Dilek Doğan'ın vurulduğu anın görüntüleri ortaya çıktı ne düşünüyorsunuz?
3:48 dk vurulma anı..
3:48 dk vurulma anı..
oku ama he atlama
Sarıyer’de terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve daha sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ve aile bireylerinin terör örgütü DHKP-C ile derin ilişkileri olduğu tespit edildi.
Dilek Doğan, İstanbul’un Armutlu ilçesindeki terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonlarda çıkan arbedede yaralanmıştı ve sadece polise “galoş giymelerini” istediği için öldürüldüğü iddia edilmişti. Doğan’ın geçmişine ve ailesinin terörle bağlantılarına bakınca, meselenin sadece galoş yüzünden çıkmadığı ve genç kızın da daha önce çok kez sokak eylemine katıldığı, 2012 yılında karakola girerek kendisini patlatan İbrahim Çuhadar ile de eylem öncesi çekilmiş fotoğrafları olduğu ortaya çıktı.
Sadece kendisi değil, ailesi de terörle bağlantılı!
Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra ölen Dilek Doğan’ın DHKP-C ile olan ilişkisi sadece kendisiyle sınırlı değil, aynı zamanda annesi ve üç ağabeyi de defalarca gözaltına alınıp tutuklandı. Her ne kadar sosyal medyada ve bazı medya organlarında “masum bir esnaf” olarak tanıtılsa da, Dilek Doğan gerçeği tam olarak anlatılmıyor. Bilindiği gibi Ekim ayında canlı bomba tehdidiyle örgüt yandaşı olarak tanınan Mehmet Doğan’ın gecekondusuna operasyon düzenlemişti ve Gelincik Sokak’taki eve giren timler, bahçede arkadaşlarıyla içki içen Dilek Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan (31) ve arkadaşlarıyla karşılaşmıştı.
TEM dedektifleri her ne kadar burada Mehmet Doğan’a savcılıktan gelen resmi kararı gösterip arama başlatsa da, bu sırada Mehmet Doğan ile terör örgütü yandaşı arkadaşları polise karşı çıkmaya başlamıştı. 31 yaşındaki adamın görevli polisin silahını almaya kalkmasıyla da ateş alan silahtaki kurşun, gözetim altında bekleyen Dilek Doğan’a isabet etmişti ve kendisi yoğun bakımın ardından ölmüştü.
Bütün aile örgüt üyesi Sosyal medyada ise bunun ardından büyük bir linç kampanyası başladı ve özellikle yanlı haberlerde, Dilek Doğan’ın örgütle hiçbir ilgisi olmadığı, tamamen masum bir tezgahtar olduğu iddia edildi. Buna rağmen, Dilek Doğan ve ailesi DHKP-C’nin en aktif üyelerinden. Hatta Dilek Doğan’ın örgütle ilk bağlantıları 2011 yılına kadar dayanıyor ve 2012 yılında da canlı bomba eylemi düzenleyen İbrahim Çuhadar’la yasa dışı dergi dağıtırken görüntüleniyor.
Babası İETT otobüsü kundaklamıştı
Hatta babası Metin Doğan, 1996 yılında İETT otobüsü kundaklarken yakalanıyor, 1 yıl tutukluyor kalıyor ve 2012 yılında bir kez daha örgüt üyeliğinden gözaltına alınıyor. Anne Aysel Doğan ile oğlu Mehmet Doğan da 2014 yılında gözaltına alınıyor ve oğlu mahkemeye sevk ediliyor. Diğer ağabey Emrah Doğan da terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanıyor ve o da bir yıl cezaevinde kalıyor. Bunlarla da sınırlı kalmıyor ve bir diğer ağabey olan Mazlum Doğan da 2014 yılında terör örgütüne üyelik suçundan tutuklanıyor.
Kısacası, kamuoyuna yansıtılanlarla, Dilek Doğan’ın aslında kim olduğu arasında büyük farklar var ve öldürülen kız ile ailesi, sanıldığı kadar masum değil.
Bence polis haklı. Çünkü vurulma anından önce kızın abisi polis hakkında bişiy söyledi.
Tam hatırlamıyorum ama Ankaradaki patlamadan bahsetti işte 1 tane polis yoktu o zaman dedi felan filan işte. Ki eylem yapıyorlar ankarada polis gelince polis geldi olur gelmeyince de polis gelmedi o kadar ölü var derler. Poliste ondan sonra ben sana ne dedim diye geldi oraya yani polis bence adamın bu sözüne kızdı sonra bir yumruklaşma mı desem tokatlaşmamı desem yoksa itişmemi desem patırtılar geldi. Sonra silah patladı. Polis evden çıkınca oğlun bastı tetiğe dedi. Yani bence polis önünde asılı duran silahı hiç yerinden kıpırdatmadan niye tetiğine bassınki?
Ve evi ararken adamın bu türlü bir kavga çıkartması çok şüpheliydi bence.
Çünkü videodan izlediğim kadarıyla bu olaydan sonra ev aranmadı.
Bence bişiyler vardı o evde.
Şahsi yorumum kimse gelipte eleştirmesin. Ben burada kimsenin yorumuna karışmıyorsam kimsede benim yorumuma karışmasın. Yani eleştiri elbet yapabilirsiniz ama hakaret boyutunda olmasın.
Dilimde bir küfür var, zikretmeye utandığım, ama insanların hala görüş ayrımcılığıyla insanın ölümüne "iyi olmuş" demesine müstahak. Şarjörü doldur, silah var, mermiyi namluya sür, tetiği çek, çok kolay değil mi insan öldürmek? Katil'in kim olduğunu herkes biliyor, Tartışmaya mahal yok. Genç bir kızı ailesinin önünde vurmak ne demektir? Harikasınız süpersiniz.
Cevap
7Cevap
Bu ülke Böyle ş gece yarısı Polis ansızın evinize gelip sizi vurabilir. Bazı seref, haysiyet yoksunu insanlar da bunu savunabilir. Dilek doğan Sırf muhalif olduğu için , Sırf devrimci olduğu için katledildi. Bazı koyunlar, sorgulamayan, kayıtsız sartsız it gibi biat eden köpekler de buna alkıs tutar.
goruntulerde vurulma anı gorunmuyor kazayla mı yoksa kastenmı belli değil? ülkemizin güvenliğini sağlayan polis askerlerimize sahip çıkmamız gereken yerlerde şerefsizin ve piçin evlatları polis ve askerlere hakaretler ediyorlar sıktırın gidin bu vatandan yoksa birgun sonunuzda boyle olacak.
O 'kelepçe' diye bağıran polisin anasını avradını. Beni rahatsız eden şey şu bu olayda, adamlar kapılarını açmış, bir terslik yok, evinde pijamayla oturan bir kızın vurulmasına nasıl varıyor bu olay? Yani bu kadar mı kriz yaşamaya meyilli bu polis?
BU videoyu yeni gördüm, daha farklı bir tanesini izlemiştim onu baz alarak konuşmuştum, burada polis bildiğin cinayet işlemiş. Resmen evlerine gidip adam polisin tavrını eleştirince ben sana ne dedim diye sinirlenip vurmuşlar lan?
Adam 'Ankara'da o kadar adam ölüyor bir tane polis yok' gibisinden sakin sakin konuşuyor, kimsenin kavga çıkardığı, mesele çıkardığı yok, hatta kadın orda ilkin napıyorsun diyor, polis 'Ben sana ne dedim' diyor, silah patlıyor.
Resmen adamın eleştirisi yüzünden ateş etmişler. Şu polisi savunan adam ağır o. evladıdır.
@Claynt Herhangi bir insan silah bulundurabilir evinde. Polisin her iş için usülü erkanı vardır, kafasına göre davranamaz. Ortada silah olduğuna delalet hiçbirşey yok adamlar zaten evi açmış arayın diyorlar, ne haklı biçimde vurması?
Polis orda aktif çatışma içinde değil birşey değil, bir suç teşkil ediyorsa birşey, tutuklayıp yargı önüne koymak için gidiyor oraya, böyle adam vurmak maganda işi, polis işi değil.
Manyak mısınız nesiniz lan? Ben kürtleri sevmem, ama şunu savunmak için ağır kaypak olmak lazım. Mİlliyetçilik, kürtçülük falan bunlar hep insanların gözünü kör eden şeyler işte.
@Claynt Silahın yasal olup olmadığını orda şak diye mi anladılar? Ruhsatlı silah belki? Ki silah bulundurmak adamları vurmak için gerekçe değil.
Polis ordakiler, hakim değil, cellat değil.
Böyle usülsüz işlere prim vermek hem kürtlerin eline malzeme veriyor, hem de başıbozukluğa neden oluyor.
Polisin yapması gerekenler belli, ne olursa olsun evinde pijamayla oturan insanların başına dikilip bir de kurşun sıkmamalı polis burası çadır devleti mi? Böyle devlet mi olur?
Açıklama yapıldı silahın ruhsatsız olduğu ile ilgili olay anında anlamadılar tabi ama bir teröristin evinde silah buldular, zeytin dalı değil. Hainler öldürülecektir ha böyle ha öyle, devlet hain öldürüyo diye devlete baş kaldıracaksan seninde çok bir farkın yok. Pijamaymış benim 2 polisim izindeyken arkalarından vurulunca neredeydin?
@Claynt Kavramlar üzerinden düşünülmez, polisin görevi belli, onu yapmak yerine böyle şahsi davranması ve bunun mazur görülmesi sorun yaratır.
Bu adamlara bu cesaret verildiği için ne yapsalar mübah oluyor zaten olayın sadece bu evde yaşanan şey ile alakası yok.
Türkiye Cumhuriyeti devleti 21. yüzyılda kolluk kuvveti olarak sakin düşünemeyen magandaları bulundurmamalı kadrosunda.
burada yapılan şey bir hata, 'Benim polisime kurşun sıktılaar' demekle olmuyor, ortada ne kurşun sıkıldığı var ne birşey, adamlar sakince arama yaparken birden 'Ben sana ne dedim' diye kurşun sıkılıyor, karşı taraf pkklı olabilir ama polisim bu tavrı makul değil.
Bu kafa yüzünden 'Bizi eziyiler' diye ağlaklık ediyor pkk yandaşları. Kendi tarafına da bir yararı yok bunun. Polis böyle davranmamalı.
Osmanlı da bu zihniyet yüzünden 17. yüzyılda Anadolu'da asayişi sağlayamaz hale gelmişti, devlet bu kadar öküzlemesine her meselede 'Hainler, kesin gitsin' diyemez, yoksa bir yerde patlar bu.
Bunlara göz yuma yuma bu hale geldik kardeşim senin dediğin şey bu itlere uygulanmaz, hiçbir Türk evladı böyle birşey yapmaz. Kusura bakma ama o dediğin şey bu ülkede olmaz hele ki pkk köpekleri karşısında hoşgörülü bir polis bu memlekete yakışmaz. Osmanlının çöküşü tamamen farklı bir olay, orada asker kendi emrini kendisi veriyordu, yani misal trafik cezasını asker koyuyordu bununla alakası yok. Konuyu saptırıyorsun sadece.
Sen ne hain be adamsın be! Kız polisin silahını kendine doğru çekiyor sonra silah patlıyor bildiğin kendisi kaşınmış. Polisle alıp, veremediğin varsa Sura, cizreye ve ya Nusaybine bekleriz burad Türk polisine hakaret edemessin!
@Dürüsthukukçu He ya, kız kesin durduk yere polisin silahına atlamış, zaten her tarafın özel harekatçı dolduğu ortamda 'Ben de silah istiyom' demiştir.
Bırakın allaseniz, sırf pkk yüzünden polisin magandalık yapmaya hakkı yok.
Bir çok özel harekat operasyonlarını takip ettim. Ancak suçlu polisle çatışmaya girerse öldürülür fakat hiç bir şey yapmasalar aramaya izin verseler hiç bir şey olmaz. Dilek adlı haininin polisinin silahına sarılmaya hakkı yoktur. Evlerine polisin gelmesini istemiyorduysa, uslu duracaktı. Dhkpc de görev almayacaktı. Uslu durmamışsa, sesini çıkarmaya hakkı yoktur! Ama yine olan polise oldu tabi.. Amerikada ve Rusyada asla tutuklanmazlardı. Sizin gibi hainleri buralara gönderelimde, devlet terörünü görün ondan sonra Türk polisini eleştirin! Polisle alıp vermediğin varsa, burada klavye delikanlığı yapmayacaksın! Dağa çıkacaksın ve Dilekin intikimanı alacaksın burada senin yaptığına korkaklık denir. Hadi ateist yoldaşlarının sana cizredr ihtiyaçları var yalnız bırakma onları..
@Dürüsthukukçu Adamlar zaten aramaya izin vermiş direnmemişler, silaha sarıldığını kim iddia ediyor? Polis, olayda görüldüğü üzere hiçbir aktif çatışma veya tartışma emaresi yok sadece o dallama abinin eziliyoruz edebiyatı var.
Böyle ağlaklık eden kürtleri ben hiç sevmem, ama adam kendince eleştiride bulunuyor sadece.
Amerika'da tartışmalı silah kullanımının suçu ağır, böyle olaylarda eğer olay şaibeliyse bir süre açığa alınıyor polisler, Rusya'da zaten hukuk yok.
Anlamadığınız şey şu, polis oraya arama yapmaya gitmiş, ne olur ne olmaz diye de özel harekat ekibiyle girmiş içeri, adamlar oraya birileriyle çatışmaya değil, arama yapılırken evi güvene almaya gitmişler, polis oraya adam tutuklamaya bile gelmiyor.
Böyle bir maksatla geldiğinde polis durduk yere birinin ölmesine neden oluyorsa, işini düzgün yapmamıştır.
Her durumda, her ahvalde sırf bizden taraf diye birilerinin her yaptığını savunmak yavşaklıktır.
Yavşaģin önde gideni senin gidenleridir
Olayda hayli şahit var tanık onlar. Adamın silahıma sarılıp, çekiyor. Eğer böyle olmasaydı kasten öldürmeden yargılanırdı. Biraz terörist yoldaşındanda suç ara..
@Dürüsthukukçu He yav he, teröristlerin ne mal olduğu belli de, ben devlete ve onun kurumlarına da şahsen pek inanmam.
Hainlere karşı devletimin yanında olacağım sen hainlerin ekmeğine yağ sürmeye et... Ateistende bu beklenirdi zaten..
KS'lilere ve Facebook-Twitter çıplaklarına hayırlı uğurlu olsun, Dilek kızımız öldü, vatan kurtuldu... Polis herkesin evini arayabilir, herkesi öldürebilir bu ülkede...
Iyki gebermiş terörist pislik. Polisin silahını ne kendine doğru çekiyin be hain?
Ülkemin savcısını şehit eden pisliklerin gebermesine mi üzüleceğim?
Beter olsunlar.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar