Uzun bir dönem Osmanlı İmparatorluğunun içinde olan Kerkük bölgesini biz "Bütün Azerbaycan"ın bir hissesi olarak görürüz. Oradaki Türkleri ise Azerbaycan Türkü olarak kabul ederiz , zaten konuştukları Türkce Azerbaycan Türkcesi ile tıpa-tıp aynı. Aynı zamanda Türkiyede bildiğim kadarıyla Mosul ve Kerkük bölgesini her nekadar Irakda olsada kendi toprağı bilir (iyide yapıyor zaten ) .
Bizim (yani Azerbaycanın) şu an Kerkük gibi bir iddiası söz konusu bile olamaz , çünki Karabağ Ermenilerde , Güney Azerbaycan İranda , Derbend Rusyada , Borçalıdaki Karapapaklı Azerbaycan Türkleri Gürcüstan işgalinde.
Tabiki Kerküğün Türkiyeye birleşmesini bizim kadar isteyen birisi olamaz bence :)
Soruda ki maksat sorun çıkarmak değil zaten sizle bizim kökümüz bir soyumuz bir. Sadece mevzu olsun diye Kerkük kime daha yakın bir konuşalım istedim
Türkiye
Azerbaycan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce Kerkük Türkiyeden mi bir parçadır yoksa Azerbaycandan mı?
Azerbaycan ne alaka yaa hem ne farkeder ki ikiside türk değilmi. azerbaycanın olması imkansız adamlar sömürge kerkükü alacak gücü olan bir millet sömürge olamaz gerçi bizimde pek iyi durumda olduğumuz söylenemz tam bağımsız türkiye palavraları ile uyutuyorlar biz daha bağımsızlığımızı kazanamdık tam olarak.
kerküklünün ne dediğini bilemem tarihi belgeler var osmanlıdan kalma anlaşmalar var osmanlıya ait oluğunu gösteren lafa söze bakıp tarihi yeniden yazmaya çalışmanın manası yok.
tabiki türkiye azerbaycan diyenler saçmalamış. buralar misak-ı milli sınırları içinde zaten. ayrıca olaya öyle bakmıyorum yani bu bölgeler ıraktan ayrılacak ve başka bir ülkeye katılacaksa bu ya iran olur ya da türkiye azerbaycan olamaz.
Hangi toprağın kime ait olduğu , ya da ne kadar çok toprağının olduğu inan hiç önemli değil.. Önemli olan elindeki topraklarda yaşayan insanlar ne kadar mutlu ve refahtalar?
Dediğin yerlerlerde Kürtler çoğunlukta hep, Kürdistan'ın parçası. Zaten dediğin yerde şu anda Kurdistan Federe yönetimi var. Neyin Türkiye-Azerbaycan tartışması anlamadım hakkaten.
Siz ne diyorsunuz ya yok efendim bizim Ermənistan sorunumuz varmışsa yok efendim bizim derbent sorunumuz varmışda ne kadar sorumuz olsa bile Kərkük birləşik Azərbaycan topragi və azərbaycanlılar yasiyo əgər Osmanlı derseniz bende safevi dərim Osmanlıyı karistirmayin hər ne kadar sorun olsada orası Azərbaycan torpağı bahaneye bak orası birləşmiş Azərbaycan toprağı Kərkük Türkiyəyə birlesirse bize geri verməz türklər
kerkük nüfusunun %50'si kürt %40'ı arap %10'u türkmen nasıl türk şehri oluyor anlatsana biraz :D araplar dese hadi bir nebze ciddiye alınabilir de %10la nasıl oluyor bu iş sırrını anlat
Hülakülərin, Cəlairilərin, Qaraqoyunluların, Ağqoyunluların, Səfəvilərin, Əfşarların, Qacarların torpağı olan Kərkük Azərbaycan yurdudur. Sırf buna görə də Kərküklülər Anadolu türkcəsində deyil Azərbaycan türkcəsində danışırlar.
Lozan ile bıraktığımız şehir Türkiye dedim ama oranın halkını ben bizden ayırt etmiyorum ha Azerbaycan'ın toprağı olmuş ha bizim. Hangisinde mutlu olacaklarsa oraya ait olsunlar.