• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Para & Ekonomi

Diyanet’ten ‘isyan etmeyin’ hutbesi: ‘Maddi ve manevi sıkıntılar alın yazısıdır diyor! Sizce yoksulluk "kader" midir? (Sayfa 2)

serHAN4554
serHAN4554 Takip Et
Master Yaş: 45
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
311
Yapay Zekaya Sor
Diyanet’ten ‘isyan etmeyin’ hutbesi: ‘Maddi ve manevi sıkıntılar alın yazısıdır diyor! Sizce yoksulluk "kader" midir?
İş Soruları Nedir Soruları Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
14 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

19

Cevap

83

Cevap

Popüler Cevapları Göster(60)
  • gcolak
    gcolak Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Normal der ama fetva verebilmesi için bağımsız olması lâzımdı. Söylenecek çok sey varda neyse.

0
    0 Yorumla
  • kahrımdanutanıırım
    kahrımdanutanıırım Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 45%
    +1 yıl

Evet Alın yazısıdır. Fakir veya zengin bir ailde doğmak gibi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Binlerce lira maaş alıp, fakire şükret demek te iyiymiş. Aziz Nesin'in bir sözü geliyor aklıma ama şimdi Silivri soğuktur.

1
    0 Yorumla
  • RedBaronWWI
    RedBaronWWI Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

Coğrafya kaderdir ama insanın da beklemesi ahmaklıktır denemek lazım her şeyi

1
    0 Yorumla
  • Floriani_
    Floriani_ Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Bu Diyanet İşleri başkanında hiç utanma yok mu?

5
    0 Yorumla
  • Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ u
    Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 35%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 559 cevap paylaştı.

Din zaten bunun için var, herşeyin üzerini örter.

4
    0 Yorumla
  • Ghostshutterr
    Ghostshutterr Takip Et
    Guru Yaş: 45
    +1 yıl

🤣🤣🤣🤣🤣🤣hiç güleceğim yoktu. İlahiyatcilara ramazanda 600.000 TL ver sana sukretmeyi anlatsın!!! 👍👍🏼👍👍 Başarılı bir yöntem.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Şimdi buraya çok şey yazarım zaten yakında mahkemede var sorun yok ama değmez bunlar için

2
    0 Yorumla
  • inflak
    inflak Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

Ya soyle bakiyorum da yorumlara. Yav ne beyin yoksunu insanlar var. Hutbeyi siyasete bagliyorlar. Dinin ne oldugunu bilmeyenler burda ahkam kesiyo.
    Bu para ataturk büstüne ayrilsaydi kimsenin gıkı cikmazdi.

0
    44 Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

Din neymiş?

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Sende 50 senedir olmayan seyden.

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

Çarpıtma. Soruma cevap ver eğer biliyorsan.

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Din allah inancıdır. Bizim dinimizde islamiyettir. Islamiyet Allah'a teslimiyettir. Onun emir ve yasaklarına uymaktir. Allaha iman peygamberlerimiz haricinde kisilere bakarak izlenen bir yol degildir. Bize dini en iyi sekilde anlatan klavuzumuz Kurani kerime gore hareket etmektir. Sen ve senin gibi dine asagilik bir dille yaklasan kendini cagdas zanneden tiplerin anlayabilecegi birsey degildir. Cok zorlama

Senin cuma namazindaki vaaza ya da cuma namazina rituel diyebilecek dil, aşağılık bir dildir.

Yorumla
    • neslitükenmişerkek_-
      neslitükenmişerkek_-
      +1 yıl

Sende olmayan beyin gibi dimi evet

Yorumla
    • neslitükenmişerkek_-
      neslitükenmişerkek_-
      +1 yıl

Nikin çok manidar infilak etme vaktin gelmiş geçiyor

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Bana diye bak Senin nickin asiri manidar neslin tukenmis hala konusuyosun😂

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Sendeki beyinse biz varsin beyinsiz olalim boyle daha guzel siz aydin olmaya devam edin 😂

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

1 - Bizim dinimiz değil benim dinim demen gerekir. Senle ben aynı değiliz sonucta. Ve toplumda senle ayni olmayan milyonlarca insan var.
      2- Ritüel kelimesi genel bir ifadedir. Ne demek istedigim açık. Namaz, ibadet çeşitleri, dini uygulamaların hepsi birer ritüeldir. Ama sen türkçeyi iyi bilmiyor ifadelerinde de arap kökenli kelimeleri tercih ediyorsan bu senin özel secimindir.

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

1-) Seninle ayni dinde olmamaktan gurur ve onur duyarim. Evet benim dinim genelleme dini degildir.
      2-) Rituel kelimesinden dolayi bana turkce bilmiyosun diyosun ama senin bilmedigin daha bariz. Cunku rituel turkce kokenli degil fransizca kokenlidir😊

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

👏👏👏👏👍

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Arkadaş ağır çomar, İslamiyet Allaha teslimiyettir ama kula değil hele ki şu an hayatta olanlara hiç değil, onları tek derdi çarkaları döndürmek sizide uyutmak. Aklı başında bir müslüman buna sessiz kalamaz. Ama sizde de o yok işte

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

😂😂😂😂😎

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Sana dedim bunu @inflak

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

@tipsizAdam35 sana sozum. Tipsiz mi desem tipinisi... desem bilemedim. Yukatidaki yaziyi okumadan yazmissin kendini zeki zanneden zibidi. Yukarıda ne yaziyor bir oku. Peygamberler haricinde kimseye bakarak izlenen bir yol degildir dedim tipinisi.. bir oku😂

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Yalniz harbi agir cahilsin ya tam bir koyunsun 😂 @tipsizadam35

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Bana diyene bak hele 🤣🤣🤣 akçomar seni

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

@inflak sen başındakileri sorgulama uyumaya devam et. Bir gün uyandiğında donun bile kalmayacak bu devlete vericek.

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Dostum g*t oldun mu olmadin mi 😂

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Ben istedigimi savunurum istedigimi yargilarim. Bu seni baglamaz. Sizin getirdiginiz sistem bunu gerektirmedi mi? Kurdugunuz partinin lideri getirmedi mi bu sistemi? Getirdi. Bundan yana benim hic bir sorunum yok. Allan ondan razi olsun. Ama allah sizin gibi olayi carptirip kendi gorusunde olmayan kisilere comar ismini takacak kadar karakter yoksunu yapmasin.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Senin ki bin beterini yapıyor onu ne yapıcaz.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

@inflak sen göt olmuşsun da haberin yok. Zamlar seni bekliyor. Reisin paraya ihtiyacı var. Artık kendini satar ödersin MTV ÖTV KDV...

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Dostum seninki benimki degil. Siyaset gelir gecer. Taraflar kavga eder barisir. Bize demokraside dusen secim zamani oy kullanarak taraf belli etmektir. Ama sizin gibi comar kelimesini kullanan onlarca insan var ve beni benim gibi bir cok kisiyi ataturkten soguttunuz

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Ama sen okumadan cevapliyosun comarin alasini yapiyosun 😂 sonra bana comar diyosun bir de da agliyosun 😂😂

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

@inflak bak kardeşim bu ülke hiç birşeyden çekmedi siyasal islamcıdan çektiği kadar. Yolsuzluk yapıp hirzilik değildir diye fetva veren. 17-25 "Günah işleme özgürlüğune engeldir" demeler. Çocuk tecavüzcüsü vakfın önüne yatmalar, reisi hâşa huzurdan peygamber yerine koymalar... ve daha nice olaylar sizin siyasal islamcı yüzsüz güruhunuz yüzünden oldu. Kenan Evren denen itoğlu iti bile arattınız mk. Akp gitse bile, sizin boktan zihniyetiniz kanser hücresi gibi yapıştı ülkeye. Çaldınız çırptınız yandaşı zengin ettiniz, artık paranızıda alıp gidiniz. Ayrıca cuma namazında isyan etmeyin diye fetva vermek siyasidir.

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Kardesim bak. Simdi derin konustun bende derin konusayim. Siyasi islamcilik denilen kavramin tam tersini sol hukumetlerden gordugu icin bu ulke sol hukumetlerden kurtulmayi ozgurluk saydi ve islamciliga sigindi. Cunku sol hukumetlerin yaptigini dunyada hicbir sol iktidarlar yapmadi. Asilmayan alim kalmadi. Asilan alimler konusunda da sol rejim cagdasligin ve demokrasinin arkasina siginarak demokratik bir ulke yaratmak icin yaptik dediler. Bir dusun gecmisine bak. Bana de ki bir tane papaz asildi bir tane haham asildi cumhuriyet doneminde diye. Asilmadi. Siz sanki demokrasi islamiyetten kurtulmakmis dusuncesine girdiğiniz için insanlar sizden kacip islamci iktidarlari seçtiler. Kraliyetle yonetilen ulkeler var hala. Hepsi gayet demokratik ve dinlerini dillerini hicbir sekilde kaybettirmediler. Ama siz cumhuriyet adi altinda demokrasi adi altinda kafasinda sarikla gezen kimseye zarari olmayan binlerce insani astiniz. Ve gecmisinizde islamci insanlara sanki hicbirsey yaşatmamız gibi insanlar sizden nefret edince comar diyosunuz

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

@inflak Madem o kadar "alim" asıldı. Nasıl bügun ülkeyi yönetir oldunuz? Fransız devrimi gibi Jacoben bir şekilde bu Cumhuriyet kurulsaydı hakketen sizden kimse kalmazdı. Ayrıca senin hala kraliyetle yönetilen ülkelerin bir geçmişine bak bakayım Seküler geçişleri nasıl olmuş. Richard Cromwell'in kral 1. Charles'ı nasıl tahtan indirdiği bir oku ondan sonra konuş. Osmanlı'da Ulemâ sınıfının yediği naneler yenilir yutulur cinsten değildi. Padişah devirmek için yeniçerilerle bile iş tuttular. Yani geçmişiniz hiç sağlam değil, milli mücadele döneminde yedikleriniz hariç. Osmanlı yıkılıp yerine Cumhuriyet geldiyse sebebi bizde değil kendinizde arayın. Kuvai-ı inzibatiye' i kurup memleketi için şavaşan insanın üzerine salmak. Anadolu içlerine giren Yunan ordusunu "Halifenin" izni ile geldi deyip milleti bastırmalar... yok kardeşim sizin hatalarınız Osmanlının son 250 yılını kapsar o yüzden hiç son 90 yıla çamur atma. Hanedan edepli olsaydı akıl ve mantık yolundan gidip milletini müreffeh etse idi şu anda bu tartişmayı yapmaz olurduk.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

@inflak ayrıca Latin alfabesi için özümüzü yitirdik diyenlar Arap alfabesi gibi zerre kadar ses uyumu olmayan bir alfabe ile 600 yıl yaşadı ve o kadar yılın sonun okuma-yazma oranı %10. Gerçekten çok başarlı bir geçmişimiz var. Matbaa bile yazıcı tayfası işinden olamsın kaç sene sonra geldi.

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

@TipsizAdam35 bak tek tek soyle sana tek tek cvp vereyim.
      Birincisi osmanli arapca degil osmanlica kullandi.
      Ikincisi okuryazarlik oranin dille alakasi yoktur. Tamamen kandirmacadir. Okuryazarligin dille alakasi olsaydi en cahil ulke japonya olurdu. Ama gel gelelim en okuryazar ulke japonya. Osmanlica arapcaya en yakin dildir sedde cezm ustun esre otre yoktur. Koyunca zaten arapca olur. Kurani kerimden uzaklastirmak icin yapilmis bir uygulamadir. Siz inandiniz bu yalana sadece. Dunyadaki kimse kanmadi. Ve dunya uzerinde iki ülke dil degistirdi. Birisi israil ikincisi turkiye. Israil oz ana dillerine donmuslerdir. Turkiye ise batinin dilini kabul etmistir. Manidar..

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Ikinci soruna gecelim. Sizin zihniyet hala ayni oldugundan madem alim asildi su an niye ulkeyi yönetir oldular cumlesi dupeduz hicbir sey bilmediğini tekrar gosterir. Cunku sadece kendi cephenizden olan yayin okuyosunuz. Comar olarak ben cevaplayayim. Gunumuz dunyasinda alim yoktur. Sadece muhafazakar kesim vardir dini yonden yonetilmek isteyen. Bu tum dunyada vardir. Ornegin almanya. Su an almanyada asiri sagcilar iktidardadir ama siz zavallilar gibi niye hristiyan kesim yonetiyo bu ulkeyi. bir bitmediniz demezler. Görüş farkimiz var derler

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Ucuncusu osmanlinin yikilis donemi icin sizin gibi popilist kesim muhtesem yuzyil dizileri izleyecegine kanununin hayatini acip okusaysdi gercegin o olmadiginu osmanliyi sadece yipratma cabalari oldugunu anlarlardi. Ben nutugu okudum biliyorum bir comar olarak ama sen bir aydin olarak sadece internetten duyduklarinla gelmissin o belli.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

1. Osmanlıca hangi alfabe ile yazılıyordu. Bu alfabenin Syntax'ı Türkçye ne kadar uygun onu ögren, sonra Japonca ile kıyasla, onlar hiç değilse kendi alfabelerine phenotiplerine sahip bizde bu İslamiyet sonrası kayboldu. Filoloji'den zerre anlamadığın ortada

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

2. Tekrar ediyorum Fransız devrimi gibi Jacoben bir devrim anlayisi ile kurulmadı Cumhuriyet dolaysı ile aranızda büyük bir kesim alttan alttan kuyu kazdı. Necip Fazıl ve Rıza Nur gibilerin çoktan kellesi giderdi. Bugün kurucu felsefe bu denli yipratılması en büyük örneğidir.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

3. Ben 35 yaşındayım. Benim zamanımda tarih dizisi yoktu. Kitabı vardı. Ilber Ortaylı, Şerif Mardinli, Halil İnalcık gibi akademik olarak dünyanın onadığı insanlar ve Avusturyalı Hammer gibi objektif oryantalistleri okumakla geçti. Ve Kanuni döneminin Osmanlı'nın İspanya da oluşan merkantalist akımın etkisi ile enflasyonla tanisması Fransızlara ilk ticari kapitilasyonlarin verilmesi o verilen hakların 19. yy başa bela olmasınıda unutmadik. Milli mücadele zamanında kurtulduk hatirlarsan. Kim verdi kim kaldırdı. Unutma

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Dostum syntax i filan gayet iyi biliyorum sen merak etme o konuda rahat ol 😊 bak ben ne diyorum. Alfabe devriminin bahsettiklerinle alakasi yok. Kendin kendinle celisiyosun. Tamamiyle okuma yazma oranının azligindan dolayi bu bahaneyle kurulmus bir sistem. Bak ben hakaret etmeden konusuyorum sana. Ama sen niye bu kadar hararetlisin. Sonra diyosunuz ki insanlar comar😊 bak comar sana anlatiyo dinle iste. Bu tamamiyle cami çalındıktan sonra bulunmus bir kilif. Dis goruslere acik degilsin dostum kabul et. Yani birileri bisey soylemis sen kabul etmissin ve baska gorus kabul etmiyosun 😊 alfabe olayinin senin bahsettiklerinle alamasi yok. Su an latin alfabesine gecildi. Amac belliydi sonra filolojiden sytaxtan kilif bulundu.😊

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Ismet inonu doneminde osmanliyi tarihten silmek icin yapilan calismalar meyvelerini vermeye basladi. Cunku osmanli hakkinda yalan haberleri ispatlayacak belge kalmadi. Çünku o kadar ileri goruslu ki sizin parti, tarihini hurda olarak bulgaristana satabilrcek kadar aydın 😊 benden cok buyuk degilsin bende 30 yasindayim. Cok okurum. Benim gibi bir comarin ozelligi sudur. Sagda okur solda. Ama hep sag okumam. Hrp solda okumam. Sen hep tek tarafli okumussun izlemissin dinlemissin. Ne anlatsam bos. Bana fransiz devriminden bahsediyosun. Fransiz devrimi ile turklerin cunhuriyet rejimini kiyaslarsak o zaman... neyse cok konusursam hakkimda dava acilir. Cunku koruma yasalari var biliyosun. Hakkinda konusmamiz yasak ataturkun. Cok demokratik bir ulkeyiz. Ama osmanliya padisahlara sallamak serbest.

Bu arada benim mesajlasma durumum acik. Burdan adamin sorusunu rezil etmeyelim ordan devam edelim.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Bilsen böyle konuşmassın. Osmalıca öğrenmesi ve yazması zor bir dil, Türkçe'nin ses yapısina uygun olmayan bir alfabe ile konuşmak ne kadar zor bir durum. Yani toplumun okur yazar oranın düşük olmasının nedeni ortada daha nesini savunuyorsun.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Silincek olsa yok edilecek olsa eski Hariciye şimdiki Dışişleri bakanliğı arşivi yok edilirdi. Eski harbiye nazırlığının şimdiki GenelKurmay arşivleri yok edilirdiki. Bunu yapmak cidden büyük g. t ister. II. Osmanı öldürenler silememiş. II. Abdülhamit'i ve Abdülaziz'i indirenler yok edememiş Cumhuriyet mi yapıcak. Yapmış olsalardı şayet bunlardan daha büyük sıkıntılar ile uğraşıyor olurduk. Misal ermeni talepleri bügün hala havada ise bizim arşivlerin hala duruyor olmasındandır. Ama gel gelelim reis Osmanlı arşivini Kağıthane'ye taşıyarak. İsmet'ten daha fazla zarar vermiş durumda

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Neyse hocam bu konu uzaar gider. Herkesin gorusu kendisine dogru gelirmis. Gorusune saygi duyarim. Varsin sen kendi gorusunde olmayan dini savunanlari comar kabul et.
      Ben comar olmaya devam edeyim sende aydın olarak kendinizi ustun gormeye devam edin.
      Kal sağlıcakla.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Sana tavsiye Erhan Afyoncu'nun Sorularla Osmalı kitabını oku. Orda evkaf vesiları ve senin yok edildi dediğin birçok hazine evrakı ve ruuznameler var. Hepsi yerli yerinde ( not Afyoncu'yu siyası görüşü itibati ile zerre sevmem ama sağlam çalışan biri)

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Erhan afyoncuyu severim. Eskiden cok cikardi programlara. Tarih konusunda dolu birisi.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Sen Erhan hoca'ya desene bir Cumhuriyet dönemindr arşivler yakıldı diye de bak bakalım sana ne cevap veriyor. 🤣🤣🤣🤣

Yorumla
    • inflak
      inflak
      +1 yıl

Hocam bak simdi. Gene ayni konulara dalip duruyoruz. Daha yuz yasina girmemis turkiye cumhuriyetinin arsivi ne kadar? Her bakanligin kendine has odalarca degil mi? Peki 600 yil hukum surmus osmanli arsivi? 😊😊 yani anlatabildim mi bilmiyorum. bir kismi yok edilmis o kesin. Tarihi hala cin kaynaklarindan ogrenmeye calisiyoruz.

Yorumla
    • TipsizAdam35
      TipsizAdam35
      +1 yıl

Sen Cumhuriyeti, imparatorluktan ayırmakla hata ettin bir kere. O kurumlar Cumhuriyet döneminde de devam etti. Dolaysi ile Osmanlının geçmişi bizimde geçmişimiz oluyor. Ama bu demek değil hataları görmiyecez. Son 90 yılin da hatası çok son 200 yılında ama burda yaşayan bizler ceremesini çekiyoruz bu hataların. O yüzden artık şu Osmanlıyı yok ettiler, dilimizi yok ettiler cahil bıraktilar olayını birakı önünüze bakın nasıl daha iyi olur acaba ya da bu başımızdakiler le daha kadar olur.

Yorumla
  • MuhammedAliSavat
    MuhammedAliSavat Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

""Şuphesiz ki sizleri bir parca sıkıntıyla imtihan edeceğiz sabredenlere müjdele "

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Diyanet değerini yitireli çok oldu
    ne dedikleri umrumda değil

1
    0 Yorumla
  • hiçışıkyok41
    hiçışıkyok41 Takip Et
    Yoda Yaş: 41
    +1 yıl

Aynen şükredin. Vatan hainleri terör sevicileri her kötülüğü yapıyor ülkemiz üzerine oyun aslq basaramıycaklar. Şükür sabır

0
    7 Yorumla
    • skdlfksndkck
      skdlfksndkck
      +1 yıl

Arabanı sat da fakirlere dağıt parasini sevap işlersin

Yorumla
    • hiçışıkyok41
      hiçışıkyok41
      +1 yıl

İşliyorum zaten

Yorumla
    • skdlfksndkck
      skdlfksndkck
      +1 yıl

Sattın mi arabayi

Yorumla
    • hiçışıkyok41
      hiçışıkyok41
      +1 yıl

Satmaya gerek yok ülkemiz çok zengin bereketli araba dan fazla yardımım oluyo senin oldumu hiç.

Yorumla
    • hiçışıkyok41
      hiçışıkyok41
      +1 yıl

Ülkemin ihtiyacı oldugunda malımla kanımla hazırım sen hazırmısın

Yorumla
    • skdlfksndkck
      skdlfksndkck
      +1 yıl

ben senin kadar zengin değilim ki, arabam yok işim yok.

Yorumla
    • hiçışıkyok41
      hiçışıkyok41
      +1 yıl

Özür kardeş zenginlik fakirlik olayı degil. Ülkeye vatan a sahip çıkmak şükretmek gerek. Şimdi okursun güzel bir işin kariyerin olur zengğnleşirsğn. Ama vatan bir daha geri gelmez

Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    Mentor Yaş: 34 , eic 52%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.

İsyan etmeyin çarpılırsınız mazallah😂😂

3
    0 Yorumla
  • ruletci03
    ruletci03 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 66%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 714 cevap paylaştı.

Bunlar şam şeytanı hıyanet işleri bakanlığı

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kaderime razı gelmekten başka çıkar yolum yok. Her konuda hutbe versinler. Ama doğru düzgün versinler.

1
    0 Yorumla
  • aynenöylecanım
    aynenöylecanım Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Bunlar da dini kullanıyor

4
    0 Yorumla
  • KillerArtemisia
    KillerArtemisia Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Devletin halkı soymasıda kadar dimi

2
    0 Yorumla
  • entelman
    entelman Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 36%
    +1 yıl

Açlık sofuluk bozdurur adama. Ne diyor ki onlar?

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bu ne saçma bir soru, bu ne saçma yorum, bu ne cahillik.

0
    0 Yorumla
  • Yasemin42042042
    Yasemin42042042 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Diyanet 7-8 bin maaş aldığı için öğüt vermesi kolay ama inandırıcı değil

1
    0 Yorumla
  • Raakışıklıı
    Raakışıklıı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Diyanet götndn uyduracak hali yok Kuran-ı Kerim ne dıyosa o Kuran-ı Kerim de böyle bişey yazmasa soyleyemez

0
    0 Yorumla
  • TeknolojikÜye
    TeknolojikÜye Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

2020 ekonomik kriz açısından çok riskli

1
    0 Yorumla
  • kayserili__38
    kayserili__38 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48
    +1 yıl

Kesin Tayyip erdoğan yapmıştır😂😂

3
    2 Yorumla
    • hiçışıkyok41
      hiçışıkyok41
      +1 yıl

Hainleri hep Erdogan yaptıgı için düzelttigi için yani yanlışlarını ☺️herseyi ondan biliyorlar

Yorumla
    • kayserili__38
      kayserili__38
      +1 yıl

Aynen.

Yorumla
  • ekrembaşkan
    ekrembaşkan Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

Alayının kapısına mührü vuracaksın var ya

1
    0 Yorumla
  • Birkedimbilemyok
    Birkedimbilemyok Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

Yoksulluk kader değil..

1
    0 Yorumla
  • Bgnkmısqsm
    Bgnkmısqsm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

ben öyle diyanetin ta çiçeğine koyum

1
    0 Yorumla
  • zupperzonick
    zupperzonick Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 827 cevap paylaştı.

Utanma arlanmada kalmamış bunlarda

3
    0 Yorumla
  • alektamovvik
    alektamovvik Takip Et
    Master Yaş: 41
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Onların hâmmuna goyyayyimm

3
    0 Yorumla
  • Dropgun
    Dropgun Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Yine birilerinin cebi doluyor :D

3
    0 Yorumla
  • _Jadeee_
    _Jadeee_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 110
    +1 yıl

Biraz da çabaya bağlıdır

2
    0 Yorumla
  • Denizanturan93
    Denizanturan93 Takip Et
    Bilge Yaş: 33
    +1 yıl

Ne guzel avutuyorlar milleti degil mi

1
    0 Yorumla
  • Seref_xan
    Seref_xan Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

tövbe de carpilirsin ha

1
    0 Yorumla
  • DELİKANLIPRENSSSS
    DELİKANLIPRENSSSS Takip Et
    Master Yaş: 27
    +1 yıl

Sonuç olarak her şey kaderdir

0
    0 Yorumla
  • SÜTYEN_KOPÇASI
    SÜTYEN_KOPÇASI Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

yemezler!

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ne alın yazısı be

3
    0 Yorumla
  • apro45
    apro45 Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Değildir

1
    0 Yorumla
  • MuratBarlas
    MuratBarlas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40
    +1 yıl

Sen Diyanetten iyi mi bilcen

0
    0 Yorumla
  • RoseKarakoç
    RoseKarakoç Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    +1 yıl

Yani

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Diyanet’ten ‘isyan etmeyin’ hutbesi: ‘Maddi ve manevi sıkıntılar alın yazısıdır diyor! Sizce yoksulluk "kader" midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

"Birinci babanın fakirliği Allahtan ikinci babanın (kayınpederin) fakirliği ahmaklıktan"sözü... 2 cevap verildi
Fakirlik Allah'a yakın olmak mı? 9 cevap verildi
Allah kuranda şeytan sizi fakirlikle korkutmasın diyor ama? 3 cevap verildi
Emir Feriha nin Fakir oldugunu hangi bölümde ögreniyor? 4 cevap verildi
Oruç tutmanın mantığı ne fakirler mi oruç tutar? 3 cevap verildi
Hristiyanlık’ta ve İslam’da yoksulluğun ne kadar kıymetli olduğunu ve yoksullara büyük ödül vaat... 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kendinize acıyor musunuz?
  • Küpe taktığınızda nasıl saç modelleri tercih ediyorsunuz?
  • Mesaj mı daha güzel, arama mı?
  • Misafirlikte üşüdüğünüzde "kombiyi biraz daha açabilir misiniz, kombiyi açar mısınız" der misiniz?
  • Dış görünüşe sadece erkekler mi önem verir?
  • Çok yoruldum arkadaşlar ama güzel bir yorgunluktu🥳 yorgunken uyuyabiliyor musunuz?
  • Modunu yansıtan bir şarkı bırakır mısın?
  • İnsan en çok hangi anda kendini sorgular?
  • Geceye gürültülü bir şarkı bırakır mısın?
  • Sitedeki üyelere soruyorum; Size göre 'taş gibi' olmanın tanımı nedir? (Fizik mi, aura mı, giyim mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