Teşekkürler cevaplar için.
Kemal Sunal'ın ağlattığı tek film hangisidir?
Teşekkürler cevaplar için.
Garip..
Ama ağlamamıştım izlerken , nadirdir filmde ağladığım.
İlla Kemal Sunal'ın baş rol üstlendiği bir film olmucaksa ; Canım Kardeşim.
Türk sinema tarihinin en iyi dram filmidir ve ağladığım nadirlerden bir tanesi. :)
Aynen o film de var.
Bu sahne...
Bu filmin ismi ne?
En büyük şaban... Ne zaman izlesem ağlatır bu film.. Bir kaç böyle sahnesi var bitirir beni. Çok farklı birsey olduğundan değil ama Kemal Sunal hüznü başkadır..
Aynen bilader. Adama Allah rahmet eylesin. Keşke ölmeseydi ama kader.
Filmin müziği felaket zaten.. O adamı o uçağa bindirmeyeceklerdi...
Ben Kemal Sunal'ın öldürüldüğünü düşünüyorum. Öyle bir zan içerisindeyim.
Neden?
Belki mantıksız bir düşünce diyebilirsin, yanılabilirim de.
Kemal Sunal, Barış Manço bunların hepsi kendi kimliklerine sahip çıkan, Türkçü ve tüm ülke tarafından çok sevilen insanlardı.
Yeni Dünya düzeni dedikleri oyun çok önceden başladı.
Bu oyunun bir ayağı Türkiye ayağı idi.
Büyük Orta Doğu projeleri vs hep planlandığı gibi gitti ve önlerine çıkan her şeyi silecekler, yok edeceklerdi.
O nedenle bu ve bazı sanatçıları öldürdüklerini zannediyorum.
Gerçi Cüneyt Arkın falan var ama Kemal Sunal ve Barış Manço herkes tarafından seviliyordu.
Planlarının bozulmasına neden olacak bütün güçlü ihtimalleri ortadan kaldırdıklarını düşünüyorum.
Örneğin şu linkte ne demek istediğimi analyacaksın.
https://www.youtube.com/watch?v=RkPdwZ5JGqs
Neden hep bu sanatçılar akil adam oldular anlayabilirsin buradan.
Saygı duymakla beraber katılmıyorumda...
Bütün efsanelerin ölümüne inanılmaz... Sadece Türkçü olanlara değil. Örnek Ahmet Kaya.. Yılmaz Güney... Bu insanlarda ölmedi zaten dolaylı öldürüldü... Kemal Sunal Türkçü değildi... Kemal Sunal sol görüşlü bütün halklara kucak açan bir efsane idi.. Yoksa efsane olamazdı.. Oynadığı rollerin yarısında doğulu Kürtleri ve onların dertlerini oynamıştır.. Bir çok filminde sosyalist propaganda vardır... Halkın her kesimine hitap edemeyen efsane olamaz..
Kemal Sunal'a Türkçü demekle hata yaptım haklısın.
Yalnız Türklükle ilgili sözleri var " Türklüğü her baş, her omuz, her yürek kaldırmaz " diye.
Bu insanlar ülkenin her kesiminde sevilen insanlardı.
Ve benim zannım siyonizmin hedefleri olan Doğu ve Güneydoğu'yu da kapsayacak olan haritaların değişmesi planlarına engel olabileceklerini düşünmemdir.
Orhan Gencebay'ın filmindeki sahne de o adamların gücünü dolaylı yoldan gösteren bir sahnedir.
Evet Kemal sunal bir güçtür ama bilirsin ki bir harita değişecekse ne Kemal abi durdura bilir ne de başkası...
Sen Kürt olduğun için ve sempatin olduğundan dolayı bu düşünceler sana gelmiyor. Gelmez. Ben fikrimi söyledim. Seninle diğer türlü anlaşamayacağımızı biliyordum zaten. Yine de konuşmama senin düşüncene karşı kendi düşüncelerimi söyleyerek devam edeyim. Yüz yıl öncede haritaları değiştirmeye kalktılar sonuç haritayı değiştirmeye yeltenenlere çok acılar yaşattı. Defalarca denendi hep aynı sonuç. Sen inanıyor musun farklı bir sonuç olacağına? :D
Şimdi benim kūrt olduğum nereden çıktı bilmiyorum ama hangi milletten olduğumuzda önemsemiyorum. Sana bir hatırlatma yapayım bende yüz yıl önce o harita fazlasıyla değişti sanırım yeteri bilgin yok... Ayrıca benim o yonde bir talebimde yok.. Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya dendiğinde aklına harita gelmesin... Kişi Kemal sunal gibi hatta beşlide daha büyük efsanelerdir halka tesir etme açısından.. Benimle anlaşamaman kūrtlūk ile alakalı değil sosyalist oluşum ile alakalıdır. Çünkü ben insanlara millet anlayışı veya dinsel bakış anlayışı ile kategorize etmem.. Sosyal ekonomik ve tarihsel sınıflar ile bakarım...
Genel olarak Kürtçü düşünceye sahip olan insanların düşünce tarzı ve görünümünde Kürtlere yakın olduğu için öyle bir zan oldu.
Doğru ya da yanlış.
Ön yargım var.
Gerçeği Allah bilir.
Ayrıca sıkıntım senin Kürt olup olmaman ile ilgili değil düşünce tarzınızı kabul etmeyip, sevmediğimden dolayıdır.
Ayrıca Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya diyince de aklıma harita falan gelmiyor.
Senin haritaların değişmesi ile ilgili bir talebin olduğunu falanda söylemedim.
Söylemek istediğim şey konuyu toparlayacak olursam Kemal Sunal'ın öldürüldüğüdür ve bunu siyonistlerin yaptığıdır daha önce bir sürü cinayet işledikleri gibi.
Senin Kürt olman ile ilgili sıkıntım yok. Sadece düşünce tarzının öyle olduğu zannına kapıldım. Ve var olan düşüncelerimizin anlaşamayacağı konusunda bir yargıda bulundum kendimce. Bende olaylara genelde milli hislerim ile bakarım Türklüğün verdiği genetik kodlardan mıdır nedir !! Düşüncelerimiz uyuşmaz, fikirlerimiz çatışır hali ile böyle durumlarda ön yargıda oluyor.
Bir fikir ya da anlayış on yargı yaratıyor ise orada sıkıntı vardır.. Sizin tarzınızda düşünsünler karşısında kurt diğerleri karşısında türkümdur.. Genetik kod dekan beni bozar.. Hayırlı günler.
Sana da.
adı aklıma gelmedi. bir kız vardı onu buluyordu, büyütüyordu kız galatasaraylı şirin bir şeydi. kemal sunal beşiktaşlıydı. o film işte :)
Garip :)
bir kiza bakiyordu da. Hakim karsisinda " o benim babamdir, canimdir" diyordu tam olarak o film bence. Ama adi aklimda yok.
Garip işte o.
Kopya çekme demişsiniz bakmadan yazayim dedim, baksaydim çözerdim garip olduğunu :)
Cevap
7Cevap
Bir filmi vardı hep guluyodu son kısmında agriyodu ya orda ağladım bir tek
Japon gelini hala izlediğimde ağlarım. dün akşam da izledim ve ağladım. bana çok duygusal geliyo
japon işinde hüngür hüngür ağlamıştım :(
Bir ara bende izleyim onu merak ettim.
Yıllar önce izlemiştim ama unuttum.
EN büyük şaban müziği güzel. :)
düttürü dünya
Garip
Öğretmen olabilir ya da Garip
Garipti benim sorum fakat yine epey varmış hüzünlü olan. Öğretmen, Japon Gelin..
Propaganda mı?
Hiçbirinde ağlamadm..
Garipte?
İnsanın boğazına düğümleniyor valla.
Gülen Adam.. Ağlamadım ama düşündüm.
Garip
Garip... :(
Evet bende Garip diye biliyorudum yalnız iki üç tane daha varmış.
Garip
garip
ve en büyük şaban filmi
Propaganda.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar