Tarım ve Orman Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü 'Pitpull Terrier, Japanese Taso, Dogo Argentino ve Fila Brasilerio' türlerinin tehlikeli ve yasak olduğunu açıklarken yasaklara uymayıp bu köpekleri saklayanlara 7 bin 802 lira idari para cezası uygulanarak hayvanlara el konulacağını açıkladı.Açıklamada, “Pitpull Terrier, Japanese Taso, Dogo Argentino, Fila Brasilerio ve bu ırkların melezlerin ülkemize girişinin, üretilmesinin, sahiplenilmesinin, satışının, reklamının yapılmasının, takas edilmesinin ve hediye edilmesinin dolayısıyla bulundurulmasının ve beslenmesinin de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yasaklanmış. Bu yasaklara uymayanlar hakkında 5199 sayılı Kanun’ın 26’inci Maddesi (k) bendi gereği hayvan başına idari para cezası ‘2019 yılı için 7 bin 802’ lira uygulanarak hayvanlara el konulacak” denildi.
Şimdi insanlar tek taraflı bakıyor, asıl vahşi olan insan, köpeğin hiçbir suçu yok ve eğitimle alakalı diyorlar. Bakın arkadaşlar, hayvanlar bizim can dostumuz, ben de hayvanseverim ama bazı türler doğası gereği çok vahşi. Şu ana kadar bayan sahibini bile parçalayıp öldüren birçok pitbull cinsi gördüm. Siz nasıl evde aslan veya kaplan gibi doğası gereği vahşi bir hayvan besleyemezsiniz, pitbull içinde aynı şey geçerli. Öldürülsün demek katliam olur, bu yüzden sadece beslenmesi yasak olmalı bazı türlerin. Karar doğru.
Doğası gereği mi? Pitbull doğal bir cins bile değil. İnsanlar tarafından genetiği değiştirilmiş bir hayvan. Yani yine insanların suçu değil mi bu? madem önlem almak istiyorlar ozaman üreticilere kızacaklar. Sahiplenip güzel bakanların elinden köpeği almak yerine kısırlaştırmalarını zorunlu kılacak.
Tamamen saçmalık ya en nefret ettiğim yasak!!! Bu köpeklerin hiç ama hiçbiri dışardan göründükleri gibi değil dpgonun kulakları kesilmemiş ev hakini görün. Her şey tamamen sahipte bitiyor. O salaklar yüzünden o canlıları toplumdan uzaklaştırıyorlar. Aslında o kadar sevimli ve o kadar itaatkarlar ki bu kararı alan kurulun kulak dolma bilgilerle yaptığı çok belli oluyor
Bencede yasaklanmali hem hayvan icin yararli hemde zarar verebilme ihtimali yüksek varliklar icin çünkü pitbul vb yasklanmis olan hayvanlarin egitim adi altinda siddet görmeleri egitilebilir olduklarini göstermez bastirilirlar sadece onca eziyeti cekceklerine böylesi daha iyi bu yasak sevmenize engel degil barinaklara gidip onlari besleyip onlarla vakit gecirebilirsiniz
Bilmediğiniz tek şey şu Nasıl egitirsen öyle gider bir Yandan Haklisiniz Bazı Kötü Ve o. c lari Hayvanları Dovusturmek İçin Ne halle Getiriyorlar Bende Bunlara Karşıyım Ama Bu O Saf Ve Temiz Hayvanları O Hale Getirenler Biz İnsanlar Kimse Kusura Bakmasın Ben Hiç bir Köpeğin O Lanet Olası Barınağa Gitmesini Asla İstemem
Yani ama kaçkere şahit oldum dövüldüklerine çivili mi iğnelimi tasma kullaniyorlar zaten benim olsun diye işkence etmekte kobul edilcek bisi degil güzel bakanlara diycek bisim yok ama yinede yasaklanmasi taraftariyim çunkü 5 yasindaki çocuktan tut yavru kediye kadar zarar verebiliyorlar ve olan seyler bunlar ve bu türler haberlerde 14-15 yaşlardaki çocukların ellerinde yani sağlıklı değil işte bu durum
Yorumlara bakıyorum bazıları bir cinse kitlenmiş kalmış.. Sorsan hayvanseverlerdir ama. Pitbul mesela bu köpeği bir insan eğitiyor. Melek gibi kulakları sağlam olanı da var, saldırgan kulağı kesik olanda. Hayvanları toplamak çözüm değil asıl toplanması gereken o hayvanları o hale getirenler.
Sözüne katılmakla beraber, bir yanlışı düzeltmek de aslında çözüm olmaz; o yanlışın sonuçlarını da düzeltmek gerekir. Haliyle bu cazdirici ceza o yüzden alınıyor. Hem sonuçları cogalmasin hem de kişiler aynı cinsleri beslemeye devam etmesin diye.
Tarım bakanı önce bu ülkede yapılan köpek dövüşü rezaletini çözsün, köpekleri bir rant kapısı haline getiren zihniyeti yasaklasın, sonrada söndüremediği yangınların, kül olan ormanların hesabını versin en son olarakta istifa etsin bir işe yaramıyorlar çünkü...
Bana kalırsa satışını yapanlara hapis dahi verilmeli. Bu hayvanları dövüştürup tehlikeli hale getiriyorlar hayvan kimi görse saldıracak duruma geliyor kedi köpek insan ne bukursa parçalıyor genetik olarakta kaslı ve güçlü hayvanlar kurtulmak mümkün dahi değil insanları ve hayvanları sakat bırakma hatta öldürme ihtimalleri var ki oluyorda. Temin etmenin cezası hapis olmak zorunda.
Bu tarz yasaklari mantıksız buluyorum verilen ırklar manidar tosa dovus amacıyla beslenen bir köpek ama Tr de değil tabi anavataninda. Dogo domuz avı için melezlenerek elde edilmiş bir köpek pitbull da dövüş için melezlenmis. Şimdi bu köpekleri yasaklayinca dövüş bitiyor mu ya da bunları besleyenler sürekli köpek mi dovusturuyor?
Tarım ve orman bakanlığı yasaklanması gerek köpek türüne insanı eklesin tek yasaklanması gereken insan bence. Bu havyanların suçu ne bunları saldırgan yapan insanlar.
Yetiştirmeyi bilmeyen insanlar yüzünden bu köpekler yasaklanıyor. İt oğlu itler hep hayvanları vahşice yetiştiriyor.
Hiçbir canlı cani olarak doğmuyor. En tehlikeli varlık insandır. Pitbullar ve birçok köpek ırkları eski çağlarda bebek bakıcısı olarak yetiştiriliyordu. Ben bu yasayı hiçbir şekilde desteklemiyorum. Desteklemeyeceğim. Umarım birgün o ırklardan sahiplenme imkanım olur. Bakalım nasıl alıyorlarmış. Bu ülkenin insanını hiçe saymak çok kolay olmaya başladı. Saçma sapan yasalar
Butun ulke cahil anasını satiyim ya yasaklamak nedir? beslemeyi bilmiyorlar sonra köpeğe laf ediyorlar. Tehlikeli falan degiller sadece profesyonel bakım istiyorlar.
Ceza vermesinler mi? Yasadışı bu kadar üretilen ve el altından faiş fiyatlara satılan bu ırklarla uğraşanlara ceza şart. Yoksa yasaklanmaya devam ederler.
Iste oyle her önüne gelene vermeyeceksin o kopegi boylece mutlu bir son olacak. Egitmen olacak, zamannda bir suru kopek besleyen biri olacak. Ben gidip alamiyim mesela ya da sen. Zaten onlar agizlik ile gezdiriliyor. Daha ne
Devlet ya da kurumlar vermiyor zaten bu köpeği sorun orada. Yasadışı şekilde ülkeye aokuluyır ya da burada rastgele insanlar çiftleştirip çoğaltıyor bu köpekleri. Sonra 2-3 hatta 10 bin tl ye falan bu köpekleri satıyorlar. Böyle böyle düzensiz baştan sağma bir hal alıyor.
İşte bu tür kişilerin ellerinden hayvanlar alınıp para cezası hayta biraz daha ağır cezalar verilmeai şart. Bunu neden anlamadın ki 🤔
Beyefendi biz sizinle neden anlasamiyoruz ki? Tamam, bu kopeklere bunu neden bu muameleyi yapiyorlar ki? Tamam hadi ceza verilsin 10bin tl verilsin hatta. El koymak ne demek? Hic kopek besledin mi sen? Benim köpeğimi amcam barınağa verdi 4 yil once, haberim yoktu. 4 yil gecti ve hâlâ aglarim biliyor musun. Cunku onu bulamadim
Kaç tane kedimiz var. Kopegimizde var. Sevmediğimi nerden çıkardın? Zihinsel olarak evcillige yatkın olmadıkları için kavgacı oldukları için bahsi geçen türleri beslemek yasak. Hayvan düşmanı değil kimse. Toplum güvenliği önce gelir. Bu türlerin sayısız saldırısı mevcut. Diğer türlerde bukadar saldırı yok
Derdimi yukarıda anlattim ya tekrar yazmicam ama zaten istediginiz oldu bosverelim.. annem benim için hep 'insanlara karşı cok acimasiz, hayvanlara karsi cok merhametli. Hayvanlar onun zayif noktasi' der
Bir dişi olarak toplumu koruma icgudunuz olmadığı için normal karşılıyorum. Merakınız olmasın Türkiye herzaman hayvanları seven ülke olmuştur. Gemlik'te koca koca köpek görürsünüz heryerde, İstanbul'da bissürü kedi... Heryer hayvan
Biliyor musun cok human biriydim. Hep pozitif hep olumlu, yolda biri benimle konusunca oturur sohbet ederdik kim oldugunu bilmeden. Ama şimdi evden cikinca basima bir sey gelmesin diye dua ediyorum. Gulumseyen bir kadin gorunce aklima onun parcalandigi geliyor, hani bu bogazi kesilen kadinlarin, sosyal medyaya fotolari düşer gülümseyerek, ondan kaynakli. Insanlardan şüpheleniyorum artik. Ne isterim biliyor musun bir dag evim olsun bir de bir sürü hayvanım..
Peki insan görünümündeki yaratıklara ne yasaklar ne cezalar gelecek? Eğitimi yanlış verilen köpek saldırgan olur ama. sen etimini güzel verirsen insan içinde. maske. ile dolastirirsan bir pıt ya da DOGO yu sorun teşkil etmez.
Aslında bu köpeklerde birşey yok. Sorun insanlarda. Düzgün egitim ve bakımla harika bir dost edinirsiniz. Ama yasaklanması olması gereken bu türler ülkemizde %90 oranında saldırgan olarak egtiliyor. Hoş yasagı takan kim.
iyi olmuş nerde zibidi serseri zik kafalı velet varsa elinde pitbull var. al golden besle alman kurdu besle o köpek değil mi. 7 bin az 20-30 bin olsun.
Zaten yasaktı pitbull ben 10 yıl besledim ki köpeğim ölünce de daha köpek sahibi olmadım. Yasaktı yani yeni bişe değil. Hata kimliğine boxer yazmıştık yasak olduğu için.
Toplatilmasi ya da toplum icine cikarilmamasi lazim. Labaratuarda genleriyle oynanmis turler gercekten urkutucu. Ve bircokta cocuklara saldirma olum vs gibi olaylarda oldu gecmiste.
Eğer ki ağızlık takmak şartı. olursa şayet cezaya gerek. kalmaz aksi takdirde cezası köpeğin ondan bir daha asla göremeyeceği ıssız bir adaya gönderilmesi olabilir
Herhangi bir cinsin yasaklanmasını doğru bulmuyorum.. Eğer sahibi bilinçsiz yetiştirdiyse ve saldırgan ise, ağızlık takılarak gezdirilebilir.. Hayvanların yaşam haklarını ellerinden alma gücüne sahip değiliz..
Bu köpek ırklarında genetik olarak "alevlenme" denilen bir durum söz konusu. Diğer köpekler ırklarının aksine öldürme içgüdüsü duyarak bir nevi atak geçirebiliyorlar.
Baskın karakterli köpekler genelde bu hayvanlar ve saldırgan da aynı zaman da ama bu özelliklerinin geri planda bırakılmasi mümkün tabi iş tamamen sahibinde. bir hayvana sadece cinsi pitbull ya da benzeri diye dislanarak bakılmasıni çok yanlış buluyorum ben
Oo duyar da kasarmis. Labaratuvar hayvani o. Saldirgan bir kopek turu. Gelip ay yok o sahibina bagli gibisinden sacmalamayin. Sinirim de birine falan degil.
Pitbullarin Ne İçin Üretildiğini Bilsen Böyle Konuşmasın Bu Hayvanlar Dadı Köpek Olarak Üretildi Bebeklere Çocuklara Veya Küçük Bireylere Saldıran İnsanlardan Uzaklaştırmak İçin Üretilen Bir Köpek Araştırın Bilinçsizce Hareket etmeyin
@HanifiTuran boşa anlatmaya gerek yok daha hala bir 'can' dan bahsedildiğinin farkında değil. Laboratuvar hayvanı olunca yaşamaya hakkı olmuyor onun tabiri ile. İnsana bağlı kardeşim yurt dışında adamlar arkadasın dediği gibi bu tür köpekleri bakıcı olarak eğitiyor
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Tarım ve Orman Bakanlığı tehlikeli ve yasak köpek türlerini açıkladı. Yasak olan türleri beslemenin cezası sizce ne olmalı?
En İyi Cevaplar