aynı anda atatürkçüyüm ve ülkücüyüm diyebilirmiyim? ikisi arasındaki fark ve benzerlikler nelerdir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılonu biraz daha geliştirebilirim istersen. ülkücüyüm, Atatürkçüyüm, Dindan olmayı Allah nasip eder inşAllah (Dinci değil ama).
hepsinin ortak yönleri zülüme, emperyalizme karşı olmalarıdır.
Atatürk'ü bitirmek istemelerinin nedeni de bu zaten. o ölmeden Türkiyede ve İslam coğrafyasında emperyalizm tam olarak kazanamaz. o ölmeden din tüccarları, dini sömürenler kazanamaz. Atatürk e din düşmanı diyenler, dini sömürmeyi meslek edinenlerdir incelediğinde görürsün bunu (kafası karışmış vatandaşlar istisna). Atatürk Dindarlarla değil sadece ve sadece dincilerle savaşmıştır. her an küllerinden doğmasından korkuyolar ve aşırı bir tahribat yapıyorlar onun hakkında. artık komik duruma düşecek kadar azıttılar :) neymiş içki içiyomuş diye kafir olmuş :D Kuranla uzaktan yakından alakası olmayan bir yorum bu. içki seni günahkar yapar ama onun hesabını da Allah a verirsin veremezsen cehennemde yanarsın. kaldıkı kimin ne haddine o şekilde yaftalamak insanları. bu kendini Allah ın yerine koymaktır ve şirktir acil tövbe isteyen bir durumdur.92 Yorumla- +1 yıl
Câhilsin diye yadırgamıcam. Bilmemezlikten geliyor bunlar. Fakat bu durumu düzeltebilirsin. Mustafa Kamâl içki içen bir kâfir. Evet, yalan mı? Adam Kur'ân okumayı yasaklamış, câmileri kapatmiş gazino, ahır yapmış. Ya siz yeterki kanıt isteyin yüz tane atarım. Bak kâfir olsun. Fakat kâfirse de kâfirliğini bilsin. Benim dinime zarar vermesin. Osman Gazi'nin lânetlemesini bile umursamayıp Ayasofya'yı müze yaptı. Tamâm yaptı, yaptı da, neden Ayasofya? Müze olabilecek kiliselerde vardı. Kiliselere neden hiç dokunulmadı. Zâten Mustafa Kamâl'i sevenler genellikle Müslüman ve kâfir. Fakat Kadir MISIROĞLU gibi insanları takip eden hep Müslüman. Bir tarafta dünün hızlı Müslümanları ve sayısı hep artmakta olan kâfirler, bir tarafta hepsi Müslüman olan insanlar. Muhakkakki bu zafer bizimdir. Sende göreceksin kaybedekçsiniz. Ne Atatürkçüyüm ne lâikciyim. Ben şerîatcıyım, ümmetciyim, milliyetciyim. Şirkten bahsetmişsin burada, madem şirki bu kadar önemsyorsun lâikcilikte şirktir. Âlimler bas bas bağırıyor "Lâiklik şirktir!" diye. Fakat siz işinize geleni kabul ediyorsunuz. Atan hakkında ne biliyorsan yalan. Ben bu yalana ortak olmıcam. Dinin amacı budur zâten, siyaset dine karışacak. Ay dur siz tarih derslerini ABD'nin verdiğinide bilmiyorsunuzdur şimdi.
- +1 yıl
@hilal1337 Asıl sen cahilsin şeriatçıyım diyorsun ama Milliyetçiyim diyorsun hemde hani Milliyetçilik günahdı işte kafan kadir mısırlıoğlu dinliyerek bulanmış kadir mısırlıoğlu yunan kazansa çeşke diyen bir adam ingiliz mandası isteyen bir kişilik yunan kazansa dinini yaşayabilirmisin anamız bacımız yunanlar tarafından tecavüz edilirdi. siz böylesiniz kadir patlamışoğlu dinleyerek kafanızı bulundırdılar Atatürk camileri ahıra çevirdi diyorlar bir fotoğraf var mı yok ozaman fotoğraf bile yok bazı kişiler böyle yazıyor diye yazamazsın ya da iftira atamazsın hatırlatırım iftira dinimizde günah 😉 cübbeliyi bilirsin seversin hemde sen onadam bile diyor ağzıyla Atatürk dinsiz olmaz Kuranı kerimi anlamak için türkçe meali çıkarttı adam sen okuyorsun anlıyormusun hayır türkçesini çıkarark KURANI KERİMİ anlayabilirsin. abd mandasına girseydik tarih derslerini o verecekti hatırlatırım atatürk türk tarih kurumunu kurdu.😉
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÜlkücüyüm milliyetçiyim Atatürkçüyüm. Ve de hepimiz Mustafa Kemalin askeriyiz emperyalizme karşıyız. Bu ikilemi yaratanlar da milliyetçileri bölmek isteyen din istismarcısı yobazlar ile kendini akıllı sanan o yalakalar.
