Kürtler ve türklerin bilmesi gerekenler yazdığım bilgileri araştırabilirsiniz... yorumlayabilirsiniz?

Öncelikle türk arkadaşımlarim ben kürdüm ülkeyi bölmek gibi özerklik gibi bir düşüncem yok destekte vermem.. kürtler bu coğrafyada türklerden öncede vardı bunu belirteyim onlarda beylik olarak yaşıyordu sonra anadolu selçuklu egemenliğine girdi daha sonrada osmanlı egemenliğine yani bazı arkadaslarin dediği gibi sonradan türkiyeye gelmediler bunu araştıra bilirsiniz türk tarih kaynaklarından... birçok kürt beyliği vardi ve osmanliya bir çok doğu savaşının kazanmasinda yardim etmişlerdir örneğin yavuz sultan selim dönemi safevi devletine karşı beraber mücadele etmiş veya yavuzun mısır fethinde ona o bölgeyle ilgili yardım eden kürt beylikleridir... (yani türkler kürtler birbirinin azılı düşmanı değiller.. ) kurtuluş savaşı zaten söylemiyorum onu zaten biliyorsunuz... GELELİM GÜNÜMÜZE osmanli döneminde kürtlere siz kürt değilsiniz dilinizi konuşmayacaksiniz gibi dayatmalar yapılmadı... ama türkiye cumhuriyeti ilk kurulduğu dönemde ve özellikle 1980 darbesi bunlar yapıldı işkenceler yapıldı kürtçe konuşana işkenceler yapıldı merak eden neler yapıldığını araştirabilir bunun sonucu olarak işkenceye maruz kalanlar silahlarini alip dağa çıktı ve pkk ilk oluşumu başladı PKK NIN OLUŞMASİNİN SEBEBI 1980 DARBESIDIR (kürtler değil ) şimdi ise pkk içinde ne desen var ermeni rus kürt türk arap yahudi müslüman kullanilan kandirilan bir sürü lise ogrencisi üniversite öğrencisi :( ve bunlar hem kendilerine hem kürtlere hem türkiyede yaşayan herkese zarar veriyor... ben kendimi bildim bileli doğuda hep silahli çatışma hep bombalar hep olaylar insan artik ölüme alışıyor bu tür olayları desteklemiyorum çünkü şu an bir baskı yok son on yıldır gercekten kürtlere bir dayatma yok çoğu kürtte istemiyor... o yüzden kürtleri yok edin bombalayin gibi cümleler kurmayin TÜRKIYE yi SEVEN KÜRTLERI DIŞLAYIP VATANI BÖLMEK ISTEYENLERE YARDIMCI OLMAYIN... sizinde onlardan farkiniz kalmaz..
Güncellemeler
+1 yıl
Türkün türkten başka dostu yok türkler söyler. .. pkk kürtün kürten başka dostu yok der.. israil yahudinin yahududin başka dostu yok der... BUNLAR HEPSI AYNI zihniyet... İYİ INSANIN IYI INSANDAN DÜRÜST INSANIN DÜRÜST INSANDAN BAŞKA DOSTU YOKTUR... dostluk irkla degil iyilik dürüstlükle yapılır...
Güncellemeler
+1 yıl
...
Kürtler ve türklerin bilmesi gerekenler yazdığım bilgileri araştırabilirsiniz... yorumlayabilirsiniz?