Fransa'da gündem lise öğrencisi Mila'nın Instagram üzerinden İslam karşıtı açıklamalarda bulunması ve dine hakaret etmesi... Sosyal medyada paylaştığı mesaj sonrasında çok sayıda ölüm tehdidi alan genç kıza destek ise Cumhurbaşkanı Macron'dan geldi. Macron, "Küfür etmek suç değil" dedi. Kızın yaptığı yanlış ama, Fransız Cumhurbaşkanı'nın "Küfür suç değildir" açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz. Burada sorum kızın yaptığı değil, yaşı ufak birini eleştirirken üslubunuzu bozmayın lütfen!
Ateistim (bunu belirtme gereği duyuyorum kullanacağım ifadelerden dolayı tam olarak algılanabilmek adına) ve kendi penceremden bakacağım olaya. Dinler kişilere özeldir; devletlerin dini olmaz içerisinde yaşayan topluluklara ait içtimai olgulardır bunlar. Hiçbir din 'küfre tabii tutulamaz' ayrıca söylemlerde bu şekilde eleştirilemez. Tasvip etmezsiniz ait olmak zorunda değilsiniz 'temel nitelik saygıdır' bu dine inananlar sonuçta insan. Ben olaya din olarak bakmıyorum ülkemde 'Hristiyanlık, Yahudilik, Budizm' bile küfür altına giriyor çünkü. İnsanlara saygı duyuyorum dinleri yaşatan ve yaşayan onlar olduğundan. Dini eleştirebilirsiniz bu fikir özgürlüğüdür 'dinlerin dokunulmazlığı yoktur' hakaret seviyesinde kaba, cebren bunu yapmamalısınız. Hangi din olursa olsun fark etmiyor veya düşünce yapısı. Aslolan saygıdır dediğim gibi gerisi inanç algınızdır.
bu kızın ayıbı değil, müslümanım diye geçinen avelin suçu. sana ne gavur kızının cinsiyetinden veya cinsel tercihinden, kıza cinsel tercihi üzerinden hakaret ve burnunu sokma hakkını nereden buldun? git arabistan da yaşa madem, ne işin var gavur memleketinde... orada yaşıyorsan, onların kültürüne ve kurallarına göre yaşamayı kabul edeceksin. ayriyetten; Macron, “Yasalarımızda her şey açık. Dinlere hakaret etme, onları eleştirme ve onları karikatürize etme hakkımız var. Yasak olan ise nefret suçu ve insanlık onuruna saldırı” dedi. şahsi görüşüm, müslüman olan çocuğu diğer müslümanlar taşlamalı. zira onun hatalı eylemi sonucunda inançlarına hakaret gelmiş oldu. hoş gerçi, böyle bir durum olduğunda sesleri çıkmıyor bu kesimin nedense. mesela tr'de adam din üzerinden yemediği halt kalmıyor, dinin itibarını 5 paralık ediyor ama nedense o din'e mensup kişilerden çıt çıkmıyor. ama gavur laf söyleyince, birden bire öfkelenip cesaret geliyor ilginç şekilde. iki yüzlülük değil de nedir bu?
Fransa, Danimarka, İsveç, Hollanda, Almanya gibi ülkelerin genel alışknalığı islam karşıtı her eylemi desteklemek ve savunmaktır. Burada onlara değil müslümanlara kızmak lazım. Onların eline bu malzemeyi siz veriyorsunuz diye. Bilimden uzak, teknoloji yok, akıl yok, eğitim yok, sanat yok, dogmalar, tabular, safsatalar, hurafeler, siyasete göre tanzim edilen din ve dini kavramlar, cahillik, çocuk tecavüzleri, çocuk evlilikleri, Allah adına hüküm koyup insan öldürme, her pislik müslümanlarda. Ve hangi müslüman ülkede bir sorun yaşansa hıristiyan Avrupa'ya kaçıyor, sonra da orada şeriat hakları istiyorlar. Onlar mı davet etti seni? Hayır. Orası islam ülkesi mi? Hayır. Şeriata uymak zorndalar mı? Hayır. Sen oranın vatandaşı olsan sen de kızmaz mısın?
Benim fikrimce de küfür suç değildir. Ama suç değil diye de küfürlü konuşmak da doğru değil. Böyle insanların mezhebi geniş olur. Onlar küfürü ağızlarında sakız yaptıkları için normal geliyor. Bir Müslüman çocuğu bu duruma alışık olmadığı için tepki göstermiş. Ama al birini vur ötekine kız yanlış yaptıda be Müslüman evladı sen niye yanlışa yanlış ile karşılık veriyorsunki.
Uyarınız için teşekkür ederim. Evet orada ufak bir kelime hatası olmuş. Biz böyle durumlara klavyenin azizliği diyoruz 🙂. Ayrıca sizin soru ile alakalı yorumunuzdada sizinle hemfikirim.
Küfür ile eleştiriyi ayıramayan başlıca 2 ülke var dünyada birisi Almanya diğeride Fransa ki fransızlar daha berbat bu konuda.
Zaten o kadar hoşgörüsüz bir millete sahip ki Fransaya gidecek varsa İngilizce biliyorum diye gitmesinler sakın çünkü çoğu Fransızca dışında konuşmuyor yani cevap bile vermeyenler var.
Macron gibi basiretsiz güçsüz kuvvetsiz halkına dahi sözünü geçiremeyen bir adamın bu tarz bir hakaretin arkasında durmasına şaşırmadım. Acaba birisi gitse Fransada meydanda bayraklarını yaksa bunu da özgürlük olarak görecek mi kendisi?
O yüzden onların küfür etmesi ne İslamı alçaltır ne de onları yüceltir hatta onları küçültür.
Herkes kendine yakışanı yapıyor. Biz bütün inançlara saygılıyız. Bizim dinimizin peygamberi olmasa da Hz. İsa’ya Hz. Musa’ya Yusuf’a İncil’e Tevrat’a saygı duyarız. Hristiyan bir topluma kızınca gidip de İsaya küfretmeyiz. İsraile kızınca gidip de Musaya Yusufa küfür etmeyiz. İnançlara saygılı olmak lazım. Ve küfür edilmesi de suç olmalı. Daha önceden de bizim ülkemizde ateistin biri Kurana ayakkabısıyla basmış bunu sanal ortamda paylaşmış ve hapis cezası almıştı. O zaman hapis cezasını fazla bulmuştum. Ama sonra adam akıllı düşününce gayet yerinde bir kararmış diyorum. Herhangi bir kimsenin insanların inandığı şeylere hakaret etme hakkı yoktur. Kendin sevmeye bilirsin inanmayabilirsin ama hakaret etmeye hakkın yok.
Eksik bir habercilik yapılmış işin açıkcası çünkü kızın ifadeleri belirtilmemiş. Dolayısıyla ifadelerinin ağırlığı ve macronun getirmeye çalıştığı nefret suçu ve insanlık onuruna saldırı içermiyorsa karikatürüze edilip eleştiri yapıları savının içinde mi dışında mı kalıyor değerlendirmek mümkün değil.
işin açıkcası kutsallara fazla ilişmemek gerekir. Kıza da pek bir şey diyemem yaşı küçük ani bir reaksiyon göstermiştir çok takılmamak gerekir...
ölüm tehtitleri, okulunun adresinin ifşa edilmesi falan çirkin şeyler dinimizcede yakıştıramayacağız hareketlerdir.
Suç değil. Hmm... Neye göre değil, yasalarına göre mi? Peki asıl mesele, kızın yaptığı davranışın suç olup olmaması mı; yoksa etik açıdan doğru olup olmadığımı mı? Fransız cumhurbaşkanı da çok iyi biliyor ki vatandaşının yaptığı şey, rezilce ve etik dışı bir şey. Ve nedense konuyu "suç mu değil mi"ye çevirmiş. Çok hoş... Sorsan, farklı görüşlere saygıları sonsuz :))
Cinsel tercihine hakaret eden bir Müslümana karşı yaptığı açıklamaymış. Enteresan aynı şekilde hristiyan yahudi her neyse biri laf söyleseydi ablaya bu kadar yaygara olmazdı ki onlar daha katıdır homoseksüellik konusunda. Kimse inanmak zorunda değil ama saygı gösterecek saygı gösteremiyorsa susacak!
Şimdi ben olaya İslam hristiyan falan demeyeceğim ancak bir kişinin bir topluluğa, inanca ya da herhangi bir olguya saygısızlık etmesi hoş değil. Edebilir mi evet edebilir çünkü kişinin görüş düşünce hakkı vardır. Ancak bunu destekleyen ve bu şekilde açıklama yapan kişi yani Macron’nun anasına avradına dinine kitabına sövdüğüm zaman lafının arkasında durması gerekir.
Hiç kimsenin bir diger insanın inancına veya şahsına hakaret etme veya küfür etme aşağılama hakkı yoktur. İslam dininin dünyada hızlı yayılış süreci onları korkutuyor ve Müslümanları vahşi, saldırgan ve kan dökme eğiliminde olan insanlar olarak gösterme amaçlı bir provokasyondur. Bu kıza küfür veya tehditli mesajlar gönderenlerinde dini değerleri bilmeyen kişiler olduğuna inanıyorum.
Kız eşcinsel olduğunu açıklıyor ve müslüman biri dini örnek gösterip kıza küfürler ediyor, kızda ona küfür edene ve İslam'a küfür ediyor. Lan 16 yaşında bir insanı dünyanın önemli bir noktasındaymış gibi gündeme getirmenin anlamı nedir. Türkiye sürekli olarak dinlere küfürler ediliyor yasal olarak yasak olsada cezası yok, Fransa'da ise yasal.
Müslüman, hristiyanlara, diğer dinler diğerlerine gibi gibi dünyada 4500 tane din var hepsi kendini haklı görüp diğerlerine hakaret ediyor insanların en büyük sıkıntısı din eğitimi vermek için uğraştıkları kadar çocuklarına saygı eğitimi verilse böyle olmazdı.
Muslumanlardan daha fazla kimse zarar veremez islama...
Bizim ulke de nasil yandaslik varsa dunya da da islami kotulemek icin var liseli kiz islami kafa kesip, birbirini bombalayan teroristler saniyor cunku tek gosterilen o..
Bir yandan da haksiz degil bizi dis dunya da Turk degil ilk gorunce arab diyolar 😀
Hristiyanlık ta kendi dinleriyle alay ederler bu normal durum katili, sapığı, tecavüzcüsü, por**cusu boynunda hac kolyesi taşır dua yapar saçma sapan bir inançları var müslümanlığı da böyle zannettikleri için rahat konuşuyorlar onlar ne bilsinler bizde çok hassas olduğumuzu din konusunda. Bence kin beslemenin ölüm tehtidi etmenin barbalık hayvanlıktan farkı yok
Kıza pis lezbiyen diyerek tahrik eden bir müslüman yüzünden kız da dinlerden nefret ediyorum demiş. Sonra da ölüm tehditleri almaya başlamış. Hoşgörü dini yükleniyor.
Eğer bir saygısızlık arıyorlarsa "inanıyorum ama kurallarına uymak işime gelmiyor" diyerek sadece böyle durumlarda akıllarına gelen dinlerine karşı olan tavırlarına baksınlar. Herkesten saygı bekle kendilerine gelince ben bu kadar yapabiliyorum. İkiyüzlülüğün nirvanası, zannediyorum tanrılarını böyle kandırmaya çalışıyorlar.
Dinlerde sorun yokta dindarım diyenler yasaklanmalı. Budizimde gösteriş yasak hatta kaliteli yatak kullanmak bile mütevazı olmayı amaçlar ama herkes bin renkli kıyafet giymeyi lüks yataklarda yatmaya çalışıyor. Hristiyanlık ta ilk emir SEV ama sevmiyorlar, Yahudilikte ilk emir ÖLDÜRME ama öldürüyorlar, İslamiyette ilk emir OKU ama okumuyorlar. Bir çok emir var hırsızlık yapmak, yalan söyleme, torpil yapma, taraf tutmak, tecavüz etme, kadınlara ve çocuklara saygı duy, savaşları önle gibi ama hiç biri işlerine gelmiyor sadece başkalarını eleştirme konusu gelince insanlar dindar olduğunu iddia edip başkalarına baskı kurup tehtid etmeye çalışıyor.
kufurun sebebi islami teror denilen algi operasyonu, bugun isid denilen zimbirtinin neden yaridan fazlasi avrupa hristiyan kesimi olusturuyor, adamlar isi cozmus, allahuekberi yarim yamalak soylerler, garip silahsiz muslumanlari keser yakar bogar giki cikmaz, eee sonra suclu vahsi kim muslumanlar, alayinizin ak
İslam ya da farklı bir din (ne çok din var degil mi sj) her ne olursa olsun inanç ve kültürel ananelere saygı duyulması gerekiyor. Suç mu? Evet bir topluluğa kutsal sayılan inanca hakaret etmek suçtur..
Ne zaman anlayacağız acaba dini değilde dini yaşadığını zannedenleri yargılamak gerektiğini. Küfür bir kisinin özgürlük alanıni ihlaldir ve suçtur Medeniyet dediğimiz Avrupa'nın ideolojik düşünceleri işte...
Allah hidayet etsin. daha da bir sey demiyorum. Yollari yol degil.. islama hakaret ilk once Allah in kendisine hakarettir ,. ardindan da yaradilmislarin en hayırlısi olan Hz. Muhammed sav efendimizedir. Helak eder insani bu hakaretler..
İnanmaya bilirler ama saygı duymak zorundalae bugün biz çıkıp onların dinine karşı aynı şeyi yapsak adımız ayuka çıkar yobaz diye onlar yapınca medeniyet oluyor tabi...
Yaşı ufak olan birisi, başkalarının manevi degerlerine saygı duymayı bilmiyor ve sataşıyorsa herşeyi hak etmiş demektir. Tepki gösterenlerden ALLAH razı olsun.
Sadece İslâm için değil hiçbir inanış biçimi için kimsenin hakaret/küfür etmeye hakkı yok. Buna suç değil diyenin en başta ahlâki değerleri ve insana saygısı yoktur.
Özgürlük anlayışları işlerine geldiği noktada genişliyor anlaşılan. O halde sormak lazım Macron’a. Kendisine sosyal medyada hakaret eden kişileri neden hapse yolladı? O özgürlük değil mi?
Bu nasıl ayrıştırıcı olmasın? Bir defa bu iftiradır. Sen nereden biliyorsun onlar muta nikahıyla seks yaparken sen de mendil mi tutuyordun da bunu görmüş bilmiş gibi yazıyorsun. Gerçekten gördüysen biliyorsan elinde ses kaydı fotoğraflar varsa öyle yap bu paylaşımı. Yoksa yapma. Aynısını Erdoğan için de söylediler. Defne Samyeli Akpliydi. Erdoğanla, Emine Erdoğanla çok iç dışlıydı. O zaman da birileri Defne Samyeliyle Erdoğanın imam nikahlı olduğunu Emine Erdoğan’ın kuması olduğunu yazmıştı. Üstelik bu facebook’un facebook olduğu zamanlarda ortaya atılmış bir iddiaydı herkes bunu konuşuyordu. Yani görmediğiniz bilmediğiniz şeyleri görmüş bilmiş gibi yazmayın.
Hmm simdi ben sokak ortasinda birisine ana avrat küfür etsem suç değil. diye dönüp arkasini gidecekmi? Ben oyle edeni hastanelik etmeden birakmadim, ama bunbana sahsen olan bir sucsa, eğer dinime Islam'a küfür ederse açik net söyluyorum öldürmeden birakmam, Macron ve avanesi domuzdan asagilik. oldugundan dolayi bu aralar İslam a tarihlerinde oldugu gibi savas acmis durumda cunki kendisi ve Fransa silinip gitmekte, kendini gündemde. tutmaya calisiyor, g. tü yiyorsa bunu Türkiye de iken deseya
Her kültür farklıdır. Batı kültüründe küfür kötüdür lâkin Islâm'a küfür hoş karşılanır... Hoş, duş almayı bizlerden öğrenen, tuvaleti bizden kapan bir "medeniyet"ten bahsesiyoruz.
Peki bir müslüman küfür etseydi hiristiyan dinine nasıl köpek gibi havlarlardı işte yargılanmalı ama göründüğü gibi küfür etmek cezasızmış ırkçılığı desteklemiş..
İslam dinini kendi atalarının yobazlaştırdığını anlayacak beyni olmadığı aşikar' Müslümanlık çok güzel bir yaşamı vaat eder' fakat kapital şeytanların bu düzende emecek zayıf vücutların kanlarıda olmasa yaşam şanslarıda olmazdı' tıpkı örnekteki sefil zavallı gibi'
Kimsenin bizim dinimize hakaret etmeye hakkiyok nedemeksuç değildir herkesin dini kendine pislikler neanlarkarki zaten dinden İslam'dan tabiki suçtur saygisizliktir
Küçük bir kız, çıkıp özür dilemiş üstelik. Büyütülecek birşey yok. herkes hata yapar. Başkanin böyle bir tutum takinmasinin nedeni de İslam düşmanlığı değil kızı radikallerden korumak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her dine küfür suçtur. Ülkenin başındaki küfür suç değil diyorsa ona bol bol küfür edebilirler o vakit
Haberin devamı nerede? Algı mı yapıyorsun? Kızın lezbiyen olduğu ve barbar müslümanlar tarafından duygusal ve psikolojik şiddet gördüğünü neden paylaşmadın?
Birtane hadi işine kızın ve diğer düşman tavırları veya dedikleri kusursuzu nokta bile değiştiremez. Macron küfür suç değil dedin seni eşekler becersin seni zenci kankilere bırakıyorum.
@BayanR bu tip konuşan insanlardan zarar gelmez en azından fikrini ve yapabileceklerini biliyoruz ama en tehlikelisi müslüman geçinip müslümanlıga zarar verenler
Ya siz burada İslam'da en ufak şekilde bahsedince başka dinlere niye saygı duymuyorsun ya diye? Müslüman mahallesinde salyangoz satarken bunlar İslam'a cayır cayır küfür ediyor.
goyayım onların çıktığı yere o zaman ne de olsa suç değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben ateistim hangi inanc olursa olsun seni hedef almiyorsa zarar vermiyorsa bos yapmamak lazim. islamcilsrda anamiza sovuyorlar durduk yere. bunun yuzunden bende sicak bakmiyorum muslumanlara. kiz ne demisse sahiplerine ulassin.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Fransa'da İslam dinine hakaret eden öğrenciye destek, Cumhurbaşkanı Macron'dan geldi! "Küfür etmek suç değildir." dedi. Haklı mı?