Rusya dünyanın en güçlü orduları listesinde 2. sırada gösteriliyor türkiye ise ilk 10 a bile giremiyor Sizce savaş çıksa Rusyaya karşı hiç şansımız var mı?
Rus ordusu
Rus ordusu
rusya 2. türkiye 8. orduya sahip 10 a giremediği nerden çıktı bu kadar ezik olmayın
bizler binlerce yılık medeniyetin mirascılarıyız rusyanın hadine değil bize savaş açmak
böyle birşey olmayacak rusya sadece üste çıkmak için çabalıyor
harp psikolojik üstünlükle kazanılır senin gibi düşünenler zaten harbe giremez
harpler milletler arasında yapılır silahlar sadece tahribat için kullanılır
şuanda bile rusyaya hizmet etmekte olduğunun umarım farkına varırsın
farazi konuşuyorum zaten çıkarsa diyorum sıralamalara bakınca rusyanın amerikayı bile devirebileceği anlaşılıyor her türlü ordu sıralamasında hep ilk 3 e giriyor rusya
ben son bir hatırlatmadaha yapayım rusyayla biz en son sarıkamış hadisesinde savaştık enver paşanın emrini dinlemeyen narmanda bekleyip rus ordusu geçtikten sonra takviye kuvvetin yolu kesmesi için emir verilen birlik emri dinlemeyip direk rus ordusunu karşılamış harp kaybedilmişti
kayıplar ise çok az farla bizim fazlaydı rus ordusunun tek savaş cephesi orasıydı fakat bizim sarıkamıştan başka 6 tanedaha cephede savaşımız vardı ruslar savaşı kazanmış olmasına rağmen işgalde fazla barınamadılar hep halkın karşı koyması hemde rus halkı savaş kayıplarını kaldıramıyor savaşa karşıtlık yükseksesle dile getiriliyordu
neticede ruslar geldikleri gibi geri dönmek zorunda kaldılar
rusların öyle gürcüstana saldırması oryaya buraya havlamasına bakmayın
bize savaş açacak ne yürekleri var nede güçleri
petrol fiyatları 50 daların altına inince parasal sıkıntıları başlayıp ekonomik kırize geren
40 doların altına düştüğünde ifraz açıklaması yapmak zorunda kalan bir ülke rusya
ama son 10 yılda çoook kalkındı rusya 260 milyar dolardı milli hasılaları 2 trilyon dolar yaptılar 15 yılda putin uçurdu rusyayı ordusunu yeniledi akademisyenler tarafından amerikadan sonra potansiyel süper güç adayı olarak gösteriliyor çinle birlikte
elindeki asker silahların sayıları değerlendiriliyor
abd yılarca savaşsa ekonomik kırıze girmez ama rusya öyle değil sudiarabistan petrolu 30 dolara çektim dese rusya sabaha aç kalkacak
abd ye bile gerek yok öyle sistemli derin ilişkileri olan bir ülke değil senin anlayacağın
düşün işte daha 4 ay evvel oldu rusya gazda indirim sözü vermişti sözünü zamanında yerine getirmeyince rusyanın en iyi dostu olan iran devreye girdi rusyadan aldığı gazı biz verelim daha ucuzuna dedi
bu işler böyle sadece azerbaycan dahi türkiyenin gazını karşılıya bilecek durumda olduğu halde bile sirf böyle durumlar için değişik ülkelerden gaz petrol almaktayız
savaşmak öyle ikikişinin kavgasına benzemez onun silahi iyi o kazanır mantığı yanlıştır
yerle bir ederler. gerçekleri ister kabul edelim ister etmeyelim. o gerçek var malesef. lafla iş olmuyor, bazıları gazlanmış konuşuyorlar. dikkat etsinler "gaz"ı kesmek onların elinde
Savaş alanında silahlar konuşmuyor p ülkeye ne kadar bağımlısın veya bağımsizsin o önemli Rusya ile 2-3 avrupa devleti birlesse Tr ambargo koysa ne yapabilirsiniz özellikle dışa bu kadar bağımlı olurken
Kurtuluş savaşı dönemimde de böyle diyorlardı. Türklerin şansı varmıymış yokmuymuş iyi gösterdik. Savaş çıkarsa sende görürüsün artık
Cevap
15Cevap
yalnizca ordu kiyaslamasi yapiyorsan tabi rusya guclu. adamlar durmus hazar denizinden suriyeyi roketle vuruyor adamlarin bura gelmesi bile ihtiyac degil...
turkiye yuz olcumu adam sayisina gore normal ama rusya dunyanin en buyuk olani ne kadar basarisiz olsalarda geri cekile bilme imkanlari var ama turkiyeye atilan asiri guclu bir bomba buyuk zafiyat verir..
rusun sovetten kalma bir silah sanayisi var .. ruslar o zaman ki teknolojiyi simdide gelistiriyorlar hepsi kendi silahlari. sovetler donemindeki gibi iyi olmasada her kesi etkileyecek bir gicleri var ama turkiyede silah sanayisi daha yeni duzene girmeye basladi. en iyi silahlar aliniyor, israil bizim icin silah yapiyor arkadas nasil guclu ola bilirsin ki ? daha atom silahin yok..
usta türk ordusu nası ilk ona giremiyo 8. sıradayız bende bizim milleti anlamıyorum anasını satıyım kendinizzi niye ezik görüyosunuz? dünyaya bak şimdi kim sesini çıkarıyo düşürdük işte girmeseymıs sınıra g*t laleleri
al bak
www.google.com.tr/url
10. sırada yazacaktım soruyu yazarken yanlış yazdım
rusya bize 8 sıra fark atıyor ama
usta duyanın 8. buyuk ordusuna sahıp bı ulkeyle kımse kolay kolay sıcak savasa gırmez buna abd de dahil
Rusya %100 saldırı yapamaz ama biz %100 savunma yapabiliriz. Kara harekatı olmadan savaş kazanılamaz. Bu sebeple karada hiç şansları yok. Üç beş muhalifi bile bombalayarak bitiremediler, bizi mi bitirecekler? :D Korkmayın bir şey olmaz.
Tarihten ders almasını bilmezler ise sonları harap olur.
Ayrıca silahı güçlü olanın dediği değil, Allah'ın dediği olur...
piyadelerbir halta yaramıyo artık bu devirde kimde teknoloji varsa olay onda bitiyo adam sibiryanın ordan sana bir nükleer füze atsa öttürür buraları ama atamaz neden nükleer serpinti buraları indirir aşagı suriyesine zarar verir irana gider iranda hop kanka bende sendendim yanlış yaptın der oda ona gönderir bölece tenis kortundaki tel gibi kalır türkiye aralarında amerikada uzaktan seyreder
kara harekatı olarak hiç şansları yok giremezler türkiyeye. bizden artısı uzun menzilli füzeleri var işte.
Savaş çıkarsa, bu sadece Türkiye - Rusya arasında mı olur sanıyorsun sen...
iki ülke arasında kalmaz tabi ben farazi konuşuyorum iki ülkeyi askeri açıdan kıyaslıyorum
havada karada denizde her şekil döşüyorlar adama ya. boşa savaşa gerek yok. kıl payi bile kazanamayiz.
Nasıl bir savaş öngörüyosun ki? karadan mı kim kim işgal edecek? rusya ile türkiye arasında savaş çıkar ise bu dünyaya yayılır ve 3. dünya savaşı çıkar
Güçlü olabilir bizden ama karşısına alacak kadar yürekli olamaz çok zayiyat verir çünkü.. bunun natosu da var yani bir taraftan
Rusya öper ama Türkiye amerika ya ve dolayısıyla israile güveniyor ama savaş zamanı asla senin suratına bakmazlar. Şimiden dediler biz karışmayız, iki ülke arasındaki sorun diye
rusyayla savaşırken rus ülkesi karıları gönderse ağzımıza sıçarlar valla
uzun menzilli füzelerle savaş kazanılmıyor.
tamamını izledin mi videonun tamamını izlesen ürperirsin
izledim bak şunu söyleyeyim türkiyeyele savaş demek sadece türkiye ile savaş demek değildir kendi coğrafyası kazak türkmen kırgız hepsi türk ve bu silahlar kullanılırsa bir stokları azalır iki güç kaybeder afganistanı bile yenemeyen bir rusya ne oldu sscb yıkıldı rusya bunu göze alamaz
Bizim en güçlü silahımız ' İMAN POWER ' kardeş :)
@ByAbazi kardeş sen merak etme. Savaş zamanı Allah için canını verir bu millet ;)
Kaçıp gidecekler belli zaten onlara bir şey dediğim yok ama bizim kanımızda var bu. TÜRKler Allah'ın Kırbacıdır , Allah'ın silahı'dır. Hadisleri bile var. Ve Martin Luther'in Türkler hakkındaki yazısınıda okumanı tavsiye ederim :)
martin luther ne demis kisaca soylesene
@bos-bosuna birdeburadandinleyin.blogspot.com.tr/.../...i.html sayfayı aşağıya çek Lutherin Türkler hakkındaki fikirleri yazan yerden başla okumaya
kim güçlü veye değil bilmem ama Allah ne derse o olur ;)
ya bırakın şu ütopyaları
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar