Benim 2 vatanım var ,1i türkiye diğeri amerika.
Türkiyem terör belasıyla sürekli canı yanıyor. Diyorsunuzki bizim derdimiz devletle, sonra gidip halkın arasında bomba patlatıyorsunuz , hani derdiniz devletleydi?
Askere gitmemek gibi bir şansı olmayan insanı nöbetteyken, uykudayken, babasıyla telefonda konuşurken öldürüyorsunuz hani derdiniz devletleydi?
Polis ya görevi nedir, ekip otosuyla gelir asayişi sağlar mesleğidir bu. Polis otosu tarıyorsunuz, hani derdiniz akpydi?
Yanlış belki ama , bu suikastler, saldırılar hep akpye yapılsaydı, o masum vatandaşlara yapılmasaydı, görevli askerlere yapılmasaydı, toprağını korumakla görevi olan karakola yapılmasaydı,
"Evet arkadaş bunların derdi akp, ne askere bulaşıyor, ne vatandaşa, tek dertleri akp ve yönetimi"
-------------
Demirtaşın açıklamalarını genelde iyi buluyorum çünkü sürekli barış açıklaması sunuyor. Ama ortada ne fol var ne yumurta. Sadece laf var. İşte bu yüzden yine ciddiye almıyorum.
Ben zaten akpden memnun değilim, bir insan sürekli savaş ister mi yahu, sanki kendi oğlu ölüyo, yakını ölüyo olan halka, mazluma oluyor.
Benim en çok hoşuma giden bir durumu oldu, Demirtaşın şu sözü söylemesi
"Ortadoğu cadı kazanı iken bütün bölgesel ve emperyal güçler bizim coğrafyamıza kendi emellerini gerçekleştirmek için uğraşıyor, bizim kara kaşımıza kara gözümüze hayran oldukları için değil."
Her zaman şunu merak ederdim, arkadaş bir insan nasıl bu kadar saf oluyor, nasıl büyük resmi göremiyor, oradaki rus, ingilizlerin nasıl kullanmak için fırsat kolladığını nasıl görmeyip onların gazına geliyor diye.
Farkındalarmış "Bizim kara kaşımıza kara gözümüze hayran oldukları için değil"011 Yorumla
Soran+1 yılPolisin işi asayiş öldürmek değil tutuklamak ise neden polise öldürme yetkisi verildi?
Daha dün Dilşah ak adında bir kız sokaktan giderken polisler ateş açıp öldürüyor işin komedi tarafı valilik açıklaması teknik bir arıza yakınlara baş sağlığı dileme falan filan. Bu nedir?
Evet zorla askere gönderilmiş bir çocuğun ölümüne sevinmek insanlık dışı. Ama şunu da eklemek isterim özel hareket vs ölümlerine sevinirim. Çünkü onların tek derdi öldürmek ve ölümlere sevinmek. Baran yiğit cesedi alıp araç arkasında sürükleyenler vücutta 43 kurşun bir yana ony öyle çekmek neyin nwsi?
Bir kadını çıplak soyup silahı eline alıp o botlarla o kadın cesedinin göğüslerinin üzerine koyup silahla zafer pozu verip fotoğraf çekmek bunlari yapanlara mazlum dersen yorum yapma böyle şerefsizlerin ölümlerine paşa paşa isterim. He sunuda eklemek isterim devlet böyle yakında batıda kendini çökertmektwn başka birşey yapmayacak ve böyle giderse doğu kan içinde yüzerken batı sahilde güneşlenemez- +1 yıl
Olaya empati bak. Karşında topraklara sahip çıkmak isteyen, askerleri öldüren bir terör örgütü var. Bunlar her seferinde eline silah alıp sokakta gezmedimi? Polis ne yaptı? Çiçek fırlattı çiçek, gaz bombası atıp dağıttı. Onlar silah alıp molotofla otobüs yaktılar, polis çiçek attı. Onlar banka yağmaladılar. Polis çiçek attı. Halk çıldırdı, sizin derdiniz ne , dükkanlarımız yağmalanıyor , bunlara niye çiçek atıp duruyorsunuz, bizi öldürüyorlar , hala niye çiçek atıyorsunuz. (*çiçek = gaz bombası)
Ona bakarsan bir sürü çocuk doğuda tuzaklanan şeylerin içine girdi, param parça oldu. Şimdi dersenki pkk oraları tuzaklamıyor , binlerce belge var resim var. Resmen şehri savaş alanına döndürmeidler mi? Hiç baktın mı evlerin resimlerine? milletin evinin aralarını kazıp geçmişler, sokaklar tuzaklı. Çocuk ne bilsin savaş var, çocuk oynamak için geziniyo ortalıkta hoop tuzağa bastın mı çocuk , pkk : "ah be çocuk senin için değildi bu tuzak ama neyse bu savaşta senide biara anarız. "
- +1 yıl
Ona bakarsanız bende pkklıların ölümüne seviniyorum, sonuçta zorla dağa çıkartmadılar, kendi istekleriyle savaşıyorlar? eğer onu doğru buluyorsun bunuda doğru bulmak zorundasın.
Pkk lı bile olsa bir insanın sürüklemesini bende istemezdim, yani yakışmaz düşmanda olsa, kanlında olsa yakışmaz.
O haberi gördüm, gerekli detaylarınıda öğrendim, o kadın pkklınında şüpheli bomba vardı zaten inceleme yaparken eldiven vs. kullanıyorlardı.
Ben dediğim gibi düşman dahi olsa bir ölüyü sürükletmek, nebilim zafer pozu falan tamamiyle yanlış. Ben objektif bir insanım.
Ama birşey farkettim , hep ince eleyip sık dokuyorsun, hiç asıl olanları söylemiyorsun? Kaç pkklı hastanede tedavi ettirildi bilyior musun? Kaç pkklı iş sahibi yapıldı biliyor musun?
Halk isyan etti resmen zaten eğer bunları görmezden geliyorsan sen hiç yorum yapma. Halk isyan etti resmen, karikatür yaptılar , bu devirde iş bulmanın yolunu söyliyorum size gençler, dağa çıkın inince işiniz herşeyiniz hazır. - +1 yıl
Peki kaç kişi molotofla yandı biliyor musun?
Kısacası pkk faydadan çok ZARARA dönüştü. Çünkü her ne kadar devrim devrim diye çıksalarda amaç bu olsada , bir süre sonra iş çığrından çıkıyor. Pkklılar çıldırıyor, akıl sağlıklarını kaybediyorlar, acımasızlaşıyorlar, yakıyorlar yıkıyorlar.
Bunları görmezden gelmeyin. Siz görmezden geldikçe bu halk dahada çıldırıyor. Empati kurun ya, siz demiyormusunuz zafer pozu, sürükletme vs. Bu halk bunları görmezden gelince sizin zorunuza gitmiyor mu?
İşte pkknın binlerce böyle eylemini siz görmezden gelip kör gibi davranınca bu halkında canını tak ediyor, bunların amacı barış marış değil diyor.
Dediğim gibi en başında diyorum, Pkk pyd vs. leri, batının onları kullandığını görmüyorsa bu apta*llıktır ki görüyor demirtaşa bakılırsa
Soran+1 yılDevletin kürdlere karşı düşmanlığı bitmedikce bu bitmez. He şunu da diyeyim çiçek dediğin eskiden di şimdi tankla müdahale ediyor ve halk isyan etmiyor HDP ye oy veren %80 gibi bir halkın isyan ettiğini asla göremezsin. Sen şunu da unutma bu halkın savaşı PKK nin değil halkın savaşı olmasa PKK nin tek olsa ve halk isyan ediyor dediğin şekilde olsaydı devlet her bir tane PKK li tutuklatana 400 bin TL para koydu ve halk bunu almak için tek tek şikayet ederdi ama bir tane şikayet bile yok. Satillmışlar dışında. Bu sadece bir başlangıç ve karların erimesi ile diğer illeri görmeni isterim.
- +1 yıl
Heralde Türkiyeyi kürtlerden ibaret sanıyorsun, %50si akp. chpde çoğunlukta,
azınlık olan mhp.
Ben halk derken azınlıktan değil çoğunluğu esas alıyorum, sen azınlığı esas alıyorsan o ayrı mesele. Zaten o şehirleri tavan etmek tamamiyle ap*tallık. Hadi anlarım istanbulu, ankarayı yaparsın, abi insan kendi yaşadığı, doğup büyüdüpü toprakları savaş alanına çevirir mi? Bu nasıl bir mantıktır. Yahu orada senin ailen yetişmiş, orada senin akrabaların var, akrabalarının yaşam alanını savaş ortamına döndürüyorsun.
Bu arada bir şehri talan etmek , nasıl desem oraya daima pkk takviyesi yapmak asla çözüm değil. Çünkü mantıklı düşün biraz, bir ülke var , Devlet var, daima isteyen ya da istemeyen farketmez sürekli takviye gönderir ülke, Bak en son bir türlü bitmiyordu, bordo berelileri yolladılar 1 ay sonra dedilerki %90a yakın temizlendi. İşin içine profesyonellerde girdi yani. Gerçi bütün bordoların aşırı iyi oldugunu sanmıyorum, ama seçkin birlikler vardır azınlıkta. - +1 yıl
Gelelim mantığın diğer tarafına, Savaş istenirse daima savaş olur. Barış istenirse o barış mutlaka gerçekleşir. Demekki ne devlet tarafı nede pkk tarafı BARIŞ İS-TE-Mİ-YOR. Artık şu pkk şu bu barış yanlısı laflarına kanmayın gözünü sevim.
Halk içinde bomba patlatmak o çok çok çok absürt durum. Abi hadi diyelim o asker pekii, hadi diyelim o özel harekatçı pekii , halkın içinde bomba patlatmayı açıklar mısın bana? - +1 yıl
*Paragraf düzenlemesi*
// Heralde Türkiyeyi kürtlerden ibaret sanıyorsun %50si akp. Buradaki anlam eksikliklerini gidermem lazım sonra yanlış anlayabilirsin.
-Türkiye kürtlerden ibaret değil. Çoğunluğunu kürtler oluşturmuyor
-Kürtlerin hepsi hdpye oy vermiyor. %80inide hdpye oy vermiyor. AKP oranında kürt oranıda fazla. Hdpye oy veren kısımda türklerde vardı. Benim arkadaşımda hdpye oy attı, Barış yanlışı mesajları olduğu için.
Soran+1 yılSenin dünyadan haberin yok iç savaş yakında çıkacak ve batı illeri ile olacak doğu kan ağlarken batı gülerek izliyorsa elbet bu sadece doğuda kalmaz birde şunu da eklemek isterim doğu ve güneydoğu kürd illerine bak tüm belediyeler HDP elnde nasıl HDP azınlık oluyor?
Giden öğretmenler MHP ye oy veriyor orda azınlık sadece onlar ve benimle tartışma AC internet elinde bakarsın oy oranlarına şunu da demek isterim kürdlerin %30-35 oranında Şu an akp ye oy veriyor ve bunlar bati illerinde olanlar.
Van ağrı diyarbakır şırnak hakkari mardin batman muş (merkez hariç) daha bir çok ilin ilçeleri hepsi HDP ve seçim sonuçlarını AC bakar anlarsın.- +1 yıl
Ne yani sen böylemi oran bakıyorsun? Ülkenin çoğunluğu gidip oy kullanıyor. %50 akp diyor.
%25i chp diyor.
Hdp zar zor barajı geçiyor , geçenki gibi olmadı hatta az daha geçemiyordu hdp meclise giremiyordu. Sen dalgamı geçiyosun? Sen sahiden kürtlerin çoğunluğunun hdpyi desteklediğinimi sanıyorsun.
