AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Haklı din şu an sadece para.
O arkadaşa sormak lazım müslüman mısın diye?
Değilim dese ne değişecek, Elhamdülillah dese ne değişecek?
Tarikat şeyhiyle arama kurtarma köpeğinin aynı şey olmadığını söyleyeceksin gerçek tarikat şeyhinin işinin ne olduğunu anlatacaksın
Gerçek tarikat şeyhi kimdir mesela ve ne iş yapar?
Dini öğretir
Örnek olarak kimdir diyorum, isim soruyorum.
Dini her öğreten her kişi şeyh midir ki dini öğretir diyorsun, okuldaki tüm din hocaları şeyh mi yani :)
Senle bu saçma sapan polemiği uzatmanın anlamı yok her boka dini karştırarak prim yapan insanlarım hepsinin Allah belasını versin.
Amin, katılıyorum. Dini rahat bıraksınlar...
Bir elma çürük diye tüm elmaya laf atılamaz.
Aşırı saçma buluyorum
Helal olsun sana adamm
Kendisi medya köpeği olunca ne yapmış ki.
Çok doğru gerçekten
e yalan mı demiş adam sanki
Doğru demiş.
Adamsın Tuna Arman 👍
Tuna arman soldaki kadın 😂😂😂
çoğu kişi bu söze katılır
Sol görüşlü bir oyuncu buda
Bir düşünce ya doğrudur ya yanlış, sağı solu mu var bu işin :)
Köpek leri severim bu ve çoğu oyuncu gayri müslim
Gayri müslim ise bize ne ki? Ben dediği söze bakıyorum.
Dediği söz de inançları aşağıliyor
İnançı neden aşağılasın ki? Bir müslüman olarak ben hiç bir aşağılanma görmedim, aksine doğru söylediğini de onaylıyorum. Bu şeyh denen dümenciler İslama zarar veriyorlar ve yok olmalılar
Doğru demiş ağzına sağlık
Dogru demis
Doğru soylemis
Aydın mı?
Faydasını bende görmedim de kendi bakıyormuş
Napıyormus?
ağzına sağlık iyi söylemiş.
Çok yerinde bir yorum yapmış
Tuna arman akut köpeği kadar senin faydan yok
kendini ilgilendirmeyen konuda konuşmuş işte.
Kendi ne işe yarıyor?
ne iş yaptığının ne önemi var. diyelim ki halktan biri diyelim ki sanatçı diyelim ki balerin... önemi nedir.
Sanat icra ediyor, beğenen izliyor beğenmeyen izlemiyor. Kimseyi kandırmıyor kimseye yalan demiyor para kazanmak için. Milletin duygularıyla oynayıp dümencilik de yapmıyor ayrıca. Bu yetmez mi?
Ruddy avukatı olarak mi buradasıniz? Ayrıca İslam'a inanmak için gerçekten kula ihtiyacınız yok mu?
@HassasAdam Benim yok, önder Hz. Muhammed SAV'dir İslamda, o da zaten adı üstünde SON PEYGAMBER... Başka kime ne ihtiyacı duyayım ki, kitabullahı açar okurum bu da zaten emirdir...
Kula mı ihtiyaç var inanmak inançlı olmak için! Eğer öyleyse vay sizin halinize! Bu tarikatlar işte bu söylemler yüzünden hala meydanda hala güçlü o şeyhler milyonluk arabalarda geziyor siz sürünürken üç kuruş maaşla. Hz. Muhammed yeter değil mi inanmak için? Bir de kalpte saf bir inanç.
@HassasAdam tamam da o kullar dini nerden öğreniyor Allah ile diyalogları var da biz mi bilmiyoruz
:) cep telefonunuza gelen sinyaller büyükten küçüğe doğru ilerlerler. İlahiyatin maneviyat (hissiyat) kısmı da Allah'tan Resul e oradan da el ele el Hakk'a olarak bizlere kadar gelir. İlim için konuşmuyorum irfan için konuşuyorum. Bir GSM Wifi ya da elektrik şebekesini bile karmaşık bulurken Allah a ulaşma yolunu bu kadar basitlestirmeyin. Son bir örnek elektriğin kaynağı barajlar o zaman gidin barajın enerji çıkışına takın telefon şarj adaptörünü bakalım ne oluyor. Maneviyat ta bize elden ele sindirile sindirile gelir.
Ve ek olarak Hazreti Peygamber kul değil mıydi? Bu görüşünüzün bir ötesine geçenler kitap bize yeter peygamber de kutsal değildir diyorlar.
@HassasAdam tüm dincilerin konuşma üslubu bu sadece edebiyat yapıyorsunuz delil göster mantikla yorum yap
Birincisi ben 3 kuruş maaşla gezmiyorum gezsem de seni ilgilendirmez rahat olabilirsin :). İkincisi benim tanıdığım hiç bir şeyhin milyonları yoktu. Üçüncüsü baya teknik anlattım sana edebiyat değil. Peygamber de kul ona neden ihtiyacın var o zaman? Dördüncüsü neye inanıp inanmadığın beni germez açıkçası hidayet Allah'tan sadece bilmeden cahilce yanlış söylemler yapıyorsunuz bilgi paylaşıyorum sizinle he çok merak ediyorsan aç oku
@HassasAdam cok açıp okudum seyhlerin yaptıklarından farklı şeyler anlatıyor
Hangi ayet hatırlamıyorum Google dan bulursun " onlara şöyle iman ettik demesinler müslüman olduk desinler" bu bir biat sonrası inen ayettir burdan başlayabilirsiniz
Bu arada 3 tür soruyorum Peygamber de bir kul değil miydi?
@HassasAdam öyle birinin olduğu ne malûm ya o da yalansa sonuçta 14-15 asır geçmiş inkar etmiyorum ama bu da bir muallak kesin kanıt nedir
Ahahahhaha tamam sorumun cevabını aldım. Seni küfre sevketmek değildi amacım sadece doğruya sevketmekti işte tehlike bu düşünce anlayın lütfet. "Allah insana insandan tecelli eder" lütfen iyi düşünün ve 72 kez Kur'an da geçtiği gibi Tefekkür edin. Bakın düşünün değil daha ötesi fikir sahibi olun ve fikir üretin.
Kur'an peygambere inmiştir. Peygamber Kur'an a, Kur'an Allah'a işaret eder işte sizin tanıdıklariniz nasıl bilemem ama şeyhler de Peygamber'e işaret eder. Şeyh hamal demektir esasen Allah yoluna insan taşıyan hamal. Arapçada efendi anlamı vs olabilir. Tarikatte budur.
@HassasAdam kuranin bazı ayetlerinde ve hadislerde çelişki var
Of of of GİTTİGİDİYOR iman gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Yeryüzünde ilk blok zinciri Kur'an da vardır. Hani blockchain teknolojisi diyorlar ya bozulmaz. Rahat ol.
@HassasAdam yok öyle bişey kandırıyorlar sizi mesela şu hulle olayı ne kadar mantıklı zina değil mi düpedüz zina şu daha komik hz ömer hulle zinadir demiş ve o ayeti geçersiz saymış yani Allah dusunemiyor hz ömer dusunuyor anlıyor
Ya niye ben hep 3 kuruş maaşlı ağzı kokan düşünmeyen kandırılan adamım? Pardon ama anlamıyorum yani 😂. Niye herşeyi sen biliyorsun. Hz Ömer 4 hanımla evlenmeyi de yasaklamıştır. Ayeti iptal ya da inkâr ona düşmez ki hani kula bakmazdin herşey peygamberde Kur an daydı?😂
Yasa vardır yürütme vardır yasa değişmez yürütme yasayi genişletemez ama daraltabilir
@HassasAdam ışte sizin inanclariniza göre doğru kabul edip soruyorum laf salatası yapma hâlâ mantıklı yerinde cevap veremedin madem 4 kadinla evlenmeyi yasakladı da hz muhammed neden 10 kadinla evlendi
İşte bu beni vurdun bak cevap veremeyecegim bir soru çok kötüyüm şu an 😭 Egon (nefsin) tatmin oldu mu?
Bilgi edinmek değil senin derdin kaşıntın var 😂 Nedeni bir de sen arastir. Şimdi kaçtı vs diyeceksin ama zaten amacım bu Egon susmayacak üstte olmayı çok seviyorsan olabilirsin sen neyin ne olduğunu anladın artık daha fazla kasmassin😘
@HassasAdam ışte bu sunuz siz kullandigin kelimeye bak bir bayanla nasıl konuşacağını bilmiyorsun kuran ogretiyorsun hani ıslamiyet ahlâk güzellik diniydi su ana kadar ne kadar dinci korduysem ne hikmetse hepsi sapık bunda bir iş var
Evet evet ben kadın erkek eşittir altı üstü yoktur diye düşünüyorum :D bayan dediğin az önce bana ağzın kokuyor sizi kandırıyorlar aptallar modunda konuşuyordu ne oldu hanimefendiligin mi tuttu? 😂
@HassasAdam ben ağzın kokuyor diye bişey yazmadım
Bu konuya teke tek devam edelim mi? Evet yazmamışsin onu başkası yazmış diğer bir yorumda ben zihniyet olarak toplu söyledim
@HassasAdam Konuya ayetler ile hadisler ile cevap ver de @Fewziye olaya hakim olsun, sen ondan daha fazla bildiğini ispat et madem. Okuyorum hadi ses etmeyim diyorum da cidden dediği gibi sadece laf salatası yapıyorsun, bilgi sıfır :D
Talihsiz bir açıklama olmuş.
Çok güzel demiş ağzına sağlık.
Böyle bir iki ayaklı ucube nin sözüne kulak asmam kendisi o köpeklerin pisliği etmez çünkü
İmza atarız bu söze.
Kendinin ne faydası var diye sorarlar adama
Kendisi milletin altına yatarak çok faydalı oluyo
Bir tane akıllı yok hepsi manyak bunların!
Çok doğru demiş tebrik ederim
boş lakırdı olarak görüyorum
Haklı..
Cok dogru tuna bey katiliyorum din sòmürücüleri
Doğru söze ne hacet
Kesinlikle
iyi demiş
Günlük boş yapma işte
Helal olsun
Boş yapmış cahilce konuşmuş
Haklı
Doğru demiş.