Yapılan bir uygulamayı sadece soru olarak soruyorum. Farkına varalım önce. Doğru bulursunuz, doğru bulmazsınız bu sizin bileceğiniz iş. Sadece bu tutum hakkındaki görüşleri yazın lütfen. "Endonezya'nın şeriatla yönetilen Açe eyaletinin Banda Açe kentinde, evlenmeden ilişkiye girdiği öğrenilen 8 kişi kırbaç cezasına çarptırıldı. Endonezya'nın Açe eyaletinin Banda Aceh şehrinde, kumar, alkol içme ve eşcinsel ilişki veya evlilik dışında ilişkiler de dahil olmak üzere bir dizi suçtan yargılanan 8 kişiye insanların içinde ortak bir ceza verildi."
Endonezya'da evlenmeden ilişkiye giren 8 kişiyi ibret olsun diye kırbaçladılar! Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Zina normal bir şeymiş gibi görülmemelidir. Sadece dinî açıdan değil zinanın her türlü topluma çok zararlı olduğunu düşünüyorum. Evlilik dışı ilişkilere karşıyım. Bizim ülkeye de şeriatın gelmesi lazım. Birçok din adamı bu konuda çalışmalar yapmalıdır.
ya ikiyüzlü Endonezyalıları. Bunlar İslam öncesinden kalma geleneklerini devam ettirirler; Seks Dağı adını verdikleri yere çıkarlar orada evli çiftler eş değiştirip rastgele ilişkiye girerler. Bundan çocuk da yaparlar. Bu onlara göre zina değil kutsal bir gelenek. Ama Seks Dağı'nda olmayan ise zina ve kırbaçlanacak bir ceza. ya malları.
Caydırıcı görünebilir belki teşhir edilmek bunu engeller ama sonuçta insan hata yapılsın farkına varıp doğru yolu bulsun diye gönderildi bu yeryüzüne. Bir hata veya istedi diye insanların geri kalan zamanlarını psikolojik olarak bitirmek yanlış bana göre aşırıcılık.
Herkesin doğru, yanlışları veya hayat biçimleri aynı olmak zorunda değil, ki olamazda. Kişisel tercih. Kimse bir başkasının yaşantısını olumsuz yönde etkilemediği, zarar vermediği sürece kimse kimseyi yargılayıp cezası verme hakkına sahip değil bence.
Zinaya (evlilik disi her tur iliskiye) karsiyim ve bunun da dinde yeri bellidir. He, ben mukemmel bir Musluman miyim? Utanarak cevapliyorum ki; hayir. Ancak elimden geldigince harama helale dikkat etmeye calisiyorum. Bilmeden yaptiklarimi da Allah'a havale ediyorum ve O'nun affediciligine... Zinaya da sadece dini acidan degil; toplumsal etkisi ve saglik acisindan da karsiyim. Ayrica durust olalim; hangi Turk erkegi zina ettigi kadini esi olarak gormeye meraklidir? Kizlarimizin artik buyuk kismi, yatarim evleniriz diye sevgilisiyle birlikte oluyor ama kaci yuva kurabiliyor bu kisilerle? Ya da "Ben medeniyim, ihtiyaclarimi gideririm, nikah sart degil" diyen kadinlarimiz is hamile kalmaya geldiginde neden aglasip ailelerinden korkuyor? Hani medenilerdi, hani ozgurlerdi? Taslama da olabilirdi ceza ve bu iki tarafa da uygulanir. Bizim kanunlara gore de (Turkiye'de) cezasi yok, cunku artik suc sayilmiyor. Ama mensup olunan dinde cezasi bunlar. Tam bir celiski bizim icinde bulundugumuz durum. Ben, kirbacin zaten zinanin zararlarini dusunemeyen birine etki edecegini sanmiyorum.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ne mi dusunuyorum? Ilk aklima gelen hz Isa nin zamaninda zinadan suclanan bir kadini meydana cikartip taşliyacaklardi, bu olayi hz Isa gorunce icinizde hanginiz gunahsiz olan o ilk tasi atsin demisti. Insanlar dusundu ve aslinda hicbiri gunahsiz olmadigi icin tasi atamadi. Evet kuranda bu konuda yaziyor dogdu ama hangimiz mukemmel insaniz? Hangimiz gunahsiziz ve hangimiz islamiyeti mukemmel bir sekilde yasiyoruz diye ozumuze bir bakmaliyiz. Ayrica eger kadin zina etmisse neden sadece kadin kirbaclaniyor? Burda kirbaclanan erkek niye yok? Diyelim ki escinsel iliskisi yasandi burda diger kadin nerde? Bu yuzden islami yarim yamalak anlayip boyle seylere kalkisanlara karsiyim Kusura bakma baya da uzun yazmisim
KURAN AYETİ : Sizden zina eden kadın ve erkeğe 100'er kırbaç vurun
Beğenelim veyahut beğenmeyelim bu Allahın emridir zina edenler için ve zina çirkin bir iştir. Doğru buluyormuyum bulmuyormuyum? Bu konuda şunu diyeyim uçkuruna sahip çıkamayan zinakarlar için beni yaradana muhalefet olacak değilim.
Helal olsun iste gercek müslumanlar ve gercek müslüman ülke. az bile o 100 kırbaç uckurunu tutamayan ahlaksizlara umarim en kısa zman da bizim ülkemize de gelir böyle bir uygulama en azından desifre olurlar ve temiz insanlarla evlenmezler yalan konusamazlar🖒
Aslında bir yanım "oh iyi olmuş" diyor. Diğer tarafım " herkesin kendi hayatı kime ne" diyor. Arafat kaldığım durumlardan birisi aslında bu. Bence yanlış bir tutum tabi yaptıkları doğru birşey değil ama ne bilim daha hafif ama ders verici cezalar olabilir diye düşünüyorum.
İnsanların seks yaptığı için cezaya çarptırılması kocaman bir ahmaklık. Sinirlendiriyor ne diyeceğimi bilemiyorum. Bunu size reva gören bir din nasıl mantıklı geliyor? Nasıl merhametli bir tanrıdan bahsedebiliyorsunuz?
Cinsel ihtiyaçlar için mastürbasyon çok arzu durumunda caiz kılınmıştır ancak insanların zevk ve dünya hayatı peşine düşmesi şeytana uymaktır. Bu dünya test dünyasıdır her kim bu dünyaya aldanırsa kafirlerden olur.
Başkalarının günahı sizi neden rahatsız ediyor da birine kırbaçla ceza verebilme hakkına sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz? Ayet örneği istemez, ondan haberim var ben insan olarak vicdanınız ne diyor merak ediyorum.
Bu okadar normal birşey demek. senin annen ve varsa kız kardeşini de birileri ayartsa hevesini alip kullanip atsa toplumda küçük düşsen demek ki hoşuna gidecek islam sizin haketmediğiniz değeri size verip insan gibi yaşamanizi emrediyor domuzlar gibi bir kadina 40 erkek sahip olmasin bir kadinin bir sahibi olsun diyor ama size layik değil kullanip atilmalik karakterleri din yasak kılmasaydi ilk ben kullanirdim
Sahipten ne anladigini cok merak ediyorm burda sahip onu koruyan kollayan hicbir ihtiyaci için kendinden başkasina müracat ettirmeyen biribirine sadakat sozu vermiş iki kisiyi ifade ediyor. parasini verip mala sahip olurkenki anlami anladiysan zaten muhatap olacak seviyede degiliz
@Espenuka sanki canımız ne isterse yapıyoruz ha? Dünyaya aldanmış birisinden mi laf alacağız kah. "Kafirlere acı verici bir azabı müjdele" "Onlar dünya malına karşılık ahireti alırlar , aldıkları şeyin ne kötü olduğunu bir bilselerdi".
Sizin en iyi yaptığınız şey bu zaten klişe yönteminiz insanlari sakince tahrik edip aklı selimini kaybettirip üste çıkmak sana kim ne derse desin boş hata tabiki bende. çünkü herkes muhatap alinmaz bir delille 40 alim yenilir ama 40 delille bir cahil yenilmez. Sana çamurdan çık temiz kal deniyor sen çamuru istiyorsun öyle diyene ne halin varalsa gör denilir tabiki
Sokakta tatli alirken bile neden açikta satilan üzerine sinekler üşüşmüş olanı değilde cam dolapta temiz olani alıyorsun çünkü insan Mükerrem olarak yaratılmış fiilerin de elinden geldiğince yaratılışına uygun olmali birçok dinsiz sebebini bilmesede zinaya koşturmaz çnku yaratılışa ters
Allahu teala dururken kimin haddine ceza vermek. Varsa bir günah zaten ilahi adalet tecelli eder. Peygamberlik döneminde peygamberimiz kölelere bile işkenceyi yasaklamışken bu neyin kafası. Böyle zihni bozuk insanlar sadece dini kötülüyor, başka hiç bir şey değil.
Allah bize adaleti kısasınca yapmayı emreder. Ne fazla ne eksik. “Şu bir gerçek ki, Allah size adaleti ve iyilik yapmayı emreder...”(Nahl-90)
"Zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun. Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dinini uygulama hususunda o ikisine karşı merhamet duygusuna kapılmayın. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya tanık olsun" (Nur-2)
Aynı cezayı kadına şiddet yapanlara da uyguluyorlar mi? Hayır, ama cinsel iliski dedin mi taşlarlar insanı. Evlenmeden öyle birsey onaylamıyorum bende ama bu ceza da çok haince medeni olmayan bir toplumdan hersey beklenir
recm cezası verilmiş. demekki endonezya bir islam ülkesi. bizde müslüman olduğumuza göre bu uygulamayı destekliyoruz. kafirlerin ve münafıkların ne dediği bizi ilgilendirmez. ayrıca onlarada karışan yok.
Tesadüfün böylesi endonezyali bir arkadasla sohbet ediyorum , ona bu meseleyi soracagim mutlaka. Bir de nasil ögrenmisler ki yani milletin özelini? Kirbaclamaya , iskence etmeye yer ariyorlar herhalde :@
Dinen dünyadaki cezaları 100 sopa dır...100 sopa sonunda ölmezlerse dünyada başka cezaları yok diye biliyorum... Gerisi Allaha kalmış... Ama Allah zinadan uzak eylesin
İlişkiye girdiği için birini cezalandırmak tanrıya düşer. Kendilerini tanrı ile eşdeğer görüyorlar ise durum başka. Bunların cinsel dürtülerden, ihtiyaçlardan çok haberi yok galiba.
Allah bize adaleti kısasınca yapmayı emreder. Ne fazla ne eksik. “Şu bir gerçek ki, Allah size adaleti ve iyilik yapmayı emreder...” (Nahl-90)
"Zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun. Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dinini uygulama hususunda o ikisine karşı merhamet duygusuna kapılmayın. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya tanık olsun" (Nur-2)
İran da da Yasak ama En Buyuk seks partılerı alkol partılerı gece partılerı uyucturucu vs vs hepsi dönüyor ama zenginlere.. Zenginlere hiç bir yerde şeriat yok ;)
Bir sey dusunmuyorum genis olmayan toplumlarda daha beteri yapiliyor. Orta avrupada cinayete kurban gidiyorlar, uzak doguda idam ediliyor, güney amerikada taşlanıyor felan zina her türlü zarar.
Olmasi gereken bu caydiricilik olmayan ülkeleri görüyoruz evlenecek kadin kalmayacak yakinda mideleri nasil alıyorsa kimin altina paspas olduklari belli olmayan çok insan var gururlu bir kadinin bir sahibi olur
Hangi ayet? Bir canı Allahtan baskasi alamaz. Aksi halde kurani kerim ile ters duser bu soylediginiz. kurani kerimde recm vardir alimlerin aciklamalari ile 100 kirbac cezasi olarak soylenir
@İcelimcicekolalim recm yok Kuran'da... Sadece bekarin zinası var Yani kız da erkek de bekâr olacak.. Yüz değnek vurun diyor. Recm taslayarak ceza vermek Başka bir konu O ikisi de evli ise Bu konu Kuran'da geçmez Tevratta vardır Ama Hz peygamber döneminde iki vakıa olmuştur O da o sahislarin kendi itirafı üzerinedir..
Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz Bu başka şey.. Ceza hukuku yani İslam hukukunda had cezaları başka şey. Kısas vardır Kastden adam öldüren idam edilir ailenin talebi uzerine veya diyet öder.. Yok kesen Irza geçen Haramı Eşkiya da Direckt öldurulur... Kamu hakkı olduğu için.. Biraz bazı şeyleri bilip de konussaniz daha iyi olmaz mı
Allah bize adaleti kısasınca yapmayı emreder. Ne fazla ne eksik. “Şu bir gerçek ki, Allah size adaleti ve iyilik yapmayı emreder...” (Nahl-90)
4 yıl önce karabüyü öğretildi , ifritler tarafından Allah'ın gerçekliğini sildiler , ateist oldum ama merhamet edildim hakikat gösterildi ve tövbe ettim sen neler yaptın?
İnanmadığım bir dinin neler dediği ne kadar umrumda sen tahmin et. Masallara da inanmıyorum, psikolojik rahatsızlıklar yaşamışsın ve kendini kandırmışsın.
Sana Allahın varlığını ve İslamın hak din olduğunu kanıtlarım ama sen yine de inanmama yolunu seçeceksin... Ne deyim Allah dizide islamla şereflendirsin
En ufak şeyde zina deyip ev basiyorlardi. Evde evi temizleyen hizmetçi varken İçeri girip bir şey slip cikmaya korkardik Baskın yapıp zina var diyecekler diye... O işi yapiyor iken görmeleri gerekiyor En az 4 aklı başında dürüst kişinin