280 Yorumla
Atatürkçülük diye bir şey yoktu. Onun ölümünden sonra icat edildi. Atatürk de bir Türk Milliyetçisi idi. Hem Ülkücü hem de Atatürkçü olabilirsin tabi ki. Her iki görüşün arasında da fikir ayrılıkları mutlaka var ama senin görüşlerin her ikisinden de bir şeyler içeriyorsa sorun yok.
174 Yorumla
Ülkücü vatanına ve milletine çok bağlı olmaktır. Atatürkçülükte öyle ama biraz daha çağdaş ve yumuşak bir görüştür. İkisi aynı değil ama ikisinden de varsa diyebilirsin.
82 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
21Cevap
ikisinin de temeli türkçülüktür. atatürkçülük asıl köken olarak türkçülüğe dayanır ve sağ bir görüştür. şuandaki geçmişi bilmeyen gördüğü gibi öğrenen solcu düşünceye mensup arkadaşlara rağmen, ikisi arasında bir fark yok yani anlayacağın.
51 Yorumla
Soranaynen tam benim dogru bildigim gorusleri soyledin bencede suanki siyasilerin tuzagina dusuyoruz bencede
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDiyemezsin çünkü Türkiye'de ülkücülük ümmetçilik kafasında bir anlayış.
Türkiye'de milliyetçi kesim ağır muhafazakarlığa bulanmış halde. Atatürk ise dini düşüncelerine kılıf eylememiş bir adam.526 Yorumla- +1 yıl
Milliyetcilik?
Milliyetçi-Muhafakazar
Türk-islam sentezidir
Ümmetcilik doğrudur - +1 yıl
@Baskentli_Babacan Ümmetçilik milliyetçiliğie terstir, ümmetçilik arapları türklere kardeş göstermeye çalışan bir arap özentiliğinden başka birşey değil.
- +1 yıl
@fato92 Chp sosyal demokrat bir çizgide. Atatürkçülük diye motomot bir kemalizm kasmanın kime ne faydası var? Milli değerlermiş, 'Ben bunla oynamam' kafasızlığıyla ülkeyi gene Akp'ye teslim ederek çok iyi savundu milli değerleri.
Atatürk bile ileride çağa ayak uydurmak için benim düşüncelerimi bırakmanız gerekirse beni bırakın demişken bu kadar kot kafalı bir 'Atatürk de atatürk' çığırması saçma değil mi?
Milli değerler diye bana kimseye bir faydası olmayan saçma sapan düşünceler dayatılıyorsa, kusura bakmayın almayayım.
Soran+1 yıl@fato92 zaten mhp neden kurulmustur onu bir bilelim. kesinlikle chp ataturkculuk kavramini barindirmayan ve korumayan chpnin "Ataturkcu" primleriyle halki kandiran chp ye karsi cikmistir mhp
- +1 yıl
@fato92 He ya he, milli değerlermiş, mal mal ideolojik saçmalayıp oy devşirsinler anca. Kime ne faydaları dokundu, ne işe yararlar belli değil. Başlarında bir tane kafasız, kavramlar üzerinden düşünen herif var, atar gider yapıyor anca ona buna.
Chp Hdp ile yakınmış, İç Güvenlik Yasası'na Mhp Hdp ile omuz omuza karşı koydu ne diyelim şimdi Hdp ile ortak mı diyelim Mhp'ye? Hdp'nin tek stratejik ortağı Akp oldu şimdiye kadar.
Chp sosyalizm de sosyalizm diye ötüp durmuyor, sosyal demokrat olalım diyor. Kürt milliyetçiliğini savunmak dediğin de belediyeleri özerk yapalım, bölgede halkın seçtiği insan belediyecilik ve şehirliliği yönetsin bakanlar kurulu karışmasından ibaret.
Yani ne istiyorsunuz anlamak güç? Ben Hdp'yi zerre kadar sevmem de, sorun çözmek yerine it dalaşı gibi sürekli birbirlerine mi saydırsınlar? Böyle siyaset mi olur?
Soran+1 yıl@fato92 yanlismi anlasildim acaba? siyasi gorusumu paylasmak istemiyordum fakat yanlis anlasildigimi dusunerek ben zaten mhpliyim hatta sunu da belirteyim osmanli torunuyum diye dile getirmek istiyorum cunku ben osmanlinin yonettigi politikayida cok seviyorum ve en dogru buldugum politikaydi ayrica Ataturkude cok seviyorum fakat genelde bizim ulkemizde mhpliyim ve ataturkcuyum diyemiyosun oyle bir algi yerlestirmisler beyinlerine mhpli olup ataturkcu olman onlar icin sacma ve olanaksiz gozukuyor
- +1 yıl
@SafTürk Bunu diyen aynı şeyi kendisi için de düşünüyor mu acaba? Hdp'ye terörist, hede hödö diyorlar doğru.
Ama açın biraz ülkücülerin bu ülkede yaptıklarına bakın, geçmişlerine falan, acaba ülkücüler fırsatını bulunca pkklılardan geri duruyorlar mı? - +1 yıl
Şimdi ben bunu da anlamıyorum, Osmanlı seni türk olduğun için saraya ibrikçibaşı bile yapmazdı, sen hem türk milliyetçisi hem osmanlıcı nasıl oluyorsun?
ya senin hakiki ataların 17. yüzyılda Osmanlı düzenine baş kaldırıb Büyük Kaçgun'a neden olmadı mı?
Osmanlı türklük idealine en uzak türk devletidir.
Soran+1 yılevet dogru ulkuculerde bu olayada rastladim arastirdim ve ulkuculer vatanina zarar geldiginde yakip yikarak ortadan kaldiriyorlar sıkı bir dusunce yapisi da vaf yok diyemem
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok isminden de anladığım üzere bir Viking efsanesine kafayı takmış bulunmaktasın, üstelik adını bile doğru yazamamışsın. Bir ülkücü değil, bir Türkçü olarak cevaplıyorum sorunu; Ülkücüler bu milletin tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve Türkiye'nin hala en teşkilatlı ve en etkili kurumudur. Türkiye tarihinde Ülkücüler her daim anlı ak bir güruh olmuştur. O yüzden çamur atma teranesini bir köşeye bırak sonra konuşalım. Tamam mı Viking efsanesi?
- +1 yıl
Mhp'liler büyük çoğunluğu aynı zamanda da Atatürkçüdür canım. Hatta bu ülkede Atatürk'ü tek temsil eden parti de Mhp'dir. Diğerlerinin ne haltlar karıştıdıklarını görüyorsun Milliyetçilikle alakası olmayan insanlar Atatürk'ün adını kullanarak prim elde ettiler senelerce. Ülkücüler zaten aynı zamanda Atatürkçü olmak ve onun bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak zorundadır.
- +1 yıl
@SafTürk He ya, her yerde saldırgan tavırlara girip insan linç etmeye eğilimli tipler ülkenin alnı ak oluşumu.
- +1 yıl
@fato92 Merak ettim acaba ülkücüler Atatürk'ün cumhuriyetine tam olarak ne yaparak sahip çıkıyor. Yani hakkaten, ülkeye son elli yılda ne kattılar?
Genelde kavgaların bol olruğu her ortamda varlar, onun dışında bir etkileri yok. Ülkü ocakları desen, çoğunluğu IQ'su ayakkabı numarasından hallice magandaların doluştuğu yerler.
Atatürk, değerler, bilmem ne diye edebiyat yapmak kolay da, kime ne faydası oldu bu ülkücülüğün ki bu kadar ögzüveni yüksek la bunların?
Soran+1 yıl@fato92 ayni gorusteyiz
- +1 yıl
Bak bizim bir yunus yüzümüz vardır; yumuşaktır sevgimizi gösteririz. Bide Yavuz yüzümüz vardır, Tanrı'nın kılıçı olur hainlerin başına ineriz. Ve Yavuz sultan selim in bir sözünü hatırlatmak isterim; nush ile uslanmayını etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Anladık mı bitanesi?
- +1 yıl
@SafTürk Bak işte diyorum, magandalık, tehdit falan işiniz gücünüz. İnsan gibi tartışmak bile pek mümkün değil.
'Biiiiz tanrının kılıcıyııız'mış. He ya, sorsan barış dinine falan inanıyordur.
Biz bu tip gruplara kuduz maganda sürüsü falan diyoruz, eğer bir müslümansan, böyle tiplerin Tanrı'nın kılıcı olduğunu iddia ederek inandığın dinin tanrısına hakaret etmezsin. - +1 yıl
Sen git bir hadis oku ayet oku sonra gel tartışalım. Görüyorsun ki ben senin şahsına hakaret etmedim. Hakareti sen ettin. Bide bana maganda diyorsun. O magandalık değil o sahiplenmedir. Tabii sizin gibi avrupavari toplulukların bilmediği şeyler bunlar, mezhepler filan. Sizde mezhepsizlik moda olmuş, bizde ise sizin deyiminizle yobazlık vs. Üstelik oradaki Tanrı senin anladığın dilde bir ilah değil. Ben yaratıcı olan yüce ilah dan bahsediyorum, fakat senin gibi bedeviler ve meçzuplar bunu hristiynlık vs gibi görürler. İşine bak senin gibi bir cühelaya Zaman harcadığım için zaten pişmanım. Baş parmağıma yazık.
- +1 yıl
@SafTürk Ben bir milliyetçileri, bir de muhafazakarları biliyorum bu kadar çok kavramla beyni uyuşmuş olan. He ya he. Tutarlı olmak, makul olmak falan hiiç gereği olmayan şeyler, 'Biz sahipleniyoruz, siz anlamazsınız, siz şöylesiniz biz böyle hede hödö' he ya.
+1 yılÜlkücülük ikiye ayrılıyor bir bakımdan bazıları islamcı bazılrıda Türkçülüğü savunur muhsin başkan gibi kişiler zaten sonradan Mhp ayrıldı bbp kurdu bunların hepsi İSLAMCI ama türklüğüde savundular. ülkücülük ilk başta ztn türklük sonra İSLAMCILĞA'da yöneldi sonra rusya dağıldıktan sonra Türkçülük ağır bastı ülkücülük zaten atatürkçü olmak ama şu an mhp ne atatürkçü ne ülkücü kalmadı devlet bahçeli sayesinde kalmadı. Biz Türkçü ve Ülkücü gençler olarak Hem Türkçüyüm hemde ülkücüyüm hemde Atatürkçüyüm diyoruz unutma Ülkücülük Atatürkü sevmekdir alparslan türkeş bir sözünde atatürkü sevmeyip ülkücüyüm diyenlere ülkücü degil dedi muhsin başkan islamcı ve türklük kişiliği var ama oda atatürkten vazgeçmedi
30 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Atatürk'ü okursan solcu olursun ama Atatürk'ü anlarsan milliyetçi olursun eğer hiç anlamazsan yobaz olursun. Diye bir söz var
161 Yorumla- +1 yıl
Okuyorum anlıyorum türküm atatürkçüyüm
milliyetcilik ve ülkücülük vardir Atatürkcülük yoktur. Atatürk milliyetci ve vatansever birisi oldugundan dolayi bu ulke icin savasmistir. Muhammetcilik diye birsey mi var koskoca peygamber ya da peygambercilik var mı yok. önderler yöneticiler yönlendiriciler her zaman gelir gecer asıl kalan görüstur.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgenellemek istemem ama şu ülkücüler nasıl insanlar oy günü en çok tiksindiğim hdp kağıt kalem alıp köşede oturup oylarısessiz not alırken, ülkücü hır gün çıkarıp küçük çocuğu koymuşlar sandığın etrafında dolanıyor gidip ikide bir abilerini çağırıp ortalığı krıştırıp bağırıp çağırıyor sebepsz halkımızda he onlarda onunla bağırıyor ortalık karışttırıyorlar günde bir kaç defa yaptılar ve bir kaç defa akp oyu yaktılar tiksindim yeminle
00 YorumlaAtaturkden turkcusu var mı ataturk ender bulunan bir turkcudur ve turk ulusuna hitap etmis hep ben mhpli olarak ataturku ornek almisimdir
52 Yorumla- +1 yıl
Allah Allahhhhhhhhhhhh :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen öyleyim. Vatanım için her şeyi yaparım. Atatürkçü değilim lakin Atatürkü severim zaten Atatürkçü kavramı diye bir şey de yok. Yani olabilir.
50 Yorumla
+1 yılAynisi degildir ama ülkücülük Atatürkçülüğü de içine alır
40 YorumlaOlur. Zaten ülkücü insan Atatürk ü sevmek, sahiplenmek zorundadır. Aksi halde alperenci olursun.
40 Yorumla
+1 yılbunun için ikisininde anlamını bilmek gerek. Ülkücülük tanımı içerisinde Atatürk milliyetçiliği geçiyor zaten. Kendıni Türk hisseden herkes Türk tür. zaten birbiri içerisinde.
20 Yorumlasimdi ben bir fark goremiyorum :)
Chp ve Mhp taban olarak birbirlerine cok yaklastilar. Tek farklari islama olan yaklasimlari :)40 Yorumla
+1 yılkesinlikle alakasız ülkücü birisi atatürkçü olamaz, gerçek bir atatürkçü ise ülkücülerin düşmanıdır..
25 Yorumla
Soranülkücülüğün amacı ne? ülkesi için herşeyi yapacak olan milliyetçi değilmidir? ee Atatürkçülükte öyledir onların amacı da ülkesi için herseyi yapacak vatanını milletini seven kisilerdir
- +1 yıl
saçmaladın
Soran+1 yılatatürkçumüsun sen onu bir soylermisin?
- +1 yıl
olabilir sana ne
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk u seven insan dinini de milletini de sever , gayet normal
30 Yorumla
+1 yılHayir kesinlikle ayni s3y degil.
15 Yorumla
Soran+1 yılneden?
- +1 yıl
Milliyetcilik aslinda vatana olan duskunlukken simdi milliyetciler irkci olmuslar.
Ataturkculer irkci degiller hatta onlarda solcular.
Farklar farklar farklar. - +1 yıl
Ya sna kukusu dustu beni elestirmek git yoruma kendi dusunceni yaz hadi uza.
@fatoo2 - +1 yıl
@fato92
+1 yılÜlkücülük nedir açıklar mısın bana?
27 Yorumla
Soran+1 yılbenim bildiğim ülkücülük kavramı vatanını milletini gerçekten seven herşeyi yapan ve yapacak olan vatansever kişilerdir
- +1 yıl
Senin o vatan sever dediğin ülkücüler para için oy sattı. Hopada gençlere uyuşturucu satıp zehirliyolar. Kendini herhangi bir kategoriye koyma bir insan aynı anda atatürküde sever dininide sever vatanını da sever.
- +1 yıl
Chp'liler Hdp'ye satmış olmasın para için oyu. bas bas bağıran bir sürü Chp'li gördük oyumuzu Hdp'ye vereceğiz diye. elinde kanıt olmadan kafandan uydurmakla milleti karalayamazsın. Gençlere uyuşturu satanların en büyük ayağını pkk ile bağlantılı teröristler oluşturur. Kaçakçılığın da ağababasını onlar yapar. Ülkücülüğün ne demek olduğunu bilmiyorsan yorum yappma.
- +1 yıl
@fato92 la düşüncesiz akp %50den yüzde 40a düşüyo hdp %10 alıyo chp'nin oyu sabit ve chpliler oy veriyor öyle mi. bir sktrin gidin tayyipe baba deyin
- +1 yıl
@fato92 kaybol uğraşamam
+1 yılÜlkücülüğün asıl manası Türk-İslam birliğidir. Atatürkçülük ise aksine İslam düşmanıdır, dini tahrip etmeye yöneliktir fikirleri.
67 Yorumla
Soran+1 yılbak ben bu düşünceye çok kızıyorum. Atatürk neden böyle faşistçe din düşmanı olarak algılanıyor genelde bu ülkede? ve din düşmanlığı olduğunu kimden neye göre duydun bu kulaktan duyma bilgi (sizlik) lerin kaynağı nerden?
- +1 yıl
İcraatlarına, yaptıklarına bakman yeterli.
Sadece bediüzzaman said nursi nin hayatını araştırman yeteri olacaktır.
O zamanı yaşayan nice insan daha sağ. - +1 yıl
@SafTürk :)) bir kere bile boy abdesti aldığını düşünmüyorum.
Beni bilmeden yargılamayın ve bir daha da yazmazsanız sevinirim - +1 yıl
@SafTürk Benimle ilim konusunda yarışma kalkma lütfen.
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. ben bir fark görmüyorum
20 Yorumla
+1 yılDiyebilirsin tabi.
40 Yorumlaherhalde Ülkücüler ststurkcudur
00 YorumlaAynı olamaz.
11 Yorumla
Soranneden peki?
ikisi aynı şey bakma sen onlara
10 Yorumlaherdıkji hewdo xıraftıre
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılolmamaz
11 Yorumla