"Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."Vefat ettiğinde henüz 57 yaşındaydı. Selanik’te Ali Rıza oğlu Mustafa olarak başlayan hayatı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak nihayete erdi. Arkasından gerçekten de bir milli matem doğdu...57 yıllık yaşama 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap, 1 ülke ve Türk'ün kurtulan gururu! Bir liderden daha fazlası...Bir adam var, kalbi sadece vatan için atmış bir adam. Öyle bir adam ki; tarihin akışını değiştirmiş ve milletinin de kötü talihini… Bir adam var, cepheden cepheye koşarken 3397 kitap okumuş. Öyle bir adam ki; dünyanın “Başöğretmen” sıfatlı tek lideri. Bir adam var, dil bilimci, tarihçi, antropolog, sosyolog, yazar, asker ve devlet adamı… Hepsi tek bir adam. Öyle bir adam ki bir kalıntıdan yepyeni bir ulus çıkartmış. Bir adam var ki Unutulmaz! Türkiye Cumhuriyeti kadar büyük bir eser bırakmış.Bir çift mavi gözün ışığında, ilelebet izindeyiz. Fikirler ölmez, izin silinmez. Saat 9'u 5 geçtiğinde sirenler acı acı çalarken gözleri dolan evlatların olduğu sürece sen hep yaşacaksın... Türk’ün nabzı attıkça, son damla kanımız akmadıkça, unutulmazsın... “Bu söylediklerim hakikat olduğu gün senden (Türk Milleti’nden) ve bütün medeni beşeriyetten (uygar insanlık aleminden) dileğim şudur: Beni hatırlayınız. Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir. Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim; bununla gönlüm rahat.""Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim. Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir."Ebediyete intikalinin 81. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, yüce önder Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü sonsuz sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. Bugün ve daima.. "Beni ne zaman görmek isterseniz aynaya bakın. Siz Türk çocukları benim birer parçamsınız, bende sizin…"
57 yıllık yaşama: 11 savaş 24 madalya 13 kitap 1 ülke Milyonlarca özgür insan Ve Türkün kurtulan gururu Bir liderden daha fazlası Kalbe ağır gelen bir sızı Ve gözlere hücum eden yaş. Sonsuz hasret, sevgi ve saygıyla🖤
En İyi Cevaplar