Adana'da heryere Aziz Nesin resimleri asmışlar hatta bazı yerlerde Gazi Paşamızın yanınada resmini asmışlar neymiş Yüzüncü doğum yılı kutlamasıymış bu Mustafa Kemale büyük haksızlık
Cevabın nedir?
+1 yılDüşünce özgürlüğünden kaynaklanıyor. Tamam insanları düşüncelerinden ötürü yargılamak son derece kötü ve yanlış bir şeydir ancak sırf böyle diye insanların başını boş bırakıp düşüncelerinin dizginlerini eline almazsan her kafadan bir ses çıkar. Doğal olarak aziz nesin ve onun takipçileri de çıkar. Devletimiz tarihi boyunca halkın kültürel ve psikolojik gelişimi konusunda ciddi bir girişimde bulunmamış kendi haline bırakmış o konuda halkı. Sonuç = 80ler de arabesk furyası 90larda brezilya dizileri 2000 lerde biri bizi gözetliyorlar evlilik programları çözüm sunmayan saçma siyaset programları.
04 Yorumla- +1 yıl
Düşünce özgürlüğünden kaynaklanıyor.(Düşünce özgürlüğünün zararları ve kötülükleri demokrasi falan fazla sana )
Tamam insanları düşüncelerinden ötürü yargılamak son derece kötü ve yanlış bir şeydir (laf salatası amaç okuyucuya duygu sömürüsü yapmak )
ancak (burası çok önemli ancaktan öncesi laf salatası)
böyle diye insanların başını boş bırakıp düşüncelerinin dizginlerini eline almazsan her kafadan bir ses çıkar (dizgileri eline almak nedir arkadaş kendini at sanıyor )
Doğal olarak aziz nesin ve onun takipçileri de çıkar. ( Takipçileri derken=? )(aziz nesinin bir kitabını okudun mu acaba?)
%
Devletimiz tarihi boyunca halkın kültürel ve psikolojik gelişimi konusunda ciddi bir girişimde bulunmamış kendi haline bırakmış o konuda halkı. (bak bak burda yazar tarihten bahsediyor tarihi çok iyi biliyor en iyi o biliyor her şeyi okumuş etmiş)(devlet bize BAKMİRRRR)
Bizede bok yemek düşer çoh iyi açıklamışsın yazar kardeş. Sen git sana dizgin takacak bir sahip bul lütfen bu ülke fazlasana - +1 yıl
:) umarım yazdıklarım çok zoruna gitmemiştir. Umarım 3 gün yatağa kapanıp ağlamazsın. Benim kastettiğim şey çoğunluğunu senin gibi cahillerin oluşturduğu bir toplumda düşünce özgürlüğü diye bir şeyi kontrolsüzce ortaya atarsan milyonlarca sapık fikir çıkar.
Biz düşünce özgürlüğünü hakkıyla uygulayabilecek düzeyde bir ülke değiliz. Zaten öyle bir şey de yok. Adamlar yıllardır düşüncelerimizi büyük ölçüde kontrol altında tutuyor. Senin gibi salaklar yolda giderken polis önünü kesip buradan geçemezsiniz yasak diğer yolu kullanın dese, senin aklına gelen ilk laf şu olur: ''Ne demek buradan geçemezsin insan hakları diye bir şey var kardeşim sen benim yolumu kesemezsin'' diye artistlik yaparsın. Hiç demezsin ki bir kolluk kuvveti oradan geçmemi istemiyorsa belli ki o yolda bir sıkıntı var güvenliğim için başka yerden gideyim. Ancak aykırı düşüncelerinle artistlik yapmayı bilirsin. Ve evet aziz nesinin bir kitabını okudum. Ya sen hiç insan haklarını bilmeden cümle içinde kullandın mı?
Soran+1 yılbak Atatürkün bir şeyi nedenniçin ve nasıl söulediğide çok önemli ayrıca onu senin gibiler zor anlar Atatürkün anılarını okumuş olsan yakın arkadaşlarının onun hakkında yazdığı kitapları ve nutuğu okumuş olsan Atatürk'ün Müslüman olduğuna inanabilirdin böylece hakkada girmezdin Hasan Rıza Soydak ın dediğine göre Mustafa Kemal ölmeden önce sağ tarafa baktı ve Aleykümselam diyerek hayata gözlerini yumdu onu dış güçler zehirledi aynı dış güçler Mustafa Kemal Dinzisdir propandasını baştattı ve içimizdeki koyu dinciler ve sözde atatürkçü ateistler bu propagandaya destek verdiler eğer Atatürk Babasıyla beraber büyüyebilmiş olsaydı çok daha mükemmel bir insan olurdu Allah katında bir terazi var sen belki hiç ağzına içki sürmemiş olabilirsin ama asla onun kadar iyilik te yapmamışsındır hem dinin hem vatanın için. Ayrıca Mustafa Kemali Uğur Mumcu ve Erbakan gibi dindar insanlar en doğru şekilde tanıyıp seviyolar l
Soran+1 yılben yorumu yanlış yere atmışım pardon
En İyi Cevaplar
Adam açık sözlü ve dürüst bir adamdı. Amacı atatürk'e karşı türk milletini düşman etmek değildi. Ama gerçekler bazılarını (mesela sizin gibileri) rahatsız edebiliyor, kusura bakmayın ama gerçekler bunlar. Aziz nesin'in atatürk hakkında (özellikle "bir müslüman atatürkü sevemez"lafına) söylediklerine katılıyorum.
Bu arada nedense bir kesim atatürk hakkında müslüman değildi dendiğinde sanki atatürk'e sövülüyormuş gibi tepki veriyor. Bu çok saçma. Atatürk müslüman değildi demenin neresi atanıza hakaret?
GERÇEKLER BUNLAR ISTESENIZDE İSTEMESENİZDE!!!261 Yorumla
Soran+1 yıleğer müslümansan şu an bunları söyleyerek sen dinsiz oldun peygamber efendimizin bu konuyla ilgili bir hadisi var hatta. Ayrıca sana göre Aziz nesinin o lafına hak verirsen şu yola çıkarsın cübbeli Ahmet de mi dinsiz cübbeli ahmetin gazi paşamız hakkında söylediklerini izle Atatürkü seven yaşlı dindar insanlar da mı dinsiz sonra en güzeli de bir videoda atatürk her erkeğe şapka taktırmış lakin peçeli büyükannelerimiz Atatürke sevgiyle bakıyorlar onun üzerine koşuyolar ve mektuplarını Mustafa Kemale verebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar ve Atatürkü çok mutlu ediyolar ama sizde şimdi Atatürk'ün verdiği her hakkı kullanın hemde ona nankörlük yapın böyle bravo
- +1 yıl
O hadisi biliyorum ve kesinkes müslüman olmadığına inanmadığım biri hakkında böyle konuşmam zaten, atatürk müslüman değildi birazdan inşallah ispatlayacağım.
Bir ikincisi senin cübbeli ahmet, peçeli annelerimiz diye verdiğin örnek şuna benziyor, Ronaldo penaltı atışını kullandı ve topu dışarıya attı, Ronaldo'nun bir bildiği vardı ki topu dışarıya attı yoksa koskoca Ronaldo ne diye topu dışarı atsın o halde topu dışarı atmaktır doğru olan, bilmem anlatabildim mi?
Şimdi asıl konumuza gelelim
1) Atatürk meclis konuşmasında (internette tonla video var izleyebilirsin) gökten indiği zannedilen kitaplar diyerek kuran-ı kerim'e atıfta bulunmuştur. Burda kastedilenin kuran-ı kerim olduğunu çocuklar bile anlar.
2) Atatürk ki sansürlenen bir mektubunda ALLAH'ın ayetine"ikra bismi rabbike" safsatası (haşa ve kella) diyen biri.
yakintarihimiz.org/.../...-ayete-safsata-diyor.jpg
(Karakter yetmiyor anca bunları yazabiliyorum. Ama sen kendin istersen daha da araştırabilirsin.)
ve eğer hala atatürk'ü müslüman olarak goruyorsan sadece kendi kendini kandırırsın.
Soran+1 yılo videoyu biliyorum orta Atatürk islamı kasdetmiyor Ayrıca Kuranı Kerim gökten inmedi vahiyle hz cebrail getirdi Atatürk çok yönlü bir insan o yüzden yanlış anlaşılabiliyor ayrıca rönaldo falan diyerek te konuyu çarpıtmışsın zaten kadir mısıroğlu mustafa armağan gibiler hep böyle yapar Ayrıca Atatürk'ün nutkundan bile islamı seven bir insan olduğu anlaşılıyor o islama vatanına büyük hizmetler yaptı Vahdettin gibi İngiliz mandasını kabul etmedi bize bağımsızlık ulusal egemenlik verdi daha ne olsun benim babamın bağlı olduğu Mahmut usta osmanoğlu hocasının hocası Ali Haydar efendi 1932 yılında Mustafa kemale mektup ya da telgraf atıyor kuranı kerim eğitimi verebilirmiyim halka diyor Atatürkte kabul ediyor belgeside duruyor onun islama yaptığı hizmetler anlatmakla bitmez ayrıca Allah (cc) vatana hizmet eden insanları sever
Soran+1 yılhttps://kemalist-yol.tr.gg/Atat.ue.rk-ve-Din.htm buyur bende sana link göndereyim m.youtube.com/watch
- +1 yıl
Ben bir tarihçi değilim tarih bilgim pek yok vahdettin vatan hainimiydi bilmiyorum ama vatan haini olacağınıda tahmin etmiyorum
Nese konu çok dağıldı kemalist olan sensin şu sorularıma cevap vermeni rica ediyorum o zaman
1) atatürk gökten indiği zannedilen kitaplar diyerek hangi kitapları kastediyor?
2) atatürk'ün sansürlenmiş mektubunda ALLAH'ın ayetine safsata demesini nasıl değerlendiriyorsun?
3) atatürk'ün şeriata bakış açısı neydi?
Soran+1 yılbakın anlaşılan siz Atatürkün Ateist olduğuna inanmışsınız bende müslüman olduğu öbürü yahudi olduğuna inanır öbürü mason olduğuna inanır kimi komunistler oda komunist der Ama Atatürk kendisine dinsiz denilmeyi haketmiyor yinede onun kişisel görüşlerinden ziyade Bu ülke için maddi manevi yaptıklarına bak bide git diğer müslüman ülkeleri araştır biz Şu an emperyalizmin kölesi değilsek onun sayesinde ama yinede o soruları cevaplamamı istiyorsan cevaplıyayım
- +1 yıl
BAYA uzun sohbet etmişşsiniz tamamını okumadım göz gezdirdim birincisi cübbeli ahmet hoca net konuşamıyor ondan dolayı biraz kıvırmak zorunda kalıyor ama canlı yayın dışında olan videolarında isim vermeden baya atatürke giydiriyor araştıra bilirsin, atatürkün din tercihi onu ilgilendirir ama dine çok zarar verdi ben onu söylerim ve murat bardakçı atatürkün müslüman olmadığını söylüyor, atatürkün bazı dinle ilgili iyi sözleri milletin desteğini alabilmek içindi, son meclis konuşması net yanlış anlama ama millet kıvırmaya çalışıyor kardeşim adam daha nasıl anlatsın
Soran+1 yılbizim dinimizde kendi dininden olmayanı sevemezsin diye bir kural mı var ben mustafa kemalin Müslüman olduğuna inanıyorum ve seviyorum benim tanıdığım bazı yaşlılarda öyle düşünüyor heleki büyükbabam çok kitap okumuş Araştırma yapmış Atatürk gibi milletine de hizmet yapmış bir insandı herneyse işte benim bir Hristiyan tanıdığım vardı yaşarkende severdim şimdide seviyorum onu sevmek bana bir zararı olur mu hayır Peygamber efendimiz bir Yahudi mezarı geçerken ayağa kalmış herkes neden kalktın o yahudi deyince Hz Muhammed (sav) da Neden o insan değil mi demiş
- +1 yıl
@erdemklc atatürk'ün müslüman olduğuna iddia ediyorsan aşağıdaki soruların hepsine cevap istiyorum.
1) atatürk gökten indiği zannedilen kitaplar diyerek hangi kitapları kastediyor?
2) atatürk'ün sansürlenmiş mektubunda ALLAH'ın ayetine safsata demesini nasıl değerlendiriyorsun?
3) atatürk'ün şeriata bakış açısı neydi?
Ayrıca doğuda hizbullah cemaati olmasaydı ordaki tüm müslüman gençler daeş e katılırdı, ve kusura bakma ama sen daeş ile hizbullah'ın islama bakış açılarının ne kadar farklı olduğunu bilemeyecek ve hizbullahı pkk ile bir tutacak kadar cahil, kör ve siyasetten anlamayan birisin. - +1 yıl
Akşam hepsinin cevabını alcaksın ama 1. sorunun cevabı sende sen kendin bulabilirsin o metnin hepsini okuyarak metni kesip böyle demiş diye propaganda yaparak değil :) Kuran sana okumayı emretti iftira atmayı değil milletin dinini sorgulamayı değil ama sana hepsinin cevsbını vercem
- +1 yıl
Ayriyetten hizbullah cemaatinin oruç tutmayanları açık kadınları fövdüğünü unutmayalım ha daeşe katılmış ha hizbullaha hiç bir farkı yok sen böyle işidcilere katılcak kfar cahilsin ki cahilin anlamınıda bilmiyorsundur gelmiş bana laf söyüyorsun sen cahil olmasan ilk okur 1 diye kesilmiş sözcükle gelmezdin bak hdp=pkk hüdapar=işidli kürtler sol terorist sağ terörist terörist teröristdir var mı bir farkı yobaz herif söylesene kaç kişi dövdünüz laikliği savunuyor diye söylesene kaç kişi öldürdünüz namaz kılmıyor diye yatcak yeriniz yok boğazından din geçmemiş insanlarsınız siz:)
Soran+1 yılerdemklc aynen bende öyle düşünüyorum mesela kuranı kerim dede ayeti kesip namaza yaklaşmayın gibi bir beyan çıkarılabiliyor halbuki tam okuduğunda sarhoşken kurana yaklaşmayız diyor o cümlenin bütünündede Atatürk felsefi edebi şekilde konuştuğu için anlarlar mı bilmiyorum dogmatik (kesindir) kelimesini doğmadır diyor (yani kurana uydurma dedi diye anlıyabiliyorlar :)
- +1 yıl
@erdemklc Ee vallahi vallahi ben bu hayatta dönek bir öyle bir böyle olan insanlardan nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden hiçkimseden nefret etmem sen İSLAMın hükümlerini kaldıran birine müslüman diyecek kadar ahmaksın ya da 2yüzlüsün. Biraz karakterli ol tarafını seç karı gibi kıvırtma...
- +1 yıl
Ülkede senin gibi salakklar olduğu sürece bizden hiç bir bbok olmaz git biraz yasaklı düzgün kitaplar oku siz Atatürkün her gece içtiğini zanneder ateist der mason dersin bazı sözleri kesip bunu demişdye 3 5 salağıın yaptığı videoyu bulup buraya atarsınız 1 cemal granda derki kendisi Atatürkün evinde çalışan bir hizmetli Atatürkün 5 ay 6 ay hiç içki içmediğini hatırlarım bir inkilap yaptımı sabaha kadar uymaz milleti için uğraşırdı 3 gün uymadığını 3 günğn sonunda mecburiyetten uyduğunu bilerim Kadir gecelerin evlerde paşalarla birlikte evde ilahi çalınırdı kesinlikle ve kesinlikle içki içilmezdi kitabı okumak istiyenler için Atatürkün uşağının gizli defterini almasını tavsiye ederim Atatürke mason diyenlerede +
- +1 yıl
1935 Atatürk mason ocaklarını kapatıyor 15 yıl sonra kim açıyor dersiniz herkesin dindar zannetdiği ADNAN MENDERES şunu bilin adnan menderes siyonistlerin Türkiyeye oyunuydu bazı kaynaklar Atatürkğn öldürüldüğünü söylerler Atatürk öldüğünde cenaze namazını kıldırmak istemeyenlere Atatürkün kardeşi engel olur ve cenaze namazı kılınır +
- +1 yıl
Şimdi izninizle ey hizbullah canisini savunan aptall herif sizin gibi caniler dini boğazındam geçmemiş teroristler sağ pkk lılar milleti yaptığı din hatalarından dolayı dövenler sizin dinden bahsetmeniz söz konusu değil siz canisiniz sorularıma cevsp bile veremiyorsun kaçınız işidesiniz kaç kişi dövdünüz kim bilir öldürdünüz sizler canisiniz bir tarörist başının arkasından giden düşünme yeteneği olmayan cahillersiniz ordan bana yalan yalan kaynaklar sallayıp böyle oldu şöyle oldu diyemezsin burası TC Ne Mutlu Türküm diyene derler Allah derler Peygamger berler dinen her şeyin sonunda Atalarımız gelir sizler vatan hainisiniz ve suç işliyorsunuz dinende işliyorsunuz zaten canisiniz hizbocu sağ görüşlü terorsitler sizi sizede sıra gelcek kaynak paylaşcağına oku okursan bu salakkların arkasından koşmazsın
- +1 yıl
Verdim en güzel cevabı Allah okumayı emretmiş sen okuyormusun hayır ben o konuyu din bocalarna çok sordum devlet sana dininiz yok demiyor devletin dini yok diyor senin dinin var diyor bu ülkede din olmasa cami yaptırmak bile suçtu ülkenin görevi ibadethane yapmak diyanet sana gerekli fetvayı verir az okusan anlarsın bu tür şeyleri hizbullah terör örgütü üyesi kardeşim
- +1 yıl
@erdemklc Lan her yerde yazmaktan sıkıldım ama mecbur yine yazacam sana gerçek hizbullahın kim olduğunu niçin kurulduğunu tüm gerçekleriyle anlatacam ve yalan konuşmadan (zira benim iman ettiğim kitapta ALLAH yalancılara lanet ediyor.) kıvırtmadan direk anlatacam sana artık ister inanırsın istersende tabularının altında kalırsın tam bir cahil gibi yobaz gibi araştırmadan kendi gerçek kabul ettiğin yalanlara iman etmeye devam edersin.
