AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
Normal der ama fetva verebilmesi için bağımsız olması lâzımdı. Söylenecek çok sey varda neyse.
Evet Alın yazısıdır. Fakir veya zengin bir ailde doğmak gibi.
Binlerce lira maaş alıp, fakire şükret demek te iyiymiş. Aziz Nesin'in bir sözü geliyor aklıma ama şimdi Silivri soğuktur.
Coğrafya kaderdir ama insanın da beklemesi ahmaklıktır denemek lazım her şeyi
Bu Diyanet İşleri başkanında hiç utanma yok mu?
Din zaten bunun için var, herşeyin üzerini örter.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣hiç güleceğim yoktu. İlahiyatcilara ramazanda 600.000 TL ver sana sukretmeyi anlatsın!!! 👍👍🏼👍👍 Başarılı bir yöntem.
Şimdi buraya çok şey yazarım zaten yakında mahkemede var sorun yok ama değmez bunlar için
Ya soyle bakiyorum da yorumlara. Yav ne beyin yoksunu insanlar var. Hutbeyi siyasete bagliyorlar. Dinin ne oldugunu bilmeyenler burda ahkam kesiyo.
Bu para ataturk büstüne ayrilsaydi kimsenin gıkı cikmazdi.
Din neymiş?
Sende 50 senedir olmayan seyden.
Çarpıtma. Soruma cevap ver eğer biliyorsan.
Din allah inancıdır. Bizim dinimizde islamiyettir. Islamiyet Allah'a teslimiyettir. Onun emir ve yasaklarına uymaktir. Allaha iman peygamberlerimiz haricinde kisilere bakarak izlenen bir yol degildir. Bize dini en iyi sekilde anlatan klavuzumuz Kurani kerime gore hareket etmektir. Sen ve senin gibi dine asagilik bir dille yaklasan kendini cagdas zanneden tiplerin anlayabilecegi birsey degildir. Cok zorlama
Senin cuma namazindaki vaaza ya da cuma namazina rituel diyebilecek dil, aşağılık bir dildir.
Sende olmayan beyin gibi dimi evet
Nikin çok manidar infilak etme vaktin gelmiş geçiyor
Bana diye bak Senin nickin asiri manidar neslin tukenmis hala konusuyosun😂
Sendeki beyinse biz varsin beyinsiz olalim boyle daha guzel siz aydin olmaya devam edin 😂
1 - Bizim dinimiz değil benim dinim demen gerekir. Senle ben aynı değiliz sonucta. Ve toplumda senle ayni olmayan milyonlarca insan var.
2- Ritüel kelimesi genel bir ifadedir. Ne demek istedigim açık. Namaz, ibadet çeşitleri, dini uygulamaların hepsi birer ritüeldir. Ama sen türkçeyi iyi bilmiyor ifadelerinde de arap kökenli kelimeleri tercih ediyorsan bu senin özel secimindir.
1-) Seninle ayni dinde olmamaktan gurur ve onur duyarim. Evet benim dinim genelleme dini degildir.
2-) Rituel kelimesinden dolayi bana turkce bilmiyosun diyosun ama senin bilmedigin daha bariz. Cunku rituel turkce kokenli degil fransizca kokenlidir😊
👏👏👏👏👍
Arkadaş ağır çomar, İslamiyet Allaha teslimiyettir ama kula değil hele ki şu an hayatta olanlara hiç değil, onları tek derdi çarkaları döndürmek sizide uyutmak. Aklı başında bir müslüman buna sessiz kalamaz. Ama sizde de o yok işte
😂😂😂😂😎
Sana dedim bunu @inflak
@tipsizAdam35 sana sozum. Tipsiz mi desem tipinisi... desem bilemedim. Yukatidaki yaziyi okumadan yazmissin kendini zeki zanneden zibidi. Yukarıda ne yaziyor bir oku. Peygamberler haricinde kimseye bakarak izlenen bir yol degildir dedim tipinisi.. bir oku😂
Yalniz harbi agir cahilsin ya tam bir koyunsun 😂 @tipsizadam35
Bana diyene bak hele 🤣🤣🤣 akçomar seni
@inflak sen başındakileri sorgulama uyumaya devam et. Bir gün uyandiğında donun bile kalmayacak bu devlete vericek.
Dostum g*t oldun mu olmadin mi 😂
Ben istedigimi savunurum istedigimi yargilarim. Bu seni baglamaz. Sizin getirdiginiz sistem bunu gerektirmedi mi? Kurdugunuz partinin lideri getirmedi mi bu sistemi? Getirdi. Bundan yana benim hic bir sorunum yok. Allan ondan razi olsun. Ama allah sizin gibi olayi carptirip kendi gorusunde olmayan kisilere comar ismini takacak kadar karakter yoksunu yapmasin.
Senin ki bin beterini yapıyor onu ne yapıcaz.
@inflak sen göt olmuşsun da haberin yok. Zamlar seni bekliyor. Reisin paraya ihtiyacı var. Artık kendini satar ödersin MTV ÖTV KDV...
Dostum seninki benimki degil. Siyaset gelir gecer. Taraflar kavga eder barisir. Bize demokraside dusen secim zamani oy kullanarak taraf belli etmektir. Ama sizin gibi comar kelimesini kullanan onlarca insan var ve beni benim gibi bir cok kisiyi ataturkten soguttunuz
Ama sen okumadan cevapliyosun comarin alasini yapiyosun 😂 sonra bana comar diyosun bir de da agliyosun 😂😂
@inflak bak kardeşim bu ülke hiç birşeyden çekmedi siyasal islamcıdan çektiği kadar. Yolsuzluk yapıp hirzilik değildir diye fetva veren. 17-25 "Günah işleme özgürlüğune engeldir" demeler. Çocuk tecavüzcüsü vakfın önüne yatmalar, reisi hâşa huzurdan peygamber yerine koymalar... ve daha nice olaylar sizin siyasal islamcı yüzsüz güruhunuz yüzünden oldu. Kenan Evren denen itoğlu iti bile arattınız mk. Akp gitse bile, sizin boktan zihniyetiniz kanser hücresi gibi yapıştı ülkeye. Çaldınız çırptınız yandaşı zengin ettiniz, artık paranızıda alıp gidiniz. Ayrıca cuma namazında isyan etmeyin diye fetva vermek siyasidir.
Kardesim bak. Simdi derin konustun bende derin konusayim. Siyasi islamcilik denilen kavramin tam tersini sol hukumetlerden gordugu icin bu ulke sol hukumetlerden kurtulmayi ozgurluk saydi ve islamciliga sigindi. Cunku sol hukumetlerin yaptigini dunyada hicbir sol iktidarlar yapmadi. Asilmayan alim kalmadi. Asilan alimler konusunda da sol rejim cagdasligin ve demokrasinin arkasina siginarak demokratik bir ulke yaratmak icin yaptik dediler. Bir dusun gecmisine bak. Bana de ki bir tane papaz asildi bir tane haham asildi cumhuriyet doneminde diye. Asilmadi. Siz sanki demokrasi islamiyetten kurtulmakmis dusuncesine girdiğiniz için insanlar sizden kacip islamci iktidarlari seçtiler. Kraliyetle yonetilen ulkeler var hala. Hepsi gayet demokratik ve dinlerini dillerini hicbir sekilde kaybettirmediler. Ama siz cumhuriyet adi altinda demokrasi adi altinda kafasinda sarikla gezen kimseye zarari olmayan binlerce insani astiniz. Ve gecmisinizde islamci insanlara sanki hicbirsey yaşatmamız gibi insanlar sizden nefret edince comar diyosunuz
@inflak Madem o kadar "alim" asıldı. Nasıl bügun ülkeyi yönetir oldunuz? Fransız devrimi gibi Jacoben bir şekilde bu Cumhuriyet kurulsaydı hakketen sizden kimse kalmazdı. Ayrıca senin hala kraliyetle yönetilen ülkelerin bir geçmişine bak bakayım Seküler geçişleri nasıl olmuş. Richard Cromwell'in kral 1. Charles'ı nasıl tahtan indirdiği bir oku ondan sonra konuş. Osmanlı'da Ulemâ sınıfının yediği naneler yenilir yutulur cinsten değildi. Padişah devirmek için yeniçerilerle bile iş tuttular. Yani geçmişiniz hiç sağlam değil, milli mücadele döneminde yedikleriniz hariç. Osmanlı yıkılıp yerine Cumhuriyet geldiyse sebebi bizde değil kendinizde arayın. Kuvai-ı inzibatiye' i kurup memleketi için şavaşan insanın üzerine salmak. Anadolu içlerine giren Yunan ordusunu "Halifenin" izni ile geldi deyip milleti bastırmalar... yok kardeşim sizin hatalarınız Osmanlının son 250 yılını kapsar o yüzden hiç son 90 yıla çamur atma. Hanedan edepli olsaydı akıl ve mantık yolundan gidip milletini müreffeh etse idi şu anda bu tartişmayı yapmaz olurduk.
@inflak ayrıca Latin alfabesi için özümüzü yitirdik diyenlar Arap alfabesi gibi zerre kadar ses uyumu olmayan bir alfabe ile 600 yıl yaşadı ve o kadar yılın sonun okuma-yazma oranı %10. Gerçekten çok başarlı bir geçmişimiz var. Matbaa bile yazıcı tayfası işinden olamsın kaç sene sonra geldi.
@TipsizAdam35 bak tek tek soyle sana tek tek cvp vereyim.
Birincisi osmanli arapca degil osmanlica kullandi.
Ikincisi okuryazarlik oranin dille alakasi yoktur. Tamamen kandirmacadir. Okuryazarligin dille alakasi olsaydi en cahil ulke japonya olurdu. Ama gel gelelim en okuryazar ulke japonya. Osmanlica arapcaya en yakin dildir sedde cezm ustun esre otre yoktur. Koyunca zaten arapca olur. Kurani kerimden uzaklastirmak icin yapilmis bir uygulamadir. Siz inandiniz bu yalana sadece. Dunyadaki kimse kanmadi. Ve dunya uzerinde iki ülke dil degistirdi. Birisi israil ikincisi turkiye. Israil oz ana dillerine donmuslerdir. Turkiye ise batinin dilini kabul etmistir. Manidar..
Ikinci soruna gecelim. Sizin zihniyet hala ayni oldugundan madem alim asildi su an niye ulkeyi yönetir oldular cumlesi dupeduz hicbir sey bilmediğini tekrar gosterir. Cunku sadece kendi cephenizden olan yayin okuyosunuz. Comar olarak ben cevaplayayim. Gunumuz dunyasinda alim yoktur. Sadece muhafazakar kesim vardir dini yonden yonetilmek isteyen. Bu tum dunyada vardir. Ornegin almanya. Su an almanyada asiri sagcilar iktidardadir ama siz zavallilar gibi niye hristiyan kesim yonetiyo bu ulkeyi. bir bitmediniz demezler. Görüş farkimiz var derler
Ucuncusu osmanlinin yikilis donemi icin sizin gibi popilist kesim muhtesem yuzyil dizileri izleyecegine kanununin hayatini acip okusaysdi gercegin o olmadiginu osmanliyi sadece yipratma cabalari oldugunu anlarlardi. Ben nutugu okudum biliyorum bir comar olarak ama sen bir aydin olarak sadece internetten duyduklarinla gelmissin o belli.
1. Osmanlıca hangi alfabe ile yazılıyordu. Bu alfabenin Syntax'ı Türkçye ne kadar uygun onu ögren, sonra Japonca ile kıyasla, onlar hiç değilse kendi alfabelerine phenotiplerine sahip bizde bu İslamiyet sonrası kayboldu. Filoloji'den zerre anlamadığın ortada
2. Tekrar ediyorum Fransız devrimi gibi Jacoben bir devrim anlayisi ile kurulmadı Cumhuriyet dolaysı ile aranızda büyük bir kesim alttan alttan kuyu kazdı. Necip Fazıl ve Rıza Nur gibilerin çoktan kellesi giderdi. Bugün kurucu felsefe bu denli yipratılması en büyük örneğidir.
3. Ben 35 yaşındayım. Benim zamanımda tarih dizisi yoktu. Kitabı vardı. Ilber Ortaylı, Şerif Mardinli, Halil İnalcık gibi akademik olarak dünyanın onadığı insanlar ve Avusturyalı Hammer gibi objektif oryantalistleri okumakla geçti. Ve Kanuni döneminin Osmanlı'nın İspanya da oluşan merkantalist akımın etkisi ile enflasyonla tanisması Fransızlara ilk ticari kapitilasyonlarin verilmesi o verilen hakların 19. yy başa bela olmasınıda unutmadik. Milli mücadele zamanında kurtulduk hatirlarsan. Kim verdi kim kaldırdı. Unutma
Dostum syntax i filan gayet iyi biliyorum sen merak etme o konuda rahat ol 😊 bak ben ne diyorum. Alfabe devriminin bahsettiklerinle alakasi yok. Kendin kendinle celisiyosun. Tamamiyle okuma yazma oranının azligindan dolayi bu bahaneyle kurulmus bir sistem. Bak ben hakaret etmeden konusuyorum sana. Ama sen niye bu kadar hararetlisin. Sonra diyosunuz ki insanlar comar😊 bak comar sana anlatiyo dinle iste. Bu tamamiyle cami çalındıktan sonra bulunmus bir kilif. Dis goruslere acik degilsin dostum kabul et. Yani birileri bisey soylemis sen kabul etmissin ve baska gorus kabul etmiyosun 😊 alfabe olayinin senin bahsettiklerinle alamasi yok. Su an latin alfabesine gecildi. Amac belliydi sonra filolojiden sytaxtan kilif bulundu.😊
Ismet inonu doneminde osmanliyi tarihten silmek icin yapilan calismalar meyvelerini vermeye basladi. Cunku osmanli hakkinda yalan haberleri ispatlayacak belge kalmadi. Çünku o kadar ileri goruslu ki sizin parti, tarihini hurda olarak bulgaristana satabilrcek kadar aydın 😊 benden cok buyuk degilsin bende 30 yasindayim. Cok okurum. Benim gibi bir comarin ozelligi sudur. Sagda okur solda. Ama hep sag okumam. Hrp solda okumam. Sen hep tek tarafli okumussun izlemissin dinlemissin. Ne anlatsam bos. Bana fransiz devriminden bahsediyosun. Fransiz devrimi ile turklerin cunhuriyet rejimini kiyaslarsak o zaman... neyse cok konusursam hakkimda dava acilir. Cunku koruma yasalari var biliyosun. Hakkinda konusmamiz yasak ataturkun. Cok demokratik bir ulkeyiz. Ama osmanliya padisahlara sallamak serbest.
Bu arada benim mesajlasma durumum acik. Burdan adamin sorusunu rezil etmeyelim ordan devam edelim.
Bilsen böyle konuşmassın. Osmalıca öğrenmesi ve yazması zor bir dil, Türkçe'nin ses yapısina uygun olmayan bir alfabe ile konuşmak ne kadar zor bir durum. Yani toplumun okur yazar oranın düşük olmasının nedeni ortada daha nesini savunuyorsun.
Silincek olsa yok edilecek olsa eski Hariciye şimdiki Dışişleri bakanliğı arşivi yok edilirdi. Eski harbiye nazırlığının şimdiki GenelKurmay arşivleri yok edilirdiki. Bunu yapmak cidden büyük g. t ister. II. Osmanı öldürenler silememiş. II. Abdülhamit'i ve Abdülaziz'i indirenler yok edememiş Cumhuriyet mi yapıcak. Yapmış olsalardı şayet bunlardan daha büyük sıkıntılar ile uğraşıyor olurduk. Misal ermeni talepleri bügün hala havada ise bizim arşivlerin hala duruyor olmasındandır. Ama gel gelelim reis Osmanlı arşivini Kağıthane'ye taşıyarak. İsmet'ten daha fazla zarar vermiş durumda
Neyse hocam bu konu uzaar gider. Herkesin gorusu kendisine dogru gelirmis. Gorusune saygi duyarim. Varsin sen kendi gorusunde olmayan dini savunanlari comar kabul et.
Ben comar olmaya devam edeyim sende aydın olarak kendinizi ustun gormeye devam edin.
Kal sağlıcakla.
Sana tavsiye Erhan Afyoncu'nun Sorularla Osmalı kitabını oku. Orda evkaf vesiları ve senin yok edildi dediğin birçok hazine evrakı ve ruuznameler var. Hepsi yerli yerinde ( not Afyoncu'yu siyası görüşü itibati ile zerre sevmem ama sağlam çalışan biri)
Erhan afyoncuyu severim. Eskiden cok cikardi programlara. Tarih konusunda dolu birisi.
Sen Erhan hoca'ya desene bir Cumhuriyet dönemindr arşivler yakıldı diye de bak bakalım sana ne cevap veriyor. 🤣🤣🤣🤣
Hocam bak simdi. Gene ayni konulara dalip duruyoruz. Daha yuz yasina girmemis turkiye cumhuriyetinin arsivi ne kadar? Her bakanligin kendine has odalarca degil mi? Peki 600 yil hukum surmus osmanli arsivi? 😊😊 yani anlatabildim mi bilmiyorum. bir kismi yok edilmis o kesin. Tarihi hala cin kaynaklarindan ogrenmeye calisiyoruz.
Sen Cumhuriyeti, imparatorluktan ayırmakla hata ettin bir kere. O kurumlar Cumhuriyet döneminde de devam etti. Dolaysi ile Osmanlının geçmişi bizimde geçmişimiz oluyor. Ama bu demek değil hataları görmiyecez. Son 90 yılin da hatası çok son 200 yılında ama burda yaşayan bizler ceremesini çekiyoruz bu hataların. O yüzden artık şu Osmanlıyı yok ettiler, dilimizi yok ettiler cahil bıraktilar olayını birakı önünüze bakın nasıl daha iyi olur acaba ya da bu başımızdakiler le daha kadar olur.
""Şuphesiz ki sizleri bir parca sıkıntıyla imtihan edeceğiz sabredenlere müjdele "
Diyanet değerini yitireli çok oldu
ne dedikleri umrumda değil
Aynen şükredin. Vatan hainleri terör sevicileri her kötülüğü yapıyor ülkemiz üzerine oyun aslq basaramıycaklar. Şükür sabır
Arabanı sat da fakirlere dağıt parasini sevap işlersin
İşliyorum zaten
Sattın mi arabayi
Satmaya gerek yok ülkemiz çok zengin bereketli araba dan fazla yardımım oluyo senin oldumu hiç.
Ülkemin ihtiyacı oldugunda malımla kanımla hazırım sen hazırmısın
ben senin kadar zengin değilim ki, arabam yok işim yok.
Özür kardeş zenginlik fakirlik olayı degil. Ülkeye vatan a sahip çıkmak şükretmek gerek. Şimdi okursun güzel bir işin kariyerin olur zengğnleşirsğn. Ama vatan bir daha geri gelmez
İsyan etmeyin çarpılırsınız mazallah😂😂
Bunlar şam şeytanı hıyanet işleri bakanlığı
Kaderime razı gelmekten başka çıkar yolum yok. Her konuda hutbe versinler. Ama doğru düzgün versinler.
Bunlar da dini kullanıyor
Devletin halkı soymasıda kadar dimi
Açlık sofuluk bozdurur adama. Ne diyor ki onlar?
Bu ne saçma bir soru, bu ne saçma yorum, bu ne cahillik.
Diyanet 7-8 bin maaş aldığı için öğüt vermesi kolay ama inandırıcı değil
Diyanet götndn uyduracak hali yok Kuran-ı Kerim ne dıyosa o Kuran-ı Kerim de böyle bişey yazmasa soyleyemez
2020 ekonomik kriz açısından çok riskli
Kesin Tayyip erdoğan yapmıştır😂😂
Hainleri hep Erdogan yaptıgı için düzelttigi için yani yanlışlarını ☺️herseyi ondan biliyorlar
Aynen.
Alayının kapısına mührü vuracaksın var ya
Yoksulluk kader değil..
ben öyle diyanetin ta çiçeğine koyum
Utanma arlanmada kalmamış bunlarda
Onların hâmmuna goyyayyimm
Yine birilerinin cebi doluyor :D
Biraz da çabaya bağlıdır
Ne guzel avutuyorlar milleti degil mi
tövbe de carpilirsin ha
Sonuç olarak her şey kaderdir
yemezler!