Bak Türkiyede kürtlerin %10 , %20si , pkkya, hdpye vs. küfrediyor. %lik bir kısmı bizi karıştırmayın diyor. %lik çoğu hdpye birşey demesede gidip oyuna başka partiye veriyor
Kürtlerin çoğunluğu hdpye oy verseydi Şu an hdp seçimde geçememe korkusu yerine o oran baya ilerlerdi. Bak çoğunluğu diyorum.
Farkettinmi geçen seçimdende düşüş yaşadı hdp. Bu sefer giremiyorlardı meclise.
Ah ah zaten en büyük hatanız bu ya , sanıyorsunuzki kürtlerin çoğunluğu burada aşırı azınlık batıda, , çoğunluk orada pkkyı destekliyor. İşte bu yanılgıdan kurtulamadıgınız için hdp meclise giremiyodu, ülkedeki pkk avı artmazdı. Çok yanlış stratejiler üretiyorsunuz.
Neyse tartışmanın b*ku cıktı iyi günler
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bulmuyorum. Sonuna kadar karşıyım bu düşünceye. Bağımsız Birleşik Kürdistan dan vazgeçilmemeli. İlle de birileriyle yaşamak zorunda olduğunu hissetmekten vazgeçmeli Kürtler. Kendi kendilerine de yaşayabilirler. Demirtaş ın Daha önceki, Bununla çelişen bir açıklaması vardı o esas alınmalı; ''Kürtlerin Yaşadığı katliamlar devletten değil devletsizlikten dir.''
24 Yorumla
Soran+1 yılBirleş sonra ayrıl gibi bir durum mu oyunda olsa baş edemez ki
- +1 yıl
ne dediğini anlayamadım. kısacası Bağımsızlıktan vazgeçilmemeli bunu diyorum.
Soran+1 yılGeçen hafta salih müslim ile birlikteydi demirtaş. bu sadece bir oyun mu suriyeye karşı olmaması için mi yoksa iran da daha yaprak kıpırdamazken gerçekten böyle mi dusunuyor yöneticiler
- +1 yıl
Politika ve taktik amaçlı bir söylemse olabilir tabi. Ama bazı pratiklerin Bağımsızlığa hizmet etmediği Kanaatindeyim. konu açılırsa uzun olur ama kısaca düşüncem bu. Bazı politikalar iyi gözlemlenmeli. Kürtlerde ulusal bilinci güçlendirecek argümanlar ve strajiler kullanılmalı.
+1 yılkonuşmasın bilmemne kafalı ya anlaşma oluyor, ülkeyi terörist dolduruyor sonra anlaşmayı bozuyorlar. asker müdahele edincede insanımızı öldürüyor diyorlar. Laf kalabalığı yapıyor anca güvenilmez o insanlık müsveddesine
06 Yorumla
Soran+1 yılAnlaşmayi bozan Tayip erdoğan idi. Dolmabahçeden sonra anket sonuçları ellerine geldi ve medya karşısında benim haberim yok bu anlaşma kabul edilemez dedi. Anlaşmayi bozan belli bozduran belli kanıt istersen bak son 6 ay çok uzun bir zaman değil
- +1 yıl
Askerlerimizi katleden de o de bari
Soran+1 yılŞimdi barışı bozan bir insan ölümüne savs diyorsa öldüren o değil ama öldüründen ne farkı var?
- +1 yıl
O kadar teröristi ülkeye sokup sivil asker demeden insanları katleden pkk ve kürt halkını savunduğunu iddia edip pkk ayakçılığı yapan, öcalan denen şahsiyetsizi, terör suçlusunun ismini barış süreci dendiği halde ortaya süren hdp vekillerinin katilden ne farkı var?
Soran+1 yılŞimdi devletin işi nedir mantıklı olun devlet içi meclistir yasalar ve anayasadır. Kürd halkının derdi insan haklarıdır. Devlet bu hakları vermezse PKK nin bitmesine hayal olarak bakmanı isterim. Devlet AKP elinde şimdi ve yasalari meclise getirme vaat etme AKP nin işidir. Çoğunluk onlarda. Ama ne yapıldı devlet yıkılan karakolları yaptı PKK da baktı devlet karakol yapıyor samimi değil gerçeklik payı çok az PKK da büyük bir mühimmat depolama yaptı ve bu süreçte devleti bekleyip devlettin gelişim süreclerine baktılar AKP nin tek yetkili kişi tayiptir ve Tayip ne yaptı kalkıp herşey bilgisi dahilinde olmasına rağmen yok benim bilgim yok dedi ve karşılıkli kabul edilen 10 yasayı kabul etmiyorum dedi ve çatışma bu şekilde başladı halk bilgisiz değil cahil değil teknoloji gelişti farklı haber kaynaklarına bakarsan gözün açılır.
- +1 yıl
Ben farklı kaynaklara da bakıyorum merak etme sen. bu topraklarda yaşayıp gidiyordu herkes kan dökmeye ne ihtiyaç vardı. birşey çözülecekse siyaset olmalıydı en ufak bir anlaşmazlıkta asker lerimi katledecekler bu nasıl bir zihniyet. karakol neden yapmasın devlet bu koruyacak ülkesini tabi tek düşmanı dağdaki üçbeş ipsiz sapsız değil çünkü. ne haksızlık gördünüzde bu ülkeyi beraber kazanan iki ırkın düşman olmasına izin verdiniz hala dahada bu düşüncedesiniz. yazık gerçekten
+1 yılMumkun degil kurt ile turk bu saatten sonra dost olamaz. Baska ulkelerin desteklerini beklemeleri gerek. İranin mesela
117 Yorumla
Soran+1 yılOlmasından yana değilim kürtler 60-70 milyon arasi bir nüfusa sahip ve bu nüfus ile çok iyi bir devlet kurarlar Türkiyenin bombalamasına rağmen suriyede genişleyip devleti kurdular ve sıra iran ve Türkiye topraklarında devlet ne yaparsa yapsın baş edemez çünkü kürdlerin 20-25 milyon kürd Türkiye topraklarında ve illa kimlik sahibi olmasa tüm ülke çöküşe gidip kurulacaktır. Böyle giderse sonuç sadece türklerin zararına eden bulur..