- +1 yıl
İnçnün yaptığı hatalarıda Atatürke yüklemeyin evet camiler kapatıldı ama bunu Atatürk yapmadı ismet inönü yaptı 1937 yılında Atatürkle ismet inönü ciddi şekilde kavga edip küs ayrıldı inönüyü Türkiyenin başına Rusya geçirdi adnan mendereside amarikalılar bu ülkede Atatürkden sonrs gelen nadir güzel siyasetçiler vardır Türkeş gibi Özal gibi Ecevit gibi Ecevetide oyunlar oynandı yoksa Atatürk bir imam öldü diye neden itilaf devletlerine meydan okusunki Atatürkü yediremiyorsunuz çünkü araplaşmak istiyorsunuz Atatürke modernleştirdi ülkeyi siz bu yüzden Atatürkü sevmiyorsunuz ülkeninde en büyük zafı din hep din üzerinden vurmaya çalışıyorsunuz milliyetçileride ajan diye yutturmaya çslışıyorsunuz ya okuyan insan kanmıyor ben lise çağına kadar kaç tsne osmanlı kitabı bitirdim bende Atatürkü okumadan önce atıp tutuyordum ne zaman okudum iyice
- +1 yıl
O zaman her şeyin farkına vardım bana baksan ben MHP liyim ama şuanki mhp yi beğeniyormuyum hayır ülkenin siyasetçilerini hayır ülkemiz şuanda başka devletler tarafından yönetilmeye çalışılıyor ya dinle bölmeye ya da ırkla kürtleri kışkırtıyolar sende kışkırrmalara gelenlerdensin ben İran gibi bir ülke istemiyorum kusura bakma çok istiyorsanız al partinide irans git
- +1 yıl
Hacı sen bana bişey anlatma ben kitapları alır okurum yaptığım araştırmalarda doğudaki arkdaşlarım iki şeyden şikayetçi 1 zorlamoy istiyen hdp den 2 kendini dindar zameden hizbullahcıların onlara saldırmasımdan demişinki ben fazla tarih bilmem oku öğrenirsin okumuyorsun oku oku oku Atatürkü seversin sevmezsin adam sevmiyorm diyor politikaları bana ters diyor tamam diyorum bazılarına bakıyorum yalan yanlış kaynaklara güvenerek öyledir şöyledir diyor HAKKA giriyorsunuz bunların hepsi yalansa öbür dünyada Atatürk den nasıl helalik istiyceksin dindarım diye geziniyorsn al bak bıyur buna bak lütfen oku karşıma geç adam akıllı konuşuyum ben yatıyoruö Hadi Allaha emanet umarım gider düzgün bir cemaate girersin sağ teröristlerden olmazsın
- +1 yıl
1)
@erdemklc HİZBULLAH cemaati 1978-1980 yılları arasında kuruldu ve ilk kurulduğunda mısırdaki ihvan-ı müslimin hareketi (bu hareketi ne kadar biliyorsun bilmiyorum) gibi bir hareketti halka İSLAM'ı anlatan insanlara gerçek ISLAM'ı yaşamaya davet eden bir cemaatti. Doğru o zamanlar cemaatin üyesi olan tabandan bazı kişiler bazı yalnışlar yapmış olabilir,(hani milleti yaptığı hatalardan, günahlardan dolayı döven demişsin ya işte onu kastediyorum.), ki cemaatin kendiside bu yalnışlarını kabul ediyor, keşke bunlar yaşanmasaydı, bazı hatalar yapıldı diyor, ama tabandan bazı insanların yaptığı bazı hataları tüm cemaate mal etmek akıl dışı bir yaklaşımdır.
Tabi siz ve sizin gibiler hizbullahı hep silahlı bir örgüt olarak bildiniz tanıdınız, şimdi diyecen ki yav hizbullah bu kadar pasifmiydi?😃hiç silah kullanmadı mı? felan filan evet kullandı ama bence hizbullahın silah kullanmasından önce neden ve ne zaman silah kullandığına bakmak lazım gelir.
(Devamını 2. görüş yorumuna yazıcam inşallah) - +1 yıl
2)
@erdemklc
Pkk 90'lı yıllarda hizbullahı tehdit etmeye başladı hizbullahın insanlara İSLAM'ı anlatmasından, onları dine davet etmelerinden rahatsız oldu, hatta işin içinden gelen bazı kişilerden duyduğum kadarıyla hizbullah o zamanlar parti kurmayı düşünüyordu, ama bu pkk hainleri izin vermedi bölgede öten tek horoz biziz başka. kimse ötemez dedi, HİZBULLAH sizde davanızı anlatın bizde bu halk kimi tercih edeceğine kendisi karar versin dedi, ama bu pkk ne dedi biliyormusun?
1) ya bize (pkk'ye) tabi olacaksınız.
2) ya buraları terk edeceksiniz.
3) Bu iki şartı yerine getirmezseniz sizi öldürecez.
Hizbullah bunca tehdite rağmen taviz vermeden insanlara İSLAM'ı anlatmaya devam etti, ve silaha sarılmadı çünkü halkın huzurunun kaçmasını istemiyordu. Tabi pkk hizbullahın taviz vermediğini görünce cemaatin üyelerini
tek tek katletmeye başladı, ve ilginçtir ki o zamanın devleti ne askeriyle, ne polisiyle olaylara müdahil olmadı,
Devamı 3'de - +1 yıl
@erdemklc
3)
ve deyim yerindeyse bölgeyi kaderine terk etti ve hizbullahı bu yamyamların eline teslim etti. Hizbullaha saldırılar düzenleniyor ve devlet elini. eteğini çekmiş durumda hizbullah istemeye istemeyede olsa bu şekilde silaha sarılmak zorunda kaldı. yoksa zaten kurulduğu 1978 yılından 1990'lara kadar dikkat et hiçbir silahlı eylemi yoktur.
Dipnot:Bence hizbullahın silaha sarılmasında pkk kadar o dönemin devletide sorumludur.
Bide şu var, hizbullah hiç kimsenin değil yalnızca ALLAH'ın tarafında olduğu için başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Hizbullah pkk ile olduğu kadar derin devletle de mücadele etmiştir, kimsenin adamı olmadığı için güçlenmesi pek istenmiyordu, ve inanırmısın hizbullah 90'lardan sonra pkk ve derin devlet yüzünden hizbullah kurulduğu zaman ki asıl amacından uzaklaşmış insanlara İSLAM'ı anlatamamış, pkk ile uğraşmak zorunda kalmış, ve içindeki derin. devletin ajanlarını deşifre etmekle uğraşmıştır. - +1 yıl
@erdemklc 4)
Şimdi diyecen ki iyi hoşta hizbullah hiç kimseyi infaz etmedi mi?
Etti evet hatta dur 2 tanesini anlatayım sana
Adamın teki (derin devletin adamı hizbullahın içine sızmış) bir eve saldırıyor, tekbirler getirerek evdeki adamı ve çocukları öldürüyor, kadına tecavüz ediyor onuda öldürüyor.(aklı sıra hizbullah yaptıya getirecekler.) Hizbullah sonradan bu damı tespit ediyor, sorguluyor ve infaz ediyor. Diyebilirsin neden devlete teslim etmedi?
Zaten devlet bizzat hizbullah ile uğraşıyor. Adamda devletin adamı.
Bir ikincisi
Diyarbakır'da bir köye dindar bir bayan öğretmenin tayini çıkıyor ve babası onu yalnız göndermek istemiyor, onunla birlikte geliyor ve köye yerleşiyorlar. Pkk bu öğretmeni tehdit etmeye başlıyor ve bir gece evlerine saldırı düzenleyip öğretmeni babası ile birlikte katlediyorlar. Hizbullah gidip pkk'den imtikam alıyor, dikkat et hizbullah sadece kendi cemaatindeki kişileri değil tüm dindarları koruyor.
Devamı 5'te - +1 yıl
@erdemklc 5)
Öğretmen ve babasını katleden pkk'liler salıverildi, pkk'lilerden intikam alan abiler içeri alındı.
Where is it adalet?
Bu vb. şeyleri kafamdan sallamıyorum ben daha fazlasını öğrenmek istiyorsan dua yayıncılığın piyasadaki hizbullah gerçeği, pojifyon, takip adlı kitaplarını okuyabilirsin veya hizbullahın resmi sitesini gezebilirsin.
https://m.huseyni-sevdam.tr.gg/huseyni-sevdam.htm
Hizbullahın şehid rehber hüseyin velioğlu'nun katledildiği günden itibaren arşivi derin devletin ve gülencilerin eline geçti hizbullah her defasında arşivi yayınlayın herkesin (derin devlet, pkk, dönemin jitemi, gülenciler vb.) kirli çamaşırları dökülsün ortaya diyor, ama artık arşiv her kimdeyse buna yanaşmıyor.
Neyse konudan kilometrelerce uzaklaştık asıl konumuza dönelim. Ben nacizane cemaatimi, anlatmaya çalıştım ve ben asla bir şeyi araştırmadan onu savunmam. Senin sorularınada cevap vermeye çalıştım başka sorun varsa sorabilirsin. Ama daha ben sorularımın cevabını alamadım... - +1 yıl
@erdemklc merak etme okuyorum ELHAMDULİLLAH sen din hocalarına soracağına kuranı okusan yeterli olurdu.
kuranda ALLAH buyuruyor ki ALLAH'ın indirdikleriyle hükmetmeyenler (atatürk) kafirlerin ta kendileridir. Ayette açıkça devlette ALLAH'ın kanunlarıyla hükmetmek emrediliyor. Senin sorduğun hocalar ya bu ayeti bilmeyecek kadar cahiller ya da munafiklik yapıyorlar... - +1 yıl
@erdemklc Valla kusura bakma ama ben dönek ikiyüzlü biri değilim. Eğer müslümansam Kuran'daki herşeyi kabul ederim, İşime geleni kabul edip, işime gelmeyeni kabul etmemezlik etmem. Erkek adam bir öyle bir böyle olmaz, sen ikra (oku) ayetini kabul ediyorsun ama şeriatla ilgili ayetleri kabul etmiyorsun, adam gibi admasan ikiyüzlülük yapmayacaksın...
