt kitabinin yazari idrisi bitlisiyi araştır... traji komik bir durum pkk yalan kürt tarihi ile senin okuduğun kürtler tarihte yoktu diye yazan kitabin yazari ayni sanirim... :)
- +1 yıl
Dediğimi ARASTIR türk kaynaklarindan
- +1 yıl
Erzurum isyanında civarda ne kadar köy kasaba varsa hepsini yakıp kadınların ırzına geçen kürtlere bin atlıyla destek gönderen ve isyanın büyümesine yardımcı olan iran kaynaklarından mı bahsediyorsun?
- +1 yıl
öncelikle cümlelerini anlamakta güçlük çekiyorum lütfen noktalama işaretlerini kullan
safevi savaşı'nı biliyorum ama savaşta Kürtlerle alakalı bir şey yok zaten yardım edilecek bir şey de yok zira teslim oldular
Heşt Behişt te de kürtlerle alakalı bir şey yok Osmanlı yla alakalı farsça bir kitap yine Kürtlerin adı sanı yok
ne kadar zorlarsan sora 200 yılı geçmez Kürt tarihi - +1 yıl
@hayatadayir ben iran kaynaklarini derken irani övmek nede kürtleri övmek ne turkleri övmek veya yermek için söylemiyorum iran safevi savaşında kürtler yardim ettiği için kurtleri kotuleyen iran kaynaklarindan bahsediyorum
- +1 yıl
@hayatadayir ve bana tarihten kötü örnekler veriyorsunda senin yazdığını ya da benzerini yapmayan devlet mi var arkadaşım himm herşeyi öven tarih kaynaklari degil belgeler ile doğru yanlısı anlatan tüm çıplalığı ile anlatani da okumak lazim
- +1 yıl
Sana bir şey sorucam, yanında yörende biri ağzını doldura doldura kürtlere küfür edip lanet okuduğunda ciddi ciddi kahrolarak üzülüyor musun?
- +1 yıl
:) benim bir zorlamam yokki inanmak istemiyorsan yine inanma ac mili egitim kitaplarindan birini özellikle ayrintili olani bak iste idrisi bitlisi ye... senin kabul edip etmemen birseyi degistirmezki.. sen yoksay hatta kenan evren gibi karda çıkan kırt sesini kürt anlamışlar öyle oluşmuş de :) yüreğin neye inanmak istiyorsa ona inan bu dünya öyle bir dünya ki asla dediğin herseyi yaşatıyor insana
- +1 yıl
ya dostum milli eğitim kitabı ndan bir şey öğrenemezsin aça adam gibi kaynaklardan oku
ben Kürtlerin Taihi 200 yıllık diyorum şu zamana kadar onlarca Kürt buna itiraz etti fakat hiçbiri daha eskiye dayandıramadı sen dayandırabiliyorsan belgeni görelim yoksa hiç mesaj kirliliği yapma saddamdan önce Türkiye topraklarında kimse Kürt adını bilmezdi lanet olsun kapılara onlara açanlara ve katliamdan kurtaranlara adamlar geldi birde bağdakini kovmaya çalışıyor - +1 yıl
@hayatadayir evet üzülüyorum çünkü bende kürtüm ama beni en çok uzen küfür degil öldürün yok edin soyunu kurutun laflari dr açıkçası çünkü herkes herseyi hak etmez hayat insanlar çünkü Allah yarati herkesi... senin lafin beni bir üzer ama kürt milletini savunuyoruz deyip onlari kullananlar daha çok üzüyor arkadaşım emin ol tüm samiyetimle söylüyorum
- +1 yıl
Saddamdan önce diyorsun da kürt kelimesi yasakti ondan bilmezdi benim ailem saddamdan öncede burda idi dedemler filan mesaj kirliliğini beraber yapiyoruz çünkü sen bildigini okuyacaksin ama inşallah saddamdan oncesine dair olanlarla ilgili bir belge eline gelir bir gun tesadüfen sen kendin bile tek öğrensen yeter bile neyse ben kirliliğime son vereyim sende daha fazla mesaj kirliliği yapmak zorunda kalma
- +1 yıl
Peki bu şartlar altında bizden ne tepki bekliyorsun? Bak bu şartlar altında derken sadece istiklel patlayan bombadan bahsetmiyorum, 36 yıldır kaçırıp işkence yapılarak öldürülen ögretmenleri düşün, doğuya tayini çıkıpta yolda yakalanıp teröristlerce öldürülen doktorları düşün , at arkasına bağlanıp kafa tasları patlayana kadar sürüklenen ögretmenleri düşün, onları öldürtükten sonra köylere inip ''devlet size ogretmen doktor gondermıyor hadı sılahlanın'' diyenleri düşün, ve bunu diyenlere destek veren akrabalarını düşün, okul onlerınde esrar ıcıp genc kızlara laf atan serseri tayfasını düşün , hiç içlerinde bir tane Türk delikanlısı gördün mü? kısacası bu memlekete verdiginiz her türlü zararı düşün, belki anlarsın neden kökünüzü kurutmak istiyorlar
- +1 yıl
Dayanamadım yüregim el vermedi, zaten biz hep kör vijdanımızdan kaybettik ya neyse, bak hemşerim , bak aynı toprakta aynı havayı soluduğum vatandaş, Evet kızgınız evet hınç doluyuz, hiç yapmadığımız halde zulmetmekle suçlanıp miyonlarca insanımız hunharca olduruldu ki gerçek bunun tam tersi yani zulme uğurayan biziz. Ama her şey rağmen emin ol Türk insanının kalbi hala sevgi dolu. Öyle olmasa van depreminde size sahip çıkmazdık. Bu gün kürtler yaptığı hatayı kabul edip samimiyetle tutumlarından vaz geçsinler bak bu memleket 10 yıl içinde dünyada sözü geçen nadir ülkelerden olur. Amerika bize danışmadan adım atamaz hale gelir. Aklı başında kim ister ki ortalık kan gölüne dönsün. Buna ben de dahilim. Ben de istemem kimse üzülsün. Ama her şeye rağmen dilinizde bir türkü ''Biz eziliyoruz biz eziliyoruz o yüzden öldürüyoruz haklıyız'' yapmayın be kardeşim Allah rızası için yapmayın. Ezilen görmek istiyorsanız filistine bakın.
- +1 yıl
@hayatadayir bu senin bildiklerin ve çoğu dogru yalan yok yanlış yanlıştır ama o 36 yıla birde masum kürt halkindan bakalım dili yasaklanan ırkıniz yok denen belli bir süre hiç yatirim yapılmayan... rusya nin türki cumhuriyetlerr yaptığı gibi benlikleri yok edilip asimile edilen , kürt lafini geçireni öldüren , işsiz kalan , doğulu diyip dışlanan , 1980 YILLARINDA cezaevlerinde türlü türlü işkence yapılan , dışkılari zorla yedirilen... vatan haini ilan edilen , dersim olaylarinda uçaklarla bombalanan... bunlari açındirmak için yazmıyorum o esrar çeken çocuklar varya hepsi uyuşturucu işi yapanlarin ahmak hata aptal kurbanları... yiyip içip ihanet ediyor diyorsunuz yaa kürtlere hayır ben vergimi veriyorum... inşaatta çalışan garsonluk yapan kürt var... türkler gibi... benim burdaki tek amacım bölmek isteyenlerin eline koz verip bakin bizi istemiyorlar dedirtmeyin... bunun için yazdim bu soruyu...
- +1 yıl
dersim olayı diyor ya
dersimde yerli halk isyan edip bölgedeki askeri öldürüyor daha sonra Türk köylerine saldırıyor bölgedeki yolları kapatıp köprüleri yıkıyor
devlette gidiyor bu Türk düşmanlarını imha ediyor
kim suçlu burada?
yok dışkı yedirmişler
bir tane de belge olsun ya bütün hayatınız bütün argümanlarınız yalan dolan bir tane bile doğru yok - +1 yıl
Veli küçük başta olmak üzere bir çok kişi sözde yönetim sevdasına düşüp ortalığı çok karıştırdı, evet bir dönem kürtçe yasaklanmış ben o dönemde yoktum piyasada, ama yaşayanlardan dinledim, ancak ne hazindir sizinkiler tüm bunlardan malum kişileri degil de doğrudan tüm bir türk halkını sorumlu tutması...
- +1 yıl
@hayatadayir yaa ben türk milletini kötü bulmuyorum ki siz beni burda küfür etseniz bile ben ırkçılık yapmam ki kürtlerin hepsi ayni değil iyi kürt , kötü kürt demiyorum.. bazi seyleri gören görmeyen var... kürtlerin çoğu ayrilmak ddvlet kurmak istemiyor haa diyeceksin niye oy veriyorlar çünkü türkler gibi yapiyor kürtun kürtten başka dostu yok diyor... dediğim gibi amacım kürtleri hoş göstermek acindirmak değil sadece insanlar propagandalari bilsin ki yarin sizin kürtler ölsün lafini başka kürt çocuğunu kandirmak için gostermesinler amacim buydu işte
- +1 yıl
Bizdeki genel inanış şudur, her kürt içten içe bizden nefret eder, otomatikman her kürt zaten bize düşman hal böyleyken ha dağda ha şehirde, artık birinizin digerinizden ayrılamayacağı noktaya geldigimize inandığımız için dağa çıkıp çıkmamanız artık pek bir şey ifade etmiyor. Yani artık kurtarılacak bir tarafınızın olduğunu düşünmüyoruz. İşin açığı bu. Hatta şu ben bile senin benden nefret ettigini düşünüyorum. Cahilligimden degil yaşadığım bazı şeylerden ötürü.
- +1 yıl
Engeleyebilirsin yalan yanlış konuşmuyorum dersim halkinin hepsi yok edilmeye çalışıldı masumlarda vardı. Ama sunu desen anlardim ülke yeni kurulmuştu ve bunu yapmak zorunda kaldilar ama yapmasalardi desen anlarim.. çünkü dogru olan bu.. zaten birazdan üyeliği silicem
- +1 yıl
@hayatadayir bu konuda haklısınız yapanları yargılanmalı... neyse yinede iyi akşamlar
- +1 yıl
@exorcistt Belgeyi kağıt parçasına değil yaşayanlarla konuşun işkence yapan işkenceyi mi belgeleyecek
- +1 yıl
hayır fakat işgence gören kişi belli olur
Türkiyede bütün kürtçüler hapishane de dışkı yediklerini söylüyor ve eminimki hepsi yalan tıpkı tarihteki iddaa ettiğiniz yer gibi tıpkı dersimdeki vahşiliğinizi örtpas etmeniz gibi tıpkı sizi katliamdan kurtaran yurda girmenizi sağlayan Türkiye Cumhuriyetine ihanet etmeniz gibi tıpkı dilimiz yasaklandı yalanı gibi
doğuda birçok yerde Türkçe bilmeyen insanlar gördüm tamamen Kürtçe konuşuluyor yasak olsa bu adamlar nasıl yaşadı onu anlamadım tek bildikleri dil Kürtçe adama nasıl yasaklayacaksın o bile mechül ki yasaklandığı da yalan bir tane bile doğru bir şey yok ki söylediklerinde
tarihiniz hakkında belge istedim sonra belgeyide geçtim bir tane kürt isminin geçtiği bir şey bul dedim onu bile bulamadın çünkü o da yalan - +1 yıl
@hayatadayir yok nefret etmiyorum ama sizin kurtlerden nefret ettiginizden eminim benden... çünkü ayni sizin gibi bakan kürtlerde var türkler bizden nefret ediyor... hayat o kadar basit degil neyse sevin demiyorum kabul edin şevkat edin demiyorum çünkü saçma olur herkesin yüreği kendisine aittir istediği gibi kullanir neyse daha fazla yazmayacağım bu kadar
- +1 yıl
Su ana kadar senin araştıran biri olduğu düşünüyordum ama şu an öyle düşünmüyorum benim her sözüme yalan diyorsun belge diyorsun da bir çok sey belgeli araştıran öğrenir.. ki ben burda seni haksız çıkarma eğiliminde bile değilim propaganda yapmıyorum boşver sen nasıl istiyorsan öyle bak öyle gör bu hayatta gerçekler her zaman ortaya çıkar...
- +1 yıl
pek okumayan araştırmayan pek tarih bilen biri değilsin
biraz akıllı biri olsan benim tarih bilgimden toplum bilgimden faydalanırsın
ben doğu illerinin çoğunda bulundum senden çok daha fazla kürt gördüm ve eminim kürtçeyi senden iyi konuşuyorumdur. tarihte kürt diye bir şey yok bugünkü kürtler iranlıdır. Türkiye de Kürtçe konuşmak yasak diye bir şey yok resmi dil Türkçedir evinde istediğin dilde konuşursun başka ne yalanlar vardı onlarıda aydınlatayım işkence görmüş insan işkenceden sonra hayatı boyunca kendine gelemez genelde kimseyle konuşmaz hiçbir şey anlatmaz garip bir şekilde ölümü bekler sizin işkece gördüğünü iddaa eden zibidiler sokaklarda yırtınıyor hergün
başka savın (!) varsa onları da tartışalım
bu arada sana bir iyilik yapıp bir bilgi vereceğim Kürt ismi resmi olarak 2. Abdülhamit zamanında geçiyor. daha sonra churcill zamanında Türklere karşı bir silah olarak kullanılmak için bir ırk statüsü kazanıyor - +1 yıl
Benden daha iyi kürtçe konuşuyorsun bundan şüphem yok çünkü kürtçeyi anlarim ama adam akilli konuşamam kelime bilgim iyi değil. Şu an yazarken noktalama ya da harf uyumuna bakmıyorum çünkü hızlı yazmaya çalışıyorum. Benden daha çok kürt göremezsin çünkü diyarbakır da yaşıyorum... işkenceye gelecek olursak ben işkence çekenlerle konuştum birebir ve pkk savunanida var savunmayanida ... ayrica 1990 olaylari köyleri yakılıp şehre göç etmek zorunda kalan bir kürtlerdenim... ayrıca dil olayi doğru evinde kürtçe kaset barındırdığı için amcası dövülmüş biriyim ki sen buna inanmayip yalan söylüyorsun diyorsundur ama gercekten kürtçe türkü kasedi idi başka birsey yoktu... o dönem babasida dövülmüş biriyim.. ama ırkçı degilim dogruyu anlamaya görmeye çalışıyorum senide anlamaya çalışıyorum.. bana acı beni sev diye değil.. sadece gör diye
Sevgili Kürt kardeşim. Burasi Türkiye Cumhuriyeti. Kanunlara uyduğun sürece bu ülkede, doktor, öğretmen, polis, asker, savci, hakim, emniyet müdürü, jandarma genel komutani, kaymakam, vali, milletvekili, bakan, başbakan ve hatta cumhurbaşkani oldun. Gelecekte de olmaman için hiç bir engelyok. Çünkü biz tek devlette bir çok etnik kökenden gelen kardeşleriz. Benden sahip olduğum herşeyi iste. Ekmeğimi, suyumu, aşimi paylaşirim seninle. diğer etnik kökenden gelen kardeşlerimle paylaştiğim gibi. Çünkü bu ülke hepimizin. ama bir gün yahudi ve ermenilerin gazina gelip benden toprak istersen , merak etme, bencillik etmem. seninle onu da paylaşirim..
ALTI SENİN OLUR , ÜSTÜ BENİM ❗11 Yorumlageçen de biri çıktı hani şu reisli falan konuşan kişi var ya onunla ropörtaj yapıyor. diyor ki eskiden zulüm vardı şimdi yok. akp döneminde kürtçe kanal geldi. falan insana sormazlar mı? bu ülkede 72 milletten insan var neden kürtlerin ki yapıldı. olması için asker mi öldürmek gerekiyor diye?
ateş olmayan yerden duman çıkmaz. biz türkler merhametli insanlarız ırkçı değiliz asla. ama kürtler türk olmayı kabullenemiyor. zorunda mı değil ama zaten eşit şartlardayız kimsenin kimseyi ezdiği yok. ama kaçakçılığından tut da her türlü pisliğin altından çıkan bunca kürt varken ne diyelim. istisnalar kaideyi bozmaz.
ayrıca o pkknın yüzde 98 i kürttür bunu da söyleyeyim. siz ne zaman ki kürtçe konuşucaz özerklik isteyecez dedininiz orda bunlar olmaya başladı. yoksa kürdü de aynı benim için lazı da çerkesi de. niye ayrıştırayım10 Yorumla
+1 yılSenin de hafiften destek verdiğini hissettim nedense. Klasik ama gerçek bir şey var ki: Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Bunu her yerde her zaman gördük. Kusura bakma...
63 Yorumla- +1 yıl
Zaten her millet bunu diyor bizim bizden başka dostumuz yok... sonra kürtler niye pkkk yi destekliyor işte ayni bu zihniyetten onlarda bunu diyor vala kusura bakma ama insanlik bilmeyenin hiçbir insana dost olmaz benim felsefem bu
- +1 yıl
"sonra niye kürtler pkk yı destekliyor" diyerek aslını belli etmişsin. Şu ülkede yıllarca lazlarla yaşadık bir kere bile yedikleri kaba tükürmediler senin o belli etmeden destek verdiğin şerefi kanı bozuklar gibi. Evet her zaman söyledim ve soylemeye de devam edeceğim. Kanı bozuklar!
- +1 yıl
Ben onu seninle tartistikdan sonra sen bana eee peki kürtler böyle düşünüyorsa niye destek veriyorlar diye soracaksın yaaa işte sen sormadan söyleyim diye yazdim SENIN GIBI DUSUNDUKLERI İÇİN KÜRTUN KÜRTEN BAŞKA DOSTU YOK DIYENLER PKK UYE... BUNUN IÇIN YAZDIM..
+1 yılPkk 1980 olaylari "bahanesi" ile ortaya cikti.
Biliyorum hos seyler yasanmadi ama bunlari sadece kurtler yasamadi. Doguda batida her yerde yasandi bu suclu sucsuz. Cok sevdigim bir teyzem lohusayken karakola cagirilmis bebekle gitmis birakacak kimsesi yok diye, ne oldugunu anlamadan gozleri baglanip bebek kucagindan alinmis, sonrada elektrik verilmis. Batida oluyor bu olay, bu kadin turk. Korkunc seyler yasandi bu ulkedi tamam ama herkes eline silah alip daga mi ciksin..
Ulkenin birligini ve butunlugunu bozmaya destek vermeyecek kurt asilli insanlari asla dislamam tam tersine ornek gosteririm. Ama en ufak sempatisi dahi varsa buna katlanamam. Bu durumda yaptiklarim irkciliga giriyorsa umrumda degil.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYavuz sultan in siiriKürde fırsat verme Ya Rab
Dehre sultan olmasın
Ayağını çarık sıksın
Karnı bile doymasın
Vur sopayı al haracı
Asla iflah olmasın
Ol bu çeşmeden gavur içsin
Rum içsin
Kürde nasip olmasın
Vasiyetim oldur kim,
Kürd bin kere yalvarsın.
İnanma, kanma.
Yakana bit, kapına Kürd dadandırma14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBunu senin gibi düşünenler icin paylasmadigimi belirteyim.
- +1 yıl
Yavuzun son dönemlerinde bu şiirin mevzusu ayrı arkadaşım... ama gercekten kürt beylikleri yardim etti tarihte iran kaynaklarinda var
Cevap sahibi+1 yılBen tandigim Kürtlerin rol yaptigini gördüğüm icin guvenemiyorum
Lisede pkk ya karsi olan kurtler unide gercek yüzlerini gosterdiler ondan kizginligim
Ama gercekten senin yazdigin gibi düşünenler kardesimiz
Islam da milliyetcilik yok ben vatana bagliligina , inancina bakarim
Bu siirin olayi yavuzun yaptirdigi cesmeyi defalarca Kürtlerin yikmasi :)
Mutlu kal- +1 yıl
Beyinleri yikaniyor onlarin
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak ben ülkücüyüm ve sana şukadarını söyleyeyim biz, bizim milletimiz, çoğu kişi, insan gibi edebiyle namusuyla yaşayan kürtlerin kılına zarar gelsin istemeyiz, onları çok seviyoruz, seni seviyoruz, senin gibileri seviyoruz. Ama biz 40 yıldır veya daha fazladır pkk ile savaş vermekteyiz. Buda bizde derin algılara yol açtı türkün türkten başka dostu yok der olduk, kurtuluş savaşında omuz omuza savaştığımız zamanlar olmasına rağmen. Türkiyemiz çok hasar aldı, insanlarımız öldü. Apo bile hala yaşıyorken kürtler tarafından KATİL TC dayatması ile karşı karşıya geldik. Bunların hepsi aynı safsata, hdp pkk ypg bilmemne, onlara oy verenin, destek çıkanın Allah kahredicisi olsun iki dünyadada yakasını bırakmasın kahrı perişan eylesin!! onlara lanet etsin! Yuvalarını yıksın! Edebiyle namusuyla yaşayan kürtler içinse bu bayrak onlarındır da, bu topraklarda yaşamaya onlarında hakkı vardır, Allah o dostlarımızı cennetine alsın mutlu etsin dünyadada ahirettede darlık yüzü göstermesin. Amin
00 Yorumla
+1 yılpkknın ermeni asalanın devamı oldugunu ve kürtlük adı altına sıgındıgını herkes biliyor ikincisi bunlara özerklik vermesine versek yetmez bu sefer bagımsızlık isteyeceklerdir mesele kürt türk meselesi degil mesele sevrin devamı israilin genişleme israil güdümünde bir kürt devleti kurulma olayıdır.. ve bu olaya izin verdiğimiz günden itibaren kendilerine dünyada hem hukuksal olarak hemde diğer devletlertden alacakları silah yardımıyla vatanımızı daha cok elde etmeye calısacaklardır yani olay acık acık bölücülüktür..
00 Yorumla
+1 yılHak vermiyorlar silahlı mücadele olmasa şu an Kürtçe konuşamazdın belki bugünkü patlama sadece türkülerimi etkiledi saniosun ben ailem de üzüldük yazık günah özgür olalım barış olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Ben 1980 dönemine birsey demem ama bugün ku durumu ben kabul etmiyorum ayri devlet ozerliklk bir kürt olarak istemiyorum... çünkü turkiye cumhuriyet kac yildir kurulmuş neler yaşıyor haa birde yeni devlet saçmalık onun bunun piyonu olan bir devlet olur
bunları yazmak için mi üyelik yaptın şimdi defol git bence :) darbe falan hikaye, darbelerde tüm halk eziyet çekti bir k*rtler değil
21 Yorumla- +1 yıl
Evet bunlari yazmak için açtım... darbe tum halka yapildi her kesim isyan etti ama kurtlerin ki 1995 yilana kadar sürdü... benden rahatsiz oldu isen yorum yazmazsin defol demene gerek yok bu hayatta her insan yaşattığını yaşar.. o yüzden zamani gelince biride sana şimdi defol git bu siteteden diyecek :)
- Para & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılKürtlere kötü muameleyi de yöneticilere dış güçler yaptırmış olabilir.
O bölge halkını devletine düşman etmek istemiş olamaz mı?
Sonra da o bölge halkının hakkını savunacak bir örgüt kurdurdular.
Ne güzel bir oyun değil mi?
Alevi sünni diye de ayırım için uğraştılar. O bir süre işlerine yaradı. Ama en güzel ayrımı, Türk ve kürt olarak yapıp ateşi düşürdüler içimize.
Allah o ateşi düşürenlerin içini yaksın.00 Yorumla
+1 yıl1980 darbesinde ülkücülere de eziyet işkence oldu. İdamlar oldu. Biz çıkıp hainlik mi yaptık? Utanmadan bunun sebebi darbedir diyorsun. Şeyh sait isyani dersim olayları asala bunlar pkknın öncüsüdür.
210 Yorumla- +1 yıl
Ayrica kürtlerin ne beyliği ne devleti vardı uydurmayın.
- +1 yıl
Yav şuna laf anlatma. Bunun da ne mal olduğu belli.
- +1 yıl
O dönemi iyi ARASTIR arkadaşım seyh sait diyorsun da o dönem pkk yok o dinle ilgili kurtlerin laikliği kabul etmemesi arti dersime hic girme ucaklarla dersim yerle bir edildi o çok ayri konu... o zaman rusya türki cumhuriyetleri egemenliğine almak istediğinde basmaci harekatinida yapmasalardi bende bunu derim... yani bunlarin olayi ayri hepsi farkli mevzulardan çıkmış iyi araştır
- +1 yıl
Şeyh saitte dersimdekilerde pkknin öncüsü teröristtir. Gene operasyonlarda uçaklarla bombalamaları lazım.
- +1 yıl
Ucakla bombalaninca bitecek mi sence yoksa seni sevende sana kin besleyip daha beter mi olacak.. hadi kürtleri gectim Bm olaya el atip ülkeye kendi askerini gönderecek... bunlari nasil görmüyorsun... neyse nasil istiyorsan öyle düşün hayat senide olgunlastiracak
- +1 yıl
Dersimde nasıl bittiyse gene biter
- +1 yıl
Bak bitmemiş sene 2016
- +1 yıl
70 yıl sustular işte. Tekrar ucaklarla patlatalim bir 70 daha sussunlar.
- +1 yıl
@Jel_Takes hayır teröristleri
+1 yıltamam da daha önce sizi egemenliği altına alan haçlılara bizanslılara bir kininiz yoktru da sizi insan yerine koyup her türlü hakkı verdiğimiz için mi bizimle sorununuz ?
25 Yorumla- +1 yıl
Bunlara insan muamelesi yapmayacaksın, tepene çıkıyorlar işte böyle...
- +1 yıl
Sen o zaman sorun olup olmadığını nerden biliyorsun bizans tarihini mi okudun?
- +1 yıl
@Sukaplumbağası insan muamelesi yapılmadığı zaman pkk oluştu diyorum anlamak istediğin gibi bakma
- +1 yıl
gerek yok okumama her şey ortada kimseye bir ses çıkarmanız yok tarihte bir tek bize dikleniyorsunuz.
- +1 yıl
Nasil bakarsan öyle görürsün...
+1 yılPkk 1974 yılında kuruldu 1980de değil. Ayrıca 80 darbesinde ülkücülere solculara Türklere Kürtlere her kesime işkence edildi. O zaman her devlete kızan dağa çıksın olur mu böyle bir şey. pkklı olan herkes nankördür vatan hainidir açık ve net bu ülkede işi yok onların. Devletine bağlı kürtlere lafımız yok kimseyi kürt diye dışlamıyoruz ( dışlayanlar var ne yazıkki) pkklı olan birinin ırkına bakmıyorum çünkü o soysuzdur
00 Yorumla
+1 yılHiç suçu olmayanları terörist olmakla suçlamak onları terörist olmaya zorlamakla aynı şeydir kendi kendimize düşman çıkarıyoruz başka bir şey değil
30 Yorumla
+1 yılKürtler medlerden geliyor diye biliyorum ama asıl sorun kürtler değil ermeni gorunumlu kürtler sorun bu adıyaman da kurt bingöl merkezde kurt ama kaç tane terörist var mesela ona bakmak lazım her kurt PKK li değildir gorusune katılıyorum sorun hacimlerde
Not:izmirliyim00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen gec bunlari bugun hdp acik acik pkk yi destekliyor degilmi 10 milyon oyu hdp ye benmi verdim hayatini kaybedenlerin kani sizin elinize bulasmistir. Sizde o partiyi destekleyerek bu kan sizin elinize bulasmistir.
23 Yorumla- +1 yıl
Ooo o ele kan bulaşma meselesi varya çok derin bir konu israil ile anlaşma yapan parttiye versen filistin kani sol partiye versen dersim olaylari kani başka partiye versen iki kuruşla evini gecindirenlerin parasini boş islerle yeme riskini... ben hiçbir partiye oy vermeme karari aldim sirf bunun için bu dünyada eli kanda olmayan yok abicim bundan emin ol...
Cevap sahibi+1 yılKurtler bu konuda bir secip yapmak zorunda yaa ellerindeki sehit kanlariyla yasayacaklar. ya da ulkemin topraklarindan cekip gidecekler kusura bakmayin hepimiz kardes degiliz, bugun ulkenin %80 kurtler ulkeyi terketsin dese vallahi herkez destek verir
- +1 yıl
Bugün icin degil ki bu her zaman için böyle degil miydi dürüst olalim... ben altata bir arkadaşa yazdım. .. hiç kimsenin hic kimseyi yurdundan sürgün etmeye hakki yoktur bu bütün dünya için geçerli türklerin buna hakkı yok... ve ayni şekilde hiçbir milletinde hiçbir ulkeyi bölüp ayri devlet kurmayada hakki yok bütün dünya için geçerli bu... unutmayin ki rumlarda ordaki türkleri istemiyor ama onlari ordan kibristan cikarip turkiyeye gidin deme haklari yok...
Gizli Üye(36-45)+1 yılMevzu kürt türk değili mevzu büyük dış güçler ülkenin gelişmesini istemeyen çünkü gelişirse bu ülke 2. Osmanlıdan korkuyorlar baktılar savaşarak yıkamıcaz bölelimde birbirlerini yesinler dediler 1980 askeri darbesi falnda programlı planlı şeyler zaten darbe oldu sağ sol çatışması bıçak gibi kesildi amaç iç savaşın bol olduğı dışa bağlı güçsüz bölünmüş türkiye
10 Yorumla
+1 yılValla her ırktan iyi vardır, kürt insanların da iyisi vardır düşüncesine sahiptim. Ama üniversiteye geldikten sonra anladım ki en iyi kürdün bile içinde bir kin duygusu, bir düşmanlık var...
Özellikle birine nerelisin sorusunu sorduğumda antep, urfa değil de diyarbakır hakkari bingöl bitlis muş mardin vb böyle şehir ismi duyunca ön yargı oluyor malesef00 Yorumla
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılacak işte, bende kürt'üm ama bölücü değilim.
20 Yorumladediklerine harfiyen katılıyorum, her kürt pkk hdp bokunu destekliyor diye birşey söz konusu değil ben kendimi bildim bileli tek bir bayrak vardır, sokmuşum özerkliklerine biz halimizden memnunuz arkadaş.
10 Yorumlaabartma pkklilarin 95% kürt ama her kürtde pkkli degil
21 Yorumla- +1 yıl
Yüzde 95 zaten kürt benim kastim yuzde100 değil türkiye kürtleri yok edin dedikçe dahada artar diyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten kimsenin vatanini seven Kurtlerle derdi yok. Bizim derdimiz pkkya destek olan insanlarla. Bu insan Turk olsa dahi pkkyi destekliyorsa o insan benim dusmanimdir.
10 Yorumla
+1 yılSana katılıyorum keske herkes görebilse ama kor ve canım cok var kusura bakma ben dayanamıyorum canım diyorum
10 Yorumla
+1 yılHdp pkkyi destekliyor kürtler hdpyi ne anladım ben bu kardeşlikten?
00 YorumlaIrkçılık yapmamak lazım bir insan kürt diye terörist denmez ama onları savunan hiç kimseyi insan yerine koymam
00 Yorumla
+1 yılBunlari biliyoruz o yuzden asker ve polislerimiz ilce ilce gidiyo sivillere zarar gelmesin diye yoksa yukardan atar bombalari hedeflere 3 gunde biter pkk kalmaz
00 YorumlaTÜRK'ü neden küçük harflerle yazdın da k*rt'ü büyük harfle başladın?
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sizin gibi İNSANLARI görmek güzel
20 YorumlaTerörün dili dini ırkı yoktur, o kadar
10 Yorumla
+1 yılUtanmasa Cengizhan'a kürt diyecek
10 Yorumla
+1 yılCok güzel yazmissin
20 YorumlaYüreğinden öpüyorum seni
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026