Çünkü Kürtler millet değil, halktır. Tarihte ise halkların değil milletlerin tarihi olur.
En basitinden Kürtleri millet kabul edebilmemiz için bir dilleri olması gerekir, ancak gelin görün ki Kürtçe dedikleri dil Osmanlıca gibi Farsça Arapça ve Türkçe kelimelerden oluşmaktadır. Bu 3 dili Kürtçeden çıkardığınız vakit ortaya bir şey kalmamaktadır. Örnek verecek olursak Kürtçenin sayma sayısı Farsçadır...
Ancak gelin görün ki 1789 Fransız İhtilalinden doğan milliyetçilik akımını fırsat bilen batılılar 1850 civarlarında Osmanlıyı yıkmak için Güneydoğu Anadolu'da çeşitli oyunlara girişerek, Kürtlere suni bir kimlik kazandırmaya çalışmışlardır. Suni bir tarih hazırlanmış, Kürtçe dil yapısındaki eksiklikler bu batılılarca düzeltilmeye çalışılmış içlerine kendi dillerinden kelimeler döşemişlerdir.
Amaç? Amaç İslam ve Türk alemindeki birliği yıkmak, ikilik çıkarmak, nifak çıkarmak. Şimdilerde ise bu batılı zatların çocukları oturdular dedelerinin ektikleri tohumların bugün yükselişini izliyorlar56 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
- +1 yıl
Süslü kelimelerle şekil yapacağına küçücük beynini yorup 2 kitap okuyabilirsin. Komediye bak yalana bak :D "1789 Fransız İhtilalinden doğan milliyetçilik akımını fırsat bilen batılılar 1850 civarlarında Osmanlıyı yıkmak için Güneydoğu Anadolu'da çeşitli oyunlara girişerek, Kürtlere suni bir kimlik kazandırmaya çalışmışlardır." :D Böyle sallayan adam görmedim :D İlk Kürt devleti m. ö ye dayanıyor dahası Türk tarihinde kurulan ilk Türk devletinden yaklaşık 50-80 sene sonra Kürtler devlet kurdu :D peh peh yaşından çok kitap okumadığına eminim iddaa ya varım :D
- +1 yıl
senin gibi akıl hastaları az değil, yazın da antalyada matematiği kürtler buldu diyen bir zevatla karşılaşmıştım. kendi kürt arkadaşları bile gülmüştü dediklerine...
öyle bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz ki kardeşlerinin adı "turanşah" "şahinşah" ve "tuğtekin" olan selahattin eyyubiyi bile kürt sanıyorsunuz :D
sizin gibi ruh hastalarına ayıracak vaktim yok, varsa teziniz, geliştirirsiniz. uydurma şeylerle tarih yazılmaz.
Ayrıca m. ö. kurulan kürt devletinin adı neymiş merak ettim :))) - +1 yıl
1789 Fransız ihtilaliyle başladı her şey diyorsun selçuklu döneminde kürdistan haritası çizilmişti. Yani dediklerinle gerçek olan arasında 700 yıl fark var yalana gerek yok. Söylenecek bir çok şey varda 20 yaşında kalıplaşmış bir beyni tekrar şekillendirmek zor ;)
En İyi Cevaplar
+1 yılaraştırmadığın birşeyin bilgisinin olmadığını düşünmen çok doğal. hiçbir bilgi uyurken sana malum olmaz. sana okulda bu bilgiler de sunulmaz çünkü devlet kürtlerin bilinçlenmesini istemez devlet kitabına lozan anlaşması ile kürdistan 4'e bölündü yazarlar mı hiç?
birşeyi öğrenmek isteyen araştırır kitaplar okur. öyle ulaşır bilgiye. çok bilgi almak istiyorsan sana bir kitap önereyim abdullah öcalan'ın kürdistan devrim manifestosu kitabını oku sadece kürt değil 5 bin yıllık ortadoğu tarihi hakkında gayet faydalı bilgiler edinirsin41 Yorumla- +1 yıl
Bak kızım burada adam doğruları diyo istedigin kadar zorunuza gitsin hakikatler ve gerçekler
+1 yılyakın tarihte arıza cıkarmaktan başka bişileri yok.
milliyetçilikleride emperyalist etkilerle oluşmuş.. tarih boyunca bir devlet olmamışlar vs.
elbette bir kültür örf anane var. kürtlerin
. onunla da özerk olcaz diye yırtınıyolar.. İsrailin maşası.10 Yorumla
ya Kürt ne Allah aşkına onlar kim ki tarihi bilgileri olsun:d olsa bile onuda molotoflamışlardır onlar ehueheu
51 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılKürt tarihinin 100de 90 ı isyan edip baş kaldırmalarla ilgili. Her ülkede olduğu gibi her isyan edişlerinde askeri müdahaleyle karşılaşmışlar ve her müdahaleyi kendilerince katliam ve soy kırım olarak provake malzemesi yapıp tarihleri boyunca kendilerini acındırmışlar. Ağızlarını ne zaman açsalar filan tarihte şu kadar kürt asker tarafından öldürüldü derler ama biri neden asker size saldırmış dese ciddi bir cevap veremezler. ''Bizimkiler azmış kudurmuş'' demeye dilleri varmaz.
20 Yorumla
+1 yılAsimile etmek isteyen faşist kulubu burası galiba ne ırkçısınız be kafanızı türk edebiyatından kaldığında bedüüzzaman sait Nursi Selahaddin eyyübi Öcalan ya da ne bilim kürtlerle ilgili dogru bilgileri bulun ya da gir Wikipedia ya Kürtler yaz nerde yaşadıklarından ne meslek yaptıklarına kadar çıkar
20 YorumlaÖyle demeyin şimdi bu heykelleri kim yaptı?
s.instela.com/.../...i-vs-kurt-tarihi--i655917.jpg42 Yorumla- +1 yıl
Faşistlik ırkçılık ruhunda var kalbin taş ha oradaki boynuzlu sensin
Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı. olamayan bişey hakkında tarih olur mu? kürtler ırk değil etnik kökendir başka bişey değil sadece kendilerini fazla yukarıda görüyolar ve abd rusya gibi devletlerin gazına gelip baş kaldırıyolar. bazı salaklarda buna inanıyor işte bişey diyemezsin salaklık :)
00 Yorumla
+1 yılNe kadar bir pok bilmez dolu.. kürtlerin tarihi yokmuş millet depilmiş dilleri yokmuş.. ulen bir pok bilmiyorsunuz konuşmayın.. işiniz gücünüz sadece aşağılamak küçük görmek.. sizin tarih kitaplarında anlatılanlar çoğu yalan yanlış.. en son TTK başkanı bile itiraf etti. Önemli değil gerçekler her zaman ortaya çıkar üzerini istedikleri kadar örtsünler.. Hak yerini bulur...
10 YorumlaKürt toplumu bir millet değildir sadece halk kökenidir alt kökendir dolayısıyla tarih milletleri yazar ve anlatır kürt sorunu olayı yakın zaman tarihin ermeni ve yahudilerin çıkarması olup bilincsiz halka beyin yıkaması millet yeni bir ülke olma hakkı kazandırma saldırılarıdır ve sonuc alamayacaktır
00 Yorumla
+1 yılAslında tarihi bilgi olmasını gerektirecek bir olay yok sadece darbe döneminden sonra şerefsiz Kenan evrenin kasıtlı olarak Diyarbakır'daki Kürt kardeşlerimize yaptığı işkencler var
30 Yorumlaçünkü zamanında kürtlerle uzaktan yakından alakası olan bütün kitaplar ve kaynaklar yok edildi yine de birçok kaynak var. bu soruyu sormanı sağlayan internet sayesinde bulabilirsin. türkleri anadoluya alan millet kim bir araştır mesela
336 Yorumla- +1 yıl
@EnesSarli onun için doğudan gelen türkler batıda çoğunluk kürtler doğuda çoğunluk gerçekten çok mantıklı bir bilgi
- +1 yıl
@EnesSarli benim dediğime nasıl baktıysan artık bu şekilde anlamışsın
Soran+1 yıl@EnesSarli batida çok türk derken türkiyenin batisi demek istedi sanirim
- +1 yıl
@EnesSarli peki bu bilgiyi nereden aldığını sorabilir miyim yanlış bildiğim bir şey varsa doğrusunu kaynağından öğrenmek istiyorum
Soran+1 yılÖzelde tartışsanız ;))
- +1 yıl
türk kaynaklarından okuyorsan muhtemelen yanlıştır çünkü dediğim gibi kürt tarihiyle ilgili bilgiler yok edildi veya değiştirildi. yorumlarda haklı diyebileceğim tek detay kürtlerin devlet kurma olayı çünkü tarih boyunca tek tük devletleri oluyor onlar da bazı tarih bilimciler (!) tarafından reddediliyor
- +1 yıl
- +1 yıl
@EnesSarli bak kaynak sunmadan konuştuğum için kendimi haksız taraf olarak görüyorum lütfen sen de kaynak bildir tartışma bu şekilde olmaz
- +1 yıl
@EnesSarli vikipedi hiçbir zaman kaynak kabul edilmez bunu bil. bak senin için söylemiyorum bizim ortak hatamız bu görüşlere bir bak hiçbirinin kaynak diyebileceği bir şey yok herkes oradan buradan gördüğü şeylerle kafasına göre konuşuyor buna kürtlerin tarihi olanlar da dahil. dediğim gibi ben gereken kaynakları bulup koyarım önünüze o zaman tartışırız
- +1 yıl
@EnesSarli türk boyu olarak bilinen boylar aslında kürt dedim kürtler türk boylarındandır değil. şöyle de bir durum var türkler anadoluya geldiğinden beri sadece bizansa karşı değil birçok güce karşı birlikte savaşıyorlar buna bazı müslüman ülkeler de dahil
Soran+1 yılYa özleden tartisirmisiniz lütfen sürekli bildirim geliyo
- +1 yıl
@EnesSarli madem kanıtı var göster diyorum sana ben şu an söylediklerimin doğru olduğunu iddia etmiyorum bak "böyle biliyorum" diyorum
Soran+1 yılBasıcam simdi engeli
- +1 yıl
@EnesSarli peki bakarım sağol
Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. eee yani.. saklıyorlar devlet arşivlerinde.. özellikle 90 lı yıllarla ilgili olanlar.. ayhan çarklı mesela, yeşil onların yaptığı toplu katliamları ört pas ediyorlar... bu tıpkı susurluk davası gibi..
30 Yorumla
+1 yılİsyanlarda varlar sadece onun dışanda tarihi bir şey yapmamışlar fayda sağladılarsa bile başka devletlerin adı altında
48 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılkürt tarihi yok ki, nerden geldiniz diye soruyoruz cevap bile yok qazi muhammed demezler mi bir de q ile. Kahkaha atıyorum :d
51 Yorumla
türklerin keni arşivleri yok ki tarihimize bak veya oku her kaynak farklı soyler ama bu avrupalıda oktur yunan tarihi falan bizim daha şurda kurtuluş savasında bile ne oldugunu acık acık dogru dürüst bilen yok. hadi onuda gec doguda hergün catışma var o bile ne oldugu bilinmiyor cumhurbaskanı ayrı söylüyor basbakan ayrı asker ayrı bizde olanları gizleme politikası var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayatları buzlu bademim olan bir halkın tarihi olurmu özerklik miş hadi kurunda görelim derler adama busefer bka batar iyice tarihte orspulukla anılırlar yaptıkları bu sadece kapelik ve kalleşlik ona bu boyle bır halkın tarihi olabilirmi sence :D guldurme beni !
01 Yorumla
+1 yılHaçlılardan Kudus'ü almışlar yetmez mi? ( Kürt değilim.)
70 YorumlaÇünkü Kürtler Türkler anadoluyu işgal edene kadar ya bizans ya fars yarısıda arap kölesiydi kölelikten dilleri bile saf değil soylarının neye dayandığı bile belli değil med diyolar medlerde de kesin kaynakları yok ve millet sayılmıyorlar
00 Yorumla
+1 yılCünkü kürt diye bir ırk yoktur buyuk bir cogunluğu arnavutlar yani iyi kürt dediklerimiz oteki pkk itleri ermeni cogu ve ermeni terör örgutu asala nın devamıdır
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAnlatacak bir tarihleri yok zaten.
Bir kaç destan sadece.30 Yorumla
+1 yılyok kürtler ırk veya millet değildir çünkü tarihtede kayda değer bir yaptıkları yoktur
40 Yorumla
+1 yılTarihte olmaları için nam salmaları gerekir. Kürtleri kim ne yapsın
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTarihin olması için millet olman gerek kendine özü dil ve benzeri özgü şeyler gerek ama kürtler halkı etrafta toplamadır herşeyi tarihleri bu yüzden yok zaten tarih üzerindede konuşulcak ya da yaptıkları birşey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurtler bir vatan ya da millet değildir o yuzden.
50 YorumlaBilgi mi yok?
Allah aşkına git Selahaddin Eyyubi'yi anlatan bir kitap al oku :)60 Yorumla
+1 yılDağda yaşıyorlar tarihleri 30 sene önce başladı terörisler
20 YorumlaGenelde başkaların himayesinde yaşamış, savaşmayı bilmez ve sülale ( aşiret ) sistemini benimseyip birlik kuramadıkları için yoktur.
20 YorumlaKürtler bir ırk degil. Ermeni ve yahudi kırmasıdır.
10 Yorumlanasıl yok.. ne merak ediyorsun sana kitabını önereyim.. hem kürt olup olmaman önemli mi ki soruda belirtme ihtiyacı duydun
022 Yorumla- +1 yıl
bazı arkadaşların cevaplarına bakarsak soran kürt olduğu sanılırsa linç edilmemek için açıklama gereği duymuş, barışın neden hala gelmediğinin küçük bir örneği :D
Soran+1 yıl@fahrenheit0 yoo alakasi yok.
Soran+1 yılDünya medeniyetine katkisi olmayan bir toplumdan iyidir "türk" olmak.
- +1 yıl
soran faşist çıktı gençler dağılın :D
Soran+1 yıl@fahrenheit0 istedigine de umrumdr degilsiniz
Soran+1 yılBunu zorla dettiren senin savundugun arkadasin ve sen
- +1 yıl
Soran+1 yıl@fahrenheit0 emin ol senin gibi cehaletten ölmüyorum. Bunlar gercekler. Bunu düşunen sadece ben degilim bak yorunlara anlarsin ne ml oldugunuzu. Gercekleri görun artik.
- +1 yıl
ben de cidden kürt tarihini araştırıp toplumun kalıp düşüncelerini kenara bırakıp kürt meselesini kendi anlamaya çalışacak sandım da cevap verdim sonra yazdıklarını okuyunca anladım boşuna yazıp parmak yorduk :D :D
Soran+1 yılSende git köyünde esek skmeye devam et.
- +1 yıl
hahah soran hem faşist hem terbiyesiz çıktı :D
- +1 yıl
- +1 yıl
ne üdü belirsiz vatandaşlar, türk dedin mi bin yılı aşkın soyumuz sopumuz belli oluyor,
10 YorumlaKürtler ırak tarafından türklerin peşine takılan sığıntılar
10 Yorumla
+1 yılKürtlerin tarihi Osmanlidir. Selcukludur. Selahaddin Eýyübidir. (Çakma selolar demistarlardan anca sap olur)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVar Yavuz Sultan Selim getirmiş İran ın zagros dağlarından diye biliyorum
00 YorumlaKürtler tarihte bir devlet bile kuramamışlar ne tarihi
Anca polise molotof atarlar00 YorumlaDagda yatip tarih mi yazqcaklar ya :D
51 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEyyubi devletnin kurt devleti oldugu soylenir bazi osmanlı padisahlarinda kurt oldugu soylenir. soyleyen ilber ortayli
10 Yorumla
+1 yılKürt sevgili yapacaksın bilgi lazım:)
09 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bisey demedimki. Sadece merak ettim. Kürtte degilim.
- +1 yıl
Buyur öyleyse.
www.turkish-media.com/.../
Soran+1 yılBence en doğru kaynak TTK
- +1 yıl
Cevabı biliyorsunda bizi neden oyaliyorsun
Soran+1 yılCevabi nerden bileyim ben. Anladik kürtsün ok
- +1 yıl
Allah korusun Allah benim düşmanımı bile kürt etmesin ben türküm tövbe de
- +1 yıl
Hakaret bile demem assagilanmis sayarım kendimi.
Soran+1 yılHmm
+1 yılIrkçılığınız vurmuş görüşlere.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSoyları karışık; kökleri meçhul ondan olmasın.
20 Yorumla
+1 yılKürtlerin herhangi bir tarihi yokta ondan
20 Yorumla
+1 yılİtin köpeğin tarihi olsa nolur?
10 YorumlaCünkü tarihleri yok...
00 YorumlaAraştırırsan bulursun
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltarihleri yok ki saklasınlar
20 Yorumlaşeyh sait isyanı mesela tarih değlmi
13 Yorumla
Soran+1 yılAma o yakın tarih. Daha öncelerden bahsediyorum. Osmanli ya da ondan önce
Soran+1 yılHaklisin
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar var hemde çok KÜRTÜM
20 YorumlaÇünkü sürekli asimile edildiler.
00 Yorumla
+1 yılBeceriksizlerde ondan.
00 Yorumla
+1 yılMerak etmiyorum şahsen.
00 Yorumla
+1 yılTarih'de Kürtler Varmıydı ki?
10 YorumlaBir gün bir ömre bedel
00 YorumlaÇünkü melez bir millet. ıran ve arap karisimi
00 Yorumlabende bilmiyorum
00 Yorumla:) var iyi araştir
00 Yorumla
Detaylı bilgi