• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Evlilik hazırlığı yapan bir kadının ne kadar birikimi olmalı?

PsychoBabble
PsychoBabble Takip Et
Master Yaş: 34
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
61
Yapay Zekaya Sor
İşte çeyiziydi (hiç yapmadığını farz edersek) nişanıydı kınasıydı bilmem nesiydi ev düzmesiydi. Ne kadar birikim olmalı sizce?
Nişan Soruları Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Ayarsız-06-
    Ayarsız-06- Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 50%
    +1 yıl

Bu göreceli bir kavram. Mesela şu an bunları yapmak için düğün, nişan, ev dizmek, salon kiralamak, yeme içme vs derken en düşük maliyet 80-100 bin civarı tutuyor. Bunların birazını eşime yardım için karşılayım derseniz uygun görülmeye bilir. Ama düğün sonrası takıları verip borçalarımızı kapatalım derseniz daha uygun olur. Geleneklerde kız tarafının alması gereken şeyler oluyor yatak odası takımı ve ya yemek odası takımı gibi. Bunları kast ederek diyorsanız 5 bin liradan başlar. 20 bine kadar yolu var. Ama çeyizim hiç yok birde gelenekte almam gereken şeyler var diyorsanız en az 40 bin civarı tutar. 2 ay önce personelim olan bayan bu konuda bir alışveriş yaptı. Çeyiz dizdi. Mutfak elektronikleri (beyaz eşya hariç) oya dantel ıvır zıvır , yemek odası takımı, yemek takımı, tencere, çatal bıçak, örtüler nevresimler, perdelik kumaş vs aldı ödediği net rakam 47 bin civarı tuttu. Ufak kendi halinde bir kına maliyeti 3 bin civarı tutar. 50 bin diyelim düz hesap. Alınan şeylere göre + - olabilir.

1
    2 Yorumla
    • 48382727
      48382727
      +1 yıl

İyide artık kimse çeyiz istemiyor nie alsınlar

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

@48382727 istemiyor ise almasınlar ben sadece soruya cevap verdim bilgimi aktardım al alma diyemem yani: )

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Rayan2
    Rayan2 Takip Et
    Master Yaş: 50
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.

1 elin nesi var 2 elin sesi var. Demiş atalarımız. El ele verin. Gerekli olanların listesini yapın. Kaç TL ediyor ona bakın. Sonra cebinizdeki paraya bakın. Cebinizdeki paraya göre alacağınızı alın. Gerisini zamanla alırsınız. İlla ki şu kadar olacak diye 1 şey yok

4
    0 Yorumla
  • SilgisiOlan
    SilgisiOlan Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 83%
    +1 yıl

Çeyiz dediğin tekstil ürünleridir grnelde. Dantel falan artık gereksiz, kimse almıyor. Mutfak masası örtüsü , karyola örtüsü gibi mühim şeyler gerekli sadece. Bu tip şeyleri iyi ve uygun fiyata yapan birisine yaptır daha uyguna geliyor. Ben yaptırıyorum 1200 civarı tutuyor ( masa örtüsü takım - yatak odası takım) ama hazırlara bakıyorum hem kumaşı kötü hem dr pahalı.. Yatak odası kız tarafına aittir ( en ucuzu 5000 tl) Mutfakta da elektroniklere alacağın marka orta segment kalitedeyse (min 5 bin tl ) . Kaşık çatal tencere takımı ( Ben aryıldızda ( 6.500 tl ) ye set aldım. Genelde Karaca falan alıyorlar , Aryıldız daha iyi. Ama marka istemezsen de minimum ( 4. bin tl) ye işi bitirirsin.. Süpürge tarzı küçük ev aletlerini de set olarak kampanyalı ürünler var ( 3-4 bin tl ye var diye biliyorum)
    İşte geri kalanları da erkek tarafı genelde yapar, hatta evlenirken hepsini yüklenen erkek tarafı da olabiliyor onu anlaşarak yaparsın ama minimum 12 bin tl gerekiyor..

1
    4 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Çok teşekkürler :)

Yorumla
    • SilgisiOlan
      SilgisiOlan
      +1 yıl

Nişanlıyım da oradan biliyorum..😀 Şuanda 3 4bin harcama yaptım , ayrıca 6.500 de taksit ödüyorum.. Daha yatak odası alma meselesine gelemedim..😀

Yorumla
    • doyamıyorum
      doyamıyorum
      +1 yıl

10.000 rl maaş alıyon heralde sen

Yorumla
    • SilgisiOlan
      SilgisiOlan
      +1 yıl

@doyamıyorum Hayır , asgari ücretle çalışıyorum. Ama birikmişim vardı.

Yorumla
  • Sorup_Kaçtım
    Sorup_Kaçtım Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 68%
    +1 yıl

Abi kadın neden para biriktiriyor? Ben kendi ailemde hiç para biriktiren kadın duymadım. Hep ailesi ve kocası karşıladı. Ben çeyiz de bilmem dantel de bilmem örtü de bilmem. Benim hiç çeyizim yok anneannem güya yapıyormuş bir şeyler de verir mi vermez mi bilmiyorum annemle arası kötü vermezse de canı sağ olsun. Benim çeyizden anladığım şey beyaz eşya buz dolabı çamaşır makinesi fırın ocak televizyon (şart değil) köşeli olan koltuklardan olsun 2 normal halı 1 antre halısı olsun 3 tencere 6 tabak bir takım çatal kaşık takımı olsun 6 bardak olsun yeter A-M-K ben zaten para mara biriktirmem.

3
    13 Yorumla
    • rulinggirlls
      rulinggirlls
      +1 yıl

Sakin ol şampiyon :D

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Ananne ile anne arası kötü olsa da söz konusu torun olunca akan sular durur. Düğün cenaze bayram küslerin barışmasına vesiledir. Diğer konuda biriktirip biriktirmemek sana kalmış.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

1- Neden kadın para biriktirmesin? Bir ev senin olacaksa, orada sen yaşayacaksan bu eşyaların parası senin de cebinden çıkmalı, erkeğe bu kadar yüklenmenin gereği yok evlilik 2 kişi arasında olan bir şey.
      2- Çeyizden kastım örtü dantel değil, senin de anlattığın gibi olan şeyler.

Yorumla
    • Sorup_Kaçtım
      Sorup_Kaçtım
      +1 yıl

İyi de ben ailemden kendi yaşıtım olup da evlenenleri de gördüm. Annemde teyzemde hiçbir şekilde kendileri para biriktirip de çeyiz meyiz yapmadılar. Onların yerine anneleri babaları yaptı. Ben birkaç kez babama baba ben atanınca ev kredisi çekeceğim hemen dedim. Maaşımla öderim dedim babam da neden dedi ben de hayatta güvencem olsun dedim babam da ben niye ev kredisi çekeceğim de ev alacağım diye uğraşıyorum o zaman diyor. Bu konuyu da sordum çeyiz meselesini falan o da evet anne babalar oturup görüşüp paylaşıyorlar dedi. Bilmiyorum. Ha biriktirmek gerekiyorsa almak gerekiyorsa evlendikten sonra çalışarak da alırım. Ama ben kendime şu an evliliği uzak görüyorum. Sevgilim yok evlenecek ciddiyette bir ilişkim yok. Hala ailemle yaşıyorum. Öyle şeyleri alsam bile ev kiralar öyle yaşarım. Kendim kullanırım.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

İyi de herkes o kadar şanslı değil. Benim babam yok, ne yapayım kocamın eline mi bakayım babam yok diye? Bir şekilde bir birikimin olursa ilerde zorlanmazsın bence. Kendi fikrim :)

Yorumla
    • rulinggirlls
      rulinggirlls
      +1 yıl

Kimseye bel bağlamayacaksın. Kendi paranı kendin kazanacaksın kardeşim. Rahat bir hayat istiyorsan bu böyledir.

Yorumla
    • Sorup_Kaçtım
      Sorup_Kaçtım
      +1 yıl

@rulinggirlls

Yorumla
    • Sorup_Kaçtım
      Sorup_Kaçtım
      +1 yıl

@rulinggirlls doğru dedin de zaten mesleğim var üniversite mezunuyum iş yok. Öğretmenim. Atanamadım da özel de malum az çok haberiniz vardır. Hiç güvenilir değil mecbur devlet.

Yorumla
    • rulinggirlls
      rulinggirlls
      +1 yıl

@Sorup_Kaçtım doğru, haklısın..

Yorumla
    • Sorup_Kaçtım
      Sorup_Kaçtım
      +1 yıl

Eskiden kocamın eline mi bakayım dedin ya eskiden ben de öyle düşünüyordum da artık düşünmüyorum. Fikrim değişti. Sen o adamla evleniyorsan, çocuk dünyaya getirip hem kendine hem ona hem çocuğuna bakıyorsan evi çekip çeviriyorsan o adam sana da çocuğuna da elinden geldiğinin en iyisi neyse o şekilde bakmak zorunda. Ben erkeğim ben şöyleyim ben böyleyim diye gezmesini biliyorlar. Yani ben seninle evliysem kuaför için senden para alacağım, kıyafet için bakım için senden para alacağım. Kimden alacağım? Çalışsam da çalışmasam da bu böyle. Medeni kanunda da yanılmıyorsam ailenin reisi erkek diye bir tanımlama var. Değişti mi değişmedi mi bilmiyorum. Yine bir erkeğin karısına çocuklarına bakmaması, kadın çalışsa da çalışmasa da boşanma sebebi.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Bence itici bir durum. Ben şu anki halimle bile annemden para almaya çekinirim. Çalışan bir kadının kuaför için kocasından para alması bence komik.

Yorumla
    • Sorup_Kaçtım
      Sorup_Kaçtım
      +1 yıl

Evlendikten sonra imam nikahı yapacak mısınız yoksa sadece devlet nikahı olacak mı? Benim gördüğüm çevremde imam nikahı da olur sonra da resmi nikah yapılır. Böyle olacaksa eğer yine o adam sana bakmak zorunda senin hem maddi ihtiyaçlarını hem de kadınlık ihtiyaçlarını gidermek zorunda erkekler karılarına “KADINLIL GÖREVLERİNŞ YAPMIYOR” diye boşanma davası açabiliyorlar ya da aldatmayı kendilerine hak görüyorlar. Senin de erkekten “KOCALIK GÖREVLERİNİ ERKEKLİK GÖREVLERİNİ” yapmasını beklemek hakkındır. Ben de eskiden senin gibi düşünüyordum ama değil. Doğru olan bu. Ben kendi ailemin, çevremin ahlak anlayışı, düzen anlayışı, aile anlayışı dışında bir hayat süremem. Ben kocamın ailesinin çevresinin ahlak anlayışının dışında bir hayat süremem. Bu kurallar onun ailesinde de çevresinde de geçerli.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Doğru kişiden kişiye değişir. Kadınlık görevi erkeklik görevi diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum ben. Para mara biriktirmem diyerek kolaya kaçmışsın buna kılıf bulmuşsun sen sadece, kanundu dindi altını doldurmaya çalışıyorsun. Sen çalışıyorsan, eşini kul köpek gibi kullanıp her ihtiyacını ondan karşıladığında paranla ne yapacaksın, arkadaşlarınla mı yiyip içeceksin? Evlilik 2 kişiliktir, 2 kişinin de emeği gerekir. Senin dediğin şey sadece kocanın bu evliliği yürütmesi demek. Hala itici kusura bakma.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

64

Cevap

71

Cevap

• Ehlivukuf
    Ehlivukuf Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Gündem konusunda 2,4b cevap paylaştı.

En az 20 bin.
    Bu biraz konsepte de bağlı. Kuzenim düğün yaptı kına organizasyonu tuttu yer falan da yok içinde 10 bin sadece onlara verdi 6 sene önce falan

1
    0 Yorumla
  • Lovegood
    Lovegood Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl

Bunu daha çok erkek düşünmeli bence bizim geleneklerimizde düğünü yapacak olan erkek tarafıdır kadının kendi özel isteklerini karşılamak için bir miktar parası olabilir ama düğün masraflarını kadın ödemez diye biliyorum 😊

2
    2 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Çeyiz, nişan, kına vs bildiğim kadarıyla kadın tarafından yapılıyor. Ama yapılmasa dahi evlilik tek taraflı değilken karşı tarafı bu kadar zora sokamam zaten :)

Yorumla
    • Lovegood
      Lovegood
      +1 yıl

Nişan kız tarafının karşıladığı bir şey doğru ama düğün daha çok erkek tarafının ilgilendiği bir konu o halde sen nişan ve kına masraflarını karşılayabilirsin çeyiz konusuna da gelince eskisi gibi bir önemi yok açısı çeyizin evlendikten sonra mutfak ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz zaten örgü dantel ve işleme tarzı el işiler de eskisi kadar önemsenmiyor maalesef 😊

Yorumla
  • Gözdehatun30
    Gözdehatun30 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 53%
    +1 yıl

O parayi biriktirene kadar oo.. Bence bu torenleri ya da ev kurma olayını cok abartıyoruz. Eskiler anne babalarimizin hic bir şeyleri yokken evlenip birlikte yapmislar ama biz simdi ki gençlik her sey hazir borcsuz evlenelim kafasindayiz. Bence her sey ortaklasa olmali diye düşünüyorum.

3
    6 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Fabrikatör ise borçsuz evlenir. Babadan ev falan kalırsa az borçla evlenir.
      Borçsuz imkansız yoksa

Yorumla
    • Gözdehatun30
      Gözdehatun30
      +1 yıl

@Ayarsız-06- elbette imkansiz

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

borçsuz evlenmek bence mantıklı olan ama. Eskiden bu kadar zorluk yoktu şimdi anaokulunda çocuğun bir makası bile 50 tl. Hangisine yetişeceksin ki

Yorumla
    • Gözdehatun30
      Gözdehatun30
      +1 yıl

Zaten borcsuz evlenebilen evlensin ama sahsen benim oyle bir seyim olamiyor ne yazikki:) anne baba parasi yiyemeyen ve su anda da ev gecindiren biri olarak :) evlenmek üzereyim ve bir sekilde borclu evlenicez ama ben bunu sorun etmiyorum zamanla her sey oturur.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Ben de öyleyim ama birikimim var çok şükür :)

Yorumla
    • Gözdehatun30
      Gözdehatun30
      +1 yıl

Mutluluklar o zaman :))

Yorumla
  • swmasall
    swmasall Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl

Valla çeyizi birden toplu alıyım dersen zorlar seni sana tavsiyem mutfak eşyalarınla başla sonra yatak odası eşyan ıvır zıvır bunları taksitle al al at kenera sonrada birikim yaparsın ama hepsi birden olsun dersen çok zor kızın çeyzi erkek tarafından göze gelmiyo pek ama bir yemek takımı 4 bin ki sadece bir takımlada olmuyo biliyosun o yüzden taksite gir başla derim

3
    5 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Tam eski anne kafası işte. Eskiden anneler kızlarına öyle çeyiz hazırladı

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

ya bir şeylerden başlamak istiyorum ben de ama alsam nereye koyarım derdi de var.

Yorumla
    • swmasall
      swmasall
      +1 yıl

Olsun illa bulunur yer Benim yer yoktu evde odamda bir köşe belirledim koli koli dizdim tavana kadar başladınmı bikere devsmı geliyo

Yorumla
    • swmasall
      swmasall
      +1 yıl

@Ayarsız-06- eskilerde alım gücü daha fazlaydı üstelik bir kerede 40 bin çeyze verilirmi çok para

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Veriliyor. Ha parça parça vermişsin ha bir kerede fark etmiyor. Eskiden de şimdide alım gücü hep azdı kimse kendini kandırmasın :) Alım gücünün alt kesimde yüksek olduğunu hiç görmedim. 43 yaşıma kadar.

Yorumla
  • Yesimcik__
    Yesimcik__ Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 57%
    +1 yıl

O kadar değişen bir kavram ki. Nişan evde kolaylıkla halledilir aslında max 1000 TL'ye ama dışarda yaparsan 5bin tutar ortalama bir nişan. Kına da yapmam ben ya da evde yapabilir ama dışarda yaparsa 5bin de kına tutar. Ev düzmesi diyince kız evi yatak odası takımı alır ve beyaz eşyaların bir kısmını alır. Yatak odası takımı 6bin buzdolabı 3bin TV 2bin desek onları alsa 11bin de ordan gelir 21bin yapar. Damatlık falan gibi diğer masraflar da var desek 25 bin. Evde yapan kişi için de 10 15 bin arası.

1
    0 Yorumla
  • Kara_biberim404
    Kara_biberim404 Takip Et
    Guru Yaş: 106 , eic 54%
    +1 yıl

İlk evliliği olup olmamasıyla, yaşla ve hayalinde neler olduğuna göre değişken bir konu bu...
    Kimi için adetleri hiç eksiksiz yerine getirmek herşeyden önemliyken bir diğeri için bu konu 2. hatta 3. sıradadır.
    En yakınlarının davetli olduğu bir nikah töreni ve ardından en sevdikleri yerde yenilen bir akşam yemeği ve sonrasında evlerine gitmek ve belki ertesi gün belki 1-2 gün sonra balayına çıkmak çok daha değerlidir..
    Dediğim gibi, kişinin ve karşısında ki kişinin anlaşması ve ne istediklerini bilip anlaşmasıyla ilgili bir konu...

1
    0 Yorumla
  • makyavelist_hatun
    makyavelist_hatun Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 72%
    +1 yıl

en az 20 bın. yatak odası takımı 4 bınle 10 bın arası degısıyor. Mutfak esyaları toplamda 6 bın falan edıyor. Nısan guzel olsun dersen 4 bınden asagı olmaz ortalama olsun dersen 2 bın falan olur bır de elbıseler var tabı normal bır nısanlık bın tlden baslıyor ıstanbulda fatıh ve bakırkoye gıtme derım 2bınden asagı yok cunku. Onun dısında kına gecesı mekanı otel vs dersen kadınlar arasında olurda ıyı bır mekanda 8 bınden asagı yapamazsın kına gecesı organızasyonlar 1500 2000 tlden baslıyor , dj , kaftan falan pakete dahıl oluyor bazen. ortalama bır mekanda yapacak olursan yıne 2 bın falan tutar kaftanı kıralamanı tavsıye ederım kına elbısesı alacaksan da en az 500 tlyı gozden cıkarman lazım.

1
    4 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Bu yatak odası olayı fiks mi yoksa isteğe bağlı mı çözemedim ben bazı kısımlar geleneğimizde yemek odası takımı diyorlar bazıları yatak odası takımı diyorlar bazıları da salon takımı kız tarafı yapar diyorlar. Gerçek olan hangisi

Yorumla
    • Biryolunyolcusu
      Biryolunyolcusu
      +1 yıl

@Ayarsız-06- yöreden yöreye değişiklik göstermekle birlikte genelde yatak odası ve oturma odasını kız tarafı alır. Mutfak ıvır zıvırları da aynı şekilde. Nişan/kına masrafı da kız tarafına aittir.

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

@Biryolunyolcusu anladım teşekkürler. Mutfak ıvır zıvırını biliyorum da nişan kına ve diğerlerini şimdi anladm

Yorumla
    • makyavelist_hatun
      makyavelist_hatun
      +1 yıl

Isteyen istediğini alır aslında ama genelde yatak odası ve mutfak kıza düşer

Yorumla
  • saçmabirkişilik
    saçmabirkişilik Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 81%
    +1 yıl

Bence biraz fazla abartmaya başladık bu hazırlık mevzusunu. Evlilik hazırlığı demek, evlendikten sonra taşınacağın evde süreceğin hayatı kolaylaştıracak teferruat demektir. Gerisi nekadar cafcaflı bir düğün istediğine göre değişir. Bir bilgim yok, çünkü ben Türkiyede evlenmedim, nişan yapmadım, söz yapmadım. Gelinlik, düğün salonu ve annemin bana hediye diye aldıkları dışında bir masrafım, bir birikimim yoktu.

1
    1 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Eskiden kız anneleri kızları ufakken başlardı çeyiz dizmeye. 20 sene yavaş yavaş toparlardı. Kız evlenince evden sandık sandık çeyiz çıkardı. O yüzden pek dokunmazdı. Ama şimdi çeyiz olayı kalmadı herkes birden alıyor ondan evlenenlerin beli biraz bükülüyor.

Yorumla
  • MahPeyker_k
    MahPeyker_k Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 41%
    +1 yıl

Nişan çok gereksiz kına da orta maliyetteee hazırlanabilir düğün biraz masraflıdır ama katmıyorum. Çeyiz 10 bin tutar damada hediye 5 bin olsa perde ve koltuk takımı vs da alsa 10 bin de öyle 30 bin civarı

1
    1 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

evet ben de nişanı gereksiz buluyorum :/

Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 5,3b cevap paylaştı.

Bu konuda rakamlar çok değişken olur. Bence yeni evlenecek bir çiftin ev eşyası , düğün masraflari, balayi.. vs tüm extralar için toplamda100-150 bin civarı bir paraları olmalı. Ideal olani ise 1 yıl işsiz kalınacağını düşünerek fazladan da bir paralari olmalı.

1
    0 Yorumla
  • gokantemur
    gokantemur Takip Et
    Master Yaş: 52 , eic 88%
    +1 yıl

Evlilik hazırlığı yapan çiftin kenarda 100 bin TL si olması lazım bence.. hayat o kadar pahalandı ki ve herşey ateş pahası.. Gelinliği - nişan kıyafeti - kuaförü - ev eşyası - düğün salonu veya nikah işlemleri için harcananlar - daha görünmeyen hesapta olmayan bir çok masraf.. Bir evin eksiğide hiç bitmez zaten.. Çeyiz olayına girmeyin bile. Hiç uğraşmayın her şeyin hazırı var satılıyor taksitle alabilirsiniz eşinizin ve sizin zevkine göre hemde.. 👍

1
    0 Yorumla
  • Kutlamış
    Kutlamış Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 48%
    +1 yıl

Yapacağın masraf senin isteklerine göre değişir iline göre değişir adetine göre değişir değişir babam değişir ama günümüzde angajman kuralları dahilinde yapılan bir evliliğin sıfırdan alacaksak 150 bin TL civarına mal olabiliritesi yüksek erkek kadın toplam maliyeti bu sen kendine ne kadarını ayırırsan zaten hepsi eşlerin her ikisine kaçtığı için ben toplamdan girmek istedim Allah kolaylık versin

1
    0 Yorumla
  • üçköpük
    üçköpük Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29 , eic 41%
    +1 yıl

30.000 yeter bence.. 10 U nişan için 10 U ceyiz ve mutfak esyaları için 10 U da bir gece kız evindeki düğün ve kına gecesi için. Şahsen ben 20 yi gözden cıkardım ve nişan töreni yapmıcam. Sözü de 1000 liradan daha aza mal etmeyi düşünüyorum

1
    8 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Söz nişan bir arada yapılıyor ya, yani hem isteme oluyor hem nişan. Böylesi de yapılabiliyor dimi?

Yorumla
    • üçköpük
      üçköpük
      +1 yıl

Tabi. Ben evde yapıcam. Sadece cok yakınlarının geldigi 20 kişilik bir tören. Kız isteme ve yüzüklerin takılması. Adına söz de nişan de ne dersen artık ☺️
      Cok masrafa gerek yok. Ona vereceğimiz paralara evimize eşya alırız diye düşünüyorum

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Yani aynen gelecek adam düğünde gelir zaten ekstra nişana bence de gerek yok. Çok teşekkürler :)

Yorumla
    • üçköpük
      üçköpük
      +1 yıl

Rica ederim sen düğün hazırlığı mı yapıyorsun

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Hazırlık yapıyorum demeyelim de ufaktan plan var diyelim :D

Yorumla
    • üçköpük
      üçköpük
      +1 yıl

Aynı ben 🙈

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Valla daha kesin bir şey yok yine stresleniyor insan :D

Yorumla
    • estetisyenemel7
      estetisyenemel7
      +1 yıl

Sen hafıflerdesın canım en az 50bın

Yorumla
  • cherish_
    cherish_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

öyle "yok en az 50bin, yok 30bin" filan değil. direkt meblağ verenler hayatlarında o söyledikleri parayı bir arada görmemişlerdir. gelelim sorunun cevabına; kişinin ya da ailesinin gelir durumu ya da kazancı ne kadarsa ona uygun bir birikimi olmalı bence.

2
    0 Yorumla
  • leydigodiva
    leydigodiva Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 31%
    +1 yıl

Ne birikimi ya insanlar niye bu kadar kasıp önemsiyorlar anlamıyorum. Evlenmek için serveti israf olarak görüyorum.

3
    4 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

israf değil, eve çamaşır makinesi de mi almayalım?

Yorumla
    • leydigodiva
      leydigodiva
      +1 yıl

Onlar ihtiyaç çok kasmaya gerek yok ihtiyaç olanlar alınır geçilir. Ama nisanmış, düğünmüş gereksiz harcamaymış balayıymış bunlarda aşırıya kaçmak saçma

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Alınır geçilir de birikimi olmayanlar için ev düzmek kolay değil. :)

Yorumla
    • leydigodiva
      leydigodiva
      +1 yıl

Tamam değil evet ama şimdiden birikim yapmak da saçma yani. Nişanlılar için demiyorum tabi benim demek istediğim şey millet olarak süsü çok seviyoruz düğünlerde o kadar gereksiz harcamalar yapılıyor ki anlatamam adet, gelenek, görenek ayağına sırf başkaları övsün diye belki de sosyal medya için saçma sapan şeyler çıkarıyorlar.

Yorumla
  • _Delikanli_
    _Delikanli_ Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

En az 50 bin lira...

Ülkede ucuz bir şey kalmadı, eskiden olsa 25 30'a işi kurtarırdı belki ama orta halli bir şey için en az 50 kağıt lazım.

1
    0 Yorumla
  • suny1
    suny1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 70%
    +1 yıl

50 bin liran yoksa sakın kredi falan çekme olduğu kadar artık en gereklileri al gerisini elin bollaştıkça alırsın hem eşinde yardım eder kimse ile de yarışa girme herkesin bütçesi farklı millet 300 bin de harcar 500 bin de sen kendini biliceksin.

3
    0 Yorumla
  • 54srp
    54srp Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl

Akıl birikimi olmalı çünkü o daha çok lazım oluyor 😂☺️

3
    1 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

var o çok şükür ama akılla ev düzülmüyor :D

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Açıkcası kına yapmayı düşünmüyorum. bir meyhanede rezerve yapıcaz herkes kendi cebinden verir güzel bir kutlama yaparız. Dansözlü filan. İsteme söz beraber olur nişanda güzel bir kafeyi kapatır belirli insanlar gelir o şekilde yaparız yeterli fazla şeye gerek.

1
    0 Yorumla
  • DemokratGenç
    DemokratGenç Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 36%
    +1 yıl

Bir düşün masrafının yarısını karşılayacak kadar parası olmalı en az. Toplum her şeyi erkeğin sırtına yüklüyor. Bu ülkede evlenmeyi kimseye tavsiye etmem ancak illa evlenecem diyorsa her şey ortaklaşa yapılmalı.

2
    0 Yorumla
  • cosmicvosvos
    cosmicvosvos Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Çeyizi eşle beraber alırız, evi eşle beraber dayayıp döşeriz, nişan kına düğün olmasın mümkünse küçük bir aile yemeği yeterli. Çok da para etmez ya ❤️

1
    6 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Yani normal birşey bu dedikleriniz için 120 bin. Yemekli davet 10 bin desen 130 bine bağlarsın sen işi güncel rakamlarla

Yorumla
    • cosmicvosvos
      cosmicvosvos
      +1 yıl

Her şeyi tam takır almasak da olur ki ev için, yavaş yavaş kazandıkça alınır. Zora sokmadan

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Küçük bir aile yemeğini kabul eden aile varsa ne güzel. :)

Yorumla
    • cosmicvosvos
      cosmicvosvos
      +1 yıl

Neden olmasın

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Günümüzde düğün isteyenler genelde evlenenler değil, aileler oluyor çünkü. Çocukların mutluluğunu görmek için küçük bile değil büyük bir düğün istiyorlar.

Yorumla
    • cosmicvosvos
      cosmicvosvos
      +1 yıl

Bunların hepsi gösteriş işte

Yorumla
  • oyunadamı
    oyunadamı Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 33%
    +1 yıl

Kadın da birikime gerek yok. Sadece yatak odası takımı ve damatlik alacak parası olsun yeter.

2
    12 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

çeyizi nişanı kınası?

Yorumla
    • oyunadamı
      oyunadamı
      +1 yıl

Çeyiz için para birikimine gerek yok, doğduğu günden itibaren annesi ablası ya da kendisi düzer çeyizini. Nişan kına olayına gelince başında ki babası ne güne duruyor? Ha bunların dışında kızın annesi ablası babası kimsesi yoktur, o zaman bir miktar birikim isterse yapar, diğer türlü erkek temin etmek zorundadır. Hangi ilde yaşıyorsunuz bilimiyorum ama bizim buralarda evlenmek erkek tarafı için çok zor.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Annem ya da ben çeyiz düzmedik hiç, gerek görmedik her şeyin modası geçiyor birkaç seneye. Babam yok. Kendim yapıyorum her şeyi yani. İstanbuldayım.

Yorumla
    • oyunadamı
      oyunadamı
      +1 yıl

Anladım. Sen haklısın modası geçer doğrudur. Fakat yine de basında baban olmadığı için, evleneceğin kişi anlayışlı olursa pinti karaktersiz biri değilse, sana 1 kuruş para harcatmaz zaten. Ben şahsen evleneceğim kıza sorarım bunları eksiği var mı? Nişan da kına da giyeceği hayal ettiği kıyafeti alabilecek mi? Alamicaksa bizzat ilgilenirim.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Ben istemem ama onu :) Çalışıyorum param var biriktiriyorum, niye onu zora sokayım durduk yere

Yorumla
    • oyunadamı
      oyunadamı
      +1 yıl

Zora sokmakla ilgisi yok ki, o benim hayat arkadaşım olacak. Onun hayalindeki kıyafeti giymesini sağlarım. Gelinlik giyemediginde üzülmez mi? Kına ve Nisan da giymek istediğini giyemezse yine üzülür benim sevdiceğim 😊🌹 ayrıca sen çalışıyorsun, imkânı olmayan birisi için dedim sadece. Senin için konuşacak olursam en az 30 bin olmalı cebinde.

Yorumla
    • Naletolasıcaadam
      Naletolasıcaadam
      +1 yıl

Dostum düşüncelerinde çok iyimserlik görüyorum öncelikle iyi birisin ama yapma böyle bence, abi ne kadar çok seviyorsunuz götünüze leylek girmesini zengin isen bile bu kadar olmasın kanka örf ve adet diyerek bir sürü borcun altına girmek zorunda mıyız bak ne kadar karakterli bir kadın kendi ayakları üzerinde duruyor yapmayın böyle hayat müşterek

Yorumla
    • oyunadamı
      oyunadamı
      +1 yıl

Benim param pulum varsa onun hayallerini yıkmaya ne gerek var? Herkesin görüşü kendine yani.

Yorumla
    • Naletolasıcaadam
      Naletolasıcaadam
      +1 yıl

Paran pulun varsa örf ve adetlerin insanların cebini sikmesi umrumda olmaz tabi çünkü paran var ya ekmek bulamayan pasta yesin demekten başka bir şey degil bizlere bir farkındalık lazım senin gibi düşünenler bu işi zorlaştırıyor

Yorumla
    • oyunadamı
      oyunadamı
      +1 yıl

Kapasiten varsa kızı kendine aşık edip, nişan düğün yapmadan evlenirsin koçum. Bu ülkenin ekonomisi nasıl sence iyi mi? Değil mi?

Yorumla
    • Naletolasıcaadam
      Naletolasıcaadam
      +1 yıl

Ülkenin ekonomisi kötü dolar aldı başını gidiyor ama konu bu değil sen kadın doğasını bilmiyorsun sanırım kadınlar romantik takılan realisttir sen ve bir çok hem cinsim ise realist takılan romantik abicim aşık olmak diye bir şey yoktur aşık etmek diye bir şey hiç yok sana akıl vermek gibi bir düşüncem yok ama bu düşünce tarzınız biz erkekleri zora sokuyor düğüne harcayacagin parayla git küçük bir yurt dışı gezisi yap ilber ortaylı bile aynısını diyor

Yorumla
    • oyunadamı
      oyunadamı
      +1 yıl

Bu bizim düşüncelerimizle kalıplaşmiş bişey değil. Bazı kızlar düğün istemezken bazıları ister herkes farklı anladin mi? Bu durumda da, kıza çok düğün istiyorsan kendi parasıyla düğün teklif edebilirsin. Çağdaşlık bunu gerektiriyor dimi sonuçta.

Yorumla
  • RRRaskoInikov
    RRRaskoInikov Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 35%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 703 cevap paylaştı.

Net 100.000
    Lüks şeyler istiyorsa tabi.
    Bizde düğünü iki taraf birlikte yaparsa evin beyaz eşyasını erkek alır mobilyaları kadın.
    Düğünü sadece erkek yaparsa tüm evin masrafını kız tarafı öder. Kısaca %50 %50 paylaşırlar.

1
    2 Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Ben 600 biriktirebildim 🤷🏻‍♂️

Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

600 tl :D

Yorumla
  • xsoytarıx
    xsoytarıx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 69%
    +1 yıl

Bizde erkek karşılıyor. Bizim burası beleşci qa sgsh.
    Erkekte zaten ev varsa hemen evi kızın üstüne yapcan derler arabada aynı ddd si. ktimin yeri ya

2
    5 Yorumla
    • Theoneh2oltan
      Theoneh2oltan
      +1 yıl

Hangi il orda evlenem knk

Yorumla
    • 48382727
      48382727
      +1 yıl

Nerelisin nere ora

Yorumla
    • xsoytarıx
      xsoytarıx
      +1 yıl

Mal canın yongasıdır derler bilirsiniz hee işte bizim burda evlenirseniz eğer adamı bırakma durumunda üstüne birde mallara çökerseniz canınız yüksek iktimal biri tarafından yani o nun tafandan zarar görür veya alınır. Buralar riskli kızlar d. Sonuç evlenirseniz boşanamassınız ev araba zaten erkek tarafından güven verme amacı ile verilir malımı arabamı evimi veririm ama hatunuda ömürlük alırım bırakmam anlamına gelir. Günümüz çağından yeni insanlara pek uymuyor malum canı sıkılan boşanıyor ve ya 2 tartıştı diye. Bizim burda samimiyet harbilik var. Yanlış anlamayın kadına zulüm olmaz olanıda dövüyolar d adamı d ve pişman olur yani bir adam tarafından zulüm olursa. Genelde buranın adamı dışarda sert içerde layt takılır karıcı lan bizimkiler d

Yorumla
    • 48382727
      48382727
      +1 yıl

Hangi il ora

Yorumla
    • Theoneh2oltan
      Theoneh2oltan
      +1 yıl

Aynrn neresi yaa ben hazorım😂

Yorumla
  • Sıla0607
    Sıla0607 Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Aklı varsa hiç biriktirmesin bence.. dugunu kendinize yapın elalem ne der’e değil

1
    2 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

düğünden bahsetmedim ki ev içi şeylerden bahsettim daha çok :)

Yorumla
    • Sıla0607
      Sıla0607
      +1 yıl

Yorumlarda birisi kına ekininden bahsetmiş te ona istinaden dedim. Ayrıca eşya da aynı yemek odası vitrini Berjer i pufu osu busu bitmiyor bir türlü öncelik kişinin kendisi olmalı. Eşya kullanmak İçin insan yaşamak 🙂

Yorumla
  • AraapAtı
    AraapAtı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    +1 yıl

Bence 50bin yeterli gibi yani birden alınmamalı sürekli olarak ufak tefek seylerden başlanmalı

1
    4 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

nelerden başlanmasını önerirsin

Yorumla
    • AraapAtı
      AraapAtı
      +1 yıl

Bence mutfak esyalarindan. Cunku en cok onlar var ve en onemlisi onlar. Ne kadar alirsan al illaki eksik çıkıyor. Her evden ciktiginda elinde biseyler getir soyacakmış rendeymiş. Azar azar basla oylece ortadan kalkarlar. Kucuk ama onemli seyler bunlar

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Çok teşekkürler :)

Yorumla
    • AraapAtı
      AraapAtı
      +1 yıl

Mutluluklar 🙃

Yorumla
  • zarnon
    zarnon Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 58%
    +1 yıl

saçma sapan şeyler...
    insanları evlilikten soğutuyor resmen...
    avrupadaki gibi bluejeanlerle gidip atıcaksın imzayı...

3
    0 Yorumla
  • experienced16
    experienced16 Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 62%
    +1 yıl

.

İki tarafında dünya görüşüne göre çok değişiklik gösterir bir durum bu.

Bir kaç bin tl den. Bir kaç trilyon arası da gelip gider.

.

1
    0 Yorumla
  • thetishera
    thetishera Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 58%
    +1 yıl

Kına nişan zaten kızda mutfak eşyaları beyaz eşya falan filan da öyle bence 50 ile 75 bin lşra arası kesin olmalı ki tüm hazırlıgı yapsın. Mutfak eşyaları malum zaten çok pahalı

1
    4 Yorumla
    • doyamıyorum
      doyamıyorum
      +1 yıl

Babana sor var mı yok mu 😅😅

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Beyaz eşya erkek tarafında değil mi benim bildiğim kız tarafına düşen çatal bardak kaşık tabak çanak ıvır zıvır yoksa adetlere göre oda mı değişiyor

Yorumla
    • thetishera
      thetishera
      +1 yıl

@doyamıyorum ben o yola girdiğim zaman babam istesem 100 bin lirada verir merak etme

Yorumla
    • thetishera
      thetishera
      +1 yıl

@Ayarsız-06- adetlere göre değişiyor ya

Yorumla
  • defii
    defii Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 41%
    +1 yıl

Bu senin beklentine gore değişir herseyim marka olucak en iyisi olucak herşeyden ikişer tane olucak dersen çok paran olmalı azla yetinmeyi bilirsen ortalama bir rakam yeter

1
    0 Yorumla
  • Varsınickimolmasin
    Varsınickimolmasin Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Bizim sülaleye gelecekse eğer sıfır yatırım yapsın. Çünkü bizde kadına birşey aldırılmaz

1
    7 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

günah değil mi öyle ya nasıl rahat ediyosunuz ki

Yorumla
    • Naletolasıcaadam
      Naletolasıcaadam
      +1 yıl

Karakter meselesi çünkü herkes senin kadar gururlu ve erdemli değil çünkü

Yorumla
    • Varsınickimolmasin
      Varsınickimolmasin
      +1 yıl

Neyin günahı para varki aldırmıyoruz.
      Şimdi kuzenim yeni sözlendi kız yetim ne diyelim ona tu m beyaz eşyaları al mi? Bizim sülalede adamlar kadına para harcatmaz.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

İyi de kız yetim olmasa da aldırmıyorsunuz demek ki, genel konuşuyorsun çünkü. Ben çalışıyorum birikimim var ne demek erkek para harcatmaz, bence çok ayıp bir şey bu

Yorumla
    • Varsınickimolmasin
      Varsınickimolmasin
      +1 yıl

Ayıp değil. Parasını kendine harcasin ailesine harcasın evleniyorum diye kendini zor duruma sokmasin. Tatlim bizde durum bu adamlar kadının parasına dokunmaz.

Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Zor duruma sokmak değil ki bu. Ben de yetimim bana kalkıp sen paranı harcama dese bunu hakaret sayarım. Neyse Farklı herkes tabii bir şey diyemem :)

Yorumla
    • Naletolasıcaadam
      Naletolasıcaadam
      +1 yıl

Kadın da elinden geleni yaparsa memnun olmadığınızı söylediğiniz eril zihniyet sizi zora sokmaz

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Biraz fazla lazım öyle bir düşüncen varsa başla birikim yapmaya anca birikir hem ne kadar biriktirsen kârdır.

1
    2 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

Başladım da çıkacak miktara göre hızlandırıcam :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bilemedim şimdi :) ailende destek olcaksa iyi yoksa zor be sırf çeyiz setleri 10bin falan beyaz eşya ıvır zıvır ooo

Yorumla
  • TutkununKırmızıTonu
    TutkununKırmızıTonu Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 38%
    +1 yıl

50 bin olmalı, ben mesela önce kendime araba almak istiyorum. Evleniceğim zaman o arabayı satışa çıkartıp parasıyla çeyizimi düzücem

2
    1 Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Erkekte aynısını yaparsa ne olacak?

Yorumla
  • zupperzonick
    zupperzonick Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Gündem konusunda 827 cevap paylaştı.

Sırf akrabalar pasta yesin diye yapılan bir organizasyon olarak görüyorum düğünü

3
    2 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

düğünden bahsetmemem dışında hiçbir sorun yok

Yorumla
    • zupperzonick
      zupperzonick
      +1 yıl

Nişan kına bunlar aile arasında yapılmsyacaksa davetiye yollanıp şenlik şeklinde yapılır

Yorumla
  • Anlascioglu
    Anlascioglu Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Çeyiz falan beklemeyen ile evlenmeli, günümüzde boşanmalar hep bu borçlar yüzünden oluyor. 😁

1
    2 Yorumla
    • PsychoBabble
      PsychoBabble
      +1 yıl

çeyiz denen şey ev aletidir, evde fırın olmasın mı? kendim alıyorum zaten, borca girmiyorum

Yorumla
    • Anlascioglu
      Anlascioglu
      +1 yıl

O zaman sana hayatındaki adamla hesab yapın bence ihtiyaçlarınıza göre, 20 30 bin gider.

Yorumla
  • -Elvis
    -Elvis Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 40%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 676 cevap paylaştı.

Şu söylenen miktarlara bak 50 binler uçuşuyor. Erkek de 100 bin oh. Bir daire 500 bin bir araç 200 bin. Evlenmem böyle iyi qwe

1
    1 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Aracı boşver onu sayma. Hadi evde bir süre kira olsun.

Ama ev dizmek salon kına vs derken normal bir şey dersen 80 bin 100 bin. Ha illa ev olsun dersen normal bir ev 250 desen hadi içini yaptırdın kombisi elektrik su doğalgaz abonelikleri derken 100 de onlar tutar 350 totalde 450. Evlenmemek en doğrusu ;) ya da zengin hanım bulcan: )

Yorumla
  • hmmizmirrr
    hmmizmirrr Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Yani 100 er bin lazım en az iki taraf içinde. Anca düğün vs derken evin yoksa ev al peşinat + kredi falan derken bitti para. Ama evin araban varsa 50 yeter gibi geliyor

2
    0 Yorumla
  • PolyannaElisa
    PolyannaElisa Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 45%
    +1 yıl

Kişilere göre değişmekle birlikte en az 30 bin gittiği düşünüyorum. Bir kere başlı başına organizasyon, kına mekanı en az 20 bin gerisini sen düşün

1
    1 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Kına mekanı mı evde olmuyor mu o. Teyzeler genç kızlar gelini araya alıp türkü çığırıyorlardı eskiden şimdi düğün yapar gibi mekan mı tutuluyor bizim kafa eskide kalmış harbiden

Yorumla
  • Sıgmundfreuddd
    Sıgmundfreuddd Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 35%
    +1 yıl

Bu çiftlerin adetlerine göre değişir. Kız kardeşim evlenirken ıvır zıvır hariç 3 yıl önce 25 bin gitmişti.

1
    0 Yorumla
  • aselalminacıķ
    aselalminacıķ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27 , eic 38%
    +1 yıl

Evlendiğinde harcayacağın bütçeye göre değişir bence

2
    0 Yorumla
  • münzevibirisi
    münzevibirisi Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 46%
    +1 yıl

Birikim olmasa bile sağlam bir maaşı varsa yine halledilir.

2
    0 Yorumla
  • Evrim_cm
    Evrim_cm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Kafa olarak evliliğe hazır bir birikim yapsın gerisi hallolur

2
    0 Yorumla
  • Yusuf_demir
    Yusuf_demir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 48
    +1 yıl

Harcamalara ve istenilen şeylere bağlı. Bence herşey ölçülü olmalı. Aşırıya kaçmamalı!

2
    0 Yorumla
  • ArdaCCC
    ArdaCCC Takip Et
    Xper 5 Yaş: 105
    +1 yıl

Büyük miktarlar olmasına gerek yok. Bulunduğu bölgeye göre değişmekle birlikte ilk baslarda 20 bin yeterli olur

1
    0 Yorumla
  • Benjamin542
    Benjamin542 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 82%
    +1 yıl

Çoook birikimi olması çok... İnsa bir evleniyor ömrünün yarısını o borca çalışıyor zaten :)

1
    2 Yorumla
    • Kara_biberim404
      Kara_biberim404
      +1 yıl

Ve bu çok saçma değil mi? Olmayan bir parayla ne yapıp edilip zar zor bulunup yapılan bir düğün kına vb herneyse. Ve evlilik.. sonrasında birlikte bir hayatı paylaşmak ve mutlu olmak yerine, ben bu borcu krediyi nasıl ödiycem endişesi korkusu ***

Yorumla
    • Benjamin542
      Benjamin542
      +1 yıl

@Kara_biberim404 Sende çok haklısın maalesef. Yine de herkes mutlu olsun tâbi ama bu düzen hep böyle olmuştur hep iyi ve güzel şeylerin bir o kadar da zor olması 🙄 saçma olmasına da engel olamayacağız. Bir de kredi çekiyorsun ve çektiğin paranın kaç katını geri veriyorsun. 🤔

Yorumla
  • tarcinlikekk
    tarcinlikekk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 57%
    +1 yıl

En az 35 bin sadece yemek takımı olmuş 4 bin sen düşün en iyisi olsun dersen

1
    0 Yorumla
  • unFermier
    unFermier Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28 , eic 30%
    +1 yıl

Birikim ortak sağlanmalı. Evlilik, en azından düğün taraftarı değilim lakin.

1
    0 Yorumla
  • ofyaayeter
    ofyaayeter Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 42%
    +1 yıl

Hiçbir birikimi olmasına gerek yok o gelsin yeter ben hallederim gerisini 😐

1
    0 Yorumla
  • Sonpişmanlk21
    Sonpişmanlk21 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26 , eic 52%
    +1 yıl

Bence en az bir 40 50 bin tutar eşyasıydı kınasıydı nişanıydı

1
    0 Yorumla
  • ØDesperateCase
    ØDesperateCase Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 58%
    +1 yıl

Ortalama 50bin falan ama uygun olsun deyip ucuz şeyler alirsan ucuz mekan vs. 30bin tl yeterli

1
    0 Yorumla
  • AfitapHatunn
    AfitapHatunn Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 36%
    +1 yıl

Biriktirmek yerine indirimleri takipederek almaya başla. Hem eksikleri daha net görürsün

1
    0 Yorumla
  • Mirimar04
    Mirimar04 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30 , eic 37%
    +1 yıl

Ne kadar olan yaparsaniz yapın ekstra illa ki birseyler çıkacak..

1
    1 Yorumla
    • Mirimar04
      Mirimar04
      +1 yıl

*plan

Yorumla
  • mavigul_melek27
    mavigul_melek27 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Hiçbirşeyi yoksa eğer 50bin kesin gider bizimkiler gözükmüyor ama ufak gerekler daha çok masraf

1
    0 Yorumla
  • feruza_
    feruza_ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Ne bu erkeklere yükseliş ya yok kız 50 bin erkek 100bin sözde kadın erkek eşitliği var. Valla hiç kusura bakmayın burda çok büyük adaletsizlik var evi erkek alsın oturma odasını erkek alsın kıza gelince, e ben yatak odasını alıyorum dersiniz anca.

2
    3 Yorumla
    • aⱫĐıⱤan
      aⱫĐıⱤan
      +1 yıl

Erkeklere yük çok biniyo aynen adeletsizlik zaten ülkenin her yerinde var malesef

Yorumla
    • Alikose01
      Alikose01
      +1 yıl

Ev? Araba? bunları kim karşılıyor :D

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Ama o dediklerin gelenekten kaynaklı. Kadın erkek eşitliği hayatın her noktasında geçerli olmuyor. Örneğin eskiden çalışan kadın sayısı yok denecek kadar azdı. Bu yüzden erkek tarafı yapardı burada eşitliği sorgulayamayız. Şimdi çalışan kadın sayısı erkeklere yaklaştı o yüzden eşitlik bekleniyor. Ama bir kez gelenek halini almış. Çeyiz de pek az tutmuyor aslında. Eskiden senelere yayılırdı çeyiz işi ama sonuçta evlenince eve giden tonla malzeme olurdu. Asıl para tutan kısmı gözden kaçırıyoruz.

Yorumla
  • omrumyetermi
    omrumyetermi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Size kalmış kimi 50 bin ile yapar kimi 500 bin versen az gelir

1
    0 Yorumla
  • Floriani_
    Floriani_ Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Şehirden şehire değişir bu durum ama en az 10 bin TL olması lazım cepte.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Esas soru kocasının ne kadar birikiminin olduğu 😂😂

3
    0 Yorumla
  • doğunun-prensesi
    doğunun-prensesi Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Benim birikim yapma imkanım olmadıgindan beni alacak kişi fakirligimle beni kabullenmeli..

2
    3 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Sende çeyiz önceden hazırlanmıştır. Doğuda kız büyürken çeyizide beraberinde büyür o yüzden fakirlik ile almayacak asıl para tutacak şeylerden yırtacak örtüler çatal kaşık bardak oya moya derken asıl para tutan çeyiz. O yüzden sandıkta saklanır hazine gibi

Yorumla
    • doğunun-prensesi
      doğunun-prensesi
      +1 yıl

O saydiklarin hazır zatende, sadece kına düğün organizasyonlarina harcama yapacak param yok..

Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Onu da damat yapar artık

Yorumla
  • Mutevaziben
    Mutevaziben Takip Et
    Xper 5 Yaş: 55
    +1 yıl

Sadece para değil, epeyce enerji birikimi de olması gerekir :D :D :D

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

söz nişan bir arada evde yapın kına yerine de arkadaşlarla meyhane ayarlayın mis geriye bazı beyaz eşyalar ev aletleri tabak çanak filan kalıyo

1
    1 Yorumla
    • Ayarsız-06-
      Ayarsız-06-
      +1 yıl

Meyhane kına kız tarafının ya hamam falanda olur ona. Meyhane çok abartı oldu sanki

Yorumla
  • Devamını Gör (75)
Devamını Gör(120)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Evlilik hazırlığı yapan bir kadının ne kadar birikimi olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Mutedeyyin bir bayanın evlilik kriterleri neler? 3 cevap verildi
Bir kadının evlilikten beklentileri nelerdir? 5 cevap verildi
Evlenilecek kadın nasıl olmalı? 4 cevap verildi
Evlenilecek kadın nasıl olmalı? 8 cevap verildi
Evlilikte kadının görevleri sizce nelerdir? 18 cevap verildi
Bir kadının evlilik kriterleri neler? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşure sever misiniz, aşurede olmazsa olmaz malzemeniz nedir?
  • İlişkilerde yaş farkı önemli midir sizce ne kadar olmalı?
  • Sizin için en iyi mutluluk tatlısı hangisi, pastane usulü mi ev yapımı mı?
  • Gideni gitmeye mecbur bırakana ne demeli?
  • Kimler öğlen kahvesi içti?
  • Belgesel izlemeyi seviyor musunuz?
  • Ötenazi hakkında düşünceniz nedir, sizce hayatımızı keyfimize göre sonlandırmak doğru mu?
  • Çevrendeki herkes seni gerçekten tanıyor mu?
  • Bir mucize olsa ne dilerdin?
  • GTA6 oynayabilmek için PlayStation5 mi almalıyım yoksa seneye bekleyip bilgisayardan mı almalıyım?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