İstanbul ile İzmir arasındaki 8 saatlik seyahat süresini 3.5 saate düşürecek olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 192 kilometrelik kesiminin açılışı yapıldı. Otoyolda 1. sınıf araçlar için gidiş dönüş ücreti ise 512 TL'ye denk geliyor. İstanbul - İzmir kara yolu 3,5 saate düşürüldü
İstanbul - İzmir arası 500 TL! Bu durumda hava yolu mu, kara yolu mu daha mantıklı?
Ne yazıkki bir çok kişi yapılan yeni otoyol hizmetinin ( olumlu ) yanlarına bakmamış, toplumsal değil bireysel olarak kendini düşünerek sanki başka alternatifi yokmuş gibi fiyatlara tepki göstermiş ve siyasi iktidara tepki vermiş.
Sanki ''ZORLA''şuanki mevcut İzmir İstanbul arası ulaşım yollarını akp. kapatıcakmış, ve insanlar yeni yapılan otoyola yönlendirip geçiş paralarını ödettirince gitcekleri yere gidebileceklermiş gibi tepkileri anlamak mümkün değil.
Otoyol '' Özel, kaliteli ve güvenli bir yol değilmi ''? Yola çıkanların yolculuk vaktini kısaltmıyormu? Azda olsa normal yolların trafik yoğunluğunu almıyormu? Kaza riski ile emisyon salınımını azaltmıyormu? Sıkışık trafikte beklemeyi önleyip aracın yıpranma oranını azaltmıyormu? Vakti sınırlı ve acil yetişme sorunu olan insanların işine yaramıyormu?
Acil olarak yetişilmesi gereken yere gitmek isteyenler, sadece gidişte bu yolu kullanıp dönüşte mevcut normal yolla dönemezlermi? Kamyon, tır, otobüs ve sürekli İzmir İstanbul arası gel git yapan insanlar için hızlı, güvenli ve kısa sürede ulaşım ile yakıt tasarrufu vede aracın parçalarının ve km. yükselmesi önlemek gibi. olumlu yönleri neden göz ardı ediliyor?
Bazı hizmetler ; Özel sektörle sunulur. Hizmete bir sebepten gereksinim duyan veya işine yarayan ya da alternatifi olduğu halde özel hizmeti tercih edenler hizmet bedelini verip kullanır.
Tepki vermek için ; Var olan ücretsiz hizmeti haksız ve gerksiz yere yasaklayıp, yeni hizmeti zorla dayatıp üstünede fahiş fiyet dayatılırsa o zaman tepki verilir..!
Normal daire ile - havuzlu site içi daire aynı özellik, kalite ve fiyatta olabiliyormu? Marka bir ürün ile tanınmamış ürün fiyat olarak bir oluyormu?
Kesinlikle ; ''Akp.''yi savunmuyorum..! Objektif olarak bakıyorum. Bu otoyolu kullanma adına dayatma olmaması, mevcut yollar ile alternatif ulaşımın var olması, isteyen insan ve kurumların nadiren veya ara sıra ya da çokça bu yolu kullanarak işlerini görmeleri adına bir hizmet olarak değerlendiriyorum..
o işler öyle değil otoyol yapılınca devlet yoluna bakım yapılmıyor ve sürelemez hale geliyor. sürekli kullandığım ankara-istanbul yolu rezalet. hem radarlar düşük hıza zorlamalar yer yer asfaltta bomba patlamışçasına oluşmuş çukurlar bazı yerlerde asfalt tamamen yok oluyor. izmire de aynısını yapacaklar
@Endymiοn ;İzmirde dediğin gibi uygulama olur ise?, o zaman gereken tepkiyi bende veririm.
İzmirden istanbula defalarca şahsi aracım ve otobüslerle gitmiş biriyim. Çoğunlukla yollarda tadilat ve yolları kazıp yeni yol döküm işlemlerini gördüm. Tepkin konusunda bir öenrim var ''Genellemesiz'' diye belirtmen en doğrusu olur. Manisada'da otoyol açıldı, ve devlet yollarıda gerektiğinde tamirat ve yeni asfaltlama olmakta. Seviyeli ve hakaretsiz bilgilendirme ve tepkin için teşekkür ederim..
@Endymiοn şu cevabına bak ; yoksa koyun gibi itaat mi ettin her şeye? Beni tanımadan ve hakkımda bilgin olmadan ön yargılı olarak benzetme yapman'ki , özellikle ''koyun'' gibi bir örnek sunmak senin haddine değil..!
Vatanımın yurd içi ve dışı çıkarını savunup hizmet verene oy verir, ayrıca ondan önceki siyasi yönetim ilede hizmetlerini kıyaslarım. Hata yaparsa tepkimi veririm ve verdim. Hatasından dönmediği içinde ''Başka partiye oy verdim''.. Kimse babamın oğlu değil ve ayrıcalığıda benim için yok. Ankara-istanbul arası hiç yolculuk yapmadım...
İstirahatli olduğum günümün 10 saatini, türkiye içi ve dışı siyasi gelişmeler üzeri haber akışı, tartışma programları ve uzman açıklamaları ile gazete yazarlarının köşelerinden takip eden, ayrıca muhalefet yayın organları ve gazetelerinide takip ederek ''esas''doğruyu anlayan bilinçli bir Türk vatandaşı ve seçmeniyim... Bu ülkede ; BİREYSEL DEĞİL TOPLUMSAL OLARAK FAYDA SAĞLAYACAK BAKIŞ AÇISIYLA HİZMETLERİ BAZ ALMA BİLİNCİ GELİŞMEDİKÇE BİR YERE VARILAMAZ.
2001 öncesi türkiye ile 2019 türkiyesi arasındaki devlet yolu ve otoyolları olarak farkları kıyaslayarak bak ve ona göre değerlendir.. konuyuda uzatmanın mantığı ve yararı yok. İddia ve tartışmadaki esas niyet, esas ve gerçek doğruyu anlayıp, olumlu olan hizmetlerde destek, olumsuz icraatlardada tepki vermektir hepsi bu.
bence yapılanı takdır etmek gerek. ücretlide olsa yol medeniyettır dunya oyoyol haritasına bakın turkiyenın durumu ortada. ama ücretsizde olmaz malum tum otoyollar paralı benım bildiğim değilse düzeltin. ama 256 gidiş çoktur azdır tartısılır. bence cok. ama kamu ozel ortaklıgı bir iş. ucuz olmacagı belli idi. son olarak yola para vermeyı sewmem kendım kullanmam.515 kilometreyi 426 düşürmeyıversın. zatensahsen ben sallana sallana gitmeyı sewıyom yolda mola vererek. eleştirmek kolay arkadaslar. bence yapıcı olmak lazım. varsın malımız yolumuz olsun yarın değişir fiyatlar. ama yokken bu ihtimalde yok. bı muhendis hesabı yapıp fizibıl mı feasible mi bakmak lazım. 515* ortalama 90 a göre yakıt masrafı (bu degerı de ayrı degerlendırmek lazım hız limitidir radardır vsvs) 426*120 a göre yakıt masrafı (bu degerı de ayrı degerlendırmek lazımtabi. fiks 120 ye ızın verıyor mu? ısıktır yan yoldur gişedir daralan yoldur) +256 tl. tabi zamanı önemsız kabul edersek. kaza risk faktörünü de. psikolojık sinir olma fatorude.
500 TL az ya bizim refah seviyemize ulaşmış başka ülke yok. Millet parayı ne yapacağını şaşırdı geçen ay maaş almak istemedim istemiyorum dememe rağmen biz ne yapıcaz parayı bıktık artık hanımefendi her yer para dolu yeter yaa yoksa polisi aricam dedi 😂😂
Onlara hiçbir şey toplumda o kadar çok tapan insanlar var ki bu kanı bozuk sömürgeci olan insanlara RTE çıkıp mitingde dese ki sizin... Onu bile alkışlayacak insanlarımız var Allah onlara da gün yüzü göstermesin
Gittikleri gün kurban kesmeyi düşünüyorum. Sayg hak edilene gösterilir bunlar hak etmiyor ben eleştirdim diye başkası saygı gösterekce bırak o aptal göstermesin ihtiyacım yok.
İstanbul İzmir arası 3,5 saate düşmedi. Bu tamamen aldatmaca. Kilometre hesabı da mı yapamıyorsunuz? Gebze-izmir arası 3,5 saat oldu sadece. 2 saat de İstanbul için ekleyin, toplam 5,5 saat. Şu an şehirlerarası otobüsler 7,5 saat de gidiyor zaten. Kendi aracınızla daha hızlı da gidersiniz. 2 saatlik zaman tasarrufu için 500 lira ödemek isteyen varsa buyursun kullansın.
işiniz gücünüz karalama iftira. neden 1. sınıfı söylüyosun? neden yapılan işe hakkını vermiyosun? bir matematik yap, iftira haberciliği bırakın artık. adam bal gibi yaptı işte. bundan önce kim ne yaptı bu ülkeye? iğreniyorum sizin gibilerden. derdiniz din sizin
@artem01 boş konusma be ne gecemedikten sonra. köprü dahil 256 tl neyini gecemiyosun? matematiğinmi yok vicdanın mı? hem maddi hem zaman tasarrufun var. yazıklar olsun sizin gibilere. git bak ibb baskanı napıyo Şu an . yazıklar olsun.
ge r izekalı ge ri zekalı konuşma devlet dediğin aldığı vergilerle yapar ne yapıyorsa ama sizin gibilerin zihniyeti hem vergi verelim hem yol yapsınlar hemde o yoldan her geçmemizde para alsınlar öyle bir saçmalık olamaz
@artem01 u lan delikanlı ol biraz vergilerle yapar yine vergi alır. bundan öncekiler naptı. bana tayyiptan önceki ibb belediye baskanının neler yaptığını anlat. bankaları hortumlayıp gittiler. dünyadan para dileniyoduk. imf bile para vermiyordu. sırf bu proje bile 7,5 milyara maloldu. zamanında imf sana 1 milyar doları vermiyodu borc olarak. şimdi imf yolumuz gözlüyor gelselerde istediği kadar versek diye. ekonomiden anlamazsınız, siyaseti bilmezsiniz tek derdiniz sebebini bile bilmeden tayyip düşmanlığı yapmak. paylaşımı yapan zavallı sözcüden kopyalamış koymuş buraya.
Şuanda halen dünyadan para dileniyoruz ama basını medyayı susturdukları için kimse görmüyor duymuyor yani olanlar oluyor biz sadece kendi gözümüzün ve kulağımızın kapatılmasına göz yumuyoruz. Birde ağızlarını açınca dinden bahsederler ama gelmiş geçmiş en büyük israf hangi dönemde yapıldı ben yaşadım görebildiğim kadar gördüm ama insanlar araştırmak istemezler doğrulardan korkarlar çünkü yalanlara inanmak her zaman için daha kolaydır. Bana desteklediğin düşünceyi ideolojiyi savunma ben 5 sene onların içindeydin onlara hizmet ettim 5 yıl sonra zihniyetlerini anlayabildim, dolaylı olarak insanları kendilerine muhtaç ederler sonrada kendilerine hizmet etmelerini sağlarlar 😉
5 yılda gördüğüm kadarıyla söylüyorum en alttan en tepeye kadar ne kadar torpil ne kadar rant döndüğünü tahmin bile edemezsin kaç kişinin hakkının yendiğini kul hakkına girildiğini bilemezsin bunun yanında dönen haram parayı saymıyorum bile 😉
Sana siyasete ilk girdiğimde bana söylenen cümleyi söyleyim "Bizde sorgulama yoktur koşulsuz biat vardır" dediler. Çok sonradan anladım okuyan insanı ve zekasını kullanan insanı istemediklerini. Sabahattin Ali den sırça köşk ü okumanı tavsiye ederim ya da okumayı sevmiyorsan youtubeden dinleyebilirsin 😉
@artem01 bana doğruları savun. evet israf var, evet torpil var. bende görüyorum yanlışları. ama doğruya yanlış demek alçaklıktır. israfı yapan bizim milletimiz. en alt kademede siyasi görüşü ne olursa olsun bir memur devlet kurumunda en basiti ışıkları açık bırakıyor, klimalar hep acık. nelere sahit olduğumu bilemezsin. bunu yapan her kesimden insan var. torpil her dönemde vardı, bu dönemde de var. bu ülkenin kalkınmasına engel 2 konudan biri içimizdeki hainler, diğeri de liyakatın olmamasıdır. bunların var olması yapılan doğruları karalayamaz. kimsenin yapmadığını bu adam yaptı. evet sırtını buna dayayıp işinibüyüten, yine dayayıp devlet kurumunda dokunulmazlık edinen nice serefsiz oldu. bunlardan bende sikayetçiyim. ama bu adam hizmet etti
@artem01 aklınca akplisin okumazsın demeye getiriyosun. ben cahil değilim ve eskiyle yeniyi kıyasladığımda bu adam gibisi gelmedi bu ülkeye. senin yasın tutmaz ama akıllısın ya araştır netten eskiden ne haldeydi ülke. sigortan yok diye hastane koridorlarında kıvranarak ölüyodun kimse dönüp bakmıyordu. sabah 4-5 te kuyruk oluyodu hastanelerde, emekli maasını almak için kuyruklarda ölüyodu yaslılar. şimdi enflasyon yüksek diyenler önceden yüzde yüz artıyordu her yıl
devletin hazinesinden siyasi partiye ne kadar para aktarılıyor biliyormusun tamam milletimizde israf yapıyor ama siyasilerimizin yaptığı israfın yanında lafı bile olmaz örneğin bir miting yapılacak biznis klasta uçuyorlar 1 kişiyi helikopterle getiriyorlar ortada hiç bir sorun yokken bile sadece desteklediğin partinin bir millet vekili için yolları kaptıyorlar ve ana guzusu polisleri güneş yağmur kar demeden boş yere 5 adıma bir yola dikiyorlar sanki bütün suçlar bitmiş gibi polislerin hiç işi gücü yokmuş gibi ve yandaş kurumlarda faiş fiyatlara son model arabalar kiralıyorlar kii halka gösteriş yapabilmek için devlet kurumlarının ihalelerini başka devlet kurumlarıyla yapacakları işi parayı israf edip milyonluk ihalelerle yandaş kurumlara yaptırıyorlar bütün bu paralar devletin hazinesinden çıkıyor bundan dolayıda hazine ve maliye bakanlığında şeffaflık yok çünkü yapılanlar ortaya çıkar şeffaflık olsa bu arada maliye son sınıfta okuyorum daha sayimmi ben yoruldum saymaktan sen yorulmadın anlamamaktan😉
@artem01 bunlara bende karşıyım ama bunu akp yapıyomus gibi konusma. bu hep böyleydi ve evet yanlış. onca makam aracları, makam sahiplerinin lüks harcamalarının hepsinin devlete yüklenmesi daha neler neler. bunu herkes yapıyor. benim eleştirebildiğim gibi sende yeri gelince hakkını verirsen dürüst biri olduğuna inanırım.
Zamanında benim millete göz boyamak için algılarını değiştirmek için söylediklerimi şimdi sen bana söylüyorsun bu algı operasyonlarını bırakın eskiyle yeni yi kıyaslamayıda bırakın, eskiyle yeniyi kıyaslayıp doğru sonuca ulaşamazsın ve gelişemezsin, kendini çağdaş ve gelişmiş ülkelerle kıyasla kii gelişebilesin 😉😂
@artem01 anladım sen laf ebeliği yapcaksın. yasın kaçta eskiden ben şöyleydim böyleydim diyosun? dünyaın en güçlüsüde olsak senin gibilere boş. o kadar gözünüz dönmüş yazık. boş konusuyosun bilsem adam yerine koyup cvp vermezdim bu kadar. benim gördüklerimi görmüş olamazsın. yasın da yasadığın hayatta yetmez buna. Allah hakettiğininizi yasatsın sizin gibilere. fırsat vermesin. bu ülke bizim. türk ve müslümanların. şimdi kaybol
Oto yol dediğin şey ücretli olmaz ki. halkın yararına yapılmış bir şey nasıl ücretli olur? sembolik olarak 3 lira - 5 lira almaları lazım.. Sonra da İstanbul' da tüm şehirler arası toplu taşımayı 3 üncü köprüye mecburi yaparlar işte böyle.. Millet geçmeyince pahalı olduğu için.. yeni havalimanı otoyolunu ücretli yaptılar 27 lira ; havalimanına uçarak gidemeyeceğimiz için mecburen ödemek zorunda kalıyor millet..
yani bu rakamlara da şüphe ile yaklaşmaya başladım artık. Zira HAZİNE GARANTİSİ var. Yani geçsende geçmesende ya da garanti edilen araç sayısı geçmemişse hazine den üstü tamamlanacak. Bu rakamlar kamuoyuna bu kadar çok yüksek lanse edilip hazineden yüklüce para çıkışının yolu yapılıyor sanki. Hazine garantili işlere iyi alıştırıldık. Bu rakamlar normal değil. Ayrıca bu rakmları x2 ile çarpmak gereker. Gidiş geliş sonuçta...
işaret ettiğim bu noktayada insanlar bir dikkat etmeli bence...
bir anlatın hele 500 km yolda 500 tl mazotu nasıl yakıyorsunuz ☺️ 8 saatte palavra 150 tl mazotta ☺️ güncel fiyatla ortalama bir dizel araba, hız kurallarına uygun olarak ki uymasan 6.5 litre yakar. Alaçatıya 600 km mesafe bir yolda nekadar yakar. bir saçmalayın 40 yapara çevirin mevzuyu ☺️☺️ haydi... 😁 istanbuldan alaçatı diyorum kime diyorum 😁😁😁
Yaptık diyenle yapan bir olsaydı sadece bakım ücreti öderdik. Asfaltı mı altın girişler mi vip. Yakında rabet görmedi diye hazineden karşılanır zarar. Ruhu şad olsun Yavuz Sultan Selim o köprü fiyatını görseydi 🤩🤩🤩
@pembepanter hem zamandan hem de yakıttan tasarruf ediyorsunuz. Aynı şekilde Arabınızın teker ömrü ve motor ömrü uzamış oluyor. Örneğin aracınızı 6 ayda bir servise götürüyorsanız bu kez 10 ayda bir götüreceksiniz. Bütün bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman yine karda olan millettir. Bence 500 TL çokta yüksek Bir meblağ değil.
o kadar yol dizel bir arabayı 500 liralık yıpratmaz benzini yıpratmayı eskiyen yağı filitreyi debriyacı dahil etsen yine kurtarmaz. bunlar halkı soymaktan başka bir şey değil
Siz heykel severler her şeyi işinize geldiği gibi anlıyorsunuz. Tabi bu hizmetide işinize geldiği gibi anlamanız çok normal. Sığ düşünceye sahip olmayın birazcık detaylı düşünün. Bu yol ve diğer yapılan dev projeler her haliyle vatana ve millete hizmettir. Geçmişten günümüze kadar olan zaman diliminde CHP ve diğer sol partilerin şu millete karşı elle tutulur bir hizmetini göster bana.
sana argüman sunmama karşı bomboş zirvalaman hiçbir şey bilmeyip kendini aşağılık hissetmekten kaçınma biçimin. cevaba gelecek olursak kuzey kibrisi ana vatana katmak. yıllardır satıp satıp çaldığıniz ku kuruluşlatini kurmak bugün endüstriyel üretim yapan fabrikalarin temellerini atmak... saymakla bitmez. ama sen eşek gibi bir yola 500 tl ödemeyi hizmet sanarsin
O zaman ben sana güzel bir argüman sunayım bilader öyle bir argümanın sunayım ki sana kendini aşağılık kompleksinden daha aşağılık komplekse düşeceksin. 1 musulu kerkükü 12 adaları boğazları avrupalılara peşkeş çeken bir güruhun Kuzey Kıbrıs biz kurtardık deyip nara atması gerçekten trajikomik bir olay 😂 2 o temellerini attığımız dediğin bütün köklü kuruluşların (örnek olarak aselsan gibi) asıl temelini Necmettin Erbakan atmıştır. Kıbrıs'ın Fatih'i Necmettin Erbakan'dır. Bülent Ecevit Amerika'ya Kıbrıs'a harekat düzenlemek için icazet almaya giderken Erbakan hoca vekil başkan kaldığı zaman direkt harekat emrini vermiştir ve sırf bu yüzden Türkiye'ye ambargo uygulanmıştır. Ulan azıcık tarih bilmesek Osmanlı'da biz kurduk diyeceksiniz. Siz kökü kuruluşların temellerin değil ancak heykellerin temellerini atarsınız. Heykel beyinliler sizi.
4 kişilik bir aile eger araçları varsa bence karayolu daha mantıklı. Ancak sırf arabası daha az yakıt harcayacak ve arac yıpranmayacak diye bu sekilde bir ücret belirlemenin de hiç bir mantığı yok. Saçmalık. Gidiş gelişin 100 TL olması gereken yerde bu olay çok mantıksız. Asfalt yıpranıyor diyorlar. Sen asfaltı sağlam temeller üzerine atarsan 50 sene yol masrafın olmaz
Çok paran yoksa sana izmir-İstanbul hattında güvenli, kaliteli, hızlı yolculuk haram kardeşim... Tıpkı avrasya tüneli ve 3. boğaziçi köprüsü geçişlerinde olduğu gibi. Sözde halkın hizmetkarları, özde sermayenin destekçileri olmuşlar ama halkın yarısı hala uyurgezer modda. Açın la artık şu gözlerinizi.
Ama olur mu öyle biz reis ya allah bismillah diyerek kilise açıyor eleştirsen boş konuşuyoruz, 500 tl ile izmire mi gidecek 4 saat az gidecek diye eleştiriyoruz boş konuşmuş oluyoruz vay be ne diyelim ki biz :D Sürünenlere hayırlı olsun övünülecek birşey çıktı. Garanti para ödeyeceği için yine bize girecek bu iş dolaylı olarak vergiden ötürü. Neyse 3-4 sene kaldı gitmelerine sıkıntı yok. Zaten böyle giderse ne otomotiv ne inşaat sektörü doğrulacak :D
İstanbul'dan köprüler dahil fiyat.. yeni yapılan iyi yol fiyatları aşırı pahalı zaten eski otoyollar ise çok daha ucuz. Şimdi bubyebi yollarda işleten şirketlere kar garantisi de verirler araç grcsede gecmesede her vatandaşın cebinden çıkar. ...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Burası Türkiye. Biz Türkler olarak yıllardır en dandik malı en pahalıya kullanmaya insafsız ağır vergi düzenlerine maruz bırakılıyoruz. Sesini çıkaran kim? Çıkarırsan ne olur? Nereye kadar düdüklenicez? Hani kanımız deli akardı hani çılgın türklerdik gibi sorularla bir yüzyıl daha beynmizi meşgul edicez gibi? Hindistan dan sonra en adaletsiz gelir dagılımı olan ülkeyiz. Biz buyuz
Kolay para kazanan insanlar dert etmez de neyse.🙄 Ağır geliyor artık millete ağır , çok belli ediyor iktidar kasaların boş olduğunu millete. sonumuz hayrolsun
Bunlar paraya doymazlar ya arkadaşım kuruları maasimiz yetmiyor diyorlar milletvekilleri yakında hepsine ayrı ayrı yeni zam yapılır eeee bu yolları boşuna mı yapıyorlar milletten alıp kendi cebini dolduran ne kadar adi şerefsiz karaktersiz varsa Allah hepsinin belasını versin en üstten en alta kadar
Hava yolu gibisi var mı yaa? Bulutların üstünden uçmak her yeri tepeden seyretmek.. O yola o kadar para vereceğinize biraz daha para verip atlayın uçağa ohh nis.. Ben Dalaman'dan Sabiha Gökçen'e 45 dakikada geldim..
senin ben iktisat hocanı o nasıl mantık kara yolu her türlü daha ucuz hava yolu tek kişi 500 kara yolu otobüsle 100 e gelir özel araçla gitsen 5 kişi gidersin 250 otoyol 250 de benzin olsa 500 her türlü ucuz
Ülkede ki mantığa bak eğer sen bir bayram aileni ziyarete gidecek olsan maaşın asgarî ücret olsa 500 lira benzin parası 500 lira yol parası kiralar zaten bin-iki bin arasında değişiyor ne yiyecek bu insanlar
Şimdi hava yolları da pahalanacak eee sonuçta rabet görecek en iyisi güzel bir İzmir portresi alıp 500 TL yle odanın bir dıvarını kaplatıp önüne şezlong kurup manzaraya bakmak
Verir bu koyunlar. Meeleye meeleye de geçerler o köprüden millete hava atmak için. Ne diyelim Allah akıl fikir versin diyeceğim de bunlarda o aklı taşıyabilecek kapasite de yok ki.
Elbette hava yolu. Zaten o iller arası her gidiş geliş çoğunlukla planlı yapılacağı için uçak bileti de erken alınıp, daha ucuza ve kısa süreye getirilebilir.
Bence bu çok büyük bir rakam yol var ama herkes 3-5 sefer geçme konusunu düşünüyor ise o iş sıkıntı. Ben gittiğim bu yoldan, tekrar dönmek isterim ama bu rakam çok pahalı
Yorumlara bak. Itiraz edenlerin hepsinin altinda araba var demek ki.. Ben o otoyolu arabamla tek basima gecmem uçaga binerim diyor.. Bu kisiler ayni zamanda ülke batiyor diyenler bence..
Bu durumu bir fiil test ettim hemde iki defa.. İstanbuldan bodruma gidiş.. Osmangazi köprüsü geviş ücreti dahil.. Gidis geliş 528 lira.. Çok komik bir durum
bir anlatın hele 500 km yolda 500 tl mazotu nasıl yakıyorsunuz ☺️ 8 saatte palavra 150 tl mazotta ☺️ güncel fiyatla ortalama bir dizel araba, hız kurallarına uygun olarak ki uymasan 6.5 litre yakar. Alaçatıya 600 km mesafe bir yolda nekadar yakar. bir saçmalayın 40 yapara çevirin mevzuyu ☺️☺️ haydi... 😁
Siz heykel severler her şeyi işinize geldiği gibi anlıyorsunuz. Tabi bu hizmetide işinize geldiği gibi anlamanız çok normal. Sığ düşünceye sahip olmayın birazcık detaylı düşünün. Bu yol ve diğer yapılan dev projeler her haliyle vatana ve millete hizmettir. Geçmişten günümüze kadar olan zaman diliminde CHP ve diğer sol partilerin şu millete karşı elle tutulur bir hizmetini göster bana.
Dev projeleri özel şirketler yap işlet devret değil kar garantisi ile yaptı. Parasını sen ben ödüyoruz. Ötekileştirmeden senden olmayanı hain ilan etmek dinsiz ilan etmek ☺️ O heykel sever kısmına gelince sen bu imanın vebali ile nasıl hesap vereceksin iyice bir düşün ☺️ Bir kuruş hakkımı ota ata harcayanlara helal etmiyorum. Hz. Ömer’in sözünü bağırmak değil hayatını örnek almak lazım...
Bilader. sen ne kadar para ödüyorsun devlete? neyse parasını vereyim de sus. gören duyan da milyon dolarlık yatırım yaptığını zannedecek anasını satayım. Ben kimseyi ne hain ne allahsız nede kitapsız ilan ettim. yazdıklarımı iyi oku! Her şeyi işine geldiği gibi anlama!
Bir gerildin ama gevşersin diye tahmin ediyorum ☺️ milyon dolarlık yatırımları yönettiğim doğrudur. Okuyorumda ama algılarımız aynı seviyede değil. Sen ben dilini kullanıp düzgün bir sonuç beklemek saçma oluyor tabi. Kızmakta haksızlıktandır maalesef ☺️. Düşün! Oku! Bunlar Kuran-i Kerimde geçen kelimelerdir ki gözünü kapama. Doğruyu yanlışı ayır. Doğrusu çoktur bu hükümetin. Ama bu politikalar yanlış ☺️ pelikan aşireti kan emer hale gelmiş, basitçe ödeyelim bitsin değil. Biz bu vatanda hakkıyla askerliğini yapmış, yerli sermayeyle ekmek kapısı açmış, yetim hakkını gözetip bir kuruş kaçırmamış insanlarız. Bence bir oku, düşün. Kültür farkımız, değerlerimiz, adalet anlayışımız farklı olsada inançlarımız ortak ☺️. Bukadar sığ bakma olaylara. “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Müslim, İman 78; Tirmizi, Fiten 11) . Daha nasıl anlatılır bilemiyorum ama sen kızınca ben korkmuyorum güzel kardeşim. Sende kızma güzel güzel bir düşün. Bu sorunun cevabı budur. Siyaseti bir kenara koy. Sadece bir düşün ☺️. Kişi kendinden bilir işi derler. Bizim para ile satılacak fikrimiz yok 🤗 selametle 👋🏼👋🏼
İşim çıkan ve gitmem gereken her yere uçakla gidiyorum hem hız hem para olarak avantaj yani. Bu yola 500 TL vereceksin artı bunun benzini var en az 300 TL diyelim ona da al sana 800 lira masraf.
Tek gidersem, havayolu ile giderim zaten. Hem zamandan hem de maddi olarak kârlı çıkarım. Lâkin seyahat edersem arkadaşlar ile veyahut ailem ile, araba daha mantıklı.
En İyi Cevaplar