+1 yılo 250 bin şehit veya öncesi Atatürk sahneye çıkmadan evvel nerdeydi? kaç yüz bin askerin olursa olsun kumanda edebilme yeteneği olan liderler yoksa yenilirsin tarih bunu defalarca göstermiştir
Peki ben sana sorayım Atatürkü neye göre eleştiriyorsun? O dönemde yaşadın mı o dönemin gereklerini biliyormusun yoksa kendine dinci süsü veren bir kaç dindar abimizin kitaplarından mı öğrendin Atatürkü?
sen şimdi Atatürkü içki içer diye de sevmezsin canım osmanlı evladı sorarım sana aşırı müslüman Osmanlı da Atatürk içkiyi nerden buluyordu da içiyordu acaba... Sen Atatürkü harf ink. dolayı da eleştirirsin ama kimseye arapça öğrenmeyi yasaklamadı Atatürk Bknz : İmam Hatip Mektepleri... Kuran öğrenmek isteyen insan her türlü öğrenir öğrenen nasıl öğrendiyse.. adamın bir tarafı yemiyor öğrenmeye sonrada Atatürk yüzünden öğrenemedim... Sanırsın harf ink önce memleketin %99 Prof du bir gecede cahil kaldı Atatürkü eleştirin ama bunu beyninize işlenen Atatürk düşmanlıgından dolayı yapmayın ya da Atatürk düşmanı dincilerin yazdığı kitaplara bağlı kalarak yapmayın32 Yorumla- +1 yıl
eksi veren bütün yobaz örümcek kafasızlara teşekkür ediyorum hayatında okudugu tek kitap ders kitabı olan 18 yaşında ki ergenler kalkmış Atatürkü eleştiriyor vay be dünya ne kadar nankör ne kadar acımasızsın
- +1 yıl
“Siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına kâmilen düşüyor. ikinciler onların yerine geçiyor. Fakat ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok. Okuma bilenlerin elinde Kur’an-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur.”Ataturk degildi unutma
En İyi Cevaplar
En iyi sectigin Cevapi okudum ve güldüm.
Canakkale savasi Askerlerimiz ve Atatürk gibi bir liderimiz oldugu icin kazanildi.
Allah dediginiz sey nasil Suriyede son 4 senede ölen 400.000 Müslümana yardim etmedigi gibi, Afrikada acliktan ölen Milyonlarca cocuga yardim etmedigi gibi Canakkaledede size yardim etmedi.
Savaslar , Allah, Budda , Zeus , Ra ya da bir baska Tanri ile kazanilmaz, savaslar Askerler ve komutanlar ile kazanilir.
Olmasaydin olmazdik ifadesi bir abartma ya da yüceltme degil, basbaya gercek.
Tarihte bircok savasta tek kisiler Anahtar pozisyonlar oynadi.
Atatürk olmasaydi kurtulus savasi baska türlü bitebilirdi.
Ama kurtulus savasinda Meleklerin ve Peygamberlerin indigini zaneten cahilere bunu ögretemezsin.10 Yorumla
+1 yılÖnce bana şunun cevabını ver, Müslümanların son halifesi islam dünyasını 7 kez art arda cihada cagirirken mümin kardeşlerin nerdeydi? Eğer bir kurumun ya da ünvan ın hükmü kalmamışsa varlığının manası nedir? Sen sevgili kardeşim Atatürk'e dolaylı ya da doğrudan dinsiz derken acaba kaç kişinin Kur'an'ı Kerîm i anlaması vesile oldun, bugün hala guvendigimiz Elmalılı Hamdi Yazır kimin Teşvikiye bu görevi üstlenmiştir. Ayrıca her şey bir yana vatana hizmet hakka hizmettir bir gazinin imanını sorgulama bizce haddi aşmaktır. Olmasaydı olurdunuz da klisede mi Havra da mı olurdunuz orası meçhul.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılM. Kemali sevmiyorum. ve olmasaydı olmazdık diyerek koskoca bir milletin kaderini inkar etmek çok ahmakca. Bizim varlığımız sadece Allah'a
1610 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBağlıdır.
- +1 yıl
Helal =)
Cevap sahibi+1 yıl"Sen olmasaydın, Olmazdık"diyeceğimiz kimse yoktur.
Bu ifade müşriklerin slagonu olmaya aday süper dopdolu bir şirk!.
Küfür milletinden olmak isteyen buyursun devam etsin!
Rahmanın Katında çizilen oldu!
Herkes rolünu oynadı.
Ve Allahın dilediği gerçekleşti.
Ama çıkıp da sen olmasaydın biz olmazdık dediğinde varoluşunu bir şeylere yani beşere dayandırmış olursun..
Oysa sen tesadüf değilsin!
Öte yandan "SEN OLMASAYDIN BİZ OLMAZDIK" kafası ile;
Atatürk'ün babası olmasaydı Atatürk olmazdı değil mi?
Yahut Vahdettin olmasa Atatürk'ün Babası Ali Rıza bey olmazdı!
Fatih Sultan Mehmet olmasaydı Vahdettin olmazdı!
Hz Adem olmasa Habil ve Kabil olmazdı!
Baban olmasa sen olmazdın..
