Hep kafama takılır.
Sonuçta kısaltmaya niye kızılır ki. Chp Mhp örneği var. Akp diye söyleyince neden tepki topluyor?
Sonuçta kısaltmaya niye kızılır ki. Chp Mhp örneği var. Akp diye söyleyince neden tepki topluyor?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim partimizin kısaltılmış adı AK Parti’dir, AKP değil. AKP diyenler, ne yazık ki demokratik noktadaki etik kurallara uymadan, siyasi etiği hiçe sayarak, bunu edep dışı söylemektedirler, bu kadar açık ve ağır söylüyorum,” diye konuştu.
yine boş konuşmuş... Partinin Yüksek Seçim Kurulun da kayıtlı adını bir öğrensin herkes önce :)
Prensip meselesi. AKP değil Ak Parti
Şirin payzin bile düzeltecek.
"AKP ay pardon Ak Parti"
Zaten partimizin ismi AKP diye geçmiyor. Pusulada okuduysaniz Ak Parti diye geciyor.
Peki neden garipseniyor ki Akp diyince. Bir kız açıklama yapmış altta geçmişi varmış gaiba
İhtimaller dahilinde lakin dediğim gibi cumhuriyet halk partisi CHP diye geçiyor ama bizim partimizin AKP diye kısaltması yok. Kısaltması da ak parti
Teşekkürler. Eigye göre bir bakan açıklama getirmiş zaten cevabı almış oldum.
Ricalar
1 Kasımdan sonra Hürriyet gazetesi de artık Ak parti manşetleri atarak hitabetmeye başladı. Kayyum korkusu olabilir mi :)
@masiporomi06 Evet olabilir. İyi birşeymi? Lanet olsun medya korkutan pis dikta rejime.
Tartışılsa İpek holdinge atanılan kayyumların sebebinin kara para aklama gibi palavralar dolayısıyla atandığını savunursunuz. ama sizde biliyorsunuz asıl nedenin muhalif basın susturmanın olduğunu.
@masiporomi06 Wow ben bunu nasıl düşünemedim... :o
büyüksüün reis. Hep o merkel gacısı yüzünden çekemiyorlar bizi.
Akp den gayrı herkez ABD, pensilvanya, Almanya uşağı.
Beni aydınlattın çok sağol.
@masiporomi06 İnşallah bir gün sizin gibi değerli amcalarıma 6 okun girdiğini göreceğiz.
Ben umutluyum. :D
@masiporomi06 Atamın bize bıraktığı partiyi rezil ettiler... Çok doğru ama bence şu sıralar yeniden doğruluyor bu parti. Yok o eski Chp artık.
Atamın bıraktığı ülkeyi rezil edenler var bu ülkede bir partinin lafı bile olmaz bu ortamda.
Biraz sabret hangi partinin içinde kazan kaynadığını göreceksin. Akp nin içinde barındırdığı canlı bombalardan haberin yok sanırım. O bombalardan biri patlasa o parti 3'e bölünür.
İşte ozaman giren çıkan ampulleri, florasanları, okları, hilallerin hesabını yapamayacaksınız.
@masiporomi06 Artık iyice çözülmeye başladı parti meraklanmayasın dayı. Yavaş yavaş ifşalanıyor partiniz. yolsuzlukları ''paralel'' safsatasını uydurarak kapattı hadi. Dünden razı olan koyunlarda inandı hemen... Bak daha neler ifşalanacak bir kıvılcım çorap söküğü gibi getirecek geri kalanını...
Çok üzüleceksiniz çook
bir kere adınız Yasal Olarak AK PARTİ değil... Adalet ve Kalkınma Partisi... Kıçınızdan kısaltma uydurmayın... AKP siniz işte... Haa bunu halkl arasın da A... Na Ko... un Partisi diyorlar ondan gocunuyorsunuz :)
izle ve sebebini az cok ogren
Teşekkürler yardımcı oldunuz.
estafullah ama ilk baslarda boyle cahiller yuzunden net bir tavir oldu
Cevap
18Cevap
Çok haklısın. Usta partinin adını Ak parti diye telaffuz ettikçe muhalefet kıllığına akepe diyerek gıcık etmeye çalıştı. Zıtlaşma neticesi işte. Ak diyince kelime anlamı da oluyor ya. O yüzdendir.
yasal adınız ne YSK da bir inceleyin de sonra alınganlık yapın... Ak demekle AK olunmuyor ayrıca :)
@tombik_ozan chp de Atatürk ün izi bile yok. Mhp de de başbuğ yok. Ama hala o partilerin peşinde inanan halk var.
evet çünkü o dediğin partilerin bir ideolojisi var.. AKP de ne ideolojisi var? Kozmopolit bir partisiniz sadece.. Merkez sağdaki boşluğu doldurabilme çapı olmadan dolduran bir parti sadece... Bahsettiğin partiler yıllardır var... AP ANAP DYP RP SP hepsi dağıldıgitti neden? İdeolojileri yok omurgaları yok. AKP de böyle... Kapanıp gittiğini göreceksiniz.
@tombik_ozan Yav he he... O dediğinden.
Devlet Bahçeli'nin dalga geçmek için "akepee" diye telaffuz etmesinden ileri gelen sorunsal. Tayyip bey dalga geçeceğim diye "mehape" diyordu biz "akepe" deyince suç oldu. Ne güzel dünya be. :)
Hımm teşekkürler bilmiyordum bunu
Rica ederim :)
ak partiyi sevmeyenler genelde bilerek akp diyor. ben etrafımda ak partiye akp diyen adamı ikaz ediyorum
Cevabımı aldım Eigde. Teşekkürler merak ediyordum hep
nesini ikaz ediyorsun? Yasal adınızı bilmiyorsun daha... Yasal Adınız Adalet ve Kalkınma Partisi... Kısaltmanız da AKP
partinin ilk ismi akp idi zaten, adalet ve kalkınma partisi zaten, aonradan ak parti oldular çok dönek oldukları için, hayır o kadar yolsuzlukla hırsızlıkla nasıl ak olabiliyolar onuda alnayamıyorumda ilginç.
Kişiliklerini Ak Kelimesini duyarak bastırmaya çalışıyorlar bu yüzden AKP denmesini istemiyorlar Ak Saray dan yola çıkabilirsin mesela bu Hususta Ak yani sonuçta
bir AKPli olarak AK Partiye AKP diyorum bir problem olmadı şimdiye kadar. ara sıra da Ak Parti diyorum takılmamak lazım bunlara.
Eigdeki video ilginç yalnız.
Dediğiniz kadar basit değilmiş olay
videoyu izleme mkanım yok şu an ancak bununla ilgili bir olay olduğunu biliyorum. bir engelli vatandaşa AK Partiye AKP dediği için tepki göstermişler galiba. Genelde AKP karşıtları AKP dediği çin bazı AKPliler bunu Ak Parti düşmanlığı olarak algılıyo olabilir.
AKP demek benim daha çok hoşuma gidiyo. AK Parti demek biraz daha partizanca sanki. AKPyle aramda seviyeli bir ilişki var :)
Videoya sonra bakmanı öneririm mutlaka. Ben söylemeyeceğim.
Kızan mı var bir AKP'li olarak öyle bir şey görmedim.
Akp demiyorlar ısrarla kendilerine."Akp değil Ak Parti"
Çünkü ak parti zaten kısaltma iyice kısaltmaya lüzum yok
merak ettigim bişey vardı nette bu akepe mevzusu var şeytanın bilmemm kaldıgı yermi vs bsy diolar doğrumu?
bu akape pislikleri ne kadar kompleksli olduklarını gösteriyolar ama anlayan yok. bu akape ahmaklarının hepsi yaşamayı haketmeyen reziller
Akepe Suudi Arabistanda şeytanın tepesi denilen bir yerin adı olduğu için.
Ak partinin yaptığını chp mhp yaptı mı iyi düşün önce? Ak partiye akp demek nankörlüktür.
Kimsenin kızdığı yok kafadan sallıyorsun.
Yok sallamıyorum ya gerçekten var bu. Bilmiyor olamazsınız. Kızmak değil de istenmiyor akp denmesi. Endeavour88 in videosuna bakacağım şimdi merak ettim
Ben de akp diyorum ne var bunda. çoğu akp'li de akp diyo. ilk defa senden duyuyorum
Eig ye bakmanı öneririm. Bu arada güldürdün beni yanlış anlama bunu hiç duymamış olman garip geldi.
Ve sevimli de geldi yalan yok ☺ Neyse bu kadar benden
Tatlıyımdır :D stratejik bir şey heralde :D
kendilerini ak pak görüyorlar
ben hiç kızanını görmedim?
Akp diyince kızan var mı cidden :S
a. k bir şey ifade ediyordur belki onlar için
Çünkü onlara AKPKK diyceksin kızmazlar :)
Ay onlarda her halta kızıyor yahu banane :)
Akape arapçada şeytanın oturduğu yer demek
cok pürp'ak' insanlar onlar
ondan kızıyorlardır
saçmalık
Bana da garip geliyo
kim kizioda salliyon
saçma
Ben kizmiyorum (:
İroni,...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar