Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılı itibarıyla Türkiye'deki asgari ücretin birçok AB üyesi ülkeden iyi durumda olduğunu söyledi.Birçok AB ülkesinden iyiyiz"2019 itibarıyla ülkemizde uygulanan asgari ücretin; Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Portekiz gibi daha birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktığını görmekteyiz.Asgari ücret miktarı yakında belli olacakAsgari ücretin satın alma gücüne baktığımızda AB'ye üye ülkeler arasında 2002 başında 15. sırada 2017 ve 2018 yıllarında 18. sıradayken bu yıl ülkemiz 10. sıraya yükselmiş durumda." açıklamasını yaptı.(Hurriyet)
Allah'tan korkun! Diye bir cümle kullanmayacağım. Zira, ne ben inanıyorum ne de akp tayfasının gerçekten inandığını düşünmüyorum. Gerçi, dini yığınla zırva kullanarak bu günlere geldiler. Bu ayrı bir mesele. İşin özüne dönersek senin ülken 27 ülke arasında 22. sıradaysa, ilk 10'a bile giremiyorsa ama tependeki padişahımsı şey, onun bakanları, bir halt yapmayan milletvekilleri, bilmem neyin kalem müdürleri, kayyumları, teşkilat başkanları ve daha ne kadar gereksiz ünvandaki şakşakçıları varsa asgari ücretin kat be kat üstünü alıyorsa ve bunu alırken ZERRE kadar utanmıyorsa bu ülke iyi falan değil! Süper gücüz, şöyleyiz böyleyiz masallarına inanan herkes nazarımda aptaldır, cahildir, embesildir! Elin Suriyelisi, Arabı bilmem nesi ülkemde vergi vermeden, fatura ödemeden, geleceğini düşünmeden yaşıyorsa ya da akpnin çocukları zevki sefa içinde SÜSLÜMANLIK ve sözde GERZEk DELİKANLILIK yapıyorsa ve devlet benim her türlü faturama vergi bombardımanı yağdırıyorsa o ülkede satın alma gücü YALANDIR! Markete pazara bakın. Kim gönlünce alışveriş yapabiliyor? Kim faturalardan kafaasını kaldırıp ağız tadıyla bir et alıp yiyebiliyor. El insaf ve edep yahu! Gerçi bunlarda insaf da yok edep de. Ama inanıyorum, gün gelecek devran dönecek ve bu millete bunları yaşatanların sonu çok kötü olacak. O saplar, o kazıklar bir gün sahiplerine susuz sabunsuz geri dönecek!
Böyle insanlara hala oy veren insanımız var kardeşim üzülerek söylüyorum ki bize müstehak bunların peşinden koşanlar artık geriye dönüp bir baksın hadi onu yapamıyorlar çocuklarını düşünsünler ileride nerde çalışacak evini nasıl geçindirecek... Herkesi bir dakika düşünmeye davet ediyorum
İzlanda: 2.200 dolar (12.650 TL) Lüksemburg: 2 bin euro (12.000 lira) Hollanda: 1.615 euro (10.200 TL) İrlanda: 1.563 euro (9.900 TL) Fransa: 1.522 euro (9.649 TL) Almanya: 1.500 euro ( 9.520 TL) İsveç: 13.000 kron ( 7.800 TL) İspanya: 900 euro (5.700 TL) Yunanistan: 650 euro (4.470 lira) Macaristan: 614 Euro (3.892 TL) Polonya: 525 euro (3.300 TL) Slovakya: 520 euro (3.290 TL) Çek Cumhuriyeti: 518 euro (3.228 TL)
Dönse kendi haline gül😅 alım günüymüş. Evet alım gücünü de düşünelim. Orda ki et fiyatı 5euro Burda ki 55 tl (en ucuzu) Euroya dönerse 8.5€ eder Hem bizden fazla, 518 € alıyorlar. Hemde bizden 2.5€ yani 16tl daha az alıyorlar.
Bunu düşünen ölçen Türk firma, Türk devleti de değil, sadece etle mi ölçülüyo sanıyosun 😂 üzgünüm ama hala komiksin :) bu arada 5 euroya anca domuz eti bulursun
Ee almanyadan iyiyiz diyen mi var ne diyosun anlamıyorum ki önce et dedi şimdi de almanya diyosun, hitler teknoloji üretirken ismet ne üretmişde şimdi aynı haklara sahip olacağını sanıyosun sen
Ağzını topla ya ne ahmak insanlarsınız siz, daha düne kadar 600 liraydı asgari ücret allahın zavallısı. Hem okuduğunu anlamayıp almanya verisi koyuyosun anladık tarih bilmemen de ayrı cahillik terbiyesiz ve eğitimsiz birisin senin gibilere müstehak.
Kendin ağzını topla. Senin konuştuğun dilden konuşuyorum ben rahat ol. Almanya vergisi kaç, türk vergisi kaç? Alım gücü ne demek? Almanya sigortasının kestiği ödenek, türk sigortasının kestiği ödenek arasında ki fark? Kimin ne mal olduğunu , Kimin ahmak olduğunu gösteriyor.
Dün dünde kalmıştır. Dün diğer ülkelerin şartları da şu an kinden daha düştü. Arada uçurum varmış gibi tatava yapıyorsun. Gün geçtikçe batıyoruz. Ama siz gözlükleri takın WOW yazma ile devam edin.
🤣 Çoğu? Sen ab nin en kötü ekonomisi olan ülkeden bile berabat isen orda durur nokta. Ahmak ve Kıç kılı olmak sizin işi. Yalamaya devam edin. 2020 de gelen zamlar da iyi yaşayacak.
Ya ahahah sana diyorum ki kadın Türkiye 10. Sırada demiş zaten almanya ne alaka salak mıdır nedir ya hahahshs. Sizin gibi lise mezun köylüler düzeltcek aynen. Şimdiye kadar ülkeye çivi çakılmamış yat kalk 2 bine dua et sen.
Çoğunuz hala baba parası yiyorsunuz. Hala bir desteğiniz var. Kendi başınıza kos koca bir aileyi asgari ücret ile geçindir bakalım. Hollanda da yaşayan akralarım tektek dönüyor. Birikimleri yapmış. Altına son model araba... Orda çöpcülük yaparak kazanıp, biriktiridği para var. Burda çöpçü, bırak para biriktirmeyi, ay sonunu getiremiyorlar.
Yazılımcıyım, babam elektrik müh. Ayrıca asansör firmamız var? Dedem başkomser, dayım iş bankasının müdürü nazilli, eşim muhasebeci, annem muhasebeci, halam ve eniştem asker... Kuzenim doktor, onun kardeşi tekstil mühendisi uşakta.
Boş muhabbet yapıyorsun dostum. Kimse işi ile bir yerde değil bu devirde. Eğitim ve öğretim farklı kavramlardır. Sen öğrenimini tamamlamış bir eğitimsizsin. İstersen tartışmayalım 😘
İyi işte bir daha milletin ailesine hakaret etmeye çalışmadan önce iki defa düşünürsün. Daha okuduğunu anlamaktan acizsin yazılımciymiş pehhh shshs Ben almanya kötü veya onlardan iyiyiz demedim bir saattir kadının dediğini anlayamadığın için saçma sapan şeyleri savunuyosun. Bende şimdi isviçreye gitsem mezun olduğumda kız arkadaşımla 5 yıl çalışsak türkiyede emekli oluruz ahahah. Ama sen macaristandaki 500 euro türkiyeden iyi diyosan bunu iddaa ediyosan almanyada et daha çok yersin heehh demen saçma neyi iddaa esiyosun savunuyosun belli değil komik şey
Bide tek tek mesleklerini yazmış ahhaah ne ezik ruhlusunuz ya bide şu muhasebeciliği matah bir şey sanarak mı yazdın buralara. Önüne gelenin olduğu şeyler tek tek yazılcak şeyler değil baban senden 50 kat zekidir ama buna eminim :d
😂 Hem ispat istiyorsun, altında kalınca ezik ruh. He çömez he, baba parası yemeyi bir gün keserdi ayaklarının üzerinde çocuklarını aç geçirdiğin bir gün olursa, KS ye gel beni bul ve yaz.
Ben istersem 5 senede emekli olurum istersem isviçrede yaşarım istersem ülkemde kral gibi yaaşrım sen hiç yorma o minik kafanı :)) milletin çocuklarının aç kalmasını dileyecek umacak nası bir karakteriniz var yazık size zavallılar
Dilemiyorum, eğer bu kafayla gidersen aç kalacaklar. O zaman beni bul diyorum. Bunu bile kendi iğrençliğine göre yorumluyorsun ya ne diyim dostum. Haydi yolun açık olsun olsun.
@TipsizAdam35 Teşekkürler 🤝🏻 Libnandan biraz iyi olmamız ile övünürler ama bir fransa, u. k ile kıyaslanmazlar. Her zaman en alttan bakıyoruz. Çıtamız az. Keşke biraz yüksekten dilesek ve istesek. Dış ülkelere muhtaç bir ülkeyiz. Ekonomi onlardan iyi olsa dahi (ki değil) onlara muhtacız daha da konuşacak birşey yok.
@XoxBurak kardeş ben tam kavrayamadım. Sen nasıl 5 senede emekli oluyorsun? Yani oluyorsan sen bayağı bir zenginsin demektir. Yoksa bizim gibi gariban bir amele sittin sene 5 senede olamaz emekli 🤣🤣🤣
@TipsizAdam35 estağfrullah bizim gönlümüz zengin, 80 yıldır ülkeye çivi çakmamışlar bizde telafi etmek için ülkemiz için çalışıyoruz emekli olamasakta olur.
O kadar zor ki. Çok basit geliyor bunlara. Evlendiğimiz ilk sene dön dolaş iş aradık. Karaman gibi bir yerde yazılım... Babamın onaylamadığı bir evlilik yaptım. Okul hayatımı yükseltmemi istiyordu. Kimseden destek almadık. Sıfırdan kurduk hayatımızı. Bebeğim oldu. Bir süt ya, bir süt parası bulamadığımız zaman oldu. O gözyaşlarımın hesabını kimse anlatamaz. Ailevi sebepler yüzünden eşimle ayrıldık. Yardıma başvuruyum dedim adam bana 300 tl yardım edebiliriz oda onaylaması 3 ay sürer dedi. Kızım bebeğim var kucağımda. Anneme bıraktım. Gittim fabrikada çalıştım. Bu zamana kadar hep ayaklarımın üstünde durdum. Bende baba parası yemeyi bilirdim ama yemedim. Zor geçim çok zor. Şükür şu an durumumuz iyi eşimle barıştık ama bu durumda olan milyonlarca insan var. Parası olan konuşuyor onları anlamıyor. Ben yaşadım ve biliyorum... Allah yaşatmasın kimseye. Daha ne diyim
Katılmıyorum. Azami asgari ücretle 5 nüfuslu belki daha fazla nüfusu olan insanlar geçinmeye çalışıyor. Market faturalar çocuklar ihtiyaçlar... asgari ücretle çalışan bir insanın evini rahatça gecindirmesi imkansız.
2100 tl maaş alan birisi kira mı ödesin evin eksiklerini mi alsın çocuk mu okutsun.. oturdukları yerden kendi maaşlarına zam yapmayı biliyorlar. 30 bin 20 bin ile ay sonunu bende rahat getiririm
Hayatında atıyorum İstanbul il sınırından çıkmayan insanlara şaşırtıcı gelebilir ama doğruluğu vardır. Adı üstünde asgari ücret. Tüm dünyada asgari ücretliysen anan ağlar. Hayat fakire her yerde zordur. Bizim millet oradaki asgari ücretle uçtuklarını filan sanıyor herhalde. Tabii ki belli gelişmiş ülkelerin durumu biraz daha iyidir asgari ücrette. Ama bu oran birazdır. Öyle abartılacak bir fark asla yoktur.
Zaten sorun asgari ücret fiyatında veya alım gücünde değil. Eğitimli kariyerli insanlarında asgari ücretlerle çalışmaya mecbur razı olmasında. Sorun ülkemizde asgari ücretle çalışanların sayısının diğer ülkelere göre fazla olmasındandır.
2002 ile kıyaslamak yerine son 10 yıla göre kıyaslama yapılmalı. cıkartır tabloyu verirsin. satın alma gücü şu ajansa göre böyle şu kurulusa göre söyle. türkiye 10. 5. 15. yıllara göre. para birimlerini bugune göre teklestirirsin. bizde görürüz somut. bugun ankarada sahibinden com da az cok oturulabilir bir kiralık ev. 2+1 sehrin içinde. 800 tl. ki begenmez bile bence cogu kişi. daha bunun aidatı vs si olcak. faturalar olcak. bilmyiorum ben pek olumlu görmüyorum. 2000 lira kazanan biri o parayı nasıl yetirebilir. tıkı tıkına gider. zorla. ekstra birşeyi karsılayamaz. ülkede 2 sene öncesine göre internet şirketim bana yüzde 39 zam yaptı.
abi Atatürk gibi bir adam olacak ki. şu açıklamayı yaptığı anda görevden alsın sonra asgari ücret verip geçin bakayım bununla o zaman desin :)) şimdiye kadar yapmış olduğu birikimi dahi yönetemeyecek kapasitede oldukları için de şimdiye kadar yaptığı birikim kısa sürede çöker herhalde :) neresinden tutsan sıkıntı ya hiç yurt dışında yaşayan biriyle konuşmamış youtube'da avrupada yaşayanları izlese o da yeter eğer bunu bilerek böyle bir şey diyorsa kendi halkını kandırmaktan çekinmemesi daha vahim bir şey :)
Peki bu bakan ispanya da asgari ucretle 101kg, almanyada 140kg, türkiyede ise bir asgari ucretle 44kg et alindigini da biliyor mu , sadece maas olarak degerlendirmemeleri lazim insanlar gecinemiyor bunu da mi biz ogretelim..
Keyiften millet kafasına sıkıyor , keyiften ailesini öldürüyor babalar , keyiften toplu intihar ediyor kardeşler, dolar tl eşit sanırım bu insanların gözünde kaldı ki gelen gidiyor herkesi kendileri gibi sanmasınlar bu kadına asgari ücret verseler karnını doyurmakta zorlanır..
Evet romanya macaristan polonya bulgaristan yunanistan arnavutluk hırvatistan sırbistan falan bizden kotu muhtemelen almanya ve fransa da asgari ücret alanlar dan bizim ülkemizde alanlar daha rahat ama bu asgari ücretle ilgili sorunlarımızı kapatmaya yetmiyor başka ülkelerden örnekle çözülemez bu is mantalite değişmeli
Hangi akpli bakanda beyin var acaba. atiyorum almanyada asgari ucret 2000 euro ise biz 20 lira fazla veriyor gibi gorunuyoruz nominal olarak fazla evet ama enflasyon onemli burada. onla 2000 euro ile ev kirasini verip market alisverisi yapip faturalari odeyip ustune para arttirabiliyorlar biz ev kirasini veriyoruz bitiyor. İstanbul'da 1599 liradab asagi kira yok nerdeyse. iste reel olarak onlarin parasi kiymetli
şaşırmış bunlar yaww bu dedikleri konusunda herkes emin olsun kafalarında şüphe yok normal sanıyorlar ama gülünç duruma düştüklerinin farkında değiller...
bulafında samimiyse ve arkasındaysa kendisi bu parayla geçinsin... milletle dalga geçmesinler...
Bizden uzun yıllar sonra sscb dağılınca serbest piyasa ekonomisine geçen birkaç gariban eski doğu bloku ülkesini geçmiş olabiliriz.. Lakin asgari ücretin satın alma gücünün düşüklüğü ve toplumdaki yaygınlığı konusunda onlar da bizi geçmiş olamazlar sayın çok bilen bakan hanım.
Kafayı yemiş. Hepsinden berbatız zira iyi de olsak bu Avrupa'dan aşağı olacağız manasına mı gelir? Nedir sizdeki bu aşağılık kompleksi.. Kompleksi geçtim neden bunu kendi menfaatlerine kullanıyorlar? Bu resmen fırsatçılık. Avrupa'dan iyiyiz diye sefil mi olsun vatandaş. Millet elindekini geç çektiği krediyi bile bitirdi. İyiymiş. Allah belanızı versin de kurtulalım.
Sayın bakan haklı. Biz geçimsiz insanlarız ya. Yemek yiyoruz hergün aç gözlü gibi. Her gün et, pirzola, mangolar dolduruyoruz mutfakları. Her akşam lüx yerlerde davetler falan... Ay pardon ya ben suriyeli maaşı anlamışım.
Eheheh, ya bizim ülkemizde bir de sinemaya değer verilmiyor deniyor. Aç hükümeti izle, hem ağlarsın, hem gülersin, çokta kaptırırsan delirirsin.. Bu teyzemizin maaşı ne kadar acaba? Bu teyzemizin eşi nerede çalışıyor acaba? Bu teyzemizin çocukları ne işle meşgul acaba? Her yere torpille gidip, her yerden torpille alışveriş yapıyorsan sana ayda 100 tl de yeter teyzecim. Ama makamını bırak, gel sana asgari ücret verelim bir ay geçinmeye çalış.. Bırak geçinmeyi kafayı yersin kafayı teyzoşşş!!
Bunu o AB ülkelerindeki giderlerle de karşılaştıracaksın ama sayın bakanım. Mesela zam gelen doğalgaz, elektrik ve su ile onlarınkileri karşılaştıracaksın ki sonra karar verelim iyi mi kötü mü!
Bu hesapla birime göre yapılıyor sanırım. Eğer öyleyse doğrudur çoğu ülkeden daha fazla asgari ücret alıyoruz. Fakat işin içine döviz girdiği zaman karmaşa başlıyor :D Ama sanırım paranın değerine pek bakılmıyor.
Asgari ücretler: Bulgaristan : 286 € Yunanistan : 758 € Polonya : 523 € Macaristan : 464 € Portekiz: 700 € Türkiye : 422 € Bu ülkelerin tamamında fiyat endeksi hemen hemen aynıdır.
Millet geçimsizlikteen intihar ediyor bu neyin açıklaması neyin övünüşü. Yapsınlar asgeri ücreti 5 bin iki çocuklu aile de rahatca gecinsin o zmaan bu açıklamayı buyursun yapsın...
Tabi haklı asgari ücret neyimize yetmiyo sadece çalışıp koşturmuyoruz elimizde mızrak götümüzde yaprak kaldı Avlanıp ateşide bedavaya getirdikmi tamam... ilk çağ insanı gibi olduk resmen o yüzden bu ücret çokkk bence
Kesinlikle katilmiyirum madem asgari ucreti yeterli goruyir verin kendisine o parayi biir ay gecinebiliyormu oyle oturdugun yerden binleerce lira alip konusmakla olmuyor o isler
Hocam kabul etmezler birde. Hala baba parası yiyip ekonominin mükemmel olduğunu düşünürler. Ekmek elden su gölden. Gel birde babasına sor o ekonomiyi...
@MerveSahin70 Ben Anadolunun her karışını gezdim bana göre ohhh oluyor çünkü Anadoluda elbise giyen konuşan ahmak dolu.. Ağa denen deyyuslar köy enistütülerini neden kapattırdılar acaba? Şimdi daha kötüye hazır olsunlar imam osuruğunun ne denli öldürücü olduğunu anlayacaklar..
Yabancı ülkelerin asgari maaşları fazla evet ama ona görede bir hayat pahalılığı var bu durumda nedemek lazım pek bilemiyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ulan aylık 10 bin lira gelirim var, evim arabam var. Çok rahat güzel bir işim var. Dur ben bir siyanür içip geliyim. Ya da kafama mı sıksamç Yok yok en iyisi asayım ben kendimi değişiklik olur. Resmen t*şşak geçmektir bunun adı.
Aynen öyle reyiz ya, Iphone telefon çıkıyor herkes alıyor. Ee bu telefon alınsın diye çıkmıyor mu? ALıyorlar işte, sonra açız diyorlar. Bence aç değiliz, diğer ülkeler bizden on kat daha rahat yaşıyorlar. Biz aç değiliz, simit yerken onu et diye hayal etmeliyiz.
@sallem gözü aç insanlarız, oturduğumuz yerden para kazanmaya alışmışız, masa başı iş olsun, dolgun maaş olsun, sabah 9 akşam 4 dedimi iş bitsin, almanyada 60 yaşında emekli olunurken ülkemizde 42 yaşında emekli olunuyordu, kimse erken emekli oldum demiyordu, almanya dünyanın en iyi ekonomilerinden, biz ise çalışmadan ver yiyeyim diyen cahil ve geri kalmış bir toplumuz, bize rahatlık batıyor çünkü açızzzzz
Kardeşim bu hayatta herşeye sahip olmak, herkesin hakkı! Bugün telefon çıkıyorsa herkes alabilmeli. Kimisi yemeğinden kesiyor, kimisi giyiminden kesiyor ama alıyor. Avrupa ülkesinde alım gücü kolayken, bizde zor. Aslında aç değiliz, sadece zor yaşıyoruz olay bu
@sallem tabiki herkezin hakkıdır almak, ona lafımız yok fakat maddi durumuna göre alacaksın, eğer alabiliyorsan demekki maddi durumun elverişlidir, açız diyen insan telefon alamaz, kim demiş avrupada yaşam kolay diye? Sen hiç avrupaya gittinmi? Yaşadınmı?
Avrupada yaşam kolay :) Eğer siz 80 senede çok şey değişti diye seviniyorsanız, bir Avrupa ülkesinden birisiyle konuşmamış ya da oralara gitmemişsiniz. Bugün bir saat almak için Avrupadaki insan maaşının %10’unu verip, Türkiyedeki kişi yemeden içmeden tüm 2 ay maaşını ayırması gerekiyorsa, Türkiye çok iyidir, Avrupa bizi kıskanıyor:)
@sallem avrupaya çok gittim ve kaldım, avrupada ev fiyatları nedir biliyormusun? Ev kiraları nedir onu biliyormusun? Senin burda yediğin domatesin avrupada nekadar olduğunu biliyormusun? Bilmiyorsun çünkü bilseydin böyle konuşmazdın, avrupanın maaşını vuraya göre kıyaslama, oraya göre kıyasla o zaman anlarsın ama bilmediğin için ne desek boş
Sorunlu bunlar ya, avrupada üretilen saatle mi anlaşılıyo Türkiyenin yeri, adamlar alımgücü sıralaması yapmış Türkiyenin yerini söylemiş, neyi iddaa ediyosunuz siz şimdi? Almanyadan iyi diyen kimse yok zaten nasıl bir şuur bu allah akıl fikir versin
@sallem aşırı zavallısın et pahalı değil Türkiyede :D ha gerçekten pahalı olsaydı karşındakine böyle aşağılamaya çalışmakta gerçekten tam ilokul mezunu etnik süprüntü işi olur zavallı mahlukat :d
@XoxBurak Allah Allah sen şu özgüvene bak hele hele :) Aşağılama derken kendisinin aşağılaması.. Diyelim ilkokul mezunuyum. Fakat yaşadığın ülkeye bak, gidişatına bak. Gelirin iyi olabilir, tek yaşıyor olabilirsin. Yarın bir gün yuva kurduğunda, çocukların olduğunda bugünkü alım gücü ve asgari ücretle ayakta durabiliyorsan helal olsun derim. Fakat burada Avrupa ülkeleriyle kıyaslama yapmayın, oradaki insanlar bizden kat ve kat rahat yaşıyorlar. Bunu göremeyecek bilemeyecek kadar cahil olmamak gerek.
@sallem ee kimse çok iyi demiyor birde gelişmeşere bak o zaman savunma sanayi adına 90 yıl bir şey yapılmamıl şimdi yapıp satıyoruz bende mühendis olarak en çok bu yönden bakıyorum. Ekonomik olarak bakarsan 2007 de büyüme 2013 te gezi olaylarına kadarda en düşük enflasyon rekorkları kırıldı. Burda bakanın dediklerini çarpıtmaya gerek yok. Adamlae teknoloji üretip satıyo ve başka şeyler satıyo ki zenginler orda devlet mi yapmış her şeyi, almanyanın araba markalırını savunma sanayni devlet yapmamış demi halkı yapmış bunları. Sen ülkende bir şey üretmeyeceksin sonra alamanya çok güzel ee güzel olur tabi..
@XoxBurak Devlet destek olmadıktan sonra sen birşey üretemezsin. Devlet mafyadır, bugün herkesin ne yaptığından haberi var. Sen üreticiyi elinde tutacaksın ki, üretici senin ülkeni ayaklandırsın.
@XoxBurak bir gezi olayında 110 milyar dolar uçtu gitti yinede ekonomimiz 100 binden aşşağı inmedi, bu hükümetten önce borsa 7000 puanlardaydı, hergün bankalar batıyordu, hastanelerde rehin alınıyordu insanlr, şimdi otel konforunda hastaneler yollar herşey var, ama hala memnun değiller yazıklar olsun
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un, "Türkiye'deki asgari ücretin birçok AB üyesi ülkeden iyi olduğu" açıklamasına katılıyor musunuz?
En İyi Cevaplar