Abdullah Şevki'nin Zümrüt Apartmanı kitabındaki pedofili içeren cümleler büyük infiale neden olmuştu. Böyle bir kitabın nasıl basılıp, satılabildiği tartışma yaratırken bu kez sosyal medyada, FETÖ firarisi Eyüp Can'ın da eşi olan Elif Şafak'ın Mahrem kitabında yer alan satırlar gündeme geldi. İşte Elif Şafak'ın Mahrem kitabındaki o cümleler...Bu kitabı okumadım hiç, içeriği hakkında bilgim de yok ve kitapla ilgili bir biraz bakındım özellikle de buradan baktım, bir paylaşım var mı diye. Burada yapılan paylaşımlarda herkes kitabı övmüş🤔Neyse asıl konu bir yazar "düşünsel bir dokunulmazlığa" sahip olmalı mı sence, hani hep deriz ya "Gerçekleri yazan özgür basın susturulamaz" diye, Peki bazen hayatın kısmi gerçeklerini yazan Roman yazarları, konu ne olursa olsun, yazdıklarından ötürü sorumlu tutulabilmeli mi?
Bir kitap veya bir yazar dünyanın kaderini değiştirebilir veya değiştirebilen birilerinin dönüşümüne sebep olabilir. Örneğin Mustafa Kemal Atatürk okuduğu kitaplardan etkilenerek fikir hayatını oluşturmuş ve yıllar sonra o fikirlerleriyle yeni bir anlayışla yeni bir devlet kurmuştur. Bu örneği vermemenin sebebi kitap çok güçlü bir silahtır ve önemlidir ancak yanlış şeyleri tetikleyen bir kitapsada toplumda yozlaşmalara sebep olur. Bu kitabı okuduktan sonra bazı pis karaktere sahip insanların dürtüleri daha açıktan sergilenmeye başlayacak ve işin önü alınamaz dereceye gelecek. O yüzden bu tarz yazarlar veya eserler daha yayılmadan yok edilmelidir ki toplumu içeriden çürütmesin. Bu tarz bir sapıklığın açıklaması olamaz yani bahanelerin arkasına sığınmamalı kimse.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Elif Şafağın eserlerini elestirebilirsin. Ancak bunu eşinin firari olması üzerinden yaparsan iste asil bu çarpıtma olur. Sozkonusu metinde pedofili yorumunu yapmak acımasızlık olur.
İstismara uğrayan açısından anlatılan ve dramatize edilen konularda evet, bir farkındalık olabilir. Bunu demin bir arkadaş örnekledi, biliyorsunuzdur Uçurtma Avcısı kitabında büyük bir dramdır tecavüze uğrayan erkek çocuklar.
Elif Şafak kitabında da çocuk tarafından, mağdur tarafından bir anı ve dram var aslında. Ama diğeri öyle değildi. Şu Zümrüt Apartmanı'ndan bahsediyorum. Orada sapık dişsiz bir bebeğin ağzından bilmemneyinden aldığı zevki anlatıp keyifleniyordu. Bu normal bir insana neyin farkındalığını verebilir ki? Sadece benzer sapık zihniyetlerin iştahını kabartacak bir yazı. İğrenç, aşağılıkça. O nedenle o zihniyetin sanat/edebiyat kisvesi altında iğrençliğine kılıf oluşturması kabul edilemez.
Artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamandayım. Elif Şafak gibi popüler bir yazar bile bunları yazıyorsa sokaktaki sapkınlara bir şey deme hakkımız kalmıyor. Bazen susarsın.. Dünyanın gidişatından korkarsın.. O durumdayım. Allah ıslah etsin ve yardımcımız olsun. :(
Edit; Kitabın diğer sayfalarına göz attım. Haberi doğrular nitelikte.
Akla şu soru geliyor, bu kadın aylarca trendlere girdi. Kitapları önerildi. Ödül aldı. Peki ya bunlar olurken, kadının kitapları birçok okuyucu tarafından tebrik edilirken neden kimse tepki göstermedi?
Ben okumadım, soru sahibi okumadı. Okumayanlara lafım yok, okuyan kişiler ne yapıyordu acaba? Birader, benim aklım almıyor. Ancak büyük bir tepki gösterilecek ki, okuyanlar kitabı olumsuz eleştirsin. Tam olarak kafa bu.
Bu yazarın Aşk kitabını okumuştum ve orada bile evli bir kadınla bir adamın ilişkisinden bahsediliyor olduğu halde bir çok okul bu kitapları okullarda kitap okuma yarışmaları adı altında çocuklara/gençlere okuttular.
özgür basın susturulamaz evet. ta ki toplumun ve çocukların ahlâkî değerlerini hiçe sayan, küçücük çocuğun psikolojisini düşünmeden hayasızca kağıda kaleme dökülemez. bi' hastalığın iğrençliği söz konusu birak cocuklari ben bile okurken psikolojim bozuldu.
abicim bu nasil ihmaldir yillarca satilmaya devam etmiş nasil farkedilemez bu nasil sorumsuzluktur ya insanın akli almiyo. ince ince detayına verene dek yazmış üstelik. bu adamin acilen tedavi edilmesi şart.
Geçmişte tecavüze uğrayan bir senarist , bunu tüm ayrıntısıyla , tüm çıplaklığıyla ekranda seyirciye sunarsa bu normal bir sinema filmi değil , prno olur.
Mahrem kitabında verilen detaylar iğrenç ve mide bulandırıcı. Bunu savunanlar daha iğrenç ve mide bulandırıcı.
Kitabı alıp okuyup övmusler diye yazmissiniz orda film kopmuş zaten :)) ya bu insanlar gerçekten ruh hastası sapkın kişiler ki kitabı sevmişler ya da almışlar okumamislar köşeye atmışlar sağda solda kültür abidesi kılığında geziyorlar.. Ayrıca Ahlaksızlık bu ülkede normallestirilmeye çalışıliyor anlamak zor olmamak gerek.. Her tarzdan türden kurum ve kişiler tarafından ilmik ilmik işleniyor.. Sosyal medya özellikle içindeki sapığı gizli profiller ardina saklanıp yansıtanlar ile dolu..
Kitap okumayanların yazar eleştirmeside ayrı bir konu önce kitabı okuyun. Çocuk istimarını ve buna uğrayanların halini anlatması mı canınızı sıktı kitaba gösterdiğiniz tepkiyi bunları yapanlarada göstere bilseniz bikere den birşey olmaz diyenleri unutmadık.
Bazıları muhaliflik peşinden fikir sahibi olmadan eleştiri peşinde. Tam da dün medyaya başka bir konu düşmüşken pedofili ile ilgili ardından böyle bir konu açmış. Ney amaçlıyor acaba zihninde
Sapıkça, topluma ve ahlaka ayrıkırı şeyler yazmak özgürlük değildir. Cinsellik denilen şey bilinçli, kendini bilen, ergen, erişkin, reşit vb insanların yaşadığı birşeydir ve bir ihtiyaçtır.. Bebeğe, çocuğa, hayvana veya erişkin birine zorla yapılan şey cinsellik değil sapıklıktır ahlaksızlıktır.. bunu çok normalmiş gibi yansıtmak da aynı ahlaksızlıktır. Bu dünyanın neresine giderseniz gidin böyledir sadece Türk toplumu müslüman kesim falan diye sınırlandırılamaz.
ikisindede gösterilen kısımları okudum. ikisi aynı gibi gözüksede aynı değil. birinde iğrenç bir fantazi var, diğerinde iğrenç bir olay anlatılıyor. zaten anlatım şeklide tahrik içermiyor. ama işte en hafifine göz yumarsak ortaya böyle şerefsizler çıkıyor. üstelik yayınevi sahibi şerefsiz it gayetde pişkin savunabiliyor bu kitabı...
Şimdi özgür basın var evet ama aldı üstünde basın yani haber yapan bunlarjn yaptıkları haber değil bunları yazanları mikinden sallandıracaksın taksim meydanda çünkü bunu okuyan pedofili oluyor. He kadın yazarıda 500 tane erkeğin içine atacaksın sağ çıkarsa kaleme alır sağ çıkmazsa bizden değildir
Bir konu hakkında bilginiz yok fikrinizde olmasın. Muhaliflik yapacağım diye sen ve senin gibiler iyice şirazesini kaybetmiş vaziyette. Dikkat dağıtıyorsun burada tıpkı birileri gibi.
bu yazarın hiçbir kitabını okumadım. yazarlara hangi konuda yazıp yazamayacaklarına dair akıl verme noktasına geldi isek ciddi bir sıkıntı var demektir. bu iş buradan başlar şu yazılmasın bu yazılmasın kısmına gelir. yazarın yazacağı konuyu seçebilmesi ve seçtiği konuyu nasıl aktaracağını bilmesi gerekir. pedofil bu ülkenin bir gerçeğidir. elbette kitaplarda işlenebilmelidir. yayın organları ile ilgili kanunlar bellidir yazılan konu ile ilgili soruşturma açılır gereği yapılır.
Yazmamalı! Yazarlık kimliğinin arkasına sığınıp ben yazarım deyip bu iğrençliği savunmayacak. Artık böyle şeyler gizli kalmıyor çünkü artık sosyal medya var. İlkkez sosyal medyaya şükrettim, sosyayl medya sayesinde bu iğrençlikleri öğreniyoruz..
Ahlâkî kurallar içinde istediği gibi yazabilir. Abdullah Şevki zevk aldığını yazıyor ve bu kabul edilemez bu sapıklıktır. Elif Şafak be yazmış okumadım ama baya tepki almış ve twitter da kendini savunuyor.
bir sokak başında icaplarına bakacaksin bunların bu ne böyle ne hale geldik nasıl çocuk büyütücez biz bu ülkede yazara bak sanatçılara bak yazık cidden yazık
Yazmasın. . bu nedir ya okuduğumdan beri saate bakamıyorum. eskiden de freddy vardı. şimdi bu kitap. bir iki freddy geldi.. üc dört kapıyı ört. elif safak geldi. Ne anlatacagı belli degil kac!
Hayır her yazar istediğini yazamamalı. Yazılardan etkilenen insanlar oluyor mesela pedofili satırları olan kitabı okuyan birisi bir çocuğa saldırabilir bunu bilemeyiz.
Toplum öyle bir hal aldı ki artık herkes hassas davranacak. Korkuyorum ki kıyamet yanaştı tüm pislikleriyle iğrençlikleriyle yok olacak, yanacak bu dünya.
Hayır. Basım evleri bunları okumadan incelemeden mi basıyor? Öyleyse bu suça onlar da ortak. Gerçi yine bu şekilde cinsel içerikli şeyler yazıp nobel ödülü alınabiliyorsa bunlara da ses edilmez.
Elif şafak kitabında aynı anda hem çocuk hem de vajinadan bahsediyor, bizim kızlar da dram diyor. Bu kafalar olduktan sonra bu yazarlar daha çoook ekmek yerler.
Ben de bu konuda bir soru hazırlamıştım ama 2 saat beklemem gerekiyordu. Eline sağlık. Bu konuda hassasiyet alarmımız kırmızı saviyede olmalı her zaman.
Burda asıl sorun Pedofili.. ne kadar yazilir cizilirse okadar çok çocuk tecavüze ugruyo böyle haberler yazarlar kitaplar televizyonlar Pedofili hastalarına cesaret veriyo
Elif şafak bunu Millet hem okusun hrm masturbasyon yapsın diye mi yazmış acaba? Tuhaflar ya Zümrüt apartmanı zagen tamamen bir facia o yazarın tamamen yazarlığına el konulmalı pislik lanet insan
En İyi Cevaplar