Türkiye nin gerçek nabzını en derinden söyleyen iki söz bence.

İki sözü de beğendim. İkisi de çok doğru..
Kişiler umrumda değil ama sözler doğru ve bugünü yansıtıyor. Zaten bir sözün güzelliği kendinde gizlidir. Söyleyene dikkat etmem çoğu zaman
Hukuk devletinden uzaklaşmamız pek iyi bir gidişat değildir. Haksız yere bir mazlumlar topluluğu devlet imkanları kullanılarak bitirilmeye yok edilmeye çalışıyorlarsa buna elbette bir tepkimiz olacak.
Ahlak her şeyin temeli ilk sözde denildiği gibi, erdem yoksa doğruluk yoksa bozulma gerileme başlar. Bulunduğumuz konumu bende sevmiyorum. Biraz umudum kırıldı zaten bu siyasi konularda aslında bu ülke de demokrasiyi arzulayan batışı arzulayan insanlar ciddi bir biçimde kandırıldı. İnsanlar kişisel hegemonyaları yok şu olacağım bu olacağım derken, ilk çzigilerinden uzaklaştılar. Ve artık milletini değil çıkarını düşünmeye başladılar.
Atatürkün sözüne gelirsek dinamizm temelli söylenmiş bir söz olduğu için doğrudur. Her zaman insanlar çabayı kendileri göstermeli başarıyı kendileri beklemeli yoksa da oluşturmalıdır. İnsan kendine güvenirse zaten kimseye hayran olmasına ya da ondan yardım beklemesine gerek yok. Bu sözü çok beğendim gerçekten 😊
Bir de şu çok önemli demokrasilerde hiçbir kişiye minnet hiçbir şekilde duyulmamalıdır. Duyulmaya başlandığı an kayırmacılık rüşvet vs vs bir sürü geri bırakan şeyler yaygınlaşır.
Klavye hatası olmuş kusura bakmayın 😂😂 Batış değil o barış 😊
Ahh Apple ahh yapılır mı bu ya 😊
Sorun değil ilginize teşekkür ederim.
Machiavelli'nin böyle bir sözü olduğunu bilmiyordum tam 12'den vurmuş. Rönesans zamanından kalma bir söz ancak günümüz Türkiye'sini bu kadar güzel anlatabilirdi.
Atatürk sözüne ise hiç değinmeye gerek yok. O kadar öngörü ve vizyon sahibi bir adam ki, bazı kesimlerce anlaşılamamasının ve sevilmemesinin tek nedeni bu. Yaptığı her eylemi, söylediği her sözü geniş çaplı düşününce mutlaka altından makul bir neden çıkıyor.
Bu iki söze karşılık bir tane daha yazmak lazım, üçleme olsun..
'Türk halkının %60'ı aptaldır.' Aziz Nesin.
Teşekkür ederim.
Kafa yapımız gereğinden fazla aynı neden dersen , sade ve öz anlatmayı seviyorsun. Konuları 12 den vurabiliyorsun bu da zaman ve fayda sağlar. Aziz Nesin'i de anınca tam işte beklediğim bir yazı olmuş dedim. Herkes yapamaz böyle seni taktir ettim , asıl ben teşekkür ederim.
Einstein der ki , '' Eğer bir şeyi basitçe izah edemiyorsan , yeterince anlamamışsın demektir '' .
Ne zaman bir şeyi iyi ya da kötü anladığımı bu şekilde özetleyebiliyorum kendime. Şu bir kaç satır aslında koca bir roman olur. Bu yüzden aforizma dedikleri sözleri çok severim ve hayatıma ilke edinirim. Profilindeki OSHO 'yu da görünce arkadaş olarak ekliyeceğim seni tekrar teşekkürler.
Egom şöyle çapraz köşeden okşandı biraz yalan yok, tekrar teşekkür ederim.
Laf kalabalığı sevmem, ben daha uzun veya kısa da yazabilirdim bununla ilgili bir limitim yok fakat önemli olan aklımdakileri derleyip toplayıp bir bütün halinde karşı tarafa yansıtabilmek.
Bende çok severim bu tür sözleri, aforizmaları. Bazen iki derin kelime sayfalara bedel oluyor gerçekten. Ego kısmını geç, teşekkür kısmını kabul et. Güzel günler dilerim.
Dostum bunlar Freudyen düşünceler. Yapmayın. Savunma mekanizmalarınızın ne kadar çok iyi çalıştığını biliyorum ama inan ol-mu-yor. Çamur at izi kalsın mantığıyla karalanmıyorken bir de sözleri güne uyarlamaya çalışmakla ancak aynadaki adama söylersiniz bunları. Demokrasinin gerekleri var ve bunu kabul rderek hareket etmeli. Ve başaramayanların hiç mi bitmez bahaneleri? Göbeğini kaşıyan adam dediniz, tutmadı. Makarnacı kömürcü dediniz, tutmadı. "Koyun" dediniz, koyuyorlar. Ve yenilmişliğin psikolojisi ve hiç yenemeyeceğinin bilinciyle elden bişey gelmeyince %60 ironisine saldırdınız. Bence kavga etmek yerine, karşı çıkmak yerine durup bir düşünebilseniz, Mustafa Kemal'in bu sözünü iyi anlarsınız. Yoksa kuyunun yanında susuz ölen adam gibi acınılır olur haliniz. Sonra da Machiavelist olursunuz.
Mesele şurda ki hiçbir inaanın hatasını kabullenmek olmaz. Ama pireye kızıp yorgan yakarak genelleyici yaklaşımlarda bulunmak da kimsenin yararına değil.
Konuşmak istersen burdayım.
Yazılarında dürüst olduğunu sandım fakat sende bir argümanın arkasına sığınıp , savunma mekanizmalarını üst edinerek yazmışsın. Ne alaka? O sözlerin ağırlığına ve bilincine gelsek ya? Ağır mı geliyor.. Bak bir kaç kelimeyle özetliyorum ben. Niye laf oralara buralara sallanıyor. Freudyen düşünceler nedir , düşünce düşüncedir. Açık ol ya da hiç konuşmamak daha oturaklı olur. Demokrasi dediğini bizler çok iyi gördük gerek oy kullanımında plakasız arabalar gerekse bir çok adil olmayan davranışların bütünü. Şayet bunları göremeyipte daha bir çok şeyler de oldu bitti ev sonrasında biz bunları yemedik diyorsan da arkasından da rumuzundan anlaşıldığı gibi psikolog üslubunu sergiliyorsan çok iyi taktik kullanıyorsun demektir. Samimiyetsiz ya da çarpıtılmış görüyorum görüşünü. Bence de psikologculuk oynayarak hiç olmuyor. Yeni bir taktik geliştirmişsin ama bizim gibiler yemez.
Düşüncelermi eleştireceğini düşünerek yazdım. Zira burada yorum yapan arkadaşın birine haklı olarak "de ki şunlar şunlar ahmakça." Dedin. Yani "tezime karşı bir antitezle gel" dedin. Bunun için uzuuun uzun yazmak durumunda kaldım. Çünkü karşımdakinin dolu olduğunu bilmek, bende tartışma güdüsünü artırır ve "bir şeyler elde eder, yeni bir perspektif kazzanırım" diye düşündüm. Ama merakla beklediğim cevabının içinde bir tek düşünsrl ifade bulamadım malesef. Hep kişisel klikler... Ama yine de açıklayayım. Bir umut, dolu bir cevapla karşılaşırım.
Yrnilgi psikılojisinin hakim olduğu bir "plakasız araba" yorumun var. Pek tasvip ettiğim bir duum değil benim de fakat sanki o plakasız araçlar olmasa, başka bir parti tek başına iktidarmış gibibir hava estirmen doğru değil. Diğer partilerin de hakim olduğu yerlerde neler yaptığına az çok şahidiz. Demokrasinin nanelri bunlar. Fakaaat... En yakın rakibini ikiye katlayarak gelen bir iktidardan bahsediyoruz. Vunları görerek geçerli argüman kullanalım
Kusura bakma ama bana psikoloji üzerinden yorumlar yapman komik geliyor. Belki çok bilgin hatta deha da olabilirsin , bizlerdan olaylara daha da net ve ince ayrıntılı bakabilirsin ama olmayacak konularda çelişkiyi göremeyipte , üzerine savunma geliştirirsen orada tüm karizman biter. Demokrasi diye bir şey yoktur işin özünde , daha bunun gerçek bilincinde değilsin. Paranın olduğu yerde demokrasi olmaz bunu seçimlerde dağıtılan yardım mı diyelim altın mı diyelim anlaşılıyor. Buraya sıralarım neler oluyor bitiyor ama işim değil. Kısacası iyilik meleği gibi ol-mu-yor şeklinde giriş yaptın fakat yemedi o da üzgünüm. Millet öğrendi öğreneceğini o yüzden bence hiç zorlama. Burada işin komiği hiç bir kimseye adı açık lafta yok sadece ortaya söylenmiş sözler tansiyonu hareketlendiriyorsa bence 12 den bir OK bu sözler. Onu bunu yapanlara destek verenler önce erdemini sonra da vatanını yitirir.. herşey ortada
Keşke fikirlerimiz konuşabilseydi. Ama ne yapalım başka bir arkadaşa nasipmiş. Denebilecek sözü Kafka iki cümleyle özetliyor:
"Beyinlerimiz savaşsın isterdim bayım. Ama siz silahsız gelmişsiniz."
Not: Ben psikolog değilim.
bu milletin onurunu şerefini şanlı geçmişini 1923 de ayaklar altına aldılar şimdi ise bu değerleri tekrar geri almaya başladı
bu gün başımızdaki idarecilerin hırsızlık ettiğinin kanıtı varsa buyrun tc. savcılarınız iş başında verin kanıtlarınızı cezalandırsın
ha kanıt yoksa iftira atmayın iftira en onursuz bir davranıştır
sanki böyle bir şansımız yok yapamıyoruz dediğinizi duyar gibiyim öylemi
o halde sizin tapmakta olduğunuz bu kamalizm laik sistemin getirdiği köhne düzenden kaynaklanıyor evvela bu düzeni yıkmak gerek
durum böyleyken bu düzeni yıkmak eyliminde olan bu düzeni yıkmaya çalışmaktan suçlanan bu konuda sicili olan ceza almış olan kişilere destek vermek ilk yapılacak onurlu iştir
hırsızlığı namussuzluğu teşvik eden bu sistemi savunanları desteklemek cahilliktenmi? namussuzluktanmıdır?
Cevap
4Cevap
inadına akp inadına rte inadına demokrasi
sana barajı aştırmayacaz abd israil köpeği hdp pkk
mustafa kemali kullanma halk ne isterse o olur halka saygı duyacaksınız
millet inanmıyor hırsızlığa inansaydı alaşağı ederdi siz bu cahil bağnaz yobaz kafanız ile hep muhalefet olacaksınız tarihte iktidar olmak size zor bu kafa ile
yaşasın türkiye cumhuriyeti
Çok haklı iki söz bence
Cok fazla dogru
ahmakça laflar hemde bir korkaktan
Lafı kıvırmadan yorum yap. Deki , şunlar şunlar ahmakça yoksa parazitsin :)
Sen kaç tanesini okudun doğruyu söylersen imanını da arkana alarak. Nasıl bir adammış bu? Anlat görüşünü görelim..
Evet aynen
kendi tarafındna bakıyorsun sadece
Böyle iki kelimenin arkasına sığınmayın. Arkadaş şu görüş şundan dolayı hatalıdır diyebilin..
ben derim zaten ama senin önce başkalarının cümlelerinin arkasına sığınmayıp burada bu yazıyor şimdi bizim halimizde bu deki bende sana cevap yazıyım.
Sen sığındığın cümlelerin arkasındna kendi görüşlerini net olarak yazarsan ben de sana yaptığının karşılığını veririm
Ne alaka la? Kafanız iyi mi sizin? Neyin arkadasına sığınacak mışım yorum yapamıyorum desene şuna ya da oradaki gerçekler ağır geldi.
bana hakaret etme hakkını nerden buluyorsun? kafam yerinde benim başkalarının cümlelerinin arkasına sığınmayın birazda kendiniz yorum yapın :)
ağır mı geldi ben sadece vereceğim cevaplardan önce kafanızdaki net fikirleri almak istedim böylece yazmak daha kolay olacaktı bunu göremeyecek kadar kör olduğunuzu tahmin edemedim kusura bakmayın :)
Türkiye'de şu an geçmişte yapılamayan bir sürü işe yarar uygulama var. Zamanında bir sürü belediye işçisi vardı ama çöp bile toplanmıyordu. Bu çalışanlar nerdeydi? niye para veriliyordu haberiniz yok tabi :) Şimdi geçmiş şu yok bu yok önceden ne vardı hadi bir yaz ne vardı :)
Sen tek kelime bir yürü git.. Özeitin özeti o sözler ben söylemişim ya da bir başkası ne fark eder.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar