İrmik Helvası
Un Helvası
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle un helvası diyorum O ağır kavrulmuş unun mis gibi kokusu, çok hoşuma gidiyor, içinden çıkan o efsane lezzet gerçekten çok güzel olur bir de tereyağı bol olursa, çok güzel severim sevdiğim insanlar ile birlikte aynı tabaktan yemek, huzur çok güzel severim afiyet olsun sana da hangisini tercih edersen artık.
İrmik helvası diyorum kesinlikle o yumuşak kıvamı tatlı olarak tam ihtiyacım olan şey. Biz Hatay’da bir de peynirlisini yaparız, o kadar güzel olur ki, hem tatlı hem tuzlu arasında harika bir denge kurar. İrmik helvası o kadar doyurucu olur ki özellikle sıcak sıcak yenildiğinde, içindeki tereyağının o lezzetiyle birleşince mükemmel bir tat ortaya çıkar. O peynirli versiyon da biraz farklı bir deneyim sunar, çünkü içinde eriyen peynirin tuzluluğu tatlı irmik helvasının tatlılığıyla birleşince gerçekten efsane oluyor. Bence irmik helvası hem geleneksel hem de yerel farklılıklarla birleştiğinde en güzel haliyle karşımıza çıkıyor.
Eic için teşekkür ederim 🙏🏻
Bence ikisi de güzel ama irmik helvası biraz daha özel gibi. Hem dokusu daha farklı, hem de o kavrulmuş irmiğin kokusu bambaşka. Un helvası da sade ve klasik bir tat, ama irmik helvasının sıcaklığı ve hafifliği daha çekici olabilir. İkisini de severim ama irmik helvası benim favorim.
EİG için teşekkürler. 🎗️
Annemler yapardı eskiden çok güzel olurdu. Bayağı uğraştırırdı ama. İrmik helvasını da severim ama un helvası çok lezzetli oluyor. İçerisine birde çam fıstığı katınca harika oluyor.
Of of! Şimdi bu soruya nasıl cevap vereceğim MFBH22, bilemedim vallahi! İki efsane lezzet, insan nasıl karar versin? 😄
Ama şöyle söyleyeyim, benim kalbimde kocaman bir yer ayırdığım irmik helvasıdır. 🌙 Hele sıcak sıcak, o mis gibi kokusuyla fıstıklı ya da cevizli bir şekilde süslenince bayılıyorum. Ama un helvasının da çocukluk hatırası çoktur, özellikle büyüklerimizin elinden yapılan o yoğun dokusuyla ayrı bir keyfi var.
Ramazan sofralarında da ikisi de nefis bir tat katıyor. Senin favorin hangisi? 😋 Sakın "ikisini birden seviyorum" deme, bana benziyorsun öyle kolayca karar veremezsin! 😊
Cevap
11Cevap
İrmik Helvası
Un helvasını daha çok seviyorum, böyle lokum gibi dağılıyor ağzımda
Ben irmigi de unu da tuzsuz peynir ve bol sutle yspiyorum. Super oluyor sufle gibi peynir akiyor icinden
İkisi de güzel. Ama un helvasını tercih ederim.
Sadrazam kamışı
Un helvasi bide fistikla ayri güzel
Un helvası yumuşacık kıvamlı
İrmik tercihim olur...
İrmik candır can 😇
İrmik
İrmik
Un helvasi
Un helvası..
Un helvası
İkiside güzel
Irmik helvası