Bu kadar saçma bir şeyle insan nasıl BİR şirk basamağında girer şahit olun!
İnanın zeka yerlerde sürünüyor. Akıl göçmüş! Bu nasıl bir sağırlık ve körlüktür..
Mustafa Kemal'in başarılı olması için gözünü kırpmadan canını veren Anadolunun adı olmayan gençecik yetim çocuklarını hiç anmadığının farkında mısın?
23 Nisan ,19 Mayıs,31 Agustos,29 Ekim,10 Kasım bütün bunları bir iktidar kavgasına dönüştürüp, en sonunda işi "sen olmasan biz olmazdık'"a getirdiler..
Cevap sahibi+1 yılSonuç olarak Eğer İslamı Kabul etmişsek hiç kuşkusuz Kitabınıda kabul etmek zorundayız;
Ve varlığı ile var olan sistemin sahibi; Var olmayı başka sebeplere dayandıranların şirk vebaline girdiğini ifade etmiştir;
Ve Şirk vebalinin durumu Kuran’a göre şöyledir;
- Şirk koşanları Allah bağışlamaz.
- Şirk koşan, Allah’ın rahmetinden uzaklaşır.
- Şirk, Allah’a iftiradır.
- Şirk, günahların en büyüğüdür.
- Şirk, zûlümdür, sapıklıktır.
- Şirk koşanın amelleri boşa gider.
Bu açıdan yukarda ki yazıda Mustafa Kemal Atatürk'e zerrece hakaret olmadığı gibi dininin islam olduğunu söyleyen kişilerin Kuranda Allah'ın asla Affetmeyeceğini vurguladığı şirk vebaline girmemeleri için dilimin döndüğü şekli ile bilgilendirmedir.
Cevap sahibi+1 yılAtatürk'ü Allahdan bağımsız düşünerek işi raydan çıkartmak Şirk vebalini beraberinde getirir.
Konu O'nu sevenlerdeki çılgınlık! Aşırılık her yerde malesef mevcut..
Bu açıdan kesin olarak doğru anlaşılmak ve doğru anlatmak lazımdır...
Çünkü Kelime herşeydir.
Hiristiyanlar İsa'nın Tanrının oğlu olduğunu söylerken sevgilerinin yoğınlığu ile bunu yapmışlardır... Dikkat edin.- +1 yıl
Liderlik etti diye sevmemiz gerekmez onca yillik osmanlıyı bitirdiler cumhuriyeti getirdiniz ne oldu erkeklerimiz batiya ozeniyo kizlarimiz batiya ozeniyo erkklerde kulaklarda kupe saclar uzun kiyafetler ayri birsey zaten uckurunun peşinde kizlar mini etkeler şortlar cirilciplak plajlarda yahu bizim dinimizde böyle degildir erkkde kadnda ortünmesini bilir ahlakini terbiyesini bilirdi simdi almış bir bati medeniyeti herkes onlara ozeniyo din konusunda niye rezil olalım bizim dinimizde senin dinin degilmi islam beyinleri yikanmiß bulanmiş olan kim bir bakın once tarihinizi okuyun ama eskisini osmanliyida okuyun sadece atatürkculugu deģil
- +1 yıl
Elbette bizim varlığımız sadece Allah'a. Ve olmasaydın olmazdık sözü de hiç uygun bir söz değil evet. Ama birde şöyle düşünelim, sonuç olarak, Allah M. Kemalin ülkemizi işgallerden arındırmasını sağladı. Yanında savaşan karaman Türk askeri de bunun cabası tabii ki. Ama yine de ben M. Kemali seviyorum çünkü ona o güzel aklı Allah vermedi mi? Gerçekten eşsiz bir zekaya sahipti o. Bunun matematik, fen , geometri gibi alanlardan bahsetmiyorum. Bir devlet kurtarmanın yanında matematik, fen bilgisi veya geometrş gibi bilim dalları çok basit kalır. Ben M. Kemali seviyorum çünkü, iyi biriydi. Nasıl Hz. Muhammed'i (s. a. v.) seviyorsam ve ona da o güzelliği, iyiliği, cömertliği, zekayı kısacası aklınıza gelen her türlü iyi şeyi Allah vermişse, onun evlatlarını da seviyorum...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılUlan denyo, o kadar adamı kim inandırabildi o davaya?
Kim örgütledi?
Kim çekip çevirdi..
Allah bilir, aşağıda tezgahta çalışırken, yukarıda oturan müdüre de saydırıyorsundur sen bu kafayla..
Uzun adam dediğin şahıs bile tek parça yapamadı bu milleti; aksine daha da böldü..
..
İzindeyiz..
1881 - 193x60 YorumlaAtatürk olmasaydı da olurduk. Milli Mücadele harekatı sayesinde düşmanı ülkeden attık, Milli Mücadeleyi başlatan kişi Kazım Karabekir Paşaydı. Saygı duyuyorum fakat sevmiyorum, hiçbir devlet liderini sevmediğim gibi.
71 Yorumla- +1 yıl
Aynen milli mücadele hedefe ulastırdı. kişilerın yerı doldurabılırdı mantıgıyla baktım herzaman
- Gündem konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yıl100 sene önce bu kadar ileri fikirli bir aydın ülkemizde yoktu. Evet her şeyi tabi ki sadece kendisi yapmadı her seferinde kendisinin de dediği gibi "millet" ile yapıldı devrimler. Kazım karabekir, Rauf Orbay, Fetih bey bunlar iyi insanlardı ama saltanat ve hilafete bağlı insanlardı ve savaşlardan tamamen bıkmış bir milleti bağımsızlık savaşı için toplayamazlar toplasalarda Osmanlı'yı kurtarmak için boşa çabalarlardı. Bugün Atatürk'ü sevmeyebilirsin ama saygı duyacaksın aksi halde senin Türklüğünden şüphe ederim. Ortada koskoca Türkiye Cumhuriyeti var kör müsün?
20 Yorumla çanakkale savaşında 250 bin şehit verdik peki soruyorum ne oldu ondan sonra? İzmir ve İstanbul savaşılmadan itilaf devletleri tarafından işgal edildi. 250 bin şehidimiz bu yüzden mi şehit oldu? zamanın padişahı ne yaptı? mandacılık yani ingiliz himayesine girelim diye öneri verdi mebuslar meclisine. çanakkalede 250 bin şehidi ingiliz sömürgesi olalım diye mi verdik? neden İzmir işgal edilince milli mücadele başladı hiç düşündün mü? çanakkalede bu kadar şehit verdik bu topraklarıda öyle he deyince alamazsın diyerek başladı. kim örgütledi padişah kulu gariban insanları. Türklüklerini kim hatırlattı? ya istiklal ya ölüm diye kim haykırdı? padişah kağıt üstünde devasa tapuları ingilizlere verirken 1. dünya savaşında kaybettiğimiz 4 milyon şehadet şerbetini içen insanları hiç düşünmedi mi?
416 Yorumla- +1 yıl
Pekı sen ataturkun istiklal mahkemesı kurup astırdıgı binlerce ınsanın hesabını kıme verecen bunu hıc dusundunmu?
- +1 yıl
Atatürk şöyle yaptı böyle yaptı diyenler sizin o tarih kitabı diye verilenlerin hepsi uydurmaca açında biraz gerçek belgeli tarih araştırın.
- +1 yıl
orda çesetler var şavaştan cıkmış halka zorla şapka gıydırmek var gerı kafalı dıye ezmek var karadenize sırf şapka takmıyo dıye şavaş gemısı cevırmek adam asmak var istıklal makemelerı adı altında insanları asmak dını ogrenmelerını kısıtlamk hatta ve hatta durdurmak var bunlar tabı kı sızın savundugunuz kşiyi korumak için kıtaplara konmaz tarıhde neler var arşivlerden cıkarmıyolar yenı yenı şeyler cıkıyor sureklı sen bak aslında bı kıtaplara sana verılene degılde ulaşmak ıstedıgıne bak gercek mı degıl mı dıye kimse durduk yere bunları yapmaz..
- +1 yıl
Sabaha kadar anlatsan anlatmazlar ki 3 5 tane kendine dinci süsü veren münafığın anlatması ile Atatürk hakkında yorum yapan 18 yaşında ki gençleri gördükçe içim parçalanıyor din din Allah Allah derler ama sorsan kaçı 5 vakit namaz kılar kaçının şimdiye kadar hiç sevgilisi olmamış.. şeriat şeriat derler interneti elinden 10 dakka al şeytan işi diye isyan ederler...
- +1 yıl
“Siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına kâmilen düşüyor. ikinciler onların yerine geçiyor. Fakat ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok. Okuma bilenlerin elinde Kur’an-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur.”Ataturk degildi unutma
- +1 yıl
yaws sabaha kadar bizde size anlatsak anlamazsınız. siz belgeleri tarihin kendisini reddediyorsunuz. istiklal mahkemelerinin neden kurulduğunu biliyormusun peki? TBMM arşivine girip baktın mı? mecliste alınmış veya yasalaşmış kararları kanunları okudun mu o dönemin? idam edilen insanların kim olduğunu bile bilmiyorsunuz. neden idam edildiklerini bile bilmiyorsunuz değil mi? kimse şapka yüzünden idam edilmedi. iyi araştır element uydurup uydurup burada milleti cahilliğe boğma. lafla ondan bundan duyduğunuz rivayetler ile tarih bilgisi yapılmaz. önce araştıracaksın. resmi belgelere bakacaksın ve sonra nedenini araştıracaksın. tarih neden sonuç ilişkisi üzerine kurulmuştur. kadir mısıroğlu denen. mustafa armağan denen çakma tarihcilerin çakma bilgileriyle burada bizleri bilgilendirme amacı güdemezsin. farkettiysen bilgi birikimin sadece çamur atmaktan ibaret. istiklal mahkemelerinde asılan insanların hepsidesavaş dönemi düşmana yardımve yataklık yapmaktan vatan hainliğinden yargılandı.
- +1 yıl
şapka kanunu çıktığında çıkan isyanın amacını biliyormusun sen? hepside padişahcı takılan mandacılığı destekleyen kesimdir isyana katılanlar. kim biliyormusun bu vatan hainleri. kurtuluş savaşı yüzü görmemiş karadeniz bölgesinin insanıyla doğu anadolu bölgesinin insanı. neden isyanlar burada çıkmış acaba araştırdın mı? kurtuluş savaşı asker kaçağı sayısını biliyormusun? nerden bilecen senin araştırman ve referansın savaş yüzü bile görmemiş deden ve nenen olur ancak. karadeniz ve doğu düşman işgaline uğramamış ve isyanlarda ön plana çıkmış iki bölge niye l*n niye bir düşünün? batıda güneyde ve güneydoğu anadoluda insanlar şehit olurken fransızlara italyanlara yunanlara karşı? bu karadenizin o dönemki insanı ne yaptı? yaylasında takıldı keyif yaptı. ve cumhuriyet kurulup devlet düzeni sağlanıncada şapka kanunu çıktı diye isyan edicek ha:) Nutuk okudunuz mu hiç mesela? okumadıysan burada boşuna tartışmayalım. püsküllüoğlu ile armağanın sahte belgeleriyle olmuyor bu işler.
- +1 yıl
@nvllivs_in_verba kardeşim bunların alayının sadece tek hedefi var Atatürk ü karalamak çamur atmak. başkada bir zkim bilmezler. işleri güçleri çamurdur. ortada kanıtları belgeleri hiç birşeyleri yoktur. ama hala ısrarla çamur atarlar hakaret ederler. o yüzden haklısın kendi hallerine bırakmak lazım.
- +1 yıl
1- Müslümansan hilafeti neden kaldırdın?
2- 1932de ezanı neden yasakladın?
3- Ayasofya'yı neden kapattın?
4- Kur'an harflerini neden yasakladın?
5- Tatili neden Cumadan Pazara aldın?
6- Bir bez parçası (şapka) için neden alimleri astın?
7- Filistinde neden ihanet ettin?
8- Azerbaycan'ı neden Ruslara sattın?
9- Ali Şükrü Beyi neden öldürttün?
10- Soy ağacın neden çıkartılamıyor?
11- Latife Hanım senden neden ayrıldı?
12- Tüm devrimlerin neden İSLAMA aykırı?
13- Ölümünle soyun neden kesildi, akrabaların yok mu?
14- Saidi Nursi sana neden Süfyan dedi?
15- Neden senin gerçeklerini saklamak için 5816 yasası çıkarıldı?,, Sen bu soruların cevabını vicdanınla ters düşmeden ver ondan sonra konuşalım - +1 yıl
ha bak gördün mü senin derdin başkaymış. takke düştü kel göründü yani: karşı çıkıcan ama yazayım bari.
1- bu makam bütün islam dünyasını bir çatıda toplamak anlamına geliyorsa arapların ingilizlerle işbirliği yapıp bu makamın fonksiyonlarının çökmesine olanak sağlamış olabilir mi? paidşah kendi irkindan bile üstün tuttuğu bu araplara neden sözünü geçiremedi acaba. aynı müstakbel sözde din kardeşlerin tam 80 bin osmanlı askerini şehit etmiş 40 bin askerimizinde gözlerini kireçli suda kör ederek istanbula geri postalamıştır. bu ve bunun olaylar haricinde padişah bile bu makamı kullanamadıysa iflas etmiş demektir değil mi? şimdi sen suud ailesini bir araştır öyle gel.
2- 1932 de ezan yasaklanmadı sadece türkçe okundu. Türklük bilincinin yerleşmeşi ve millet kavramını kazanabilmek için Türkçeye çevrilmiştir. Türk devletinede bu yakışırdır. bu kadar basit. - +1 yıl
3- ayasofya camii 600 yıl önce neydi peki? tapınaktı kiliseydi değil mi? orda namazı kılarken kapalı figürler azizler bilmem neler içinde namaz kılıyorsunda tarihi eser deyip müze yapılınca mı zorunuza gidiyor. başka camii mi yok git namazını başka camide kıl İstanbul'da dolu camii. hemde yüzlerce var. niye selimiye veya süleymaniye camii kapatılmadı kapatılcak olsa onlarda kapatılırdı değil mi?
4- arapçayı neden yasakladı. halkın %90 u okuma yazma bile bilmiyordu ki zaten. Türk devletinde Türkçe konuşulur türkçe okunur mantığı ile dil devrimi yapılıp öze dönme çalısması yapıldı. gayet doğal. - +1 yıl
5- TBMM, 1924 yılında tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere cuma gününü hafta tatili ilan etmişti. Ancak bu uygulamanın yanlış olduğu zaman içinde ortaya çıkacak sorunlarla anlaşılacaktır. Hafta tatilinin Türkiye'de cuma, çağdaş Avrupa devletlerinde de cumartesi ve pazar olduğu dikkate alınacak olursa üç gün boyunca süren iletişim kopukluğu ortaya çıkmaktadır. Türkiye politik ve ekonomik olarak üç gün Avrupalılarla ilişki kuramaz hale gelmiştir. Bu sorunu çözmek için 1935'de hafta tatili cumadan pazara alınmıştır.
6- kimse şapka kanununa muhalefetten asılmamıştır. bunu kafanıza yerleştirin. şapka kanununu gerekçe göstererek çıkan isyanlar sonucu bu durum şeriat isteriz padişahlık isteriz nidalarıyla ilerlemiştir. isyan bastırılmış. isyanı başlatan şerefsizlerde idam edilmiştir. idam gerekçeleri tbmm arşivlerinde bulabilirsin. %90 ı düşmana yardım ve yataklıktan aranan adamlardır. hükümleride zaten kurtuluş savaşı devam ederken meclisce verilmiştir. - +1 yıl
7- filistinde neden mi ihanet edildi? bakalım olaylara : Yıldırım Ordular Grubu'na (4., 7. ve 8. Osmanlı Ordusu) karşı savaşan Orgeneral Sir Edmund Allenby komutasındaki İngilizler Filistin içlerine girdi ve 9 Aralık 1917'de Kudüs düşmüştü. Arabistan cephesinde yüzbinlerce Türk askerinin arkadan vurulmasından sorumlu Şerif Hüseyin... Kendisini İslam peygamberinin torunu olarak tanıtıyordu. Emir Faysal ve Abdullah'ın da babası...
8- osmanlı kaybetsin azerbaycanı sonrada Ankara hükümeti hak idda etsin. azerbaycandaki haklarımızın feragahatına karşılık biz batıda güneyde güney doğudada savaşırken işgalcilere karşı kurtuluş savaşında silah yardımı , para ve doğudan saldırı almayacağımız garantisi olarak feragat edilmiştir. gayet doğal. - +1 yıl
9- ali şükrü bey in kesin ölüm nedeni hakkında tam olarak bir belge yok. misirlioğlunun belgeleri sahtedir. inanmayın. peki topal osmana öldürttü madem şükrü beyi. topal osman neden jandarma tarafından öldürüldü daha sonra. ipsiz sapsız böyle olaylarda belgen kanıtın yoksa öldürtmüş diye çamur atmak yakışıyor mu? olayın içinde topal osman ve şükrü bey arasında çekişmede olabilir.
10- soy ağacı ben çıkartayım sana : kökeni , konya ve aydın yöresine oğuzlar dönemi anadoluya yerleşen yörük türkmenlerdir. kocacık nahiyanesine bağlı olduğu için kocacıklı türkmenler denmiştir. Hafız Ahmet Alüş Efendi dönemi rumeliye padişah tarafından yerleştirilmişlerdir. Atatürk ise aynı aşiretten kırmızı hafız ahmet efendinin torunudur. onun oğlu ali rıza efendi onun oğluda mustafa kemaldir. daha detaylı soyağacıda çıkarırımda sğımaz buraya:) - +1 yıl
11- lafife hanım ile Atatürk ün ayrılışları sence özel hayatları olamaz mı? anlaşamamış olamazlar mı? yani hem bize ne değil mi? karınla yaşadıkların beni ilgilendirmez mesela dimi çünkü senin hayatın. öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. konumuz siyaseti ile alakası yok.
12- müslüman olarak devrimlerin islamiyete aykırı olduğunu düşünmüyorum. aksine gerçek islamiyeti bile yansıttığını düşünüyorum. mesela herkes inancında özgürdür. kimse kimse dini baskı yapamaz. hoşgörü dini değil mi bizim dinimiz?
13- hayır soyu kesilmedi. kendisinin çocukları olmadı. atatürk ün babası 4 kardeştir. 2 amca iki halası vardı. kendiside 3 kardeştir. amcası salih beyin ise iki oğlu vardır. Atatürk ün amca cocukları diyelim. kemal ve necatininde çocukları olmamıştır. fakat halası tarafından soyu hala günümüze kadar uzanmaktadır. - +1 yıl
14- said-i nursi kim ki laf edecek ne gibi başarıları ve tanınmışlığı var? 1. dünya savasında ortadan kaybolup inzivaya çekildim deyip savaş bittikten sonra piyasaya çıkan adamın dediklerini mi kaale alıyorsunuz?
15- 5816 sayılı kanun 1951 yılında çıkmış kimin zamanı bakalım aaa adnan menderes:) Atatürk kendimi çıkarmış koruma kanunu. kendi çıkarsa neyse. bizzat devrimlerinden nefret eden köy ağası menderes çıkartmış.
bütün sorularını titizlikle cevapladım gördüğün gibi. sana ben tarih kitaplarından konuşmam. soyağacı olsun tarihi bilgiler olsun hepsinide bizzat zamanında resmi elden araştırmıştım. çamur atmadan bence 40 kez düşünmelisiniz. kafanıza sokulan islam düşmanı gibi huraferlerden arının. gerçek tarih diye diye yemişler hepinizi. git tbmm ye ne istiorsan var kendin araştır daha iyi. ondan bundan duyduğuna eyvallah çekme.
Bakın siz mantığını anlamıyosunuz olayın. Elbette şehitler verildi, onların sayesinde biz buralara geldik. Diyorlar ya madem o kadar büyük bir insanmış yok şurada neden savaşmamış yok neden böyle yapmış. Tek bir kişi olarak gidip savaşarak ölmek mi daha faydalı olurdu bir millet için, büyük kitleleri harekete geçirmek mi? Onun yaptığı tam anlamıyla buydu. Yoksa kimse demiyor ki Atatürk tek başına yaptı ne yaptıysa. Sadece onun rolü çok daha büyük.
33 Yorumla- +1 yıl
O olmasa bır baskası olacaktı. Bu şu demek senın söledııgnden fatıh sultan mehmet olmasa ıst fetholunmayacak osman bey olmsa osmanlı kurulmayacaktı
Atatürk'te bizim insanımız. Allah Atatürk'ü bu millete öncü olsun örgütlesin çekip çevirsin diye onu vesile kıldı o olmasaydı başkasını kılardı. Mesela Dinden örnek vereyim nasılsa peygamberler dini tanıtmakta vesile oldu Atatürk'te bir ırkı bir milleti kurtarmaya vesile oldu. Kara Cahilsiniz hem din konusunda hem saygı sevgi konusunda siz yediğiniz kaba işiyorsunuz sizin yaptığınız ermeni yandaşlığından başka bir şey değildir siz emperyalizme boyun eğmiş bir devlet istiyorsunuz.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmasaydıda olurduk varizda derlerki şimdi ozaman anan baban hangisi gavur anamda babamda Türk tapuyosunuz resmen ataturk ayrica mustafa kemal desek daha ii ataturkmuş sanki kendisi kurtardiya Türkiyeyi siz canakkalede Turkiyenin diger tum yerlerinde topragin altinda yatan atalarinizi unutmayin şu ataturku saygı duydugunuz andiginiz kadar kendi atalarinizi hatirlayin oturun bir Elham yasin falan okuyunda ruhlarina gonderin
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu sorduğuna göre, sen denize döktüğümüz yunan tohumu olmalısın. Ya da bir ermeni... Bilmiyorum artık. Ulan bir insan Türk olupta, Atatürkçü olmaz mı? O olmazsa olurduk ama, ezan sesiyle değil, kilise çanlarıyla uyanırdık.. şu an Filistin'de olan durumu yaşardık. Atatürk, düşmanlarını bile kendine hayran bırakan bir insandı. Hiç kimse Atatürk'ü yargılayacak kapasitede değildir, yargılayamaz.
10 Yorumlaolum sende atatürkün zekasının bin de biri bile yok beynini yıkamış masonlar senin bu kadar cahil olmayın aç l*n bir kitap oku senin beğenmediğin o m kemal 7 cihana kafa tuttu erkeksen sende kafa tutsana öyle bir ordunun başında dursana askerline namaz kılamları için izin versnee erkeksen hee?
10 Yorumlakim ne derse desın olayları bir kişiye yuklemek sacma bır mantıktır kimseyıde yucelmek onu sonsuz kahraman yapmak saçmadır olayların üzerınde etkısi yok denılenemez ama bu onu sayayesınde oldu oldu fl fılan abartıdan ıbaret o kadar ölen insanlara hakarettır bu atatürk olmasaydı lafı...
01 Yorumla- +1 yıl
Bende abartılmasına karşıyım zaten
250 Bin Şehit verdin ama onurunu namusunu korudun bir millet olarak bir bütün olarak kaldın eğer orada o şehitleri vermemiş olsaydın bu topraklar üzerinde ne müslüman evladı nede adın kur'an'ı kerimde geçen bir ad olurdu.
80 YorumlaAtatürk'ü sevmiyorum diyebilmeni bile, bu bağımsızlığı bile ona borçlusunuz arkadaş kabul edin. Herkes kendi bölgesinde savundu kendini düşmana karşı ama onları düzenli hale getirip savaşı kazanma bilincini, cesaretini kim verdi kim sağladı komik olmayın :D
84 Yorumla- +1 yıl
yüzlerce devlet kurmuş bır mılletı ataturkden daha ustun gormenız bana sacma geliyor
- +1 yıl
Soran arkadaşım sen neyin kafasindasin anlamadım turk musun değil misin türk milliyetçiliği destekleyip ataturke laf söylenen sevmeyen çok garip ideoloji karmaşasında olabilirsiniz doğaldır ama AC OKU ataturk türk milletini uyandırdı tek başına yaptı diyen yok zaten ama o fitili ateşlemeye sj an Amerika ingiltere bin boyunduruğu altında yaşıyor olacaktın ac oku siyonistlerin Türkiye planını İsrail planını Atatürkün nasıl onların üstesinden geldiğini oku osmanlıyı kim dagitmis oku nedir bu atatürk düşmanlığı o su an olsa bu HDP değil meclise turkiyeye gidemezdi o kadar milliyetçi bir insanı bu kadar aşağılamak sevmemek garip onu sevmeyecek insan varsa ya ermenidir ya kürt ya da rum (bölücüler)
- +1 yıl
Kazım karabekır olabilirdi ya da bır baskası senın bu denlı ataturkcu olman ne denlı dengesızce. Sen sadece bu mılletın tarıhı ataturkden sonra basladı sanıyon sanırım @Berinazi Atatürk'ün istiklal mahkemesi kurdurup binlerce kendı vatanın öz oglunu astırmasınıda bı araştır derim
Millet açlıktan kırılırken meclis üyelerine ziyafet veren millet açlıktan ölürken savaronayı yaptıran ki yapıldığı dönem dünyanın en büyük yatıydı. O adama ses çıkarmazsınız RTE iki gemi aldı diye kıkırdanırsınız
millicumhuriyet. files. wordpress. com/.../...4b1. jpg00 Yorumla
+1 yılSaygı, sevgiden daha büyüktür. Ben saygı göstermeyi daha üstün görüyorum, Atatürk bizim için çok değerli olsa da kimin yaşayacağını kimin öleceğine Allah karar verir ama Atatürk'ün bıraktığı emanetler bizim için çok değerlidir.
00 YorumlaHayir abi tarh i bir kez gozden geciren adam bunun yanilgi oldugunu bilir ataturk olmasa yerine yeni bir padisah gelirdi ve coklu bir milleti tek yapmaya calismak hala bu ulkeye zarar veriyor.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen ya bende onu dıyorum bu mıllet ne onderler cıkardı sebep olan bakmak lazım düşüncesını bazı ınsanlara anlatamadık
Bir kızın Atatürk ü sevmiyorum demesi kadar saçma bir şey yok; Atam olmasaydı belki gene olurdun bayan lakin kocan ve kocanın eşleriyle aynı evde. ... belki buraya "Atatürk ü sevmiyorum"bile yazamazdın bak bakalım arap kültüründe kadının yerine yazıı çok yazık sakallı şeytanlar ın oyununa gelmeyin. Onun getirdiği inkilaplar lar sayesinde şu an insan yerine koyuluyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılOlmasaydı da olurduk ama köle olurduk. Savaşta başsız ordunun gücü sınırlıdır. Sevmeyenler olabilir (ne kadar anlam veremesemde) ama saygı duyulmak zorunda.
74 Yorumla- +1 yıl
Nerde köle olurduk bu turk tarıhı sadece 1923'den ıbaretmı goruyorsun. Sen bana turklerın herhangı bır donemde sömürge imparatorlugu halıne geldıgını söle ben eyvallah dıyım
- +1 yıl
İçinde bile düşmanın varken, sömürgeye razı bir sürü insan varken, arap sevdalıları ortalıktayken onca savaştan çıkmışken kölelik çok yakın gibi geliyor :)
- +1 yıl
Demın baktım güzelım 16 bın yıllık turk tarıhında böle bısey olmamıs bundan sonrada olmaz sen kafanı o konuda rahat tut=)
+1 yılHer şeyi Atatürk'e borçlu gibi gösteren yok. Herkes Atatürk ve silah arkadaşları diyor.
''Sadece çanakkalede 250 bin şehiti 'bızım ınsanımız' vermedimi?'' bu söylediğini tam olarak anlamadım. İnsanları siz-biz diye ayırmayın.00 Yorumla
+1 yılatatürk sayesinde bugünlere geldik diyorsak burada atatürkün tek başına savaştığını kastetmiyoruz onun planladığı kurguladığı stratejiler sayesinde bugünlerdeyiz
20 Yorumla
+1 yılAtatürk değil de Yamalı pantolonla cepheye gidenler olmasaydı biz olmazdık derim. Atatürk sadece işin strateji kısmıyla bağdaştırırım
31 Yorumla- +1 yıl
isabetlı yorum
+1 yılİnsanlığımız artık kilot görünce boşalıverecek cinsten olmuş durumda bu şekildeki insanların hiç bir insanı eleştirme hakkı yoktur. Herkes kendi düşüncesini içinde yaşasın kimse kimseyi eleştiremez çocuklaşmayın. (Genel konuşuyorum)
10 YorumlaGenel olarak seviyorum bir nefretim yok yani. Ve şu anda da o adamı çok arıyorum. O gitti ülke iğrenç hale geldi.
00 Yorumlahım olmasaydı rusyaya baglı olurduk sadece d zazalar lazlar için konuşuyorum
06 Yorumla- +1 yıl
nerden biliyon canım=)
- +1 yıl
Peki karadeniz sapka gymediler diye onca lazı astiranda bundegil dimi baskalariydi ermenilerdi ruslardi dimi
- +1 yıl
@bayankusursuz haklısın kürt ve zazalardanda çok öldürüldü fırsat kolluyormuş bizleri öldürmek için
+1 yılAtatürk olmasa elbette olurduk ama biraz şeref yoksunu olarak beşe altıya bölünmüş ingiliz sömürgesi bir ülkede can çekişirdik...
02 Yorumla- +1 yıl
O olmasaydıda baskası olurdu türk tarıhı sadece 1923 degilki. o mantık bakarsak osmanlı devletıne daha cok saygı duymamız lazım.
- +1 yıl
o zaman başarılı bulduğunuz devlet adamları 90 yılda bir musulu bağdatı bile tekrar neden alamamış acaba.. Dünya eski düzende ilerlemiyor artık... teknoloji silah politika aldı at avrat silahın yerini...
Gündem konusunda 3,2b cevap paylaştı. bu binlerce yıllık türk milletine hakarettir. atatürk olmasa ahmet olurdu mehmet olurdu böyle saçmalık yok.
20 YorumlaDiyorum ...
https://i.hizliresim.com/n766GN.jpg40 Yorumla
+1 yılSevmeyenlerin çoğu bu insanlar yüzünden sevmiyor kardeşim.
02 Yorumla- +1 yıl
Dogru olabilir deniyorya atatürk olmasa sömürge olacaktık diye türk mılletı hangı donemde somurge olmus dıye sorarlar adama?
- +1 yıl
Atatürkten büyük sürüyle türk lideri var. Kat be kat büyük hem de. Atatürk kötü demek değil. Askeri dehadır. Siyasi yönünü beğenmesem de. Ancak o kadar cok büyük liderler var ki. Tutup da böyle saçma söylemleri duymak herkesi düşündürmeli
Seviyorum ancak böyle ifadeler sakıncalı. Böyle diyeceksek bütün atalarımızı sayarız o olmasa, bu olmasa, şu da olmasa diye gider. Boş laf bence.
00 Yorumla- Gündem konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılatatürkü hiç bir zaman sevmedim ve hiçbir zaman da sevmeyeceğim. Bu hiç kimseyi bağlamaz.
20 Yorumla
+1 yılSaygım sonsuzdur. Ama olmasaydın olmazdık demek, ona tapar gibi davranmanın hoş olmadığı kanaatindeyim
00 Yorumla- Gündem konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılOlmasaydı olmazdık mehmetçiklerimizi yönlendiren kişi ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR nokta din ile siyaseti katmayın !
00 Yorumla - Gündem konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılSeviyoruz ama yine de olurduk. Yaptıkları için minnettariz
00 Yorumla
+1 yılatatürkü severim sayarım ama öyle putlaştırırcasına değil
00 Yorumla
+1 yılÇanakkale de her iki taraftan da ölen toplam 120-130 bin civarı asker vardır..
00 Yorumla
+1 yılLider olmayınca hiçbir şey aynı olmuyor biliyorsundur umarım.
16 Yorumla- +1 yıl
Nıye lider olarak gordugun kişinin bütün devrimleri islama aykırıdır?
- +1 yıl
İslama değil, yobazlığa aykırıdır.
- +1 yıl
Senın sakallı sarıklı dedelerın kurtarmışken bu memleketi, senın yorumun bana mantıksız geldi
- +1 yıl
Dedelerim sakallı ve sarıklı değildi :D
- +1 yıl
Nerden bılıyon kızılderılı soyundamı gelıyorsun=)
- +1 yıl
Soyağacım var.
Gündem konusunda 583 cevap paylaştı. Koyu atatürkçüyüm yeterlimi
121 Yorumla- +1 yıl
Ben degilim saygıda duymuyorum
+1 yılsen olmasan olmazık ya resulallah
30 Yorumla
+1 yılatatürk'ü çok seviyorum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAma Atam öncülügunde oldu. Yoksa sehitlerimiz gazilerimiz elbette ki her biri oldukca degerliler
26 Yorumla- +1 yıl
O olmasa bır başkası olacaktı
Cevap sahibi+1 yılO zaman ona minnettar olurduk
Cevap sahibi+1 yılHe yavrum he.
Cevap sahibi+1 yılBosa konusuyorsun bence. Araştırıp okumadigimi ne biliyorsun. Seninle ugrasip bos islere giremem sadece gorus bildirmeye geldim senin yorumlarini dinlemeye degil.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAtatürk'ü sevmiyorum
92 Yorumla- +1 yıl
İyi b*k yiyon.
Cevap sahibi+1 yılDüzgün konuş. Sevmek zorunda degil sevenlerede saygım var. Gercek tarih araştıran biri neden sevilmeyeceğini anlar zaten. @Vatansever-49
+1 yılDeğilim. Diyenlerden de nefret ederim.
20 Yorumla
+1 yılBiraz tarih bilinci olsun insanda ne guzel olur
30 Yorumla
+1 yılMadem sevmiyosunuz saygı duyun bari ya
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürkü sevmiyorum ama saygi duyuyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu aralar çok türediniz ölünde kurtulalım bizde.
72 Yorumla- +1 yıl
Nıye atatürk'ü sevmemek suçmuydu bu memlekette
Cevap sahibi+1 yılSevmemek değil karalamak sırf sevmiyosun diye
Evet
04 Yorumla- +1 yıl
Çünkü ihanet ediyorsunuz bazılarının osmanlıya ihanet ettiği gibi Atatürk herşeyden önce milliyetçisi Türk kelimesini yuceltti fakat din konusunda aynı şeyi söyleyemem eksik varsa sadece budur. Tarih okuyun biraz Atatürk hazmedemedi Amerikan mandasını İngiliz mandasini esareti kabul etmedi herkes kabul etmişken kimin himayesine girsek diye tercih yapacağı zamanlarda Ataturk olmaz dedi Türk esaret altında yaşamaz dedi nasıl bizim simgemiz Bozkurtsa biz bozkurt gibi eğitilmeye kafeste yaşamaya mahkum edilemezdik. Edilmedik de Atatürkün önderliğinde yuzbinlerce şehit vererek kurtardıktan onurumuzu ülkemizi milletimizin siz daha neyin davasindasiniz kardeşlerim okuyun okuyun okuyun...
- +1 yıl
Aşagıda bı arkadaş var içimde olanı ifade etmiş:Atatürk degilde yamalı pantalonlarla cepheye gidenler olmasa olmazdık'diye başka söz bulamadım. Ekleyerek ayyaş bır adamın dindar olmayan bır liderın benım liderim olamayacagı gerçegi
Hayir
00 Yorumla
+1 yılHyr tabi ki de
00 YorumlaGündem konusunda 351 cevap paylaştı. hayır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası