Tasarruf lambası komikmiş :D Eğer para olduğu halde ve ihtiyaç olduğu halde almıyorsa cimridir. Ama ihtiyaç olunca en hesaplısını, fiyat-performans açısından en iyisini falan arıyorsa tutumludur. Böylece de bu tartışmalara bir son noktayı koyalım. :D
Bir psikolog'un yazısı vardı çook eskiden okumuştum, alışveriş ve kadın diye.. Avuç avuç ilaç bağımlılık yerine, alışverişin daha masum olduğu ile ilgili.. Vicdanım 5⭐😎
Hiç sevmem hatta nefret ederim cimri insanlardan çok tutumlu olduğum söylenemez adam gibi çalışır adam gibi yerim 😂 elindekileri paylaşmayı bilmeyenler özellikle tebessüm etmede, sevmede bile cimrilik edenler var aldıkları hava israf yeminle..🤦♂️.
Kuran'da der ki yiyin için fakat israf etmeyin.. İsraf yanlış anlasiliyor.. İhtiyacın dışındaki her şey israfa girer... Sa re fe. Sarf etmek kullanmak harcamak diye çevriliyor. Masraf demişiz turkcelestirmisiz...
Kendi ödemelerimi ve , htiyaçlarımı ayarladıktan sonra elimde para kalırsa ihtiyacı olanlara çekinmeden veririm. Gereksiz masraf yapmam ve bu da beni tutumlu yapıyor galiba.
Kendime cimriyim lüks giymem ama henüz infaktan zekattan kaçındığım vaki değildir. Kız mız zaten bakmadığı için yukarıdaki görsellerdeki sorun bende yok. Vardır bunda da bir hayır.
Ben tutumluyum ama eşime bunu bir türlü aşılayamadım. Odadan çıkarken kesin ışığı açık bırakır. Peşinden dolaşıyorum açık bıraktığı yerleri kapatmak için
En İyi Cevaplar