- +1 yıl
Ben barış sağlansa ( gerçek anlamda) rahatsız olmam açıkcası. Binlerce yıldır hep beraber yaşamış millet düşmanlık saçmalık zaten ama toprak ayırmak falan asla türkiyede kabul edilebilecek bir sey degil. Maalesef gidisat oyle gorunuyor. Acikcasi dusununce dogu topraklari zaten ulkeye faydadan cok zarar veriyor olsa ne olmasa ne
- +1 yıl
Kafamiz rahat olur en azindan.
Soran+1 yılBunu devlet iki yol var önünde atatürkün İzmir konuşmasında söylediği gibi kürdlere ülkeden ayrılmalari için verilen sözler verilirse eşit yurttaşlık eşit haklar verilirse herkes esit kimlikle ve rahatlıkla yaşar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki türk halkının çok fazla ırkçılık olayları ırkçı davranan insan sayısı yükseldi. Köle gibi olmak istemeyen kürdlere herkes yasada eşit deniliyor oysa eşit ise neden bir kürd cumhur başkanı ya da baskani yok?
Şerafettin elçi kültür bakanı olduğunda mecliste bu ülkede kürdler var bende kürdüm kimse inkar edemez dediğinden 3 yıl hapis cezası almıştı. Bu bir örnek eşit yurttaşlık yok. Herkes eşit kimlik ve özellikle kültür bakımından kürdlerin özgür olmasını istiyorum çünkü ben annemin babamın batılaşma gibi bir kılı kıyafet bir değişme kendini türkler gibi kaybetmesini istemiyorum. Kürdlerin türklere karşı bir nefret ırk düşmanı yok sadece tek sorunu devlet yönetimi ile ama türk halkının çok fazla sorunu var hem ırkçılık hemde kürdlerin
Soran+1 yılBir parti olarak girmesine hatmetmeme çok fazla var.
Bugün bir kız paylaşım yapmışti kürdlerden nefret ediyorum yemek yapıyorlar apartman leş gibi kokuyor diye belki sende gördün niemte bile leş diyen bir ırk haline geldiniz hesabınız çok olacak Allaha- +1 yıl
İrkci olmam mumkun degil benim kendi acimdan cunku genlerimde turkluk de var kurtluk de var ermenilik de var. Ben bu irk ayrimlarini zeka urunu olarak bile gormuyorum. O paylasim da kizin beyinsiz oldugunu gostermis. İrkci turkler de var kurtler de tek bir tarafa bir salagin paylasimi icin suc atamayiz. Bence turk kurt cumhurbaskani falan soylemleri gereksiz. Ama artik dedigim gibi cok gec kalindi turk-kurt kardesligi devleti icin. Kurtler elinde sonunda turkiyede olmada bile suriyede irakta vs devlet kuracaklar. Turkiye de ilimli bir politika izlemis olsaydi 30 seneden beri simdi azerbaycan disinda bir kardesi daha olurdu ama ABDnin de Rusyanin da isine gelmez tabii kurtlerle turklerin dost olmasi. Bu saatten sonra da olunamaz. Konusma yapmak bile gereksiz benim acimdan bu konuda. Sıkıldım bu tartismalardan. Boktan bir irk kavgasindan otesi degil. Ben simdi ne irkindan oluyorum?
Soran+1 yılDestek ver kürdlere ezilen bir halk dusunce bu şekilde olsa çok farklı bir şekilde için rahat olur. Irkçılık olmaz
- +1 yıl
Umurum dışı. Madem ezilen bir halktı kürtler aralarından binlerce hain çıkmasaydı. Bu zamana kadar on kez devlet kurabilirlerdi. Onlar kendilerini ezdiriyorlarsa başkaları da gelir ve ezer. Oluşumlarını çok geç tamamladılar yeni dünyaya geç kaldılar bu saatten sonra toparlanamazlar. Hala birbirlerini satma derdindeler. O ırka güven olmaz.
- +1 yıl
Hoş zaten tüm ülkenin genlerinde kürtlük var. İstedikleri kadar inkar etsinler karisti bu millet artik. Bos bos soylemler iste yaptiklarintek sey. Asil turkler cekik gozludur. bir tane var mi cekik gozlu turk? Kalmadi iste.
Soran+1 yılKürtler suriye ve ırakta kurdular iki yer kaldı suriyede Türkiye hergün bombalıyor ama nafile çok büyük bir hızla bu gençlik ile kurulacak. Dedelerimizin hatalarına gençler dusmeyecektir
- +1 yıl
Ne diyim umarim herkes mutlu olur. Tum irkcilar da ölür.
Soran+1 yılZaten Irkçılık yapanların ölümleri ile mutluluk huzur gelir :D
- +1 yıl
Di mi tum dunyadaki irkcilar ölsün. Keşke kızılderililer öldürülmeden gebersydi ırkçılar
Soran+1 yılKızılderililer ırkçılık peşinde değildi amerikan orayı keşfettiği zaman giden askerler onları köle yapmak istediği gibi bu sorun başladı sende baya eksik var anlaşılan
- +1 yıl
Sen okumayi bilmiyorsun. Kizilderililer öldürülmeden geberseydi ırkçılar dedim
Soran+1 yılPardon sadece düzeltmek istedim ama yanlış okunma :)
- +1 yıl
Kimse beni anlamiyor 😐
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
aslında pkk gibi emparyalist kıçı yalamaktansa böyle bir proje çok daha mantıklı
Kürtler ilk defa emperyalistleri desteklemeyen ortadoğu halklarının amerikanın kucağında oturmadığı bir proje üretmiş ben desteklerim ama realist olmak gerekirse bu şekliyle çok zor imkansıza yakın03 Yorumla
Soran+1 yıl3 parça hazır tek parça iran oda PKK girdi mi iki günde harap olur iran. 4 yıl önce iran bir haftada bin e yakın askerini kaybedip savaşmama kararırı aldılar ve çatışma Şu an yok orada.
- +1 yıl
bence Suriye haricinde hiçbir parça hazır değil ama o kısım sorun değil hatta en kolayı o
sen binlerce insana bu projeyi anlatacaksın herkes farklı bir şey anlayacak her grup farklı bir şey isteyecek kimisi olayı yanlış anlayıp düşman olacak falan filan bu topraklarda acının dinmemesinin sürekli kan akmasının sebebi bence zaten bu Türk Kürt Arap sürekli birbirinin kanını akıtır hatta bu milletler kendi içinde birbirinin kanını akıtır
sen desen ki biz birleşip tokatı birbirimize atmak yerine emperyalistlere atacağız bunu bile kabul etmeyecek insanlar var. bu toprakların kaderi malesef bence bu
Soran+1 yılYok bunu en iyi çözümleyen liderler söylediği zaman halk destek verecektir. ABD gibi ülkeler suriye ırak irana saldırın gibi bırakmayın diyeceklerdir. Elbet sorunlar olacak ama sende çok iyi biliyorsun ki kürd türk eşit haklarla dünyaya meydan okudu. Bu şekilde haklar kısıtlanarak ezilmediler dünyaya
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüney Kore ve Kuzey Korede aynı amaçla başlamıştı. Bir tarafı komünizm diğer tarafı emperyalistler sahiplendi.
Aynı şey olacak, maksat kürt ile türkü ayırmak. Niye ayrılsın?
Herkes bu çatı altında toplasın ayrım yok. İsterse devletin başına hdp geçsin ama ayrım yok.08 Yorumla
Soran+1 yılHDP devletle koalisyon kurulmasın diye MHP yeniden seçim dedi AKP seçim dedi HDP yı baraj altında bırakmak istediler ve olmadı. Emanet oylar deyip durdular 11 vekil kiritik oylarla yeniden seçilemedi. Devletin başına asla türkler kürdleri koymazlar bunu ne halk istiyor nede devlet istiyor bastakiler asla izin vermedi vermezde
Eskiden HDP vekilleri 3 kişi idi meclisten kovulup ceza evlerine koymuşlardı polis gelip meclisten vekilleri almıştı. Ne olursa olsun izin meclise bile koymak istemediler ancak dönüp dolaşıp Şu an 59 vekile mecliste. Daha da yükselip gider bir sonraki seçimde 100 vekil kesin olur. Ancak yine koalisyon olsa bile asla birlik olmazlar HDP ile
Cevap sahibi+1 yılhdp terörle beraber oldukca hiç bişi olmaz.
Soran+1 yılTürkiyede hükümet olmaz ama çok şey başaracaktır. 3 kişi ile başlayıp şimdi parti olarak geldi ve oy oranı devamlı yükselen bir durum
Cevap sahibi+1 yılbilmiyorum ben kürdüm ama hiç bir yerde şiddet ile çözüm olmamıştır. Şimdiye kadar ne kadar silahlı mücadele örgütü varsa hepsi zamanla kayboldu pkk bize zarar vermekten baska bir ise yaramıyor. belkıde zamanla bızlerıde oldurecekler. keske hdp pkk taraflı olmasaydı.
Soran+1 yılPKK olmadan önce şeyh sait zilan gibi katliamlar yapılıp bebekler kadınlar yaşlılar 100 bin insan katledildi. Hatta cumhuriyet gazetesine bak 15 bin kürd öldürüldü diye manşet atilmis. PKK olmadan önce çok fazla kürd öldü. PKK asla halka karşı eylem yapmadı hep devlete yönelikti. Korkma kürd isen gerçekten senin içinde nasıl ırkçılık yoksa bu tüm kürdlerde geçerlidir. Ama devlette ırkçılık olduğu için PKK gibi bir kurum kalkıp yasaklanan dile kültüre öldüren devlete halkın katılımı ile bugun buraya geldik. Tarihte kürtler uzaydan gelmedi. Hep bu topraklardaydi halen de buralarda. 1071 de Mervani hükümeti İslam için kalkıp Alparslana yardım ettiğinden sonra kısa bir zaman geçip kürtlerin beylikleri yıkılmıştır. Yıkmışlardır. Osmanlı döneminde kürdler vardı. Yine özerk yapıda idi. Atatürk İzmir konuşmasında kürdler ayrılmayacak dilleri için özgürlük verilecek dedi ancak 1923 meclisi ile sözlerden vazgecilip 1920 meclisind verilen sözler unutulup devlet tek dil Tek yapi anlayışına geçti
Cevap sahibi+1 yılBu katliamların hepsinden haberim var, bu katliamlar hep cumhuriyetci laik ateistler döneminde yapıldı. Bende çok ırkçılık yaşadım. Biz fark etmeden yaşadığımız bu topraklarda ırkçı iki taraf yetişiyor. Bunun sonucu iki tarafada yaramaz. Kimse karışmaz bırakın yesinler birbirlerini derler.2000 li yıllarda ben kürdüm diyemiyordum. O zamanda pkk vardı hep vardır pkk çok ölen oluyordu. Ama şimdi kürdüm diyebiliyorum, bunun pkk ile alakası yoktur.
Hak silahla aranmaz, hak kalemle kitapla okumakla aranır. Çok şükür ırkçılık azaldıkca mhp bitti, türkiyenin bir mhp ye daha ihtiyacı yok. Hadi diyelim yarın hdp var ondan sonra arap milletciler cıkacak her taraf suriyeli dolu. Bu bitmez.
İçimizdeki ırkçıların hepsi haindir. Biz türk ölümüne yas tutarsak, onlarda kürt ölümüne yas tutarsa işte o zaman başarmış oluruz. Sen okumuş eğitimli birine benziyorsun hdp her dediğine katılıyormusun
Soran+1 yılŞimdi sana basit bir ornek vereyim ırkçılık olmasaydı sence koalisyon kurulmaz mıydı?
