Merhaba biz tokiden 51 bin TL’ye ev aldık şimdiye kadar düzenli olarak her ay taksitle toplamda 37 bin TL olmak üzere bir kısmı ödendi kalan güncel borç tutarı 35 bin TL gözüküyor ama yaklaşık üç yıldır bazı maddi nedenlerden ötürü ödeme yapılmıyor. Bu durumda ne olur elimizden alınır mı ihtarname de geldi ama üzerinden 5 ay geçti nerdeyse şu an için bir şey yapma şansımız yok ben okuduğum için şu an bir şey yapamıyorum. Bu sene mezunum ancak hazirandan sonra bir işe girip ödemeye başlayabilirim o zamana kadar elimizden alınma durumu olur mu böyle bir durumla karşı karşıya kalmış biri varsa ya da her hangi bir bilgisi olan lütfen dalga geçmeden düzgünce cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkür ediyorum.
Bu ev borcu benide çok üzüyor :( ben daha senin durumuna denk değilim ama seninle aynı şeyleri yaşamaya ramak kaldı :( umarım kısa zamanda bir çözüm bulursun 🙏🏻
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnşAllah teşekkür ediyorum. Sizinde aynı şekilde inşAllah bu duruma gelmeden bir çözüm
Sordum fakat bilgilendirmiyorlar TOKİ’nin müşteri hizmetlerini de aradım ama onlarda bankaya yönlendiriyor. Ben sadece bu durum her hangi birinin başından geçtiyse nasıl olduğunu ne kadar bir süre tanıdıklarını merak ediyorum.
Orasını boşverin bazı özel nedenlerden dolayı ödeyemiyoruz şu an ödeyecek tek kişi benim ama şu an okulum mani oluyor ne yazıkki. Bu konu hakkında çok fazla bilgisi olan çevremde kimse yok o sebeple fikir almak için soruyorum.
Üzerinde bulunan kişinin düzenli bir maaşı yok zaten emekliliğide yok. Ben yalnızca bu kadar zaman oldu ama bir şey olmadı hazirana kadar da bir sorun oluşurmu diye merak ediyorum ne kadar bir süresi var birde bir şey daha duymuştum eğer eve el konulurda bizden giderse şimdiye kadar yatırmış olduğumuz parayı da iade etmiyorlarmış.
Ben şu an size açıklamak için özel nedenlerden dolayı diyorum bunu geçerli bir sebep olarak sunmak için değil onların yapabileceği bir şey yok şu an için neyse teşekkür ediyorum
En İyi Cevaplar