Bİze ne gibi zararları olabilir kurtlerin kendi dilinde eğitim gormelerinin?
Cevabın nedir?
+1 yıldiyelim ki, kürtler bu hakkı elde etti, o zaman ermeniler, lazlar, çerkezler herkes bu hakkı elde edecek. 70 milyonluk ülkede, birbirinin ne konuştuğunu anlamayan bir sürü grup oluşacak. diyelim ki, kürtler bu hakkı elde etti, o zaman ermeniler, lazlar, çerkezler herkes bu hakkı elde edecek. 70 milyonluk ülkede, birbirinin ne konuştuğunu anlamayan bir sürü grup oluşacak. ben kürtçeye karşı değilim, isteyen evde konuşur, özel olarak eğitimini de alır ama bu ülkenin bir tane resmi dili olması ve herkesin bu dil üzerinden anlaşması olmazsa olmazdır. almanya'da, fransa'da, türkler kalkıp, ben bundan sonra sadece türkçe konuşacağım diyebilir mi? kürtçe konuşmak bir haktır, istersen sen özel hayatında kürtçe konuş, istersen sadece kürtçe müzik dinle, kürtçe tv seyret ama bunun ötesinde, ben her yerde kürtçe konuşmak istiyorum dersen, bunun tek bir anlamı var, "ben ayrılmak istiyorum.
55 Yorumla- +1 yıl
Bilmem biliyor musun, Ermeniler, Yahudiler ve Rumlar azınlık okullarına gidiyorlar. Zaten kendi dillerinde de eğitim alıyorlar.
Lazlar'ın, Çerkesler'in de okullarında devlet imkanları dahilinde kendi dillerini öğrenmelerine izin verilmeli.
Özellikle bir kaç nesil sonra Lazca dili tamamen tarihe karışacak. Türkiye'de Lazca bilen nüfus 20 bin bile değil, onların da çoğu yaşlılar, Gürcistan'da ise Türkiye'dekinin onda biri kadar bile Laz yok. - +1 yıl
peki bu saydığın kökenler içinde kürtler harici özerklik isteyen kaç grup var? Teşekkürler.. Şimdi gidebilirsin. Kürtleri severim bir sürü de aile dostum vardır. Ama bu kadar ayrılıkçı başka bir millet görmedim ben. İsteriz de isteriz diye bir tutturdular. Bu ülke şu an bu durumdaysa bu pkk sempatizanı kürtler sayesindedir. Toprak isteriz ayrı dil isteriz bayrak isteriz isteriz de isteriz. Sınırı yok bu istemelerin. Git dilini öğren dediğin gibi azınlık okulları açılsın sadece kürtlere. Devlet okullarına bulaşırsa bu iş bölünme daha da hızlanır. Zaten ne konuştuğunu anlamadığımız bir sürü insan var gün içinde. Bir de okullara bulaştırın iyice rahatlayıp şımarsınlar..
- +1 yıl
Türkiye'deki Çerkesler, Türkiye'ye Kafkasya'dan göç etmiş, birden fazla etnik gruba bölünmüş (Adıge, Kabartay, Çeçen, Abaza, Natukay, Hatukay, Besleney, Çemguy, Şapşığ vs.) ve akraba olmakla beraber farklı diller konuşan halktır. Türkiye'deki nüfusları ortalama 2 milyon kadardır ve dağınık halde yaşarlar. (Daha çok Mersin-İç Anadolu-Düzce-Adapazarı çizgisinde). Bu arada Cumhuriyet tarihine bakarsan, birden fazla Çerkes isyanı görebilirsin (Düzce İsyanı gibi). Ama bugün, Çerkeslere karşı doğrudan bir ayrımcılık yaşanmamakta, MİT'ten, orduda üst kademe subaylara kadar görev almalarına izin verilmekte.
Kürtler ise Zagros Dağları kökenlidir ve bu toprakların yerlileridir. En az 10 milyon (bazı kaynaklarda 15 milyona kadar çıkabiliyor) Kürt yaşamaktadır.
Laz, Gürcü, Ermeni, Ladino Yahudi, Rum, Arap, Levanten, Süryani, Keldani ve Zaza nüfuslarının Kürtler'in yanında küsürat kadar kalmakta. - +1 yıl
93 senesinden beri çatıştığımız pkk terörist grubu çerkeslerden mi oluşuyor yoksa kürtlerden mi? Osmanlı zamanındaki isyanlardan bana ne
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 3,7b cevap paylaştı. En azından çift dilde eğitim verilebilir.
Ayrıca tarih kitaplarımız yeninden değerlendirilmeli. Kürt tarihi de anlatılmalı, Kürt edebiyatı da anlatılmalı.57 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle +
- +1 yıl
@colt16 Ne olur şu tatlı su hümanistliği, yok efendim eşkıya klişeleriyle gelmeyin karşımıza. Sizin hesaba göre devleti hepten lağvedelim. Devlet niye okul açar ki zaten değil mi? Parası olan varsa bassın okutsun çocuğunu? Diyanete ne gerek var, inanıyorum diyen varsa paşa paşa gitsin camiye versin bağışını!
Bu iş "kapsamlı bir kültür derneği" olayından çok daha öte. - +1 yıl
Şimdide demagoji ye başladı tatlısı humanistisin ve eşkıyalar ortada olmadığını inkar edebiliyor musun eşkıyanın arkadaşım devleti lağvedilim manası nereden çıkıyor devlet zaten eğitim veriyor resmi dilinde dil okulu açın ve dilinizi öğrenin karşı çıkan var mı ne gibi öte açıklık getirin bu konulara su dediginizin bir örneği daha var mı
+1 yılbende kürdüm ama dilim kürt değil.
türkçe konuşuyorum türkçe öğreniyorum.
ayrıca bir sakıncası yok bence bunun.
isteyen istediği dili öğrenir.
sen gidip ingilizce öğrenmeye kalkıyorsun da kürtler ana dilini öğrenemesin mi?
bu çok saçma gerçekten.48 Yorumla- +1 yıl
kürtçe öğretmek, öğrenmek, eğitim almak, eğitim vermek, hepsi kürtçe öğrenmeye dayanıyor sen neyin kafasını yaşıyosun?
kürtçeyi zaten herkeze öğretmiyorlar isteyen öğreniyor.
@colt16
ben soran arkadaşa cevap verdim sadece ayrıca kürtçe konuşmaya karşısınız demedim öyle bir algı oluşmadı bende nerden uyduruyosun :D
yazdığımı iyi oku ve sonra konuş. mantıksız cümlelerle gelme bana. - +1 yıl
Tamam Kürtçe öğrensin biz buna karşı değiliz devletin resmi dilden hariç eğitim vermesine karşıyız Kürtçe öğrenmekle Kürtçe eğitim vermek ayrı şeyler Kürtçeyi zaten bilen birisine derslerin kürtçe anlatılmasından bahsediyor arkadaş birde "sen gidip ingilizce öğrenmeye kalkıyorsun da kürtler ana dilini öğrenemesin mi?" diyince biz sanki sizin kürtçe öğrenmemize karışıymisiz gibi bir söylem oluşuyor
- +1 yıl
öyle bir söylem olmadı sen şizofrensin sanırım öyle sanıyorsun.
adam kürtçe biliyo ama geliştirmek istiyo. sende türkçe biliyosun ama sana okulda türkçe öğretiyorlar? bu nasıl bir zihniyet :D
herkezin kursa gidecek parası yok tabi ki devlet kürtçe eğitim verecek doğunun %90ı kürtlerden oluşuyo.
sen ne diye sazan gibi her görüşe atlıyorsun @colt16 ?
diğer görüşlere de atlamışsın dikkatimi çekti. - +1 yıl
Bana Türkçenin kurallarını öğretiyorlar Türkçe öğretmiyorlar aslında sende terbiyesizsin bence bu sazanlik değil sadece görüşlerimi yazıyorum e bu sitede buna izin veriyor sen çok fazla görüş paylaştın paylaşma artık demiyor arkadaşım kürtçe eğitim olmaz kürtçe öğretilmesi talebinde bulun bunu hala anlayamadın
- +1 yıl
- +1 yıl
Sen gel trabzon da bağır sinopta bağır hatırlarsanız çevik kuvvet ekipleri zor kaçırmıştı hdpli millet vekillerini aç bir bak istersen bu gibi söylemler boş benim erdoganla falan isim olmaz eşkıyayı sırtını dayayıp burada ahkâm kesmekle olmuyor hemen burada diyarbakır da söyle falan çocuk çocuk hareketler
- +1 yıl
diyarbakır da değilimki :D
ay neyse kaale alınacak bir yanın yok ikide bir gereksiz bildirim gelio :/
kürterin çoğunluklu yaşadığı yerlere gene kürtler ya da kürtçe konuşan eğitim görevlilerinin ya da benzeri kişilerin devlet ataması yapılıpta o bölgelere mahsus kürtçe konuşlmasının bize bir zararı olmaz ama Türkiyenin her yerinde bu olamaz Olmamalı!
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
29Cevap
- Gündem konusunda 544 cevap paylaştı.
+1 yılKanada gibi olur. Ülkenin kuzeyi güneyi birbirini anlamaz. Kürtçe özel okul açmak serbest. Kurslar serbest kanal her şey serbest.
İlgi yok. Çünkü geleceği yok sadece siyasi ve duygusal olarak isteniyor. İsteyen konuşuyor öğreniyor zaten.
Her dili devlet ana dil kabul ederse sömürge ülkesi gibi birlik dağılır, Bölünme o zaman başlar bunlar kürt kürtçe konuşur bunlar laz lazca konuşur gibi vs vs.. Abd 350 milyondan fazla nüfusu var resmi dil ingilizce. sadece bir eyaletinde 10 milyondan fazla italyan var abd de ama orada da dil ingilizcedir. Büyük ülke olmak budur.27 Yorumla- +1 yıl
Çin ve Rusya'da da 50 tane dil konuşuluyor. Ekonomisi ABD'yi geçen Çin küçük bir ülke öyle mi?
Ayrıca sence Porto Riko'da neyse konuşuluyor?
ABD'nin resmi bir anadili yok, 50 Eyalet'in 31'i "English-only movement" hareketinden ilham alıp İngilizce etti resmi dillerini. Bunun dışındaki eyaletler arasında Porto Riko'nun resmi dili İngilizce ve İspanyolca, Havai'nin resmi dili Havaice ve İngilizce.
Birleşik Devletler'in %12'sinden fazlasının anadili İspanyolca, İspanyolca konuşanların oranı 1980'de %5'ti. - +1 yıl
Kanada, Belçika vs. konusuna da hiç girmeyeyim.
Kanada'nın Kuzeyi ve Güneyi birbirlerini çok iyi anlar, farklı dil konuşsalar da. Quebec'de Fransızca konuşulur, ama hepsi İngilizce bilir. Yine Quebec'te bağımsızlık istiyor musunuz referandumu yapıldı ve adamlar ayrılmak istemedi Kanada'dan. - +1 yıl
310 Milyonluk ABD nüfusunun sadece 22 Milyonu Amerikalı. Ve kendi ülkelerinde ancak 6. büyük durumundalar.
-İtalyanlar; 18 Milyon
İtalyan asıllı Amerikalılar Birleşik Devletlerin 7. büyük Nüfusu. Bilgi aşağıdaki linkte.
Ayrıca federal olarak resmi olmamasının önemi yok. Eyalet sistemiyle yönetilmiyoruz. Bölünme gibi bir tehlikemiz var. Abd'de devlet bütün eyaletlerde bütün etnik gruplar için bütün sistemini bozamaz.
www.frmtr.com/.../...i-nufusunun-etnik-yapisi.html - +1 yıl
Ben rus sömürgesi bir ülkede ünv. okudum. Bir yere gidiyorsunuz ana dil rusça bir yere gidiyorsunuz ana dil başka. Türkiye gibi ülkelerde bu bölünmeye yol açar. Toplumsal bölünme
- +1 yıl
frmtr'de bunları yazan zat kimi referans almış bilemem. ABD'nin TÜİK'i United Cencus Breau farklı bir fikirde:
www.census.gov/.../...language_spoken_at_home.html
Amerika zaten bir göçmen ülkesi, vatandaşlığın temel ilkesi "vergi mükellefliği" üzerine dayanmıştır. Kendi mülkün ise, Amerikan Bayrağı ve İncil yakabilirsin bahçende, buna da kimse karışamaz. Yani "büyüklük" için ABD'yi örnek alacaksak iki defa düşünmek gerekir.
Kaldı ki, tekrar söylediğim gibi, ABD'de federal bir resmi dil yoktur, İngilizce dışında farklı resmi dili olan eyaletler de mevcuttur.
+1 yılÇünkü kürt diye bir ırk yoktur, onlar iran fars, suriye ve ıraklıların Türkiye'ye yerleşmiş, ermeniler tarafından da siz Kürt'sünüz diyerek 'T-Ü'R'K harflerini tersine çevirip bize zıt bir sözde millet oluşturmuşlardır. Farkındaysanızda sözde kürtleri temsil ettiğini söyleyen sokak çetesi pkk'yı da ermeniler yönetiyor bunlar tesadüf değil, kürt diye bir millet gerçekten olsaydı emin ol devletleri ve ana dilleri de olurdu.
36 Yorumla- +1 yıl
Vay anasını sayın seyirciler.
Soran+1 yılNe komplo teorisi ama :)
- +1 yıl
Kör cahiller uyuyorsunuz ama askerler ölüyor kafanız dümdüz çalışıyor hiçbirşey göründüğü gibi değildir bunu unutmayın. Türklere tarih boyunca yapılan komploları bilmiyorsun vee gelip buna komplo diyosun vay canısına.
- +1 yıl
Bu dünyada devleti olmayan tek topluluk kürt diye geçinen insanlardır millet olmak için önce devlet kurmak gerekir
+1 yılBurası Türkiye Cumhuriyeti, burada Türkçe konuşulacak. Nasıl biz Türk olarak başka ülkeye gidince oranın dilinde kendimizi ifade etmek zorundaysak onlar da seve seve Türkçe konuşmak zorunda. Her haltı istiyorlar elektrik faturası ödemiyorlar onların kaçağını da biz ödüyoruz her türlü imkandan faydalanıyorlar bu sefer de kürtçe eğitim mi istiyorlar bu ne yüzsüzlük böyle ya
19 Yorumla- +1 yıl
senin istanbuldakı bir kaçak fabrıkanın elektırıgı koskoca dıyarbakır kaçağına bedel git önce kendı halkına söyle bunu petrolu çıakr hıdroyu burdan üret hizmete gelince 0 siniz tabikide kaçak kullanırız (not ben kullanmıyorum bu gidişle kullanacam dediğiniz yerıen gelsın dıye )
- +1 yıl
@atiser herkesin yorumuna atlama bri tarafını yırtma kendini kanıtlamak için. Tüm Türk halkı sizi biliyor ve sizden nefret ediyor siz halen konuşun boş boş :)
- +1 yıl
@atiser kendin de biliyosun ama inanmak istemiyorsun sevilmiyorsunuz işte herkes nefret ediyor görgüsüz bir topluluksunuz millet bile değilsiniz ne olduğunuz belli değil bir de pişkin pişkin hak istersiniz :D
- +1 yıl
Aynen öyle ama şimdi ben doktor olsam hem hastayım der hem şehit edersiniz :D sizin kanınızda var hainlik
Bir sorun olmaz. Dünyada bir çok örneği var. İnsanların anasından doğarken öğrendiği dili öğrenmesinin insani boyutta ne sakıncası olabilir Allah aşkına.
60 Yorumlasosyal haklarin en dorugunu yasayan avrupa ve dunyada, ana dili egitimi sorun olmamali, bence egitim özgurlugu olmali insanlar kendi ana dilinde egitim alsinlar ama yasadiklari ulkeninde dilini ögrenmeliler.