HDP ne dedi AKP CHP kurşun biz dışarıdan destekleriz olmadı sonra birlikte yaparız sonuç ne oldu 3 parti bir olup meclis başkanı HDP HDP olmasın diye elinden geleni yapıp devre dışı bırakmak istediler.
Cevap sahibi+1 yılhdp diyaneti kaldıracağız dedi, akpliler bundan rahatsız oldu. ben akpli olsam bende rahatsız olurdum. objektif düşünecek olursak hiç bir parti halkların kardeşliğini istemiyor. Halkların kardeşliği İslam'da birleşir.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldemirtas ve pkk kurtdistan halkinin dusmanidir barzanin aciklamalarini dinledinmi pkk kurt halkinin ekmegi ile oynuyor ayrica demirtas amerikadan aldigi talimatla. musluman kurtleri katletti pkk kurtleri islamdan koparma hareketidir bence Allahdan bir cok kurt kardesim gercegi goruyor
03 Yorumla
Soran+1 yılKürt kardeşlerin gerçeği çok iyi görüyor merak etme çünkü kendileri tam içinde ve neyin kimin ne olduğunu çok iyi biliyor eğer rahatsız olsalardi bugün devletin açtığı şikayet hattı hatta o şikayet hattında tutuklama yaptıran kişilere para verilecek diye not düşürdüler ihbar hattı açıldı ama ise yaramadı kimse şikayet edip hendekler kaziliyor demedi. kimse ihbar bile etmedi. Senin biraz olaya tarafsız bakıp evet yanlışlar çok ama yanlislardan çok doğrulari öğreneceksin
Cevap sahibi+1 yılnerden biliyorsun ise yaramadigini bir suru ihbar sonucunda lesler alinmadimi kendini avutuyorsun gibi geliyor bana bir suru kurt asker poliste bu ipi kimin elideyse onun kopekligini yapan alfabede harf burakmayan orgutle bizimle birlikte mucadele eduyir yalanmi sehitlerin bir coguda kurt degilmi
Soran+1 yılBir çoğu kürt bu konuda haklisin ama şunu sana diyeyim hiçbir ise yaramadı devletin başındaki kişilere inanma onlar sadece koltuk meraklısı ve bu onlar yüzünden insanlar ölüyor atv haberinde Ankara bomba patlaması ile ilgili telsiz konuşması dinledin mi bilmiyorum ama dinlemediysen kesin dinle çünkü milletin beyni anca o kadar oluyor kanıt dedikleri odur sadece
Gizli Üye(30-35)+1 yılDesteklemiyorum, Pyd-pkk'ya güven olmaz. Türkiye'yi küçük Kürdistan'ı ise büyük harfle neden yazdığınızı da tahmin etmek zor değil.
14 Yorumla
Soran+1 yılBen kürdüm telim KÜRDİSTAN kelimesine büyük harf duyarlı yaptım t harfi ile otomatik büyük yapıyor küçük KÜRDİSTAN dediğin Türkiye kadar ve yer altı kaynakları bulunduğu konum ile hem akdeniz hemde kızıldeniz bağlantısı. Stratejik konumu yapısı çok önemli
Soran+1 yılBuda resim büyüklüğü göre
encrypted-tbn0.gstatic.com/images
Cevap sahibi+1 yılSizin hayali Kürdistan haritanız umrumda değil. Ülkenin doğusu Türkiye Cumhuriyetine aittir. Hem milliyetçilik peşindesiniz hemde bizimle birlikte bir devlet kurmak istiyorsanız.
Soran+1 yılİste sebebini anlamak için vermiş olduğum. haberi oku sonra 1071 ve çanakkale savaşı bunlarda kürtlerin ortak mücadele verip savaştıgini bilirsen anlarsın bizim ırkçılık duygumuz yok biz milletiz kürdüz dilimiz inkar edildiği zaman baş kaldırır dile saygı gösterildi mi beraberlik için can veririiz. Bunu net anlatmak için kürdlerin türklere yaptığı iyilikleri bilmen lazım
barış için daha öncede masaya oturuldu bir sonuç alınabileceğini düşünmüyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılm.nerinaazad.com/.../demirtastan-kafa-karistiran-aciklama
Burada bölünme değil birleşme var devlet türklük politikasından vazgeçecek kürtlerde birlikte olma sözü verecek ve bu 1920 de oldu birlikte çanakkale de kazanim olmadı mı neden şehitleri orada bırakalim?
Daha büyük ortak vatan...
Soran+1 yılTayip kabul etmedi baktı HDP barajı geçerse koalisyon olacak adam elinden geleni yaptı öldürdü iktidar oldu.
Gündem konusunda 334 cevap paylaştı. Teröristin sözü ile iş yapılmaz. Bunca yıl askerini öldüren terör örgütünü askeri bünyesine almayı nasıl bekliyorlar? Hayal dünyasında yaşıyorlar
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki bu sekidle sadece ABD Rusya gibi ülkelerin hayalleri olmuyor mu çok mu iyi bu şekilde?
Devletin hergün bir canı gideceğine türk devleti değilde ortak vatan getirilip anlaşılır 1071 de kürtler 20 bin kişilik ordu ile bir olup canakkelde yine birlikte olmadı mı neden simdi olmasın haberi de oku mesaji iyi anla
m.nerinaazad.com/.../demirtastan-kafa-karistiran-aciklama
Soran+1 yılÖldüren kürtler değil sizler oldunuz. Dilleri için mücadele edip kazanç saglanma oldu ve bugün tek bir parça haline gelmek için dostlar yanyana gelmek istiyor bakalım bastakiler ne diyecek MHP zihniyeti olursa çok kan gelir HDP nin sundukları CHP ve AKP nin kabul etmesi le ortak bildiri ile bunlar olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılgerçek kardeşlik mi biz orda masum kürtleri öldürüyoruz demek ifadeye bak
05 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi bugün devlet afrin yanı PYD kanton kurmuş halkın yerleştiği yer devlet neden füze yollar?
Füzeler basit silah değildir sivil kayıpları hesap eden var mı ?
Suriye nasılsa kim kimden haberi olacak savaş alanı sende vur
Cevap sahibi+1 yılonlar bizi vursun ama de mi?
bizimkiler can değil de mi
demirtaş anca işine gelen yeri konuşur asıl ülke meselesini konuşmaz ama toplu bildiriye imzada atmaz
kendi kızlarını okutur ama milletin kızları dağda erkeklerle cinsel ilişki yaşarsan umrunda olmaz ama de mi
nasıl olsa o kızlara kadın doğum hapını alır gönderirler yeterki hamile kalmasınlar gerisi önemsiz de mi
Soran+1 yılHaber linkini okudun mu cidden?
PYD Türkiyeye ne zaman vurdu?
Allah aşkına bastakiler istifa etmemek için bin yalan seçip söyler sende he tamam dersin.
Cevap sahibi+1 yılben demirtaş kısmına cevap yazdım ilk başta yazdığımı okumadın demekki
Soran+1 yılToplu bildiri diyorsun HDP yı suçluyorsun toplu bildiride HDP dedi sultanahmet diyarbakır ve suruç bide sokağa çıkma yasakları içinde olsun imzalayacağız dediler.. illa yok gibi nr durum yok AKP yazdı MHP CHP okumadan imzaladı HDP okudu ve bu maddelerin eklenmesini talep ettiler kabul etmediler
okadar Asker öldükden sonra bok olur o iş siktirip gitsin kurdistana ozaman işine türkiyede
01 Yorumla
Soran+1 yılSuriye bir kurdistan devleti kuruldu ama bombalıyor TC nereye gidecekler?
Ancak batıya gelirler şimdi ve yakın zamanda batı yıkılır doğu kan ağlarken insanlar sahilde güneşlenmesini kabul eder mi?
+1 yılTeröriste 1 defa güvendik bak ne haldeyiz hergün şehit
23 Yorumla
Soran+1 yılGüvendik diyorsun ama devlet ne yaptı ortak açılama yapıldı Dolmabahçe de sonra Tayip dedi benim çıkarmalarıma ters HDP parti olursa ben biterim ki öyle oldu partisi koalisyona düştü adam kabul etmedi öldürdü yaktı yıktı 26 yaşındasin haberler sende görür gözlem yaparsın. Devlet samimi olsa meclisten geçse PKK yapmasa o zaman sonuna kadar haklıdır diyecem ama yok yanı sözde herkes var resmiyet ve gerçeklik onemli
- +1 yıl
Arkadaşım safmısınız siz? PKK 2 polisimizin kafasına eşinin yanında evinde ateş ediyor, çarşı içinde sivil askeri çocuklarının yanında öldürüyorlar, HDP bile PKK ya Çağrı yaptı durun bize zarar veriyosunuz diye devlet ne yapacaktı? Sağduyulu olalım mı deseydi? Her boku bildiğinizi sanıyosunuz , madem haberlere bakıyosun tek taraflı bakma sağ sol hükümet yanlısı muhalifi hepsine birden bak.
Soran+1 yılOnlardanda haberim var ve neden se Dolmabahçe Tayip yok deyince o olay oldu. Ki olayda iki şehit evinde öldürüldü bu bitiş bahanesi oldu PKK dan açıklama üstüne açıklama geldi bizimle alakası yok halkımızın bilgisine ama yok bitirmek isteyen adam her türlü bitirir. Cemaat kizima suikast yaptı diyen adam her şeyi yapar kardeşim
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtlerin Mert'ide çoktu Hain'ide. Hangisiyle karşı karşıyasın, bilemezsin :)
07 Yorumla
Soran+1 yılAdam açık çek verdi bu habere bak demirtaşin altan tan ve osman Baydemire güven
m.nerinaazad.com/.../demirtastan-kafa-karistiran-aciklama
Cevap sahibi+1 yılValla bu 3'ünede güvenmiyorum. Leyla Zana kadar mert ve yürekli değiller. Leyla Zana olsa inanırdım.
Cevap sahibi+1 yılAma teklif güzel içinde hinlik yoksa benim hep istediğim şeydi. Kürtlerin eksiği eğitim. Eğitimle güzel kaynaşma ve birliktelik olabilir.
Soran+1 yılTürkiye diye isim olmayacak ortak bir isim ortak eğitim ortak kültür olur. Leyla zana barış için istek verdi erdoğan dedi kapima gelme mert o ama devlet diyorki kapima gelme
Cevap sahibi+1 yılişte o yüzden mert bir kadın diyorum. Selonun ve diğerlerinin yapamadığını yaptı. o dediğin hayalden öteye gitmez. ama birlikte savaşmak vs desen ya da ortak kültür falan belki belki
Soran+1 yılZor değil kardeş İngilizlere ortak mücadele verdik düşman oydu ama meclis kurulduğu gibi düşman kürtler İngilizce zorunlu oldu. Kürtlere karşı devlet siyaseti yüzünden düşman ettiler bugün okullarda kürt dilinin zorunlu olması vatandaşı bağlı tutar eşit haklar vatandaşı bağlı tutar yasaklarla her zaman her yerde direniş oldu ve sadece nefret kan göz yaşı olur. Politikayi ABD ye verirsen yönetim ABD de olsa senin yapacağın birşey olmaz böyle olur.. imana gelsen huzur olur
Cevap sahibi+1 yılInsanlara anlatamazsin bunu
+1 yılNasıl ya? Ortak Devlet gibi mi?
013 Yorumla
Soran+1 yılEvet o anlama geldi daha önce birlikte bir vatan vardı eşek araplarla bir olmaz kürdler farslarla Hic anlaşmaz tek anlaştığı insanlar türkler oda ırkçılık çok fazla oluştu. 1071 de kürdler 20. Bin kişilik ordu ile katıldi savsa çanaklede yine aynı şimdi neden olmasın?
m.nerinaazad.com/.../demirtastan-kafa-karistiran-aciklama- +1 yıl
Vallahi hem Türklerden hem Kürtlerden milliyetçiliği bir temizleyebilsek mis gibi bir gelişme olur. Dünyaya örnek bir gelişme olur. Ama şu milliyetçilik belası bir bulaştı bir daha çıkaramıyoruz ülkelerimizden.
Soran+1 yılDemirtaşin dediği gibi AB nin hayali ancak boyle yok oluruz. Devlet kürdlere dili kültür özgülüğü vermiyor baksana 4 aydır sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı açık cezaevi.
Bu gidişle ülkeyi hepten kaybedecek- +1 yıl
Şu firavunu bir indirebilsek çözüm için ilk adım atılacak ama kök salmış oraya adi!
Soran+1 yıl:)
Adam öldürdükçe kazananiyor hergün 10 ölüm oluyor. Ve sadece başkanlık tek derdi.- +1 yıl
Her firavun'un bir Musası, Her Musa'nın da denizleri yaracak bir asası olur elbet. Bu firavunun da vakti gelir.
Soran+1 yılhttps://youtu.be/caMtUe2CGMg
Diyarbakır da miting yaptı devlet bu samimiyetle giderse ancak kazanır dünyaya ses çıkarır. Bugün ABD Rusya kürdleri kazanmak için savaşıyor kim devleti önce verirse o kazanacak en büyük müttefik olacak ama Türkiye sadece vuruyor elde olanları hızla kaybedip...- +1 yıl
Vurma olayına ben de karşıyım. Ama dostum her ne kadar Kürt halkının davasını desteklesem de PKK da rahat durmuyor. Lakin yine de her zaman söyledim. Ateşi ateşle değil suyla söndürürsün diye. Eğer Türkiye Kürtlere daha hümanist yaklaşımlarda bulunsaydı, Atatürk'ün Güneydoğu Anadoluyla ilgili ekonomi projelerinin devamı gelseydi, aynı zaman da PKK da saçma eylemlerde bulunmasaydı muazzam güzellikler olabilirdi. Türkiye yanlış yapıyor ama bu tek taraflı bir yanlış değil. Karşılıklı yanlışlar yapılıyor. Bağımsız bir Kürdistan her ne kadar Kürtleri heyecanlandırsa da hem ekonomik hem de politik olarak ne Kürtlere yarar getirir ne de Türklere. Dediğin gibi ayrılmayı bırak ortak çatılarda birleşmeyi sağlamamız lazım.
Soran+1 yılPKK yı oluşturan devlettir. Çetecilik hoşlarına gitti zorla yaptılar kim dağa çıkmaya hevesli bu son olaylarda 500 e yakın kişi yine çıktı devlet diyor 100 kişiyi öldürdük ama sen 100 ü öldürdün 500 çıktı bir e beş daha fazla artış oluyor. Bastakiler farkında ama halk tepkisinden ve koltuk rahatlığı hoş geliyor onlara.
- +1 yıl
Bu konuda kesinlikle haklısın bak. Şuanki devlet elitleri topraklarımızın üzerine veba gibi çöktü. Kendi kurdukları kuklalarla savaşıyorlar. Nasıl düzeltilir durum bilmiyorum.
Soran+1 yılHalk ile kaynaşarak tabiki HDP yı yok sayarak olmaz halkın %70-80 destek verdiği bir parti hemen hemen tüm yerel belediyelerin bulunduğu Partiyi yanına alip mahalle mahalle gezerek. Halk ile kaynaşıp sorunları çözerek istekler belli onları vererek halkin dağa çıkmış çocuklarına evine dönme affı vererek dağa çıktı ölecek desen asla kimse gelmez madem ölüm varsa adam gibi ölüm olsun fusunvesi ile kimse gelmez ve şiddet artar. Devlet batıdan çok tepki ile karşılacak ama ölümler bittiği gibi herkes huzur bulsa acılar dinecek
- +1 yıl
İşte bunları anlatamıyoruz ne yazık ki. Ben de isterim Kürtlerle Türkler eşit kimlik haklarıyla yaşasın. Egemenlik Allah'ındır halklara ait değildir. Hepimiz ucundan tutabilsek şu memleketin muazzam şeyler olur. Ama ne yazıkki devlet elitleri medyaları aracılığı ile siz tutmayın siz itaat edin malik ve melik olan sadece biziz diyorlar. O yüzden herşeyden önce medya'yı kontrol etmek gerektiğine inanıyorum. Medya'yı kontrol eden halkın algısını da kontrol eder.
Soran+1 yılMedya 4 büyük göç ama maalesef hepsi yalaka
+1 yıl#Yaşasınk. rtsüzTürkiye
11 Yorumla
Soran+1 yılNeli Türkiye?
desteklemediğim bir proje
03 Yorumla
Soran+1 yılm.nerinaazad.com/.../demirtastan-kafa-karistiran-aciklama
Proje bende destek vermiyorum türk adı vs kaldırılır ortak dil vs proje kabul edilip anlaşma olup tek tek halka ortak açıklama yapılır kabul edilir ancak bilemiyorum bu şekilde de sadece ölümler var.
Soran+1 yılAslında olursa mantıklı gelir bana ABD gibi ülkelerin artık ortadoğuda sesleri çıkamamasi için şart ama Türkiyenin samimiyeti önemli. Kurdistan adı geçince hepsi küfür ediyordu toprak vaat etim hepsi kuzu kesildi ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılDesteklemiyorum, terör tamamen imha edilmelidir
01 Yorumla
Soran+1 yılBuyur askere git o zaman. Görev başına söz ile olmuyor maalesef
En kötü senaryo da bu zaten.
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki ne önerirsin?
Soran+1 yılMesela nedir açıkla problem olmaz kürdün yurdunu ayırıp ayrı olması mi daha güzel yoksa türkler yine aynı şekilde verilen sözlerden cayip bu şekilde farklı bir yapı mi oluşur nedir?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar