+1 yılİstediğim araba asgari ücretle çalışan birisi içi amerikada 3 yıllık maaşa denk geliyor. Araç 90 bin dolar ve 10 seneye kadar vadesiz taksit yaparak peşinatsız satıyorlar. Gelelim ülkemize aynı araba vergiler sebebiyle 2 milyon tl ye satılmakta ve 2 milyon tl kaç asgari ücrete denk gelir siz hesaplayın. Artı amerikadaki insan en iyi evde en iyi eşyalarla otururken yer içer gezer tozarken hobiler vs ile ilgilenirken bizde asgari ücret acaba ev kirasına yetiyor mu bunu konuşalım bence. Yani bizi fakirlik ve sefilliğe sürüklesinler kendileri saraylarda ejder meyveli sumotiler içsinler ama bize gelince kadar olsun. Kusura bakmasın kimse ama müslümanlık bu değil. Müslümanlık komşun açken sen tok uyumamalısın der. Ama bakıyoruz onlar tok biz açız. Nefret ediyorum siyasetten ama neden bir amerika bir japonya avustralya gibi vs olamıyoruz işte bana dokunan kısımlar bunlar. Asgari Ücret dedim ama yurtdışında kişiler ilgi alanı ve yeteneğine göre eğitim görerek ilerliyor bizdeki gibi matematik ile alakası sıfır olan bölümler gibi illede matematik felan göreceksin denmiyor onlarda.
Babası amerikalı annesi türk ve tüm eğitim yaşamını amerikada tamamlayan bir kızla konuşuyordum yaşlı bir dede geldi akp yi överek amerikayı kötüleyerek küfürler ediyor sordum ankaradan hayatında hiç dışarı çıkmamış hiç hayatında kitap okumamış tek bilgisi televizyondaki haberler olmuş ve haberde ne gösterildiyse inanarak bize çemkirerek saydırıyordu hemde kin öfke ve nefretle. Bir şey dese de dalsam şunlara şeklindeydi.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Boş yere dememişler "DİN KİTLELERİN AFYONU"dur" diye.
Küresel sömürüye, insanın insana kulluguna, haksiz düzene isyan etmesinler, hesabın sorulmasını ahirete bıraksınlar ki kan emici vampirler güven ve huzur içinde işlerine devam edebilsinler.
İşte cuma namazı ritüelinin de amacı esasen budur. Emeği sömürülen, gerektiğinde ölmesi istenen , geniş halk topluluklarına ayar vermek, hizaya sokmak.40 Yorumla
+1 yılDeprem olur, Allah korusun. Sel, yangın adet olur, Allah ibadet etmeyen kullarini cezalandırıyor.! Senin benim vergimle bu Dunya'da cenneti yaşayan din tüccarları bizleri avutup elimizdekileri almak için sukredin palavralarini yediriyorlar bize. Dinler ve inanç meseleleri akillilar için kazanç, düşünmeyen sorgulamayan kesim için hayat tarzıdır.
94 Yorumla- +1 yıl
@oakdas büyük çoğunluk hem de😔😔
- +1 yıl
+1 yılEvet hatta asgari ücret de alın yazısıdır, atanamayan öğretmenlerin intihar etmesi de alın yazısıdır
İşsizlik bile alın yazısıdır..
Ne alınmış arkadaş yaz yaz bitmedi iyi uykular (?)90 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. Tamam isyan etmeyelim Elhamdülillah da ''sukredin '' diyerek malları goturenlere sesinizi etmeyin diyorlar. Kimse sukursuzluk etmesin demiyoruz ama bu resmen kabullenmek. Şükür ile mi öngörülen bütçeden fazla harcama yapıp 6 bakanlık geride kaldı?
Aynı diyanet bursa nur çalan la ilgili bir şey dedi mi? Zenginliğin sınırı yok ama fakirliğin var ve sukredin. Hz Ömer de döneminde aç olan insanlara sukredin diyordu değil mi çözümler aramak yerine10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. isyan etmeyelim eyvallah da herkes çalsın çırpsın sesini çıkarma dersen olmaz
50 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. bazen diyorum ki, din kavramı sadece alt tabaka insanları yönetmek için uydurulmuş bir şey. bunlara bakınca böyle bir sonuç çıkıyor.
şiddet üzerine de hutbe versinler. kadın , çocuk, hasta, doktor, öğretmen vs bunlara yapılan şiddet için de versinler.
masum insanların suçu ne. görevlerini yapıyorlar.52 Yorumla- +1 yıl
Yok bunların fetvaları genelde milletin bacak arasıyla ilgili ya da şükretmekle alakalı hepsi paralı birer uşak.
- Para & Ekonomi konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılO zaman o çok ve boş konusanlarla yer değiştirelim, bakalım o zaman da maddi ve manevi sıkıntılar alın yazısıdır diyebiliyorlar mı? Onun bunun hakkını yiyerek zengin olmuşlar bir de yoksul insanı kucumsuyorlar. Tok açın halinden ne anlar zaten. Bende işte buna istinaden diyorum ki, gelsinler şöyle fazla değil 1-2 aylığına yer değiştirelim. Eğer gerçekten dayanabilirlerse helal olsun diyeceğim. Her ay evlerine 5 bin TL nin altında maaş girmiyor o halle konuşuyorlar. İnsanlar 2 bin TL yle ev kirası, elektrik, su doğalgaz parası veriyorlar. Vergiler ödüyorlar. Gerçekten yoksulluk kader mi? Yoksa insanları yoksullastiran faktörler mi var acaba?
10 Yorumla diyanetin işi iktidara destek olmak mı?
dinide bu şekilde siyasete alet edip dejenere ediyorlar.
aynı diyanetin kamuya dönüp 3 liralık işleri 15-20 katına yapıp kamuyu zarara ugratmanın ahlaksızlık oldugunda söyleyebilmeli, kamuda yapılan çalma ve hırsızlığında doğru olmadığını söylemeli, saraydaki israfa da değinmeli bunları söyleyebiliyor mu? koca bir HAYIR.50 YorumlaBen diyanet başkanı geçinen kişinin allahada dinede inandığını düşünenlerden değil hele islamiyete emeviler zamanında eklenenkadere inanma sözüne hiç inanmıyorum , eğer kader varsa kesinlikle adalet yok demektir. Sana şükret diyen cami imamlarının en düşüğü 4500 tl maaş yata yat lpjman bedava elektirik su doğalgaz ücreti ödemeden yaşıyorsa. orada ne inanç vardır nede allah. ben limon satan öğretmen gördüm ama limon satan imam görmedim elhamdülillah..
40 YorumlaŞeyhülislam ne zaman devreye girecek bekliyordum ben de... demekk fakirlik, işsizlik, borç alın yazısıdır. Hangi Allah'a inanıyorsanız, ibadet ediyorsaniz ben o Allah'ınızı tanımıyorum.. Hutbede söylediklerine bak sen. (Dipnot: Tanıdığım onlarca arkadaşım cuma'ya gitmeyi bırakmışlardı yıllar öncesinden)
40 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. Diyanet mayışlarını düşürsün, o zaman. İsyan da etmesinler. Lakin kadar insanın yaptığı şeydir. Hangi tarihin hutbesinde demiş bunu?
72 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim 👍
- +1 yıl
iyi günde olduğu kadar, kötü günde de hayata tutunmak ve Rab ile aradaki bağdan güç almanın imanın güzelliğinden olduğu belirtilerek, “Bunalmış bir insanın, çaresizliğini şiddete dönüştürmesi, kadın ve çocuklardan öfkesini çıkarması ise zulümdür. Hiçbir sıkıntı, anlaşmazlık ya da bunalım, kadına şiddeti reva gören bir zihniyetin mazereti olamaz. Çünkü şiddet, kul hakkı çiğnemektir; acı ve nefret tohumlarıyla aileyi zehirlemektir. Hâlbuki mümin, elinden ve dilinden merhamet yayılan, çevresine güven ve huzur aşılayan kimsedir. Zorluklar karşısında kişinin kendisine ya da ailesine zarar vermesi asla çözüm değildir. Dinimiz, ne kendinin ne de başkasının ıstırabını dindirmek amacıyla bile olsa Allah’ın emaneti olan canına kıymaya kesinlikle izin vermez. Çünkü dert varsa, dertlere derman olan Allah vardır. “O ne güzel Mevlâ, ne güzel yardımcıdır!”[4] Sıkıntı varsa, sıkıntılara elbirliği ile çözüm bulacak dostlar, komşular, akrabalar vardır. “Müminler ancak kardeştir” denildi.
“Yaşadığımız zorluklar karşısındaki metanetli tavrımızın, Allah katında nice kolaylığın müjdecisi olacağını unutmayalım. Bizler bu dünyaya, inanmak ve iyi işler yapmak için geldik. Peygamberimizin umut ve teselli vadeden şu hadisini hatırlayalım: ‘Vücuduna batan bir diken bile olsa, başına gelen her türlü musibet karşısında Müslüman’ın günahları affolunur.” Rabbimizin yardımından ve rahmetinden ümidimizi kesmeyelim. Resûl-i Ekrem (s. a. s)’in duasıyla Yüce Rabbimize niyaz edelim: “Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz. Allah’ım! Başıma gelen musibetin mükâfatını senden bekliyorum, bundan dolayı bana ecir ihsan et, benim için onu daha hayırlısıyla değiştir.”
Hutbenin tamamını koyamadım. "Müsibete uğradın diye karına çocuğuna zarar verme" diyor. Tamamını okumadan senin başlığına göre yargıladım. Ülkenin genel sıkıntısı kaderimiz manâsı çıkardım ve yanılmışım. Hutbenin tamamını okuyunca kasti ve zorlama geldi bana.
Sence, "parasız kaldın diye, karına çocuğuna zarar verme diyerek, kötümü yaypıyor?
+1 yılBence düşüncen cok yanlış onlar cok para alıyor diye dinin özelliklerini yadırgamamalısın mesela bir cok kadın kapanmamak icin ben bir cok kapalıdan imanliyim der ve bunlara verilecek en iyi cevap şudur bir cok insan zenginleri sevmez ama parayı sever parayı ister zenginlere kızıp parayi hayatindan silemesken sadece zevkten kapanmak icin kapanan kadınlar yüzünden kapanmaz ben imanliyim der yani konu su ki özet olarak diyanet yanlış yapıyor ise sen yapma onlara kızıp sen de ben inanmam deme araştir mesela bu zmnda oyle imkanlar varki araştır ayip bisey değil hz. muhammed bir fasık size haber getirdiginde araştırmadan inanmayın buyurmustur sende arastir millet diyanete göre is yapiyo baba anadan ogrenme din olmaZ
00 Yorumla
Batılılar geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı. Bize gözlerimiz kapalı dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda bizim elimizde incil, onların elinde topraklarımız vardı. "Jomo Kenyatta"
Fakire şükretmeyi öğrettiler zenginin düzeni bozulmasın diye...20 Yorumla
+1 yılBakın bu ülkede yapılmış bir şarkı. O dönemde Diyanet vardı değil mi?
https://www.youtube.com/embed/m79SeN1DsX4Akıllanmayan, koyun ve köle gibi yönetilen insanlar oldukça, akıl sömürüsünün yanında din sömürüsüne de ses çıkartmadıkça, evet haklılar. Yoksulluk kaderdir. Beyin yoksulluğu.
10 YorumlaYaw he he
Onlar saraylarda
Yazliklarda yetmedi her yerde
Yesin içsin scsin
Milletin mali vergisi ile
Siz de isyan etmeyin kader olsun.
Yok öyle bir din
Yok böyle bir kader inancı.
Din tüccarı adi. ler...
Bizim millet cahil
Daha itikatta mezhebi ne onu bilmez.10 YorumlaDiyanetin maaşlarınıda asgari ücrete çeksinler hele bir, isyan ediyorlarmı etmiyorlarmı bir bakalım, bol keseden konuşması kolay.
32 Yorumla- +1 yıl
Tespitin dibi eline sağlık👍
- +1 yıl
Zulüm karşısında susan, dilsiz şeytandır. Hırsızlık haramdır diyemiyorlar, yolsuzluk haramdır diyemiyorlar, vakiflarda erkek çocuklarına tecavüzler ediliyor sesleri çıkmıyor, müslüman kardeşlerimiz katlediliyor sesleri çıkmıyor, boş boş laf konuşuyorlar. Diyanetiin ve ülkenin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatür'kten nefret ediyorlar, Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır. Asgari ücret bile çok bu tür insanlara.
Fakire şükretmeyi öğreteceksin ki zenginin rahati bozulmasın. Camiye gitmeyeli çok oldu. Allahin evine siyaset sokuyor ipneler. Kuran-i kerim bu soytarıların anlattığı gibi bir kitap değil. 👍 Okuyun Arapçasini degil sevap için degil mevkiili makamli degil tefsirini degil. Türkçe çevirisini okuyun. Anlamak için... 👍
10 Yorumla
+1 yılYoksulluk fakirlik kader değildir acaba Diyanet düşünüyor mu memur işçi maaşları düşük ödeniyor maaştan gelir vergisi şu vergisi vb sebepten kesiliyor ben buna şükredeceğim öylemi bir devlet memuru olarak nasıl buna rıza gösterebilirim doğru düzgün bir sosyal hayat sunmaktan aciz bir Devlet anlayışı var ve ben Diyanete bel bağlayıp kukla olayım mı istiyorlar ben ne kanunlar konusunda şükrederim nede yoksulluğa fakirliğe rıza gösteririm defolup gitmeleri daha iyi
10 YorumlaKoskoca diyanet alın yazısı diyor. Alın yazısı nedir ya? Kader nedir? Tiyatro sahnesinde roller mi verilmiş. Allah şu fakir olsun şu zengin olsun şu çile çeksin şu parayı söğüşlesin diye mi yazmış? Komik olmayın. Herkes kader dediği şeyi kendi tercihlerine göre belirler. Yoksa sana bana akıl niye versin. Niye seçim sunsun. Kader alınyazısı diye bişey yoktur
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çünkü artık haram, kul ve yetim hakkı yemenin çok üstüne çıktılar. Firavunlar bile hayret ediyordur Musa'nın Allah'ı neden hala Türkiye ateş yağdırmıyor diye. Her işlerinde kullandıkları gibi yine Allah'ı kullaniyorlar.
20 Yorumla
+1 yılBende buradan kendisine cevap veriyorum omurgasızlıkta bir mukadderat sizde en somut örneğisiniz
70 YorumlaLan soyup soğana çevirdiler. Herşey 3 katına çıktı. Vergileri kaktırdılar. Ama ses etmeyin. Allah yakar. Diyanet mi? Susturucu mu? Belli değil
50 Yorumla
+1 yılÖncelikle, İslâm dini Diyanet’in tekelinde değil bunu bir öğrenin!
Sürekli diyanetin harcamalarından müslümanlara ve hatta İslam’a çamur atmaya kalkmayın!
Sorunun özü güzel ama yine sen siyasete bağlamayı başarmışsın..
Elhasıl; zenginlik de fakirlik de takdir-i ilahidir.. Külli iradedir..
Yani; ırk, cinsiyet, ebeveyn gibi insanın tercihine bağlı olmayan KADERDİR..
Bu dahi imtihandır..
Fakir, sabretmekle; zengin paylaşıp, şükretmekle mükelleftir..
Nasıl ki sürekli isyan içinde bulunan fakirler olduğu gibi, kendi hakkıymış gibi zekatını vermeyen zenginler de bu imtihandan başarısız çıkmaktadır..
#Vesselam018 Yorumla- +1 yıl
İmtihanına sokayım.
- +1 yıl
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ önce kafanı tuvalete sok
- +1 yıl
@Mütefekkirseyyah_ yazdığın yorumla kaliteni ortaya koymuşsun sorularıma saygılı yorumlar yap, ben islamı hedef almadım ama bu ülkede islamı yönetenler milleti hedef almış görünüyor, kimsenin dini inancıyla sorunumuz yok bu ülkede din tüccarları cirit atıyor ve milleti sömürüyor bunu sende biliyorsun.
- +1 yıl
Bunu ısrarla yapıyorsun ve ard niyet ararım! Sürekli iktidarın politikaları yüzünden biz müslümanları töhmet altına alamazsın!
İslam bu kadar dar ve sığ değil..
Dünyayı kuşatan bir din, burda sadece iktidarın politikalarına sığdırılamaz..
Hem müslümanların ferasetinden sakının.. Onlar neyin ne olduğunu sizden daha iyi biliyor! - +1 yıl
Şaka gibi bir görüş
- +1 yıl
@neslitükenmişerkek_- arkadaşım olan bu.. Kimseyi inandırmak zorunda değilim..
Kimse çabalayarak zengin olamaz bunu bilin.. Neden bilim adamlarının çoğunun fakir oluşu bunu ispat eder.. - +1 yıl
Ne içiyon sen dünyayı kuşatıyormuş googledan bak hepitopu 1.5 milyar kişi, dünya sekiz milyar.
- +1 yıl
Sen soruyu bir kez daha oku derim😂😂
Burada konu kimsenin zenginliği fakirliği, zengin doğması veya fakirliği değil yanlış sularda yüzüyorsun kardeşim😂 - +1 yıl
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Bu bile 80 milyonluk Türkiye’den büyük olduğunu gösteriyor bu bir..
İkinci sayıca çokluğun kıymeti değil nitelik önemlidir bu iki..
- +1 yıl
Çok nitelikli olduğu gelişmiş tek müslüman ülke olmadığından belli.
- +1 yıl
Zengin olmak, fakir olmak hatta karakterli olmak bunlar hepsi birer mukadderat ama hazineyi boşaltıp vatandaşın ödediği vergiyi zimmetine geçirmek sonra cemaate dönüp fakirlik mukadderat isyan etmeyin demek şerefsizliktir.
Islama çamur atan kimsenin İslam ile bir derdi yok ıslam adı altında insanı eşek yerine koyanlar ile derdimiz sizin yapmanız gerekeni biz yapıyoruz safhımızda yer alacağınıza bizim ağzımızı kapatmaya çalışıyorsunuz zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır.
Kusura bakma ama kafa ile devam ederseniz sonunda tuvalete girecek olan sizin kafanız buda sizin imtihanınız arif olana bu kadar söz yeter! - +1 yıl
@neslitükenmişerkek_- bak hocam diyanetin ne halt yediği beni bağlamaz!
Hesabını onlar verecek..
Ben sadece “zenginlik fakirlik kader midir?” sorusunu cevaplıyorum..
Siyaset zerre umrumda değil! - +1 yıl
Bilim adamları fakır değil insanlığa kendini adadığı için paraya ehemmiyet vermiyorlar sermayeleri beyin para değil kazandığını cebe atmadığı tekrar bilime harcadığı için fakir onur şeref haysiyet zengini bu yüzden istese bir saniyede zengin olur ama öyle bir derdi yok
- +1 yıl
Son kez söylüyorum mevzu ne siyaset nede fakirlik zenginlik ya bırakın bu öbür tarafta hesabını verecek mevzusunu rica ederim haksızlık karşısında sessiz kalanda öbür tarafta hesabını verecek o zaman boş konuşuyorsun
- +1 yıl
@neslitükenmişerkek_- tamam
- +1 yıl
Mutefekkir laftan anlamaz bosuna cenenizi yormayın. Eski hesabimda çok tartıştım bununla
- +1 yıl
Görevli troller var her internet mecrasında ikna olmak gibi durumları yok.
- +1 yıl
@skdlfksndkck beni iyi tanımışsın :))
Bunlar baştan sona o.. c... gu zaten ne desek boş ana avrat sülale yedi ceddine kadar sövüyorum bunların Allah bunları sanki görmüyor müslüman ayağına herşeyi götür iç ye sıç sonra da Allahtan kelamdan bahset millete oldu canım başka
10 YorumlaKim yoksul arkadaş bana bir söyleyin her kesin evinde buzdolabı var çamaşır makinesi var bunlar eskiden varmıydı. Herkesin cebinde en az 2 lirası var istedikleri zaman simit alınabilir bunlar eskiden olabilirmiydi :)
10 Yorumla
+1 yılİtaat edin biat edin susun sabredin... tam kulluk düzeni isteyenlerin sesi... o iş öldü! Hortlatamazsiniz.. biliyomusunuz geçen cuma Sincan müftüsü cumhurbaşkanına amin dedirttirdi yahu! Varilmak istenilen yolu daha nasıl anlatabiliriz.
10 YorumlaTabi kendisi aylık 5 bini indiriyor cebe, 2000 lirayla aç gezen adamın halinden anlar mi? Millete şükür fetvası vermek için 5 bin lira maaş alıyor o hutbe de.. kendisine 2000 lira maaş verseler camiye gitmez.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 554 cevap paylaştı. Millet zamlar vergiler yüzünden taş üstüne taş koyamıyor ki zengin olsun
Soyup soğana çeviriyorlar.
Allah veriyor bunlar alıyor 😂
Allaha değil zamlara isyan ediliyor.21 Yorumla- +1 yıl
Aynen bakın CHP yiyor ülkeyi Ankara da İstanbul'da her yerde rant olayları patladı birbirine düştüler rant için rüşvet tehdit hersey
+1 yılRızkı veren Allah'tır ama kişi durumuna şükretmeli ve daha çok çalışmalı çünkü Allah çalışın diyor ayrıca imamların maaşı 4000 geçmez
O maaşı alıncaya kadar da cami temizler tuvalet yıkar10 YorumlaHer durum bir kaderdir. Sadece kötü ya da olumsuz olanları insan duasında Allah'tan yardım isteyerek değiştirmek ister, Allah (c. c) ise (merhametinden sual olunmaz) duayı kabul eder.
10 YorumlaMercedes arabaya binen çakallar, şükür duası yazıyor. Şu insanların samimi olduğuna inananlara acıyorum. Din kadar üzerinde para dönen bir şey görmedim.
10 Yorumla
+1 yılYaa he he
fakirlikten süründür sonrada alın yazısı
din oldu bitti hep milleti dizginlemek için yapılmış bir şeydir. sadece buna değil aklı olan hiç bir şey e inanmaz10 Yorumla
+1 yılYani bunlara göre Tanrı akp çocuklarının dışındakiler sıkıntı çeksin diye oturmuş ve teeeeee 15 milyar yıl önce hepimize alın yazısı kaleme almış
Lan atın eyvallah ama usturuplu atın10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yıl... Dedi ve kira vermediği, elektrik-su-doğalgaz faturası ödemediği lojman evinden kartını alarak atmden 4.500 tl maaşını çekmeye gitti...
20 Yorumla
+1 yılFitne çikarma. Dediğin doğru değil. Diyanet bunu diyemez. Diyen varsa. İspatlari ile mahkemeye başvur. Kellesi alinsin. Çünkü Kur'an
"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık
(Isra,13. ayet)"
der. Yoksa tasmani birimi tutuyor10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 783 cevap paylaştı. Cuma hutbesinde kolay yoldan parayı anlatsınlar mesela. Kaderimizin dışına çıkalım.
40 YorumlaRızkı veren Allah tabii ki ona eyvallah verdiğine vereceğine de şükürler olsun lakin yöneticilerimiz de halkının refahı için elinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır... Hz. Ömeri örnek alıp uygulasalar gerisi teferruattır diye düşünüyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Yok onların şeyinde değilsin emin ol.
+1 yılİşte böyle böyle silkiliyor bir millet ama uyumaya devam tamam mı?
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendi delikli kuruşları için kanunlar çıkartanlar, bizim hayatımız için kader diyecekler tabi.
40 Yorumla
+1 yılGelecek yılki zamlar için zemin hazırlanıyor. Sabredin ses etmeyin 😂
20 Yorumla
+1 yılHep aynı edebiyat biz çalalım yiyelim ama siz şükür edin. İsyan etmeyin kafası.
10 Yorumlaİslam 1500 yıldır neandanter zekaları gütme sopası olarak kullanılmıştır 🤣😂😂🤣
10 YorumlaYaaani diyor ki;
Meâli;
Çalin ama çalisin, bizim gibi Allaha degil hükümete kulluk edin... 😀10 Yorumla
u +1 yılİsraf haram der haftaya, zırhlı mercedesin içinden.
10 YorumlaEvet kaderdir Allah'ın insanlara bu dünyada verdiği imtihanlardan biridir ne de olsa bu dünya imtihan dünyası öyle değil mi 😊
12 Yorumla- +1 yıl
İroni yapıyorsun dimi 🤔
- +1 yıl
Yok yok ciddi 😎
Gizli Üye(36-45)+1 yıleee islam zaten bunun için var :D her kötü şey alın yazısı ama bir eli yağda bir eli balda olan ağzından allahı eksik etmeyenlerde çalıyor herşeyi yapıypr onlara mübah :D yersen
10 YorumlaKaale alınacak gibi değil. Mide bulandırıyorlar artık !
10 Yorumla
+1 yılsomuru duzeninde durustluk koleliktir adaletsiz ol bak nasil para kazaniyorsun
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılFakire şükretmeyi öğreteceksin ki zenginlerin düzeni bozulmasın.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah Allah! Allah herkesi fakir fukara mı yarattı?
20 Yorumla
+1 yılDiyanete inanmam bu satten sonra kuran, sünnet aklımıda kullanıyorum herşeyi kadere bağlarsak olmumuz yerde kalırız ben bunları söylerken içim rahat ama o söylediklerinde o kadar rahatmı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılBu diyanetin de ben mq töbe töbe resmen insanlarla dalga geçiyolar
20 Yorumla Diyanet kadar saçma bir kurum yok 1. Diyanet 2. YÖK
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYolsuzluk bitek diyanettiklerin kaderi değil. Onlar selamınaleyküm hooop aylık gelir en tepeden başlayarak milyonlarca tl. Ver diyanete 3 4 büm maaş bakalım isyan mı ediyor küfür mü
10 Yorumla
+1 yılşu diyanet ülkeye gereksiz yük kapatalım gitsin bence
10 Yorumlaİsyan etmeden hakkını arayabilir insanlar. Allah çalılın vereyim diyor insanlar çalışıyor hırsızılar el koyuyor
00 YorumlaGüzel uyutuyorlar mileti he. Hiç utanmaları yok
80 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDiyanetin benim için bir geçerliliği yok maalesef. İstediğini açıklayabilir. Umrumda değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyi güzel hoş tabii ama Diyanet bazı konularda isyan ettirmesin.
10 Yorumla
+1 yılİsyan etmeyin diyor İsyan mümine yakışmaz Rızk ise boğazdan geçene denir mala mülke vs Rızk denmez zenginlik denir Bilahare çalışan ve çabalayan her insan zengin olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgene bir saçmalıkla karşı karşıyayız Allah akıl fikir ihsan eylesin
20 YorumlaFakir dogmak kader ölmek suc derler ama bu ülkede fakir ölmekte kader bu kadar hak yenılırse
10 Yorumlaminareye KILIF uydurmanin daniskasi... iman ile paranin kimde oldugu belli degildir diyenlerin turasi...
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat