Ekrem İmamoğlu: Kamu bankaları hepimize eşit davranmak zorunda. 5 aydır bekliyorum bu zihniyeti kınıyorum. Belediye olarak işlerimizi kamu bankalarıyla yapıyoruz. Günlük ihtiyaçların bile karşılanmadığı kredilerin olduğu noktadayız.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu bankalarının İBB’ye mesafeli davrandığını bunun üzücü bir durum olduğunu vurgulayarak kurdukları ilişkiler sayesinde bazı yabancı bankalarla çözüm yoluna gittiklerini söyledi.
Kamu bankalarının bu zihniyetini kınadığını vurgulayan İmamoğlu, “11 büyükşehir belediye başkanı ile bir araya geliyoruz. Bu belediyelere de aynı tutum devam ediyor. Milyarlarca liralık cari işlem yaptığınız bankaların tüm samimiyetiyle finans kaynaklarını açması gerekir. Kamu bankaları hepimize eşit davranmak zorundadır. 5 aydır bekliyorum ve bu zihniyeti şimdi kınıyorum. Belediye olarak işlerimizi kamu bankalarıyla yapıyoruz. Günlük ihtiyaçların bile karşılanmadığı kredilerin olduğu noktadayız” dedi.
Bu adamin doneminin ayni Ecevit'in 70'lerin sonlarindaki donemine benzeyecegine adım gibi emindim ( "Ecevit geldi kıtlık geldi" cahil, at gozluguyle evreni çözmüş insan tipleri cidden bu konuda yorum yapmasın rica ediyorum) nasıl ki Ecevit bir onceki Menderes doneminin açıklarını ( saltanat vs.) kapatmaya calistigi icin bu damga vurulduysa imamoglu için de ayni surec olacaktir. Finans kaynaklari, fen isleri icin malzeme tedarik bulamama ve işleri baltalama ve sonucunda kayyum tehdidi... belki bu dönem sancılı geciyor. Kaybedilen tüm belediyeler icin durum aynı ( bkz. Hatay, Antalya, Adana, Ankara) entrikalari cozmekten kafalarini kaldiramiyorlar
İstanbul başka ülkenin şehri mi? İstanbul seçmeni sandıktaki iradesi mi cezalandırılmak isteniyor. ota boka kredi veren kamu bankaları ki bu bankalar milletin vergileriyle kaynak aktarılan bankalar niye ve ne maksatla ve kimden talimatla vermiyormuş o tarafını düşünmek gerekir.
ülkenin sorunları başka akpli yandaşların dertleri başka Gazeteci İsmail Saymaz AKP’nin hangi yanlış icraatını yazdınız diye soruyor. Yandaş gazeteci Rahim Er "Minareleri eleştirdim" diyor. Gülmek serbest
Ak partinin dıj güçler bizi kıskanıyoruyla İmamoğlunun herkes bize düşman algısı aynıMansur Yavaş da CHP de Ankarada işlerini konuşturuyor. İmamoğlu sadece gündeme düşme derdinde samimi değil
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
28
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu adama oy verdim bin pişmanım. Bu adam kadar pasif bir karakter yoktur anca ağzında var. Ankarayı görüyor musunuz? Mansur başkanım ne güzel çalışıyor. Şu adam kadar reklamı olsa kraldı. Adam melih çakalından sonra uçurdu Ankarayı canını yediğim. Her şehre bir tane mansur başkan alabilsek keşke. Ama bundan bir cacık olmaz. Bu kadar boş insan dünyada yoktur teneke bildiğin ya. Hiçbir hizmeti bir şey yok İstanbul'u yine alacak Akp. Yiğidi öldür hakkını yeme sevmesem güzel icraatleri oldu istanbula. Bu herif geldiğinden bir çöp yapamadı. Mansur başkanın o kadar icraati yaptıgı süreye bakın bir de buna. Bu gündem olayım polemik yaratayım prim yapayım derdinde.
Bir sürü banka var özel ve İBB gibi bir yere kredi vermek parayı katlamak için biçilmiş kaftan tabi sen algı yapmak için İngiltereye git kredi iste ( fransaya git meclisinde ülkemizi şikayet et kendi ülkemde gibiyim diye demeç ver
İsteyen istediği kanalı izler ama aklın yolu birdir bir insan yabancı bir ülkeye gidip onların meclisinde onların önünde nasıl ülkesini kötüler ve nasıl kendimi kendi ülkemde gibiyim hissediyorum der bu adam iyi oluyor ve aynı mecliste elini cebine atarak siz kimsiniz de beni ve ülkemi eleştiriyorsunuz sizin ne haddinize benim halkım eleştirir diyen biri kötü oluyor
Bunu tüm CHPli belediyelere yapiyorlar. AKPnin halka hizmet gibi bir derdi yok. CHPnin calismasini engellemeye calisiyorlar durum bu.
Halkin durumu AKPnin umrunda degil bu parti sadece kendisini zengin etmek icin gelmis bu ülkenin basina.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yav bir gidin yav. kemalın iftiralarından bahsetsene. ince tayyiple görüşmüş ya. kaç gündür o onun üstüne atıyor, o diğerinin. derdiniz belli sizin. adamsanız bu olaydan bahsedersiniz. imamoğlu denende aynı iftiracı. millet nasılsa keriz, istediği yalanı uyduruyor peşine düşen yok. adam avrupadan kredi alma peşinde. borcu sağlam takacak bu pislik gitmeden. yazıklar olsun bunun peşinden gidenlere.
İşte bu yüzden kamu bankalari kredi vermiyor Türkiye yararına çalışsınlar kredi alsınlar diye hani ülke batıyor diyorlar ya ellerini taşın altına koysunlar diye bence😂😂
Aynısını bize yapılıyor ama belediye direniyor sizde direnin bizde direnelim kaybeden onlar olacak zaten kaybetmeye başladılar bile gün gelicek yok olacaklar.
@aerolite Abim ihale dedi hatırlarsın sonra belgeler denince yok oldu. Krediler verilmiyor dedi o da yalanlandı çıkıp belgeler bu demedi. Sana müsait zamanda haberler ve karşılığını hepsini atayım.
Hepsini okudum.. Açıkçası her siyasetcinin yalanlara başvurduğu bence acik bir durum. Imamogluna dürüstlüğüne guvenio oy veren birisi degilim. Aksine üst noktalara gelebilmiş çoğu siyasetci gibi kafamdaki algisi fetbaz çakal biri olduğudur. Ama sonuçta 2 cepheli bir seçimde kötünün iyisini seçme durumunda birakiliyiruz hepimiz. Suçlamaların birinde ibb seciminde verdiği sözün tersi şekilde ilçe başkanlığında yaptigi bir ise alma ile suçlanıyor. Burada ancak ibb başkanı olduktan sonraki işe almalarla suclamak mümkün olur. Neyse sonuç olarak sistemin kirli organizasyonlari olan sistem partileri her siradan vatandaşa büyük zarar veriyor. Seçim mantalitemizi sorgulamak ulke ve halk menfaatini gözeten her yurttaşın yapmasi gereken bir şey. Sistemin ahlak cokuntusundeki partler arasında bile bir seçim yapmak durumunda kaldığımızda partiler arasindaki rekabeti körükleyici secim yapmak en dogru olanı olacaktir. Yani calismasa da bu bendendir yaklasimi çok hatali.
@aerolite Ben bu seçimde partnerlerinin arasına vatan haini teröristler girince oy vermedim ve açık açık partnerimiz değil bunlar vatan haini teröristlerdir sözünü duyuncaya kadarda oy vermeyi düşünmüyorum.
@aerolite Pkk yı destekleyen bir partiye oy verme serbestiyetin var kanunen. Ama bu onların polis, asker, öğretmen çoluk çocuk demeden katletmesini masumlaştırmıyor.
Biz ; IMF'yi kovduk diye sevinirken, Ekrem İmamoğlu'nun, Fransadan 86 Milyon Euro, Alman, Deutsche Bank’tan 110 milyon Euro, Borç aldığı ortaya çıktı.
Bizzat - CHP Sözcüsü Faik Öztrak "Borç alan emir alır."demiyormuydu? - Kılıçdaroğlu:Hani Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktu? Arkadaş da gelsin kamu bankaları bizle çalışmıyor desin emir vericilerin ile çalışıyorsun ne gerek var
Olum biraz adam olun be Tayyip dahi İstanbul’u aldığında kimse köstek olmadı adama her bankadan çekti belediyenin şirketleri. Bütün ipler adamın ellerinde basbaya belediyeyi kitlemek için uğraşıyorlar. Senin benim ne halde olduğumuz umurlarında değil hizmet almasak hiç umurlarında değil. Ara sıra bile olsa özeleştiriyi ve eleştiriyi öğrenin