tv100'ün yaptığı açıklamada, "Yerli otomobilin fotoğraflarına tv100 ulaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobile ilişkin Twitter hesabından iki fotoğraf paylaşmıştı. Ancak fotoğraflarda araç branda ile örtülüydü." sözlerine yer verilerek bu fotoğraf basına servis edildi. Eğer haber doğruysa yerli veya milli olarak adlandırılan otomobilimizin tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? https://www.tv100.com/ilk-kez-tv100de-yerli-otomobil-iste-boyle-olacak-galeri-478371
Yerli otomobilimizin sızdırılan fotoğrafını gördünüz mü?
Pininfarina K350 bu, sızdırma falan değil. Böyle bir araç zaten var ve oldukça etkileyici özelliklere sahip ancak bu aracın tasarımcısı Pininfarina, yerli otomobilin de tasarımcısı olduğu için bunu gösterip prim yapıyorlar, yerli otomobil diye koydukları fotoğrafta 2+2 LED far grubu görünüyor, bunda yan yana 3 tane var. Buna benzer bir şey olacak da, nasıl olacak ve hangi motorlar kullanılacak merak ediyoruz. Tam elektrikli olmaz bence çünkü benzinin litre fiyatı 7 lira olmuşken bundan faydalanmak gerek. Hibrit olabilir gibi.
Çok güzel yerli olmayan ama yerliymiş gibi bize kskalamaya çalisan bir aracimiz oldu bunu alio binilir mi hayir tabiki de fiyati nedir 100 200 hic bir ulkede fiyat ülkede fiyat konusunda kendi ulkesine sokan sokmaya calisan birilerini göremezsin ama türkiye de gorebilirsin yerli diyip faiş fiyattan millete sokmaya calisiyorlar iste
@HoşafAğızlı neden satılmasin, Türkiye araç satış istatistikletini incelemeni tavsiye ederim, Avrupa ve Abd menşeli Otomobillerin her zaman starndart değil, en dolu modeli Turkiyede en çok satilan modellerdir ve en ucuzu 500.000 Tl den 18.500.000 Tl ye kadar araç satiliyor, Range, Bmw, Mercedes alana kadar nedrn alinmasin? Ayrica yelpaze geniş olacak ilk çikan modeller Lüks segmentte oldugundan zengin vatandaşlarimizin bahanesi kalmaz, Taksiciler. odası, 17.000 siparişi verdi bile
bir kaç haber sitesinde okuduğum kadarıyla 150 bin veya 200 bin lira arasında olması düşünülüyormuş ve askeri maaşın 2000 lira olduğunu düşünürsek yine zenginlere çalışılmış bir proje işte.. Normal bir insan gidipte bir ev parasını şu araca yatırmaz.
@HoşafAğızlı 150 bin ve 200 bin bu ulke sartlarinda bahsedilen donanimlara gore pahalı degil, plastik Renault, Fiat, Peugeot bu dedifin rakamlardan ucuzmu? Kesinlikle hayır, asgari ücret ile araç fiyatıni karşilastirman biraz yersiz ama.
@spedy6934 askeri ücreti göstermem yersiz mi? şu an bir markete gitsen minimum 200 liradan aşağı fiyatla çıkamıyorsun 2 kuruşla zar zor geçinen adam bu aracın borcunun altından nasıl kalksın? 2 sene önce 200 bin liraya ev aldık diğer ıvır zıvırlarıyla 290 bin küsüre patladı bize ve hala bankaya borçlarını ödüyoruz sıradan bir insanın sırf yerli diye bu kadar zorluğu göze alabilir mi? Bana göre sıradan bir vatandaşın alabilceği düzeyde olcağını sanmıyorum eğer satışa çıkarsa 2. Eller daha mantıklı olabilir ki zaten bahsettiğin araçlar genelde banka yöneticiliği düzeyinde çalışan insanlarda görüyoruz ben merkeze yakın olmama rağmem sokağımda bir tane bile range rover görmedim nedense madem üst düzey bir araç değil
@HoşafAğızlı sirf yerli diye evet imkanı olan ! Insan ozellikle almalı diyorum, asgari ucretli insanin geçinme derdi değil konumuz , bu yanlıs anlasilmasin, asgari ucret konusu kanayan bir yaradır, ama sirf yerli uretim diye neden kotülensin bu proje? Ustelik kendi sınifindaki diger markalardan dah afazla donanima sahip ve daha ucuzken
@HoşafAğızlı haklisin, * birsey var 6 farklo modelde uretilecek ve ilk cikanlarin en luks modeller oldugunu biliyorum, daha normal. modelleride gorelim
Tasrimcisi Italyan firma felan değil, Murat Gunak cizimi tasarimi, Murat Günak uzun yıllardır Avrupa devlerine model. ciziyor ve dunyanin en tutarli tasarimcisi, Türk olduğu ve sirf Yerli projeye destek amacı ile. Türkiyeye gelip çalısmalara katılmısken neddn avrupada calıstıgi diger firmalar çizim yapmış gibi Lansr ediliyor?
@spedy6934 tasarımcısı italyan firma... Tasarım yarışmasında murat bey finale kaldı ama kazanmadı... yani tasarımcısı turk degil italyan firmasıı pininfarila şirketi zaten aracın prototipin yapım yeride orası eger adını türkçe koyarlarsa bir o yeeli olacak inşallah:)
Adamların canı istemese fotoğraf falan sızdırır mı hiç? Halkın tepkisini ölçüyorlar şu an, begenilecek mi begenilmeyecek mi? Bana göre tipinin önemi yok, fiyata bakarım ben.
abı bu bır tasarım ve bızım tasarımımız değıl ıtalyan pınınfarına markasının tasarımı yalan haber olduğunu belkı bılmıyordun ama bılgı kırlılığı oldu bak şımdı
Bu fotoğraftaki değilmiş benzer yönleri varmış ama bu o değil. Yerli otomobil yüzde yüz elektrikli olması gerçekten mükemmel ve menzili rakiplerinden üstün bu da mükemmel
@kartall_1903 evet türkiyeye o şirket tasarlıyor ama bu görseldeki araç başka bir marka için tasarlanan araç benzeyebilir ama bizim tasarımımız bu değil zaten piyasadaki bütün araçlar birbirine benziyor sırf bu yüzden cybertruck üçgen araba yaptı hatta sunumda da anlattılar bütün arabalar birbirine benziyor diye :D
En İyi Cevaplar