Pendik'te anne ve kızı minibüsten inecekleri sırada, arkalarından gelen adamın kızını taciz ettiğini iddia eden kadın, şüpheliye vurmaya başladı. Daha sonra duraktaki vatandaşlar da minibüse gelerek adamı darp etti. Bir vatandaş da adama kafa attı. O anlar minibüsün güvenlik kamerasına yansıdı.
Pendik'te geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, minibüsten kızıyla ineceği sırada arkalarındaki adamın kızını taciz ettiğini iddia eden kadın, bağırmaya başladı. Daha sonra anne, adama yumruk attı. Kişinin kadınla tartıştığı sırada duraktaki diğer minibüsçüler ve vatandaşlar minibüse geldi. Şüpheli minibüsten inmek isterken, bir kişi tarafından durduruldu. Minibüsün içine yeniden sokulan şüpheliye bu sefer vatandaşlar vurmaya başladı. Bir kişi şüpheliye kafa attı. Minibüs sürücüsü vatandaşları sakinleştirerek araya girdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kaynak Hakan Guray
Adam bir şey yapmamış. annesinin psikolojisi bozuk büyük ihtimal. ilk esnada yer değiştiriyor , kızı demeden kadın yer değiştiriyor. ikincisi kız taciz edilse refleks olarak taciz noktasina bakar arkasini donup adamin yuzune bakiyor yukari yani. kizin kulaginda kulaklik var bir şey degmis , ya da bir şey diyorlar diye kulakligi cikariyor. o esnada annesi anlamadan dinlemeden linç ettiriyor adamı. o adamin onuru yok mu, ordaki cahil kalabalik , şiddete meyilli tek gorunce ölumune saldiriyorlar. hepsi davalik , biri ölse ne olacakti?
adam hakliysa , kendini savunmamakla hata ediyor.. bana haksiz yere vursalar, ölümüne savunurdum kendimi.. azdan az çoktan çok gider. yargisiz infaz yapan feminazi ve amguardlarin kici tavan yapti bu ulkede.
taciz edildigini kabul edelim annesine vahiy mi gelmiş , kız bişe demeden, anlamadan saldiriyor. boş iş linç kültürü döner yarın kadinlari vurur , tolumu şişirmeyin.
Burada tacizi savunmuyoruz, kızın kulağında kulaklık var , etrafı duyamıyor , bir şeyden ürküyor, kulaklığı çıkarıyor , acaba biri mi düştü, biri bir şey mi diyor gibisinden, taciz var diyelim , bunu annesi nasıl anladı. annesi kafasında bir şeyler kurmuş. taciz olsa yargılanırdı. hepsini geçtim , her gelen vurmaya çalışıyor onlar gerçeği nerden biliyor adama saldırıyorlar. saldırganları destekliyorsunuz, o saldırganlarda gram vicdan yok yarın çocuğuna , karısına , annesine , babasına hatta denk gelir sana bana saldırırlar, buna linç kültürü denir. katledilen insın anlar bu gibi insanlarin ürünüdür. ülkede psikolojik sapma var, psikopatlaştırmaya devam edin, yarın öbür gün karşınıza çıkarlar.
Yanlışlıkla değme de olabilir gerçek de olabilir, buna güvenlik güçleri karar verebilir. Fırsattan istifade yumruk atan en fazla suçludur. Herkes kendi hakim olmuş.
Höh desen dalmaya meyilli vatandaşlarımız var. İddia, şüphe vs... illa darpı mı gerektirir anlayıp dinlemeden. Taciz ile istem dışı teması da ayırt edemiyoruz artık.
Amerikada yaşasaydık kimse kimseyi darp edemezdi en fazla tutup polise teslim ederlerdi kamera kayıtlarına göre de ceza alıp almayacağı belli olurdu. Ve darp ederse birisi oda ceza alırdı bizde ise suçu günagı olmayana saldırıyorlar niye adalet yok. Artık biber gazı elektroşok cihazı taşımak şart oldu. Çocuk otobüste uyuyor uyurken başı kadının omzuna düşmüş beni taciz ediyor diye tokat atıyor uyuyan çocuğa ve ortalığı bir birine katıp çocuğu diğer yolcular taciz ediyor. Gerçekten harika bir ülkede yaşar olduk. Geçende başıma benzer vaka gelince kadına kalk başka yere otur yanımdan demiştim
İnsanlarda öyle bir önyargı var. Bu olayı bilmiyorum doğru mu değilmi bilmiyorum ne söylesemde yanlış olur. Görüntüler net değil. Zaman öyle kötüye gidiyor ki otobüste giderken kadının yanı boşken oturmaya korkar oldum. Kalabalık olunca bir kadına yakın durmaktan korkar oldum. Ani fren yapılıyor inenler binenler olunca yer değişikli yapılırken bir taraflar sürtüyor. Kadın yanlış anlarsa ya da birşeye canı sıkılmıştır psikolojik olarak en ufak şeyi yanlış anlarda taciz ediyor falan dese. Kendini koruyacak bir şey söylemek zor Bir çok kişi anlamadan dinlemeden saldırırlar
Hersey birbiri ile doğru orantılı olarak paralize oluyor ve bu beni gelecek adına gerçekten korkutuyor. Toplumda gayrı ahlakilik git gide artıyor. Buna paralel olarak linç kültürümüz de ölçüsüzce artıyor. Toplumsal farkındalık yaratmak adına sergilenen hersey ters tepki yaratıyor. Mağdur bir anda suçlu, suçlu bir anda mağdur konumuna geçiyor. İnanılmaz bir hızla toplumumuzu bir araya getiren tüm unsurlarda politize olup ayrışıyoruz ve bu ayrışma ortamında her türlü kaos kaçınılmaz hale geliyor. Çok endişe verici
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet bu sefer gerçekten suçlu Ama bu olayın gerçek olması, binlerce erkeğin iftirayla hapse atıldığı gerçeğini değiştirmez Ayrıca minibüsteki erkeklerin hızlıca inmelerinden ülkenin durumunu anlayabilirsiniz. Artık erkekler iftira korkusuyla yaşıyorlar Ayrıca şunu da eklemek istiyorum: Toplum içerisinde kadınlara öncelik tanıyan, "bayan" kelimesini kullanan, herhangi bir taciz iddiası olayında suçlu olduğu iddia edilen kişiyi döven linç eden TÜM erkekler sapıktır nokta. Bu hiç şaşmaz. Toplumu gözlemleyin anlarsınız.
Of bazen cidden çok gergin konuları ortaya atıyorsun. Ben haber izlemiyorum ruhum daralıyor diye. Geliyorum burada aynı şeyler :) üzgünüm ama ülkeye dair umudum yok benim. Bak adamın yapıp yapmadığı bile belli değil ama salmışlar. Neden? Çünkü umursamıyorlar. Halk mıyız eşek miyiz belli değil.. İnsan bile değiliz gözlerinde insan..
Yalan ben o haber izledim orada adamın hiçbir suçu yok adam sadece minibüsten inmeye çalışıyordu yüzü 99 ihtimal yanlışlıkla çarptı ya mahkeme bile insanın suçu ispatlanmadan ceza vermiyor Siz kim oluyorsunuz ki orada adamı tekme tokat dönüyorsunuz şimdi adamın yakın çevresi eşi dostu ne diyeceksin ne düşünecek O adam hakkında Yazık değil mi yazık Yazık çok yazık Türkiye'nin geldiği hale bak çok namusunuzu Kimse dokunmasın diye düşünüyorsanız vücudumuza otobüslere minibüslere binmeyin kardeşim mecburen mecburen insan birbirine temas da bulanıyor otobüsten minibüse binince ister istemez herkese Herkesin bir yerlere değiyor buna hemen kötüye çekmemek lazım
Kimse dokjnmasin diye dusunuyorsaniz ne demek otobuse binmeyin ya? Otobuse binen herkese kesin dokunulacak diye bir sey mi var? Asil eline koluna sahip cikamayacak olan binmesin.
Eğer gercekten bu olay olduysa hak etmis.. Ama bunu linç kültürüne döndürmemek lazim. Cünkü ben surekli otobus ve midibus ile yolculuk yapiyorum. O kadar kalabalik oluyor ki. Birisi yanlis anlayacak diye kadinlardan uzak duruyorum. Sirtlarinda canta olan bayanlardan özellikle uzak duruyorum.
Ülkeye bak , sorun ne? kadına şiddet , kadına şiddete bu gibi taciz durumlarında ne gibi ceza veriyoruz o zaman? Topluca şiddet.. Sonra adam bir ihtimal suçsuz ise hıncını nerde çıkarsın? Onuda bu ana ve kızları seçsin.
Taciz ettiyse çağır polisi, bağlattır elini kolunu savcılığa çıksın, adalete teslim et. Toplum olarak adaleti tahsis etmeye çalıştıkça, şiddet, cinayet, taciz, tecavüz bitmez.
Darp çok yanlış birşey. Belki adam gerçekten yanlışlıkla değdi kıza nerden bilecekler. Sonuçta minübüste kamera var kayıt alıyor çağırırlar polisi şikayetçi olur neyse cezası yargılanır suçluluğu kesinleşince çeker. Ama böyle yapılması olmaz. Herkesin başına gelebilir yanlış anlaşılma ya Allah korusun artık minibüs, otobüs, toplu taşımayı kullanmaya korkar olduk bu olaylar yüzünden kimse ne oldu bile demeden saldırıya geçiyor.
Bende otobüse veya minibüse binmem kolay kolay ama bindiğim zaman bayanlar yer açıyor.. Boylu poslu olmanın faydaları. .çirkin adam merhaba der taciz olur eli yüzü düzgün adam merhaba der tanışma olur.. :))) ah be kardeşlerim.. belkide adam suçsuz kimbilir kadın yanlış anladı? Varsa bir suçu yapılan iş belli ara polisi alsınlar kadin kız görmemiş kamili götürsünler.. hadi 2 tanede salla yüzüne ama linç anlamsız..
Kendini nimet saymakla ne alakasi var ki? Herkes kendine deger verir ve karsi cinsin de deger vermesini bekler. deger vermiyorsa zaten hic ilgilenmesin, sacma yani.
@scorpiongirl429 Ben dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen kızlar var demek istedim onlara göre bütün erkekler onun peşinde evli bir adamla göz göze gelse adamın onu karısından daha çok beğendiğini düşünür sınıf arkadaşı selam verse hemen bana aşığa bağlar kendine değer vermekle alakası yok bunun biz de kendimize değer veriyoruz ama başkalarından üstün görmüyoruz sırf kız olduğu için erkekleri ezebileceğini düşünür böyleleri
@scorpiongirl429 Böyle olmamasının sebebi sapık erkekler gördükleri her kıza asılıyorlar onlar da kendilerini bir şey sanmaya başlıyor erkeklerin de kendini beğenmişi var ama çok nadirdir çünkü ortalama bir erkeğe çok kız yazmaz zengin yakışıklı falan olması lazım böyle bir yerlerinin kalkması için
Hayir canim egoistlik insanin karakterinde olan bir sey. Kimsrnin davranisi kimseyi egoist yapamaz. Erkeklerde egoizm kendini daha farkli davranislarla belli ediyor. Cok yakisikli olmalarina gerek yok. Kendilerine bakan kiz sayisi ile de ilgisi yok. Kizlarda da guzel olmalariyla bir ilgisi yok.
O zaman senin mantiginla cok yakisikli ya da zengin bir erkege totosu kalkiktir bunun onyargisi ile yaklasmak lazim. insanlara bu tur onyargilarla yaklasirsan onlari asla gercekten taniyamazsin. zaten genel olarak da yanlis analizler yapmissin.
@scorpiongirl429 Yakışıklı her erkeğin bir tarafı kalkık demedim ben ama peşinde koşan çok olunca insanın kendini beğenmişliği doğal olarak artıyor yakışıklı zengin bir erkek egoist olmayabilir hatta kendini hiç beğenmeyedebilir ama aynı kişi kimsenin yüzüne bakmadığı biri olsa emin ol kendini daha da çok beğenmezdi instagramda üni itiraf sayfamızda yılbaşı beraber takılmalık erkek arayan kızlar hep ne yazmış biliyor musun yazanlar arasından seçerim falan onun orada bir sürü insanının yazacağını düşünmesinin sebebi kız olması böyle paylaşım yapan erkekler de var ama onlar sadece bunu yazıp geçememişler bütün masraflarını karşılarım arabam var vs yazma gereği de duymuşlar neden sence 🙄
Neeee? Dogru mu anliyorum ben? Gulsem mi aglasam mi bilemedim 😂 " üni itiraf sayfamızda yılbaşı beraber takılmalık erkek arayan kızlar " mi? yok daha neler ya 😂😂 ben universite okurken yoktu oyle seyler 😂 toplumun genel yargisina gore yazmislar, dogaldir oyle yazmalari bence. bir de insan tanimadigi biriyle nasil yilbasi takilir ya? biraz da olsa deger verdigin birini istersin yaninda.. arkadaslarinla cikarsin, belki orada biriyle tanisirsin.. ama boyle direk bulup oyle cikmak ilginc geldi bana.
@scorpiongirl429 Eskiden kadınlar biri kendine baksa rahatsız olurdu artık benden hoşlandı diye hoşuna gidiyor bunu övüne övüne anlatan o kadar çok kız gördüm ki herkesin tek derdi takipçi sayısı resimlerinin kaç beğeni aldığı olmuş tanımadığı insanlarla gezmeyi marifet sayanlar var erkekler de öyle ama kızların imkanı daha fazla azıcık dekolte giyse beğeni sayısı artıyor sonra da kendini bir şey sanmaya başlıyor erkekler de üstsüz resim atıyorlar veya arabayla resim atıyorlar ama işte onların kaslı yakışıklı veya zengin olması lazım böyle şeyler yapabilmek için ama kızların kız olması yetiyor çünkü etraf kız ismi görse takip edecek sapıklarla dolu
@scorpiongirl429 Yurtta kalıyorum ben sadece asansörde duyduğum konuşmalar bile beni hem cinslerimden soğutmaya yetiyor çok iğrenç bir nesil geliyor demedi demeyin
Bana igrenc gelmedi. insanlari bu sekilde yargilama hakkimiz olduguna inanmiyorum. sasirdim sadece. bir de ben hic bir duygu beslemedigim biriyle sirf bana icki ismarladi diye beraber olmak istemezdim.
@scorpiongirl429 Aileleri onları okuyup meslek sahibi olsunlar diye masraf yapıp başka bir şehire yolluyor buna karşın bu insanların okumaktan başka her şeyi yapıyor yazık değil mi ailelerine kendini düşünmüyor bari ailelerini düşünsün ben kendi ayakları üstünde durmak yerine onun bunun parasıyla bir yere gelmeye çalışan insanlardan hoşlanmıyorum tamamen egolarını tatmin etmek için yaşıyorlar biri resmini beğenip takip atıyorsa sebebi muhteşem karakterde ve çok güzel bir kız olması değil karşısındakinin kız düşünü sapık olması bundan kendine pay çıkarıp övünen de sadece kendini kandırıyordur
@scorpiongirl429 Ben aile kavramı olmayan kendini geliştirmek bir şey üretmek için uğraşmayan yaptığı şeylerin sonucunu düşünmeyen sadece başkasına gösteriş yapmak için yaşayan insanlardan uzak duruyorum yaptığını engellemek için uğraşmam karışmam ama böyle bir hayatı ığrenç bulmak da benim hakkım
@scorpiongirl429 İlerde çoluğum çocuğum olacak bu tür insanların arasında onlara benzemesinden korkuyorum bireyi toplumdan bağımsız değerlendiremezsin düzgün bir çevrede yetişmiş çocukla serseri tipler arasında yetişmiş çocuk aynı olmuyor sadece kendi çocuğum için de değil ülkem adına da endişeliyim üretmeyen sadece tüketen insanlar ülkeye zarardır ben de bu ülkede yaşıyorum yani diğer insanların tutumu beni gayet ilgilendirmez eleştirip beğenmeyebilirim gidip insan içinde kimliğini söyleyiş rencide etmiyorum yapmasın diye şiddet uygulamıyorum sadece gidişatı beğenmiyorum ve bunu ifade ediyorum dediğim gibi bu da benim hakkım
Ha bir de gece 3'e kadar çığlık atıp beni rahatsız ediyorlar zaten okumaya gelmedikleri için her gece 3 4 oda bizim üstte birleşip tepişiyor kahkaha atıyor saygısızlık işte dünya senin etrafında dönüyor sanınca ya ben yurtta kalıyorum bu saatte insanları uyandırmıyım ayıp diye düşünemiyorsun
Sikayet et yurt yonetimine. ya da git uyar. cocugunu nasil yetistirirsen oyle olur. sen simdi neden onlara benzememissin mesela? yetistirilme tarziyla ilgili.
@scorpiongirl429 Nasıl yetiştirirsen öyle olsaydı bu insanlar böyle olmazdı aile dışında görülen özenilen şeyler var ben kimsenin dedikodusunu da yapmadım kendin sorguladın ben de neden böyle düşündüğümü açıkladım
Ben seni ne sorgulayacagim be, kendini sorgulanmaya deger mi sandin 😂 hem de senknkiler dusunceden ote, onun bunun hayatina laf atiyorsun. neyse daha fazla muhatap olmak istemiyorum seninle.
@scorpiongirl429 Kendini nimet saymakla ne alakası var ki dedin bu bir sorgu cümlesi ben de yaklaşık 1 gündür sana bunun açıklamasını yapıyorum çünkü insanların yazdığı söylediği şeyleri umursuyorum kim olduğundan bağımsız sadece insan olduğu için yapıyorum bunu kimsenin yağtığı şeyleri onaylamak veya beğenmek gibi bir zorunluluğum yok bunlar benim düşüncem nasıl onlar istediğini yapmakta özgürse ve ben bunu engelleyici bir harekette bulunmuyorsam kimse de benim bir başkası hakkında düşündüğüm şeye karışamaz
Kucağımda oğlum yanımda annem varken arkada oturan çocuk saçımla oynamıştı bende konduramadım önce rüzgar falandır yani olacak şey değil diyorum ama sonra kafamı yan döndüm eli saçımın oradaydı anneme söyledim çaktırmadan annem dur sen dedi saçımla oynarken döndü gördü söylendik indi gitti.. Bu olaydan sonra olmaz diyemiyorum..
Görüntülerden de bir şey belli olmuyor ama böyle tip olaylar çok fazla var sadece bir kaçı meydana çıkıyor tepki gösterilince o da. Kimisi yanlışlıkla olmuştur deyip tepki vermeyince ortaya çıkmıyor bunlar da öyle öyle cesaret alıp yapmaya devam ediyorlar.
Darp eden kişiler de karakola alınmalı ve de sorgulanmalı. En az taciz eden kişiler kadar bunlar da suçlu! Devletin emniyet teşkilatı var, hakimi var savcısı var. Siz kimsiniz ki kardeşim bilin bilmeden bir vatandaşa saldırıyorsunuz? Ya suçlu değilse, ya kadın yanlış anladıysa ya da inadına birine bunu yaptıysa?
Aha devletin adaleti, serbest birakilmis. artik kimsenin adalete inanci yok hakli olarak ben olsam bende dur polise gotureyim hukuki yoldan halledelim medeni sekilde demem. ulkede medeniyet mi kalmis hukuk mu kalmis...
@yinnezuldu Maalesef bu da acı bir gerçek... Haklıysan bişey diyemem tabii ki, hatta şahit olsam ve emin olsam bende müdahale ederim. Fakat hatırlar mısın Gaziantepteydi sanırım yakın zaman içinde, kadının biri kocasının ortağını sırf işten vazgeçsin diye sokakta bana taciz etti diyerek linç ettirmişti, sonra adamın suçsuz olduğu konunun farklı olduğu ortaya çıktı... Bir de işin bu kısmı da var
@scorpiongirl429 Yapıyorlar, bir çok kez tanık oldum... Hatta ayırmaya kalkarsan yapmayın dersen seni de linç etmeye kalkıyorlar. Sokaklar ruh hastası insanlar ile dolu...
@scorpiongirl429 Arada bir kopukluk oluştu sanırım :) Ben senin inadına yapmaz deyişini o linç edenler yapmaz diye anladım en başta, sonra düzelttim :) Başıma benzer olay geldi benim, eski ortağımın eşi çok şirret bir kadındı, sırf ortaklık bozulsun ve kocasına kalsın iş diye neler yaptı neler, yok artık dersin yani... En son dükkanda oturup konuşurken kalktı ayağa gömleğini yırttı ve "şimdi bağırırım üstüme saldırdı diye taciz var" diye dedi, dükkan da çarşının göbeğinde. Düşün başıma neler gelebilirdi :)
Aynen sende bir kopukluk oldu bence. 😂 "Tanimadigi" diyorum. Bir insan esine oyle bir sey yapiyorsa bu onun karakteriyle ilgilidir. Eslerine neler neler yapan insanlar var... Su an konumuz disi.
linç edenler yapmaz diyorum diye anladıgini fark ettigim icin zaten aciklama yaptim en basta. ("kadın yanlış anladıysa ya da inadına birine bunu yaptiysa" demene dedim ben. ) uzatman gereksiz yani su an.
@scorpiongirl429 Benim yorumum "bir kadın inadına ve zarar vermek amaçlı, ya da yanlış anlayarak birine taciz iddiasında bulunabilir, hemen bilip bilmeden linç olmamalıdır", bunun da arkasındayım :)
@scorpiongirl429 yahu ya tanıdığına yaparsa? Tanıdığına attığı iftira normal mi? Bende bunu anlatıyorum işte, bilip bilmeden linç olmasın diyorum ne var bunda :)
Ama ben tanimadigindan bahsediyorum. 😂😂😂 normal degil tabi. artik o da onun karakteriyle ilgilidir. birini hayatiniza alirken karakterine dikkat edin de alin..
@scorpiongirl429 Akrep kız, ben seni hiç bir şey ile suçlamıyorum zaten, fikirlerimizi paylaşıyoruz medenice :) Linç yanlısı olacak kalitede birisi olmadığın da belli... Ben sadece madalyona diğer yüzünden bakıyorum ve ''bir de böylesi var'' diyorum sadece... Anlayışın için teşekkürler... Gerçi anlaşamadık en başta ama konuşunca insanlar anlaşabiliyor işte :)
Besbelli taciz işte! Yoksa 00:48' te neden kaçmaya çalışsın? Her neyse suçlu olsun olmasın; darp edilmesi, linç filan falanlar barbarlıktır, cahilliktir. Yargisiz olmaz bu işler diye dusunuyorum. Hukuk var, adalet var bu tür suçlar için. Ha ben olsam ilk seferde kontrolü kaybeder ölene kadar linç ederdim, lince davet ederdim
Taciz ettiyse daha fazlasını bile hakketmiştir az bile. Ama yok yapmamış, egoist kadınlara denk gelmişse (ki bazı kadınlar bunu zevkine yapabiliyor "beni taciz etti diyip ego tatmin ediyor") bunun hesabını kimse veremez. Taciz başlı başına bir sapkınlıktır. Toplumumuzu eğitemedik maalesef. Onların arasında olan bir şey. Bilemiyoruz...
Ortada taciz filan yok. Abla gaza gelmiş sadece. O değilde kadınların bu yanlış anlaşılmaları ileride çok can yakıcak bilginiz olsun ben diyeyim. Kendi adıma artık toplu taşıma yerine tabanway kullanıyorum. Zira tipim sıkıntı yanlış anlaşılmalara müsait, o yüzden temkinli olmak lazım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Videoyu dikkatli izlemek gerek. Adamın sağ eli demiri tutuyor sağ elde sıkıntı yok fakat sol el yanda durabilecek iken kendi önünde duruyor. Orada amaç gerçekten taciz etmek mi yoksa istemsiz bir temas mı? Bu durum hepimizin başına geliyor otobüsler minübüsler zaten hareket halinde o an elini öne atıyorsun istemsiz de olsa değebiliyorsun. Zaten anlaşılıyor tosma ile taciz farklı durumlar. Malesef şu an kimsede tahammül kalmamış durumda. Eskiden bebek görsem annesinden babasından izin alır severdim. Şimdi izin almaya çekiniyorum tacizci diyecekler diye
Adamin taciz edip etmedigini buradan bilemeyiz ama darp etme hakki vermiyor bence bu. Taviz ettiyse polise gidersin, kamera kayitlari incelenir. Tum milletin bu sekilde saldirmasi dogru degil yani. Miletimiz de galeyena gelmeye hazir masallah.
İşin kötü yanı bir şey var mı yok mu belli değil. Şimdi o adam suçsuz ise ona kimse inanmayacak. Ha etmiş de olabilir. Ettiyse hak etmiş. Ama ya etmediyse?
Tacize hepimiz karşıyız fakat tacize de şiddetle karşılık olmaz zaten cezasını çekecek. Şiddet bu ülkede bu gidişle son bulmaz. Tacize ne kadar karşıysak şiddete de bir o kadar karşıyız sebebi her ne olurasa olsun.
Şuraya bak, videoda görünen tek şey kadının kıçını yırtıyor olması, adamı linç ettirmeye çalışması. Kadının ağzından çıkacak kelimelere bakan bir toplum, başka kanıt aramaya ihtiyaç duymayan bağnaz insanlar. Ülkece bu duruma geldik, yarın sana da biri uyuz olduğunda iftira atıp dövdürebilir, halen bu salak haberleri paylaşıp duruyorsun..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adam inecekken araç fren yapıyor en fazla istemsiz şekilde eli değmiştir. Toplumda sorgulamadan direk şiddete meğilli insanlar oldugu için bazı kadinlar bunu fırsata çeviriyor. Nitekim gaziantepte başka bir sorunu oldug u kaynini linç ettiren kadının iftira ettiği sonradan ortaya çıkmıştı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya yapmadıysa ne olacak !! Kadınlara hak verildikçe sınırlarını aştılar yanlışlıkla eli -eline deyse tacize uğradım havalarındalar...
Ne olucak, adamın suçsuzluğu kanıtlanasıya kadar içeride net 2 yılı var. O süre zarfında anası atası akrabası varsa karısı kızı ona düşman olucak, işinden yurdundan olucak sonra kukki... yanlış anladık pardon hadi geri sar o dakkadan sonra
Ben de aynı şekilde tacize uğradım ama farkında bile değildim tam dokunmaya yeltenen bir adamı oturan kadın yolcular farketti ve bağırmaya başladılar. Adamı indirdiler tabi yaka paça dövme falan olmadı. Bu tarz toplu taşımada yanlışlıkla değse diye bir şey yok herkes eline koluna hakim olacak kaldı ki zaten hemen arkasında adam ve iniyorlar yavaş yavaş. Nesi yanlışlıkla olabilir?
@meraklısanki Aynen kimse kimsenin kisisel sinirlarina girmeyecek. Bir de cevaplayan demis ki kadinlara hak verildikce sinirlarini astilar. Kadin dusmani.
Tabiki tacize ve şidete karşıyız ama ben adamı veya taciz edilen kızı haksız olarak görmekte istemiyorum benim yorumum otobüs sarsılmış ve belkide deymiş ola bilir ama taciz etmiş te ola bilir umarım gerçekten taciz etmemiştir
Bu olayın haberinide izledim, kamera açısı konuya yorum yapmak için yeterli değil, ancak genç bir kız aniden böyle bir tepki verecek kadar profesyonel bir oyuncu olamaz, bu işin boş olmadığını düşünüyorum
Adam suçlu görünüyor sebebi kıza yapışmış resmen minibüs sıkışık olsa tamam diyeceğim ama resmen kıza yapışmış arkadan şimdi bunu gören kötü niyetli kadın minibüse biner olmadık olayı yaptı der ortalık karışır
Linç kültürü faşist , yobaz toplumların yöntemidir. Neyzen Teyfigin bir şiiri aklıma geldi bu vesileyle.. T**k milleti alingandir Her lafı da kaldirmaz I* bne dersin kızar da S*kersin aldırmaz.
#viadiçamçeşme#akbaşoğullarıinşaat#pendik AKBAŞOĞULLARI VİADİ ÇAMÇEŞME İNŞAAT HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YAZABİLİRMİ? Merhabalar herkeze uzun zamandır ev bakıyorum uzun yıllardır yapmış olduğum birikimi mantıklı bir daire alarak birazda kredi çekerek artık kiradan kurtulmak istiyorum pendik kaynarca da akbaş oğulları diye bir inşaat şirketi ÇAM çeşme bölgesinde büyük iki bloktan oluşan bir site yapıyor mevki hoşuma gitti buradan daire almak istiyorum ama henüz bitmemiş inşaat devam ediyor ve etraftan duyduklarım kadarıyla çokta güvenilir bir firma olmadıkları söyleniyor ben önden peşinat vericem sonrasında bitincede kredi çekicem o yüzden biraz güvene dayalı bir alım olacak ama bilemiyorum daha önce buradan daire alıp sorun yaşayan veya akbaşoğulları firmasıyla daire alan bir ticareti olan var mı arkadaşlar paylaşımlarınız ve cevaplarınız benim için çok önemli lütfen yardımcı olun.
Adam yavaş yavaş yaklaşıyo elini önündeki kadınının hemen azcıh üstüne elini koyuyo ve onca yer farken ve otobüsde gareketde etmiyo yani elini oraya koyuyo yavaş yavaş yaklaştıktan sonra kadın birden irkiliyo hemen kulaklığını çıkarı demekki bişey deymişki hemen arkasına dönüyo ve anneside yavaş yavaş kafası kızına doğru çevirikken birden hemen hızlaca kafasını çeviriyo be kızını hemen kenara itiyo sknrada tartışma... yani bilemedim bilmiyorum aynı söyledipiniz gibide burdan da birisini suçlayamayız
Gercekten taciz ettiyse haklilar cunku adalet bisi yapmiyor 😒 ama haksizlarsa yani otobus sikisiktir adam 2 kadinin arasindan mesela nasil gecicek gecerken beni taciz etti diyipte dovduyseler bu durumda haksiz yere olmus olur bu yanlis dinlemeden adamin dovulmesi orda nasi bir durum oldugunu bilmiyoruz sonucta.
Hiç sanmıyorum taciz ettiğini, edilecek de bir durum yok zaten sıradan bir inmeye çalışma durumu. Soktuğumun veledi zinası kendini bir bok zannediyor. Artık her kadın çığlık atsa tacizci diye suçlatır önüne geleni ya bu adamın haklı olduğu kanıtlanırsa ne olacak o kadına, vesika versin devlet bunlara derim ki artık kimse kimseyi yok yere suçlayamasın
İyi olmuş 2tane daha vursalarmış. Videoyu izledim de suçsuz adam savunma yapmaz öyle. Ben suçsuz olsam şöyle bişeyle karşılaştığımda misal bende o kadına vururdum , dava ederdim hatta öleceğimi bilsem de orda dayaktan , hiç yoktan yere öyle pozisyona düşürülmek insanlar içinde hoş değil
Ama bu adam suçlu ki savunmuyor bile kendisini , karakolda davacı bile olmamış. Öldürmediğine dua etmeli insanların orda onu
Şahsen işin aslını bilmiyorum ama böylr işin yanlış anlaması olmaz yanlışlıkla değeni insan anlıyor zaten hani adamın niyetini Allah bilir o tepkiyi verenleri de anlayabiliyorum milletin karısı kızı var insanlar böylr şeylere tahammül edemiyor
Minibüsleri tıka basa dolduranlar utansın ,14 kısılık mınıbuse 50 kısı bınerse insanlar üst üste yol gider we birbirine ister istemez temas eder , bence kücük kıza sormak lazım arkasındakı adam kendısıne ilerlerken mı dokundu? yoksa onu awucladımı? kamera görüntülerıne bakarak karar wermek imkansız? nie hıckimse 14 kısılık mınıbuse 50 kisinin koyun gbı tıkıstırılmasına musade edılıyor dıye sormuyor?
Minibüste sabit durmak çok zor adam gereksiz yaklaşmış kızında kılık kıyafetine baktığımız zaman adamın böyle birşey yapma ihtimali yüksek... ama yinede yargısız infaz yapıldı..
Görüntüden anladığım kadarıyla bir sıkıntı var elemanda. Önce kızın geçmesini beklemesi sonra kendi kalkması, kıza çok yakın durması falan öyle düşündürdü.
hiç bir kadın tanımadığı adama durduk yerde huylanmaz. temas olabilir. ama bilinçli olmayabilir. ikisi arasında bir husus yani. kadın zor durumda değilse ki değil. anası yanında medeni şekilde konuşulmalı.
@hasandldl haklison hata her zaman olabilir yinede kadinlar anlar hata mi d3gil mi. Kadinlarin icgudusu daha kuvvetli erkeklerden. En iyisi temas mesafesinde durmamak.
Bu gibi vakalarda iddaacı atanın tipine bakacaksın eli yüzü düzgün biriyse yalan konuşmaz ama çingenenin tekiyse gaziantepde oldu çingene kılıklı bir kadın iftira attı adama o yüzden tip önemli
Kesinlikle katılıyorum tip önemli misal ben, yapmasam da yapmış kadar oluyorum. O yüzden son 2 yıldır toplu taşımayı lügâtımdan çıkardım. Yani varlığım ile taciz edebiliyorum. Ama müsterih olun kimseye zararım dokunmaz.
Ne alaka? Tipi duzgun degilse ve gercekten taciz edilmisse hak etmis mi oluyor tipi duzgun olmadigi icin? O zaman tipi duzgun olmayan erkeklere potansiyel tacizci gozuyle bakman lazim senin mantigina gore.
Bursada şehir hastanesine giderken hep çok dolduruyorlar. Böyle linç olaylarından korktuğum için adama kucak kucağa mı gideceğiz dedim. Sakallı adamın biri gelmiş özel taksiyle git o zaman diyor. Kapalı bir kadın destek çıktı sadece rahatsız oluyoruz bayan olarak diye. Arkamdaki dayıyla göt tokuştura tokuştura gittik hastaneye. Bir bayana yanlışlıkla dokunsak tacizci diye dayak yiyeceğiz. Nasıl iş anlamadım
@oyunadamı erkeklere yuklendigimiz falan yok. erkeklere yuklenmekle insanlarin duyarsiz olmasini konusmamizin bir alakasi yok. bence sen nerenden anlamak istiyorsan oradan anlamissin. koluma degdi diyebtaciz etti diyen varsa koluna da degmeyeceksin o zaman. eline koluna sahip cikacaksin. benim bir kere su olay basima geldi: otobuste bir cocugun yanina oturdum, kisa kollu tisort giyiyorum. kolu koluma degdi ama o zamanlar onem vermiyordum, kolu degmis, ne var yani. sonra diger elini kolunun altina almisti cocuk. kolumda parmak hissediyorum. iste yukari asagi hareket ediyor. bir sey demedim, taciz olarak da algilamadim. sonra kardesime anlattim olayi, seni taciz etmis dedi. cocuk bir de uyuyor gibiydi. belki de uyku semesine yapti bilmiyorum. simdi birinin yanina falan oturunca koluna bile degmek istemiyorum. zaten yazin terliyoruz pis killi kollarina merakli degilim 😂😂
Tamam da şimdi belediye otobüsünde kızın yani boş oluyor. Gidip oturuyorum kolum ya da dirsegim ona temas ediyor arada bir. Ne yapayım kolumu mu kırayım? Hem o parmak kasıtlı geliyorsa ona lafım yok, fakat parmaktan zarar gelmez. Canınız isteyince parmak istiyorsunuz, parmakla parmaklamak aynı şey değil. Birde nereyi parmakladigi önemli parmakların 😂😂😬😬😆😆
@oyunadamı Taciz olarak algilamiyorsa sorun yok. Onemli olan o kisinin rahatsizlik duyup duymadigi. ama prensip olarak degmemeye calissan daha iyi olur. Bazen ben goruyorum, rahatsizlik duydugunu acik acik soyluyor yanindaki kadin, adam israrla ayni davranisa devam ediyor. yanindaki rahatsizlik duygudugunu belirtiyorsa kokunu cek, degmemeye gayret et. Degerse ozur dile. Kimse sana kolunu bacagini kir demiyor. laf carpitmakta da ustasin yani 😂 parmaktan zarar gelmez diyor ya 😂 ben rahatsiz olursam zarar gelir, rahatsiz oluyorum kardesim. bunu soyledigim halde devam ederse parmagini munasip biyerine sokarim 😂 eskiden dedigim gibi onem vermiyordum artik ozellikle yazin kimse koluma degmesin isterim. zaten taciz etme amacli yaklasip yaklasmadigi belli oluyor.
@scorpiongirl429 sen ne sempatik birşeysin böyle ya, sana karşı ciddiyetimi koruyamiyorum, kızamıyorum sana 🙃 nasıl bir tüy var sende şeytan tüyü bile nafile kalır. Valla ilk defa başıma geliyor bu enerji nerden geliyor 😂
Görüntüde arkadan geliyor ama bişey yaptımi yapmadı mı bilemeyiz... Fakat o kız tepki verip annesine aktardiysa yapan söyleyeceğini zannetmiyorum... O zaman hak etmiştir diyenlerdenim daha da fazla ceza alması gerekirdi diyorum...
2 feminazi dislike lamış. ahahahaha. ulan bana veya benim bulundugum ortamda bir insana yargisiz infazla oyle saldirin bak ne yapiyorum size. o ellerinizi kirarim
valla ben o kamerada taciz göremedim kino kadar insanin icinde yapacak kadar mal birine benzemiyor adam... eli carpistie insanlik hali olabilir... bu yuzden toplu tasit araclarini kullanmiyorum ...
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Pendik minibüsünde taciz iddiası! Kızının taciz edildiğini söyleyen anne ve beraberindekiler şüpheliyi darp etti. Haklılar mı?
En İyi Cevaplar