- “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum." Ayhan Sefer Üstün / Akp Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı
- “Tecavüze uğrayan da kürtaj yaptırmamalı. Bosna’da kadınlar tecavüze uğradı ama doğurdular." Ayhan Sefer Üstün / Akp Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı
- “Kadın ahlaklı olsun, kürtaj yapmak zorunda kalmasın." İ. Melih Gökçek / Akp Ankara Belediye Başkanı
- “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün." İ. Melih Gökçek / Akp Ankara Belediye Başkanı
- “Yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya." Tayyip Erdoğan / Münevver Karabulut cinayeti hakkında.
- “Medya olayları abartıyor. Kadına yönelik şiddet algıda seçicilik." Fatma Şahin / Akp Bakanı
- “Evdeki işler yetmiyor mu?" Veysel Eroğlu / Akp Bakanı / Kendisinden iş isteyen kadına.
- “Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek." Mehmet Şimşek / Akp Bakanı
- “Kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor." Erhan Ekmekçi / Akp İl Genel Meclis Üyesi
- “Türk kadını evinin süsüdür." Vecdi Gönül / Akp Bakanı
2013 yilina kadar ki aciklamalar...
Bu da nokta olsun; - "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" Süleyman Demirci / AKP Ünye İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı
Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum." Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum Kadın ahlaklı olsun, kürtaj yapmak zorunda kalmasın Kızlarına sahip çıksalarmış. Medya olayları abartıyor. Kadına yönelik şiddet algıda seçicilik Yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya bunların hepsine bir bir katılıyorum keşke annede sana kürtaj yaptırsaymışda cevap vermeseydim sana :(
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Siyonist olmayanlarin tamami bu sozleri sarf eden zat icin benzer dusuncede;)
Sende haklisin ser mali piyasaya kadina tecavuz cok kadina siddet cok son kelime zaten bitirmiş ortusuz kadin perdesiz eve benzer simdi senin bacin veya karin kapali olsa dogru duzgun kimsenin gozu kaymaz dimi ama soyle acik olacak mini etek tayt giyecek mali dokecek ortaya millet diyecek ne seksi karin var oylemi ya şart olsun namus kalmamis bu millette
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Iki bas ortulu arkadasimin sana mesaji var; Yuh ya 😩 Söylenecek çok şey var... Ahlak örtüsü olmayanı başörtüsü dindar yapmaz diye çok güzel bir söz vardı.
Zihniyetsiz sapiklar mini etekli kız türbanlı kız ayrımı yapmıyor ki. Perdesiz ev tarzı bişey denmis ya. Hem bide o kadar çok türbanlı var ki basortusunun üstüne kiralik yazan.
Ben kapanalı 6 ay oldu. Giyimden kuşamdan geçmiyor ki bu iş .
Ben onlar kadar nazik degilim kusura bakma.. bizzat senin mantiginla souyorum; Bacini turbansiz yakalarsan parasiyla mi rizasiyla (!) mi?
Tecavuz oranlarinda yaram var, cunku insanim. Senin gibi din deyip milletin namusunu bas ortusunde aramiyorum. Rizasi disinda birinin namusuna el sureni sarik giydi diye affetmiyorum! Inandigin Tanri acaba milletin namusuna goz dikmis seni ne hallere sokacak.. inandigina Allah demeye dilim varmaz! Arsizdan musluman olmaz!
Insallah. Insallah bacin da senin terbiyene sahip degildir de turbani layigiyla tasir, sen gibi arsizlarina ugramaz.. Senin gibi anasindan emdigi sute hallenmisse.. insallah da kurtarmaz.
Elhamdülillah muslumanim kimsenin namusunda gozum yok escinselligede soyunmadim yalniz sende topluk var sanirim bir onceki yorumda 6 ay once kapandigini soylemistin yoksa su taksimde etek giyenlerdenmisin yoksa ne tur donnmesin soylesene
Memleket kadınların yüzünden bu halde. Kabullenip susmaya devam ettikçe daha çok tepemize biniyorlar. Nefret ediyorum bu zihniyetten
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
“Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. “
Değil Tayyip kimseyi seçmez aday gösterir halk seçer ayrıca gönderdiklerin arasında valide var valide atanır , Benim bedenim benim hakım desteklersen , ötanazide haktır kadına karşı şiddet toplumsal bir olgudur kadın cinayetlerinin artmasının altında birçok nedenler vardır sosyal , piskolojik , ekonomik adil olmayan yargılama sistemi bütün bunları pas geçip sırf siyasi bir eleştiri olsun diye hedef saptırman anlamsız..
Aday gosterdigi ( adayliga SECTIGI ) adamlar Valileri kim atadi?
konumuz sadece kurtaj degil. Otenazi bazi doktorlarca desteklenir de!
Kusura bakma ama parca parca edilen munevver karabulut icin soylenenler ortada. Cumhuriyet tarihinde AKP disinda tecavuzcuye deztek olan ikinci bir iktidad var mi onu merak ediyorum.. Buyur AKP donemi kadina siddet yargi kararlari. Haber kaynak destekli;
yazdıklarının hiç bir temeli yok yarın sisyasal iktidarlar değişse yine kadına şiddet artıcaktır çünkü bu siyasal bir eylem degil bu valiyi kamu büroklartlarından içişleri bakanı atar , milletvekillerinide birdüzü süzgeç ve mülakattan geçer temayül yokllaması teşkilatlara sorulur , daha sonra teşkilat başkanlıgınca kurulan komisyonda mülakat tabi olur en son sivil toplum örgüt ve derneklere sroylan bir yoklama olur listeler il başkanlıktan degerlndirilerek süzgeçe tabi olur aday adayları aday olabilecek kişi sayısının 2 katı ankaraya merkez teşkilatına gider burdan adaylar belirlenen bir komisyonda karar verilir parti başkanlarının kontejanları vardır bu süreçlere geçmeden vekil adayı olan ama sınırlı az sayıda kişidir gördügün gibi vekillik öyle basit bir yol degil ötanezi insanlık suçu oldugundan yasalarca dünyanın bir çok ülkesinde yasaktır örüm oruçlarına müdahalede bulunulmasındaki sebepte budur
Temel dayanagi olmadigini soyletip uzun uzadiya lafi uzatarak tam Gokcek tartismasina cevirmeni alkisliyorum. Bahsettigin burokratlardan icislerine! Kim atadi?
MV adaylarini kim belirliyor?
En onemlisi!
Birader eger sonraki hukumet de kalkip tecavuz sanigina mahkemye sarikla geldi diye indirim verirse evet kadina siddet artar! Eger engelli kiza tecavuze gik cikarmazsa evet artar!
Yargı kararlarını siyasel iktidar üsütüne yıkamazsın , Yargı bagımsızıdır ben sana açıklayacı anlatım sen bana istatikten bahsediyorsun ozaman trafik kazalarındaki artış, cinayetlerdeki artış muz ürteimindeki düşüş balkanlardan gelen soguk hava hepsini Tayibbe baglayalım , melih gökçek iyidir lafı belgerleriyle sokar.
Ak partiye oy veren kadınlar intahar ederse Türkiyede kadın kalmaz Ak partiye oy veren kadınlar odukları yerde zıplasa sen o oturdugun koltuktan düşersin o nedenle Ak partiye oy veren kadınları küçümseye hakkınyok madem bukadar demokratsın insan hakları demokrasiye saygılısın
Evet geldik ici bos saldirilara. Sorunun anlami avik ve nettir! AKP'ye oy veren kadin, kadin haklarina savas acanlara en buyuk destegi vererek intihar etmektedir. AKP'nin kadina bakisi acik ve net ortada.
Sorunun başlıgı gayet açık saldırgan sensin budrumda , kişinin demokratik tercihlerini eleştirende sensin bukadar özgürlükçü bukadar kadın hakları savunucususun Pehriz ve lahana turşusu
Ben bir tespitte bulundum ve nedenlerini saydim. Kimseye su veya bu partiye oy ver, verme demedim. Yaptigim sey katiline guc verenlere bir bakis acisi yaratmak!
Bu zamana kadar elestireni iceri tiktiginizdan elestirinin ne oldugunu da unutmus arkadas.
1 tespitim yanlissa oturursun fikir tartisirsin. Laf ebeligi yapmazsin. 2 kendini asagilayanlara resmi sunuyorum. Kimseyi asagilamiyorum. 3 partin demedim, dusunce yapindan soz ettim. Kaldi ki partin ortada zaten de ilgilendirmez.
Laf ebeligi degil sizi açıklayıcı detay sundum bilginiz olmadıgı konularda fikir beyan etmişsiniz, kimse kendini aşağlamıyor demokratik tercihini kullanıyor siz o kadınları net açık bir şekilde aşağlıyorsunuz resmin istediginiz yerinden bakmışsınız duruma
En İyi Cevaplar