- +1 yıl
@erdemklc Ben hakka girmiyorum çünkü atatürk'e hakaret etmiyorum, aşağılamiyorum zaten birinin kutsalına hakaret etmem. Atatürk müslüman değildi (bu bir hakaret değil) sen ister inan ister, inanma umrumda değil. Ben cemaatim ile ilgili bilgi verdim ve kesinlikle yalan birtek ifade yok içinde eğer sen buna rağmen bu camiayı terör örgütü olarak görüyorsan asıl vebal altına giren sensin!
- +1 yıl
@erdemklc o mantığa göre gidersek silah kullananların hepsi teröristtir.
Teröristin tanimını bilmiyorsan git öğren;bu arada benim yazdıklarimı eksik okumuşsun hizbullah kendini müdafa etmek için silaha başvurdu, ve o anki ortamda bu gayet normaldi, Şu an hiçbir silahlı eylemi yok çünkü kendini müdafaa etmesini gerektirecek bir durum yok ortada.
Bir ikincisi sen halen sorularıma net cevaplar vermedin, ve sen atatürk'e istediğin kadar müslüman de o soruları cevaplamayana kadar anca kendini kandirirsin. - +1 yıl
Ben dedimki ben bunların cevabını biliyorum aana anlatıca düşücen değişcekmi hayır Allah okumayı emretmiş sende bir zihinsel engel yok oku ben okuduğum için Atatürkün nasıl biri olduğunu biliyorum hizboyuda senden değil yine kitaplardan öğrencem terörsitsin anlamınıda biliyorum ama bak sen cahilsin nedenmi bilmediğin şeyleri biliyormuş gibi konuşuyorsun bide kesin net kararlarla bak ben hizboyu bilmiyorum şimdi o konuda cahilsin desen haklısın ama tarih konusunda sen çok cahilsin kardeşim az bişey oku valla billahi senle konuşcam Şu an seni bir tarafıma bile takmıyorum sokakda görsem hiç umursamam
- +1 yıl
Peki hacı senin Tarih bilgin yok o zaman bilmediğin şeyleri niye biliyormuş gibi bakıyordun şeriat ülke yönetim sistemi dini şeriat ile ülke yönetimini karıştırma Atatürkü tanımadan öylrydi şöyleydi diye konuşuyorsun Atatürkle ilgili kaç kitap okudun onun zamanındsamı yaşadın yanındamı yer aldın kitap önerdim git al oku diye sana diyorum oku araştır gel hala bana soru peşindesin ne dersem nediyim sen okumadığın sürece papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıycaksın ben konuşunca senin düşüncen değişcekmi?
- +1 yıl
@erdemklc Tarih bilgim yok ama kör değilim, ortada atatürk'ün ALLAH'ın ayetine safsata dediği bir belge var, Kuran hakkında gökten indiği zannedilen kitap (sakın bana tamamını izle felan deme tamamınıda izledim) diye bir ifadesi var. Bu vb birçok belgeye rağmen atatürk'e müslüman demek ya salaklıktır, ya ikiyüzlülüktür ya da kendi kendini kandırmaktır.
- +1 yıl
Elindeki belgelerin hepsi kesilmiş sözler namaza yaklaşmayın diyor adam bunu paylaşoyor ama işin getçrği alköllüyken namaza yaklaşmayın diyor hacı bende hizbonun terörist olduğunu biliyorum napacaz inanmamak aptallıktır bak sana cahilin anlamını söyleyim bişeyi bilmezken biliyormuş gib konuşana denir senin yaptığında o
- +1 yıl
@erdemklc Tamam doğrudur bazı şeyler kesilince farklı anlamlara kayıyor, ama ben atatürk'ün videosununda, mektubununda tamamına baktım, hiçbir değişiklik göremedim. Eğer varsa bir değişiklik sen söylede bilelim, ayrıca konuyu değiştirmeden direk cevaplar verirsen savunduğun şeye ne kadar inandığında belli olur.
Soran+1 yılbak Atatürkün bir şeyi nedenniçin ve nasıl söulediğide çok önemli ayrıca onu senin gibiler zor anlar Atatürkün anılarını okumuş olsan yakın arkadaşlarının onun hakkında yazdığı kitapları ve nutuğu okumuş olsan Atatürk'ün Müslüman olduğuna inanabilirdin böylece hakkada girmezdin Hasan Rıza Soydak ın dediğine göre Mustafa Kemal ölmeden önce sağ tarafa baktı ve Aleykümselam diyerek hayata gözlerini yumdu onu dış güçler zehirledi aynı dış güçler Mustafa Kemal Dinzisdir propandasını baştattı ve içimizdeki koyu dinciler ve sözde atatürkçü ateistler bu propagandaya destek verdiler eğer Atatürk babasıyla beraber büyüyebilmiş olsaydı çok daha mükemmel bir insan olurdu Allah katında bir terazi var sen belki hiç ağzına içki sürmemiş olabilirsin ama asla onun kadar iyilik te yapmamışsındır hem dinin hem vatanın için. Ayrıca Mustafa Kemali Uğur Mumcu ve Erbakan gibi dindar insanlar en doğru şekilde tanıyıp seviyolar
Soran+1 yıllakin senin gibiler Fettullahçı Mustafa Armağan gibi çakma tarihçilere inanır onların aynı zamanda İngiliz destekli olma ihtimalide var ayrıca çok merak ettiğin sorunun cevabınıda göndereyim https://m.youtube.com/watch?v=HQplybrBZh0
- +1 yıl
Dogma demek değişmez demek aynen katılıyorum ama sizin mantıkla gidersek atatürk kuran için dogma dedi demek konuşmanın bir kısmını kesip sunmaktır. Çünkü atatürk"gökten indiği zannedilen dogmalar" diyor. yani kuran dogma olarak zannediliyor diyor. Bence böyle ahmak kişileri dinleyip paylasacagına kendin belgelerle araştır...
Soran+1 yılya sen kuranın gökten indiğini mi zannediyorsun da kuranla alay ettiğini düşünüyorsun Atatürk fazla tutucu lara veya akıl sağlığı yerinde olmaysn Kubilayı öldürüp ben mehdiyim diyenlere karşıydı hem Osmanlı döneminde Hem Cumhuriyet döneminde isyan çıkaran Dersim aşiretlerine düşmandı evet bazı Müslümanlara düşmandı ama Müslüman oldukları için değil gerici oldukları için düşmandı onun zamanında kuranlar falan gürül gürül okutuldu mu okutuldu ekonomik ve siyasi hizmetlerin yanında çeşitli dini hizmetler yapıldı mı yapıldı onu seven birsürü hocalar dindar insanlar var mıydı vardı o günlerde yüzlerce insan onun peşinden neden koştu sanıyorsun çünkü ona ihtiyacımız vardı ondan Allah razı olsun ayrıca o bir meclis konuşması Atatürk te laik bir şekilde konuşuyor Atatürk farklı bir insan ben onu dinsiz ilan edemem yüzüne baktığımda bile ne kadar masum iyi yürekli bir yüzü var yüzünde hiç şer yok hdpde çalışanların yüzüne bak cin çarpmış gibi çoğu
Soran+1 yılbirde son olarak size şunu söylüyorum Atatürkün gökten indiği sanılan kitaplar haricinde dine karşı gibi yazılarıda var evet ama Atatürk Osmanlıda yaşanan şeyler yaşanmasın İslam Araç haline gelmesin diye din hakkında o tür sözleri var ama önemli olan Cumhuriyetten sonra bile arkadaşlarıyla falan komuşurken dini konuşmaları ve dini davranışları var mesela Peygamber efendimizin son arzusu için Filistini 1937 de koruyan büyük bir lider sence müslüman olmayan biri bunu yapabilir mi ( bu çok gerçek belgelerle kanıtlanmış ve kaç yüz yıldır varolan bir bilgi Atatürk gazetede Filistin bildirgesi yayınlatmıştı çünkü ve Ayrıca elinden tesbihi bırakmayan bir liderdi o Sen şimdi dersin e o zaman niye dini yönetim getirmemiş diye ee bak tarikatlar açıldı çoğu birbirine düşman + bide ülkeyi yönetmeye kalkıyorlar Atatürk zamanında Tarikat yoktu ama Mustafa Kemal in Cumhuriyet döneminde camileri gezdiği resimler var hocalara namazdan sonra sohbet vermesi gerektiğini ve hm arapçasını hem türkçesini okutturdu
Soran+1 yılinönü itiraf ediyor demişsin batsın İnönünün itirafı resmini gördüğüm andan itibaren çok itici biri o Ayrıca Atatürk onu hiç sevmezdi celal bayara kaç defa öldürün onu dedi Atatürk hasta yatağındayken mason şükrü nün İnönü ye mektupları var yakında cumhurbaşkanımız siz olacaksınız falan diye bişeyi sorgulaman kabul etme inönü ye inanman kadar ahmaklık yok afedersin ama öyle çünkü İnönün amaciı Atatürkü kötü göstermek birinci adam olmaktı paradan duvsrlsrdsn Atatürk ü kaldıran dinden de uzak esas kişinin inönü olduğu söylenir Adnan Menderes sayesinde bugün siz Atatürkü her bir köşede görmek zorundasını menderes hep beni Atatürk keşfetti diyen biri Atatürkün selanikteki evini koruma altına alan kişide Anıtbakire defnini yaptıran kişide Menderes Atatürkün naaşı açılacağı zaman menderesin yüzü sapsarı olmuş heyecandan çıkmış dışarı bakamamış dinci kesim Menderesi çok sahiplenir ama Onun Atatürk sevgisini pek umursamaz
- +1 yıl
İSLAMın araç haline gelmesi ne demek ya? Zaten İSLAM peygamber'den öğrendiğimiz kadarıyla (ki ISLAM'ı öğreneceğimiz en en iyi kişidir.) ALLAH'a ulaşmak, onun kanunlarını dünyaya hakim kılmak için bir araçtır.
Bir diğeri tarikatlar açıldı ama medreseler kapatıldı, İSLAM'ın öğretilmesi yasaklandı, atatürk varya atatürk bunca emek ve zahmetle bugünlere gelmiş olan İSLAMi birikimi yıktı. O kepçeyle, buldozerle yıktı biz çay kaşığıyla toplamaya başladık ve ELHAMDULİLLAH ALLAH'ın vaddettiği gün (kafirler istemese bile ALLAH birgün muhakkak nurunu tamamlayacaktır.) yakındır...
Soran+1 yılkimseyi sıkıştırabildiğin falan yok hizbullahçı tarih yoksunu olduğun yetmez gibi birde körsün bazı tarikatlar para içinde yüzüyor ve yanlış fetvalar veriyor bunu bilmiyor musun daha yani islamı amaç değil araç olarak kullanan tarikatlar var bişeyi açık açık anlatmam gerek senin anlaman için herhalde medreselerin neden kapatıldığını da kendin araştır ayrıca orası şimdiki kuran kursları gibide değildi medreseler dini eğitim ağırlıklı normal derslerinde işlendiği biryerdi lakin ders anlatımı falan olarakta geri kalmış bir kurum du sen hayatında kaç kişiye kuranı kerim gönderdin Mustafa Kemal kız muallim mekteplerine kuranlar hediye etmiş bir insan sen kaç kişiye kuran hediye ettin
- +1 yıl
Tabularını yıkamayan kemalist kemalizm diniyle İSLAM'ı bir tutmak kadar saçma bişey olamaz ata'nın ilkelerini yazdırtma bana
Laiklik=din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması (dini devletten ayıran birine müslüman diyen yobaz kardeşim.)
Yav siz kemalistler kadar ahmak kimse görmedim, bilmiyorum, tanımıyorum. Yaptığı her devrimde İSLAM'ı hedef alan birinin müslüman olduğunu söylemek kendi kendini kandırmak değilde nedir?
Atatürk eğer İSLAM'a hizmet etseydi bu kadar müslüman neden hedef alsın atanızı?
Aziz Nesin Türkiye'ye gelmis aziz, esitlikci bir aydin idi. cok degerliydi
bir insanin degerini sahsi inanci belirlemez. Allah'a inanir veya inanmaz, bu sizin yargilayabileceginiz bir sey degildir.
ayrica sizler onu herhangi bir acidan yargilayabilecek birikime, tiyniyete sahip misiniz? önce bunu arastirip bir kavrayin derim56 Yorumla
Soran+1 yılevet çok doğru açıklamışsınız lakin ateist olması benim için hiç sorun değil lakin sorun olan esas sebep Milletimize Atatürke düşman etmeye çabalaması
- +1 yıl
düsman etme cabasini size sorsam nasil aciklayabileceginiz konusunda bir fikrim yok
ancak elle tutulur bir sey söyleyemeyeceginizden eminim
bu zamanda esitlik diyen, adalet diyen, cocuklar/kadinlar/adam olanlar hür olsun diyen her zihniyet vatana, millete karsi hain yerine koyulmaktayken Aziz Nesin icin de böyle karalayici düsüncelerin olmasi acikcasi aci olsa da sasirtici degil...
Soran+1 yılbikere bizim ülkemize uğur dündar gibi çok okuyup az yazan insanlar lazım aziz nesin gibi az okuyup çok yazanlar bu ülkeye pek bir yararı olmamış insanlar benim için aydın değildir ayrıca ben eşitliğe karşı biride değilim Cumhuriyeti vatanımı seviyorum
Soran+1 yıluğur dündar değil uğur mumcular lazım
Soran+1 yılBenim için sevilmeye layık vatanı için büyük işler başaran Mustafa Kemal, Uğur Mumcu, Gaffar Okan gibi kişiler var Aziz Nesini sen sevmeye devam edersin bb
+1 yılBu ülkede tanımadan sevme hastalığı var maalesef. . Ben hep yaşadığım için bunu alıştım artık insanlar sözde bir fikirdenim diye geçinirler ama o fikrin içeriğini bile bilmezler. .
Onlarda öyle o yüzden o tipleri boşver derim.31 Yorumla- +1 yıl
Takma o tip insanları kafaya :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
18Cevap
sen bu ülkeye ne yarar sağladın onu sor kendine soyadı hikayesi
1934 yılında Soyadı Kanunu çıktı, her Türk kendine bir soyadı alacaktı. Herkes kendi soyadını kendisi seçtiği için insanların bütün gizli aşağılık duyguları ortaya çıktı. Dünyanın en cimrileri ‘eli açık’, dünyanın en korkakları ‘yürekli’, dünyanın en tembelleri ‘çalışkan’ gibi soyadları aldılar. Bir mektup yazabilecek zamanda ancak imzasını atabilen bir öğretmenimiz kendisine’çevikel’ soyadının almıştı. Irkçılığın yayıldığı günler olduğundan, özellikle Türklüğü karışık olanlar ırkçılığı anlatan soyadlarını kapışıyorlardı. Her türlü yağmada hep sona kaldığım için güzel soyadı yağmasında da sona kaldım. Bana, ortada böbürlenebileceğim bir soyadı kalmadığından, kendime ‘nesin’ soyadını aldım. Herkes ‘nesin’ diye çağırdıkça ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim.”
@gültenbüşra NESİN?00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. ateist oldu diye değer verilmemeli bir insana yani.. o zaman niye arabistan kralı öldüğünde ulasal yas ilan edildi de ülkemizde o kadr insan ölürken ulusal yas ilan edilip bayrak yarıya indirgenmiyor.. bir insanın dünyaya neler kazandırdığına bak inancına değil..
21 Yorumla
Soran+1 yılAziz Nesin Atatürke insanları düşman etmeye çalışmaktan başka ülkemize ne yarar sağlamış
+1 yılAziz Nesin doğru söylemiştir Atatürk hakkında ne söylediyse siz Atatürk'ü o kadar putlaştırmaktan vazgeçin bence saygı duymanızı anlarım ama her halini iyi ve doğru görmenize ben de katlanamıyorum. Yanlışlarını çıkıp göğsünüz gere gere söyleyin ört bas etmeye çalışmayın aynı şekilde gene de sevdiğinizi göğsünüzü gere gere söyleyin...
20 Yorumlaaziz nesin gibi her olaya akıl ve mantık çerçevesinde bakan insan türkiyede çok az geliyor. adamın şu konuşması bile hayran olmak için yeterli.
https://www.youtube.com/watch?v=5SGvY8FR8sw00 Yorumla
+1 yılAziz Nesin gibi bu ülkenin en büyük edebi değerlerinden birine "az okuyup çok yazan" demişsin. Bilgi fukarası olduğun kadar, fikir fukarasısın da. Hoş, ikisi birbiri ile bağlantılı gerçi..
41 Yorumlaatatürk kadar olmasa bile aziz nesin türkiyenin başına gelmiş en güzel şeylerden biri. atatürk ilah değil ister yanına ister üstüne ister altına istediği yere asarlar resimleri
00 YorumlaMustafa kemalin kemikleri sizlamadan git kaldır o resimleri
10 Yorumla
+1 yılBen elhamdülillah müslümanım, Osmanlıcıyım ama atatütkle aram iyi değik
027 Yorumla
Soran+1 yılosmanlıyı bende seviyorum lakin yalnızca fatih sultan mehmet dönemine kadar ki osmanlı güzel çünkü o zamanlar yalnızca dine değil bilime ve kültüre önem veriyorlardı sonra içerisinde kitap okunulan yerleri padişah II bayezid mi tam bilmiyorum kapattı eleştiriye uğramamak için sonra Osmanlı da başarılı padişahları genellikle hep tahtan indirdiler en son Vahdettin ülkemizi yabancılara veriyordu birçok şehirlerimizi yabancılar işgal etmiş bazı şehirleri kaybetmişiz halk perişan haldeyken kim ortaya çıktı Tabikide Mustafa Kemal Atatürk ve Şu an Türkiye Cumhuriyetinde yaşayabiliyorsan onun sayesinde Atatürk'ün de kıymetini bilmelisin
- +1 yıl
Yanlış anlama ama hayatında osmanlıyla ilgili kaç kitap okudun? Ben onlarca kitap okudum araştırma yaptım ama denizde bir damla kadar birşey bilmiyorum. Şimdi sana okuduğum kitapta olan halil inalcık sözünü yazayım: Osnablı tarihinde çağlara ayırmada hala antropomorfik (insan biçimci) yöntem izleniyor. Yani doğma, büyüme, ölme prensibi. Bu yöntem kesinlikle değişmelidir.
Osmanlıda dediğin gibi tamamen kitap okuma yeleri kapatma olaya hiç olmadı ( gazetelerde sansür dönemi gerekli olduğu için oldu ) Osmanlı denildiği gibi kanuniden sonrada gerilemede yoksa osmanlı 350 sene daha nasıl ayakta kalsın Osmanlı ilerlemeye devam etti ama ilerleme hızı düştü ve son dönemlerine yakın yabancı devletler öne geçmişken ( içimize kattıkları ajanlar dindar görünümlü ajanlar sayesinde geçti) Ulu hakan 2. Abdulhamid geldi ve osmanlının ömrünü 40 sene uzattı rekor derecede okullar yaptı günümüzde kullanılan darülaceze, şişli eftal, gata, hamidiye suyu gibi saymakla bitmeyen bir çok eser onun zamanında oldu - +1 yıl
ve genümüzde bile onun zamanındaki projeler yapılıyor marmaray gibi. petrol haritaları filan, ama ittihatçılar, jön türkler ve mustafa kemalinde bulunduğu hareket ordusu yüzünden tahttan indirildi çünkü o osmanlıyı eski gücüne kavuşturmaya başlamıştı. Vahdettin ülkemizi vermedi o tahtta geldiğinde zaten dünya savaşı başlamıştı ve ülkeyi padişahlar değil Abdülhamidi iktidardan indiren ittihatçılar yönetiyordu, İlber ortaylıdan vahdettini dinlersen hain olmadığını görürsün, atatürk olmasa biz olmazdık çok yanlış murat bardakçıyı dinle ve murat bardakçıdan 2. Abdülhamidmi atatürk ve o zamanın ittihatçılarımı hangisi ağır basar sorusuna bak. Şimdi sana şunu sorucam koca seyit topu atmasa gemi geçip İstanbulu alıcaktılar ve o zaman bitecektik belki şimdi herşeyi koca seyitmi yaptı bizkoca seyitçimiyiz yanlış anlama ama Mustafa kemal dine bence çok zarar verdi bu konuları araştır
Soran+1 yılben Atatürkün kimleri öldürdüğünü falan gayet iyi biliyorum ve kimseyi Müslüman diye öldürmedi ayrıca Atatürk devrimlerinin benzerlerini Osmanlı devletimizde yaptı mesela püsküllü fes olayı yunanlıların dini törenlerinde hala taktığı yüzyıllardır var olan hristiyan fesi ilk heykelde osmanlı zamanında yapıldı Ayrıca o dinimizi kullananlar nasıl kullanabildi sanıyorsun Osmanlı bilim ve kültürü bıraktığı için halk cahilleşti ve dini yönden de çoğu şeye inandılar ağaca çabut bağlama gibi bidatlar o zamana dayanıyor Atatürk yalnızca kuranı kerimi değil peygamberimizin hayatınıda türkçe bastırdı tekke ve tarikatları haklı sebeplerden dolayı kapattı ama camilerdeki hocalara kuranı hem arapça hem türkçe nasıl okuyacaklarınıda o gösterdi islama hiçbir zarar vermedi Atatürkü Türk milletine dinsiz olarak göstermek isteyenler dış güçler ingiliz alman gazeteci yazarlar İnönü ülkemizdeki ateistler ve tabiki Fettullahçılar falan halbuki bn buna inanıyorum doğrusu
- +1 yıl
Püsküllü fes olayı biraz daha askeri bir konu Osmanlıda yapılan ve yapan 2. Mahmut ve o zaman yeniçeri ocağı filan kaldırıldı neyse bu halka zorunlu tutulmaddı ama Atatürk ün yaptığı zorunlu direk halka karşı yaptı çabutt bağlama olayı Osmanlı ile ilgili değil Türklerin eski inancından kaynaklı bir durum Osmanlıylla pek alakası yok, Atatürk'ün yaptığı şeriatı kaldırmak oldu direk dine karşı yaptı, bediüzzamana karşı yapılanlar filan Atatürk zamanında ve bir çok sarıklı diye insanlara yaptıkları, camilere karşı yaptığı ve Ayasofya yı müze yaptı Fatih'in Ayasofya vakfiyesine bak, son meclis konuşması , kadınlar yeni yeni kapalı olarak devlet yerlerinde çalışıyor, Kuran'ı Türkçeleştirmesinin gerçek sebebi filan internette var araştır istersen, bizdeki dini kanunları kaldırıp sözde medeni kanunları getirdi bunun gibi bir çok şey var ama senin tabbularını yıkman lazım bana sen yık deme ben zaten yıkarak bu duruma geldim.
Soran+1 yılmedeni kanun islama ters değil aksine uyumlu bile denebilir Kuranı Kerim de Tek Eşle evlilik en hayırlısıdır diye ayet var ve Medeni kanundada Tek eşle evlilik şartı var Ondan sonra kuranı kerimde dinde zorlama yoktur diye bir ayet var Türkiyede de çok farklı dinlerden farklı ırklardan insan olduğu için Medeni Kanunda Dil Din Irk ayrımı yapılmıyacağı var
Soran+1 yılbence sen suudi arabistana falan git istediğin kadar kişiyle evlenirsin kadınları eve kapatırsın her sözünü o okumamış bayanlara geçirirsin telefonu sen kullanırsın o kullanamaz sen dışarı çıkarsın onlar pek dışarı çıkamaz pek günah işleyemezsin çünkü kırbaç yemekten korkarsın bu yüzden ibadetlerini dört dörtlük yaparsın senin şeriat istemenin sebebi erkek üstünlüğü olması şeriat ülkesine git orda yaşa öyleyse hem sen mutlu olursun hem biz
- +1 yıl
Hemen sinirlenme mübarek medeni kanunda şahit durumları olsun imam nikahı gereği olmaması filan İslam'a karşı senin ve senin gibilerin yanlışı biz İslam'ı şeriatın isteyince bizi gerici ilan etmeleri gericiymişiz gibi davranmaları bana yörede günümüzde tek eşlilikle evlenilmeli kadınlar okumalıdır vallahi sen bana iftira atıyım benim amacım erkek egemenliği değil lütfen ön yargı ve iftiralarından kendini arındırrr hayırlı Cumalar birde
Soran+1 yılşimdiki hocaların çoğu dini nikahtan önce resmi nikahınızıda yaptırın diyor medeni kanundada evet dediğin gibi dini nikah tayapmak zorunludur demiyor çünkü heskes müslüman değildi müslüman olmayan da islami nikah yapsa ne olacak ama Medeni kanun dini nikah yasaktır da demiyor önemli olan da bu işte benim annem de önce resmi nikahını sonra dini nikahını yaptırdı
- +1 yıl
Bence de resmi nikah yapılsın benim anlatmak istediğim şeriatın gelmesi o ülkede başka dinden insanların dinini engellemeyeceğini ve bizlerin yobaz gerici kadını hor gören insan olmadığımız
Soran+1 yılşeriat ülkelerinde o hoşgmrü yok işte Osmanlı şeriatında her dine hoşgörü var elbet ama oda tam şeriat değil yanına örfi hukuk falan da çıkarılmış şeriatı birazda kendilerine göre biçimkendirmiş Osmanlı Şu an yönetim şeklimiz cumhuriyet ve rahat rahat yaşa islamı ne istiyorsun Atatürkten şeriat getirmedi diye kızmak niye şimdi şeriat gelse kadınlar çalıştırılmasa emin ol bu ülkenin ekonomisi iki aya batar ve emperyalizmin kölesi oluruz başımızda bombalar patlar Atatürke şeriat getirmedi diye isyan edeceğine biraz şeriatın sebeb ve sonuçlarını düşün osmanlıda dini yönetimde egemendi şeyhulislamlarım bazıları topkapı sarayına yapılan rasaatheniyi yıktırdı ve daha birçok şeye karıştılar yeniliklere karşı çıktılar sonuç Osmanlı fiilen yıkıldı halk fakir yoksulluk borçlar içinde kaldı Türkiye Cumhuriyetinin başına da aynı şeylerin gelmesini mi istiyorsunuz
Soran+1 yılŞu an ki şeriat ülkelerini iyi araştır memnun kalcağını pek zannetmiyorum ayrıca söylediğin gibi şu anki şeriat ülkelerinde başka dinden insanlarada hoşgürü yok komşumuz 4 yıl arabistanda kaldı ve diyor ki namaz vakti camiye gitmek zorunluydu zorunlu oluncada insanların hepsi severek kendi iradesiyle namazı dosdoğru kılmıyorlardı kaşınıyor sağa sola bakıyorlardı diyor ama namazı yünede mecburen kırbaç yememek için kılıyorlardı mısır da falan daha kötü örnekleride var diyor
- +1 yıl
Benim demek istediğim başka ülkelerin değil hak olan gerçek olan şeriat Osmanlıda şeriat sınırları içerisinde örf ve gelenek kuralları vardı tabikide 600 yıllık devlette yanlış olmayacak diye bir şey yok ve o rasathane yıkım mevzuu yalan
- +1 yıl
Ve kadınların çalışması şeriata göre yasak değil sadece erkeklerde olduğu gibi kadınlarında bazı şeylere uyması lazım mesela şeriata göre bir çok dizi yanlış ama sadece kadın için değil erkek içinde yanlış kısıtlamalar çift yü
Soran+1 yılzaten bu ülkenin suç oranını arttıran sebeplerden bazılarıda Mustafa Kemalin ölümünden sonra ortaya çıkan televizyon bilgisayar telefon televizyonda yalnızca diziler değil haberlerde suçları arttırıyor haberlerde geçen haberlerde lüks arabaların bir yerinde sahibinin bilmediği gizli anahtar olduğunu söylediler bir gün sonra 10 arabanın camını kırıp anahtar aramışlar osmanlı dönemindede yalnızca telsiz ve radyo olması büyük bir avantaj
- +1 yıl
Evet televizyon gibi büyük bir sorunumuz var ve zaten Mustafa Kemali günah keçisi ilan eder gibi her şeyi ona atmiyorum sonuçta Mustafa Kemal gidip hırsızlık yapın demiyor
Soran+1 yılevet televizyon büyük bir sorun özellikle yalnızca müziklerde değil küçücük çocukların çizgi filmlerinde yüzlerce subliminal mesaj var özellikle cartoon network ve disnepte çok fazla çocuklara daha küçüklükten yanlış olan şeyleri doğru olarak gösteriyorlar sonuç minicik çocuklar herşeyi bilip 6 - 7 yaşlarında birbirleriyle sevgili oluyorlr tabi aileler de biraz dikkatli olmalı her ne kadar Atatürk ve Osmanlı konusunda anlaşamasakta bir tane ortak noktamız çıktı
- +1 yıl
Evet ortak noktamız var ayrı fikirden olma durumumuz yetiştiğimiz çevreden kaynaklı galiba
Soran+1 yılevet hem çevreden hem inandığımız farklı kaynaklardan hemde ben bir insanın hakkında hiç bişe bilmezken yüzüne baktığımda hislerim onu ya sevdirir ya gıcık aldırır mesela Mustafa Kemale baktığım an bende güzel düşünceler çağrıştırdı ve sevdim ama İnönü feci halde itici geldi bana ve hakkında bazı şeyler öğrenince daha da itici geldi mesela 1935 te Gazi paşanın mason loncalarını kapatması ama İnönünün o loncaları geri açması ve daha birçok şey lakin ben bunlara rağmen inönüye bir kere bile dinsiz dememiş ve başka hakaretler etmemiş biriyken sevdiğim bir insana kötü bir söz söylenmesine elbet karşı çıkıyorum
- +1 yıl
Bende senin gibi Osmanlıya karşı bir şey dendiği zaman savunuyorum, bir insanı yaptıklarından eleştire bilirsin zaten ama dinsizlik ile suçlamak biraz zordur
Soran+1 yılosmanlıyı yok sayıp hakaret edip yalnızca cumhuriyeti sahiplenenleri bende hiç sevmem genellikle öyle yapan insanlar kendi çıkarları için öyle davranıyor bende Osmanlıyı yönetimdeki bazı olan şeylerden dolayı bir bütün olarak sevmiyorum bide tek kişi egemenliği olması taht kavgaları olması özellikle şeyh lerin yönetimdeki herşeye karışması bana göre kötü durumlar ama çok sevdiğim koruduğum padişahlar var Mesela birisi Fatih Sultan Mehmete kardeş katlini getirdi diye suçlarsa veya Peygamber efendimizin onu övmediğini o hadisin uydurma olduğunu söylerse veya başka bişe derse savurum Çünkü Fatih Sultan Mehmet 1 övgü değil 100 övgü yine hakeder minicik yeraltındaki odada tesbihat yapıp kuran okuması İstanbulu fethedince Akşemsettinin önden yürütmesi falan güzel şeyler ama ben senden farklı olarak Atatürk'ün laik yönetimini de desteklerim çünkü dini yönetim olunca İslamı amaç değil araç olarak kullanlar siyasete karışanlar oluyor günümüzdeki tarikatlara bak hem birbirlerine karşı düşmanlar
- +1 yıl
Burada tarikatlar bir birine karşı olduğu zaman halife araya girecekti ama paşa onuda kaldırdı, ve Osmanlıda padişahlık sistemi ozman için gerekliydi tarihi günümüze göre değil zamanına göre değerlendir
Soran+1 yılhemde siyaset ülke yönetimi hep kendi ellerinde olsun istiyorlar Sana fikrimi söyliyeyim mi İslamı gerçek manada yaşamak istiyorsan Osmanlıcı geçinenlerin veya Dincilerin yolundan gitme hocaları dinle ama hiç bir hocaya körü körüne bağlanma Gerçek İslamı kuranı kerim den peygamber efendimizin hayatından ve diğer yüksek şahsiyetli dindar atalarımızın kitaplarını okuyara öğren ve yaşa Ahmet Yesevi Mevlana Yunus Emre gibi kişilerin yazdıklarıkitapları oku öyle gördüğün her hocanın kitabını okuma yanlış fetva verenlerde çok var çünkü
- +1 yıl
Evet bazı konularda yanlış fetva verenler dini kullananlar var, Osmanlıcılıkla İslam'ı yaymak istiyorum milletin özüne dönmesini istiyorum ondan devamlı Osmanlıcılık diyorum
Soran+1 yılaksine osmanlıcılık ile dindarlık taslayanlar bana itici geliyor adamı biri takmış kırmızı fosforlu fesi üzerinde tuhaf bir takım elbise rükuşca ortalıklarda geziyor Diyor ki bide bu fes islamı gereği peygamber efendimizde bundak taktı diyor halbuki peygamber efendimiz onun gibi komik giyinmez öyle kırmızı feste takmazAhsen tv den bahsediyorum kadir mısıroğlu desen Hristiyan fesini takmış kafasına ben Osmanlıcıyım diyor bide o püsküllü fes için bunla alnım yere değiyor bu yüzden namazım kabul oluyor diyor yani anlıyacağın koyu Osmanlıcılar genelde kötü bir portre izlenim veriyorlar dolayısıyla sende yanlış anlaşılıyorsundur
Soran+1 yılayrıca sizin en sevdiğiniz yazar Fettullahçı Mustafa Armağan mış nasıl öyle birini yazar olarak görüp seversiniz ki Adam Osmanlının yalnızca pozitif yönlerini ballı ballı anlatan ama Cumhuriyet döneminin negatif yönlerinide aşırı negatif göstererek hatta birazda uydurarak anlatan biri Mustafa Armağanı kim bilir hangi dış güç yönetiyor
- +1 yıl
Mustafa Armağanıda okudum da ben bu konuda belirttimmiki onu neyse çok önemli değil, Mustafa armağan ı'm genel düşünceleri beni ilgilendirmez onu okudum başka yazarlarda okudum murat bardakçı ilber Ortaylı Ahmet şimşirgil gbi isimleride dinledim, kadir mısırlıoğlunu dinledim kıyafeti beni ilgilendirmez ama bende ona pek itimad etmiyorum bazen sallıyor gibi geliyor fesi takıp takmamakkk beni pek ilgilendirmez Ahsen TV dekilerdee doğru yanları var ama bende onları her konuda desteklemiyorum, Osmanlıcılıkk sebeplerimdennn biride kültürümüze sahip çıkmamız ve şu Batı'ya karşı olan aşırı hayranlıktan onlara benzeyip kültür kaybı yaşamamızı engellemek
Din ile siyaseti karıştırma boşver.
Cahillerin işi o07 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız zaten dini düşüncesi beni ilgilendirmez lakin genellikle ateistlerin Atatürk ingiliz gazeteciye şunu şunu demiş yalanlarıyla Atatürküde kendileri gibi göstermeye çalışmasını sevmiyor Sonuçta Atatürk bu ülke için büyük işler başarmış bir insan
Soran+1 yılyinede dini zayıftı demiyelim belki biraz hataları olmuş olabilir ama vatanına olduğu kadar İslama da büyük hizmetler yapmış birisi onun sayesinde batıl inançlara inanmıyoruz islamı anlayabiliyoruz ama sonradan ülkemizdeki insanların çoğunda tembellik ve islamdan uzaklaşma sebebi televizyon telefon bilgisayar gibi aletlerin ülkemize girmiş olması diye düşünüyorum evet siyasete dini karıştırmak doğru değil inşallah bidaki seçimlerde çok daha başarılı bir cumhurbaşkanımız olur ayrıca ülkemizde bir türlü huzur ortamı olmuyor umarım dış güçlerin bize karşı kışkırttığı zalimlerden pkk lılardan biran önce kurtulsak iyi olur
Soran+1 yılSanırım Atatürkün dublajlanmış videosunu izledin ben 7 - 8 yıl önce star haberde o videonun yabancılar tarafından dublajlanmış olduğu çok net bir şekilde kanıtlandı ayrıca Atatürk'ün islama yaptığı hizmetler çok fazla araştırmalısn Filistini kim korudu kim her ramazan ayında miraç gecelerinde kuran okuttu günlüklerinden ve nutuğundan dahi dinini seven yazılar var tanıdığım yaşlılar var onların dedeleri babaları atatürk zamanında dinlerini rahatça yaşamışlardır ayrıca hafız yaşar hafız okur sonra Atatürk'ün çocuklarının sinan meydanın yazılarını okumanı tavsiye ederim ayrıca Atatürk 268 tane islami tasavvuf kitapları okudu ve ölümünden 15 gün önce peygamber efendimizin yolundan gitmemizi tavsiye etti onu en çok ülkemize olan faydalarından dolayı seviyorum lakin ilk üç yaşlarındayen adını dahi bilmezken resmine baktığım an iyi yürekli kahraman başarılı bir insan olduğunu düşünerek sevdim Ona dinsiz denilmesini istemem yanlış bilgilendirme yapmamalısın
- +1 yıl
Ben ne sağcıyım ne de solcu. Kemalist bir insanım.
Bir kemalist kadar sağcı, bir kemalist kadar da solcuyum.
Ama bir şeyi kabullenmek zorundasın. Kendi eliyle yazdığı, imzası olan yazıları var,
Benim için isterse hristiyan olsun farketmez. Ben yaptığı işe bakarım. Dini beni ırgalamıyor. . Sen seviyorsun diye kötü bir şey denmesin den rahatsız olabilirsin ama Ama inanmadığı da orta da. bir şeylere kılıf uydurmanın manası yok.
Peygamber efendimizin yaşantısını izlemesini söylemişsin. Zaten ben insanları dinsizleştirmeye çalıştığını söylemedim. Eğer öyle olsaydı ehli sünnetin en mantıklı itikadı olan maturidiliği diyanet işlerine benimsetmezdi.
Siz bu arada ki çizgiyi anlayamıyorsunuz. anlamadığınız için de yalan şeyler onlar demekle suçluyorsunuz. Öyle olunca da böyle yobaz insanlar siz ne kadar savunursanız savunun kemalist düşüncelerin önüne geçip ön sıralar da yerini alıyor. Şu an hükümet de olduğu gibi.
Gizli Üye(36-45)+1 yılazizi okumazdım imansız olduğundan , şimdi senden duydum atatürk muhalifi olduğunu ,, bana sevdireceksin imansızı şimdi :)
00 Yorumla
+1 yılHahaha Fatih'e sövenler gelip aziz nesini kutlarlar ve bu hiç şaşırtıcı değil
00 Yorumla
+1 yılMustafa Kamal de bir insan ilahlaştrma
219 Yorumla
Soran+1 yılne yani ben seviyorum diye ilahlaştırmış mı oluyorum ben öncelikle Yüce Allahı peygamberlerimizi ve sonra da Mustafa Kemali seviyorum o olmasa bugün dinimizi yaşayamazdık Bosna daki Tunustaki Müslümanların Mustafa Kemal gibi bir lideri olmadığı için Sırplar tarafından tecavüze uğradılar ama Yüce Allah bize öyle bir lider gönderdiki onun ileri görüşlülüğü ve şehitlerimizin de yardımıyla bu ülkeyi kazandık şu an rahat nefes almamızı işte o ecdadlarımıza borçluyuz
- +1 yıl
ülkeyi satan o bir kere mustafa kemal trablusgarpta öldü o taptğn kişi yossi kohen araştr
Soran+1 yılBenKüçüklüğümden beri Atatürk ile ilgili bir sürü video izledim kitap okudum kim olduğunu neler yaptığını iyi biliyorum Traslusgarpta falan da ölmedi ne demek istiyorsun sen
- +1 yıl
trablusgarpta bir şarapnel isabet ediyo ama göğsünde saati varmş ve o saat sayasnde kurtlyo diyorlar ya işte o hikaye o şarapnel Mustafa Kemal'i şehit ediyor ve sonradan yerine Yossi Kohen denen yahudi yerleştrlyor, batının bir projesi yani şu ülkedeki tartşmlara hep o yüzden yossi kohen MUSTAFA KEMAL'e tıpatıp benzeyen biri
- +1 yıl
resmi var mesajla yollardm ama mesaj yollayamyrm sana
Soran+1 yılyossi koheni iddia ediien kim kadir mısıroğlu mustafa armağan ikilisi mi
- +1 yıl
alakası bile yok trablusgarpta çeklne fotoyla sonraknn gözleri farklı
Soran+1 yılTamamda cumhuriyet döneminden sonraki biraz değişse bile yine islama hizmet etti 1937 de İngilizler Filistini işgal etmek istediğinde Atatürk gazetede bir bildiri yayınladı Filistine el sürülemez Arap yarımadası asla bir yahudi devleti olamaz Gerekirse Peygamber Efendimizin Son arzusu Arap yarımadasının Araplarda kalması için kanımızı dökmeye hazırız yazarak rest çekiyor Her ramazan ayında hafızlara kuran okutuyor 1932 yılında en büyük hutbe yayınını yapıyor radyoda yayınlatıyor 10 bin kuranı kendi cebinden parayla türkçeye çevirtip bedava dağıtıyor en güvenilir kaynak elmalılı hamdi yazır ayrıca peygamber efendimizin hayatınıda türkçeye çevirtip askere dağıtıyor ölmeden on beş gün öncede tüm müslümanlar hz Muhammed mustafanın yolundan gitmeli onu tatbik etmeli diyiyor ve bunu bakanlar aracılığıyla da dünyaya duyuruyor yerli malı kullanmaya önem veriyor bir düşünsene yabancı bir yahudi bunları neden yapsın bunlar tarihimizi itibarsızlaştıemak için yabancı destekli yalanlardır
- +1 yıl
yazdılarının hepsi yalan... camileri ahıra çeviren, FATİH SULTAN MEHMET'in vasiyetinde bahsettiği lanetli kişi o bahsettğn zattır ayasofyayı kapatarak bunu ispatladı araştr FATİH'in vasiyetini... İstanbul 4 yıl işgal altında kaldı kdınlar kızlar tecavüze uğradı o zaman nerdeydi madem? İstediklerini yapmaya başlaynca tek kurşun atlmdan İstanbuldan çekldiler üstelik inönü savaşlarndan biri külliyen yalan masa başnda yazldı araştr haim nahum'u araştr lozanda satılan ülkeyi araştr mustafa kemali samsuna direnişi başlatmak içn gönderen Vahdettin'i araştr öyle yalan tarih okuyup gelme karşıma
Soran+1 yılben gerçek belgeli tarihe inanıyorum sense Türk tarihini kötü göstermek isteyen wordpress belgelerle gerçek tarih gibi yalan dolan sitelere mi inanıyorsun Vahdettin dediğin kişi ülkemizi ingiliz mandasına verdi Mustafa kemal buna karşı çıktı senin bu iddialarının hepsi ayrı bir komik ben Osmanlıda ki Vahdettinle değil başarılı padişahlarla ve mustafa kemal ile gurur duyuyorum
- +1 yıl
Sen o uydurma tarihine inan ALLAH akıl fikir versin https://www.youtube.com/watch?v=rjqvt1CSfXE
- +1 yıl
al izle bunları bebeğim https://www.youtube.com/watch?v=Zd9oCHb7erY
- +1 yıl
@erdemklc işine gelmediği zaman nede güzel inkar edersin yunan dölü seni
- +1 yıl
Ben Türk oğlu Türküm bir döl varsa ciahil arap dölleridir oda senin gibiler yalancı herif nasıl sallıyor yok trablusgarda şöyle olmuş erdoğanda zaten 2012 de iranamı ne gitmişti orda öldü sonra yerine başkası geçti olum siz mallmısınız salakkmısınız paşalar padişahlarr bu kadar gerzzekalımı isöet gibi kazım gibi sinsi paşalar bu kadar mı aptall sen atalarını bu kadar gerzzekalı yerinemi koyuyorsun yok o geçti ulan kargalar bile güler git dediklerimi araştır hepsi doğru çıkar inkar eden bir puştt vardır oda başına fes geçiren maymunn :) cahil arap dölleri sizi
- +1 yıl
@erdemklc sen bana İstanbul'un neden 4 yıl işgal altında kaldktan sonra tek kurşun atılmadan terkedldğni açıkla ama böyle harbi harbi araştır, yalan yazan tarihi anlatma sonra gel konuş ammmmna kooooyim :) uydurma savaşlarla 7 düveli yendk deme sadece yunanlılarla savaştı devlet diğerleri savaşmadan çekip gittiler araştr insanımsı yaratık zavallıcık araştır
Soran+1 yılBence sen Türk değilsin Çağatay Türk olsan böyle uydurma şeylere helede bir karikatür sayfasında ilk olarak paylaşılan Yossi Kohen hikayesine inanmazdın Ayrıca birbirinize Yunan dölü Arap dölü falan demenizde hiç doğru değil
+1 yılAtatürk'e hakaret insanı seveni sevmem.
10 Yorumla
+1 yılBende adanalıyım hiç dikkat etmemişim ya nerde var
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılgüzel söyledin helal olsun
00 Yorumla
+1 yılBncede
10 YorumlaNeyi haksızlık?
00 YorumlaYanlissinnn
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Neden bu ülkede Aziz Nesin gibi Türk milletine Atatürkü düşman etmek ateistlere değer veriliyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler