Cevabın nedir?
Artık bunun gibi önlemlerle dövizin önünü alamazsın. Para güvenli liman ister, limanın güvenliği ise adalete güvenden geçer. Dünyadaki hiçbir ülkenin yatırımcısına "seçim yaptık dört oy bir zarfta ama sadece biri şaibeli" yalanına inandıramazsın. İstediği kadar uğraş yargıyı düzeltmedikçe bir bok olmaz bu ekonomiden.
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılFakirlerin derdi dolar zenginlerin derdi fenerbahçe herkesun bir derdu var
11 Yorumla- +1 yıl
Fakirsek zaar :/
Faiz yükselterek dövizi düşürmeye çalışırsan enflasyon tokadını yersin.
Dövizi düşürürsen, döviz tokadı yersin.
Devülasyon oldu. Ama hala kriz yok diyoruz.13 Yorumla- +1 yıl
Yiyorlar ama bagzilari :|
+1 yılBizim ülkemizin parası Türk lirası algı yaratmaya uğraşma, bakkala gittiğinde ekmeği dolarla mı alıyorsun 👉hayır😂
11 Yorumla- +1 yıl
Ekmegee para vermiyos veresiye yazdiriyos :|
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
45Cevap
Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. Koskoca ülke dolari dusuremiyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Nerde hata yapılıyor sence?
- +1 yıl
Merkez bankasının bağımsız oldugunu düşünüyor musun?
- +1 yıl
:/ .
+1 yılDoların düşmesi için ülkenin milli üretimin kalkınması gerek koskoca 3 havalimanı yapıldı İstanbul a alman ın parası ile yürüyen merdiven ve bant ihalesi ni yine almanlar satın aldı gaziantep ve mersin de yapıyoruz ne gerek vardı ki boşuna merkez uğraşmasın tabi ki düşmez.
14 Yorumla- +1 yıl
Yanlış ekonomik politikalarının ülkeyi getirdiği durum bu ne yazik ki.
- +1 yıl
Bunun için ülkenin iktidar ve muhafeleti tekrar eski zamanlarını geçmişi hatırlamalı cumhuriyetin ilk yıllarını örnek alması gerek tarım a fabrikalara yapılan ekonomik desteğe iç dış politikalara baksınlar şimdi kimse kendini kandırmasın millet olarak siyaset iktidarı ile muhalefetiyle ayrıştırmadan güzel avrupa da ki çoğu medeniyetler gibi olmalıyız bu batıcılık ya da yabancılara sevdacılık değil mantık ve her insanın fikirlere saygı duyan topluluk olmamız gerekiyor tıpkı cumhuriyetin kurulduğu ülkemizin ilk yılları gibi.
- +1 yıl
Haklısın genç.
- +1 yıl
Böyle bir soru sorduğun için de saol abla.👏
Piyasalar baskıyla yönetilemez. Güven olmadıktan sonra yemişim TCMB' nin hamlesini. Kalıcı reformlar lazım
18 Yorumla- +1 yıl
Kim niye güvensin ki bize :) daha yeni kazanılmış bir secimi iptal ettirmedik mi.
- +1 yıl
Hayir durmam.
- +1 yıl
Ulkenin 17 yilda geldigi nokta bu ne yazik ki :)
- +1 yıl
Nasi kurtulacağız?
+1 yılBizim uğraşılarımız farklı, herşeye seyirci kalıyoruz. Hiç bir yerde rol alamıyoruz. Müdahale müdahale, çözüm mü belki çok cüzii, bu müdahaleler yapılırken de rezervler eridi onu da belirteyim. Güçlü olmazsan ayakta duramazsın, bunun için de üretim şart. eğitim ile başlayıp her alanda reform yapmalıyız tabi adaletle.
Bence böyle
14 Yorumla- +1 yıl
Egitim? Hangi eğitimle olacak? Hersene sil baştan yapilan eğitimle mi.
- +1 yıl
Bunun milli bir mesele olduğunu umarım çok geç olmadan anlarız
Her sene sınava 2,2 milyon kişi giriyor sadece 30.000 kadarı iyi bir bölüm denebilir ( bu da tartışılır, diğerlerine göre iyi diyelim en iyisi)
Rakamları yanlış hatırlamıyorsam Almanya'da 3,5 milyon üniversite öğrencisi var biz de 8,5 milyon
Hatta c başkanı dike getirmişti
Önemli olan marjinal fayda
Bu da biz de 0 gibi bişey
Sayıların çokluğundan Ziyade etkinliğe bakmamız yeterli aslında - +1 yıl
Önemli olan mezun gençlere is imkani yaratabilmek. Şu an her 4 gençten biri işsiz ne yazik ki.
- +1 yıl
İşte bu da üretim ile mümkün
+1 yılİstedikleri oranda düşürüp, yükseltsinler. Hiçbir şey fayda etmeyecek. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Yakında ekonomisi çökmüş, esaret tehlikesi altında bir millet olacağız. Tabii bu 3-4 yılda hükümetin kafasına sorunun temel kaynağı dank eder ya da erken seçimle hükümet değişirse ayrı konu. Aksi durumda Venezuela 2 Coming Soon.
10 YorumlaBu durumlara gelmesi çok normal ülkenin herkes kendi bildiği işi yapmazsa her yere gereksiz müdahaleler yapılırsa sıcak para gelsin diye uzun vadede ülkeye para akışını sağlayan kurumlar satılırsa o paralar suyunu çekince bu duruma gelir işte. Elinde olan sana gelir getiren yerleri yık sat yerine 20-30 yıl sana hiçbir gelir getirmeyen yerler yap ve bununla övün böyle bir anlayış olursa bu doların 6 tl bile olması iyi yani. Kötü günler bitti daha kötü günler bekliyor bizleri.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 491 cevap paylaştı. Ekonomi ellerinde patladı, iyileştiremiyorlar. Ancak hiç kendikerinde değil suç her ne hikmetse. Hep dış kuvvetler hep dış güçler. Yersen.
Tabi yiyen insan çok fazla. :-/11 Yorumla- +1 yıl
Ben yemiyorum niyetliyim :|
Para & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı. Teknik konular bunlar ve yeterli değilim. Lakin aptal da değilim. Bu hükümet defalarca başarısız oldu ve hala denemeye devam ediyor. Yuzsuzlukte tavan yaptılar. Bir an evvel defolup gitmeliler.
15 Yorumla- +1 yıl
Suları ısınıyor bence yavas yavaş
- +1 yıl
Biz neden akdenizde hakkimiz olan agirligimizi koyamıyoruz sence?
- +1 yıl
Iste o guvendikleri sey ne? ya da kim.
+1 yılMüdahale ediyor doğru ama düşürmek için değil🤔
Vallaha işin doğrusu benim umrumda değil bunlara yetki veren düşünsün doların yükselmesi benim işime geliyor😄
Bu ülke zaten batmış114 Yorumla- +1 yıl
Nasi işine geliyor😏
- +1 yıl
Yurt dışı bazlı iş yapıyorum ben amerika, İngiltere, avustralya, yeni zelanda vs şu an sistemi oturtabilmiş değilim ama oturttuğum an yükselen dolar ile birlikte paraya para demeyeceğim allahın izniyle s... l diyeceğim🤗
- +1 yıl
Anlamayamadim ne diycen😏
- +1 yıl
s... l
- +1 yıl
Anladim :/
- +1 yıl
Hele şükür😏
- +1 yıl
😒😒
- +1 yıl
Bozdurup bozdurup harcıcam ondan sonra😏
- +1 yıl
Seni bir bozarım sevimsiz😑
- +1 yıl
Hahahaaayyttt beni bozacak babayiğit anasının karnından doğmadı daha😐
- +1 yıl
Aha dogdum ben😒
- +1 yıl
Sen mi püfff🙄
https://youtu.be/zO03JF_g0Cc - +1 yıl
Olur söylerim😏
- +1 yıl
😏😏
Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı. yterlı degıl doları toplanıp dovelım KS olarak hatta budan sesleneyım sayende dolara dolaaaaa bıze baak cabuk kaybol yoksa butun hepımız toplanıp dovcez senı
12 Yorumla- +1 yıl
Saçlarını bana bırakın ben yolarım :)))
Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. Gizli bir devülasyon yaşıyoruz. Elimizdeki konutları yabancıla sstmamız lazım. Hammadde ve gıda konusunda tamamen bol ve yerli üretim yapsak, doların yükselmesi iyi birşey aslında.
13 Yorumla- +1 yıl
Peki yabanciya gayri menkul satmak iyi birsey mi?
- +1 yıl
İktidar neden zamaninda ekonomiye önlem almadi?
- Para & Ekonomi konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum, sırf o değil başka kişiler de ayaklanmalı bir kişi ile olmaz toplu bir şekilde olur bence, benim dolarla işim yok beni etkilemiyor yani etkileyenler için diyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Doların olmasa da her türlü etkilenirsin :)
- +1 yıl
Evet o da doğru aklıma gelmedi, bazı şeyleri unuttum, haklısınız, ama benim demek istediğim dolarla alışveriş vs falan yapmadım yapmıyorum yani
- +1 yıl
Anladim :)
+1 yılTekbaşına yeterli olamaz ki sonuçta serbest piyasa ekonomisi var müdahalelerle kısa vadeli ateşi dizginlersin anca. Uzun vadede doları dize getirmek için ihracat yapacaksın üreteceksin ithalatı azaltacaksın
14 Yorumla- +1 yıl
Bildigim kadariyla ithalatta düşüs ihracatta yükseliş var. Tabi bunda doların yükselişte olmasi büyük etken.
- +1 yıl
Ne ihraç ediyoruz?
- +1 yıl
Temel gıda maddelerini bile ithal eder olduk
- +1 yıl
Bazi tarim ürünleri dışında; demir&çelik ve kazanlar&makinalar.
+1 yılgüzel karikatür ve profiline bakma talihsizliğini yaşadım ve alacağımı aldım :D o ne yaaa :D
13 Yorumla- +1 yıl
Nolmus ki :))
- +1 yıl
teyze çok fena :D
- +1 yıl
Tam tipim 😌
Daha önce ki merkez bankasının faiz artırımını da gördük ne oldu dolar gene 6 lira günü kurtarmaya çalışıyorlar ama ülke ekonomisi freni patlamış kamyon gibi kötüye gidiyor bakalım ne zamana duvara toslayacağız
10 Yorumlamerkez bankası tüm, oyuncularını ortaya koyarak doları dizginlemeye çalışıyor. Ancak, üretim, işsizlik, istihdam gibi problemler çözülmeden, sıcak para çok fazla durmaz. sadece kısa anlık kaçışlar gerçekleşir. sonra yeniden yükseliş başlar.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl bir müdahale...
Tepedeki kişiden korkttuğu için şimdiye kadar yapmadığı müdahaleyi mi yapıyor...
Ülke batmış yeni mi uyandılar...10 Yorumla Bugun swap piyasasının hükümet tarafından engellediği haberi vardı
11 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum görmedim haberi
Tabii ki yeterli gelmiyor. Aksine her şey pahalanıyor. :/
20 Yorumla
+1 yılDoları tr cumhuriyetinden kaldır o zaman gereken yapılmış olur dolar büyük başların işine geliyor
10 Yorumla
+1 yılGörseldeki karikatür duygulara tercüman olmus, fazla söze gerek yok karikatüre aynen katiliyorum.
10 Yorumlaetse ne olacak ne kadar edecek adamlar elinde ne kadar dolar olduğunu biliyor kaç atımda daha müdahil olacaksın ki
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 465 cevap paylaştı.
+1 yılTutamazlar kimseyi kandırmasınlar dışa bağımlıyız istedikleri gibi oynarlar bizimle 🤔
10 Yorumla Kendi ürününü üretemezsen teknoloji yarışına gitmezsen bilime önem vermezsen bırak amerika yı dünya sana arkasıyla güler
20 Yorumla
+1 yılÜretim yapılmadıkça, dış kaynaklara gebe kalacağız ve dış kaynak bulamadığımızda da bu şekilde dövizde ve faizde yükseliş yaşayacağız. Aynı şeyleri 90 lı yıllarda da yaşadık...
10 Yorumla
+1 yılberatla merkez bankasıyla akpyle olmaz bu işler bunlar giderse dolar düşer ülke nefes alır
10 Yorumla
+1 yılBu dolar elbet bir gün boşalır dostlar merak etmeyin
10 Yorumladüşünmüyorum ülkeyi kötü duruma soktular iyice utanma olur biraz hala pişmiş kelle gibi sırıtıyorlar
20 Yorumla
+1 yılDolar patates sogan bizlerin Türkiye sevgisini azaltmaz hiçbiri olmasın vatan sagolsun
10 YorumlaTelefon alacaktim dolar firlayinca 500 tl fiyat firlamis almadan ciktim
10 Yorumla
+1 yılDolar yukseldikce alacgaimiz seylerde 2 kat. fazlalasiyor
10 YorumlaEeeeeeeyy Amerika 😅😅😅
115 Yorumla- +1 yıl
😀😀
- +1 yıl
Aglasamiydim :/
- +1 yıl
Aslinda hep gulecim de neyse😌
- +1 yıl
Senden mütevelliyse demek ki😏
- +1 yıl
Sifatsizsin😏
- +1 yıl
Kullanmayı bilmiyon😏
- +1 yıl
Bu yaştan sonra zor😏
- +1 yıl
Görünen köy cininimm😏
Dolar yerinde sayıyor 6 TL
12 Yorumla- +1 yıl
Anlik reaksiyona tepki veriyor. 2 saat once yukselisteydi.
+1 yılDaha sert müdahale edip, kafasını kırmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
😀😀
Karikatür gereken cevabı vermiş 😂
10 Yorumla
+1 yılBizi Fakirleştirmeye doların gücü yetmez
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılDaha bunlar iyi günlerimiz.
10 Yorumla yoo hala aynı dolar 6 lira
13 Yorumla- +1 yıl
Soruyu sordugumda yani 3 saat önce farkliydi :)
- +1 yıl
6.10 civarı
+1 yılHayır, Euro’da Tl’nin arkasından iş çeviriyor
10 YorumlaNe yapsak olmuyor arkadas
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,2b cevap paylaştı. yetersiz
10 Yorumla
+1 yılneye müdehale? dolar kalmadı ki :D
10 YorumlaNereye kadar müdahale
10 YorumlaKarikatur tam anlatmis ne demek istedigini
10 Yorumla
+1 yılBirileri yine birşeyler götürüyor
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bunlar işi bilmiyor Ali Babacan şart
20 Yorumla
+1 yılhayat kısa dolar uçuyor.
10 Yorumla
+1 yılLafla peynir gemisi yürümez
10 Yorumlaİstanbulla uğraşıyor herkes
10 YorumlaYetersizz
10 Yorumla
+1 yılUmrumda değiller.
10 Yorumla
+1 yılBatıyoruz
10 Yorumlaİşte
10 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Merkez Bankası'nın dolara müdahalesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan müdahale yeterli mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım