Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı yaş skalası emeklilik yaşını uzatmak için atılan bir adım mı?

Dünya sağlık örgütü geçtiğimiz günlerde yeni bir yaş skalası açıkladı o skalaya göre artık 18 - 65 yaş arası genç nüfus sayılacak. 66 ile 79 yaş arasıda orta yaş sayılacak. 80 ile 99 yaş arasındakiler ise yaşlı nüfus sayılacak.

Dünya Sağlık Örgütü yaş dilimlerini yeniden düzenledi. Açıklanan verilere göre, 0-17 yaş ergen kabul edilirken, 65 yaşına kadar olanlar da genç sayılacak.
Yaşlı nüfusunun artması ile ömür süresinin uzamasına yönelik araştırmalara paralel olarak Dünya Sağlık Örgütü de yaş dilimlerini yeniledi. Buna göre artık 64 yaşındaki biri genç sayılıyor.
0-17 yaş arası: ERGEN
18-65 yaş arası: GENÇ
66-79 yaş arası: ORTA YAŞ
80-99 yaş arası: YAŞLI
TÜİK’in 2017 Mart ayında açıkladığı hayat tabloları 2015 sonuçlarına göre; doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 78, erkeklerde 75,3 ve kadınlarda 80,7 yıldır.
Yani erkeklerin yaşam süresi kadınlarda 5 sene kadar kısa kalıyor.

Ne dersiniz acaba dünya ülkeleri emekli yaşını daha da uzatmak için Dünya Sağlık Örgütü nüde mi kullanmaya başladılar?

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yas-dilimleri-degisti-18-65-yas-arasi-artik-genc-sayiliyor-1962779/
Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı yaş skalası emeklilik yaşını uzatmak için atılan bir adım mı?
Dünya Sağlık Örgütünün açıkladığı yaş skalası emeklilik yaşını uzatmak için atılan bir adım mı?
Kesinlikle öyle
Sanmıyorum
İnsanları mezarda emekli edecekler
Bu konuda bilgi sahibi değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı yaş skalası emeklilik yaşını uzatmak için atılan bir adım mı?