Dinden çıkanları öldürün diye bir ayet var mı Kuran da varsa yazablir misiniz araştırmak istyorum?
Cevabın nedir?
+1 yıl“İnandıktan sonra kâfir olan bir toplumu, Allah hiç yola getirir mi? Üstelik onlar o Elçi’nin doğru olduğuna şahit olmuşlar ve kendilerine açık belgeler de gelmiştir. Allah zalimler topluluğunu yola getirmez. İşte onların CEZASI, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır. (Ali imran 86-87)
''İman edip sonra inkâr edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkâr edenleri, sonra da inkârlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir.'' (nisa 137)
Bu ayetlerde görüldüğü gibi dinden dönene bir ceza yoktur.
@çağdaşyılmaz Sizin söylediğiniz ayet ise dinden çıkıp müminlere karşı savasanlar icin vardır.
Ayrica Abdullah ibnu Saad diye bir sehabe de dinden dönmüştür lakin öldürülmemiştir.
Bahsededilen hadiste dinden çıkıp savaşanlar için olabilir.01 Yorumla- +1 yıl
Yani Ölüm cezası yoktur.
En İyi Cevaplar
+1 yılAyet yok, eğer savaş sırasında isen öldürme meşrudur ancak normal bir zamanda yapamazsın. Hadis var, peygamber sözü Kuran sözüdür ancak değiştiriyorlar artık o yüzden ayetlerle doğrulamadan körü körüne inanma. Kuran'da bir çok yerde dinde zorlama olmadığını ancak dinsizlerle de aynı ortamda bulunmaman gerektiği konusunda uyarır
00 Yorumla
Hadis var.
Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149). Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler. Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler. Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebu Davud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (t. y.), VIII, 125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (t. y.), II, 385 v. d.).01 Yorumla- +1 yıl
Allah dinde zorlama yok derken peygamber mürtedi öldürün diyor
bunu mantıgınız alıyormu
O değil de , birinin dinden çıktığını iddia etme selahiyeti olmadığı gibi , dinden çıkaran bir aforoz etme mevkii de yok.
Bunu yapan kendini yaradan yerine koymuş olur.04 Yorumla
Soran+1 yılOnu biliyorum ama bir tanıdığım öyle bir ayet var demiş acaba hangi ayet dedim
Soran+1 yılwww.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı. Burada yüz çevirilerse öldürün demiş neden böyle demiş burada açıklar mısınız?
Soran+1 yılNİSA Suresi 89. ayeti Türkçe Kur'an Mealleri 4/NİSA-89
Ayet adı ve sayısı bu- +1 yıl
Kuran eksik okunmamalı , aradan cımbızlarsan maksatlı hale gelir, Kuran belirsiz amaca alet edilmiş olur ki , bu tanıtım ya da yermek amaçlı da olsa ikisi de küfürdür.
Sen , bir arkadaşım dedin sonra ( belki de arkadaşına sorup ) ayeti gösterdin. Bu kısım Uhud savaşından sonra kalanların bir kısmı Hz Muhammed ile kaldı bir kısmı da müşriklerin elinde olan Medine'ye döndü. Yani savaş meydanındaki düşman değil ama pusudaki düşman oldular, tanınmaları nedeni ile de ikili oynamaya açık oldular. Bu durumda, savaş kuralı meydan dışında da geçerlileşir ve içinize sizi öldürmek için giren düşman görüldüğü yerde öldürülmelidir. Bunda açık savaş hali var, barış hali değil, kimse oturup satranç oynamayacak neticede. Bu Nisa 88 de yazılı , 89 cu ayette ise öldüremeyeceğin nedenler anlatılır. 91ci ayette yine uslu durmayan müşrikler sizi öldürmeye kalkarsa , yine bulduğunuz yerde öldürün der.
Soru'ndaki dinden çıkma nedeni ile öldürme hiç bir alakası yok, Ayet direk ya da dolaylı savaş içindir
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
49Cevap
+1 yılmüşrikleri gördüğünüz yerde öldürün diye bir ayet var ama bu demek değildirki dinden çıkanları öldürün değil evet dinden çıkanlar müşriklerdir ama ayetin muhammetin yazdığı yıla baktığında savaş müşriklerle mücahitler arasındaydı ordunun komutanı kavmin yöneticisi muhammet ise bu ayeti söylemesi mantıklı bir şey olarak geliyor günümüze bakacak olursan bu ayeti baz alıp dinsizleri öldüren dinden çıkmışta sayılır nedenki din öldürme der ama ayet bunu der çelişkisi burada ortaya çıkıyor savaş hali ve savaşsızlık hali ayetin yorumunu kendim yaptım ve müslüman değilim. ama bir ayette derki tevbe suresinde dinden çıkmışlar ana babalarınız dahi olsa cenaze namazlarını kılmayın çok dışlar dinden çıkanı ama öldür demez hiç bir inanış öldürmeyi emir etmez
23 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Öyle birşey varmış...
''Mürted olmak dinden çıkmak, dininden dönmek demektirki, müslüman olan kişi dininden dönerse ona mürted oldu dinden çıktı denir. Yani o kimse kafir oldu demektir. Mürtedin (dininden dönenin ) şeriatte ki cezası ise şöyledir:
Müslümanın irtidadı; görülmesi, duyulması, itiraf etmesi veya iki âdil müslüman tarafından şahitlik edilmesi hallerinde sabit olur.
Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149). Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler. Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler. Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebu Davud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (t. y.), VIII, 125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (t. y.), II, 385 v. d.).''09 Yorumla- +1 yıl
bu buhari hadis değilmi ayet olarakmı algılanıyor
- +1 yıl
@çağdaşyılmaz sonuçta varolan birşey.
- +1 yıl
hadisler peygamber olduğu düşünülen muhammetten 200 yıl gibi bir süre sonra kurana eklenmiş şeylerdir doğrulukları konusunda büyük tartışmalar vardır ve müslüman değilim
- +1 yıl
@çağdaşyılmaz elimden birşey gelmez, ben demiyorum sonuçta, oraya yazmışlar.
- +1 yıl
ben sana birşey demiyorum kardeş sadece kendimde söyleme gereği duydum ki sünnilikte bundan ileri gelir kurana değilde buharinin hadislerine inanırlar o yüzdenden en büyük olaylar ve katliamlar sünnilikten çıkar çünkü kurana ekledikleri o kadar kötü ve sapkın inanç vardır ki insanlar doğruluklarından ödün vermezler ne kadar yanlış olsada
- +1 yıl
@çağdaşyılmaz bende öldürmeye karşıyım. herkes kendi fikirlerinde özgürdür. lakin durum ortada. elden çokta birşey gelmiyor maalesef.
- +1 yıl
o zmaan öldürün kardeş ne diyim
- +1 yıl
@çağdaşyılmaz ben öldürmeye karşıyım diyorum? hani anlatabilmişimdir.
- +1 yıl
anladım hacı onlar öldürsün o zaman :D
+1 yılBu ayetin Tefsirine bakman gerekiyor, böyle sadece ayeti alıp sonra öldürenler isid gibi terör organizasyonudur veya Sia'dır! Bu nedenle sadece ayetin mealini alıp hüküm verilmez, asagıya sana link verdim izlersen sevinirim.
www.izlesene.com/.../769027900 YorumlaÖyle bir ayet duymadım zaten dinimiz hoşgörü dinidir ama ben bir keresinde hocaya sordum dinde katli vacip diye bir şey varmıdır yok dedi Yahudiler kurana göre lanetlenmis bir millet olmasına rağmen olusune saygı duyulmuştur bildiğim kadarıyla böyle şeyler din düşmanlarının imanı zayıf kimseleri dinden döndürmek amacıyla islama kara leke sürmek isteyenlerinde olabilir lütfen islamda şüphe yoktur
00 Yorumladinde fesat çıkaranlar hakkında var... Maide Suresi 33. Ayet
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyet yok hadis var. Hadisler de ayet gibi hükümdür. Bunun delili ise haşr süresindedir. Peygamber size neyi yasakladıysa ona uyun, nehy ettiklerinden de sakının der. Yani Allah peygamberine hüküm koyma yetkisi vermiştir. Ancak bu hükümler de kendisine vahy edilmiştir tabii.
00 YorumlaDinde zorlama yoktur bu bellidir. ALLAH herkese irade ve akıl vermiştir. ALLAH bizi bu dünyada serbest bırakmıştır seçimlerimizde. insanlara ne oluyor? Tabiki öldürmek gibi bir ayet yok. Ancan ahiret günü ALLAH bize hesap soracaktır.
00 Yorumla
+1 yıldinden çıkanları öldürün diye bir ayet yok
o halde neden islamda dinden çıkanlar öldürülüyor diyorsan sorunu cevaplaya bilirim14 Yorumla
Soran+1 yılBuyrun
- +1 yıl
dünyada hiç bir sistem yoktur kendi düzenine kasdeden isyan edeni af etsin sağ bıraksın
her sistem kendi korumak için kendine savaş açanları öldürmek zorundadır
peygamber efendimizde devlet başkanlığı döneminde iki kişiye ölüm emri vermiştir
bunlardan biri yargılanıp öldürülmüş diğeri ise direk öldürülmesi için karar verilip görüldüğü yerde öldürülmüştür
bunlardan birisi saz çalıp şiir okuyarak islamı kötülemekde ve mekke devletinin yıkılması için poru puganda yürütmektedir yani sanaçcıdır
din den dönen öldürülür hükmü sıradan ahmet ağa mehmet ağa eyşe hanım fatma hanım için değildir
yani dinden dönen üldürülür denip bırakılmamış dinden dönen neler yaptığında öldürülür gibi açıklamalar getirilmiştir fıkıh kitaplarında
bu gün ülkemizdeki rejimi yıkmaya kalkmanın cezasıda yaşamı boyunca ağır habisdir idam olsaydı
ölüm olacakdıki geçmişde istiklal mahkemelerinin 100 binleri bulan idam cezaları bu kanun çerçevesinde yapıldı hata deniz gezmişler dahi bu kanun çerçevesinde aslıldı - +1 yıl
apo ya idam cezası nı veren mahkeme yine bu kanuna dayanarak verdi bu cezayı
- +1 yıl
son birşey daha söyleyeyim din hükümleri ibadetler hariç olan tüm hükümler devlet tarafından uygulanmak içindir biriylerin hüküm uygulama yetkileri yoktur
buda çok önemlidir yanlış anlaşılmaması açısından
+1 yılÖyle bir ayet var mı bilmem de gidip adam inanmıyor diye öldürün dememiştir her halde dine hakaret etmedikten sonra herkesin yaşama özgürlüğü var çünkü
00 YorumlaBoyle bir ayet olmamasi lazim ama. Birisi seni dinden cikarmak icin kafani bulandiriyosa onu oldurebilirsin
00 Yorumla
+1 yılSevgili kardeşim kuran üstünde calısıyorum bakara 256 dinde zorlama yoktur diyor
peygamber dinden döneni öldürün diyor
bu hadis uydurrma sahih degil zayıfda degil uydurma
dinden dönen öldürümez00 Yorumlahayırdır salman rusdıyemı ayar oldun sende.. kım bu emrı verebilecek babayıgıt?
04 Yorumla
Soran+1 yılwww.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı. Burada yüz çevirilerse öldürün demiş neden böyle demiş burada açıklar mısınız?- +1 yıl
Onun devamı olması lazım veya üstünde bir kabileye veya bir ırka ait bir yazı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam bu yahudiler için söylenmişti gün gelecek yahudileri öldüreceğimiz zaman eğer ağacın arkasına saklanırsa ağaç dile gelecem ve burada diyecek bir kayanın arkasına saklandıysa kaya dile gelecek gel öldür burada bu olması lazım
Soran+1 yılNİSA Suresi 89. ayeti Türkçe Kur'an Mealleri 4/NİSA-89
Ayet adı ve sayısı bu
nisa 89 geliyor şu an sadece aklıma.. ama müslümanlar bu tarz ayetleri savaş koşulu taşıdıgı düşüncesiyle kısasa kısas gibi düşünür..
00 YorumlaHayır yok islam zaten barış dini bunu kim söylediyse islamiyeti kötülemek için söylemiştir. İslama davet edeceksin zorla olmayaxak
00 Yorumla
+1 yılhayır yok. Dinden döneni öldürün şeklinde bir ayet kuran da bulunmamaktadır. Akla mantığa uymaz.
00 Yorumla
+1 yıldinden çıkanları öldürün diyen bir şey yok o dedinğin kafirlerle savaş anını diyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamberimizin hadisi var bununla ilgili. Men beddele dine hu faktiluhu diye hadisi var. İstersen araştırabilirsin.
10 Yorumla Suali bile yanlıştır. Dinimizde boşa zorlama yok diye demiyoruz. İstemiyorsan çık. :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 745 cevap paylaştı. Herhangi bir bilgim yok
Ama İsrailli yahudilerin yaptıkları yanlarına kalmamalı
Bazıları sadece İslâm dinini hedef alarak Suriye de müslüman müslümanı katlediyor diyerek islamı kötülüyor bide İsrailin Filistine yaptıklarından bahsetseler ya.00 Yorumla
+1 yılöyle bişey olsa oo. mesela haksız yere kafiri bile öldürsen bile bütün insanları öldürmüş gibiyken o da ne demek kim saçmalıyo..
