+1 yılKürtlerin istekleri, Kobani olayları öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılıyor. Kobani öncesinde fazla bir ayrılık sesi çıkmıyordu. Suriye'nin kuzeyinde pyd ve YPG nin güç kazanmasıyla birlikte Cizre başta olmak üzere bölgede birçok yeri birbirine bağlayan özerk bir statü isteme eğilimine gittiler.
Cizre halkının yüzde 95 i pkk ya bağlı bir yönetimle yaşamak istiyor. Bu istek 100 sene öncesine kadar gider. Bedir han ın başlattığı ayaklanmayı araştırın Cizrede.
ABD nin Suriye'nin kuzeyinde pyd ve YPG yi desteklemesiyle özgüven patlaması yaşadılar.
Türkiye'nin bu pkk lı hainlere nefes aldırmadan kökünü kazıyana kadar operasyonlara devam etmesi gerekiyor.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kürtler bir şey istemiyor. Oyuncak olmaya alışmışlar. Kürtleri eline alan istediği gibi oynuyor. Türkiye'yi bölebileceklerine kendileri de inanmıyor. Kandırılmaya meyilli bir toplum.
40 Yorumla
Ben kürdüm ve kendim ne istediğimi söyleyeyim öncelikle herkes şunu bilsin nasıl iyi kötü Türk ayrımı varsa Kürtlerde de aynı değişen bir şey yok ayrıca Kürt, Türk, Laz, Arap, Çerkez vesaire hepimiz kardeşiz. Ben sadece kendi fikirlerimden sorgulanmak herkesle aynı kefeye koyulmamak kürdün adı çıktı diye her kürdü aynı görmemek, kürtlerle pkk yı bağdaştırmamak ve herkese eşit davranılmasını istiyorum başkalarının ne düşündüğü umrumda değil ben bölücülük olmasın istiyorum herkes bu vatan için çalışsın huzurumuz olsun ölümler son bulsun şehitlerimiz ölmesin istiyorum ve ben ben olduğum için sevilmek istiyorum.
61 Yorumla
+1 yılKürtler kendileri arasında bile birlik değiller. Solcu Kürtler dinini yaşayan Kürtleri küçümsüyor.
O yüzden kürt halkı ayaklanmadi.
Zaten bütün Kürtler solcu Kürtler gibi olsaydı Türkiye de iç savaş çıkardı.
Allahtan korkan kürt kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum23 Yorumla- +1 yıl
@maleangel bunu bizzat burada bulunun kürtler söylüyor
Ben kafamdan atıp tutmuyorum
Bazı politik nedenleri olabilir çünkü bana söylenilen söz aynı şöyleydi "akp tutan Kürtlern a... koyiim " buyur
Ben bile kendi halkın hakkında nasıl böyle konuşursun dedim de cvbini alamadım - +1 yıl
@maleangel kardeşim kırıcı olmasak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Para & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yaşadığın yerdeki, bağlı olduğun siyasi birliğin yani devletinin güvenlik güçleri sana düşman, konuştuğun dilin hiç var olmadığını söyleyen bir devlet, sen öldürüldüğünde buna "oh olsun" diyen bir halk olduğunu düşün.
Kürtler sadece var olmak istiyor. sanılanın aksine çok azı Türkiye'den ayrılmış bir Kürdistan istiyor ama resmen bunu istemeye zorlanıyorlar.12 Yorumla
+1 yılKürtler kendi bağımısızlıklarını pkk tarafından kendilerine verecekler, ne inanan mahlukatlardır. Yıllarca kandırılmıslardır ve hala kandırılıolar
Halbuki bu vatan hepimizin hep beraber yaşayabiliriz ama dış güçler iizn vermmiyor
Pkknın onların hakkını savundugunu düşünüyorlar39 Yorumla- +1 yıl
türkler yapiyor bunlari kürtmü ayyyy uzak dursun bu yaklaşim var haklarini savunanan pkk zannediyorlar çünkü haklari verilmiyor
- +1 yıl
@Tırnagıkırılankız Pkk nın onların hakkını savunucaz diye kurulmustur ztn ama gel görki günümüzde öyle bir durum yok ama hala kürt zihniyeti bunu idrak edememiş durumda
- +1 yıl
Pkk kürtlerin hakkini savunarak sempatizysn kazaniyor tabiki içerigi farkli
Ama emin ol kürtler ezilmiş bir milletdir - +1 yıl
@Tırnagıkırılankız Evet kürtler ezilnmiştir kullanılmıştır Onlara bişy demiyoruz ztn Onlarda bzm kardeşimiz sorun pkk da , dış güçlerde O terörist şerrefsizler benim askerimi vatanımı koruyan yiğitlerimi öldürüyor böyle mi sempati kazanıyor pkk bunu , şte kürt kardeşlerim göremiyor
- +1 yıl
ön yargı?
- +1 yıl
Aynen öyle kürtler pkkdan besleniyor pkk hem devlette hem dışardan sonuç kürtlerin dışlanmış bir millet olmalari pkknin arkasina sığınmaktan vazgeçtikleri zaman kazanacaklar
- +1 yıl
@Tırnagıkırılankız Evet aynı fikirdeyiz işte
Kürtler bir şey istemiyor..! Tek beklentileri huzur olması. Dışardan beslenen embesiller Doğu ve güneydoğuda huzursuzluk çıkartıp İran, Irak, Suriye ve Türkiyede istedikleri yerleri alıp Kürdüstan devletini kurmak istiyor!!! Ne gerzekler var Allah'ım yarabbim
02 Yorumla- +1 yıl
Bunda kırıcı ne var ki..! İnsanları uzaktan tuzağa düşürüp kansızca vurmayı dünyada hiç bir piç yapmıyor, veya Böyle bir davranılta bulunan Domuz görülmüş mü hiç.. Veya hayvanlar aleminde böyle bir şey var mı..
Ya açıkça söylüyorum ben. Bir gğn kürdüstan devleti kurulursa eğer, sınırlarını oluşturursa eğer, ben de TKK örgütü kurup tüm varlığımı o ülkede aynı terörü yapmaya harcıyacağım, hatta Fon oluşturup devamlılığını sağlayacağım bu işin. Yemin etmişim bunun için..!
O ölü ele geçirilen teröristleri versinler, cesetlerini köpeklere tiktiririm, gerçi köpek bile bulaşmak istemez ya neyse işte..!
+1 yılBarış diyorlar asker-polis şehit ediyorlar barış diyorlar molotof atıyorlar
55 Yorumla- +1 yıl
Türkmenim ulan ben g*vat ziktir git şimdi.
- +1 yıl
@gecesörf gördün mü kim sövmüş?
+1 yılBen kürtüm siz esit bir devlette yasadigimizi saniyorsnz ama oyle degl biz esitlik icin kendimi savunduk öldürülduk katletildik bunun icin dha cok yazardm ama hicbiriniz anlamiyor aksina kufur ediysnz halbuki bu devlt bu topraklar sdce sizin değil birlikte savasarak kazanmistk şu an siz ve biz sıfatlari bile kullanmak istemezdm ama oyle alcak insanlar varki bugun olan patlamada sevinen insanlar ben onlara zatn kardsm demem onun disinda bizi yargilamktan vazgecin
00 Yorumlakürtler birşey istemiyor kürtleri istismar edip kullanmak isteyenler onların sırtından onların adına provakasyonlarla develete millete zarar vermeye çalışıyor.
11 YorumlaKürtler demokrasi hak vb diye konuşacağına önce çıksınlar ağalık düzenine 15 yaşında başlık adı altında para karşılıgında evlendirilen kızlara töre cinayetlerine karşı çıksınlar sonra pkk terör örgütünü lanetleyip bunlar bizim temsilcimiz değil desinler ondan sonra masaya gelip hak talep etsinler...
kürtler bu ülkede yaşayan tek etnik unsur değil bunu da akıllarına soksunlar... başka etnık unsurlar ıcın sızın ıcınde ıstıyoruz vb gıbı oyunlardan vazgecsınler..20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 763 cevap paylaştı. Tıpkı yıllar önce Arapların Osmanlıya karşı kışkırtıldığı gibi şu an aynı politika Kürtlere uygulanıyor. Akıllı olanlar bu oyuna gelmiyor.
11 YorumlaŞehid olanların yüzde kaçı Türk onu söylermisin bana
Bu vatan bu bayrak bu memleket için canını seve seve feda etmeye milyonlarca Türk Kürt var sen neyin kafasını yaşıyorsun ki bunu geneleme yapıyorsun
Turkiyede huzur istemeyen Kürtler Türkler değil dış güçlerdır ne çabuk da oyuna kadınız
Ha bu ara Kürdüm senin kadar bu vatana bende hizmet ettim ve hizmet edecek evlatlarimiz da olacak...10 YorumlaKürtler türkiyenin yaradini alip kürdistan yapmak istiyorlarr yani malataya kahramanmaras mardin falan
19 Yorumla- +1 yıl
Malatya benim memleketim ancak başını alırlar
- +1 yıl
Malatya Horasanlı Türkmen alevilerinin toprağıdır 50 yıl önce gelipte Malatyaya yerleşen donkişotlar Malatya üzerinde hak iddia edemezler. Maraş Antepte bizimdir. Şırnakta Diyarbakır da bizimdir. Gitsinler kuzey ırağa.
- +1 yıl
Malatya Alevileri senin ananı iyi sikmiş.
Soru yanlış olmuş hocam, Kürtler değil Ülkücüler ne istiyor olacaktı o :)
219 Yorumla- +1 yıl
Yeminimiz her şeyi anlatıyor fazla söze gerek yok.. !!
Varlığına, birliğine ve yücelerin en yücesi olduğuna inandığımız, ol deyince olduran ve gönüllerimizi iman nuruyla dolduran:
Allah'a, Kur-an'a, vatana, bayrağa ve silaha yemin olsun!
Şehitlerim, gazilerim ve Başbuğ'um emin olsun!
Ülkücü Türk gençliği olarak;
Komünizme, faşizme, kapitalizme, siyonizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadelemiz,
Son nefer, son nefes ve son damla kana kadardır!
Mücadelemiz milliyetçi Türkiye'ye,
Turan'a kadardır!
Mücadelemizde hiç bir engel tanımayacağız!
Satanlardan olmayacağız!
Kaçanlardan olmayacağız!
Yılmayacağız!
Yıkılmayacağız!
Başaracağız! Başaracağız! Başaracağız!
Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin! (Amin) - +1 yıl
@oktay001 kardeş sizi de anlamıyorum ya 3 5 milyon kurtcuk nüfusunuz var bence biraz daha sakin olun bir hır çıkarsa ülkücülükten eser kalmaz bunu biliyorsun değil mi emin ol insanlar size ses çıkarmıyorsa bu saygıdandır yani sizde olmayan şeydendir ama ses çıkarırlarsa sizin ses çıkaracak ağzınız olmaz.
öncelikle kürtün k'sini buyuk yapıp Türk'ün t'sini küçük yapamazsın !
24 Yorumla
+1 yılKürdistan kurmak istiyorlar
Sloganları da şöyle:
''Küdistan (Doğu) bizim, Türkiye hepimizin''
Öyle bir dünya yok kardeşim doğu sizinse hepiniz doğuya gidin o zaman
Güle güle.30 Yorumla
+1 yılEşitlik isitoyruz hakkımızı istiyoruz sadece tc vatandaşı olmak yetmiyor zaten kürt isek hayata 1 0 geriden başlıyoruz türkiyede.. turkiyede Türk degilsen, alevi ermeni kürt ezidi vsvs, hep ezilirsin.. esitlik istiyoruz sadece esitlik
76 Yorumla- +1 yıl
Hapislerde iskencelere maruz kalan Kürtlerin sayisini araştır ha birde neden hapise gird8klerini araştır.. unutmadan neden gururlarina yediremeyip dağlara ciktiklar8ni araştır. Cevabim yeterlidir.
@Demirez sana gelince, canakkalede kürtler ile Türkler birlikte savaştı mı? Peki sonra ne oldu? Tc dersime saldırdı hemde 'Kürtleri öldürmekten zevk aliyorum' diyen biri yaptı, peki biz ne yapalım? Ölmeyi mi bekleyelim? - +1 yıl
Bayan!!! Ne eşitliği lan? Ben Laz'ım ne oluyor? Lazistan mı diyorum? haaa! Lazların bir kanalı var mı? yok! sesimi çıkarıyor muyum? hayır! bu kadar cahil ve görgüsüz olmayın!
TRT Kürt ne güne duruyor? kaçak elektrik, su ne güne duruyor? bu kadar mı körsünüz? beni küfüre zorlama! Sizin derdiniz ayrı devlet olmak onuda nah olursunuz.
sopa istiyorlar kaşınıyorlar. türkçesi bu. rahat batıyo kardeşim rahat batıyor
20 Yorumla
+1 yılhepsi için geçerli olmasada çoğu kendi irkindan insanlarin yönettiği tamamen kürçe olan kendi para birimleri olan kendi toprakları olan bir devlet istiyorlar 100 yildir istiyorlar bulduklari şeyse bomba oluyor
00 Yorumla
+1 yılHaklarını kürt olduklarını kabullenenlerin çogalmasini ve kürt karşı olan intikamin bitmesini istiyorlar
10 Yorumla
+1 yılPKK sempatizanları bağımsız kurt devleti istiyormuş Onlara burdan https://i.hizliresim.com/OBkPV5.jpg demek istiyorum
00 Yorumla
+1 yılrusyada ve çinde türklerin sahip olduğu hakların aynısını
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. bazı kesim özerklik istiyor bazı kesim devlet olmak istiyor.. yani değişiyor
02 YorumlaBağımsızlık istiyor, Kendi ülkelerini kurmak istiyor. Hayal güzeldir.
00 Yorumla
+1 yılebeleeinin şeyini istiyor, pislikler.
Türklerin biran önce kendine gelip bu pkklı kürtlerin hadlerini bildirmemiz gerekir.
Bu kürtler bizim ülkemizde fazlalıklar.
asalak gibi bizim sırtımızda yaşıyor şerefsizler10 Yorumla
+1 yılBugüne kadar anlamadiysan boşver hiç anlama artık gerek yok kafanı yorma...
04 Yorumla- +1 yıl
Sadece bugün insanlar ölmedi dün de öldü önceki gün de öldü yarın da ölecek... Bu hükümet silahı, tanki, tomayi, uçakları çok sevdiği sürece bu ölümler hiç bir zaman bitmeyecek ha bir kişi mi ölür elli kişi mi ölür o değişir...
- +1 yıl
Tamam madem pkk çÖzüm sürecini bitirdiyse neden bitirdi mantıklı bir cevap yaz. Su veya bu nedenle pkk masayı devirdi de...
Kendi vataninin ve yapilan haksizliklari eskiden yani
00 YorumlaBnde anlamis degilim
11 Yorumla
+1 yılpkknın maşası konumundalar şu an
00 YorumlaFark şeyler istiyorlar toprak istiyorlar
00 Yorumla
+1 yılBelalarını arıyolar !
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri