Neden bunlarla uğraşıyoruz biz ülke olarak..
eksisozluk.com/insanlarda-uremenin-ders-kitabindan-cikartilmasi--4598376
eksisozluk.com/insanlarda-uremenin-ders-kitabindan-cikartilmasi--4598376
2 gün önce haberlerde çıktı. 19 yaşında liseden mezun olmuş bir kızcağazımız üniversiteye başka şehire gidiyor, sevgilisiyle üreme konusunu inceliyorlar ve öğrenci evinin bodrum katında doğum yapıyor. Olaydan 2 saat sonra arkadaşları buluyor; bebek ölmüş, kız yoğun bakımda.
Şimdi asıl soru şu. Bu dersi orta okulda kaldırmalarının nedeni nedir? Bu olayın önüne geçmekse eğer bu şekilde geçilemez. Lise 1 deki kızların yaptığı hareketlerden ben 22 yaşında bir erkek olarak utanıyorum. Dersi kaldırmakla hallolacak bir şey değil yani.
*iç ses* Nasıl üreyeceğini öğretsin bir de hangi şartlarda üreyebileceğini öğretsin.
Beyinden yoksun bir iktidar ile uğraşıyoruz da ondan. Metafiziksel bir durum olan ölüm sonrası için zorla ders işletenler doğuma sebep olacak konuyi ders kitaplarından kaldiriyorlar! Böyle bir cehalet olamaz. Ondan sonra Haydar Dümene hocam prezervatif yoktu çorap kullandık, bir şey olur mu" tadında sorular soran kitleler oluşuyor. Bilgi ve beyin ikilisinden cehalet imparatorlugu kuranlar korkar, yaşadığımız bu. Onlara kalsa Universitelilere bile leylekleri anlatacakalar
Tamamen katiliyorum sana.
lisede zaten ebesinin nikahına kadar görüyolar yok yumurtlama dönemi adet döngüsü sperm oluşumu bilmem ne. ilkokulda "sperm yumurtayla birleşir zigot oluşur" dememek eksiklik değil demek fazlalık değil. gençlerin ihtiyacı olan şey biyolojideki insanda üreme konusu değil cinsellik eğitimi. bu eğitim verilmediği sürece cinsel açıdan sağlıklı toplum oluşturmak mümkün değil.
Aynen öyle.
Cinsellik ve cinsel sağlık eğitimi muhakkak verilmeli.
niye öyle diyorsun ki?
çocuklar böyle ahlaksızlıkları görmemeli. zaten kültüründe sevişme olmayan bir ülkeyiz. böyle üreme, çiftleşme gibi edepsizce konuları çocuklarımıza empoze etmeyelim ki ileride pedofil, seksoman..
ay pardon, ahkaklı, nam'uslu, ed'epli bireyler yetişsin.
Cevap
47Cevap
İşte özetle Türk eğitim sistemi ve bilişim çağında ki pozisyonumuz.
Geri kalmış bir milletiz nasıl ileriye gidebiliriz diye herkes maşallah filozof olmuş ama icraate gelince kahvehane muhabbetinden öteye gitmiyor.
Üreme konusu cinsellik çağrıştırıyormuş gibi ironik söylemleri var bu adamların. Seksin ana prensipte üreme için olduğunu unutmuş bunlar. Adem topraktan yaratıldı sanki bütün insanlar topraktan çıkarılıyor zihniyetinde.
Allah embriyo (Alak) vasıtasıyla üremeyi Kuran'da bile anlatırken insan aklıyla bunu gizleyebilecek kadarda Allahın ilmiyle yarışıyorlar.
Eğer maksat din üzerine konuşmaksa sonuç bu. Dini, ahlaki sebepler öne sürene alak suresini koyarım bende. Hadislerde ve Kuran'da islamda cinselliğin en temel detayları bile anlatılıyor ne yani bu ahlaksızlık mı. Ters birleşmenin günah olduğunu, seks esnasında şiddet yerine nazik kibar olmayı, oral ilişkinin haram olduğunu rüyamızda mı öğrendik. Cahil adamlar işte beyin yok ki.
İzahı olmayan şeyin mizahı olur.
Millet Higgs bozonunu araştırırken... Bizim OBEB (ortak bölenlerin en büyüğü), Ortaçağ Engizisyonlarına rahmet okutmaya devam etsin.
Durmak yok, yola devam!
...
TARİHİN İÇİNDEN;
- Kimyager Şahap: Formaldehit, penisilin ve insanlığa hediye edilmiş elementler, hükümetler katında ilgiyle karşılandı.
- Matematikçi Vahap: Şimdiye gel. Aynı ilgiye biz de mazhar olduk, 17425170 haneli asal sayıyı keşfederek.
- Biyolog Ali (Demirsoy): Gıpta ettim sizlere. Ben ne vakit bir araştırmamı paylaşsam, din ve felsefenin cenderesinde buluyorum kendimi. "Ara form nerede allahsız!" sorularından usandım gayrı.
...
Beriki ikilinin aksine, Ali Bey'in zülfü yare dokundurma katsayısı daha güçlüdür. Çünkü kanatları daha bir "hayatın içinden" süzülür.
Biz leyleklerin getirdiğini sanarak büyüdük fakat sonradan kitaplardan öğrendik. Milletin aklını çeliyorlar teknoloji çağı günümüz çağı fakat yinede merak edenler öğrenir benim anlamadığım konu
insanoğlu nasıl bu zamana geldi , yani o konuyu saklayarak eline ne geçecek amacın ne? her şeyi geçtim sen nasıl dünya ya geldin senide mi leylekler getirdi. Bu tür konular yani üreme ile ilgili konular geçtiği zaman toplum ayıp, susun gibi şeylerle yeni yetişen bireyleri pısırık hale getiriyorlar. En doğal olan şeyleri öğretmezse bu müfradat ne öğretecek.
Ondan sonra çocuk olmuyor yürüyün hocaya gidiyoruz. Şu tükürükçüler varya onlara gidiyorlar onun yanına gidince olmayan çocuk nasıl oluyor. Tükürükle mi?
Bir b. ok olmaz bu hükümetten...
küçücük beyinleri vardı onuda kaybetti bunlar. üreme kadar doğal bir konuyu nasıl müfredattan çıkarabilirler be? çocuklar çevreden netten ordan burdan duyduğu bilgilerle mi öğrenecek bu döngüyü? zaten toplumun ''ayıp'' baskısı var iyice sus pus ve cahil edecekler çocukları...
Üremeyi sevişmek ve cinsellik sanan yobazların desteklediği konu. Kıllığa devam..
Üreme biyolojinin bir konusu. Baya detaylı bir konu. Ebelik diye bir meslek var sağlıkta. Kaç yıl okuyorsun da anca öğreniyorsun.
Üreme bilgisi verilmedikçe ne olur?
Çocuklar korunma konusunda kulaktan dolma bilgiler ile öğrenir,
Kızların kendi vücudlarını tanıması azalır,
Erkek çocuklar sadece zevk için sanar... Daha gider bu da salla. Kim dinliyor ki birbirini.
Tayyip yine tayyip kesin o çıkardı geçen bizim sokak lambası patladı.. Yine mi sen tayyip dedik bu sokak lambaları çok dandik. Fırından ekmek alacaktım elim yandı.. Yine mi sen Tayyip bu ekmek neden bu kadar sıcak dedim. Topa bir vurdum komşunun camı kırıldı. Adam çıktı ve bana baktı dedi ki
AH O TAYYİP...
Küçücük kizlara nasil daha iyi eş olunur diye ders vermeyi biliyorlar ama boylesine normal konuları kaldiriyorlar. Tuhaf
Nasil bir toplum yaratmak istiyorlarsa egitim sistemine onu koyuyorlar hangi derse bakarsan bak islerine gelen seyler ogretiliyor egitimin amaci farkindalik yaratmakken sistem bu yonde islemiyor
l*n şimdi bu yapılır mı be ben o üniteyi ezberleyene kadar canım çıktı sınav da sormazlarsa olay çıkar l*n ben ne uğraştım yok spermatogez oogenez işte yerleri hangi hormonlar salgılar kac kromozomlu yok üçü kaybolur yeter l*n ben çalıştıktan sonramı akılları başlarına gelir
Öyle iğrenç bir zamandayızki dersler olmadanda onlar çok iyi biliyo. Herkes bunun böyle olduğunu biliyo.
-Hocam biz nasıl olduk?
+Leylekler getirdi yavrum..
:D D:
Yakında fizik kimya matematik biyoloji filanda kaldırılır. Halk iyice cahil kalsın ki soyabilsinler tüm amaçları bu.
Üreme konusu, cinsel sağlık hakkında bilinçlendirilme erken yaşta yapılmalı. O yaştaki çocuk ailesinden çekinebilir ve onlardan öğrenemez. İnternetten de yanlış bilgi sahibi olabilir
Amaçları büyük ve orta derece gelişkin şehirleri etkilemek değil zaten. Cahil yobaz kısmı etki altına almak ve şu zamana kadar gözüktü ki gayet başarılılar
Bu ülkede göbek deliğini vajina sanan erkekler ve cinsiyeti kadının belirlediğini sanan insanlar varken çıkarılması yanlış olmuş. Üreme nerdeyse her insanın yapıcağı bir şey, bilinçli olmaları gerek.
Lisede zaten öğretiliyor diye hatırlıyorum, ilkokulda görmemiş olsa ne olur?
ne alaka kaldırılma diye hiç bişi duymadım ben hadi diyelim kaldrıldı hoca bize bunu 6. sınıfta anlatırken bizz vaaa ölemiymiş bilmiyoduk diye diye numaraya yatıyoduk :D
Çok saçma ya öğrenciler haliyle daha meraklancaklar konuyu bilmedikleri için ve bilgisiz olacaklar.
yoo benim kardeşim 10. sınıf öğrencisi ve biyoloji kitabında var..
Annem babam veya senin annen baban o dersi görmediği halde dünyaya geldiysen kaldırılsada kaldırılmasada sorun var mı
Anatomi derslerinde ki üreme sistemini de kaldırırlarsa yakında şaşırmam zaten.
Şşşş ses etmeyin susun yasakladıklarını sansın sivri zekalilar.
Cıkarılmadı bir ara 2. uniteydi simdi daha ileride galiba
egıtım sıstemı bastan yanlıs once sıstem degısmesı lazım
Ne yapacaklarini şaşırdılar oldu olacak okulu da kaldırsınlar medreselerde ders görelim
Suç bizim salak öğrencilerimizde... Üreme dediklerinde kikirdeyenler çok fazla.
Günümüz eğitim sistemi de bilim ağırlıklı olmadığı için nornaldir...
Her ne olursa olsun boyle bir sacmalik olamaz.
Oy kullanarak cevabı vereceğiz diyoruz ama bakalım, geri kalan %50 ne der:)
Zaten fazlasını biliyor çocuklar. Boş bilgi. Çocuklar için kolay konuydu yazık olmuş.
Bu tarz konular boş bilgi değildir... Sen sadece gir-çık yap diyen zihniyetten olduğun için sana boş geliyor:)
Ne alaka ben ondanmı bahsettim. Direk konudan bahsediyorum şimdiki çocuklar kadınların peşine kadar her b*k'u biliyor. Bence sen aklındakini benim üstüme yıkmaya calisiyorsun.
@Cehennemlik
Boş bilgi dedin ya:)
Bilinen birşeyi tekrar ogretirsen bos bilgi net. Sana ben bir şeyi tekrar tekrar soylesem. Bildiğin şeyi zorunlu olarak dinlemek istermisin? Hiç zannetmiyorum. Ama yanlış kelime kullanmisim.
@Cehennemlik
Cinsellikle alakalı herseyi bildiğini mi düşünüyorsun:)
Kitapta anlatılanlar yüzeysel. Buda benim herşeyi bildiğimi değilde kitapta yazan bos bilgiyi bildiğimi gösterir. İyi oku şekerim ;)
@Cehennemlik
Kitapta herşey yüzeysellikten başlayarak derinlere gider... Matematik 2+2=4 dedi diye ona boş bilgi falan diyemezsin. Ayrıca benimle konuşurken götün başın ayrı oynamasın erkek gibi konuş
şu an biz üremeden bahsediyoruz. Bunuda Üniversiteye gidene kadar her sene kitaplar veriyor. Bu verilen boş bilgiler hepsi yüzeysel. Olayın matematikle alakası yok. Kafası basmayan, yazdığımi okumayan dolayısıyla anlayamayan yollanmış ordusunun komutanı biraz saksı çalıştır. ya da kitaplara geri don ve bak. Anladığın üslup buysa böyle anlatayım?
@Cehennemlik
hic unutmam biyoloji dersinde hoca eseyli uremeyi anlatirken biz kizlar basimizi siraya egmis utanirken siniftaki erkekler birbirine bakip pis pis guluyorlardi Kaldirin bu dersi ulennnnn
Cinsellik üzerine doğru düzgün bir eğitim verilse o korkunç manzaralar o sınıflarda yaşanmaz işte.
hayvanlarda üremeyi bile bilen yeni nesile koymaz bu. zaten böyle bir konunun ders olarak saçma bir sınıf ortamında anlatılması saçmalıktı bence. yerinde olmuş.
çok daha mantıklı, en azından google amcadan işin doğrusunu öğrenir çocuk:)
:) şimdiki çocuklar çok iyi biliyorlar derse gerek yok zaten
5 yasindan itibaren ogreniyorlar zaten. Derste kikiki kokoko diye geciyordu zaten. Kimse ciddiyetle dinlemiyordu dersi. d
Mantıksız öyle şey mi olur, saklanan şey her zaman daha cazip gelir, doğru öğrenilmediği zamanda insanın hayatı boyunca büyük sorun teşkil ediyor.
Ben Lisedeyim Ve insanlar üreme Dersleri Var Hatta Biolojide büyük bir konu üreme hakkında hatta yarın bu konulardan sınav olucam
5.6 yasinda ki bebe bile insanlarin nasil uredigini bilen bir çagdayiz.. kitaptan gormeseler de olur.
Her bku o yasta ogreniyolar ondan akillari. derse. degil. uremeye. Calistigi icin
Ben. iyi. oldu (RTE )
Bunu mu kafaya taktınız? Ne garip insanlarısınz abi. Herkes çocuk psikoloji uzmanı sanki.
aa nedeen çıkarmışlaar küçücük kızlar evlendiğinde nasıl yapacak o 3 çocuğuuu?
ne 6. sınıf konusu çok erken. en erken orta son konusu olmalı ya da lise 1 olmalı. sonra çocuklar merakla araştırma derdine giriyorlar o yaşlarda.
bize genel bilgi orta sonda toplantı da lise 1 de yapıldı. evlecek değilimya eskiden taktikler gerdek gecesi veriliyomusya...
Bence çok mantıksız zaten şu an ki eğitim sistemi tam bir fiyasko... Zaten mantalite olarak çok yanlış bir sistem var
Yeğenlerim var, internet çağındaki çocuklar zaten her şeyi biliyorlar... Bu üremeyi sadece ayıp bir şey olarak bliyorlar yanlız. Okul öğretmez ise bunun doğal olduğunu nasıl anlayacaklar?
ulan sanki hepiniz sikişmeyi tövbe tövbe ders alarak öğreniyorsunuz
Eğitim sistemi zaten batırılmış bir durumda o yüzden şaşırmadım hic
Burdakiler de mal egitim bakanligi da mal iktidar da mal
Sen. cok. biliyorsun
Ayrica. caiz. degil sx demek
Onu kaldıranın zekası yetmemiştir googledan aratmaya gençler de bulamaz dedi heralde
Kimse üremeyi kitaptan öğrenmiyor zaten kaldırılması pek bir problem teşkil etmez :)
Mitoz bolunmeyle cogalcaz artik haberiniz yok mu? Kendimizi mikicez
erkekler üzülmeyin askerde üreme dersini görüyorsunuz
Cunku kaldiranlarin anne babalarini leylekler getirmis olabilir? :)))))
Kitapda okuyosun google da videosu bile var :D mantiksizlik diyelim
Cikarsinlar... cocuklar derste ogrenip tenefuste. uyguluyolar
Leyleklerle getirildik sansınlar boşver.
Erkeklerin yoruma bakip guluyorum ahaha :D
Bundan sonra insanlar mitoz ile çoğalacak!
nasıl yani ygsde sorulmayacakmı
AKP döneminde gerçeklesmistir
Kadin doğum goriyoz biz bilmiom valla. d
Doğrudur bende ilk kitaptan öğrendim :D
Tüh zamaninda en sevdiğim konuydu.
evet cocukları yiyolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar