Arkadaslar nişanlıyım 3000 TL maas alıyorum gecine bilir miyiz sizce nişanlım epey kaygılı kendisi iş bulamadı
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul harici abartmayın arkadaşlar. 4 kisilik aileyiz Ankara'da yasiyoruz, babam 1900 küsür emekli maasi aliyor. 1200 tl ev kredisi ödüyoruz, 200 tl kardeşimin okul icin aylik yol parasi ve harcligi, kalan 500 tl ile de fatura vs ay sonunu getiriyoruz. Belki her istedigimiz olmuyor ama cogu şeyden de geri kalmiyoruz. 3000 tl iki kisi icin gayet iyi bir rakam bebeginiz oldugunda da sorun yasamazsiniz. Bu tabiiki parayi nasil yonettiginizle de alakali. Hergun disarda yeyim derseniz, kombiyi kokleyip evde tshirtle gezerseniz, zaruri ihtiyac disi harcamalarinizin önünü alamazsaniz 10 bin tl ile de gecinemezsiniz. Çevremde evi arabasi 10 bin tl maasi olup geçinemiyorum diye aglayan da var asgari ucrete sukreden de
36 Yorumla- +1 yıl
Abla ne diyorsun sen yahu? 1900 tl'nin 1200 tl'sini ev kirasına veriyorsunuz ve geriye kalan yetiyor mu yani?
Sizde ki para da bizde ki gazete kağıdı mı allah aşkına 🙄🤷♂️
Vallahi helal olsun babaya. Ancak boyle denir yani baska sey gelmedi aklıma soylenecek
Cevap sahibi+1 yıl@lord-of-zirtapozz baska care kalmıyorki. 1200 tl ev kredisi mecburen maastan kesiliyor. Kalanini da oyle bir ayarlıyoruzki ucu ucuna yetiyor. 5 yildir calisiyordum taseron yasasindan sonra firma kuculmeye gittigi icin issiz kaldim 1.5 senedir boyle idare ediyoruz valla misafir gelmediği surece kombi falan da yakmıyoruz. Babam 60 yasinda is buldukca gider calisir, 1. Sinif urun alamayiz belki ama 2. Sinif aliriz. Yukarda belirttigim gibi herseyin sahibi deiliz ama ac da kalmıyoruz. Daha iyi sartlarda yasamak illaki isteriz ama muhtacligimiz da yok
Cevap sahibi+1 yılİstanbul harici sehirlerde biri kalkip 2 kisi 3000 tl ile geçinemiyoruz diyosa da harcamalarini kontrol etmeli ciddi israf vardir bence
- +1 yıl
Hanım kardeşim Allah yardımcınız olsun daha iyi ve daha huzurlu günler diliyorum sana ve ailene 🙏🏻
Cevap sahibi+1 yıl@Mehmettok1979 tesekkurler
- +1 yıl
Helal olsun takdir ettim babanı ve sizi Allah yardımcınız olsun
En İyi Cevaplar
+1 yılNişanlın iş bulana kadar bazı şeylerden kısarsanız geçinirsiniz zaten borçsuz evleneceğinizi dile getirmişsin. Umarım çok mutlu olursunuz ve nişanlın bir an önce iş bulur :)
01 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim güzel dilekleriniz icin 🙂
Antep sanırım çok pahalı değildir büyük şehirler gibi. 900 kira dedin.2100 kaldı haftada bir pazara çıksan 100 desek 400oraya gider 1700 ütü kullanma 100 elektrik de 1600 yüz internet de 1500 ikinizin faturasına 100 de 1400 markete çıksan 400 de 1000 eder su vb 200 de 800 eder 400 de doğal gaz de 400 kaldı bunu da öyle böyle harcasan kıyafeti pazardan alsan felan gayette yeterli aslında sadece gezip tozmamaniz lazım. Ben miktarı yüksek bile yazdım aynı para benim elime geçse 2 kişi olsak ben o parayı arttırırm bile. Burada eşine çok iş düşüyor mutfaktan faturadan iyi kisarsa arttırir birikim bile yaparsınız sadece fazla gezip tozmayın ayda 1 sinema yeter. İyi para 3 bin küçümseme.
00 Yorumla
+1 yılcok zor be kardesım gercekten zor. ben daha yuksek alıyorum su zamanda ınan yetmıyor o yuzden esın calısırsa yıne allaha sukur edıp gozunuz fazla yuksekte olmasın. hersey olur zamanla. unutma kı allah c. c. uçan kusa dert mı verdı onlar ne eker ne bıcerler ama yemek dusunmezler allah rızkını verır. oyuzden sen calıs kaanat getır.. gerısı allah nasıp edırse gelır. canınızı sıkmayın.5 yıldır evlıydım tek basıma 1 cocuk babası olarak aıleme baktım olmaz degıl. ama dahada ıyı olabılır..
02 Yorumla
Soran+1 yılKardesim rabbim yardımcın olsun Allah daha cok versin insallah. Kulun kula duası geçermiş. Olmaz diye hic birsey yok cok iyi bilirim annem bizi tek basına büyüttü Allahın izniyle saglık oldukca hersey hallolur
- +1 yıl
aynen sıkma sen canını.. duzelır hersey
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
71Cevap
Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. Yaşadığın şehre bağlı biraz
Ayrıca evinşz varsa zor da olsa geçinirsiniz00 Yorumla
+1 yılGeçinirsiniz ama yine de nisanlinda ise girmesi sizin için daha iyi olur. En az 1000 tl kiraya gidiyor. 2000 tl de hem gıda hem elektrik doğalgaz su telefon internet gibi bir sürü faturalar bir de sizin giyim için harcadiklariniz derken çok az kalıyor. Çok sık gezme imkanınız azalıyor bu yüzden eşinde çalışırsa daha çok gezersiniz ve ilerde çocuğunuzun masrafları da çıkacak. O yüzden kolaylık olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Eskisine göre yasam standartları çok zorlaştı.
+1 yılYa geçinirsiniz de kıtı kıtına. Şöyle güzel, bir kadının yapabileceği nezih asgari ücretli bir iş bul ona.5000 ile rahat rahat geçinirsiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardesim arastırıyoruz
Evet geçinilir. Hesaplı olduğunuz sürece bir sıkıntı olmaz. Sevmek , saymak böyle birşey iyi günde kötü günde varlıkta yoklukta.. Daha iyi günleriniz olsun inşallah
00 Yorumla
+1 yılAntebin neresi olduğuna bağlı üniversite civariysa zor ama binevler karataş tarafı daha uygun oluyor kardeş
02 Yorumla
Soran+1 yılKardesim biliyorsun buraları Allah nasip ederse düsündügümüz evde Karataş da
- +1 yıl
Hmmmmm bende antepliyim Antep'te oturyom ama cidden pahalı bende binevlerde oturyom 700-900 arasi
Ne insanlarr var asgari ücretle gecinen kirasi cocuk okutma parasi vesaire.. sen 3 bin aliyorsan gecinirsin bence ama idareli olucaksin bütcene gore harcama yap bak ne güzel yetiyo o para sana...
00 YorumlaBakma burada geçinilmez diyenlere hepsi 10.000 TL maaş alıyor sanki. Asgari ücretle geçinildiğine göre geçinilebilir. Biraz tutumlu ve kanaatkar olmalısınız ama.
00 Yorumla
+1 yılGeçinirsiniz. Bu sizin ne kadar kanaatkar ve tutumlu olduğunuza bağlı. Ha ayrıca, ev kira değilse ajjd
00 Yorumla
+1 yıl3000 ikinize birden yetmez kiralar faturalar aldi basini gidiyor zaten. Kucuk sehirdeyseniz daha az zorlanirsiniz
00 YorumlaDugundu esyaydi fazla absurt masraf cikarmaz ve ilk gunden cocuk yapma karari almazsaniz gecinirsiniz.
00 YorumlaEv kirası 1.000 tl diye düşün faturalar total de 400 tl mutfak masrafı 1.000 tl dersek senin ise ulaşım ve sabah kahvaltın ile sen hesapla çok zor
00 Yorumla
+1 yılGecinirsinntabiki evin kirami. Birde hangi sehirdesin
04 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef kira ama 900 TL olucak kiramız gaziantepdeyiz
- +1 yıl
Nisanlin ne is yapiyor
Soran+1 yılKendisi öğretmen kpss calısıyor aynı zamanda iş arıyor
- +1 yıl
Qtana bilirse cok. iyi rahat edwsin. gizlilikten ciksana
Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. Açıkçası zor ama eviniz olacaksa, kirada olmayacaksanız düşünülebilir. Nişanlın da bulsa bir asgari ücret en azından o zaman geçinirsiniz.
01 Yorumla
+1 yılGecinemezsin kardeşim eşin çalışırsa anca denk gelir maalesef hayat şartları böyle inşallah çok sıkıntı çekmezsiniz
00 Yorumla
+1 yılNerede alıyorsunz, İstanbul'da yetmez, Bayburt'ta artar bile.
04 Yorumla
Soran+1 yılGaziantep
- +1 yıl
Artar bile...
Soran+1 yılSagol kardesim
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun.
+1 yılEşinde markette biyerde işe girse 2000 alsa5000 den 1000 kiraya 1000 faturalara gitse1000 mutfak masrafı olsa1000 de ulaşım + internet + giyime gitse ayda 4000 harcarsınızKalan 1000 tl yide döviz ya da altına çevirip biriktirebilirsiniz
00 YorumlaZor ama olmaz değil rızkı veren Allah siz ona güvenin
00 YorumlaYeter bence küçük rahat bir yerde yaşıyorsanız neden yetmesin :)
00 Yorumla
+1 yılOnun da çalışması gerekir. Tek maaşla geçinmek zor bu devirde
00 YorumlaEv kira ise çok zor. Hele büyükşehirdeyseniz Allah kolaylık versin.
00 Yorumla
+1 yılGecinirsiniz kanka bir de çocuk yapın çünkü çocuk rizkiyla gelir
00 Yorumlaherşeyi minimumda yaşarsan tabiki bu mümkün. Ama bu şekilde mutlu olunabilir mi, zor gibi
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle geçiniyorlar. Siz zengin bile sayılırsınız :)
00 YorumlaGeçinirsin ya bizde aynı şekildeyiz eşim okadar alıyor Antep deyiz
00 YorumlaÇocuk olunca zorlanırsınız ama zorlanmayı dert etmiyecekseniz her türlü geçinilir.
00 YorumlaSadece fatura öder ve yemek yersiniz, sosyal yaşantınız olmaz gezmeyi falan unutun yani.
00 Yorumla- Gündem konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılbulur ilk başta zorlanırsınız belki ama endişe etmeyin bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah 🙂
Gizli Üye(36-45)+1 yılNerede ve nasıl yaşadığınızla alakalıdır. Geçinmeye geçinirsiniz ama çoksorunlar yaşayacaksınız bu kesin. Bence eşinde iş bulsun öyle.
00 Yorumla
+1 yılev kiraysa sıkıntılı geçer ama oldukça tasarruflu olmanız lazım
05 Yorumla- +1 yıl
He birde sigara alkol vs. alışkanlığınız olmaması lazım
- +1 yıl
eğlence hayatınız fazlasıyla kısıtlı geçebilir
- +1 yıl
Marka takıntınız da olmaması gerek
- +1 yıl
E direkt geçinemezsiniz deseydin uzatmasaydın bu kadar fkdjsk
- +1 yıl
Hahahaha
Gündem konusunda 771 cevap paylaştı. Şahsen geçinemem, ancak sigara ve yol paramı karşılar..
00 Yorumla3000 liraya 6 aileye erzak yardimi yaparim ne gecinememesi
00 Yorumla
+1 yıl3 bin e zor gibi tabi hangi şehir olduğunda önemli.. İstanbul'da zor.
00 YorumlaKira faturalar vs. Bunları düşünerek yola çıkmalısınız. İstanbul gibi bir yerde geçinilmez ama diğer şehirleri bilemem. Nişanlınızın da iş bulması refahınız açısından daha garanti olur.
04 Yorumla- +1 yıl
19 yaşında bebenin kurduğu cümlelere bak takdire şayan
- +1 yıl
bırakmam. yaş benim için önemli bir kıstas, arada senin gibi istisnalar çıkıyor tabi.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2000₺ ile geçinmeye çalışıyorum. O rakam ile tabi geçinirsin.
00 YorumlaSeninle kuru soğana bile razı ise neden gecinemeyesin
00 YorumlaBilmem evin varsa olabilir, geçinemiyosa oda çalışsın..
00 Yorumla
+1 yılÇok şeyden kısmak lazım 1000 liraya ev tutsan o da belki..
00 Yorumla
+1 yılDüğün borcu ödersen evlendikten sonra geçinemezsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılBorcsuz evleniyoruz kardesim
- +1 yıl
Geçinilir
+1 yılYa asgari ücretle geçinen aileler var yapmayin etmeyin
00 Yorumlaevet gecinilir yaşadığınız sehirde önemli tabi birde evinizin kira olup olmaması
00 YorumlaBenim babam 3000 Tl maaş la 2 çocuk okuttu kesinlikle öyle düşünmeyin çok rahat geçinilir
00 Yorumla
+1 yılBu devirde çok zor bence zaten kiraya 1 milyar gidiyor 500-600 lira aylık ihtiyaç desek çok zor
01 Yorumla- +1 yıl
Kiz bintl. nerede kiralik ev var
+1 yılEee biz nasıl geçiniyoruz ondan daha azla.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadarla geciniyorsunuz acaba
- +1 yıl
ikiyi bile bulmuyor
+1 yılHangi şehir de yaşıyorsunuz? İstanbul ise zor.
04 Yorumla
Soran+1 yılGaziantep
- +1 yıl
Kira mı?
Soran+1 yılMaalesef...
- +1 yıl
Aç kalmazsınız ama çokta sosyal aktiviteniz olmaz gibi. Geçinirsiniz yani kısarak.
+1 yılKişi başı açlık sınırı 5500₺ sen hesapla
09 Yorumla
Soran+1 yılAclık sınırı 5500 lira ama devlet kadrosundakiler bile o maası alamıyor ülkenin yüzde belkide 60 ı bu paranın altında alıyor yalnız
- +1 yıl
Çünkü ülkenin %60 ı makarna ile hayatta kalıyor. İnsanlar aza alıştığı için yokluk onlara normal geliyor. %5 lik kesime ve turistlere bak, sofrasında bir tek kuş sütü eksiktir. Aza kanaat getiriyorsun diye 3000₺ nin yeterli olduğu kararına varman saçma olur.
Soran+1 yılKesinlikle aza kanaat edelim 3000 le gecinelim derdinde degilim mühendisim ve su, an elimdeki imkan da bu 10.000 kazanayım lüks gecinelim derdi su an bu ülkede imkansız realist de düsünmek lazım
- +1 yıl
Bu yüzden parayı bulmadan önce evlenmek saçmalıktan ibaret.
Soran+1 yılBen calısıyorum cabalıyorum emin ol 10.000 lira degerinde mesailer kalıp canımı disime takıyorum bana gelecegi bile belli olmayan para icin, hayatımı ertelenen daha sacma olur
- +1 yıl
Sistemin kölesisin diğer herkes gibi. Ne bu atar gider? Bir köle kalfa gibi davranamaz.
Soran+1 yılSende bu sistemin bir parçasısın anlıyorum seni hayat bayagı yormus ama bu benim problemim degil
- +1 yıl
Umarım hayallerin gerçek olur.
Soran+1 yılUmarım
+1 yılZor harcamaniza bağlı + ev kira mi vs.
04 Yorumla
Soran+1 yılEv kira olucak maalesef
- +1 yıl
Maasin neredeyse yarısı gidecek o zaman. Cok zor..
Soran+1 yılEv kirası 900 TL olucak buna ragmen zor mu sizce
- +1 yıl
Yetebilir özel ihtiyaçlara bagli.
+1 yılYeter idareli kullanılırsa.
10 YorumlaGeçinilir. İlk zamanlar borçlar zorlar ama
01 Yorumla
Soran+1 yılBorcsuz evleniyoruz cok sukur herseyi onceden aldık 🙂
+1 yılyav geçinirsiniiiz bal gibi hemde
10 Yorumla
+1 yılgecim olmaz 3000tl ile
00 YorumlaNişanlın çalışmadan , evin olmadan zor
00 YorumlaHangi il olduğuna bağlı
00 Yorumla
+1 yıl2 kişi 3000 lira ile geçinemez
01 Yorumla- +1 yıl
gerçi yaşadığınız yere bağlı olarak değişir, büyük şehirler için konuştum
+1 yılKira yoksa evet varsa miktarına bağlı
00 Yorumla
+1 yılGeçinirsin ama nasıl geçinirsin o sorun
00 Yorumla
+1 yılO iş bulmadan evlenmeyin geçinemezsiniz
00 Yorumlaev kira ise geçinemezsin.. çocuk olunca daha zor
00 Yorumla
+1 yıliki kişiyi gereksiz harcamalar olmazsa idare eder.
00 Yorumla
+1 yılYaşadığın şehire bağlı kardeşim.
#gentlemann3400 Yorumla
+1 yılkira derdin varsa cook zor yoksa kıt kanaat
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!