Gizli Üye(30-35)+1 yılUniversiteden mezun olan herkese is bulsun evlensinler. Herkesi universite okutuyor ama iş yok. Liseyi zorunlu yapti, her yere universite açtı. Herkes okudum ve meslegimi elime alayim diyor. Üniversite sınavı yapıyor. Cogu kişi mezuna bırakıyor. 19 yasinda ya da 20 yaşında gidiyor cogu kisi üniversiteye. 21-22 yaşında gidende var. 20 yasinda giden biri 24 yasinda mezun oluyor. 4 yilliksa. Tip falan okumuyorsa. 24 yasinda mezun oldu. Cogu kisi defalarca kpss ye giriyor. 30 yasina kadar giren var. 30 yasinda zar zor atanıyor eline maas geçiyor. Cogu erkek hakli olarak meslegim , maasim yokken bana kiz vermezler diyor. Erkeklerde artik tek maasla gecinmek zor diye çalışan kadınla evleniyor. Meslek sahibi olan kizlarda zor atanıyor. Sonra iki cinsiyette neden gec evleniyor. Sonra yas neden 30 oluyor neden 30 u geçiyor. Cogu aile kız erkek evlat farketmez okusun sonra evlenir diyorlar ki dogrusu da bu bence. Evlilik kolay bir olay degil. Cok buyuk sorumluluk ve surekli bir maas gerektiren bir şey. Milletin meslegi, maasi elinde degil ki nasil evlensin? Illa düğün yapsinlar bir suru masraf yapsinlar demiyorum. Tek nikahla bile evlenilse bunun ev kirasi var, arabasi var. Camasir bulasik makinesini almak var. Evin bir suru ihtiyaci var. Evlenip ne yapsınlar parasiz, mesleksiz, maaşsız? Hadi evlendin cocuk olacak. Belirli bir gelirin yok. O cocugun ihtiyaclari ne olacak? devlet bunlari destekliyor mu ki? Cocuk parasi bile dogru duzgun vermiyor. Gerci mezun olana iş, maas veremiyor. Cocuk parasi nasıl versin? Ha illa devlette çalışmak zorunda mi millet degil. Özel sektorde var ama o sektör cok berbat. Bazi meslekler var özel de sıkıntı olmuyor pek. Ozel hastanelerde çalışan doktorlar, hemsireler icin pek sıkıntı degil. Cogu devlet hastanesini bırakıp özele geciyor. Cunku ordaki çark cok guzel işliyor. Ama mesela bir öğretmen dershanede ya da kolejde çalışsın. Esek gibi tum gun çalışıp emeginin karşılığını alamıyor. Yükü özele vermesi icin devlet ya da is verenler adam akilli bir sistem kurup, vatandasi mağdur etmeyecek bir sistem kuracaklar ki millet devlet kapısı deyip durmasin. Özel sektörde o sistemi saglayamazsan mecbur devlete alacaksin. Bu durumda kim nasıl evlensin yuva kursun. Bende karşıyım 30 dan sonra evlenenlere. ama gunumuz sartlari devletin politikaları, sacma sapan egitim sistemi buna izin vermiyor.
67 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Hamza58 evet bende yorumumda onu yazdim. Sen boyle yazinca ne yazmisim diye bastan sona okudum. Evlilik disi hayattan bahsetmemisim. Is bulma sıkıntısı, ev, cocuktan bahsetmişim😊 bu arada dun haber gordum 30 dan once evlenmeyenlere devlet vergi kesecekmiş. Mesela 30 yaşını astin hala evli degilsin vergi alacakmis. Bir o kalmisti vergi odemedigimiz. Birincisi milletin maaşı yok 30 yasinda bile. Bir geliri yok. Parayi nerden kesecek? Babamdan mi? Onun disinda bu isler nasip kismet isleri devletin karismasi cok yanlış. Allah ne zaman kismet ederse, karsina birini çıkarırsa gerçekleşiyor. Digerine Rabbim 25 yasinda evlilik yazmış diğerine 35. 35 hasinda karşısına çıkarıyor hayatindaki, çocuğunun annesi/babasi olacak kisiyi. Devlet baskanimiz dindar biri bu nasip kismet işlerini bizden daha iyi bilmeai gerekir. Ha keyfi olarak evlenmeyenleri belirttiyse eger hakli. Bakiyorum ciftlere. Ikiside çalışıyor maaşı var. Ne kadar sevgilisiniz diyorum 10 yıldır diyor. Şimdi neyi bekliyorsunuz onu anlamiyorum. Nisanliyiz diyor ne kadar oldu diyorum 7 yıl oldu diyor. Boyle durumlar var fazlasıyla. Ne yani nikah dairesine gitmek bu kadar mi zor. Hadi 2-3 yil paran yoktu. Ama 7 yılda tum evi düzecek, dugun yapacak kadar para coktan biriktirilir
- +1 yıl
Nasip kısmet meselesi kader bu ama kader de o kişinin düşünce ve amellerine göre yazılır yoksa kişi çalışmaz kaderde yok der herşeyi kadere yükler tabi kader var ama kader bize göre yazılı vergi meselesini duymamıştım ama bizim devlet destek yerine genelde köstek olmayı seviyor belki milletimizde de bu var ama böyle olmaması gerek ben dahil birçok genç yurtdışında hayat düşünüyor çünkü burada bulamadığımız rahatlık ve imkanlar orada daha fazla sonra çıkıyorlar niye beyin göçü var bir düşünsünler sonra bunu sorsunlar ama millete değil kendilerine sorsunlar
Cevap sahibi+1 yıl@Hamza58 tabii ki kader kelimesinin altina cok sığınmamak gerek. Zaten o verdigim 7 yil nişanlı kalmak gibi seyler kader falan degil tamamen tercih meselesi. Yoksa cikipta bir turlu nasip olmadi 7 yıldır nisanliyiz evlenemedik bir turlu, kismet olmadi demek cok yanlış. Inan varya bir firsatim olsa bir dk bile durmam burda. Türkiyede cok ciddi oranda bir beyin göçü var. Hemen hemen herkes belki de dusunuyordur. Suraya gitsem ne rahat ederim ama diye. Kimisi sadece dusuncede kaliyor kimisinin canına tak edip bir yolunu bulup, gerekirse hayata ordan en sıfırdan baslarim deyip cekip gidiyor. Burda bazen nefes alamiyorum. Heleki kadin cinsiyeti olarak bu ulkede yasamak cok zor. Burda egitimde cok sıkıntı. Istersen git odtu de oku. Sonra amerikaya git adam senin okuduhun binbir emekle kazandığın okulu tınlamıyor, yeterli görmüyor. Odtu de ingilizce okumuşsun ama ingilizcen hala öyle yetersizki ingiltere, amerikaya, kanadaya gore şaşırıp kaliyorsun. Egitimimizde o kadar berbat ki. Ilkokul ortaokul, lise, universite nereden tutsan elinde kalıyor.
- +1 yıl
Ben kanadayı düşünüyorum ve para biriktiriyorum orada 2 yıllık bölüm bitirsem buraya gelsem el üstünde tutulurum ki gelmicem de orada en son düşündükleri şey iş bulmak bu abartı değil cidden böyle ODTÜ falan kimsenin umrunda değil bizim dinimizde faiz haram onlarda böyle bişey yok ama araba alırken bile 0 faiz taksit yapıyorlar arabaların fiyatı zaten burayla kıyaslanamaz orada çok kazanıyorsun az harcıyorsun burada az kazanıp çok harcıyorsun ielts sınavına hazırlanıyorum İngilizcem iyi ama daha da ilerletmem gerek ve benim için bardak çoktan taştı kalmicam burada
Cevap sahibi+1 yıl@Hamza58 hayırlısı olsun senin icin. Gecen kanada ve turkiye fiyatlarini karsilastiran. Bir video izledim. Asgari ucret karşılaştırması. Kanada da yanlis hatirlamiyorsam asgari ucret 2000 dolar civarıydı. Bizde malum yeni 2300 oldu. 2 tarafta hemen hemen ayni urunleri almaya calistilar. Ayni gram almaya çalıştılar. Iki tarafta 33 parca esya aldi. Iste, et, süt falan bir evin temel ihtiyaclari olan seyler. Kanada da 210 dolar tuttu. Turkiye 450 liraydı sanırım. Aradaki fark o kadar ucurum ki. Kıytırık bir kasar turkiyede 23-35 tl arasinda satılıyor. Kanada da en iyi kaliteli kaşarı taş catlasın 10 dolara alıyorlar. Valla gordukce üzülüyorum. Hemde bunlari gectim adamlar medeni, insanlimlari da iyi, surekli gulumsuyorlar kibarlar. Bizikimkiler hel mutsuz, hep birbirinin dedikodusu, o ne yapmis, bu ne yapmis derdinde. Kimse kendiyle degil baskalariyla ilgileniyor. Insanlık, medeniyet zerre yok bizde. Herkes kendini hint kumasi sanıyor bizim ulkede. Yasliya, hamileye, kadina, cocuga zerre saygi yok. Bu ulkede yasanmaz. Firsatin varmış. Hic dusunme git. Yemisim gurbetini. Alman türkler turkiyeyi cok ozledik falan diyorlar ama gelince ordaki refahi bulamayinca baya sıkıntı cekiyorlar.
- +1 yıl
Bende izledim uzun zamandır onları da takip ediyorum 500 kisür Türkiye'deki tuttu benim yorumum da baya tuttu elbise falan yapın diye yazdıydım LC Waikiki ye gidin diye orada fark bariz açılır mesela orda bir iPhone 11 asgari ücretin yarısı kadar hatta 45 dolara güzel hatta adidas marka bir ayakkabi bile alırsın Salomon ceketler 40 dolar burda Salomon olumca 600 lira yazıyorlar ülkede pamuk dolu 100 liradan aşağı pantolon yok
En İyi Cevaplar
Bu günün toplumsal kurallarına göre evlenmek isteyen bir çift 100 bin tl'yi gözden çıkarmak zorunda. O da kendi evleri varsa yoksa kiraya çıkacaklar. Hayat gereksiz pahalı. Çoğu kişi evli olarak bir ayı çıkarabilecek kadar maaş alamıyor. Doğalgaz, elektrik, su pahalı çocuk sahibi olmak araç sahibi olmak gibi lüks olmaya başladı. Bu şartlarda evlenmek isteyen gençler süre uzasın, para biriktirelim diyerek 2-3 sene nişanlı dolaşıyorlar. Büyük beyimiz de "bu gençler niye evlenmiyor yauv" diyor. Senden ötürü bea.
77 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın valla
- +1 yıl
Meslek edin sende. Sacma sapan bölümler okuyup işsiziz yav diye ağlama
- +1 yıl
Ülkede bütün herkes meslek sahibi olacak diye birşey yok. Her sene milyon tane mühendis mezun oluyor sana soruyorum her sene milyon tane şirket açiliyormuda muhendis istihdami sağlansin. Boş yapma ya hayat hep istediğiniz gibi olmaz
- +1 yıl
@AhmetcanSkry meslek sahibi olmazsan nasıl yaşayıp sosyal hayata katılmayı düşünüyosun? Şaka gibi bir de boş yapma falan demiş insanlar işsiz kalmak için mi onca yıl dizlerini çürütüyor? Madem o kadar şirket açamıyosun her Allahın dağına merdiven altı üniversite açma mesela? O kadar saçma düşünüyosun ki.
- +1 yıl
Okuma sende. İllaki okumanmi gerekiyor. Git tarım yap, ticaret yap , işçilik yap. Ne rahatsınız oy hepiniz masabaşı iş istiyonuz. Diz çürütmende umrumda değil bebek değilsiniz
+1 yılNe kadar boş objektiflikten uzak insanlar varmış daha iyi görülüyor bu soruda.
Adamın söylediğinde yanlış olan bir şey yok doğru söylüyor bugün evlenmeye karşı çıkan kişilerin çoğu gayrimeşru ilişki yaşıyor.
Ki bu sayı her geçen gün artarak toplumdaki kültürsel yapıyı bozuyor.
Ben sormak istiyorum bu insanlar Çanakkale de İzmirde Maraşta ne için savaştılar kültürlerini korumak için bayraklarına layık olabilmek için peki evlatları ne durumda söyleyeyim kültürlerinden bihaberler.
Kimse kusura bakmasında onla bunla düşüp kalkmayı normal görüp 30 gibi yaşlarda evlenmeyi anormal gören insan ahmaktır.
Zaten 30 dan sonra çocuk sahibi olma durumuda sıkıntılı oluyor.
Avrupa da yaşlı nüfus problemi ortada.
O yüzden mevcut iktidarı sevmeyen birisi olarak bu söylediklerine hak verdim.
Ha ekonomi boyutuna giren olmuş ama bu çoğu erken evlenmeme bahanesi aynı zamanda ve maddi durumu olmayan varsa da 30 yaşına kadar yapacak bir şey yok zorla değil tabikide evlenmesin.45 Yorumla- +1 yıl
Brom boş yazmissin biraz 30 üstü çocuk olamaz ne alaka kral? hahahahaha yahu çevrem hep maddi durumu iyi spor yapan bakımlı insanlar ile dolu alayı 30 sonrası evlendi hepsinin çoluğu çocuğu var Ayrıca yasadisi ilişki yaşamak isteyen 19 da yaşar 70 dede yapma panpaa yazmissin usenmeyipte tirt bir görüşün var uyandırayım ahahahah ya
- +1 yıl
@versace001 vallaha senin boş yorumunu gördükten sonra bir daha okudum ama gülünecek bir şey görmedim.
Bence sen de açta malum yerine gül.
Tıptan daha iyi biliyorsan 30 yaş üstü çocuk sahibi olmayı o zaman git profesörlere hahaha saçmalama ya benim tanıdıklarım var dersin.
Ayrıca 30 yaş üstü çocuk sahibi olamaz demediğimi anlamayacak kadar beyinsiz bir arkadaşsın.
Git de azıcık bir şeyler oku şimdi uza. - +1 yıl
Sen haklısında neyse ya boşver
- +1 yıl
Alıştık artık haklıyken dahi böyle patavatsız tiplere.
Keşke bir kez de hatalı olduklarını kabullenip köselerine çekilip araştırmayı öğrenmeyi bilseler ama bizim toplumuzun kanayan yarası kendini bilge zanneden cahiller topluluğu maalesef. - +1 yıl
Erken yazmışım son kısımda şimdi gördüm.
Erken değil erkeğin olacaktı.
Gündem konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kadın olmanın gücünü bir kez daha görüyoruz :D fenomenim senden önce sormuşum soruyu cevap sayısı 15 senin ki ise 203 :D
Cumhurbaşkanı evlilik için "Kimi evde kalıyor, kimi 30’undan sonra evleniyor" dedi! Sizce toplum olarak neden geç evleniyoruz? ↗75 Yorumla- +1 yıl
dünya kadar malın olcağına
- +1 yıl
Neden geç evleniyoruz değil bu söze katılıyor musunuz sorusu daha cazip olmuş. Aynı konu üzerinden farklı soru ikisi
- +1 yıl
@06Kartaliçe1903 fark etmez soran mavili olsaydı genede o kadar görüş almazdı😄
- +1 yıl
@Ehlivukuf dusuncene katiliyorum, maalesef welcome to Turkey.
- +1 yıl
Evlenmeyene vergi geliyor hatta😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
208Cevap
Haklılık payı çok büyük. Kötü bir şey dememiş, herkes ateşlenmiş.
281 YorumlaGündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. düğün yapacak para bulurlarsa evlensin gençler
298 Yorumla- +1 yıl
Para yoksa düğün yapmasınlar şart değil ua
u +1 yıl@bukalemuns aileler istiyor özellikle kız anneleri
- +1 yıl
Yoo istemeyen aileler var mesela benim ailem takılmaz. O tür insanlar da oldukça fazla
- +1 yıl
Emin olun Allah rızkını veriyor benim abim de asgari ücretle evlendi. Düğün olmadı kına zaten kıza aitti. Abartılacak derece de takı ve ev eşyası da alınmadı küçük şehir de kira da yaşıyorlar. İlla ki borç yapılıyor ama zamanla o da ödendi. Yani demek istediğim karşınızda ki evleneceğiz insana bağlı biraz da her şeyin süper olmasına gerek yok.
- +1 yıl
Burada demek istediğim illa evlenmek değil evlilik dışı ilişkilerin çoğalması evet Allah akıl vermiş bu yüzden fazlaca çalışmak gerekiyor. Görüşünüze saygı duyuyorum. İyi akşamlar
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır gadası
12 Yorumla- +1 yıl
Gadasi hayır dedi konu kapanmıştır :))
- +1 yıl
🙈🙈🙈🙈
Sizene?
Bizene?
Millete ne?
bir ona el atmadınız.
Çocuğa karıştınız en az 3 dediniz o 3 çocuğa bir gelecek sunmadınız. Şimdi gelmiş evlenin diyorsunuz Evlilik dışı birlikteliği asla tasvip etmiyorum ama "gençler evlensin" cümlesine de katılmıyorum.. İnsanlarda sağlık mı bıraktınız evlenecek? Ruh sağlığı bozuk bireyler yetişiyor sayenizde.
Ne eğitiminiz eğitim
Ne sağlığınız sağlık
Ne hizmetiniz hizmet
Ne ekonominiz ekonomi
Lafla peynir gemisi yürümedi, yürümüyor ve yürümeyecek Başkanım...🤚75 Yorumla- +1 yıl
Haklısın da bu soruyu paylaştım diye bana sinirlenmediniz değil mi
- +1 yıl
❤️❤️❤️❤️❤️teşekkürler
- +1 yıl
keşke herkes böyle olsa
30 yaşından sonra evlenmek istememizin nedeni, bir yerlere gelebilmek ve okumaktır. Sizler cahil bir toplum istediğiniz için bu isteminizin de gayet yerindedir. Bizler okuyoruz, okuyacağız, bir yerlere gelip, zamanı geldiğinde evleneceğiz. Bizler sarayda yaşamıyoruz, sarayda yaşayan bir babamızda yok. En az 3 çocuk diye diye insanları aç bıraktınız, şimdi de evlenme yaşına takıp kadınları cahil, işsiz bırakma, kendi haklarını savunamayacak duruma getirme amacındasınız. Herkes kendi işine, kendi derdine baksın.
723 Yorumla- +1 yıl
Sen 30 a kadar okul mu okuyorsun kardeş ne okuyorsun acaba?
- +1 yıl
@Sporcuadam180 arkadaşlar sizin hayata bakış açınız nedir? 18 yaşında 20 yaşında kız almak mı? Elinde beş kuruş para olmadan evlenmek mi? sen karına değil çoluğuna çocuğuna nasıl bakacaksın düğün borcunu öderken mi? İnsanlar bir şeyleri elde etmeden evlenemez arkadaşım. Evleniyosan çekersin ömrün boyunca borç ödersin, para adamı bunaltır sonrada oturur kocandan dayak yersin. Türkiye burası? ne tatana yapıyosun? Bir insanın okulunu bitirmesi ve eline bir miktar para geçmesi en az 27-28 yaş aralığıdır.
- +1 yıl
Tamam bende sana zaten 30 a kadar dedim orada 20 falan yazdığımı göremiyorum.
- +1 yıl
lafı nerenden anlamışsın 30 yaşından sonra evlenmenin zorluguna kayıt dışı dost hayatı yaşayıp kimle yattıgına özgürlük denen bu batı kafasının nesillerinin yaşlandıgına işsaret etmiş malesef sırf sevmiyosun diye her cümlesini yanlış algılama 30 kadar ne yapıyosun bir hayata atıl 4 yılk oku master yap kac yasındasın 24 en fazla doktora yap 26 tamam meslegini aldıktan sonra 2 yıl içinde maddi gücün yerinde oluyo illa ev al araba al paraların olsun mevkim olsun makamım olsun derdine düşüncede perisan oluyosun bir kerede memnun olun maddiyatmış benim arkadaşım 5 bin tl ile dügün yaptı borclandı herkese takıları ws hepsini dügünden sonra borca yatırdı ondan sonraki biraz kısmını calıstı ödedi şimdi cocugu var 5 yaşında arabası var 60 bin tllik şimdi ev peşinde ve üstelik benden 3 yaş kücük bense memurum arabayı zor aldım yedim içtim sorumluluktan kactım üzüm cöpü dedik bu ak bu kara dedik zamanı var dedik bak şimdi yanlız güneydogunun bir yerinde yaşıyorum memleketımden ailemden uzak sen 24 yaşındasın ilerde 30 geldiginde hala evlenmemişsen anlarsın ne demek istedigini
- +1 yıl
@mehmetsercan bunu anlatamazsınız maalesef.
İnsanoğluna kaos gibi düzensizlik ortamı hep makul gelmiştir bu yüzden de bahaneler hiç bitmez tabikide görüş yapan arkadaşın görüşü bu olabilir ama eğitimi bahane ettiği gerçeğini de görmek gerek. - +1 yıl
@Sporcuadam180 valla cumhurbaskanımız nelerle ugraşıyo akdenizdeki haklarımızı yedirmemek için surıyedeki ıraktaki pkknın sızıp karakollarımıza saldırıp saatlerce catıştıgı ve elini kolunu salladıgı günleri soru calıp hakim savcı polis asker yapan fetönün günlerini gezi diye cıkıp ülkemize zarar verenleri 150 milyon dolar zarara ugratanları hepsinin üstesinden bir bri gelmesinimi yaptıgı bir sürü dev projelerinimi hangi birini sölesekkki görmeyen gözlere duymayan kulaklara ne diyelim üzülüyorum bu yeni genclige bu eski zamanlarda olanlara sor anadolu haklına neler cekmişler baş örtüsü zulmümü fetö belasımı terörmü basiretsiz sürekli özür dileyen devlet büyüklerimi hortumlanan bankalar enfılasyon canavarları her gün zamla uyanan türkiyemi hastane kuyrukları tüp kuyrukları ws ws angilerini sayalım az ekonomı zora düştünmü patates sogan saman derdine düşenlerimi savunma sanayindeki milli atılımları görmeyenlere ne anlatalım işsizligin sadece surıyelılerden ibaret oldugunu sananlar teknolojininde işsiz bıraktıgı milyonlara ses etmiyolar düşünce yok bin tl üzerindeki akıllı telefonlarda sıcak dogalgazlı evlerinde devlete sövmek saldırmak en basiti calış dedinmi ben okudum devlet bana iş bulmak zorunda diyolar devletin bir kapasitesi var nasıl sen evde 4 kişi yaşıyosan evine yabancı insan alıp bakımını üstlenmiyosan devlete ihtiyacı kadarını alabilir fazlasınada elinden geldigi kadar iş imkanı üretmek icin yabancı yatırımcılrı ülkeye cagırır tesvik eder ülkemizdeki iş adamlarına taviz verir neler neler hangilerini söleyelimki nankörlük malesef almış başını gitmiş dedikya dertligiyiz gardaş görüp sölemeyene duyup duymamazlıktan gelene en kötüsüde yeyip içip nankörlük edene
- +1 yıl
@mehmetsercan Cumhurbaşkanını sevmiyorum siyasi tutumunuda beğenmiyorum sadece o görüşünüze katıldım gerisi sizin görüşünüz.
- +1 yıl
@Sporcuadam180 kimse birilerini sevmek zorunda degil saygı duymak zorunda ama neler sölenmiş neler bu vatanın evlatları gercek türk milleti dini dinine göre töresini töresine göre devletini devletine görede korullarını koyar hiç bir türk milleti devlet büyüklerine bu kadar sövmemiştir biz hep devletimizin yanında oldujk bu a partı olur b partı olur bazen secimler yanlış olur bazen dogru ama malesef saygı kalmamış
- +1 yıl
@mehmetsercan Ne dost hayatı? inanılmaz cahil insanlarla bir arada yaşamak komik bir durum. 30 yaşından sonra evlenmek neden zor olsun? insanlar bir şey sahibi olduğunda evlenmeli. Sen aileni borç altına sokup evleniyorsan evlenme. Laik bir ülkede yaşıyoruz. İsteyen istediği gibi yaşar, yok 3 çocuk yok 30 yaşından sonra evlenmek olmaz. Siz kimsiniz de bizim hayatımız hakkında bu şekilde yönlendirme yapabiliyorsunuz? ben 22 yaşındayım üniversite okuyorum. Mezun olur olmaz iş var mı sanıyosunuz? para hemen birikiyor mu anlamıyorum? beş kuruşsuz evleneceğime, borç harç içinde yaşayacağıma evlenmem daha iyi. Sizler bu kafalarla kendinize uygun 21 yaşında bir kız bulup evlenebilirsiniz :D Dediğin gibi SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN. Sen önce saygı duyacaksın sonra saygı bekleyeceksin. Sen kimsenin hayatını yönlendiremezsin. Sen köpek gibi çalışıp arabanı zor alıyorken millet senin paranla geçinip gidiyor ayakta uyuyosun.
- +1 yıl
ERKEKLER SİZLER İSTİYORSUNUZ Kİ KADINLAR SİZE MUHTAÇ OLSUN. 30 YAŞINA KADAR BEKLEMİŞ İNSAN BİR YERLERE GELMİŞ, OKUMUŞ İNSANDIR. KİMSE KİMSEYE MUHTAÇ OLMAK ZORUNDA DEĞİL. VE YİNE SİZLER İSTİYORSUNUZ Kİ CAHİL OLALIM. ÇÜNKÜ BİLİNÇLİ İNSAN BU SÖYLENENLERE SADECE GÜLER. ÜLKEDE YAPILANLARA KARŞI ÇIKAR. SİZ BUNLARI İSTEMİYORSUNUZ BU ACINIZDA BUNDAN.
- +1 yıl
@mehmetsercan cumhurbaşkanın senin bu dediklerini yapmaya devam etsin, ülke için çalışsın :D Bak neler yapıyor anlatıyosun ne güzel :D Milletin hayatına yön vermek, millete ne yapması gerektiğini söylemek kimsenin haddi değil. İnsanların cebine 2300 tl koyarak yaşanmıyor çünkü bu hayatta. Verelim 2300 tl yi kızını evlendiriyor mu evlendiriyorsa ne zaman evlendiriyor izleyelim.
- +1 yıl
bak 22 yaşındaki arkadaşım bilimsel açıdan kadının yumurtalama dönemi uzadıkca yumurtlama yani cocuk olma olasılıgı düşer bu bilimseldir cocugu erken yaşta sahipsen olma olasılıgı vardır ama hiç yapmamış 30 dan sonra cocuk olma olasılıgı düşer üstelik laik ülkede yaşıyosan her özgürlügü yaşıycaksan bir seni baglar ben bir müslüman olarak evlilik harici ilşkileri zina gözüyle bakarım laik devlet anlayışında bu normal olabilir sizin gibler aleyna tilki gibileri 17 yaşında 30 yaşındaki biriyle ilişki yaşayanı normal sevgili 17 yaşında birnin 30 yaşında biriyle evlenmesini yobaz gerici görmesi üstelik dost hayatı yaşamadında sevgilin olmuyomu boş bulundugunda hiçmi seviçmedin ve hiçmi seviçmiyossun bıkere celişkilerle dolusun ben şimdi elestirincede laik özgürüz dersin her haltı ye birileri cıkıpta bu özenti normal degince cıldır ne diyelim inş 30 dan sonra cocugun olurda oda 30nua kadar hayatını yaşar laik laik takılır ben 34 yaşındayım adamın dedigi hepsi dogru bu yaşıma kadar yemedigimiz halt kalmadı egerki evlenseydim bu kadar yanlışa düşmezdim en azından eşimle helalımle yaşar günaha girmezdim yuvam olurdu cocugum olurdu ama bunu 17 yaşında yapardım demedim 25 yaşında 27 yaşında evlenmiş olsaydım 30 gecmeseydim birilerini sevmiyosun diyede her söledigini yanlış algılamayın ters bakmayın analız edin dogrulugunu sonra konuşun
- +1 yıl
@mehmetsercan Ben istediğim zaman evlenirim, istediğim zaman doğururum, ister doğururum, ister doğurmam, ister çalışırım, ister çalışmam, ister sevişirim, ister sevişmem, istersem hiçbir zaman evlenmem. Bunlar bir kadın olarak beni bağlar, seni değil. Sana bunlar hakkında yorum yapma hakkını bile tanımaz.
- +1 yıl
sen diyosunki eşime bir cay getirmek yemek yapmak kölelik cocuguna bakıp güzel egitim vermek kölelik ama binlerce insana cay servis etmek degil binlerce insana yemek yapmak kökelık degil özgürlük gidip elin cocugna bakıcılık yapmak egtim vermek özgürlük ama kendin cocuguna bakmak kökelilik ve eşim bana muhtaç ölemi ah bu kapıtalist düzen kadını alır binlerce kişiye köle eder kariyer diye basamak basamak tırmandırtmak için ugraştıurıp en sonundada yanlız umutsuz hiç bişey olamamış bir kadını ortada bırakmış bir algı ekonomik özgürlügün yerine ailen olsa calışmak istersen yine calış kimse calışma demiyoki bir sürü insan hem calışıyo hem cocugna bakıyo evine bakıyo
- +1 yıl
ya merak etme ben senin düşüncelerinle ilgilenmiyorum ilgilendigim her bir haltı bilıyomuş gibi cok zeki sanan sizler malesef cumhurbaskanı bunu sizlere degil onu dinleyen kitleye söledi sen ister al üstüne ister alma istediginle seviş istediginle sevişme mesele senin kimlerin yatagında yattıgın degil kimin helalı oldugun ya da senin calışıp calısmadıgın degil vatana millete hizmet verebildinmi cevrene örnek olabildnmi meselesi ya da dinne örnek birey oldunmu meselesi egitimde böyle bişey egitim bişeyler ögrenmek degil onu hayatına uygulamaktır hepmiz bişeyler biliriz ama uygulamadıktan sonra ha asgari ücrete gelirsek bu ülkede 5000 tl kendi 5000 tl karısı maaş alıp aglayanda var asgari ücretlke sükür edende
- +1 yıl
@mehmetsercan Ben kariyerimi de yaparım, çocuğumuda bakarım. Sen kim olarak benim hakkımda yorum yapabiliyorsun anlamış değilim? Diyorum ki ister çocuğumu yaparım ister yapmam, ister evlenirim ister evlenmem? Ben iyi bir insan olursam çocuğum iyi bir insan olacak. Sen bu beyinle ne desen boş, hiçsin çünkü
- +1 yıl
@mehmetsercan Onu dinleyen kitlenin hali belli. Hepiniz kör olmuş koyun gibisiniz. Koyun sürüsü olmaya devam edin, yalanlamaya devam edin. Emin ol senden daha fazla vatana da millete de hizmetim dokunacaktır. Vatan ve millet için hayırsız olan sizlersiniz, cahilsiniz, ülkenin gelişememesinin tek sebebi sizlersiniz. Sen asgari ücrete şükretmeye devam et. Kimsenin şükrettiği yok çünkü. Yorumumdan da uzaklaş daha fazla bilgisiz ve cahil bir insanla konuşmak istemiyorum. Her şeyi bildiğinizi sanan sizler, bu ülkenin felaketisiniz.
- +1 yıl
haklısın dogru sen cahil degilsin biz öleyiz biz koyunuz sen akılısın yanlız matematik biliyosan 22 den 18 cıkarrısan 4 yaşındaymışsın bu hükümet gelelli ne ara bu kadar kafan calıştı politikayla ilgilendin ve dogruu yanlışı secer oldun siyasal fakultelermi okumaya basladın nedir zeki kız seni
- +1 yıl
hmm ben zaten okumdım cahilim okul nedir görmedim üniversitenin kapısından geciyorum anca iceri bile giremedim haklısın yaş cok önemli evet cok şey görmüşsün evet aferin birine görmemenin aptal oldugu anlamında sölemenin koyun demenin cahil demenin karşındakini kücümsemenin yaşına yaşantısına işine saygınlıgına yaşam tarzına efendiligine bakmadan söledin efendi susunca arsız susturdum sanırmış haklısın sen görenlerdensin bizler görmeyenlerdeniz sen sen sen hep sensin bizler bir hiçiz zaten sen hiçlikte bir yokluk dert degil selametle
- +1 yıl
Genç nüfusun %25'inin işsiz olduğu açıklandı. Gençler bu rakamların gölgesinde nasıl evlensin? ↗
Evlenelim arkadaşlar, güzel günler bizi bekliyor :D Aç kalabiliriz, işsiz kalabiliriz hiç sıkıntı değil. Ama evlenelim...
+1 yılEvlensinler demek kolay gençler nasıl geçinecek onu söyleyen yok?
Ev kirası
Doğalgaz
Mutfak Masrafı
Su
Elektrik
Yol parası
En temelleri yazdım bunun daha kıyafet masrafı deterjan masrafı en basiti 1 damacana su 10-15 tl arası içme suyuna bile para verirken asgari ücretle çalışan bir genç nasıl evlensin
Ünv. Mezun olduğunu düşünsek 20-21 yaşında 2 yıllık ünv. Mezun olsa işsizliğin artmış olduğu dönemde hangi fırsatta iş bulup çalışıp ev düzecek kadar birikim yapacak?20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNişanlıyım, küçüklükten beri bir hayalim var düğün yapmak. Ama buna suanki imkanlarımız el vermiyor. Para biriktiriyoruz. Üstelik tam düğün yeri bakarken işten cikarildim zaten zar zor bulduğum bir işti ve çok para verdiğini düşünerek iş veren çıkardı beni. Artik ne düğünde ne nikahta gözüm var. Evlilik dışı hayata zorlanıyoruz ne bir mobilya alacak paramız var ne bunları karşılayacak işim var, kira ödemeyi zaten kabul ettik ama bu ülkede basit bir hayal bile gerçekleşemiyor. Bu ülkede yetiştirilebilecek nitelikli bir eleman olabilirdim ama üniversitede de mühendislik sadece teoride kaldı ne bir istihdam var ne de ücretsiz katılabileceğim ve ise girebileceğim adam akıllı bir yer. Dayınız varsa girersiniz işe , amcaniz varsa düğününüz Çiraganda olur...
Hadi bulduk parayı düğün yaptık bir sekilde hayal falan boşver, bir de cocuk yapın diyor adam daha kendimize bakamıyorken.30 Yorumla
+1 yılEvlensinler 30 olmadan eywallah guzel demissin ama, okul zaten 24,25 yaşında bitiyor, ee okulu bitirince is bulmak lazim 2,3 sene de issiz gezer tamam iste buldu. asgari ucretle evlilik icin birikim yapmasi gerek. Tabi asgari ucretle ne biriktirecekse 5,6 sene de birikim yapar. Ee geldi 31 yaşına borc harc anca evleniyor. Evlensinler diye vaatde bulunmadan önce biraz da imkan saglamak lazim. Iyi aksamlar.
70 YorumlaAslen ben kendim 30 dan önce evlenme durumuna katılıyorum, gençliğimin en güzel yıllarını sevdiğim insanla geçirmek gerçekten hoş olurdu. Ama diğer yandan maddi külfetler düğündür çocuktur sonra kariyer çabaları bunun önüne geçiyor. 30 yaşından önce gerçekten günümüzde çok zor erkeklerin. Eğer bir kadın da kariyer edinmek istiyorsa onun için de zor. Hele bir de eğitim hayatı var ise içinde... Belki ülkemizdeki maddi şartlar daha güçlendirilir ise 30'dan önce evlilikler başlar ama bu durumda çok zor.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın zor
+1 yılNe yazık ki bu dediğinde çok haklı. Dizilerde olsun Filmlerde olsun insanlara evlilik dışı dost hayatı yaşama şekli biçimi empoze ediliyor. Ve milletimiz de bunu yiyor ve malesef Avrupa Özentili bir milletimiz olduğu için bunu gayet normal karşılayanlar da oluyor. tabi herkesin kendi hayatı kendi seçimi. Fakat 30dan sonra armudun sapı üzümün çöpü derler kolay kolay beğenmezler.
70 YorumlaKatılıyorum 30 dan önce evlenilmesi gerekir ki nedenleri çok var say say bitmez. En başta belli bir yaştan sonra aşık olamama güvensizlik vs gibi durumlar doguyor sonra bazı şeyler için geç kalınmış oluyor vs vs. Ama şöyle de ülkenin bir gerçeği var ki ekonomi ve işsizlik. İşi gücü olmayan parası pulu olmayan adam/kadın nasıl evlenip de ev geçindirsin rahat ve huzurlu mutlu bir evlilik hayatı sürdürsün. Herkes bekar yaşayayım ömrümü tek başıma sonlandırayım demez zaten. Önce evlenmeye zemin hazırlayacak durumu yaratmak gerek ondan sonra gerisi kolay zaten.
00 Yorumla
+1 yıl20 yıl sonra genç nüfus oranı bugün olduğundan 3 kat daha az olacak Türkiye'de , o eski Anadolu'lu , o eski perişan aileler ve o eski köylü yok artık, olmaları da doğru olmazdı, oldular da ne değişti? Türkiye'nin taşına toprağına sahip olan, işgücünü tamamlayan ve tüm sefaletine katlanan oldular yalnızca, ya bal ve kaymağı kim yedi bu ülkede yetişen? şüphesiz en adi, en aşağı, en yabancı ve en dalkavuk olanlar yediler, bugün yok o yoksul köylüler, bugün yok onların çocukları, harcandıkları yeter, artık sıra kavgaya geldi, önce kavga ve zafer, sonra genç nesil!
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle köylüler var hala bazı köyler ilerlemiş bazıları oldugu yerde sayıyor bazıları hala geride köylü insanlar var hala
+1 yılEl atmadığı bir o kalmıştı yani. Evlilik demek para demek. Hangi parayla evlensin bu gençler? Evlense para olmadan nasıl geçinsin bunlar diye düşünen yok. İş imkanı sağlıyor muymuş insanlarra? Hiç bunu düşünen yok. Öğretmen olacağım , atanma puanım zaten yüksek. Bir de mülakat çıkardı p.ç.
50 Yorumla- Gündem konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerseyi bir kenara biraktim. Zaten en doğrusu 30 yas alti evlenmektir. Bunu bir cok kisi soyler. Secici olayim derken firsatlar bir bir ucup gidiyor. RTE cok dogru diyor. Hoş sirf RTE soyledi diye itiraz edicek bir kitle var zaten. Neyse everin beniiiiii.
50 Yorumla Evlensem kocamla olan özel hayatıma yatak odama kadar karışacağı için evlenmiorum karışmadığı bir bokum kaldı kendisinin zamanında kendisi gibi bir diktatör yoktu oyuzden evlenebilmiş bizim başımızda sen varsın senin gibi herkesin herşeyine karışan musluman olsak günahımıza karışıyorsun gunah islemesek sevabimiza yeter evlenemioruz sen gidersen söz evlenicem
40 Yorumla
+1 yılYani şimdi bunu başka biri söylese ayakta alkışlarsınız sevmiyor olabilirsiniz ama doğru söylüyor diye ona kulp bulmakta ne bileyim.
Çoğu para yok diye ağlamış maddi durumunuz için evlenmeyen kızları bulun yok değil çok var. Gayri meşru ilişkilerden yine gayri meşru çocuklar doğuyor sonra çocuk için evlenip hopp boşanıyorlar. Belli bir sorunu olduğu için evlenmeyene kimse laf etmez ama burada söylemek istediği her şey yaşında güzel ve evlilik güzeldir. Gayri meşru ilişkiler normalleştirildi.40 YorumlaTamam evlilik kavramı güzel, güzel yerden giriyorsunuz da. Para mı var millet evlensin, kız ister 5 tane burma bilezik ev araba... nasıl olsun. Bunun evlilik dışı olarak değerlendirilmeden önce insanlar neden evlilikten kaçıyor ya da kaçmaz zorunda kalıyor o düşünülmeli. Sonuçta kendileri istemese de bizim ülkemizde aileler düğün işini düzenliyor örf adet ananeler var yapılması gereken.
10 Yorumla
+1 yılbir 3 cocuk yap deniliyor bir 30 dan once evlen deniliyor yakinda yatakta bu pozisyonda sevisin denilirse sasirmayacagim bir rahat birakin insanlari ya. İssizlik almis basini gitmis pasam evlenin diyor bravooo
60 Yorumla
+1 yılDoğru diyor önceden öyle değildi ama şimdi genç kızların çoğu zina yapıyor Evli adamlara gözünü dikiyorlar oysa evlenseler farklı olur, Mervelere gidiyorum diyerek zina yapmaya gidiyor artık kızlar adam haklı bu konuda zina ülkesi olduk resmen aldatan aldatana
23 Yorumla- +1 yıl
Çık doğru söyledin tebrikler
- +1 yıl
Sanki evlenince aldatmıyorlar 😀😀
- +1 yıl
@Nadıyekrhn düzen değişti çünkü
+1 yılYok artık ya. Okuyun bilim sahibi olun diyecek yerine istediği şeye bak. Ne olacak evlensek vatanı mı kurtaracağız? Yani ayrıca ne ilgilendirir, bu toplum bu adam ne derse hep tersini yapıyor ben öyle gözlemliyorum
50 Yorumla
+1 yılKimin eli kimin cebinde oldu diyor , adam gibi evlenip s! gişin diyor... haklı, lakin evlenmek içinde yaşam şartlarının iyi olması lazım aksi takdirde karı/koca boşar...
Hayat menfaat dünyası olmuş... kimse soğan ekmeğe talim etmez...
Kız anasını isterse 10 bilezik bu adam nasıl evlensin...20 Yorumla
+1 yılArkadaslar siyasi hırslarınızı bırakıp objektif dinleyin şunu. Bide millete cahil diyorsunuz. Kotu birsey denmemis, söylediklerinde yanlış birşey yok. Cok da dogru konuşmuş. Evlilik dışı ilişki ozendirilecek bir şey değil. Evlilik dışı ilişkilerin kurbanlarına ne olduğu zaten belli. Bunlarin olması guzel degil. Karismayin, su, bu diyerek zekânızı konusturdugunuza mi inanıyorsunuz? Inanın komik oluyorsunuz.
20 YorumlaGündem konusunda 524 cevap paylaştı. Evde kalmak diye bir şey yok nerden çıktı bu bizde. İsteyen zaten evleniyor. Tercih etmeyen veya hayatında doğru bir kişi olmadığı için evlenmeyenler var ki bu normal evlenmek için evlenilmez. Aksi olduğunda boşanmalar oluyo zaten.
Evlilik dışı bir birlikte yaşantı bana göre de değil ama tercih meselesi bize ne milletten ülkemizde daha mühim mevzular var.10 YorumlaHakli veya haksiz ben onu bilmemde herkes paraya takilmiş evlenmek cok pahalli diyor. Ya kardesim bu senin elinde. Millet eglenecek gobek atacak diye 20 binliraya dugun yapmazsan en pahalli esyalari almazsan okadar pahalli olmaz. Ama kizlarin beklentisi cok buyuk sonrada borc odemekten evde huzur bulamiyorlar. Bence en buyuk problem guven. İnsanlar evlenmeden herseyi yasayip evlendigi zamanda bu rahatligi ariyorlar.
10 Yorumla
+1 yıl3 çocuk lafı bitti şimdi de evlilik mi kalmış fikir vereceği. Daha önemli ve hayati konular varken. Halkın işsizlik, pahalilik, ardı kesilmeyen zamlar, intihar ve kadına çocuğa şiddet, olmayan adalet sistemi konularına el atsa daha iyi değil mi... Halk bu konulari kendisi çözer merak etmesin. Hayati konularda halka yardım etsin artık...
10 Yorumla
+1 yılToplum cahil. Erken evlilik yapanlar soluğu mahkeme salonlarında alıyor. Kadınları çocuk yaşta evlendirin buhrana sürukeleyip hergün gözyaşı döktürün ! Bumu amaciniz? Bırakın okuyup kariyer yapsınlar kaliteli bir hayat yaşasınlar. Aydın bir nesil için evlilik değil eğitim ve zeka şart öğrenin artık şunu.
15 Yorumla- +1 yıl
Toplumda aile kurumu kurulmazsa eğer o toplum kültürünü kaybeder ve kültürünü kaybeden milletler yenilmeye mahkumdurlar.
Günümüzde en çok boşanan insanlar senin o kariyer yaptı dediğin insanlar yani eski evlilikleri olan kişiler yıllarca aynı yastığa sevgiyle kafalarını koyabiliyorlar.
Yani eleştirmek için eleştiriyorsunuz.
Ayrıca çocuk yaşta evlendirin diye bir ibare de yok sözlerinde.
Ki mevcut iktidarı sevmeyen birisi olarak yorumluyorum.
Yani çamur at izi kalsın yapmayın artık. - +1 yıl
@Sporcuadam180 arkadaşım ben herhangi bir partıye üye değilim ayrıca siyasi bir görüşüm Türkiye'de yok. Kadınlari çocuk doğuran ev işi yapan cinsel obje olarak görmekten vazgeçin. Kadınlar kendilerini geliştirmedigi için hergün şiddet baskı görüyor aldatiliyor. Bugün bu platformda 19 20 yaş 23 yaş evliliklerinın ağlamalı zirlamali sonuçlarını okuyoruz.!! Bireyler olgunlasmadan kendini bilmeden hayatı tanımadan evlilik kurumuna girmemeli. Güçlü ve zeki kadınlara ihtiyaç var bu ülkede. Eğitimli bir anne babanın topluma kazandırdığı evlat ile eğitimsiz cahil anne babalarin topluma kazandırdığı evlat farklı özelliklere sahip olur.. ÖNCE EĞİTİM EĞİTİM EĞİTİM anlaşılmayan birşey var mı? Toplumsal ahlakını yitirmiş değerlerini kaybetmiş bir gençlik var karşında hepsi patlamaya hazır bomba bunların! ! Gözlemci olun biraz araştırın !! Türkiye burası
- +1 yıl
Ne o işine gelmeyeni gizledin mi.
Süpür süpür halının altına belki haklı çıkarsın. - +1 yıl
@Sporcuadam1 sevgili dostum sen üniversiteli kızların fuhuş yaptığından yakınmış ve evlenmedikleri takdirde daha beter olaylara imza atacaklarindan yakinmissin. Bende yazıyorum hali hazırda evli olup eşini aldatan insanların sayısı çoğaldı. Bu sitede dahi 20 li yaşlarda kızların aldatma hikayelerini okuyoruz disaridada duyuyoruz. Evlilik çözüm çare değil bunu anlatmaya çalıştım. İçinde pislik olan evli ikende yapar bekarkende. Aksine cahil ve eğitimsiz insanlar için evlilik kabus olur. Bu kurum nedir? çocuk nasıl yetiştirilir? Çocukta hiperaktif durumlar oluştuğunda pedagog desteği nasıl alınır? Yani kişiler erkek veya kadın ilk önce kendini eğitmelı belirli bir kültürel olgunluğa zekaya gelmeli sonra evlilik kurumuna girmeli bunu 20 li yaşlarda basarabilirse ne ala evet tezine katılırım ama malesef sende kabul ediyorsunki gençlerimiz eğitimden ahlaktan kültürden bir haber yaşıyorlar. Sizede keyifli aksamlar bu arada
- +1 yıl
@Sporcuadam180 sanırım seviyeli ve saygıya dayalı bir fikir atışması olmiycak keyifli forumlar :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSimdi ağzını bozacam ama asgari ücrete 300tl zam bile yapmıyorlar bekarlar evlenmiyor diyor
Kaç kere evlenmeye kalktım asgari dedim zaman yapsın asgari ücreti 5bon tl söz ben evlenecem
3vl3nmiyorsak keyfimizden degil
Tamemen imkansizlik elde para kalmıyor, geri zekalimidir nedir yahu
Insan bir açıklama yapark2n asgaribucretide gözönünde bulundurur42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSizde millet vekikiler , sozde milleti temsil ediyorlar
Benim kadar maaş almasından sonra benim vekilim değilsin
Öyle tepeden bakmakla olmaz , geçim sıkıntısı nedir haberi yok
Nasıl olsa onların tuzları kuru
Cevap sahibi+1 yılMadem o kadar düşünceli okadar merhametli
Kızlarından bekar varsa birini bana versin
Ben 11 senedir elim bir kız eline değmemiş, nerde biliyo bir kızla sevgili hayatı yaşadığımı
Gizli Üye(30-35)+1 yılİş versin o zaman millete orrrospu çocuğu. Kaç yaşındayız hala işsiziz hala babamızın evinde yaşıyoruz. Kocamı babamın evine getirip bize verilen oda da mı düzüşeceğim? Ya da kocamın evinde kocamın ailesiyle birlikte mi oturayım da bize verdikleri oda da mı skkişelim? Kendisi gibi 100 odalı saray verecekse bize de biz öyle evleniriz o zaman.
21 Yorumla- +1 yıl
😊😊😊herkesin fikri aynı olmuş bu sorumda
Ama küfür etme biliyorsun bu ülkede siyasilere küfür edenlere hep ceza var sonra başın belaya girmesin
İnsanların geç evlenmesinin en büyük nedenlerinden biri kendisi olabilir mi acaba? Bunu bile bile böyle açıklamalar yapması çok talihsiz. Hayat pahalılığı ve işsizlik tavan yapmış. Emlak piyasası patlamış ve Türkiye'de ortalama bir insanın hayatını yoluna koyması genel de 30 yaşı geçtikten sonra mümkün olabiliyor. İyi bir siyasetçi olmakla ;devlet adamı olmak arasında ki büyük farkı bir kez daha görüyoruz burada.
00 YorumlaHayatın en guzel yıllarında evli olmak... Eğer sorumluluklar ağır olmasa bu ülkede aileler karışmasa gençleri yıpratıp üzmese... ya da bu kadın evli giyinisine bir bak , bu adam evli baksana hala oyun salonlarında pes oynuyor, evli kadin aksam eve geç gelmiş, evli adama bak kiz arkadaşlarıyla cafe de oturmuş, evli kadına bak erkek arkadaşlarıyla sohbet ediyor... elalem ne der terör örgütü olduğu sürece hayatının en güzell yıllarında evli olmak değil öldüren evliliğin verdiği sorumluluk baski
00 Yorumla
+1 yılCumhur Başkanının bir bu konuya değinmediği kalmıştım, tam olmuş. :D Söylediklerini siyasetçi yanını düşünmeden bakarsak bir yerde haklı buldum o da evlilik dışı hayat biçimine özenmedir. İnsanlara saygı duyarım, evet yurtdışında da böyle ilişkiler yaygın ama bu tür şeylere özentilik yapmak iyi birşey değil ya. Bence önemli olan kendi benliğini, özünü bozmadan birşeyler yapabilmek.
00 YorumlaGündem konusunda 415 cevap paylaştı. Valla çok haklı bence. Askerden geldiğim gibi evlenmediğime bin pişman oldum. İleri yaşlarda herkesin başından birsürü macera geçtiğinden, kah ruhunda kah bedeninde yaralar olduğundan insanların birbirine tahammülü çok az oluyo. Yani açıkçası 25/26 yaş barajını aşmış kızların neredeyse tamamına bekarlığı tercih ederim, ediyorumda şu anda.
00 Yorumla
+1 yıliki çıplak bir hamam demiş atalarımız, maddi durumu iyi olmayan evlenmesin arkadaş, bu çok net bir olgu, severek evlenip, yaşım geçiyor evlenmem lazım deyip evlenip sonrasında maddi manevi çöküntü yaşayan bir sürü evli çift var, boş ver yaşı filan, bir damla bile mutlu olmayacağını, olamayacağını hissettiğin anda al külahını önüne tekrar düşün, derim ben.
00 Yorumla
+1 yılBak bakalım 30 undan önce bir meslek sahibi olunabiliyor mu
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru bir tespit, Avrupada aile kavrami bu yüzden yok, ya cok gec evleniyorlar, ya da hic evlenmiyorlar, Avrupanin nüfusu gittikce yaslaniyor ve kücülüyor. Bircok yasli, evinde kimsesiz yanliz, ölüyor, koku komsulara yayilnca öldügü farkediliyor. TÜRK Kültürünü koruyalim, Avrupada bu Kültür zenginligi yok.
Ama bunlara anlamak icin egitimli olmak lazim. Almanyada ve Avrupada evlenme tesvik ediliyor, cocuk yapin en azindan 3 tane diye tesvik ediliyor, niye?26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@cicimxs Meslegi olan, egtitimi olan, calismak isteyein kimse Türkiyede issiz kalmaz, Iphone almaya siraya giriyor ama para yok diye aglayan dolu.
Cevap sahibi+1 yıl@cicimxs her önüne gelen mühendis, doktor olmak istiyor, ortalik mühendis kayniyor, is gücüne ihityac olan bir meselk secseydin bu sorunu yasamazdiniz, degil mi? simdide tabi mühendissin, mühendisligin altinda is begenmiyorsun. Evlenme, haklisin.
Cevap sahibi+1 yıl@cicimxs mühendis hanim, issizler evlensin demiyor, olayi polemik yapip siyasete cevirme.. Millet iside olsa, para kazansada aile kurmaktan kaciniyor, sorumluuga girmiyor artik, üniversitede rahat seks, niye evlensin, 30 yasina kadar zaten rahat seks, rahat bir hayat, niye evlensin degilmi?
Sorun issizlik degil, millet genclikte rahat yasami birakamiyor, 30 yasindan sonrasini, 40 yasindan sonrasini düsünemiyor, hep genc kalirim zanediyor.
doğru söylemis yaş ilerledikçe seçmek zorlaşıyor.
Ama bunun ekonomik durumu da var.
100 bin tl kılçıksız evlenme maliyeti 2000-3000 maaşla olacak iş değil.
Devlet olarakta sende bir el at evlendirin gençleri.. kuru kuru olmuyor.
Bazı ailelerde saçma sapan adetlerden vazgeçerse olur bu iş...00 YorumlaNeyle sayın cumhurbaşkanım neyle. Kızların çoğu herşeyi lüks olsun istiyor. Yok pahalı şeyler istiyorlar. Onca masraf nasıl karsilansin. Hele hele bide au anki şartlarda. Düzgün işin yoksa. Allah yardımcımız olsun. Genede hamd olsun halimize. Ne diyelim
00 YorumlaEkonomiyi düzeltsin önce insanlar gecinemiyor nasil evlensin insanlar issizlik bu kadar yüksekken yoksulugun ve acligin bu denli yükek oldugubi ülkede nasil evlenip cocuk dünyaya getirilir.. isyan mi etsin cocuk.. genc issizlik %27 tüm zamanlarin rekoru ve güvenceli is yok ciddi taseronlasma var millete akil verecegine önce sen ekonomiyi düzelt genc istihdami düzelt
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 dan önce bu ülkede çocuk bakabilecek maddi Özgür olunuyor muymuş bu ülkede? Gençler Avrupa’ya gitmek için can atıyor, her yolu deniyor. Maddi geçimsizlikten dolayı boşanan boşanana, neyine güvenip evlensinler? bir erkek çalışırsa yetmiyor artık, kadının çalışması için okuması gelişmesi lazım.
10 Yorumla
+1 yılPeki gençlerin çoğunun işsiz olduğunun, bırakın evlenmeyi bir ayı bile zor geçirebilecek kadar zor durumda olduklarının, milletin uçkurunun peşinde olmanın onun vazifesi olmadığının farkında mı bu adam?
12 Yorumla- +1 yıl
Evet hayat zor
- +1 yıl
Malesef
+1 yılBen insanın bir takım bahanelere sığınarak kendinden geçip, yanlış secimler yapmasına, çok eşlilik gibi bu tarz hareketler gostermesine ve basitlesmesine karşıyım. Onun dışında geçim zor keşke kolaylastirsada gerçekten evliliği düşünen insanlar rahatca evlenebilse.
00 Yorumla
+1 yılHerkes evlenmek zorunda değil ki ya millet istediğini yapar
31 Yorumla- +1 yıl
Yani yapar
Ulkenin nufus artiş orani sureklı düsmekte oldugundan kendilerince nüfus artırımını yükseltmek icin biseyler soyluyorlar işte...
Vatandaşın cebinde dügün yapacak para mı kaldı ki, nereye 30'undan once evlensin20 YorumlaBiz de senin gibi 80 milyarlık gelir yok ki be reis :/

Bir gün paramız olduğunda evleniriz merak etme :)
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBana da gemi alacak mı oğluna aldığı gibi (pardon gemicik git bankaya sana da versinler 500.000 dolar kredi sen de al demişti Kadir Çöpdemir'e)
Bana da Amerika-Maryland'de 140 metre daire alacak mı düğün hediyesi olarak.
Daha da yazarım da gerEnk yok00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılUtanmıyor musun bunları derken iş sağlamıyorsun evlilik için yardım etmiyorsun düğün masrafları fazla ev geçindirmek zor çok karmaşık ülke yaptın hayat pahalılığı üst seviyelere çıkartın adamlar nasıl evlensinler
82 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın! Utanmıyor musun dedin ya bende bir an bana söyledin sandım😊😊
Cevap sahibi+1 yılDalga geçiyor sanırım zannediyor ki herkes onun gibi tuzu kuru sarayda oturuyor bunu diyeceğine önce eflasyonu düşürsün sonra faturaları düşürsün iş sağlasın önce ekonomi düzeltsin sonra millet evlenir
Dogu da asker ölüyor bence sizin kafanızı karıştırıyor
52 Yorumla- +1 yıl
Ne konuda karıştırıyorki sence
- +1 yıl
askerlerb ölmez şehit olurlar gündemi degiştirmek istese daha farklı yöntem bulur asker sehit oldugunda bizzat arayıp sesiz sedasız taziye telefonu acıp bakanlarını kuvvet komutanlarını göndermez ya da bizzat kendi külliyeye davet verip kucaklaşmazdı bilip bilmeden konuşmayalım
+1 yılben onun hiç bir sözüne katılmıyorum bekarlıkdan memnunum eğer bu sözleri o söylediyse ya alay ediyor insanlarla ya da ülkenin durumundan bir haber insanların evlenecek maddi güçlerimi var işssizlik hat safhada nüfusun büyük bir bölümü açlık ve yoksulluk sınırının altında maaş alıyor millet aç kendine bakamıyor ne evlliğinden bahsediyosun sen diye sorarlar adama !!!
00 YorumlaOna ne oluyor? Hayırdır ya? Yetmedi mi yaptığı eziyet. Ne yani herşeye karıştığı şimdide bizim özel hayatımıza mı müdahale edebileceğini sanıyor? Şu adamı görmekten nefret ediyorum. Hiç ama hiç hazetmiyorum. Tüğlerim diken diken oluyor.
10 Yorumla
+1 yılHersey bu kadar pahalıyken 20 yaşında evlenecek parayi nerden bulucaz askeri ücret 2 bin ev kirası 700 tl kalan para ile hiç bişey yiyip İçmesen 10 seneye anca evlilik parası birikir ki iş bulmak zaten imkansız.
10 YorumlaBu adamın gerçekten kafayı yediğini düşünüyorum ONCA SORUN VARKEN EVLENMEYİ KONUŞUYORUZ gerçi kendisi günde 2 milyon ev harcaması (pardon saray harcaması) yaptığı için yoksul insanları anlayamaz.
11 Yorumla- +1 yıl
😊😊😊😊
+1 yılHayır, 30'dan önce hangi ara üniversite bitecek, askere gidilecek, işe girip hayat düzene sokulacak?
Ha dersek ki üniversite ne aw boş ver, o zaman olur, mümkün.40 YorumlaDüğün masraflarını karşılasın işsizlik kriz bitsin sonra evlensin insanlar
30 Yorumla
+1 yılBaşkan 30 ndan önce evlenin derken bazı gerekçeler göstererek evlenilmesinden yana olduğunu söyledi, tabiki hayat şartları v, s sıkıntı var ama, şimdilerde Messi gecimden once insanların bir birileriyle ahlaken gecine bilmesi gerek maddiyat üç olmazsa iki olur gecinilir, tutturmuslar bir özgürlük aldı başını gidiyor bakalm nereye kadarr
00 Yorumla
+1 yılCb. Is versin millete bak millet nasil evleniyor evlenmeyenler zengin zuphelri çapkınlık kispeti altinda zina yapiyorlar madem oyle evllik disi iliskilerden once yeni bir ahlak yasasi ciksin evli olan bekara veriyor evli evli yatip kalliyor insanlarimizda ahlak denen birsey kalmamis okullara ahlak dersi var ama
Aile de yoksa ahlak neylesin cocuk mal sahibine cekermis bir de sokaktaki eskortlari toplasin siginma evine versin is versin oyle agizdan atmayla olmuyor sayin baskanim vesselam.00 YorumlaGündem konusunda 497 cevap paylaştı. Torpilli ak troller işlere yerleşince biz de okuduğumuz bölümden havamızı alıyoruz. Sonra da reis efendi böyle dalga geçiyor. Allah zulme uğrayanlarla birliktedir...
20 YorumlaValla nafaka yasalarına veya onların uygulanış biçimine bakınca, evlenen erkek salağın malın önde gidenidir diyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
Niye
- +1 yıl
https://www.instagram.com/p/B36h96xnIOy/
https://www.instagram.com/p/BxMMsBvnC5M/
https://www.instagram.com/p/BuL8Sssnh9E/
https://www.instagram.com/p/BtlT-YOHbwQ/
https://www.instagram.com/p/BsiprWIHm1m/
Daha fazla olay var da bu kadarı yeterli. Yasa umrumda değil, bunlar uygulanışının bir kaç örneği. Erkeğe evlilik zulümdür. Salak olmak lazım evlenmek için.
Gündem konusunda 375 cevap paylaştı. Yaş olayına gelmeden önce doğru insan ve doğru zaman gerekir. Doğru zamandan kasıt "birikim " Öyle kolay değil evlenmek ev kurmak mobilyası düğünü takısı uzaktan bakınca birini bulup evlen denir sanki manavdan iyi patates seçiyoruz.
10 Yorumla
+1 yılİslam dinine mensup iseniz istediğiniz güvendiğiniz hocaya müftüye alime sorun
Doğum, evlilik ve ölüm tarihi değişmez. Bunlar kaderde yazılmıştır.
Yani vakti gelmeden evlenemezsin vakit 17 de de gelir 50 de de gelmeyebilir.00 YorumlaBence bu evlenme yaşı insanın durumuna ve yaşadığı şeylere göre değişir benim akranlarım evlendi ama ben evlenebilecek durumda değilim evde kalırsam da kalırım yapacak bir şey yok hiç değilse mutsuz bir evlilik olmasın
00 Yorumla- Devamını Gör (271)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat