Maraş ı sor bizyapmadık derler ama yapanları kınamazlar Şimdi HDP binalarını biz taslamıyoruz Kürtlere bir sey yapmıyoruz derler ama yapanlara arka cıkarlar. Bu asağıdaki farzedelim pkk lı bu serefsizi bu hale getirdinde ne oldu? Kaç kişiyedevleti sevidrdin kaç tanesini daha düşman ettin. Haklıyken haksız oldun. hdp ye mazlumu oynaması için daha fazla bahane verdin. Hele içlerinde bazıları var kürtleri keselim öldürelim havasında. Bugun bunlar maraştaki gibi bir olay yapsa 1 ay sonra yine bizyapmadık diyecekler. Yıllarca ülkücü camianın içinde bulunmuş biri olarak beni bile ülkücülüğe muhalif yaptınız be...
Ülkücü biri olarak bunları görmen güzel birşey. Dediklerine katılıyorum fakat Hdp'nin mazlumu oynamasına gerek yok. Ülkücüler hiç değişmedi.60l larda 70 lerde nasıllarsa yine aynılar. Tamamına yakın kısmı faşist ruhlu kişiler. Yine Maraş'a benzer bir katliam yapılırsa bedellerini çok ağır öderler !
O zaman bende sana helal olsun diyorum kardeşim. Senin gibi fikrini özgürce söylyebilen insanlar çoğaldığı Sinan Oğan gibi siyasetçiler basa geldiğinde MHP çok güzel yerlere gelecektir.
Ülkücünün yaptığına dair kanıt, ülkücü ocağı ise hangi sivil toplum kuruluşundan para alıyor? Bunları öğrenmek lazım.. Bir bitmedi ülkücü karalamanız... Sol görüşlü biriyim fakat biz hem hdp hem ülkücü işareti yapanları da gördük, bunların öyle olmadığı ne malum...
@aerolite provakatörlerden bahsediyorum... Her olayı bağnaz ve fanatik görüşlerinize laf gelecek diye çarptırmak neyin adeti... Saat kaç olmuş? Algılayamadıysan tekrar oku... Bahsettiğim budur.. www.seviyelihaber.com/.../...-bir-adam-h10337.html
Ben şiddet yanlısı değilim -ohh iyi olmuş demedim, sadece yaban kim? Gerçekten ülkücü mü dedim? Ben bir haber paylaşırken, bir söz paylaşırken kaynak ve kanıt gösteriyorum ona istinaden de ülkücü olduklarına dair kanıt istedim, aşağıda attığım linkteki şahıs ülkücü değil onlar öyle mi bilemeyiz... Bunlar provakasyondur... Oyuna gelmemek lazım... Aynı şey türklere de olacak... Bunu halk değil, provakatörler yapacak...
neyse niyetim konuya dalmak değildi ama madem ayağıma kadar geldi bir iki bişey diyeyim.
ülkücülüğün türklükle alakası yok. ülkücülüğün bu topraklarda yeri de yok. zira türklük dediğimiz şeyin esası orta asya değil anadoludur. avrupalıların öğrettiği tarihi esas alırsak eyvallah ama ortada yüzyıllar boyunca inşa edilmiş kimlik var bunu görmezden gelemeyiz. bu acıdan bakınca ülkücülük temelsiz birşey ve tamamen şiddete dayanıyor. ergenlikte daha arayışta olan gençlerin sığındığı mahallenin serseri abisi olarak yaşamını devam ettiriyo. neyse ki sol gruplar gibi değiller ama arkalarında beyzbol sopasıyla geziyolar ve bununla gurur duyuyolar. bu iyi birşey değil. ve bugüne kadar amerikanın maşası oldular. solcular da aynı şekilde. türkün vatanı ötüken veya moskova değil anadoludur Ankara istanbuldur ama ne hikmetse oraları hep daha çok sevdiler. ne zaman amerika karışıklık çıkarmak istediyse bu iki güruhu ortaya koydu. ve bu iksi birleşip pkk yı büyüttüler. (kurdular demedim)
@KatilUşah Beyfendi açıkçası yoruldum, bu yüzden cevabım sadece bu... Ben görüşümü daima belli ettim. Ülkücü değilim bu 1. ikincisi olaylara büyük açıdan bakmak mı? www.kizlarsoruyor.com/.../a39268-kuresellesmek-istiyoruz Yazı bana aiittir. Kanıtta sundum. Avrupa gözüyle tarihe baktığımı nerden çıkarıyorsunuz? Cahilsin deyince kızılıyor.. Ben herşeyden haberdarım bir videoyada dayanmıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=XNhb3VInhr0 Solcuların dünyadaki yanlışlarını konuşsak buraya sığmaz... Bu ülkede ülkücülüğün yeri yok derken? Sol demokrasi der kimsiniz de ülkücülük anlayışı dolayısıyla ülkücülüğü dışlıyorsunuz. Ha anladım 2 ilkeden biri İslam olduğu için sanırım.. Size göre öyle bana göre böyle.. Herkes farklı düşünür... Ben oturup sizinle dinin önemi , tarihde ne kadar işe yardığını, sol görüşün temelsizliği ya da yararları vs vs her yönden bu konuları tartışcak değilim. Amerika'ya gelince tespit çok koff., Amerika daima her kesimi kullanır. Kim çıkarlarına yarıyorsa onu savunur.12 Eylülde de bir çok kesim zarar gördü. Çorum da da... Sebep Amerika.. Amerika islam terör örgütü de olur.
Solcu da sağcıda... Ciddi anlamda bu görüşleri vatansever olarak savunanlar. Sokağa dökülmez.. Canvas yyada otpor eğitimleri almaz.. Dolayısıyla hiç bir görüş zarar vermediğinden tüüü kaka olmaz...
Bahçeli kinamadi demedim zaten ama ülkücüler dudak ucuyla resmi yerlerde desteklemeselerde neredeyse hepsi yapanlara alkış tutuyor Sana gelirsek @katilusah yanı sana gore MHP nin yapı taşı olan türk milliyetçiliği ve asyadaki halklarda türklük diye bir kavram yok oylemi
gördüğüm kadarıyla birçok şeyden haberdarsın ama ülkemizi tanımadığını düşünüyorum. islam dedin. pek dindar sayılmam ama işin aslı bu milletin temel dayanağı islam. bundan ayrı çözüm üretilemez. sosyalist bir düzen bile gelecekse bu islama dayanmak zorunda yani. ikinci olarak batı medeniyetine zıtlık meselesi var. türklüğün diğer ayağı budur. varlığı tamamen batıya zıtlık üzerine kurulu. bugün pkk da mhp de solcular da birşekilde batı medeniyetine bağlılar. alparslan türkeşin 60 darbesini duyururken en son "nato ve centoya bağlıyız" sözünü çok iyi bildiğim için mhp milliyetçiliğinin kime hizmet ettiği hakkında bir fikrim var. böyle aptallaşan bir ülkede hep mecliste kalan bir parti amerikanın işine yaramasaydı kalamazdı emin ol. ya helikopteri düşürülür ya zehirlenirdi. genelde böyle oluyo ya orda şettim.
Yapanlar ülkücü değilmiş, Bahçeli isimlerini evlerine kadar ifşa etti. Ayrıca ülkücü olsun ya da olmasın kim böyle bir şey yapıyorsa -çok iyi olmuş-demem ve diyen de insan değildir dedim zaten... Birine şiddet uygulayıpta fikrini değiştirmeyi korkutmayı bırak daha fazla nefret ettirirsin ve nefreti de haklı hale gelir... Mhp türkçü ve İslamcı bir partidir. Önce türk birliğini sonra İslam birliğini savunur. Maalesef İslam denildiğinde bile her yerde sinirlenen bir insan çıkıyor... Herkesin ideolojisi kendine kaşıt olup bu olmak zorunda demek bence insanlık dışı.
@KatilUşah Bakınız bana küstah dediniz. Ben şunu çıkarırım bu kişi beni tanıyor ve görüşlerimi takip ediyor da bana ondan bu lafı layık gördü. Lafı nereye getirdiniz, her neyse 1950'den beri partiler Amerika'ya hizmet ediyor, çok partili hayata geçiş sebebimiz halkı bölmektir vs diye çok anlattım. İnanmıyorsanız. Görüş olarak paylaşmıştım bunu bulurum sizede gösteririm. Zaten hızlı sızıntılar yazınca cıaye bilgi veren her partiden vekil çıkıyor... Belge asılları da sunulmuş. Sol görüşlü bir gazeteci bayan konferanslarda anlatıyor belgeleri de gösteriyor... Her neyse öyle yani. Mhp cici demedim.
El kadar çocuktan ne istediler acaba. Madem bu kadar kan dökmek istiyorlar neden eli silah tutanlarla çarpışmıyorlar... Not:Siyaset yapmıyorum o yüzden amip amip başka yerlere çekmeyin bu konuyu
Osmanlı ocağı mi ne çıkmış MHP'yi, boz kurtu 3 hilal bayraklarını kullanarak, provokakif eylemler de bulunuyorlarmış, ülkü ocakları başkanı ve bahçeli, bizimle alakası yok açıklamasında bulundular. MHP veya ülkü ocakları ile alakası yok bu tür şeyleri yapan kişilerin.
Adam gibi ayrıştıma bile yapmayı bilmiyorsunuz. Ülkücü sen değil o değil kim peki? Doğrudan vatana ihanet etmiyorsun ama dolaylı yoldan yapıyorsun. Sen sinirimi bozma akıllı ol. Senin gibi çok çoluk çocukla uğraştım ben
Sen daha babandayken ben ömer seyfettini atsızı okur, yürümeyi bilmezken dokuz ışığı ezberler c5leri 30 kuponları dinlerdim kardeşim. Madem ülkücüler çorumu marası yapmadı niye birgün lanetlemedi, hdp binalarını yakmadı yakanları niye alkışlıyor, bu adamı dövenleri niye cok azı kınayabiliyor. Azıcık söylediklerinizin arkasında durun
Gidip namaz kıldın mı? Mevlüt okudun mu? Kuran dinledin mi? ALLAH rızası için, orada para koyup ortaklaşa çoluk çocuğa ayakkabı aldın mı? bak biz çok yaptık. Bu işler öyle kamera arkasından konuşmakla olmuyor
Din adı altında yolsuzluk yapanlar değil mi? Çözüm süreci diyerek ülkeyi bugün bu hale sokanlar değil mi? Barzaniyi bu ülkeye getirenler, alkış tutanlar kim? Apoya özel yatak tahsis edenler kim? (televizyonlu, telefonlu) Andımızı kaldıranlar kim? Esad ile görüşüp sonra bak bu adamlar terörist diyenler kim? Ergenekoncu diyerek darbeci diyerek millete yutturmak isteyenler kim? (Onlar askerdir) Cemaatçilerle bir olup daha sonra bunlar paralel diyenler kim?
Allah kabul etsin parayla imanın kimde olduğu belli olmazmış. Ama sorumun cevabı bu değil. Bir sey hapılırken MHP damgaları kullanılıyor yönetici kesim bizden değil pravakatör değil üyeler oh olsun günlerini gördün daha kötüsünü yapacağız havasında bu maraştada corumdada son günlerde de böyle bana bunun cevabını ver.
Bir fikir akımına savunduğu değerleri bilerek girmek baska birsey sadece bir yere ait olmak için girmek baska seydir. şu an MHP nin ne uluslar arası platformda ne de yurt içinde kendini ifade edememesinin tek sebebi içerisindeki bilinçli ve bilgili insanların bir elin parmağını geçmemesidir. %90 ı sırf mensubiyetinden dolayı buraya arka edinmek için katılmış savunduğu değerlerden bihaber cahil, kendini üzerine atılan kara lekelerden temizleyemeyecek kadar bilgisizdirler. Maraş tıpkı 6-7 eylül olayları gibi Türklerin alnına yazılmış kara bir lekedir. MHP bu lekeden kurtulmak için hiçbirşey yapmamış kendini ifade edemeyen beceriksizler yüzünden hala bu lekeyle anılmaktadır.
@betimsizce ile olan muhabbeti diyorsan birdaha oku yanlış anlamışsın. Ben hiç ideolejiyi değil soğru bildiğimi savunuyorum. Pkk yanlısı kürtlerin ayrıcalık talebi ile bölücülük yapmaları ne kadar şerefsizce ise Devletin zamanında bulgarlar türklere türkçe isim koydurmuyor diye kızarken buradaki diğer milletlere ana dillerinde isim koymalarına izn vermemeleri o kadar ahlaksızcadır. İnsanların türk olmaktan ziyade Türkiyeli olmakla bu toprakların mayasını tasımakla gurur duymaları önemlidir benim için. Ama tabi bu pkk yanlısı cahiller almanya ingiltere... vb. ülkelerden haberrsiz sadece bizde olduğunu sanıp bu ulus modelin bahane yaratıyorlar bölünmek için orası ayrı konu bilmiyorlar ki devlet olmak gelenektir bunu becerebilse ermenistan becerir zamanında sıctıkları kaptan yemek yemek için buralarda kaçak çalışmazlardı.
Bu hareketi yapmaktan kolay ne var bunu sen bile yapabilirsin. geçen sene dhkpc baskınında bir senaryo ortaya çıktı bilmem nedenin CHP belediye başkanı öldürülecek ölünün üstüne MHP bayrağı atilacakti. ayrıca“Biz Anadolu’ya kardeşlik türküleriyle gelmedik. Kurt başlı sancağımız, kan damlayan kılıçlarımızla geldik!”
Ulkucunun alnında ülkücü diye yazmiyor dönemin maraş ülkü ocaklari başkanını dinle, yanı bir bozkurt işareti yapınca ülkücü mu olunur Allah aşkına, Adana Ve mersindeki hdp binalarına bombayi atan dhkpcli çıkmadı mi?
Hayır bak ben kınıyorum, kınayan arkadaşlarım var illa büyük bir makamın mi kinamasi gerekli, benim gözümde Alevi=Sunni, Alevi olmak kötü birşey değildir aksine Aleviler Türklüğünü korumuş bir kesimdir.
bu çocuğa yapılan faşizmdir kahrolsun yapanlar bu filistende arap olsa ben oradayım bu çinde türk ben oradayım kahrolsun faşizm anti ülkücü devrimci che
Her ne kadar davranışlarını sevmesemde bu ülkede ülkücüler olmasa bu ülkede batı yalakaları yüzünden ermenisoykırımı tanınmış, kültür çoktan yozlaşmış olurdu
Sırf ozumuzu unutmadigimiz için işte fotoğrafta olduğu gibi adice şeylere maruz kaliyoruz.. Sizler özünü unutan, asimile olmuş, karektersiz insanları hoş görürsünüz ancak biliyoruz ve bu yüzden hiçbir zaman Kürtleri kabullenmeyeceksiniz.
Ben okadar kabullendimki evlendim bile onu geçeceksin şu an kürtce bile öğrenmeye çalışıyorum. İnsanın kültürünü yasatması için bağlı olduğu devletin temel değerlerine düşman olması mı gerekli? Bu ne saçma bir düşünce
Temel değerler nedir söyler misin? Bayrak mi? Bana bu bayrağı zorla opturen temel değere ben neden saygı duyayim.. Benim degerlerimi çiğnemek adına hiçbir problemim olmayan bir bez parçasıyla bana zorbalik yapılıyorsa, ben neden kin beslemiyim buna. Haklı bu durumda kim oluyor? Idrak edemiyor musunuz gerçekten..
Ulus devlet modeline karsıyım. @CiziroBotan , @betimsizce sizin idrak edemediğiniz şey ise şu. Sadece bir pencereden bakabildiğiniz için bunun sadece türkiyede uygulandığını sanıyorsunuz. şu an kürt milliyetçiliği yapan pkk her fırsatta faşit olarak nitelendirdiğiniz TC den daha ırkçı daha faşittir. O bayrak sadece kürtlerinse şu an pkk yı destekleyen kürt olmayan unsurları sizde ırkçılık yaparak yok sayıyorsunuz demektir. Ahlaklı her insan ekmek yediği yerin kılıcını sağlar. Devlete düşman olmakla yönetime düşman olmak başka birseydir. Milliyetini sevmekle milliyetçilik yapmakta birbirinden farklıdır canım. Ülkemizdeki birçok cerkez arabasına evine cerkez bayrağı asmakta ve kimseden tepki görmemektedir. Çünkü hepsi ekmek yediği yerin bayrağını ve değerlerini bunun üzerinde tutmaktadır. şu an pkk yanlısı kürtlerin istediği sey eşitşitlik değil ayrıcalıktır. Bu memlekette ayrıcalık görmek kimsenin haddine değil. Bu ayrıcalık talebine karşı cıkanlarıda kürtlükten afaroz etmekte hem
Sanırım son görüşün silinmiş ama ben cevabını vereyim. Sence Osmanlı oradaki halka ''ayrıcalık'' dediğin yerel yönetim hakkını kürt olduğu içinmi verdi? Yoksa şafi olup safavilere alevi-türk halkına yaptıkları savaştan dolayı mı? Olayın yarısını anlatıp yarısını atlamamalısın. Savunduklarının doğru ve yanlışlığını bir tarafa bırakırsak duruşunu sevdim bilesin. Çünkü HDPKK lıların rakkase politikalarından nefret ediyorum. Keske hepsi senin gibi ne istediklerini mertçe söylesede adam gibi konuşup tartışabilsek. Allah insana düşmanının bile senin gibi mertçe konuşanını versin. Ama savunduğun politikanın doğruluğu ve ne kadar ahlaki olduğu çürütülmeye mahkumdur bilesin
Senin kafa 2015'demi acaba? Söyle bakalım bilimle ilgili ne biliyorsun Doğa bilimleriyle ilgili bilgin ne? Kaç dil biliyorsun? Akademiyle ilgili bilgin ne? Bilişim sistemleriyle ilgili bilgi seviyen nedir (telefon ve bilgisayara saçma uygulamalar indirip yazı yazmaktan başka) Sosyal bilimlerden ne anlıyorsun? Eğitimin ne? Birilerini kınayacaksak onlardan daha iyi olmamız lazım değil mi?
Kusura bakma saçma sapan üniversiteden saçma bir bölümden mezunsan ortalama kültür seviyen onlarla aynı hatta afganistanla bile aynı maalesef onlar çarşaf giyinip burdakiler istediğini giyinince daha kültürlü modern olunmuyor kafa yapısı aynı kültür seviyesi aynı.
Hee ben eleştiriyorum aga. İzafiyet teorisinin günümüsdeki lazer teknolojisine etkisi ve kuantum mekaniği üzerine mastır yapıyorum suanda da sen boşver onu konuyla ilgili katılmadığın ve aydınlanmak istediğin bir yer varsa buyur :)
@DesireOfNight pardon ne diyorsunuz? bir fikriniz varsa buyur çürütün tezimi yok ise şöyle saçma saçma konusmayin.. Çünkü kendinizce laf yetiştirmeye calismissiniz sanki ama yapamamissiniz. Alakaya maydanoz tadında girmissiniz, buda benden varos özlü söz olsun.
"Straw Man Fallacy" mantık hatasına düşüyorsun diyorum. Yani senin anlayacağın basit şekilde anlatayım Ülkücüler diye bir korkuluk oluşturuyorsun ve onu haklı veya haksız her yönden ve hepsini katarak eleştiriyorsun bir defa onların ülkücü olduğu nerden belli? Daha öncede bozkurt işareti yapanların AKP mitinginde olduğunu biliyoruz ve Kemal Kılıçdaroğlununda bozkurt işareti yaptığını biliyoruz bunun yanı sıra son zamanlarda ortaya çıkan Hüseyin Nihal Atsızın (bi zahmet araştırırsın) radikal türkçülerin yapmadığı ne belli? Bu tip soruları sormadan tak diye atlayıp taa eskilere kadar giderek ve tabi bütün ülkücüleri buna dahil ederek "Straw Man Fallacy" Hatasına düştünüz tebrik ederim hanımefendi :)
Ben ermenilerin düştüğü tuzağa düştüler dedikten sonra sen kisaca 16 yy da kürtlere o bölgede ayrıcalık tanındığını savunuyor kısaca bu ayrılıkların günümüzde de hakları olduğunu söylüyorsun Sonra ben sanırım son mesajın silinmiş diye başlayan bir yanıt verdim
Bu arada yıllarca ülkücü camianın içinde bulunduğunu söylüyorsun ama pek inandırıcı gelmedi çünkü bulunmuş olsan böyle birşeyi ülkücülerin yapmayacağını bilirsin çoğu 5 vakit namazlı adamlar. Bu psikopat tiplerin hepsi ocaklardan uzaklaştırıldı şimdi kendilerince ülkücülük bozuldu felan diyip radikal türkçülüklerine kendi başlarına devam ediyorlar çoğu defa görüyorum sosyal medya üzerinden örgütlenip gidiyorlar.
@DesireOfNight o dediginin türkçesi korkuluk sendromu onunda burada alakası yok bırak bu felsefe terimleri ile hava atmayı yapmakla yapana alkış tutmak arasında bir fark yoktur
Güzel aferim 22 dakika içinde iyi araştırmıssın birşeyler daha söyleyeyim onlarada bak istersen :) sana açıkca söyledim her olay olduğunda genel merkezden ülkü ocaklarına talimat geliyor kesinlikle sokağa çıkmayın diye 6-7 ekim kobani olaylarında bağcılarda MHP binasına saldırı düzenlendiğinde dahi ülkücüler sadece binanın içinde kaldı bunlara rağmen çıkanlar varsa dediğim gibi ocaklardan kovulan radikal türkçüler. Bir defa sen ve bu hanımefendi MHP'nin Milliyetçiliğini anlayamamış MHP'nin milliyetçiliği Türk Milletinin (Türk Kürt Çerkez Laz Arnavut ve diğer azınlıklar) milliyetçiliği yapmaktır.
Hanımefendi sorum size olacak 6-7 ekim Kobani olaylarında sokağa çıkıp yakıp yıkan, o kadar insanın ölümüne sebeb HDP'lilerin kafası hangi yıllara dayanıyor?
Birde hanımefendi galiba eğitimsiz lafıma kırılmış olabilir ama kusura bakmasın 7 haziran öncesindeki HDP ile şu anki HDP aynı değil.7 Hazirandan önce ne güzel Türk bayraklarıyla miting yapıyorlardı biz artık Türkiye Partisiyiz diyorlardı seçimi kazandıktan kısa bir süre sonra arkalarını harflerin birleşiminden oluşan değişik terör örgütlerine dayadıklarını açıkladılar hala bunu görmeyip aynı yolda devam ediyorsanız maalesef kusura bakmayın ama niyetiniz farklı oluyor. Şu anda 24 saat yayın yapan Kürt televizyonu var seçmeli kürtçe dersleri kondu yine Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri üniversitelerde açıldı ama hala elinize silah alıp devam ediyorsanız burada hak istemiyorsunuz toprak istiyorsunuz o zaman hadi hodri meydan herkes safını belli etsin çarpışalım. Ben bir Çerkezim 24 saat yayın yapan Çerkez televizyonu yok Çerkez dili ve Edebiyatı bölümü yok ama bir Çerkez eline silah almayı bırakın sokağa çıkıp bizede bunları açın demiyor. Kendinize çeki düzen verin hepimiz aynı gemideyiz.
@DesireOfNight kardeş mustafa topaloğlu gibi daldan dala konuyorsun eror vereceğim yakında. Felsefeyi sever senin gibi caner taslamani takip ederim bu 1 Senin laz çerkez milliyetçiliği yapıyor dediğin ulkuculer niye o zaman laz kurt kökenliler değilde türkler ve kürtler demekte. bırak onu kendilerinden olan göçmenleri bile bir sure sonra bulgar deyip sıralamakta Herseyleriyle tutarsizlar artık ne marasta ne çorumda nede burada yıktılar zaten hep ABDaadamları yaptı Ne yurt içinde ne turki cumhuriyetlerde hhiçbir şekilde ifade edememekeler kendileini Turancı değiller ama turan isterler kafaları karma karışıklıklar senn gibi
Hanımefendi belki verecek cevabınız olmadığı için veremiyorsunuz. "bir fikriniz varsa buyur çürütün tezimi" diye yazan sizsiniz bakın argümanlarımı sundum sizin cevabınızı bekliyorum eğer ki hak özgürlük istiyorsanız gereken herşey verildi toprak istiyorsanız bu vatanın milyonlarca evladı var. Caner taslamanı değil Sigmund Freud'u tavsiye ederim müthiş adamdır zaten biliyorsundur Psikolojinin babası kabul edilir. Ben ABD'nin adamları demedim son zamanlarda çıkan Hüseyin Nihal Atsızcı tengrici radikal türkçüler dedim. Bir defa Ülkü zaten hedef amaç demek Bir Ülkücüde o hedefi benimseyen anlamına geliyor yani uzatmayayım telefondan sıkıntı oluyor yazamıyorum kısacası her ülkücüyüm diyen kabul etsede etmesede Turan birliğini sağlamayı benimsemiş oluyor olmayanlar senin gibi partisini kötülüyor müslüman olmayan tengrici Türklerle Ülkücüleri daha ayırt dahi edemiyorsun.
@DesireOfNight ukalalıklarına bakan bir salak cern de atom parçalıyor sanır. Eski atinada sokrates 'in karsısındaki sofistler gibisin. Sadece savumuş olmak, söylediklerinin iyi, kötü, doğru yanlış olarak sonuçlarını düşünmeden savunuyor laf kalabalığıyla boğuyorsun insanı ben makinacıyım daha detaylı arastırmaları memleketteki gercek felsefeciler yapsın da ülkedede artık görebilelim gurur duyacağımız eserler. Ben asenadan türediklerine inanan tengricilere daha girmedim. Öyle dediğin gibi MHP bahçelinin yaptığı 3-5 kelime ile alnındaki maraş, çorum,6. filo ve bu olayları temizlemez. Bu lekeyi temizleyip türkiyedeki vatanseverlerin partisi oldu madem, kaç tane aleviden, kürtten oy alabildi. Davet söz ile değil önce hal ile olur. Partiye gelenler fikirlerden cok türk oldukları için gelmekte. Sinan oğan gibi konuşmayı becerebilen bir adam vardı onunda ayağını kaydırdı o partiyi temizledi dediğin bahçeli. Hala net kaframlar ve duruşlarla ifade edilmiş bir parti tüzüğü ve duruşu yok.
Sofistler sokratesten önce çok iyi işler yaptı unutma (kendileri için tabi) Maalesef eğitimsiz olan Kürt halkı ve Alevilerin çoğu neyin ne olduğunu bilmiyor. Bugün dağa çıkan Çerkez varmı? Yok neden çünkü bilinçli çoğu üniversite mezunu dağa çıkan laz, göçmenler varmı? Yine yok çünkü bilinçli eğitimli. DHKP C PKK gibi örgütlere katılanlar alevi ve kürt. Bunun partiyle alakası yok. Ben türk değilim ama yine partiye oy veriyorum yakın çevremdeki türk olmayan arkadaşlarımda bunu yapıyor kaldı ki hanginiz türksünüz? Hiçbiriniz çekik gözlü değilsiniz zamanında gelen Oğuz türkleri acemler ile çok kaynaşmış yani dolayısıyla Türkiyedeki türkler saf değiller onu bir defa söyleyelim. Devlet Bahçeliyi sevdiğimi kim söyledi sadece parti barajı geçsin mecliste olsun diye oy veriyorum. Sinan Oğan çok sevdiğim birisidir ona yapılan haksızlığa tabi ki karşıyım. Başbuğ Alparslan Türkeş çok yanlış adamı seçti onun yerine Muhsin Yazıcıoğlunu seçmeliydi hitabetiyle diksiyonuyla ve anlattıklarıyla müthiş bir adamdı.
@DesireOfNight kürtler aleviler cahil diyorsun. Dediğine göre cahil olmayan ülkücülerin %95i var ya sadece bir tane Alevi, HDPli , PKK lı , DHKP-C li veya onu gectim sıradan bir solcuya kendi değerlerini 10 dakika mantıklı savunamaz kavgaya baslar. Çoğu kendi değerlerini savunamayak kadar cahil. Mecliste sevmesek bile kim HDP lilere mantıklı cevaplarla laf yetiştirebiliyor boşversene berede yaşıyorsun allah aşkına
Dediğimi yanlış anlattım galiba MHP'ye oy vermeyenler cahil demedim. Şunu söyleyeyim gelsin en kral HDP'li tartışalım Kürdün hakkınımı savunuyorsun haksızlık yokki neyin hakkını savunuyorsun derim biter kendi halkından dahi tam destek alamıyor. Gelsin DHKP-C'li en baba adam Karl Marx'ın ne kadar aptal bir adam olduğunu anlatayım hatta şuanda sana bir tek cümlesini söyleyeceğim ne kadar aptal olduğunu anlayacaksın. Karl Marx diyor ki "Filozoflar dünyayı anlamaya çalıştı oysa ki asıl iş dünyayı değiştirmektedir" lafın absürtlüğüne bak anlayamadığını nasıl değiştireceksin? :) bunun gibi daha çok var sizi sıkmak istemiyorum. Şunu söyleyeyim ülkücülerin içinde gece gündüz bu kitapları okuyup anti tez oluşturan çok adam var hepsi göbeğini kaşıyan ortada gezen tipler değil (Bu tiplerde yok değil her partide var) birde her ülkücüyüm diyene inanma 9 ışık doktrinini sor biliyorsa ülkücüdür bilmiyorsa ne olduğu bellidir.
@DesireOfNight Cevap vermiyorum size çünkü yazacak seylerim olmamasından değil, daldan dala konuyorsunuz. Ne dediginizin farkında değilsiniz bence.. Felsefeyi severim, felsefi terimlere felsefe okumuş biri olarak gayette asinayim fakat burada siyasi tartışma yapiyorken, neden kendinizi kanitliyorsunuz.. Bilgili insan edasi yaratmak için olmadık çabaları giriyorsunuz?
Neyse, cevap vericem.. Çünkü daha fazla dayanamicam size. Susturulmalisiniz bence bir an önce.
yuzyillardir savastiginiz topraklar da bil ulkenizin olmamasi nasıl hissettirdi? Türk milletinin T. C Cumhuriyeti olmasa siz bunu kazanmak için savasmazmiydiniz? Size gelip neden toprak istiyorsunuz diye sorsalar ne soylerdiniz?
@DesireOfNight Kürtler bir toprak kurmak için geç bile kalmış durumda.. Bu ülkede Kürdistan in kurulması en yegane geç bile kalinmis bir haktır. Siz yokken Kürtler bu topraklar için düşmanlarla savaşıyordu, siz galip geldiğinizde yine size sahip çıkanlar falan filan. Off ne sıkıldım artık bunları size yazmaktan. Konu nerden bizim topraklarimiza geldi ki hem, biz Ülkücüleri elestirirken. Şimdi bu yapılan, Atatürk bustunu opturme, küçük çocuğu dövup bayrak öptürme bunlar asaglikca değil mi yani? Sen bunlara bakınca iyi yapmışlar diyebiliyor musun.. Bu ülkede en yoz kafalar ırkçı ve batak kafalar ulkucuden çıkıyor.. en tehlikeli cahil sürüsü.
Hah birde Kürtlerin egitimsizligi konu alındı şimdi de, hangi konuda? Kürtlerin bilinçli birer birey olması halinde artık daha fazla sesini duyuruyor olduğunun farkında değil misin? Eğitimden kastın ne? Diploma mi? Kürtler çocuklarını eve kapatıp okur yazar olmalarini mi engelliyor? Nedir yani.. Gören de Türkiye çok medeni bir ülke sanır, birde bize egitimsiz derler :) söylesene türkiyede başarılı bir düşünür, bir bilim adamı vs.. Benim kürtlerden sana sayabilcegim bir çok düşünür sanatçı sanatkar bilim dünyasıyla ilgilenmis olan insanlar var.. Ki yeni nesil de çok güzel bunun devamını getiriyor. Dünyaca bahsedilen barbarlar Türkler, ama Kürtler bu barbarlara göre cahil.. :) He evet.
Kürtlerin ana yurdu iranın kuzeyidir. Oğuzlar anadoluya geldiklerinde kürt devleti varmıydı? Hangi devlet yıkılmışta hak talep ediliyor burada kardeşçe yaşıyoruz bu arada Türk bilim adamlarından bahsettin Celal Şengör dünyanın en iyi jeologlarından :D :D Halil İnalcık tarihçilerin büyük üstadı ünvanını alan tarihçi (has ve has türk burada türküm diye geçinenlerden değil kırım türkü çekik gözlü) bunlar şu anda yaşayan yakın zamanda vefat edenlerde var onlar söylemiyorum. Attila koskoca Roma imparatorluğunu ikiye bölüp daha sonra ise hem doğu romanın başkentini kuşattığı için hemde batı romanın başkentini kuşattığı için Avrupalılar için bu bir kara lekedir :) ondan dolayı barbar lafı kullanılmıştır. Bu arada zorbalığa kesinlikle karşıyım neden bir kişi Atatürk'ü sevmek zorunda olsun benim lafım bu ülkenin huzurunu kaçıranlara bir adaletsizlik varsa çıkalım beraber arayalım ama adaletsizlik yok ama sana göre toprak verilmemesi haksızlıksa ben buna haksızlık demiyorum vatan hainliği diyorum
Kız çocuklarını okutmayanlar yine kürtler ufak yaşta kız çocuklarını köy ağalarıyla evlendirenler yine kürtler peki bu sence yanlış değil mi? Neden o çocuk okumasın? Bu eğitimsizlikten kaynaklanıyor.
Yalnız bu yukarıda söylediğim bilim insanları Türkiye ünlü değiller dünyaca ünlüler Halil İnalcık Chicago, Harvard Oxford gibi üniversitelerde öğretim görevliliği yapmıştır. Amerikan bilimler akademisi üyesidir. Celal Şengör zaten belli 1981 yılında yazdığı makale ile jeolojide devrim yapan bir isimdir Amerikan bilimler akademisi ve Rus bilimler akademisi üyesidir ve bu hocaların binlerce atıf sayıları vardır.
@betimsizce doğru ve yanlışlığını bir tarafa bırakıp mantıksal olarak düşündüğümüzde sadece kürt toplumundan oluşmuş bir devlet kurmayı amac edinerek bu bölgedeki diğer unsurları yok saymakla barbar faşist dediğin düşünceden zerre farkın yok bilesin. Keske tüm HDPKK lılar senin gibi olsada delikanlı gibi niyetlerini acıkca söyleler. Mantıksal olarak düşündüğümüzde her toplumun kendine ait devlet kurma fikri olabilir. Ama adama o vakit sorarlar 1. Bu toplumdaki zaza ve benzeri unsurlara kürt demekle türkiyedeki herkeze türk demek kadar salakça bir fikir arasında ne fark var. Sadece kürtlerden olusan bir devlet anlayısı düşman oldukları fikirle arasında hiçbir fark yok demektir 2. Ayrı bir devlet isteğini mertçe söyleyemeyip sömürgecilerin bir tarafını yalayıp acitasyon yapmak ne kadar ahlaklı 3. Ayrı devlet isterken savaşanlar haklı ise bunu korumaya çalışan devlet niye haksız olsun. savaşırsın kanla bedelini ödersin becerebilirsen alırsın bukadar basit
@betimsizce 4. Azıcık kafası calışan bir insan anlarki devlet olmak o kadar kolay olsa bu işi ticarette uzman olan ermenilerin becerebileceğini anlar. Çoğu zamanında dedelerinin s*çtıkları kaptan karnını doyurmak için kaçak geliyor bu topraklara. Emin ol senin kafandakilerde böyle bir devlet kurulsa 3 sene sonra ya ermenilere satıp ya da elinden kaptırıp kalan türkiye topraklarında aynı kaba kaşık çalmak için kaçak gelecektir :D
@soran Ermenileri bu topraklardan def eden kim, yuzyillardir soyunu sopunu katleden kim.. Bu devlet herkese ihanet etti. Beraber kazanılan topraklarda sadece kendi medeniyetlerini kurdular. Şimdi çıkmış diyorsun ki, kaçak geldiklerini falan söylüyorsun. Devletin dedelerinin kabına s. ctigi çirkinliği cirkefce dile getiriyorsun. Yahu sizdeki hakkaten büyük yuzsuzluk.
Ayrıca devlet için savasanlar haklı ama buna engel olan devlet haklı değildir! Çünkü bu devlet bu halka özgür iradesini vermedi, aynı topraklar altında lafa gelince T. C Cumhuriyeti vatandaşı dendi bize ama kendi vatandaşını katleden bir devlet. Bu amaca ulaşmaya en yakın noktada Kürtler. Bu halk yeterince savaştı ve savaşıyor zaten almak istedi devlet için, bunu kabullenemeyen sindiremeyen sizlersiniz ama artık çok geç. Bu saatten sonra ya kurulur o devlet, ya da bu topraklarda katledile katledile azalmaya mahkum bir halk olarak kalır. Kürtler bu zulme sessiz kalmayacaktır bu saatten sonra.
Hamidiye alaylarında da ben vardım dimi :) Onlarda ingiliz ve rusların bir tarafını yalayıp devlet istedi beceremediler gittiler bu kadar basit Zazalar kürt değildir ketiririm şimdi KS deki en kral zazayı görürsün :D
Bir o eksikti zaten :D Öyle olmasa bile kendine kürt demeyen, biz ne türk ne zazayız sakaların devamıyız diyen bir çok zaza var. Kürtlere zorla türk diyenlerden ne farkın kaldı şimdi. eminmisin etiketliyim mi?
hatan var lehçe felan değil zaza ve kürt arkadaşlarım var birbirlerinin konuştuklarını anlamıyorlar. Zaza arkadaşıma kürtmüsün dediğimde kavga edecekti sen ne diyorsun :) Zazalar kendilerinin kürt olduklarını kabul etmiyor bu konuda çalışma yapanlarda var Zaza dili ve Edebiyatı bölümlerindeki öğretim görevlilerine sormak lazım. Bu arada bu orduyu yenip devletmi kuracaksınız? :D :D :D
@soran Etiketler misin bir zahmet. Zazalarin hangi millete ait olduğunu gelsin de aciklasin bana? Kürtler yuzyillardir dillerini savunmak için birçok alanda uluslasma mücadelesi veriyor.. Zazalar kürt milletinin nasıl ki soranice kürtçe diye birçok dili var Zazaca da Kürtlerin lehcesidir. Kürt milletinden meydana gelmiş bir Lehçe halidirler.
Söyler misiniz öyle olmasa dahi madem bizler zazalara yıllarca kürt muamelesi yaptık, neden hiç çıkıp biz bir Lehçe değiliz bizim geldiğimiz medeniyet ve topraklar belli.. kendilerine kürt denilince ulusal hiçbir şekilde dillerini savunmadilar? Çünkü kimi Zazalar şu an günümüzde olduğu gibi kültür karmaşası yaşıyor. Kendilerini ait hissettikleri bir toprak yok.. Kürt olmalarina rağmen kendilerini otekilestirip Zaza diye bir medeniyet inşa etmediler hiçbir zaman.
En İyi Cevaplar