Sizde hangisi daha iyi? Farkları neler? Detayuyyyydetayyyyyyyyy
Alperen Ocakları
Ülkü Ocakları
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tarihi 1908 lere dayanır. türk derneği türkçülük derneği Türkçü talebeler derneği Türk ocakları gibi isimlerle 1944 lere kadar gelmiş sonraki yıllarda Alparslan Türkeş ile ülkücü gençlik olarak adlandırılarak çeşitli örgütlenmelere sahne olmuştur. 18 Mart 1966 da Genç Ülkücüler Derneği kamuoyuna Ülkü Ocakları olarak açıklamıştır. O zamanlar komünizme geçit vermemişlerdir. Milliyetçi Çalışma Partisi, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi ve Günümüzdeki adı ile de Milliyetçi Hareket Partisine yakınlığı ile bilinir. Fakat resmi olarak siyasi bir partiye bağlı değildir.
Alperen Ocakları (Nizam-ı Alem Ocakları ) 1992 de servet avcı tarafından açılmıştır.
Kosova savaşları ve buna benzer iç isyanlarda toplumun müslümanlık değerleri ile örgütlenmesini ön görmüştür. Büyük Birlik Partisi'ne yakınlığı ile bilinir, Muhsin Yazıcıoğlu öldükten sonra ( bence suikast ) dernek statüsünü bırakıp, vakıf statüsüne geçmiştir.
Muhsin Yazıcıoğlu Mhp tabanlıdır. Daha sonra görüş ayrılıkları ile BBP yi kurmuştur.
Ülkü Ocakları Onursal Başkanıdır aynı zamanda.
Aralarındaki fark, Muhsin Yazıcıoğlunun İslam kültürüne önem vermesi, Mhp nin ise öncelikle Türk kültürüne önem vermesi. Normal de iki düşünce de Türk- İslam ülküsünü savunmaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu temiz bir sayfa açmayı öngörse de, MHP liler onun Fettullah Gülen'in kucağına düştüğünü ve islami değerler öne sürülerek kandırıldığını öngörmüşlerdir. Bu nedenle fikir ayrılıkları yaşamışlardır.
Muhsin Yazıcıoğlu Şu an ki iktidarla ilgili herşeyi bildiğini ve açıklayacağını söylemiştir ve onun bunu yapabilecek cesarete sahip olduğunu ve dürüstlüğünü herkes bilmektedir. Sonra gittiği bir helikopterin trajikomik kazası ile abes bir şekilde ölmüştür (!).
tarih 1908 ler derken? sen internette bulduğun bilgiyi paylaşmışsın... ben sana üstün körü olarak anlatıyım... ülkücülük orta asya türklerinden gelir... ülkü nün diğer anlamı yol, and, uzak hedef dir... ülkücülük konar göçer türk kavimlerinin kendilerine edindiği hedeftir... mesela kışın başka yerde yazın başka yerde yaşayan atalarımız kendilerine yeni topraklar hedefler bu ülküdür... ve bu hedefe ulaşmaya çalışmak ülkücülük olarak nitelendirilir... mete hanın çini işgal etmesi, türk boylarının bir biri ile olan rekabeti bunlara örnektir... bu osmanlı döneminde kendisini kızıl elmaya bırakmıştır... türkler feth edeceği yerlere kızıl elma dikerek bir sonraki hedeflerinin orası olacağını bildirmiştir... yani aslına bakarsan tam manasıyla ülkücülük osmanlı yıkımından sonra başa gelen sol görüşlü (atatürkten sonra) başbakanlar tarafından unutturulmuştur... ama o dönemden süre gelen ülkücülük alparslan türkeş dönemiyle tekrar ayağa kalkmıştır... inşallah açıklayabilmişimdir kardeşim :)
güncel haberlerden yola çıkarak ırkçı vs değerlendirmesi yapan arkadaşlar elini her kurt yapanı ülkücü olarak değerlendiremezsiniz asıl bu şekilde yaparak ülkücüleri faşist göstermektedirler fakat ülkücüler yeminlerinde bile fasizme karşı duracaklarını sürekli dile getirirler ve nitekim benim tanıdığım bir çok doğu kökenli ülkücü arkadaşım var doğu kökenli diyorum çünkü kürt türk diye konusanlar asıl ülkeyi bölmeye çalışıyor kimse kürt türk siz biz diye konusamaz herkez kız almış kız vermiş evlenilmiş çocuklar olmuş onların çocukları olmuş hangisini ayırabilirsin birbirinden o yuzden ülkücü atatürkçü akp li şulu bulu diye insanları ayırmayın bunlar sadece yorum farklılıklarıır alperen ocakalrıyla ülkü ocaklarının tek farkı birisi islamiyetin türk dünyasından önce olduğunu savunur bu alperen ocaklarıdır diğeri önce türk dünyası ( parantez açıyorum ırk olarak değil millet olarak ) sonra islamiyeti savunur ülkü ocakları yani ülkü ocakları millet olmadan islamiyeti yayamayız anlayışı içerisindedir ve kardeşlerim bizi kütüplaştırmaya çalışan haberlere itibar etmeyin
Neden?
Pardon yanlış oldu :D
Çok kısa bir şekilde tanımlamak gerekirse , Ülkü Ocakları Türk bazlı milliyetçilik , Turancılık , Alperen ise daha önce mhp tabanında olan ve islamcılığı Türkçülükten daha ötede tutan bir milliyetçilik anlayışına sahiptir. Ülkücülük için Türk olman gerekirken Alperenler için Müslüman Türk olmak gerekir kabaca açıklamak gerekirse
Cevap
16Cevap
Samba Ocakları
oOo
https://i1.ytimg.com/vi/T9JRGeIKmA0/mqdefault.jpg
yeni akım osmanlı ocakları hem kahve bedava hem de tutuklanma derdinizde yok :)
Alperen ocakları daha iyidir
Çay ocaklarından farkı kalırsa...
''inş''
ikisi de değil çay ocakları
Alperen ocaklari daha iyidir. Alperenleri severim
İkiside aşırı faşist ırkçı kinci
Ülkücüler ırkçı fasist değildir.
K bakma ama duyduğuma degil gördüğüme inanırım hepsi değil ama çok az bir kısmı çok aşırı dürüst anlayışlı insanlar ama tabi istisnalar kaideyi bozmaz yasin yanında kuruda gider k bakma ama kendi gözünde değil başkasının gözünden bak
amaç belli ortak varolsun ikiside cCc
ikiside ırkçı halk düşmanı faşizim ocakları
Neden böyle düşünüyorsun?
en iyi kürt ölü kürttür diyen arap ırkına düşman olan sadece türkçü kafaya ne denir
Öyle düşünenler azınlık ve ayrıca her partide dediğin gibi düşünenler var
peki neden türk islam birliği diyonuz
Türkün türkten başka dostu yok çünkü bu bir gerçek bunu diyerekte ırkçılık yapmış olmuyoruz zaten o amaçla söylemiyoruz
neden yok kürt düşman mı
Bazıları dost bazıları düşman
ee bak bazıları dostmuş o zaman neden türkün türkden başka dostu yok diyorsun
Yarısı düşmanken bütün Kürtler dostumuz mu diyim bu anlama gelir o zaman
ırk kelimesini ağzına almasan en iyis bu insan desen mesela
Arap ırkı falan diyen sensin zaten ben kullanmıyorum ki kullanıyor olsam bile ırk demekle ırkçı olunmaz ben kendimi biliyorum zaten senin ırkçı demenle ırkçı olmam
türk kelimesi ırk adıdır
Ya hasta mısın sen ırkçı olmayacaz diye türküm de mi demeyelim o zaman. İnsanı kullan demişsin de bence insanı da kullanmayalım canlı ırkçılığı yapmış oluruz senin mantığına göre
bir kere güzel konuş ben sana hasta filan dedim mi sen Türklük dedikçe başkası da Kürtlük der bunu anla
Desinler sıkıntı yapacak bir şey yok
Iyi savaş devam eder güzel olur
Türk Kürt demekle ırkçı olunmuyor sen önce bunu bir anla
Ben hukukcuyum avukatım bana bu kavramları öğtersene derin bilgin ile
Yok canım olur mu sen hukuk okumana rağmen böyle konuşuyorsan sana öğretmek benim haddime mi (!)
Yo ogretebilirsin kamu calisaniyim hukukcuyum ama cahilim sen öğret ki aydın olayim
Mum olsan yakardım el feneri olsan pil takardım ay olsan güneş ışığından verirdim aydınlanırdın da hukukçu devrimci olmakla her şeyi doğru bildiğini zanneden birisin yapacak bir şey yok
Tamam sen ilk önce saygı kavramını öğren sana tavsiyem benim yaşım 27 seni muhatap almmaliydim Hoşça kal
Akıl yaşta olsaydı yaşlılar alîm olurdu neyse hoşça kal 👋
ikisindede çay demliyosun :D :D
Alkış 👏
Ülkü ocakları
Fark yok.
Alperen Ocakları
Neden?
Devrimci ocaklar 👊
Ülkü diyelim bari
Bence ikiside degil.
aradaki fark ne?
Bilmem