AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
Ben giymelerinden yanayım
Evet azdiriyosunuz bizi
😂😂😂 diyanet erkeklerin saglik acisindan dar giymesinler dedi malum bolge sikisinca olmuyo
@Moses17 saglik acisindan yakisikli erkekler yasaklansin
O senin elinde o yasagi kendin koy 😉
@Moses17 erkeklere de tesettur gelsiiiin!!😅
Neden? Ondan da tahrik olan birileri mi varmış?
İslamda dar kıyafet yok hükmündedir
Dar kıyafet giymek günah mı İslam'da
Yok hükmünde olduğu için günaha giriyor
Ben normal giyiyorum kgme oranlı tam yapışmayan. Arkadaş dar giyiyor onun için sordum 😁😁
Anladım 😄
Deliliniz nedir
Alimlerin bu konu hakkındaki yorumları
Dinde haram helal.. nassa dayanmali..
Nass kitap sunet ve kiyasdir..
Delil lazim.. sahsi gorus degil..
Biliyorum zaten alimlerin görüşleri kıyasa giriyor. Bu yüzden böyle emin konuşuyorum
O kiyas ettikleri.. deliler nelerdir. Hangi ayet ya da hadis..
Ondan haber ver...
Kardeşim sizin görüşünüzle benimkisi aynı olmayabilir saygı duyarım
Afrikada cogu insan ince bir tul ile yasiyor.. ve musluman..
Ibadetini de yapiyor...
O din bu din degil mi..
...
Toplumu daha iyiye sevketmek icin soylenen seddi zerai cibsinden seyler.. haram olmaz. Haramdir denilmez..
Daha munasibtir denir...
Neyse
Bu dindir. Senin benim gorusum diye bir sey olmaz..
Haram belli helal belli..
@Fursani sorularlaislamiyet.com/erkeklerin-vucut-hatlarini-belli-eden-dar-elbise-giymesi-caiz-midir
Burada anlatıldığına göre bir hadise dayanarak dar giymenin mekruh olduğu söyleniyor bilginize.
İnsanlarla tartışmayı sevmem. Bildiğimi söylerim susarım. Bu yüzden senin görüşün sana benim görüşüm bana
Mekruh.. haram degil.. tedbir amacli..
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum
Diyanette kafasına göre takılıyor
Sakat bunlar takmayın
Dar pantolon kadına da zararlı erkeğe de zararlı. Kadına zararlı cinsel organ sıkışıyor bacaklarda batığa sebep oluyor. Erkeklerde testisler sıkışıyor içeride hava sirkülasyonu olmadığı için sıcağa maruz kalıyor bu da spermlerin bozulmasına sebep oluyor. Spermler en iyi vücut ısısında yaşar. Ben erkek olsaydım yazım atlet bol şort ve parmak arası terlik dışında hiçbir şey giymezdim.
Diyanetin olaya senin gibi bilimsel baktığını düşünüyorum. Onların derdi başka
Düşünmüyorum*
Ha eğer dersen ki erkeklerin cinsel organı belli oluyor. Bu da geçerli bir sebep. Milletin gözüne gözüne sokmaya gerek yok. Kadının da erkeğin de adaplı giyinmesi lazım. Aşırı açmaya frikik vermeye ya da cinsel organı kabak gibi çıkarmaya gerek yok erkeklerin dar pantolon giydiğinde ortaya çıkan olayın benzeri kadınlarda da bir ara akım oldu “deve toynağı” akımı bana göre kadında da iğrenç erkekte de iğrenç tabi kimse araplar gibi de giyinmesin ama o cinsel bölgeler bu kadar meydana çıkartılmamalı.
Bunun benzerlerinl belediye otobüs ve metrolarında bacaklarını açarak oturan erkekler de yapıyor. Çadır kuruyor pezzevenk sanki sen de vardı
Zevkler ve tarzlar asla tartışılamaz
Belli bir yerden sonra tartışılır. O zaman isteyen anadan doğma gezsin. Teşhirciliği sevmem. Ve teşhircilik de yasak.
Bu konuyu bence fazla abartıyorsun, şimdi kalkıp buna yasak mı getirsinler.
Mukayese edilemez mümkün değil, isteyen istediğini giyer.
Bu ülkede diyanet dedi diye bir şeyler yasak olmaz ki. Diyanet konuşurken müslümanlara göre konuşuyor. Yasal olarak suçlu bulunması için o insanlar kendilerine teşhir etmeleri lazım. Ve kılık kıyafet özgürlüğü var evet ama bir kimsenin toplum içinde “uygunsuz” denilecek şekilde bir şeyler giymesi yasak. Mesela adam var cinsel organı belli oluyor pantolonundan kadın var aynı şekilde henüz böyle bir durumla karşılaşmadım ben. Birisi o adamı/kadını şikayet edebilir. Bunu günah diye edemez. Sadece kendisini “teşhir” ettiği için edebilir. Bir kadının askılı giymesi, şort mini giymesi teşhircilik değildir. Cinsel organlarını belli edecek kıyafet giymesi teşhirdir. teşhircilik yapıyor diye şikatetçi olmaya hakkı var. Ama kimse kimseyle muhattap olmamak için de şikayetçi olmaz. Yoksa adı yobaz olur senin istediğini giyme hakkın elbetteki var ama başkalarının da haklarını çiğnemeden giyinme hakkın var. Yoksa otobüse plates taytı giyen dayılar da binsin o zaman ya da külotla donla binelim o zaman. Yasaların uygulanış biçiminç
Yasaların uygulanış biçimini o ülkenin yaşayış biçimi gelenek göreneği dini kültürü belirler.
İlginç, bu duruma normal yaklaşmıyorsun; bir şey diyemem bunun üzerine ancak sanki sende izi kalmış bir durum gibi bu.
Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti hukukunda hiçbir şekilde bir kültürün veya bir geleneğin (islam da dahil) müdahalesi olamaz çokta açık bir şekilde Atatürk- ateist rasyonel bilim anlayışını Türkiyeye getirerek bunu ispatladı.
Ateist olabilirsin başka dinden de olabilirsin. Ama giyim meselesine dikkat etmen gerekir ahlak dine bakmaz inanca bakmaz. Dinsiz olman başka bir dinden olman ahlaksız olduğun anlamına gelmez. Bunun bende bıraktığı bir iz yok. Bir yasa koyulurken o ülkede yaşayan vatandaşın değerlerine yaygın inanca göre ahlak kuralları çerçevesinde kanunlar koyulur yasaklar belirlenir. Mesela hukuk fakültelerinde islam hukuku da verilir Roma hukuku yanında. Şöyle düşün adam çoluğu çocuğu karısı bir yere gidiyor seyyahat ediyor vs adamın/kadının teki gelmiş her yeri meydanda yol soruyor bir şey soruyor. O adam demeyecek mi ya çekil şuradan git üstüne bir şey giy diye. Yani “AİLE VAR AİLE” olayı. Baban Türk değil (küçüküğünü de düşün) babanı hiç uygunsuz giyimde bulunduğunu gördün mü? Ben kendiminkinde görmedim. Adam gibi pantolonunu giyer öyle gezer.
Petrarch Aligheri, Washington ve diğer aydınlanışın çocukları ne de iyi diyorlar değil mi?
“Toplumlarda düzeni, hoşgörüyü ve saygıyı bitiren ‘saplantılı aile’dir”
Allah aşkına bu nasıl bir saplantıdır üstüne kendi aklınızca gereğini giymiyor diye böyle mi yaklaşacaksınız?🙄🙄
Bak o dediğin aileyi bilmiyorum. Saplantılı da değilim. Ben olaya dikkat edersen İslamiyete göre bakmıyorum. Çünkü sadece müslümanların uyması gereken bir şey değil. Ben olaya 1. Sağlık açısından baktım. 2. Toplum ahlakı olarak baktım. Amerikadaki adamı örnek veriyorsun Amerikada metroya donla gelip bindikleri bir günde var. Aynısı Avrupada da var. Ben Avrupada ya da Amerikada yaşasam Müslüman Türk olmasam bile ama aynı karakterde ve düşüncelerde olsam yine giymem metroda donla gezmem. Herkesin oturduğu o koltuğa korumasız bir şekilde oturmam. Her türlü mantar enfeksiyon falan kendini korumasız bırakırsın Yine Avrupanın Amerikanın değişik yerlerinde baştan aşağı kapalı kadınların otobüse toplu taşımaya binmesinl bir yerlere girmesini istemiyorlar. Bu da o bölgedeki insanların islami terörle sürekli karşılaşması ve abartılmış yanlış yönlendirilmiş medyası yüzünden o insanların güvenli gerekçesiyle buna karşı olmalarını ben kendim müslüman olarak doğru buluyorum. Çünkü kendilerince haklılar çarşafın altında ne var bilmiyorsun kadın mı adam mı bomba mı ne? Yine Orta Doğudan Türkiyeden giden insanlar var orada yaşayanlar onlar da çocuklarını herkesin gittiği okullara yollamıyorlar Müslüman okulu istiyorlar. Bence bu da yanlış. Sen müslüman okulu istiyorsan git kendi ülkende yaşa. Gittiğin ülkenin de yapısına değerlerine yasalarına saygılı olman lazım uyman lazım. Adam sen onun ülkesine geldin diye sana özel bütçe ayırıp arazi ayırıp müslüman çocuklar için özel okul yaptırmak zorunda değil. Ha ibadet edebilirsin. Ama gel orta doğuya hristiyanlar rahat rahat ibadet edebiliyor mu ben inanmayacağım diyebiliyor mu? Kendileri o laik ortamı sağlamıyor. Benim kıyafet darlığıyla ilgili dediğim şey laiklik meselesi değil. Ahlak meselesi hak meselesi. Sen tamam giy ama karşındakinin de bu manzarayı görmeme hakkı var. Ve yine başka bir hak ihlalinden bahsedeyim mesela tiktok azar reklamları ben yasaklamama rağmen google dan ısrarla karşıma çıkıyor. Görmek istemiyorum ama çıkıyor
Yazında 18. Asırın modern ve yüksek fikiri benimsemiş Amerikası ile bugün Arap emirliğine sürünen amerikayı bir tutmak ile yazının başında başlıca bir hata yaptın. Washington yüksek bir demokrattır, bunu söylemen çok saçma
Demokrat falan değil hiçbir ülke yüzde yüz demokrat olamaz. Demokratlık seviyesi yüksektir sadece o da Türkiyeye göre İslam ülkelerine göre. Ama onlarda da demokrasinin askıya alındığı kısıtlamaların olduğu zamanlar olur. Yazdıklarımda hata yok. Kamu/sokak herkesin bulunduğu bir yer herkesin ortak paylaştığı bir yer o yüzden de giyimine oturup kalkmana telefonla konuşurkenki ses yüksekliğine de dikkat etmen lazım. Her yerde her şekilde özgür değiliz bunu böyle düşünen magandalar ülke benim değil mi la kavşakta drift yaparım diyor toplu taşımada çadır kuruyor. Hiçbir şey şey yokken haybiyeden gürültü kirliliği yaratıyor. İnsan içinde öpüşmeye ön sevişmeye başlıyor. Her yerde fazla açık saçık giyiniyor. Kadın içinde erkek içinde iyi ayarlanması lazım. Bugün Türkiyede bir olaya karışsan mahkemeye takım elbise giyer gidersin başka ülkede de öyle orada neden daracıcık jeanle ya da mini kot şort/etekle giremiyoruz? Giyim insanlar arasındaki ilişkiyi de belirler. İnsanlar tarafından ciddiye alınmak sözünün dinlenmesini istiyorsan giyiminde belli kurallara göre olmalı. Yani giyim önemli topluma kendimizi ifade etme aracı bir yerde sürekli vücudunu ön plana çıkartarak gezenler kim fahişeler Türkiyede yok ama dünyada da erkek striptizciler.
Sana devlet statüsü demokrat demedim. İyi oku. Adam için söylüyorum onun kurduğu Amerika emperyalizm karşıtı bir politika izledi şimdiki Amerikanın rezalet olduğunu bende biliyorum
Adamı tanımıyorum ben hiçbir ülkenin yüzde yüz demokrat insan haklarına gerçekten değer verdiğini düşünmüyorum. Basının her ülkede gerçekten özgür olduğunu düşünmüyorum güçlü olan ülkeler bunu güzel maskeliyor.
Pekala o zaman bunu uzatmaya gerek yok. Kim olduğunu ve nelere imza attığını öğrendikten sonra devam edebiliriz
dar pantolon eşofman giyip çıkmak hoşuma gitmiyor
Bencede giymesinler. Tabi kendi tercihleri 😂
Doğru demiş
İyi demiş
Bencede dar giymesinler. 😂
Evet ya giymeyin yakışmıyor.
Güzel giymeyin. Hoş kıçlar görmeyelim
Çirkin, bence de giymesin.
Kesinlikle giyinmemeli. İnsan kusacak gibi oluyor.
Hayret ilk defa doğru bir şey demişler söfksld
Bu gün cumaya gittin belli 😅
Bencede giymesin igrenc gozukuyorlar 😃
Tek sorun bu demi ülkede :/
Bazı erkeklere de yakışmıyor yahu sksjks
sende mi erkeklerin poposuna bakıyorsun çok ayıp
@zibidygonzales bakmıyorum:)
ha tamam o zaman :D
Modaya gelene kadar neler var düşüncesindeyim.
Bizim gibi şort etek mi giyecekler
Giysin giysin gozumuz renkleniyo
pis sapık
Kes
senin gibiler yüzünden dar pantolon giyemiyoruz iğrenç iğrenç bakıyorsunuz
Sorun yok bence 👌🏻
Dar giysenizde giymesenizde bakiyoruz zaten
güzel popolu olmakta suç :D
@zibidygonzales ulan sksjks
Ya bir kere yakışmıyor abi giymeyin ya
Bence de giymesinler çok itici duruyor
Vaazı dar pantolon giyip de dinleyenlere gelsin 😂
Y*rrak mı giyek diyanet bey? diyeceğim onlara.
Erkeklere az bol kıyafetler yakışıyor zaten
Pantolonsuz cikariz bizde 😂
bence de hepsi boxer ile gezsin sgdfxc
Yakışmıyor zaten ya :/
Kimin ne giyceğinden onlara ne
Sadece dar giymeyin beden sağlığı için tavsiye de bulunmuş
Uyarsın uymazsın adam karışmaz
Giymesin erkek adama yakışmaz
Hadi bakalım ateizler bunu açıklayın bakalım
Konu güzel işlendi. Giyilmesin.
Onlara ne ya sacma sacma islerle ugrasiyorlar
Sen etme ama edene de karışma
Banane ya
Bu cuma kaçaktım neler olmuş öyle.
Bu ülke de yeminle dinden soğudum
Hep bahane. Adam sana -inanıyorsan tabii- dine ve sağlığa uygun olanı söylemiş. Şimdi ne alaka soğumak hem yememiş ki gizli paylaşım yapmışın.
@imamamaseneczacıde ulan canım mahremiyetin korunmasını sağlamadığı için tesettür bilincine uymaz sence mahremiyeti ortmuyor mu? Sağlık konusunda bir şey mi dedim beyinsiz gizli olmamin dinle alakası yok istediğim dini özgürce yaşarım sana mi soracam yaprağım.
Ancak hakaret edersin a*k cahili.
Gerçekten erkeklere yakışmıyor
Çirkin duruyordu zaten iyi olmuş
Sanki diyanet giymeyin deyince giymeyecekler
Gidecekler
Giyecekler yani
Dar giymek uygun değil.
Vardır bir bildikleri
Kesinlikle katiliyorum bugun yirttim ama kumasti
Dar giyinmek isteyen giysin de ben sevmiyorum dar.
İstersem tayt giyerim diyanete ne a q?
Diyanete gerek yok ben zaten giymiyorum
Dogru soyledi ne var ki bunda
Bence de giymesin
Spermlere etkisi büyük
Bence de hiç hoş durmuyor
Yapışan giymesin beylerr
tesizleri eziyor rahat değil
kumuş veya keten
Dıyamet dedıyse doğru dekıs kanks
Çok doğru demiş zaten olması gereken
Dar giyim erkek sağlığı için kötü tabi