10 YorumlaÇanakkale de fransız ve inglizlere karşı omuz omuza savaşan bir halkın dilini yasaklıyacan sizi vuranın dillerini zorunlu eğitim yapacan bu kafayla onlar 3 ün birini alırlar
118 Yorumla- +1 yıl
kurtce egitime karsi degilim olmali, nasil biz turklere yurt disinda turkce egitim veriliyorsa kurtlerede ana dilinde egitim verilsin, ne sakincasi olabilirki? canakkaleye gelince gidip görmen gerek orada sehit olanlari, bir tane kurt bulamazsin, aksine seh sait isyaniyla doguyu alt ust etmislerdir osmanlidan bu yana hic bir savasta bizimle ayni safta savasmamislardir..
- +1 yıl
Kürdistan diye bir Devlet olsa tamam Kürtçe eğitim olsun da, siz Kürtler harbiden arsızsınız. Kendi dilinizde (Ki olmayan bir dil) eğitim görseniz ne elde edeceksiniz?
Başka ülkelerin gazıyla bir şeyler yapmaya kalkıyorsunuz ama sağlam tokat yemenize az kaldı. - +1 yıl
canakkaleye bende gittim,2 sefer, ayni zamanda yakin tarihi cesitli kitaplardan hem okudum, hemde yasayan insanlardan dinledim, araplar gelmistir bize destek vermege ama kurtler ic savas, isyan baslatmislardir, ayrica her doguluda kurt degildir, erzurumdan gelen dadaslar var, erzincan gakkoslari var, karstan gelen azeriler kafkas turkleri var, ama kurt ya 1 tane ya da hic yok.. bence sen atma, tarihi iyi ögren.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbir problem yaratmaz neden mi? Çünkü yabancı özel okullarda derslerin çoğu fransızca, almanca, İtalyanca verilir türkçe ve tarih dersleri turkce işlenir. İnsanlar daha bunu bilmeden ne demek anadilde eğitim diye ayaklanır.
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBenim dediğim çocuklarin icinde Turk kökenli olmayanlar da var. Ve öğrenmek için en uygun zamanlar çocukluk dönemi bir çocuk aynı anda beş dili bile öğrenebilir. Hiç sıkıntı olmaz.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım kürtler de turkce biliyor dedeleri neneleri bilmiyor
- +1 yıl
Birşeyler öğrenmek zorunda oldukları için biliyorlar ama bunun bir sonraki safhası senin dilini öğrenmek zorunda değilim olacak bunu inkar edemezsiniz dil okulu acsinlar öğrenmek isteyen öğrensin dilini ana dilde eğitim alınca ne olacak bu adamlar yarın çıkıp ben üniversitede kendi anadilinde eğitim istiyorum diyecek buna çözümünüz ne olacak
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım güzel insan yabancı okullarla ilgili yasaları araştır, sonra gel konuşalım.
- +1 yıl
Anlat arkadaşım ne diyor o yasalar bunların durumu başka bu gün ana dilde eğitim diyor yarın senin dilini öğrenmek zorunda değilim diyecek resmi dilinden hariç başka dilde eğitim veren devlet okulu var mi üniversiteler hariç onların konumu farklı ha birde 6 7 yaşlar 5 dili çok rahat öğrenir demiştir biz bir dili bile ogretemezken bunu çıkıp söylemene şaşırdım
Abd ye bile gitsen böyle bir talepte bulunamazsın her ülkenin bir dili vardır ve o ülkede o dil konuşulur
08 Yorumla- +1 yıl
ABD'nin resmi bir dili yok, iki eyaletinde çift resmi dil var (Havai ve Porto Riko), 31 Eyaleti'de resmi dil İngilizce kalan 17 Eyalet'te de resmi dil yine yok.
ABD içinde istersen bağımsızlık talebinde bile bulunabilirsin, bunun için gösteri ve yürüyüş düzenleyebilirsin, propagandasını da yapabilirsin. - +1 yıl
Polis şiddetine kurban giden arkadaşlarını katleden polislerin ceza alması için yürüdüler.
Diyeceksin ki, oh ne güzel, Amerika'da ne güzel polisler vatandaşları istediği gibi öldürüyor! ABD ve tarihi için tonlarca insan hakları ihlalleri örneği verebilirim. Ama şu "Amerika'da olsa", "Almanya'da olsa" gibi başlayan cümleleriniz kabak tadı verdi. Bu karşılaştırmaları eksik bazen de yalan yanlış bilgilerle yazıyorsunuz.
İleride onlarla nasıl anlaşmayı düşünüyorsun bunun bir sonraki safhası Türkçe öğrenmek zorunda değilim olacak bölünmeye ayrışmaya giden bir adım bence sadece anadolu daki diğer diller anayasada tanınnalı bu kadar
12 Yorumla
+1 yılHaylleri gercek olur yani kurdistan
Senin dedigin gibi olsa benim yasadigim ulkede turkce okullarda olurdu01 Yorumla
Soran+1 yılEğitim diliyle ülke kurmak arasında bağ bulamadim
Zaten normal birşey anadilde eğitim kürtlerle bir sıkıntımız yokki vergisini ödeyen devletini sevenlerle bizim sorunumuz ermeni asıllı devlete zarar verenlerle
12 Yorumla
+1 yıl@grandcannon41 arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum kesinlikle ırkçı vs. değilim karşı değilim ama denildiği gibi (siyasi ve duygusal olarak isteniyor) hiçbir yasak yok özgürce konuşabiliyor isteyen.
00 Yorumla
+1 yılTurkceyi ogrenemezlerse, tum devlet dairelerinde kurtce hizmeti baslar en basitinden, konusma ve yazma olarak. bunun askeri polisi imami ogretmeni doktoru, seni urkutmuyormu
02 Yorumla
Soran+1 yılTürkçeyi ogrenmezlerse diye bisey yok. Devlet dairelerinde çalışabilmeleri için türkçeyi öğrenmek zorundalar
- +1 yıl
İsin sonu oraya gider, en azindan bilmem kactane kurtce atamasi,
Ogrenceklerde noolcak allasen
+1 yılkürdistan oluşur. ardındanda büyük israil. herşey büyük israil için.
02 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum. araştırmadım ve duymadım. bildiğim şey, israillilerin büyük israili kurma planı kutsal toprakların vaadi olarak istedikleri. bu büyük israil türkiyenin doğusunuda kapsıyor. tam hdp nin bulunduğu bölge orası oluyor.
sen beni ben seni anlamaadan nasıl yaaşayacagız, nasıl sınavlar yapılacak, mahkemeler, sözleşmeler, toplumu bölmek için en güzel formül
01 YorumlaTürkçe bilmeyen bir toplum oluşur. Buda zaten ülkeyi bölünmeye götürür.
03 Yorumla
Soran+1 yılTurkce bilmemeleri bizi nasıl bolebilir?
- +1 yıl
Birincisi amaçları zaten ayrı bir devlet kurmak. Bunuda her yerde dile getiriyorlar kürdistan deyip duruyorlar, belediye başkanları özeklik ilan ediyor. Az daha güçlü olsalar bağımsızlıkta ilan ederler.
İkincisi bir ülke düşün doğsunda farklı dil konuşulsun batısında farklı bir dil. Doğudaki batıya, batıdaki doğuya gittiğinde ne konuşulduğunu anlamasın. Bankaya girdiğinde derdini anlatamasın otobüse bindiğinde yol soramasın. Hastalanıp doktora gittiğinde derdini anlatamasın. Üniversite okumak istediğinde okuyacak üniversite bulamasın. Sence bu iki toplum ne kadar daha yan yana yaşabilir?
Bir ülkede resmi dil neyse eğitim dili de odur. Anadil adı üzerinde ailenden öğrendiğin dildir devletin sana bunu öğretme zorunluluğu yoktur ama sen yaşadığın devletin resmi dilini bilmek zorundasın.
01 YorumlaOlmaz ne olacak. Konuşup anlaşıp isyan mı çıkaracaklar saçma sapan konuşmayın
00 Yorumlabize bir sakıncası olur elbet... bir ev düşünün yan odada almanya konuşuluyor dier odada kürtce sizde türksünüz ve ev sahibisiniz bu iki milletle anlaşmak için 2 dil bilmeniz gerekiyor ya da eve sadece türkleri alacaksınız :))) hangisi Kolay :))
04 Yorumla
+1 yılTürkiyenin tek bir resmi dili var oda TÜRKÇE ikinci bir dile ihtiyacımız yok! Gitsinler ırakta yaşasınlar kürtçe konuşmak istiyorlarsa
12 Yorumla- +1 yıl
Ben bölücülük yapmıyorum lafı sanamı dokundu
Bu soruyu sorariken salak oldugunun farkina varmadinmi sen acaba Türkiye Cumhuriyeti toopraklari icinde ozerklik diyen itlere birde ana dilmi verecez
03 Yorumla
SoranSen çok zekisin
Soran+1 yılTamam sampiyon
burası Türkiye urada yaşıyorlarsa Türkçe eğitim alacaklar
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılnasıl başka ülkelerde türkler mecbursa o dili öğrenmeye kürtlerde türkçeyi öğreni versin türkçenin onlara ne zararı var sanki
10 Yorumla
+1 yılVallahi çok güzel bir konuya değindin. Hiç bir sakıncası yok ama kabul edemiyorlar
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldüşün bir kürt memur olmuş polis öğretmen subay komutan başbakan c. başkanı ki olduda bu güne kadar ama türkçe bilmiyor nasıl bir durum çıkar ortaya sen düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlarin turkce olarak egitim. gormelerinin ne gibi sakincasi vardi peki?
04 Yorumla
Soran+1 yılTurklestiler. Kendi kültürleri yok sayıldı. Ve bu onlara zorla yapildi
Cevap sahibi+1 yılHe kurtulus savasinada omuz omuza zorla katildilar demi bu ulkede lazi var cerkez var bosnak var o var bu var onlar da benliklerini kaybetmeden yasiyorlar kurtlere ne agir gelmis ki boyle yapiyorlar ha yapsinlar bakalim ee turkun gucunude bu konuda goriceklerdir diyebilirim cunku bu vatan kolay kazanilmadi boyle kendini dislanmis hissedenlerede verilmivek benim cok kurt arkadasim. var kardes gibiyiz onlar rahatsiz yasanan bir durumlardan icimiz ermeni kayniyo biz degiliz bunlari yapan diyorlar ve haklilar bunu ortaya koyan sorun varmis gibi gostermeye calisanlarin tohumuna bakilmali
Cevap sahibi+1 yılaynen oyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğitim açısından.. Öğretmen gidiyor doğuya anlaşamazlar. Ama yabancı dil gibi öğretim olur
00 Yorumlamaksat kültürleri yozlaştırıp sömürmek
11 Yorumla
+1 yılSakıncasından ziyade niye bu ayrıcalık isteği
02 Yorumla
Soran+1 yılAyrıcalık degil kendi kültürleri
- +1 yıl
Bu ülkede yasayan bir çok afrikalınında, çerkezinde, pomağında, zazanında, tatarında, nogayında... kültürü var. Sadece kürtlere böyle bir hak verilmesi bir ayrıcalık değil midir? Bu hakkı elde etmek için illa bir nufus sayısına ulaşmakmı gereklidir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılhicbir sakıncası olamaz
20 Yorumla
+1 yılHiçbir sakincasi olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBize değil de kendilerine zararı ama anlamıyolar.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz bir sakıncası
00 Yorumlabir sakincasi yok
10 YorumlaSakıncası var baya
01 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
hiçbir zararı olmaz
20 Yorumla
+1 yılTek dil tek bayrak. Allah Türkü korusun
18 Yorumla
Soran+1 yılKendi ırkını diğerlerinden üstün gorme kafasını hiç anlayamadım
- +1 yıl
Anlaman için bizden olman lazım kırma
Soran+1 yılSenin beni anlaman için insan sevgisine sahip olman lazim
Soran+1 yılMasum bir kürt senden katkat ustun mesela gözümde. Çünkü insanları ahlaki değerlerine gore yargılarım ırklarına gore degil
- +1 yıl
Oyy kıyamam gel gel barışalım
Soran+1 yılNasıl bir salaksin
- +1 yıl
:D :D senin zeka sökmez yavrum git kapının önünde oyna
pek bişi fark etmez
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi