Neden Atatürk u sevmezler. Müslüman değil diyenlere sesleniyorum. Siz çanakkale savaşinda cuma namazını kıldıran ve hutbe veren kim biliyormusunuz? Veya dünyada ilk güneşin doğdugunda ilk ezanın okunduğu camii kimin yaptırdığıni. Ülkede kiliselerin camii ye kimin çevrdigini. "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz" Hz. MUHAMMED SAV.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'e saygı duyuyorum, zekasını seviyorum ve geçmişte bizim için çabalayanlara çok minnettarım ama bunun dışında ayrı bir sevgim yok. Bunun için beni suçlayamazsın buna hakkında yok.
İşi abartıp farklı yorumlar yapan insanlardan değilim inançlı mıydı değil miydi bilemem Allah bilir. Bu konuda konuşmayıda doğru bulmuyorum zaten.
Yalnız o günün şartlarında inançlı olmasa bile dine yaklaşmak zorunda yani halka sadece önderlik etmek onu dinlemelerine yetmezdi buda bir gerçek. Kiliseyi cami yaptırmak hem inançlı birinin yapacağı bir adım hem de mantıklı bir insanın atacağı bir adım. Tutupta camiyi kiliseye çevir bakalım kim senin peşinden gelecek? O halk canından olurdu ama yine gelmezdi.
Ben yaptıklarına saygı duyuyorum iyiki yapılmış dediğim uygulamalar var ama mesela bir günde bir millet cahil bırakıldı harflerin değişmesi ile bunada kızgınım. Ben kendi tarihimi okuyamıyorum başka insanlar çevirecekte yorumlayacakta ben okuyacam. Osmanlıda karma bir dil vardı, zordu haklılar anlıyorum ama bu kadar koparılmak bana doğru gelmiyor. Hiç bir şey bilmiyoruz tek bir kelime bile. Bu sizin ağrınıza gitmiyor mu? bir türk olarak ben rahatsız oluyorum.
Ayrıca günümüzde insanlar kapalı kızların başını açıp Attatürk dediler. İkna odaları kurdular, sırf kapalı diye doktorların muayene etmek istemediği hastalar oldu. Halen kapalı insanlara ''geri kafalı''gözüyle bakılıyor. Ve bütün bunların arkasına Atatürk deniliyor. Seven insanı bile nefret edecek boyuta getirdiler ne bekliyorsun ki? Suçu yokken suçlanan bu insanlar her açık olana o* gözüyle bakmadı ama.
Olaya sadece tek cepheden bakmayın.25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
Harf devrimi yapılmadan rrkeklerde okuryazar oranı %7 (yüzde yedi), kadınlarda ise %04 (binde dört)… 1727-1830 arasında (yüz yıl boyunca) basılan kitap sayısı sadece 80. Harf devriminden yaklaşık on yıl sonra okuma yazma oranının çıktığı rakam %20. Çok afedersiniz de zaten cahil olan olan bir halkı nasıl cahil bırakmış Atatürk bana bunu bir açıklar mısınız? Hani rakamlarda mı yanlış söylüyor?
Cevap sahibi+1 yılharf devrimi yapılmadan önce osmanlı'da eğitim bozulmuştu, pozitif bilimler çıkarılmıştı çoğu yerden. Savaşlar fazlaydı üstelik artık kayıplar yaşandığı için hasarıda yüksekti. Bu şartlar altındaki okuma yazma oranlarıyla mı savunma yapıyorsunuz?
latin harflerini kullanıyoruz ama ben ortalıkta yeni bir ibn-i sina yeni bir mimar sinan bir pri reis göremedim
Cevap sahibi+1 yılcahil kalmaktan kastım o dönemki halk değil sadece bu kadar mı anladınız yani?
ben şu an latin harflerini kullanıyorum türküm, müslümanım ve kendi tarihime ayit tek kelime bile öğretilmedi size öğretildi mi :) latin harfleri kendi tarihinize olan cahilliğini giderdi mi :)
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü onlarınki müslümanlık değil cahillik ve yobazlık. At gözlüğüyle baktıkları için de hiç bir zaman cahillikten kurtulamayacaklar
66 Yorumla- +1 yıl
Bir insan hem müslüman olup hem Atatürkçü olabilir bunu anlamıyorlar. Tabi ki hepsinden bahsetmiyorum ama çoğu cahil nankör ve tarih bilmeyenler. Şimdi tarih bilmeyen dedim herkes üstüme gelicek işte bizim padişahlarımız vardı Nasıl bilmiyor dersin bizim padişahlarımızı halifelerimizi hocalarımızı astınız kestiniz sürdünüz diyecekler düzeltiyim araştırmayı okuduğunu anlamayı bilmedikleri için tarihi de yalan yanlış yarım biliyorlar
- +1 yıl
Aynen... ah bilseler. Ya zoruma gidiyor bu davranışlar. Yunan mitolojisinda karşıliksiz iyilikleri sadece tanrılar yapar yazıyor. Oysa Atatürk bize karşıliksiz iyilik yapti. Bu yüzden seviyoruz. Bu arada sevgimiz aslında saygimizdir. Şimdi tapiyorsunuz flan saçmalıklarina gelmesinler...
- +1 yıl
Onlar aslında başımızdaki diktatöre tapıp putperestlik yapıyorlar farkında değiller
+1 yılkemalistlerin anlamadığı şey biz atatürkün 1923 öncesini eleştirmiyoruz hata hayranız
1923 sonrasına ne oldu bu adama diyoruz
biz dinsiz demiyoruz kendi söylüyor dinsiz olduğunu
yaptıkları ortada söyeldikleri ortada ken nedir hala adama inanmadığı bir dini isnat ediyorsunuz
en basitinden şu atatürkü sevenler hiç yaptıklarını tam olarak okumazlarmı
mesela erzurum sivas kongrelerinde halka hilafeti saltanıtı kurtarmak için yola çıktığını hilafetsiz ümmet yok olup gitmeye mahkümdür dediğini
ama saltanatı da hilafetide güç eline geçince ortadan kaldırdığını hiç sorgulamazmısınız yoksa siz bizden daha iyi biliyorsunuz da söz aziz nesinin sözümüdür yoksa hani şöyle demişya
bir müslüman atatürkü seviyorsa ya cahildir ya da yalan söylüyordur
bu sözün anlamı şudur atatürkçüler ya müslüman değil ya da islamdan bir haber yaşamaktalar çünkü atatürkü bilmiyor olamazlar yaptıkları ortada hala müslümanlar onun yüzünden bu halde20 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal bizim onurumuzdur , hicaz demir yollarının müslüman toplum için devam etmesi , elmalılı tefsiri kimin sayesinde acaba?
https://www.youtube.com/watch?v=D2NmiLRSiIU21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
16Cevap
+1 yılKeşke sözde dinciler yüzünden İslam yanlış anlaşılmasaydı. Savaş sırasında kimin ne yaptığını bir ordakiler bilir, batıllara inanmıyorum. Atatürk'ü de olduğundan fazla göstermek için bunlara gerek yok. Başarılı bir lider, zeki bir asker. Türkiye'yi vatan saydıysa herkesin yapması gerekeni yaptı. Liderler gider, kalan vatan ve bayraktır. O yüzden geçmiştekilerle övünmeyi hemen milletim kesmeli ve bugününü kurtarmalı ülkemin.
30 Yorumladindarım ama bende seviorum benım anlamadıgım konu Atatürkçüyüm dienlerin çoğu islama ve Peygambere neden küfrediyor?
https://www.youtube.com/watch?v=4_pE0ITPBNg11 Yorumla
+1 yılBu genellemeden ibaret ailemdeki herkes kapalı ama biz severiz Atatür ü. Gercekleri yanlıs aktarmaya çalısıyolar dine düşman gibi göstermeye calısıyolar ama öyle olsaydı odasında Kuran-ı Kerim asılı olmazdı annesi ve eşide kapalıydı bunları göz önünde bulundurursak gercekleri görmek o kadar da zor degil
18 Yorumla- +1 yıl
Bırak bu işleri. Osman Gazi odada kuranı kerim olduğu için saygısından bütün gece uyumadan oturdu durdu. Yatmadı saygı böyle bişey odasinda bulunmasi degil yalnizca. Atatürke tabiki düşman değilim saygım var ama böyle ilahileştirdiğiniz için sevgim yok. Ayrıca kapalılık o şekilde olmuyo canim. Laiklikmiş ondan sonra kadınlar yok şapkaydı yok yarı kapalılıktı yapmaya başladılar. Şimdi bu ülkede kıcı başı açık geziyosa insanlar yetersizlikleri yüzünden. geçmişlerini bilerek sorgulayarak gelmedikleri için böyleler. Eğer bazı sacma kanunlar olmasaydı simdi normal olan şort giymek değil başörtü takmak olurdu. Dinden önce sıralaması olan bir insana inancı düzgün olan insanlar sadece saygı duyar anlatabiliyo muyum?
- +1 yıl
Atatürkü ilahlaşırtdıgm falan yok öyle olanlara bende karşıyım. Sen beni hepten yanlıs anlamıssın tatlım kendimi sana anlatmaya ihtiyacım yok.
- +1 yıl
Buraya uzun uzun yorum yapıyosan kendini yanlıs anlatma o zaman. Ayrica şahsıma gel de anlat kendini demedim. Ne münasebet
- +1 yıl
beni uğraştırma tatlım isteyen istediği gibi anlamakta özgür. ;)
- +1 yıl
Boş konuşma bari aman gereksiz
- +1 yıl
Kes.
- +1 yıl
Kestir?
- +1 yıl
Görüşlerime saygı duymak zorundasın. Daha fazla zorlama.
+1 yılNe alakası var? Köküne kadar koyu ak partiliyim ama ata'm söz konusu olunca orada duracak her kimse. Atatürk değil ayrıca doğru telafuz et mustafa kemal ATATÜRK. Eğer Atam'ızın bıraktığı partiye adam gibi sahip çıksalardı bugün chp'ye oy veriyor olurduk. Ama atatürk ilke ve inkılapları sadece chp'dekiler için yazılı metinden başka birşey değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle adam gibi atatürkün yadigarı partiye sahip çıksalardı bugün iktidarda chp olurdu atatürk herşeyde milleti ön planda tutarken bu adamlar kendi çıkarlarına hareket ediyorlar seninde dediğin gibi siyasetten ve atatürk ilke inkılaplarından çok çok uzaklar
Bahsettigin camiyi Atatürk yaptirmadi biraz kitap oku arastirma yap, musluman bir milleti kazanmak için biraz oynaman lazım din istismari tıpkı simdiki gibi, kimse Ataturktwn nefret etmiyor kapalilari sevmeyen maalesf Ataturkcu gecinenler hatta belki Ataturk
12 Yorumla- +1 yıl
Sen çok araştırdin galiba. Bende elhamdulillah müslümanm. Bana bunlari çanakkalr gazisi büyük dedem anlatmışti. Şimdi onun gözleriyle yaşadigimi doğru. Yoksa Atatürk dusmani milyonlarca kişinin attığı iftiralarmi? Sen sevemezsin zaten Atatürk u. Ben Gaziantepliyim. Benim dedelerim şehit dayilarim sakat kaldi. Ozamnlar başımızda osmanli vardi. Ve bize şehri terk edin fransızlara dediler. Ben Atatürk u nasıl sevmem. Biz aç savaşdik. Ama teslim olmadık. O yüzden bunu Maraşlilar. Antepliler. Ve İzmirliler bilir srn bilmezsin...
çünkü yıllardır tek sesli musiki gibi bize sadece belli kalıpları dayattılar. o dönemleri yaşamamış insanların kafalarında cevaplanamamış ve sürekli üstü örtülen sorular var.
bana kalırsa o dönem ne yaşanmış ne edilmiş sevabıyla günahıyla tarafsız bir şekilde millete anlatılsın. isterim 5816 sayılı kanun kaldırılsın ve insanlar fikirlerini özgürce ifade etsin. en ufak bir eleştiriye dahi tahammülleri yok böyle bir şey olmaz00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe alaka? Bas kapamayla musluman acmaylada düsman ilan edilmez.
Bas kapadi diye hemen yobaz ataturk dusmani gormek cok yanlis cok onyargi
ayni sekilde basi aciga aaa bu ataturku seviyordur demekde sacmalik? Ne alaka yani?
2023 u bekledigim dogrudur ve o zamana kadar akp nin basta kalmasini cani gonulden isterim
ataturkle alakasi yok ya herseyde bir ataturku ortaya atmayin mk cakma kemalistleri
herkes sever sayar ama putlastirmaya gerek yok01 Yorumla- +1 yıl
K. bakma kapalilari komple kapsamadim. Benim annemde kapali. Atatürk u de çok sever. Onun sayesinde kapalı ibadetini yapiyor çünkü. Ozumuzden kopmayalim. Atatürk müslümandi. Ve adaletli bir adamdi. Onun bunun lafina uymayalim die dedim. Akp ue oy ver nie demem bunu eleştirmemm..
sarıklı cübbeli vatan hainlerini astı diye sevmezler. Halbuki bilmezler ki yunanlılarla aynı tastan çorba içtiklerini sırf Atatürk nefretinden.
41 Yorumla
+1 yılYanlis dusunuyosun ataturku sevmeyen yok sadece fazla bagli kalinmasi bizi köreltiyor çanakkale savasinda emir komuta tum yetki mustafa kemal ataturkte degildi bunu bununla bagdastirma hacilari hocalari idam edip astol zamaninda yapilmasi gereken oydu veya degildi kim yapti ataturk yapti bu yonden bakarsanda ataturk dinci degil onlar oyle dusunuyor ama ben suna karsiyim allaha tapar gibi tapmamaliyiz evet saygi gostermeliyiz ama tapmammaliyiz
010 Yorumla- +1 yıl
Ayrica biz bagimsizligimizi kazandigimizda lord curson bir aciklama yapiyor evet onlara bagimsizlik verdim ama latin harflerini getirdim onlara bagimzsilik verdim ama bas ortusunu kaldirdim halifeligi kaldirdim kurani kerimi mekteblerden kaldirrdim ve muslumanlik 100 yil sonra kaybolucak yasasin hristiyanlik diye konusma yapiyor ve kitabi dahi vardir okuyabilirsin lord curson ingiliz komutan lozani imzalayan biz lozan da bagimsizlik kazanmadik hatayi verdik musulu kerkuku verdik bogazlari verdik gecmisini bilmeyen gelecegini goremez yazmisin ya osmanli zamaninda her vilayette medrese vardi 1923 e bakarmisin neden sadece Ankara istananbul buyuksehirlede okul var demokrasi ulkesinde neden kilik kiyafet serbest degil neden idam vardi soylermisin ve saymakla bitmez Ben atatürku seviyorum şu an sevmiyorumda desem kimse bise diyemez ama seviyorum buyuk komutandi ama onumuze bakmaliyiz şu an japonya ogrencilerine liderlerini tanitmiyor abd nin hirosimaya atttigi bomba.. oraya ogrencilerini goturup calismazsaniz boyle olur diyor biz ise el ensede ataturk buyuktu neden japonlar gibi binlerce bilgin yetistirmiyoruz iste bagimli kalmaktan bunu avrupa basardi
- +1 yıl
Sevgimiz saygımızdir kesinlikle yanlış klişe edilmesin... Allah büyükdur. Iyi insanlarin düşmanida çoktur. Sence o dediklerin yalan olamazmi? Sen hiç Çanakkale gazisinden Atatürk hakkında kötü bir söz duydunmu? Bunlari bize Gaziantep il Müftüsü cuma Hutbesinde anlattı. Sizce ne amacı olabilir...
- +1 yıl
Ben tarihimizin gercek olduguna inanmiyorum herkes yalan soyluyor olabilir ama lord cursonun kitabi ingiliz arsivinden acilmis kanit ve ustelik hacilari hocalri katlettik buni herkes biliyor senim bilmemen garip.. evet ataturk canakkale savasina katilmistir ama emir komuta almanlarda idi ve turk askerleri egitilmek uzere alman komutanlar getirtildi öss calistiysan orda yaziyor.. sen diyosun ki canakkale savasinda ataturkte vardi senim dedigin yoldan yola cikarsak bu benim dusuncem bizi savasa neden soktu amac neydi bana bunu anlatin savas 8 yil surdu almanya imp parcalandi dunyaya kafa tutan avustuya macar imp parcalandi rusya ikiye ayrildi savas sonrasi ingiltere tekrardan osmanliyi parcalayalom dedi fransaya fransa hayir yorgunum dedi bunun boyle olacagi belliydi ben savasa girmesem 8 yilda ekonomimi guclendirir tarimimi yapar silah bile satardim almanyaya beni neden soktu o zaman ataturk savasa amac meydi 8 yilin sonunda guclu bir devlet olabilirdim haa dicen ki ekonomi yoktu hasta
- +1 yıl
Ben sana soylim hasta devlet denilen 19. yuzyildaki osmanli robot yapiyordu ve abdulhamit cin kralina hediye etmistir biz boyle bir devlettik senin dedigine gore canakkale de sadece savasan ataturk ise yanlis yapti hayir degilse o zaman ataturk diye abartmaya gerek yok evet buyuk isler yapti buyul adamdi saygim sonsuz ama hatalarida vardi sen biliyomusun kanuni sultan suleymanin fransaya yazdigi mektubu fransiz krali annesi fransuva yardim istiyor cevap ben ki dunyanim imparatoru padihsahlar padisahi... diye gidiyor biz bunu hangi devlete yapabildik biz osmanli zamaninda daha buyuktuk istanbulu feteden fatih sultan mehmet han biz cok buyuktuk ve bizi emelsiz yere cikar ugruna savasa ittiler bise diyim sabaha kadar saysam bitmez animi da paylasim irakli bir ogrenci sordum dedimki siz bizi neden arkamizdan vurdunuz birimci dunya savasinda dedim sasirdi hani bize oyle ogrettiler ya vurmus lar guya oyle bise yok dedi asil osmanlinin bizi sattigi soyleniyor dedi actim kitabi baktim cocuk hakl
- +1 yıl
Evet biliyorum o kitabı. peki neden Cumhuriyet ilan etti ozamn neden lider olmayı secmedi. Neden kiliseleri kapatti. Ilahiyat mekteplerini kapatmasi sen kendin söylüyorsun japonya gelişiyor die. Peki sürekli kuran öğretim yaparak nasıl bilgi hakum olacaktı. Bazi insanlara göre bilimde bir nevi günahkarlik... ve ayrica O insanlar kendini öyle tatmin edebiliyor olamazmi. Neden ucak fabrikasi kurdu neden en güçlü ordu burada. Neden yenilik harekatlari başladı. Ve neden suriye mısır veya Filistin gelişemedi. Neden antepde 10 bin şehit verdikde kimseyi şehire almadik. Maraşda 3 bin şehit verdik. Urfada verdik. Peki bunu neden musul yapmadi Kerkük yapmadı. ?
- +1 yıl
Cocuk hakli araplar bizi satmis ama hamgi savasta biri ciksin da desin hadi su savas diye tarih hocama sordum bilmiyor hangi savas ya hamgi aavasta satmislar senin tarihini ingiltere yazdi sana dediki araplar sirtindan vurdu bizle devlet kurcak araplara dediki sizi bizim elimize ettiler turkler dediki araplar gordunuzmu ingilizler isbirligi yapiyo l*n yok oyle bise yokk oyun hepsi oyun o yuzden bagimli kalma arastir oku bulucan cok seyler var senin o izmirin daglarinda cicekler acaarsin varya sozu danimarkali muzigi almana ait adamlar o muzikle oyun oynuyo sen ataturlu seviyon o bestede bagimli kalmak bu iste
- +1 yıl
Senin medreselerinde sadece kuran yoktu ve hayat bilgisi dersi 16. yuzyilda osmanli tarafindam hazirlanmistir ve 2005 yilinda yapilandirmaci egitimle degismistir fatih sultan han zamaninda maliye iktisat mimarlik dsrsleri veroliyordu ve dunyada 8 dil bilen tek padiaahtir bunlari unutma 16. yuzyilda hayat bilgisi dersi mufredattta var ne sadece kurani ya ayrica bana ilk ucak fabrikasini ataturk zamaninda yapildigini ispatla ben meslegimi birakicam simdilik iyi geceler
- +1 yıl
Kardesim ne olursa olsun irak Suriye biz nasıl savaşdiysak onlarda öyle savaşmali. Benim dedem anlatiyor. Antep harbinde yiyecek ekmeğimiz kalmadi silah tüfek desen zaten yok. Biz direniyoruz ama bize bir yardım gönderin bizim gücümuz kalmadi die mektup yazmışlar ankaraya. Ve gelen cevapda; şu an size yardım edemeyiz ama size gazilik unvanı verelim diyorlar. Insanlarin Şevki kirilmasin die bu cevap halkdan saklanmış ve kimseye söylenmiş. Taş taş üstünde kalmayana dek. Açlıkdan ölsekde antep kalesinden Türk bayrağı inmeyecek deyip direnmişler. Ozamn antebide sattılar...
- +1 yıl
Tamam iste bak bu dedigin birinci dunya savasi zamanlarinda oluyor senin deden ortalama 90 yasinda olsa osmanlk zamanima degil cumhuroyet zamanina dayaniyor bunun icin diyorumki beni neden savasa soktun abicim demek istedigim su tamam ataturk buyuk adamdi saygimiz var ama devri kapandi göm onu kalbine ataturk bizlere hic kanuniden bahsettimk etmedi devri kapandi dedi ve yeni bir komutan cikti ataturk simdi biz yas tutar aglarsak ona buna ataturk dersek yeni bir ataturk olmaz olamaz yetismez yetisemez nasil ki osmanli zamaninda dedinki hilafet bitti simdidde devir deisti ataturk donemi kalmadi sorgulayici arastirici okuyazar bireylerimiz yetismiyor hayir efendim yeni ataturk cikabilir oyle bilgili zeki genclerimizde var ornek alabilir ama biz bagimli kalirsak hayir bunu yapamayiz ve sana kanuniyi sultan suleymani anlatsam roman olur sasirirsin napolyonun onum hakkinda soylediklerini duysan sasirirsin ama ataturk napti ben varim dedi simdi gemclerimiz var bagimli kalmak yok
- +1 yıl
Ben ki Sultanlar Sultanı, Hakanlar Hakanı, Hükümdarlara taç veren, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin Sultanı ve Padişahı Sultan Beyazıd Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman'ım. Sen ki Fransa viyaletinin Kralı Fransuva'sın.
Hükümdarların sığındığı kapıma elçiniz ile mektup gönderip, ülkenizi düşman istila edip, şu anda hapiste olduğunuzu bildirip, kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz. Devamini googleden okuyabilirsin basbakanimizda okumustu ve almanyaya sefere ciktiginda almanlar karsimiza cikmamisti oss tarih kitabinda yazar bu almanlar karsimiza cikamadigi fransanin yardim istegi
kemal kesinlikle müslümansa da umrumda değildir ama ben sevmiyorum birader görüşüme saygı duyacaksınız ister seve seve ister
13 Yorumla- +1 yıl
görüşüne saygı duyalımda sen ilk bir kemal dediğin adam hakkında düzgün konuş Atatürk'ü sevmiyorum saygı duyuyorm desen eyvallah kemal müslüman değil falan yazmıssın bunlar doğru konşmalar değil
- +1 yıl
Kemalistlerin müslümanların müslümanlığını sorgulaması ne kadar doğru arkadaşım? Günah değil bişey değil üslubuna da karismayin bir zahmet. Müslüman değil dememiş zaten.
- +1 yıl
Sen sevmezsin tabi. Ben Gaziantepliyim. 11 ay benim dedelerim ac savaşti. Kimse yardim etmedi. Ozamn başımızda osmanli vardi ve şehri terk edin die haber geldi. Oysa benim dedelrim son kanlarina kadar savaşti ve 10 bin şehit verdi feda olsun. Ama bunlardan bizi Atatürk kurtardi. Bizim camilerimizde ezan okunuyorsa buda Atatürk sayesinde.. o yüzden antepliler İzmirliler Maraşlilar Atatürk u cok sever sen bunu anlayamazsin...
+1 yılben sevmiyorum NET ve seveniylede zorum yok
ahsar.com/.../532812j1vtbpl0v7.jpg tapanlarınada sinir olmuyor değilim ama01 Yorumla- +1 yıl
Allaha tapmayı Atatürke saygı duymak ile birleştirme lütfen.
Bence tarihi biraz daha detaylı araştırınız efenim.
430 Yorumla- +1 yıl
Kardeş. Maide 44 ayetinin son cümlesinde Alemlerin Rabbi şöyle buyurdu; Kimler Allah'ın indirdikleriyle hükmetmezlerse işte onlar kâfirdirler.
Sen medreseleri kapat, camileri kapat.
Fransız dansını, şapka ve kıyafet devrimi adı altında başörtüsünü yasakla...
Muhammedin dini muhammedin ve araplarındır.
Hezeyanlıktan başka birşey değildir de. İnnet dine indallahil islam' ayetine şirk koş. Genel evler adı altında yasa çıkar ve kadınları köle olarak kullandır...
Fransız dansını 100 yıl yasaklatan Kanuninin üzerine fransız dansını medeniyet diye dayat...
Lozan antlaşmasında musulu kerkükü yeraltı kaynaklarını savaşla kazandığın toprakları adaları yunana ingilize ver..
Montro boğazlar antlaşmasında boğazların vergisini ve yönetimini gevurlara ver.
Kurtuluş savasında olan toprak bütünlüğün şu an türkiyenin 2 katıyken, lozanda ne var ne yok ver. Falan filan. Bırakın bu işleri. Bilmiyomuşu. He gülüm he. - +1 yıl
Antep urfa Maraş nasil kurtuldu. Onlarda direnseydi. Bana araplari ovme. Adam olsalar savaşırlar ölene kadar. Adamlar savaştan kaçıp dünyaya Hıristiyanlara sığıniyorlar... Türkiyede kactane kilise gördun. Ben şu an Kosovasayin ve adı burasıda Musluman. Ama cami dahi cok az ve kiliseler camilerden çok. Peki ben sna sorym yer alti Kaynaklarimizi kim kullanıyor? Kimse senin dediğin gibi olsaydı bir kullanan olurdu irak gibi.
- +1 yıl
La sen cahil misin? Numaramı yapıyorsun.
Arapları öven zaten yok. Doğru düzgün oku yazılanları.
Ne demişim de dememişim.
Maraş, Urfa, Antep'in aldığı ünvanlar oranın halkı sayesinde alınmıştır. Muhterem Atatürkün savaşması ya da savaş taktikleri ile değil. Senin şu an beytüssebapta çıkan petrolunun vanası kuzey ırakta. Adam senin topraģının altından borularla ırak'a çekipte çıkarıyor.
Çıkaranlarda meşhur yahudi ailesi Rothschild.
Biraz araştırın ingiliz uşakları kimmiş. Sultan Vahdettin mi hain miş başkaları mı. Okuyun. Dinimizde ilk oku Yaradan Rabbinin adıyla oku demişler. Sağdan soldan kulak astığın adamların mantığı görüsüyle gelmeyin buralara. Kendi karakterinizi beyninizi kullanın. - +1 yıl
Ben değilim ama sen yalan yanlış duyduklarina krndini inandirmis. bir at gözlüklerinle ilerliyorsun. Adamim sen Cumhuriyetini kurmasaydin irakdan suriyeden misirdan ne farkin olacakdi. Adamlar büyük. Senimi dinleyeceklerdi. Ulkeyi satan brakin cekilin die mesaj gönder ülkeyi satan kim acaba. l*n 100 yil olacak ama sonunda bizim olacak. Peki ya osmanli kalsaydi. Okuyosun bagri doğru oku...
- +1 yıl
Sevgili soran bunun gibi cahillere prim vermeyelim. Ne anlatsan boş bunlara. Nede olsa tayyibi allah yerine koyan bunlar değilmi? Her neyse bunlar bu değeri hak ediyor. Cevap vermiceksin onu kale almıcaksın. Anca böyle baş edebilirsin. Gerçek diye kurguladıkları yalanları var. Biz bu cahillerle baş edemeyiz gerçekten
- +1 yıl
@cem_61 atatürkü ilahileştiren sizlersiniz. Şahsen tayyip diye ölüp bitmiyorum sizin atatürke taptıgınız gibi. burada boş beleş insanlara zaman harcayan soran veya sen değilsin zaten. @Vision41 boşa anlatmaya çalışmış kapalı olanlara yobaz at gözlügüyle bakma deniyo ama atatürkcülerin ne farkı var? Bildiklerini okuyolar ve aksini asla kabul etmiyolar. en azindan birileri bişey anlatmaya calisiyosa bir sayginiz olsun dinleyin sizin yaptiginiz laflar gibi altı boş şeyler değil. Kim ne derse desin kuranı kerim var aç oku kardeşim saçma sapan insanlara , saçma sapan olgulara tapmaya gerek yok.
- +1 yıl
@femalehunter Elhamdülillah ben müslümanım. Sadece yaradanıma (ALLAH'a) inanırım. Dinimin ön gördüğü emirleride gereğince yerine getirmeye çalışırım. Sizin gibi tayyip gibilerini allah yapmam. Örnekleriniz çok malum. Facrbookta twitterde tayyibin peygamber hatta allah olduğunu idda eden var. Hz. recep tayyip erdoğan diye sayfalar var. Belliki sende onların aralarındasın ve bu kadar öfke duyuyorsun her neyse. Ben bu ana kadar yapılan iyilikleride kötülükleride unutmam. ATATÜRK gibi ulu önder atamızın yaptıklarını yok sayamam. Atatürk düşmanı olamam senin gibi yani. ATATÜRK iyiki sizin gibileri görmeden göçüp gitti ama bir iki sene daha yaşasaydı sizin gibilerinin olacağını zannetmiyor olacaktım. Hadi eyvallah..
- +1 yıl
@cem_61 arkadaşım madem müslümansın şunuda bil, kafire bile kafir denmez yanlıştır. Kimin ne kadar inancı olup olmadigina kimse karar veremez o yüzden benim dinimi sorgulayacak biri asla degilsin. Ben tayyibe ölüp bitmedigimi söyledim bence mecburen başta durması gereken kişi hatta sevdigim icin degil. Babamın oglu mu ki seveyim? Banane arkadasim. Sacma sapan yorumlar yaparak kızdırmaya calısarak haklıymıs gibi gözükemezsin. Gercekten boş konuşuyosun ve seni ciddiye alip cevap veriyorum
- +1 yıl
@femalehunter Amacım seni kızdırmak değil. Seni tanımıyorum bile. Sana söylediğimde yanlış bir şey değildi. Bazılarının böyle bir iddası var dedim belki sende böylesindir dedim. Yok der kapatırsın. Ama benim ATATÜRK'e saygımı sevgimi zedeleyecek bir söz dahi edemezsin. Sen sevme ama saygı duymak zorundasın. Bu ülkede bu kadar rahat davranabiliyorsan saygı duymalısın en azından diye düşünüyorum
- +1 yıl
@cem_61 sadece insan olması saygı duymam icin yeterli bir sebep zaten sevmiyorum ama saygı duyuyorum ki özellikle kişiye değil. Benim her canliya saygim var. Ama sevmeyene cahil yobaz diyemezsin arkadasim. Benim kullanacagim bir söz senin atatürke olan sevgini saygini mi zedeleyecek? Bu seni komik duruma düşürür. Ayrıca bu ülkede rahatsam onun sayesinde diye bağlayamam kusura bakma. Bir cok ülkede insanlar bizden daha rahat sonuçta bu özellikle tek bir kişinin yapabildigi bişey degil bence. Hadi
Tayyip insin ordan bakalım nolucak başı boş bir halde bu ülke? Geçmişten beri bir şekilde yönetiliyo ülke geride kalma. - +1 yıl
@femalehunter Öncelikle cümlelerimi doğeu okumamış veya anlamamış olarak bana geri dönmüşsün. Benim sevgimi saygımı zedeleyemeyeceğini kastetmiştim. Birde komik olmuşum bak sen şu işe :) Ben sevmeyene yobaz veya cahil demedim. Sevme istersen saygı duymak zorundasın dedim. Nasıl bu kadar uydurma kabiliyetin var anlayamadım doğrusu. tayyip konusundada sana bir şey demicem. Sizin gibilere söylebileceğim tek şey ;
Gerçekleri görmek istemediğiniz sürece göremezsiniz. Kafanızda gerçekler diye kabullendiğiniz yalanlar var. Ve buda son yorumumdur hadi sağlıcakla - +1 yıl
- +1 yıl
@femalehunter Kıvırmak değil. Artık yazmak içimden gelmiyor kapatmaya çalışıyorum konuyu illa yazmamı istiyorsun sana. Neyse iş hakeret boyutuna geldi. Sen atatürk düşmanısın ben atatürkçüyüm tamam. Senin fikrin kendine benim fikrim kendime. Görüş ayrılıkları yaşıyoruz daha fazla tartışmayalım
- +1 yıl
@Vision41 Sen ilk önce edebinle gel. Sonra ne tartışacaksak tartışırız. Benim savunduğum şeyleri böyle karalayamazsın. O anlattığın palavraları sen mi yaşadın.24 yaşındasın onu yaptık bunu yaptık diyorsun. Neyse seninlede kapatalım konuyu sen de tayyibi allah yerine koymuşsun. Şükür ki ben yaradanım ALLAH'a inanırım. Atatürk gibi bir liderin de bizim başımızda olmasını allahın bir lütfu olarak görüyorum. İyi akşamlar
- +1 yıl
Senin gibi birine tam yakışan sözler. Lise terk galiba? ya da ilkokul? Neyse inan küfürlerini okumak isterdim inanki. Ama hayatta senin gibi boş işlerim yok malesef. Daha önemli şeyler var hayatta :) Ettiğin küfürleride aynen iade ederim sadece. Ben sadece ALLAH'a vereceğim hesapları düşünürüm. Sende kendi allahın (tayyibe) verecek olan günahlarını düşün hadi eyvallah :)
- +1 yıl
- +1 yıl
@femalehunter Erkekliğime laf etmek ne haddine? Beni tanıyormusun? Bu yorumum görüş paylaşan arkadaşaydı. Hani yorumlardan da çıkartamayacak kadar beynin olmadığını varsayıyorum. Sürekli küfür ettiğin dolayı yazdım. Neyse senin gibi insana hesap vermek niye? Aklın almadığı gibi beyninde çalışmayıp bana hakaret ediyorsun. Müslümanlığıma da laf edemezsin. Bidaha da boş yorumlar yapmayın bildirim görmekten sıkıldım. Kirli yorumlarınızı kendinize saklayın
- +1 yıl
@cem_61 üslubumu bozmiyim diyorum sacma sapan yorum yapiyosun. ağır mı geldi? Senin gibi bir insani asla tanimaya calismam zaten tanimiyorum cok sükür. Sen süper harika bir zekaya sahipsin ki benimle aynı görüşte olan birini savunacagimi düsünemiyosun. Genel konustugun icin yorum yaptim zaten keyfi değil akilli mahluk. Hesap vermek sacma evet kimsin ki senden öyle bir aciklama bekliyim? Boş yorum yapmissin yine. Cümlelerinde mantik ariyorum ama ne kadar aklin calisiyo ki mantikli konusasin. Sende kimsenin inancina laf edemezsin anladin mi? Sana mı soracağız yorum yapıp yapmayacağımızı? Pardon yani saçmalıyosun. Arkadaşın görüşüne atlayan sensin bir bak istersen bir çekil şurdan bende gayet rahatsız oluyorum senden. Sıktın baydın yani.
- +1 yıl
@femalehunter Tamam işte ben çok kötüyüm tanıma beni. Sen 4 4 lüksün mükemmelsin. Senin gibi birilerine en iyileri layık. Benim gibi birine neden laf yetiştiriyorsun ki. Zaman kaybı olmalı senin için. burada ana avrat söven adamı haklayıp beni yerin dibine çekmeye çalışan insansın."Senin gibileri en iyilerine layık."Buda son yorumumdur. Ne dersen de yorum yapmayacağım bundan sonra. Kalpler kırılmasın diye konuyu kapatmak istemiştim. Deymezmiş sizin gibilerine. Neyse iyi akşamlar mükemmel insan :)
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılAk Partiliyim ama Atatürkü çok çok seviyorum. O da bizim ecdadımız. Tarihimizde çok büyük yeri olan bir lider. Tek sevmediğim yönü aşk hayatı diyebilirim. Fikriye ve Latife meselesi.
00 Yorumla
+1 yıldini kullananlara tokat attığı için din bezirganları atatürk ü sevmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardes haberlere bak yahu biraz. Kapali kiz cocugu Ataturkle ilgili okudugu siiri gormedin mi mukemmeldi.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılakp liyim Atamı da seviyorum , peygamberimi de ama Atama kalkıp peygamber diyenin mına koyim
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle , Atamın yeri bambaşka , bugünlerimize ona borçluyuz , Rabbim zaferi Atatürk ümüze ve askerlerine nasip etti
ama gel gör ki bazı yavşaklar Atatürk peygamberdir diyo ki Atatürk e en büyük önder kimdir diye sorulduğunda ; muhammed mustafa s. a. v demiştir :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılAk partiliyim ve evet atatürkü sevmiyorum.❌😃 ✌ Ama sevenlere saygı duyuyorum. Zıt görüşlüler duymasada. Cami yaptırmış olabilir ama ezanın türkçe okunmasınıda o istemiştir.
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış biliyorsun. Ezanı Türkcelestiren ismet İnönü dur. Ben onlari övmuyorum zaten. Sen sevemezsin zaten. Biz 11 ay aç savaşdik. Kimse yardım etmedi. Şehri terkedin dediler biz terk etmedik. Benim dedelerim şehit oldu ve ozamn başımızda Osmanlı vardi. Benim annemde kapalı. Biz ibadetimizi Atatürk e borçluyuz. O yuzden antepliler. Izmirliler Atatürk u o yuzden sever..
şunu sormak gerek, atatürk din düşmanı olsaydı, şu an diyanet işleri olmazı. camiler olmazdı. herkes çok güzel konuşuyor maşallah :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkp liyim Atatürk'ü de seviyorum herkes için herkes için geçerli değil
10 YorumlaNasıl chpliler erdoganı sevmiyorsa onlarda atatürkü sevmiyor :)
02 Yorumlabaslik on yargi iceriyor bro ben akpliyim ama Ataturkude seviyorum...😉
02 Yorumlabunlar kendileri dışında kimi seviyor ki
50 Yorumla
+1 yılKapalıyım ama Ben severim
31 Yorumla
+1 yılKapalı değilim ama oyum akpartiye
51 YorumlaGündem konusunda 3,5b cevap paylaştı. hdp lilerde sevmediği için. al birini vur ötekine
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAtaturk mason degilmi la
412 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zamn bu saf cuma namazi kildiran falan ne sacmalio
Cevap sahibi+1 yılSoran kardes bol bol sallamissin ha
Cevap sahibi+1 yılSen gordunmu?
Cevap sahibi+1 yılIftira attin demedimki ayrica ataturk un musluman olmadigi gerceginide herkes blir yazarken dusunmedinmi?
- +1 yıl
Soran arkadaş en büyük günahlar onlardır bunlardır diyosun, alkol de öyledir bilmiyosan söyleyeyim. Haramdır en büyük günahlardandır. İşinize geldiği gibi konuşmayın. Gecmisi herkes anlatiyo artık istedigin gibi olmayinca yalanci olmasinlar bir zahmet senin yaptiginda iftira o zaman. Sonucta o yillarda bizim görmemiz tabiki olağan bişey değil o yüzden bu cevapla gelmen gercekten sacma.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldini kullandı gelip geçti daha neyin tribindesiniz
20 YorumlaGündem konusunda 583 cevap paylaştı. Yobaz onlar
32 Yorumla- +1 yıl
Ay sen laiklikten ölceksin canim:)
GERİ ZEKALI OLDUKLARI İÇİN.
00 Yorumla
+1 yılben seviyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı