Her şey birkaç dakika önce oldu... Twitter üzerinde gündeme dair etiketleri incelerken gözüme ilişti #Hadron...
Uzun uzun yazıp anlatmak yerine size linklerini vereceğim: Hadron nedir?
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı Nedir? Linkleri kısaca inceler ve geçmişe dair gündem bilginiz de varsa konunun ne olduğunu hemen kavrarsınız. Gelelim sorunun temeline...
Twitter üzerinden gördüğüm şey şu: Kısa ve öz adıyla TÜBİTAK olarak bildiğimiz Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun genel kurul başkanı olan bir zat, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde düzenlenen KUANTUM PARADİGMASI VE PARÇACIK FİZİĞİ HAKİKATİ ismindeki panelde şöyle garip bir söylemde bulunmuş:
"Hadron çarpıştırmak Allah’a şirk koşmak anlamına geliyor… İlim adamları Higgs Bozonu'nun peşinden koşacağına, imanın peşinde koşmalı.”
Şimdi bunu zırvalayan adam yıllarca okumuş, dirsek çürütmüş, yığınla defteri, kitabı ve bilgiyi yalayıp yutmuş bir Profesör ve Doktor ünvanını taşıyan üniversite üyesi! Sadece bu mu? Elbette hayır... Bu zat aynı zamanda TÜBİTAK dediğimiz bilim ve ilimin işlendiği bir kurumun da yetkilisi...
Gelişenen ve yenilenen dünyada bilgi, bilimin ve ilimin çekirdeğini oluşturuyorken bu ve buna benzer şahıslar neden bilginin geleceği herhangi bir noktayı ve kaynağı hor görüyorlar?
Kendi sancılı mazimizi hepimiz iyi biliyoruz. Zihinlerin ve idrak yetilerinin köreldiği bir zamandan kan, ölüm ve barut kokusuyla zar zor çıktık. Yenilendik, geliştik, öğrendik ve ilerledik... Ancak hala biri ya da birileri eskiyi arzuluyor. İnsanların merak etmediği, kukla gibi yaşadığı, yönetildiği, beslendiği, okumadığı, öğrenmediği, sorgulamadığı ve yorumlamadığı bir zamanı arzuluyor.
Bu durumdan mütevellit sizlere şu soruları sormak istiyorum: 1- Bu saçmalığı zırvalayan prof bilmem neyin makamında durmasını onaylıyor musunuz? 2- Sizce İsviçre ve Fransa sınırında yer alan CERN'de yapılan Hadron Çarpıştırma Deneyi çekirdek bilginin erişimi açısından önemli mi? Yoksa bu bir vakit ve para kaybı mı? 3- Mevcut tüm bilim ve ilim insanlarımızın, bilgiyi elde edebilmek ve yeni dünya düzeninde çalışmak yerine din ve iman peşinde koşup çalışması mı gerek?
Bu adam gibiler yüzünden tr ye döndüm ben ya bu odunlara memleketi bırakmamak için... neyse arkadaşım böyle dar görüşlü aptal insanlardan dolayı bu durumdayız zaten dinle insanların zihinlerini bağlayan yönetilmesi çok basit mahluklar haline getiren bunun gibi onlarca bilim adamını harcayan zihniyet bu işte. umarim bizler çocuklarımızı bilimle büyütürüz de bunun gibi mallar azalır.
Tamamını okuyamadım linkler falan çok uzun geldi. Şunu deyip gideceğim: Eğer Allah sana bir beyin vermişse bunu kullanman gerek, gerekirse ona karşı. Zannımca o da böyle isterdi.
İslam okumamızı araştırmamızı öğütler zaten. Eğer kukla olsaydık şirk koşmaya çalışan ya da kendi istediği doğrultuda giden insanlar olmazdı. Eğer ki Allah bunu bulmamızı istemeseydi bulacak imkanı da vermezdi. Ha sonu iyi olur kötü olur bu da insanoğlunun seçimi olur Böyle sözler insanları dinden çıkarmaya çalışanların. Bu deneyle şirk komanın nasıl bir bağı varmış anlamadım.
Bu deneyin amacı; Evrenin ve dünyanın oluşum sürecinin nasıl başladığına erişebilmek. Bununla birlikte Tanrı Parçacığını bulmak ve Büyük Patlama teorisini ispatlamak. Diğer yandan en yüksek enerji değerine ulaşarak "Karanlık Madde" denilen ve evrenimizin %30'unu oluşturan gizemi yeniden üretmek. Bir de son olarak ne olduğu bilinemeyen Anti Maddeyi bulmak. Bu da Higgs Bozonuna erişim ile sağlanacakmış. İşte olay bu... Bir nevi Allah'ın "OL !" dediği anda ne oldu ne bitti durumunun araştırılması.
şu an evrende kullandıkları değerlerde tahmini ona bakarsan. biz kafamızdan belirlemişiz bir çok şeyi ona göre düzen kurup araştırma yapıyoruz. o değerlerden biri değişirse bütün hesaplar değişir. oratlığı zombi memleketine dönüştürmesinler yeter diyorum ben :D
Her fırsatta her şeyin içine din ve imanın zerk edilmesi sadece beni değil benim gibi milyonlarca vatandaşımızda da ciddi bir tiksinti ve soğuma yarattı. Tekrar teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar