Cumhuriyet olmasaydı ne olurdu?
ya da olduda kötü mü oldu?
ya da olduda kötü mü oldu?
Cumhuriyet olmasaydı.
1- Osmanlı yönetimi devam ederdi çok büyük ihtimal.
2- şu an ki kadar fazla sapık olmazdı. Olsa bile eskiden olduğu gibi 6 asırda 10 tane tecavüz olayı gibi olurdu.
3- İdam cezası geçerli olurdu. Bunun iyi ve kötü yönleri var biz kızlar sürekli erkekler tarafından sözlü olarak hakaretlere iftiralara maruz kalıyoruz laf yiyoruz. Hatta çoğu hem cinsim toplum alanlarında otobüs en uygun tarif tacize uğruyor. Böyle yapanların idam cezası görmesini isterdim. Kendi ailesi kardeşi olunca bağırınıyorlar başkasının kızı olunca ne var bunda diyorlar. Hırsızlık vb. olaylarda cezalar ağır olurdu. Yani Osmanlı yönetiminde hırsızlık, gasp, taciz gibi olaylar tek tük yaşanırdı ama cezasını alırlardı.
4- Cumhuriyetin ilk ve ortalarına doğru dönemlerde ülkemiz defalarca kalkınmak istedi ama müdahale edildi hep uçağımızı yapacaktık projeye karşı çıkıldı yönetim tarafından engellendi. Japonya'ya gönderdiğimiz robotu seri üretime çıkartıp geliştirilmek istendi buda engellendi.
5- Yabancı ülkeler 2000 li yıllarda uzayla ilgili araştırmalar yaparken bizim milletimiz en büyük heykel portre yapıldı diye seviniyor arada ki fark bu kadar açıldı işte.
6- Ülke gene Osmanlı dönemindeyken kurtarıldı. Cumhuriyet zaten en büyük savaşları atlattığımızdan sonra kuruldu yani Cumhuriyet hali hazırda ülkesini savunmuş bir dönemden sonra kuruldu bence hiç iyi olmadı.
7- Osmanlı devleti olsaydı başta kim olacak tartışmaları bu kadar büyük olmazdı. İstikrar olurdu. Zaten Osmanlı fransız ihtilalinden sonra zayıfladı iç isyanlarla boğuşurken borçlar artmaya başladı güç kaybetmeye başladık.
8- Ayrıca Almanya Avrupa'ya savaş açarken beraberinde olsak bence gayet güzel olurdu evet bize yanlış bir durum ama eğer Almanya ile birlikte hareket etseydik Almanya tökezlemezdi Rusyayı geçerdik. Avrupada ve Amerikada ise Yahudi, ermeni filan kalmazdı.
9- Osmanlı çağ açıp kapatan bir devlet. Osmanlı sistemi devam etseydi teknoloji olarak diğer ülkelerden geri kalmazdık.
Hatta Osmanlı sistemi devam etseydi o gönderdiğimiz robottan çok daha iyilerini yapardık belki bizim şuanda dünyada bir ilk olacak robot askerlerimiz çoktan var olurlardı. Osmanlı döneminde uzay ile ilgili figürleri de görebilirsiniz tee kaçıncı yüzyıllarda uzayı gayet iyi araştırdığımız ortada. Fatih döneminde dünyanın en büyük topları bizdeydi. Teknolojide çığır açmıştık. Osmanlı sistemi ilerleyen zamanlarda gelecek ama kısa bir zamanda değil uzun sürecek ama gelecek bir gün. İmam hatiplilerin arttırılması için projeler başlandı. Osmanlıca ve Arapça dersleri verilmeye başlandı. Yarın öbür gün ana dilimiz Osmanlıca olacak eskisi gibi. Dışa bağımlılık azalıyor her geçen gün.
Teşekkür ederim bence herkes sizin gibi bilmeli ve farkında olmalı. Ülkemizde ki insanların yarısı farkında değil ne yazık ki.
İngilizlerin çocuğu olurduk. Tabii ki anamız köle olurdu. Bende hangi ingilizin evladı olurdum, o bilinmez. Çünkü anamı sadece... neyse bunu artık yazmayayım. Anlayan anladı.
Osmanlı Padişahı kendi kıçını zor kurtardı.
padişahın ne yaptığı ne düşündüğünü kitaplardan biliyoruz sadece bunun hakkında konuşamam da atatürk ün yaptığı her sey şu an hayatta olduğu için konusuyorum YAŞASIN CUMHURİYET
@DüşünenMahluk tarihi iyi oku arşivlere iyi hak derim düz mantık bakma ezbere bence
@RigwarL Lütfen ağzından sçmak yerine şurdan Kurtuluş savaşı taraflarına bir bak. Belligerents kısmına bakıcaksın en.wikipedia.org/wiki/Turkish_War_of_Independence . Yunanın ermeninin yanında müttefik diye kim var dikkatini çekerim. Zikir partisinde empoze edilenleri sçmak yerine git bir araştır
@DüşünenMahluk kardeşim vahdeddin iç savaş felan çıkmasın diye kaçtı ayrıca milli mücadeleyi destekledi
@RigwarL aynn hep o yüzden direnişçileri kesti, silahları denize dökti ferit piçini anadoluya saldı, Mustafa Kemal'i saraya geri çağırdı. Ama uğraşmıyorum artık neye inanıosan inan çünkü sizde öyle bir kafa var ki önünüze serilen gerçekleri değil kulağınıza fısıldayan mahlukların gerçeklerini kabul ediyorsunuz. O yüzden dediğiniz gibi olsun. Vahdettini kendi gözlerinizle yorgoyo domalırken bile görseniz inanmazsınız vatan kahramanı der şak şaklarsınız. Bu millet başına ne geliyorsa halediyor zerre üzülmüyorum
Şeriat hakkında bir boh bilmeden konuşanlra ne güldüm bee. Dangalak dangalak konuşup dininize saydırıyosunuz farkındamısınız şeriyat dediginde aklına 10 kadın felan geliyomuş he onlar eskiden şeriyatı kullanan kişilerdi öyle bişey yok aslında üstelik insanların kudurup azmasını ben cumhuriyete baglıyorum cezaları çok hafif tecavüzciyi hadım etseler kimse tecavüz edemez hırsızın parmagı kesilse kimse calamaz. etrafına bir bak 10 tane karısı yok ama 10 tane kırıgı var adam karısından habersiz sevgilisiene ev almış araba almıs haberlerde cıkıyo işte bunun şeriatla degil zihniyetle alakası var şeriatı getirip moderinde olabilirsin Allahın şartları her devirde uyar tabi sizin olmayan kafanızla uymaz sizde haklısınız.
Faşist sayısı şuankinin 100.000 katı artardı her konuda sonuçta her insan faşisttir konusuna göre.
O şeriat isteyen lgbt üyeleride ayrı bir beyin yoksunu çünkü şeriat olsaydı biz dinsizlerden önce gebertileceklerdi
Cariye olurdu kadınlar ve kibarlık kalmazdı bayan lafı olmazdı Avrat vs denirdi.
Gittikçe araplaşırdı ki zaten şuanki toplum bile araplaştı ben ve bir kaç kişi dışında.
Anamız babamız belli olmazdı belkide şu sitedekilerin dilinden anlamıyor olacaktık.
Laik sistem ve cumhuriyet olmasaydı ne olduğumuz belli olmazdı.
Cevap
57Cevap
Bir erkeğin Atatürk'ü sevmemesini, Cumhuriyeti sevmemesini anlayabilirim..
Ama bir kadının Cumhuriyeti sevmemesine tahammül edemiyorum!
Kan beynime sıçrıyor.
Ben Cumhuriyet Kadınıyım, güçlüyüm, eksiz etek değilim..
Şeriat isteyen kadınlar;
https://i.hizliresim.com/zYp266.jpg
https://i.hizliresim.com/l9N0Jb.jpg
https://i.hizliresim.com/gyY4d3.jpg
Hiçbirşey olmazdı sadece cumhurbaşkanı değilde rusya devlet başkanı gibi türkiye devlet başkanı birde başbakanı olurdu şu an türkiyenin durumunda başkan birisi olsaydı türkiye bu halde olmazdı çünki şu an türkiyede zıt kuvvetler çatışıyo sağ sol ezilen hep vatandaş oluyor bu çatışmayı ne sağ nede bir sol parti bitire bilir bu çatışmayı ancak rusyanın abd nin fransanın sisteminde olduğu gibi bir başkan bitirebilir yoksa nu ülkenin sonu iyi değil işte bu yüzden avrupa rusya abd rahat rahat yaşıyor çünkü böyle durumlarda sığınacak bir başkanları var.
Yöneteni seçebilmek çok güzel. Ama insanlarında seçimlere saygısı olmalı. Diğer yandan şeriatta da öyle bir adalet var ki "kıssas" gibi hayran olmamak elde değil. Belki de günümüzde şeriatın adaleti ile demokrasinin gücünün birleşmesine ihtiyaç vardır. Bu arada Osmanlı'da uygulanan şeriatı araştırın İran'dakini değil..
Muhtemelen şu an kızlarsoruyor. com yerine https://www.girlsaskguys.com/ adresinde soru soruyor olurduk...
Bak Nazlı hanım ne diyor?
www.takvim.com.tr/.../nazli-ilicaktan-turkiye-cumhuriyet-saltanati-skandali
Afedersin ama g*t olurduk. Yabancı insanlar ülkede olurdu. En basında kral falan olurdu devlet basında. İstediğini yapamaz hep baakı altında kalırdık. Bunlar kötü yönleri tabi ki.
Simdi iyi yönlerini sayalım : Ülkeyi yiyen bitiren bir hırsız olmazdı. Bu kadar suç oranı yüksek bir ülke olmazdık. Kimse rahat rahat suç işleyemezdi götüne güvenip. Cellad korkusu olurdu ve suç oranı azalırdı.
Şeriat esaslarına dayalı bir yönetim pek yakışırdı bize.
Bence hic birşey olmazdı ayni sekil bir yapıda devam ederdik. Cumhuriyetten sonra sanki çok mu şey değişti Türkiye şu an dünyada pekte siz sahibi değil osmanlı imparatorluğu döneminde ki ihtişam yok medeniyet yanlış alindi yanlış kullanıldı kurtuluş savaşında da yunani zaten rahat yendik 500 yıl tek vali ile yönettiğimiz ülke idi sonuçta Cumhuriyet rejimi kendi içinde de bir çok tehlikeli sonuçlar barındıran bir rejim her millet devlet kurmak ister çünkü
kolay kazanılan savaşı 90.000 ölü ve yaralıya sorabilirsin, hatta daha da ileri gidip çanakkaleyi g. tümüzle kazandık diyerekten 250.000 şehidin gönlüne su serpip osmanlı masturbasyonunu bir üst levela taşıyabilirsin
Fransa'da Ihtilal cikti, Kral Louis'in kafasi meydanda giyotinle kesildi. Yillar sonra kimse cikipta biz Kral isteriz, kralligi ozleriz demedi.
Rusya'da devrim oldu. Çar ve ailesi tamamen olduruldu. Kalkipta biz çar torunlariyiz diye bagiranlar cikmadi.
Turkiye'de ise saltanat kaldirildi. Padisah ve ailesi ulkeden surgun edildi ama bir asir sonra bile hala var olan, biz Osmanli'yi geri isteriz diyen bir zihniyet turedi.
Sitedeki insnalar ilkokuldan beri öğretilen ideolojinin peşinde üstüne pek birşey eklememiş çoğuna sorsan birşeylerden bir haber.. Asılan sarıklı ve tesettürlüler neden asıldı ezan nedne türkçeleştirildi hilafet neden kaldırıldı neden laiklik getirildi dilimiz neden değişti bunların cevabını veren versin önce
%5 okuryazar oranıyla ülke yürütülemiyor maalesef. Arap milliyetçiliği yerine Türk milliyetçiliği geldi, Arapça bokumu ye yazısına bile tapan milletin dini anlaması için uğraşıldı. Parti kurup demokratik olarak kendini ifade etmek yerine hayvan olup asker kafası kesen şeriatçıların dersi verildi. Hilafet diye kıçınız yırtılırken bokuna ekmek banıp yediğiniz araplar 1900 de elinize ah hilafet diye malı verdi. Başka soru?
Bu terbiyesizlikle cevap mı verdiğini düşünüyorsun?
mısır gibi iran gibi ülke olurduk
sonumuz yakın dır iran gibi olucaz boyle giderse o da yakın zamana kadar cumhuriyetti
Hepimiz padişahın sözünden çıkmayan küçük korkak kendini hep aşağılık gören insanlar olarak hayatımızı sürdürürdük. Onlar saltanat biz sefalet... ne ala memleket.
Bizler hazır bir vatan bulduk!
Nasıl kazanıldığına şahit olmadığımız için, o günleri görmediğimiz için kitaplarda anlatılan hikayeden ibaret sanıyoruz.
Eğer kaybedersek anlarız kıymetini.
kesinlikle
Bir osmanlı olurdu iç anadolu bölgesinden ibaret. ege marmara yunanistanın yani ben yunan olurdum. güneydoğu kürdistan karadenizde rumlar vs vs. açıp antlaşma haritasına bakarsan görürsün nerde ne olduğunu
ingiliz eyaleti olarak başlardık abd mandası olarak bu günlere gelirdik. he sen ben olur muyduk oda takdiri ilahi olurdu artık... ama yolda gördüğümüz conilerin ayakkabılarını 1 sente temizleyeceğimizden adım gibi eminim...
ayakkabı boyatırsalar gene iyi
aynen
cumhuriyet olmasa anamız babamız belli olmazdı , köle olmuştuk şimdiye köle ya da köle çocukları
kendi adına konuş
@Mhmmd_Isik sen türk değilsen sıkıntı yok sana tabi
Yo gayet Türk'üm. Türkçe konuşuyorum. Kimliğimde Türk bayrağı var. Sadece sorun şu acaba atatürkün babası belli onu merak ediyorum? Çoğu yazar, gazeteci ve tarihçi Ali Rıza bey diye biri yok diyor.
@Mhmmd_Isik ilk defa senden duyuyorum hangi çoğu yazar ve gazeteciler bunlar
Engin Ardıç
cumhuriyet olmasaydı eski şaşalı osmanlı olacaktı zaten neden çünkü cumhuriyeti kuranlar osmanlıyı yıkıp parçalayıp öyle kurdu cumhuriyeti
Kadınlar hor görülürdü. Bilmem kimin bilmem kaçıncı eşi olur, bol bol çocuk doğurup hiçbir hakka sahip olmadan ölür giderlerdi.
Evet kötü oldu. Osmanoğullarının idaresi altında, halifenin idaresi altında yaşamak isterdim. Bugünkü kaos ve kargaşa olmazdı. Kafam rahat olurdu. Ne şimdiden, ne de gelecekten endişe duyardım.
bence kafan vucudunda durmazdı seriat olsaydı
Yil uzay cagi monarsiler yikildi imparatorluk dönemi bitti hala anlayamadik yeni rejim Cumhuriyet olmalı tek bir kisisinin karari ilr devlet yonetilmez millet marsda su bulmus biz ise neyle ugrasiyoruz
cumhuriyet olmasaydı hepimizin adı dimitri olurdu, ingilizlerin gölgesinde sığır çobanı olurduk hepimiz.
"Dunyada tek bir Turk bile kalsa, ulkesini kurar yine intikamini alir".. Adolf Hitler..
Yorumlarda dogmamis cocuga don bicilmis o olmasa bu olur, bu olmasa su olur..
Bişey değişmezdi.. İnsan kalitemiz belli. Sadece yasa değiştirmekle ülkede ciddi değişim yaratmak mümkün değil.
Bence kötü oldu.
Olacaksa da böyle olmamalıydı, din tahrip edilerek değil temeli islam dini olan bir cumhuriyet olmalıydı.
Cumhuriyet en iyi yönetim şekli. Fakat getirilen Cumhuriyet'in yanında bazı dayatılan şeyler vardı ki onlar olmasaydı ne olurdu diye sorabiliriz.
Osmanlı çocuğu olurduk
bence yunan tohumu olurduk
Biz şu an hala dışa bağımlı değil miyiz? Ben de bunu anlayamıyorum. Biri bana açıklasın lütfen. Zaten şu an ülkemizde yabancılar dolaşıyor rahat rahat. Türk'e ait hiçbir şey yok ki ülkede. Bağımlıyız yine... Yine rahat rahat sömürülüyoruz.
cumhuriyet kurulduğunda herseyimiz bizimdi onu sonradan gelen yetersiz devlet başkanları verdi
Demokrat Parti ve süt tozlarına sorabilirsin bu soruyu, saygılarımla
Ya tekrar saltanat kurulurdu ve İran, Afganistan gibi bir ülke olurduk ya da anadolu ve avrupada karışık olarak dağılmış azınlık bir topluluk.
irandayakın zmana kadar cumhuriyetti ama sonunu getiremediler
Osmanlı olmasa ne olurdu? dicem sonra ne alaka diceksiniz
Cumhuriyet oldu diye ateist leşmenin anlamı yoktu. Cumhuriyeti sadece bacak arasının show unda görenlerin ülkesi olmak dan ziyade bilimin teknolojinin insanlara saygının ve bencilliğin 0 olduğu bir sistem olarak görürsen iyidir.
80 yıl boyunca ingiliz uşağı olmazdık.
https://s27.postimg.org/dmn7igsb7/olmasaydi.jpg
Güya müslüman ülkede şeriat değil de cumhuriyet bazlı yönetim sırıtıyor gerçekten...
İyi oldu.
İslami esaslara dayanan bir yönetim ve toplum yapısı istemezdim.
Ortadoğu ülkelerinden farkımız olmazdı. Monarşi mi kaldı bu devirde, kalan ülkelerin de hali belli işte.
Cumhuriyetin olmaması söz konusu bile olamaz.
Türkiye, küçük bir çocukken Cumhuriyet sayesinde balçıktan çıktı.
Tabi canım kesin. 23 MİLYON km2 den 700 bin km2 ye düşmek çocukluktan kurtulmak oluyor. Çok zekisin devam et.
@isteklicocuk Kesinlikle yanlış anladınız ya da ben doğru telaffuz edemedim sanırım. Görüşlerimiz aynı.
Nasıl yani. Sen nasıl düşünüyorsun? @MerveKOYUN
@isteklicocuk Yani ben yeni bir sistem, yönetim şeklinden bahsetmiştim. Bir meclisin ilk adımlarından..
Siyasi görüşlerimiz aynı demek istedim.
@isteklicocuk Tam da yatıyordum :) iyi geceler bayım.
@İtsMeLove Atatürk olmasaydı o kadar da kalır mıydı?
@İtsMeLove aa pardon bana dememişsiniz, ben sizi isteklicocuk nickli kişi sanmıştım :) neyse iyi geceler.
Belki çok iyi belki çok kötü geçmişteki bir şeyin degismesi neleri değiştirir bilemeyiz
başka ülkelerde olurduk türkiye yerine bölük pörçük bşka devletler olurdu :D türk olmazdık yani :D annemiz fransız babamız alaman :D
burada herkes bos konusur ne olacagini Allahtan baska kimse bilemez gelip burada seriat olurdu bilmem nerden bikeiyolarmis belki daha iyi beliide kotu olcakti herkes kahin olmus burada
haritası var merak edenler sevr anlasmasına bakabılır..
ne güzel mavi gözlü sarı saçlı johnlar jennyler olurduk, böle kara kuru hobbitler olmazdık XD
Cumhuriyeti düsünene kadar kendi akıbetimizi düsünseydik daha eminim daha iyi olurdu
Türkiye yok olurdu, türkiye türkü kalmazdı kalsa da karışırdı ingilizlere falan karışırdı belki de
başka bir rejim oamazmıydı yani sence
Olsa da 2015 dünyasında nasıl devam ettiriceksin ki kalmazdı bugüne kadar. Krallık rejimi desek onu ingilizler beceriyor ama onlar da %90 cumhuriyet şeklinde zaten. Yani anlayacağın cumhuriyetsiz ülkeler kalkınamaz
Şimdiden 1920'lere hüküm vermek kolay. ama Atatürk olmasa ne sen ne de başkaları olmazdı. şu an buralar Hristiyan toprakları olabilirdi
Herkez tuttuğunu kadına sahip olurdu biz onun bunun çocuğu olurduk
Cumhuriyet olmasaydı başka bir şekilde başka bir rejimle devlet kurardık, devletsiz yaşayamayız..
kızlar soruyor olmazdı sen bu soruyu soramazdın bende cevap yazamzdım
Kimbilir hangi ülkenin kolonisi olarak yaşardık. :/ Özgür olmak, kendi vatanında, milletinin içinde yaşamak en önemli unsur hayatta.
Olmasaydı çok güzel şeyler olacaktı da. Neyse bu da bir imtihan sonuçta. Artık herkes kimin ve neyin peşinden gittiyse Ahirette hesabını verecek.
Şu anda bu mesajı yazamazdim en basit
Cumhuriyet olmasaydı o çok bilmiş kadınlar oy kullanamazdı.
Şeriat tarafından yönetilirdik tabi gerçekten uyan bir zihniyet bulmak önce :)
şuanda en gelişmiş islam devletiyiz
ozaman en gelişmemişi olurduk.
aşiret ağalarının feodal güçlerin elinde oyuncak olurdum
Mikerlerdi ebemizi iyice
bir ebemiz olurmuydu acaba?
kötü olurdu herhaldee
Butik bir Osmanlı'yı kaldiramazdik
ve şu an hala kadınlar sadece vede oturur ve bizde fesli takım elbisemizle memurculuk oynardık
Şeriat olurdu hiç iyi olmazdı.
belki daha iyi belki daha kötü olurdu allah bilir
Sömürge olurduk. Kölelikten farkı yok yani.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar