"Biz öldürülen PKK’lılardan dolayı da üzüntü duyuyoruz. Onların birçoğu Güneydoğulu ailelerin çocukları."
-Alparslan Türkeş, 1995.
#SözdeMilliyetçiler
#SolBakışSoruyor

Ulkucu gecmisi olan biri olarak Türkeş 60 ihtilalinden dolayı olsun her ne kadar islam olgusu Türk milliyetciligiyle kaynaştırmis olsa da sevdiğim bir figürdü ama leyla zana ya vs. sempatiyle yaklaşmasın anlam verememiştim. Şunu da unutmamak gerek Türkeşin vatanperverligini sorguluyorsak günümüzde ki balon siyasi figürleri de sorgulamamız lazım
MHP' nin tabanı Nihal Atsız' ın izinden gitmedi maalesef. Sadece yaptıkları faşistlik ve sözde milliyetçilikle ayakta kaldılar. Milleti sömürerek. Türkeş içinde şunu demek istiyorum, şu zamanda ki siyasetçilerenden ülkeyi daha çok seviyordu.
Dağa çıkan teröristler için hdp kapısının önündeki ailelere detek olanlar da terörist mi?
Ne imasında bulunucam açık ve net söylemişim. Türkeş bunu söyledi deyip eleştiriyorsan, o teröristin ailesinin elini sıkanı da, ormanları yakanlara sessiz kalanı da, eleştireceksin o zaman. Mhp de, Chp' de Akp de söz konusu hdp ve terörizm olduğu zaman gevşek davrandı, kimse inkar etmesin... Objektif ol biraz!
Seneler önce ölmesi, onun asker şehit etmeye çalışırken ölen PKK'lılara üzülen bir adam olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu paylaşımım çakma milliyetçileri hayli rahatsız etmiş demek ki. Sen önce ölen PKK'lılara üzülen adamı sorgula, ondan sonra bana kimi sorgulayacağımı söyle. Günlerdir aynı tatavayı yapıp bu milletin mevcut liderine iftira atanların palavralarını sıkmayı bırak.
Kimse kimsye iftira atmıyor, anlayamadığın şey bu. İşine gelmeyen bir görüşte hemen tansiyon yükseltecek cümleler ile saldırıya geçiyorsun. Sen ölen bir adam üzerindn "Böyle davrandı, doğru mu?" Diye soruyorsun. Ben de gündem kpnusu olan annelere destek verenler de pkk lı o zaman deyince neden öfkeleniyorsun? Yanlış olan soru nedir burada?
Eleştirince hemen birilerine iftira atmış mı oluyoruz? Madem soru açıyorsun üslubunca tartış!!!
Lağım medyasının kendisinden olmayanlara iftira atmadığını iddia edebilmek için AKP-MHP'li olmak gerekir. AKP-MHP'li isen konuyu değiştirmek için çırpınman zaten gayet anlaşılabilir bir şeydir. Ancak soruda ölen teröristlere üzülen bir adamın doğru mu yoksa yanlış mı yaptığı değil, bu adamın nasıl biri olduğunun insanlar tarafından bilinip bilinmediği soruluyor ve sen bunu anlayamayınca celalleniyorsun. HDP önünde eylem yapanlara destek vermekle ölen teröristlere üzülmek apayrı şeylerdir. İkisinin bir ilgisi yok. Eleştireceksen, önce soruda geçen kişiyi eleştireceksin. İşine gelmeyince eleştirme ayağına konuyu değiştirmenin lüzumu yok.
Ben konuyu değiştirmedim, sen bakmak istediğin gibi gördün ve istediğin yanıtı alamayınca da hakaretvar bir şekilde kendini savunma moduna girdin. Sana göre bir farkı olmayabilir, sana göre farklı olmaması benim de aynı bakış açısı ile bakmamı gerektirmez. Ben Bahçeli masum demedim. İktidar da, muhalefette söz konusu hdp olduğu zaman gevşek davrandılar. Benim A veya B partisinin ideolojisini beğenmem, o partiyi hatasız olarak görmeme sebep olmamalı. Seneler önce Akp ye oy verenlerin yanılgısı da aynı bu zihniyet işte. Hatayı görmezden gelip, kendi içlerinde müdafaaya girişmek.
Ölen Bahçeli o dönem saçma bir yorum yapmış, bu yorum ben milliyetçiyim diyen bir bireyin kabul göreceği bir yorum değil ama yaşayan iktidar da muhalefette aynı çizgide değil mi şimdi? Bana göre megri megri ağıtları yakan da bir, gidip kayyum atamasında onların elini sıkan da, ölen teröriste üzülen de... İşte bu noktada objektif olamıyorsunuz
Daha soruyu anlamamışken, yapılanın doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu sorduğumu zanneden birinin benim sözlerimi anlamasına pek ihtimal vermememden ötürü kabahatli olmakla itham edilmem haksızlık. Bir kere sen soruyu düzgün okumamışsın. Bunu geçersek, askerimi şehit etmek isterken etkisiz hâle getirilen teröristlere üzüldüğünü ifade etmekle durduk yere kayyum atanan bir belediyeyi ziyaret etmek arasındaki farkı idrak etmenin bu kadar da zor olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta biei teröristlerin öldürülmesine üzülüyor, diğeri megri megricilerin durduk yere birini görevden almasına tepki gösteriyor.
Askerini şehit etmek isterken ölen terörist için seneler önce mesarında ters dönen adamın sözlerini gündeme tasıyarak siyaset yapmak ayrı, kayyum atanan, o teröristi, terörist yapmak için zemin hazırlayıp, eline silahı tutuşturan kişilerin elini sıkmak tamamen ayrı şeyler haklısın :)
Habur'da davul zurna çalıp, kayyumda el sıkıp, hdp binasının önünde nöbet tutan kişilerin, şu an ki durumu, ölmüş gitmiş bir siyasetçinin boş beleş yorumundan daha az seviyede tartışılır durumda... Haklısın :)
Ben gayet iyi anladım sorunu ama sana yönelttiğim sorunun cevabı, senin ideolojisini savunduğun lideri de kapsıyordu, bu yüzden cevap vermek yerine hakaret vari bir üslup tercih ettin. Eleştri kabul edememen yaşının getirdiği fevrilik ile de birleşince ortaya "Benim babam senin babanı döverrrr" tarzında bir savunamayı da beraberinde getirdi ama yine söylüyorum; objektif değilsin.
Şimdi müsaadenle...
1.
Alparslan Türkeş'in seneler önce ölmesi, askerimi şehit etmek isterken etkisiz hâle getirilen teröriste üzüldüğü gerçeğini değiştirmediği için bu vatandaşın mezarında ters dönmesi gibi bir durum sözkonusu değildir. Adam hainler öldü diye üzülüyor, niye mezarında ters dönsün ki?
2.
Kayyum atanan belediyelerin teröristi "terörist yapmak" gibi bir durumu olsaydı, mahkeme kararıyla ispat edilip ortaya konulur, hatta en başından zaten siyasî çizgisi belli olan bu zatlara bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından "temiz kâğıdı" verilmezdi. Demek ki mesele başka. Bu surette hukukî değil, siyasî bir karara elbette müstakbel cumhurbaşkanımız tepki gösterecek ve haksızlığın da karşısında bulunacaktır. Askerimi şehit edenlerin etkisiz hale getirilmesine üzülenlerin yıllar önce ölmelerini bahane ederek "çevir kazı yanmasın" yolunu izleyenlerin bunu anlamakla birlikte işlerine gelmemesi de gayet anlaşılabilir bir ruh hâlidir.
3.
Sorumu anladığını iddia etmen tuhaf. "...'Böyle davrandı, doğru mu?' Diye soruyorsun." diyen sendin sonuçta. Anlamamanı geçtim, soruyu da okuyamıyorsun. Soruda öyle bir şey yazıyor mu bakalım? Yazmıyor, değil mi? :D
4.
Ben sana asla hakaret etmedim, hakaretvari de konuşmadım. Sen bana "şöyle edeceksin, böyle yapacaksın" dediğin için ben de senin uslubunu kullandım, o kadar.
Cevap
6Cevap
soguk savasta sovyetlere karsi kurulmus ileri karakol rolu verilmis Turkiyenin cia tarafindan egit donat hareketi zaten ulkuculer... asil Turkculer atsiz ve atsizcilardir...
Irkçı ve faşist olduğu kesin ama vatansever miydi bilmiyorum.
Bu laftan teröriste destek çıkmaz yalnız. Teröristi vurursun, öldürürsün, mecbursun çünkü. Ama bir yandan da keşke böyle olmasaydı diye üzülürsün yani.
Teröre destek diye bir şey geçmiyor soruda. Teröristi vurup öldürünce üzülüyorsan zaten vatan sevgisini geçeceksin. Eline silah alan biri ya ölmek için ya da öldürmek için silah alıyordur. Asker şehit etmek için eline silah alanlar yaşayamadı diye üzülenler zaten ABD'nin ajanlığını yapan çakma milliyetçileridir.
Ne desem ben onu mu dedim diyip duruyorsun. Niye her şeyi dümdüz anlıyorsun ki? Ben de terörle mücadeleyi destekliyorum ama bir yandan da bazılarına acıyorum. Sonuçta hepsi şeytan fikirlerle doğmadı bunların. Kandırılan, fakirlikten, devleti görmemekten, geçmişteki olaylardan dolayı hınçla dolmaktan bu yola sapan sürüyle insan var. Canı burnunda asker bile yaralı teröriste parkasını verip yemeğini yediriyorsa sana bana söz düşmez..
Düşündüm de ailelerine üzülmüş olabilir çünkü çoğu ailesi istemediği halde gidiyor ve bir çoğu aklı yıkanmış gençler ben doğuda büyüdüm vardı öyle dağa çıkan aileleri ölüm haberini beklerdi çaresizce
İki taraf için de ölmese iyi değil mi dalında kandırılmış olamazlarmı terörist diye yargılamayın insan olarak bakınca ya yazık günah demiyormusunuz
Sana silah sıkmadığı sürece senle çatışma halinde değilse bence ikna edebilirsin o adama sor neden dağa çıktın diye belki de ailesi yok edilmiştir katledilmiştir ama sonuç olarak o bir insan?
Öyle bir şey yok. Türkiye'de silah edinme kanunları bellidir. Siyasî örgüt kurma hukuku da bellidir. Bu hukukun dışında isen suçlusun demektir. Tutuklanmaya direnirsen ve silahla karşılık vermeye çalışırsan gerekli müdahale yapılır. Ayrıca "Ailem katledildi." diyip en büyük aile katili olan ABD'yle kol kola girmek de neyin nesi? Demek ki aile bahane, emperyalizme hizmet şahane.
Benim bildiğim aileler var en basiti babama saldırdı ülkücü diye geçinen bazı kanı bozuklar babam akşam saatinde 12 de işten çıkmış eve dönüyordu ve saldırdılar sırf Kürtçe konuştu diye madalyonun iki yüzü var arkadaşım hiç düşündün mü ya bu insanla. Neden barış olmuyor neden askerim ölüyor yoksa sadece oh olmuş 4 tane leş öldü mü diyorsun bende istemiyorum askerimin polisimin ölmesini ama ben dağdaki dağa çıkan sokakta eylem yapan
Bir insana konuştuğu dil sebebiyle saldırmak terörizme girer. O alçakların imza attığı bu eylem de bir bakıma terör eylemidir. Ancak haksızlığa karşı tek yol, demokratik ve hukukî mücadele yoludur. Bu yolun dışına çıkan herkes, yine demokratik hukuk prensiplerince yargılanacaktır. Teslim olmayan ve silahla karşılık veren bir kimsenin öldürülmesi, potansiyel bir katilin etkisiz hâle getirilmesinden ibarettir. Sen katiller ve hırsızlar polisle girdikleri çatışmada öldürülünce üzülüyor musun?
Bak bana İnan inanma bu senin tercihin babama saldırdıkları gece polis ekini bu olayı tamamen gördü babam bir taksiye atlayıp kaçmaya çalışınca taksici de bastı gaza arkadan satır fırlattılar taksiye ve taksinin arka camı tuzla buz oldu bak arabadaki ALLAH razı olsun amcadan oda Türk olduğunu ama bunlar gibi olmadığını söyledi babama polis ekibi burda o olayda neden sessiz kaldı? Arkadaşım birinci ağızdan anlattım ve bunu anlatan benim babam bu yüzden ki gerçekten bunun gibi nice olaylar var başımıza gelen ya sen hiç Kürt olduğun için Cuma namazına gidemezsiniz diye bir tepki aldın mı bu olayda gerçek İzmir tirede yaşanio bu olay da babam bu anlattığım olayda yalan söylüo diye düşünebilirsin ama o İzmir tiredeki olayı 5 amcam da hatırlıo ve rahmetli dedem de
Yahu emniyet teşkilatı dahil ülkedeki hiçbir kurumun doğru düzgün çalışmadığını zaten biliyoruz. Bu yeni bir şey değil. Babanın, polislerin, amcanın ya da babana saldıran teröristlerin etnik kökeninin hiçbir önemi yok. Bunu yapan ve yapılmasına sebep olanların TCK'ya göre en ağır cezayï almasını umuyorum ve sana inanıyorum ancak hiçbir haksızlık, demokrasiye karşı gelip suçsuz insanları katletmek için silahlanmanın bahanesi olamaz. Silahlı bir örgüt kuruyorsan amacın ya ölmek, ya öldürmektir ve TCK'ya, demokratik hukuka göre bunun bir bedeli vardır. Babana yapılan bir haksızlıktır, alçaklıktır, hatta bireysel terördür. Ancak baban eline silah alıp dağa çıksaydı o da haksız olurdu.
Tabi ki de bende istemiyorum dağa çıkmalarını ailelerini bırakmalarını ama demem şu dağa çıkan veya baş kaldıran var ise sebebi vardır insanlar neden ölsün Türkiye hepimizin barış olsun işte bu yüzden
Kabul ederim akan kan duracak savaşa verdiğimiz parayı ülke ekonomisine kazandıracak ve hiç bir ailede gözyaşı olmayacak
Yani katillerin elini kolunu sallayarak gezmesini, polis bu katilleri tutuklamak isteyince tutuklanmaya direnmeleri durumunda polis memurunun silah çekemeyeceğini bildikleri için kaçıp hiçbir zaman yargı karşısına çıkmadan yaşamalarını kabul ediyorsun, öyle mi? Doğru mu anlamışım.
Barış olduğu zaman kimi tutuklicaksın ve elbette bunlar siyasal boyutta da barışçakları için evet senin görüşünle o zaman da katil şimdide katil diyemezsin o zaman barış oldu asker polis sivil vs ölmicek
Barış olduğu zaman silahlı terör örgütü kuranları ve düne kadar suçların en büyüğünü işlemiş olanları tutuklayacağız, kimi tutuklayacağız başka? Binlerce kişiyi katleden bir katil katletmeye devam etmeyeceğini söyleyince katil olmaktan çıkıyor mu? Katillik ille de katliam eylemine devam etme şartı mı gözetiyor? Senin mantığına göre geçen yıl adam öldürmüş fakat bu yıl adam öldürmemeye yemin etmiş bir adam katil olmuyor mu?
Evet olmuyor dönüm noktasını bulmuş bir adamı neden hapise atasın peygamberler zamanında son onda müslüman olan ve öldürülmeyen insanlar yok mu?
Şimdi biri gelse, senin aileni sırf Kürt olduğu için kurşuna dizse, ondan sonrada "Vallahi eşeklik etmişim, o zamanlar kandırılmıştım, Kürtleri sevmiyordum ama artık doğru yolu buldum." dese sen de "Eyvallah kardeş, yolundan dönmüş ve doğru yolu bulmuşsun. Sen artık benim ailemin katili değilsin." diyebilir misin? Diyebilirsen eyvallah diyip başımı eğeceğim.
Sanırım sen haklısın burda üzgünüm ama ben yinede kimsenin ölmesini istemezdim var git yoluna ALLAH bildiği gibi yapsın derdim sanırım bilmiyorum yani o durumu ALLAH KİMSEYE yaşatmasın
Amin 🙏
Siyaseti sevmiyorum ama o adam bir liderdi şimdiki CHP lilerin hepsi ölen pkklılar için yas tutuyorlar bu nasıl Atatürkcülük söylermisiniz.
Devlet Bahçeli'nin de izlediği yol aynı...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar