Biliyorsunuz ( özellikle batı taraflarında yaşayan vatandaşlar ) Ege Denizine kıyımız olmasına rağmen Ege denizinde ''hiç adamız yok'' olsa bile bunlar çok küçük ve değersiz adalar. Ege Denizinde hemen hemen 200 civarı ada var bunların 180-190 tanesi Yunanistana ait, dahası bu adaların bazıları ( özellikle Rodos, Kos, Susam, Sakız, Midilli adaları ) Türkiyeden görülüp üstüne yüzerek gidebileceğiniz mesafede olmasına rağmen, Yunanistandan görünmüyor bile ! !!
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce günün birinde bu ülkenin başına ''daha milliyetçi, vatanını umursayan'' bir adam geçtiği vakit Türkiye o adalarda hak talep edermi? Yunanistanla gerginlik yaşarmı? Belki bazılarınız biliyordur Yunanistanla Türkiye 1996 senesinde ''Kardak Sorunu'' yüzünden neredeyse savaşacaktı, hatta savaşın olmasına çok kesin gözüyle bakılıyordu artık, Türk ordusu hazırlıklarının çoğunu bitirmişti bile. Sebebiyse gene ''ada kavgasıydı'' fakat araya bazı batılı devletlerin girmesiyle ve Türk askerlerinin adaya başarılı bir askeri operasyon yapmasıyla Yunanlılar pes ettiler ve Kardak Türkiyenin oldu. Bilmeyenlerinizde vardır belki, Tam 11 yıl önce ''İzmir, Aydın ve Muğla'' il sınırları içinde bulunan 16 ada ve 1 kayalık, adada Türk askerlerinin olmaması ve Türk bayrağının olmaması üzerine Yunanlılara verildi. şu an dibimizde o adalarda Yunan bayrağı dalgalanıyor ve Yunan askerleri bekliyor.
Resimdede gördüğünüz üzere, bizim denizimizde ve bizim sınırlarımızda olan, bizim olması gereken tam tamına 10 tane ada var, fakat bu adalar Yunanlıların. Bu mesele bazı arkadaşlara çok saçma gelsede aslında ''çok büyük bir rezilliktir ve çok büyük bir kayıptır'' Sebeplerine gelecek olursak ;
1. Türkiyenin en büyük gelir kaynağı turizmdir, her sene bu adalara haddi hesabı olmayan birsürü Turist geliyor ve esas bizim olması gereken adalardan parayı biz değil Yunan kazanıyor. 2. Bizim bukadar dibimizde başka bir ülkenin toprağı bulunması milli güvenliğimiz açısındanda çok tehlikeli
Sonumuz hayır olsun ne diyelim
Dibimizdeki Adaların Yunanistanda Olması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Ege Yunanlarındır olayına katıldığım için karşı çıkmak istemediğim bir durumdur bu.
Ege yüzyıllardır... hayır binyıllardır yunan halkına aittir. İzmir, Muğla, Çanakkale bile Yunan kültürü ile şekillenmiştir. İstanbul, hala Yunanca ismi ile anılan (stinboli) bir şehir. Aslında asıl bu adamların hak talep etmesi gerekirken, etmiyorlar. Yeni nesil olan biteni kabulleniyor. Bizim de aynı şekilde davranmamız lazım diye düşünüyorum.
Şu an gerçekten tarafsızca yorum yapmaya çalıştım. Kendisini Türk ya da Yunan olarak değil, mesela bir Alman olarak düşünün ve durumu tekrar gözden geçirin.
Bu olaylarla ilgili bilgin var fakat ne yazıkki sana bunda katılmıyorum. Çünkü eğer senin mantığınla hareket edersek olaylar çok değişiyor, yani dünya ''değişiyor'' kısaca. Öncelikle İzmir, Muğla ve çevresi ''1000 lerce yıl Yunanlıların değildir'' Yunanlılardan önce Anadoluda bazı Anadolu kavimleri yaşamıştır ( Truvalılar, Karialılar, Hititliler, Arzawalılar ve daha niceleri ) Truvalılar Anadoluda M. Ö 3000 yıllarında var iken Yunanlılar Anadoluya ilk M. Ö 700 yıllarında gelmiş ve istila etmişlerdir, birçok Anadolu kavmi Yunanlıları atmak için savaşmıştır. Bu yüzden senin bu düşüncene katılmıyorum, yani Anadolu ve bu topraklar hiç bir zaman Yunan değildi Yunanlılardan önce zaten sahipleri vardı.