00 Yorumla
+1 yılben hatırlamıyrum veya o kadar derin bilgim yok. Alimlere sormak lazım. ama olmaz diye düşünüyorum. Rab olan Allaha şükürler olsun.
00 YorumlaÖyle birşey yok islam dini hoşgörü dinidir isteyen istediğine inanır islamda zaten zorlama yoktur tebliğ yaparsın gerisi ona kalmis
00 Yorumla
+1 yılyok hadislerde var ama sen hadisleri kafana takma çünkü dini geçerliliği yoktur:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 Yorumla
+1 yılgördüğünüz yerde katledin , eşcinselleri ve dinsizleri yazar. Bundan dolayı ateist olma nedenlerimden biri
00 YorumlaNiye kendin açıp okumuyorsun böyle başkasının söyledikleri yanlış bilgilerle dinini ne kadar doğru yaşamayı düşünüyorsun :D
00 YorumlaHerkesin dini kendine demişler size mi düştü milletin dini
00 Yorumla
+1 yılAyet değil hadis var.
Bir süre beklenir, tövbe etmezse öldürülür.00 YorumlaHadis var. Bende hadislere inanmadığım için böyle bişey mümkün değil :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bu kadar ahmak insani ks de gordum. yorum yapanlarin salak yazilarina sadece guluyoruz bu kadar cahil gelismemis bir toplum ola bilir mi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır yok öyle bişey öyle bir ayet olsaydı şimdi dinsizler yaşamıyor olurdu.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen herhalde dünyanın %80'ini müslüman sanıyorsun o ayet gerçek olsa ve kafirlere saldırsaydınız şu an da müslümanlık diye bir şey olmazdı ;)
+1 yılkimseyi öldürmeyın hakkınız yok vermedğiniz canı alamasınız
00 YorumlaHadis olduğu söylenir ayet olduğunu sanmıyorum
10 YorumlaHayır yok dinde zorlama yoktur diyo Kuran da
00 YorumlaTabii ki de oyle bisey yok
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama hiç sanmam
00 Yorumla
+1 yılgoogle amcana sor o sana söyler
00 YorumlaYok öyle birşey. Kim uydurmuş, Nerde okudun?
02 Yorumla
Soran+1 yılHadismiş
Öldurmeden bilemezsin
00 Yorumlaöyle bir ayet yok ama buharide hadis var
00 YorumlaFetva varda ayet bilmiyorum.
00 YorumlaTabiki yokk bu kim size soyluyorki 😡
00 Yorumla
+1 yılsanmıyorum ama araştırmak lazım
00 Yorumlaolmaz bence canı veren de alanda allahtır
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir ayet yok die biliyorumm
00 Yorumla
+1 yılVarsa da ancak Kuran da vardır.
00 Yorumla
+1 yılDinimizde asla zorlama yoktur.
00 Yorumlaşeriyatcıların götüyle konuştukları
00 Yorumla
+1 yılaraştırırsan bulursun
00 Yorumla
+1 yılyok
her koyun kendi bacağından aslır00 YorumlaAile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı. o zaman IŞİD haklımı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle bir ayet yok
00 Yorumla
+1 yılyok öyle bir şey
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılyokdur herhalde
00 Yorumla
+1 yılHayır yok
03 Yorumla- +1 yıl
hayır yok demeyin ayet var ama açıklanması gereken bir ayet toplum dinine saldırı yapan herkez tevbe suresi ayet beş müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün der bu ayetlede insanların inançlarına saldırı yaparlar
- +1 yıl
nisa 137 :
“İman edip sonra inkâr eden, sonra iman edip tekrar inkâr eden, sonra da inkârlarında ileri gidenleri Allah ne bağışlayacak, ne de doğru yola eriştirecektir.”
@çağdaşyılmaz - +1 yıl
hayır ben var demiyorum zaten ama öyle anlaşılacak ayetler mevcut diyorum
+1 yıldoğrudur
00 Yorumla
+1 yılVardır şaşırmam :D
00 Yorumla
+1 yılHadis var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok.
00 Yorumla
+1 yılHayır tabikide...
00 Yorumla- Devamını Gör (1)