Diğerine gelirsek, kimse biryerde hak iddia edemez yani şimdi elin Yunanı gelipte ''İstanbul benim bana geri verin'' diyemez çünkü buna hakkı yoktur, olan olmuştur bu toprakları savunamamış kaybetmişlerdir eğer biz bunun üzerine her hak talep edene toprak verirsek bizim elimizde toprak kalmaz zaten değilmi.
Aynı şekilde düşünürsek ozaman Rusyada Tatarlara Kırımı versin? Veya ABD Meksikadan işgal ettiği bölgeleri geri versin? Vermez çünkü olan olmuştur kaybeden kaybetmiş kazanan kazanmıştır Bu yüzden Ege Yunanlıların falan değildir. Zaten Yunanlıların şimdi yaşadığı ''Ellas'' bölgesindede onlardan önce başkaları yaşıyordu onlar hep oralarda değildiler. Yunanlıların bir kavmide Balkanlardan türemiş Dor kabilesidir çünkü yani o topraklarda meydana çıkmayan tarafları vardır. Fakat bana sorarsan bu ''ada'' konusu çok çok farklı bu konuştuğumuz mevzudan. Neden? Çünkü burada bizim Egeye kıyımız olmasına rağmen ilginç şekilde ''hareketimizi'' kısıtlayan bir olay var ve bizim sularımızda toprakları var. Türkiyeyi gören adaların sorunlar yaşadığımız adamların elinde olması kabul edilesi birşey değildir. En başta milli güvenliğimiz tehlikededir çünkü. En önemliside bu adalar konusu Yunanlılar tarafından savaşarak alınmamış çok basit yalnış politikalar sonucunda verilmiştir, bu hakikaten ağlanacak durum
Dediğin birşeyde yalnış bir olay yok ama bazı milletler için dersin :D İsveçteki yaşayan insanlar için ne diyorsun peki? İsveçli demiyormusun? Ugandalı? Meksikalı? veya öyle demiyorsan ne diyorsun peki?
Su anda hak talep etmesek daha iyi. Bu guzelim topraklari mahvettigimiz gibi oralarida rezil etmeyelim. Bizimkiler Rodos eski kentini yikip rezidans yaparlar. Bunun ornekleri var. Halkimiz daha medeni bir hale geldiginde o adalari alsak daha iyi. Yabanci turistin Turkiye yerine Yunan adalarini tercih etmesininde nedenleri var. Oradaki toplumsal ozgurluk burayla kiyaslanamaz. Bu nedenle genc turistler Yunanistan'i tercih ediyor. Ayrica Yunanistan AB ulkesi oldugundan Avrupali turistlere ucak biletlerinden seyahat sigortasi ucretlerine kadar daha ekonomik geliyor.
Evet kardeş haklısın, ne yazıkki öyle, yani konu bizim millet değil fakat bizim ''hükümetimiz ve belediyelerimiz'' nedense çok seviyor betonu yani senin dediğin gibi mahvederler. Fakat bana sorarsan bence günün birinde Türkiye şu dibindeki adaları ''alması gerekiyor'' bunun başka bir yolu yok çünkü dünyanın hiç bir yerinde böyle bir olay yok. Senin kara sularında başkalarının toprağı bulunması gibi bu yüzden ne olursa olsun Türkiyenin o adalar hakkında birşeyler düşünmesi gerekiyor bence, ve günün birindede böyle bir olay çıkacak diyorum ben çünkü her sene şu adalarla ilgili gerginlik yaşanıyor hemen hemen.
Kardeş Türkiyeyide çok tercih ediyorlar sen bakma, ben turizm işiylede ilgileniyorum ordan biliyorum fakat bu sene özellikle Erdoğanın politikaları yüzünden turizm Türkiyede ''öldü bitti'' savaştır, yalnış politikalardır baya bitirdi Türkiyeyi. Ekonomik geliyor fakat Türkiyede Avrupa ülkelerine çok kolaylık sağlıyor, hiçbirine vize yok fiyat zaten ucuz, adam emeklilik maaşıyla geliyor zaten.
Bencede gunun birinde alinmasi gerekiyor adalarin bir sekilde. Sinirlar sonsuza dek bu sekilde gidecek degil. Bizim anakaramiza yakin adalar bizim olmali. Tek korkum bizim hukumetin o guzel adalari beton ve çöp yiginina cevirme olasiligi. O adalarda yasayan halkinda bir sekilde rizasi alinmali ama. Rusya nasil Kirim'i ihlak ettiyse ileride boyle birsey olabilir. Ilk olarak Kibris sorununu cozmemiz lazim. Uluslararasi topluluklar bizi adada isgalci olarak goruyor halen.
Valla öyle kardeş, gel gelelim Kıbrıs Türklerininde bir çoğu hain zaten. Türkiyeyi seven sayan çok fakat özellikle genç nüfusu Türkiyeden nefret bile ediyor diyebilirim sana biz sizi kurtardık dediğin zaman ''Banane kurtarmasaydın biz kardeşçe yaşıyorduk'' gibi cahil cahil laf eden bol. Aynen sınırlar tabiki böyle kalacak değil günün birinde bir olay yaşanacak zaten orası kesin fakat başımızdaki bu densizin gitmesi gerekiyor önce. Türkiyeyi kimse iyi görmez kardeş, ve görmeyecekte bu işin gerçeği bunun en büyük sebebide tarihte bunların atalarını baya ağlatmamız bu yüzden bunlar hiç bir zaman Türkiye leyhine birşey yapmayacaklar herzaman bizi dahada batırmaya çalışacaklar. Sonumuz hayır olsun valla ne diyelim.
Umarim ulkemiz iyi yerlere gider ne diyim. Akli basinda vatansever bir lkder gerek bu ulkeye. Dedigin gibi ilk once basimizdakinden kurtulmamiz lazim. En cok zarari o veriyor bu ulkeye.
Özellikle 12 Adalar meselesi 1800'lü yıllara kadar gidiyor. Bu dakikadan sonra bu adalar üzerinde, en azında şimdiki koşullarda mümkün değil. Gayri meşru bir şekilde bu adaların ilhak edilmesi denenirse, bir NATO ülkesi olan Yunanistan'ın Türkiye'yi NATO dışı bırakıp Türkiye'ye diğer NATO ülkeleriyle savaş ilan etmesi bile söz konusu olabilir.
Lozan'la sınırlarımızı güvence altına aldık. Artık başka ülkelerde olan topraklara göz dikene kadar kendi topraklarımızın kıymetini bilmeliyiz.
Aynen öyle fakat hiçbirşey belli olmaz. Biliyorsun 1996 yılında Kardak krizi çıktı neredeyse savaşılıyordu,1974 te zaten Kıbrısta savaştık. Hemen hemen her sene Ege denizi üzerinde Yunanlılarla kriz yaşanıyor daha bu kış Türk sahil-güvenlik botu Yunan adaları sınırlarına girdiğinden Yunan sahil-botuyla karşı karşıya geldiler. Yani hersene bu tür olaylar yaşanıyor ben inanmıyorum bir 100 yıl daha böyle geçeceğini. Benim düşüncem Türkiye başına sırf kendini düşünmeyen, vatanını ve ülkesinin çıkarlarını düşünen bir adam ne zaman geçer işte o zaman bu dibimizdeki adalarla ilgili birşeyler yaşanır.
Dibimizdeki Adalar bizim dibimizde olduğu için bizim olmalı, o kadar elbet bir gün alınır ya savaşla ya da diplomasiyle, adamlar bizi kıskaca almış durumda 600 yıl bir vali ile yönettiğimiz adamlar bizi kıskaca almış durumda 600 yıl bir vali ile yönettiğimiz Yunanlılar bize zor şeyler yaşatıyor,
Bazi seyler gucle degil zeka ile kazaniliyor. Bu on iki ada bu ulkedeki yasan her turkun atalarinin yaptigi hatayi temsil etsin, etsin ki ibret alsin her nesil..
Orası öyle fakat zaten olayın rengi başka. Yunanlılar bu adaları ne zekalarıyla aldılar nede güçleriyle. Yapılan en 1. hata Osmanlının saçma sapan bu adaları Uşi Antlaşması ile İtalyaya teslim etmesi. Ondan sonraysa Almanlar 1945 te Yunan topraklarından çekilirken, İsmet İnönüye İngilterenin ''Gelin bu adalarda sizinde hakkınız var sizde katılın bu görüşmeye adalarla ilgili'' gibi bir çağrıda bulunmasına rağmen İsmet İnönünün ''Bizim adalarda gözümüz yok'' gibi bir hata yapmasıda zaten en büyük darbeyi vurmuştur.
AKP sağolsun elimizde ne varsa basiretsizliğinden dolayı kaybettik... Ya yabancılara özelleştirme adı altında 50 yıllığına kiralandı ya satıldı ya da vurdum duymamazlıklarından ve rant yüzünden kaybettik.
Hepsi olabilir, bende küfürü basasım geliyor fakat yapacak birşey yok. Ülkenin başındaki sırf kendi keyfini düşündüğünden ne ülkenin ekonomisini tınlıyor nede kaybedilen adaları nede verilen şehitleri. Bunların tek isteği ölene kadar ülkeyi sömürmek, yemek içmek daha sonra birşekilde gitmek bu dünyadan bakalım nezaman biticek artık bunlar. Böyle giderse olaylar daha kötü olacağa benziyor zaten.
En İyi Cevaplar